-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkp900
senior tag
Nekem nincs bekapcsolva Filevault. Én ezt a kábelt vettem nekem is az új Mac Minim van. És vettem egy 32" HP OMEN monitort hozzá 1440p felbontásút mivel az LG 27" 4K-val szenvedett rendesen , és szar volt konkrétan. Ha meg lentebb vettem a felbontást akkor meg 1440p lett hogy jó legyen akkor meg minek a 4K monitor. Ezért vissza vittem.
https://oaziscomputer.hu/termek/6185/delock-usb-type-c-displayport-2m-85256
mivel a monitort is tőlük rendeltem ,és már több Delock terméket is vettem tökéletesen működik.
Nekem semmi bajom nincsen a felébresztéssel. Nincsen kikapcsolva a gép egyfolytában megy mivel Torrentezek vele. Reggel az egérrel ébred és gépelhetem a jelszavamat. Nekem néha az fordul elő ,hogy 1 percre van állítva az elalvási idő , és nem alszik el a kijelző normálisan csak elsötétül de látszik , hogy világít közben feketén. Akkor megint újra nyomok egyet az egérre és felélesztem utána rendesen elalszik. Nem mindig csinálja nem tudom mitől lehet. Más baj nincsen hála istennek . Az előző DELL 25" Ultrasharp 1440p monitorral nem tapasztaltam sose semmilyen hibát.UI: 25" DELL U2515 h még 1,3 év Oazis garival eladó. Microkarc mentes pixelhiba mentes.
-
blakey
titán
Ha nálam úgy viselkedne ahogy nálatok akkor már rég kivágtam volna, munkaeszközként ez nagyon nem lenne elfogadható. Simán lehet kompatibilítási gond vagy hardver hiba az új Minikben, szoftver nem hiszem )bár ha a hardverhez írt szoftverrel van a gond akkor az is egy hiba), mert nálam is a legfrissebb rendszer van és gyakorlatilag azonnal ébreszti a monitort.
-
Nagyjából vázolom a történteket:
Kb. 3 éve használom az LG ultraszéles kijelzőjét, konkrétan a második darabot. Akkoriban azért ezt választottam, mert egyrészt tetszik a széles dizájn, másrészt natívan támogatja a Thunderbolt 2 protokollt. Lehet fűzni, átviszi az USB, vezetékes hálózat hálózat, stb. csatik jelét egy madzaggal. Így ebbe csatlakoztattam mindent és egy kábellel dokkoltam a MacBook Pro-t. Kényelmes, elegáns megoldás.
Most, hogy megvettem a Mac Mini-t, a TB2 már nem játszik, gondoltam nyomulok DP porton és kész. Sajnos indításkor a Mini nem ad jelet (vagy nem megfelelő módon), így a kijelző csak bekapcsol, majd rögtön visszaalszik. így nehéz belépni...
Rendeltem átalakítót a régi Thunderbolt 2-es kábelhez, hiszen azzal sosem volt ilyen gondom. Csatlakoztattam a Mini TB3-as aljzatához, az átalakítóba ment a TB2 kábel, onnan pedig a monitor TB2 aljzatába. A hiba nem szűnt meg így sem.
Mivel a két kábel együttesen 40 ezer Ft-ba került és a kijelzőm továbbra sem akart működni, felhívtam az Apple támogatást, de nem tudtak segíteni. Szerencsére az átalakítót visszavásárolták, így azt végül nem a semmire rendeltem...
Közben eszembe jutott, hogy a Mini recovery módból indítva, vagy normál újraindítást követően küld jelet, így gondoltam a rendszer betöltésekor nem oké valami. Kikapcsoltam a FileVault-ot és újra próbáltam. Lássanak csodát, ment a kijelző. Oké, de miért?
Ennek oka az indításban keresendő, mivel FileVault nélkül a rendszer már a jelszó begépelése előtt elkezd betölteni, így a videojel is más. Gondolom. A csóka sem tudta megerősíteni, de továbbította az illetékeseknek. Az előző rendszerfrissítéskor egyébként külön kitértek erre is, javították, szóval volt értelme jeleznem a dolgot. Ezek szerint csak használ, ha sokan bejelentenek ezt-azt.
Azonban a legutóbbi frissítéssel megint sikerült elcseszni, ráadásul most rosszabb, mint volt. Majdnem tök mindegy, hogy be van-e kapcsolva a FileVault, vagy sem, a login scren megjelenésekor (konkrétan a jelszó beviteli ablaknál) kikapcsolja a kijelzőt.
Simán lehet, hogy a kijelzőmet nem szereti, emiatt gondoltam a cserére, de mivel a telefonom is most halt meg, az időzítés nem a legjobb a kettőt együtt nem terveztem cserélni.
Egyébként a monitor klassz, 34' 3440x1440, 110PPI, szóval tökéletes a Mini mellé. Igen, jó lenne egy 5K retina, de a nagyobb méret, szélesebb formátum nekem fontosabb. Mondjuk ha megveszem az újat és azzal is hasonló dolgokat produkál, biztos tökön szúrom magam, de bizakodom.
-
Syl
nagyúr
Egyrészt belső tápegysége van. Másrészt meg Mac-nél a sleep nem az a sleep mint más gépeknél. Ez 15-30 percenként felébred, dolgozik valamit, majd visszaalszik. Szépen látszik a log-ban. Meg a rákötött USB HDD is elég gyakran elkezd dolgozni... És ezt akkor is műveli, ha kikapcsolok mindent a beállítások, energiatakarékosság részben.
-
kkp900
senior tag
Nem tudom,de elvileg a gyári sorozatszámlekérdezéses opciónál ahol a garanciát lehet lekérdezni ott ki is írja ,hogy mit lehet rá kötni.De amúgy felhívod az applet és mondod,hogy Protection Plan garancia hosszabítást összesen 3 évre bővítést szeretnél venni.Megadod a sorozatszámot ,hogy az ügyfélszolgálatos be tudja azonosítani (nálam így tettek) aztán adni fog egy linket emailbe és azon ki tudod fizetni.Utána beregisztrálják automatikusan a Mac Minire.Legalábbis így mondta mikor megérdeklődtem telefonon.Szerintem nem ország függő a dolog,mivel az Ipad Prom Singapuri és arra is tudtam venni garanciát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest