- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
madgie #16063 üzenetére
+kelzsoca
Mindkettőtöknek igaza van, ha az ésszerűséget vesszük alapul...
De el kell mondjam, az is baromi jó érzés amikor nap, mint nap ránézek a kis almás uzsidobozra, és nem látok melette racket,kábelt,dobozkát etc..etc...Csak magát a kis testet,,,(ami szvsz gyönyörű,,,főleg annak tudatában, mit is rejt magában)
Én nem bántam meg,hogy beépítettem a gépbe az SSD-t(a HDD mellé)
Gondolkodtam én is a "dobozoláson",de úgy döntöttem, ha adatot kell szállítanom,akkor viszem a gépet, az is belefér egy hátizsákba
Persze ezt nem mindenki teheti meg, tudom, hiszen olvasom itt, hogy van aki ennél sokkal több(db) tárhellyel operál, aminél elkerülhetetlen a "rackeskedés"
De ha csak az SSD "bővítésről" beszélünk,nem olyan nagy mutatvány az,,,,jó szerszámmal semmi nem látszik a csavarokon/gépen
-
cigam
titán
válasz
madgie #16027 üzenetére
Mert pl magát az mts-t ismeri, de mint mindenhol máshol n+1 más paramétere (profile) is van az mpeg4/h.264 codec-nek. Sanszos hogy pont egy neki nem tetsző/nem szabványos stream-től borult ki.
Amúgy a Windows-os instabilitás rossz példa, mert itt sem az oprendszer akadt ki, hanem egy program. Ettől még röhögve ment tovább a gép/rendszer.
-
twine
veterán
válasz
madgie #15940 üzenetére
Nekem még a Final Cut pro-hoz tetszik nagyon ez a kis kiegészítő ipad-ra...
Ezért szimpatikus az alma,,mert ilyen "kis" igényes dolgok vannak rá...
SZeretem a droidot, semmi bajom vele,,,de ilyenekben sehol nincs almáékhoz képestMás:
Légből kapott kérdés,,,de mi a nyavaját tehettem a minivel?
Pár napja változtatgatja a háttérképeket mindkét felhasználói fiókban...Arra még nem jöttem rá mikor, és milyen időközönként,,,első blikkre azt mondanám teljesen random
A kép módosítása "X" időnként opció természetesen inaktív...
Két dologgal szórakoztam az utóbbi időben,,,:
Feltelepítettem egy Office for mac 2011-et...(legál)
Illetve a Parallels/win7 telepítésekkel/törléssel molyoltam a napokban a két fiók alatt,,,
Semmi mást nem csináltam...
Érik a tiszta telepítés...de jó volna tudni ,hogy ezt a háttérkép cserebere "anomáliát" mi okozza... -
Xero
nagyúr
válasz
madgie #15878 üzenetére
Jó napom van
:
set VolumeName to "RAMDisk"
set Meret to 512
display dialog "Mekkora legyen a RAM Disk mérete MB-ban:" default answer Meret buttons {"OK", "Mégsem"} default button 1set NumSectors to ((2 * 1024 * Meret))
set DeviceName to do shell script "hdid -nomount ram://" & NumSectors
do shell script "diskutil eraseVolume HFS+ RAMDisk " & DeviceNameEzt mentsd és dobd be az automatikusan indulók közé. Enjoy.
-
Bengio
tag
válasz
madgie #15731 üzenetére
Time machine ki van kapcsolva
A mavericks megjelenése után 1 héttel lett teljesen újratelepítve. Nincs valami olyan beállítás, ami "elszállhatott?" Jómultkor volt egy áramszünet, pont sleep-ben volt, talán az tett be neki?
Jó lenne ha valami okossággal meg tudnám oldani, és nem kéne (megint) újratelepítenem..Hozzáteszem 1 év Mountain Lion használat alatt egyszer sem fordult elő hasonló...
-
válasz
madgie #15710 üzenetére
Folyamatosan keresőt nem. Én azt csinálom, hogy amikor letöltök valami programot (ami nem app store-os, hanem valami külsős), akkor azt megnézem a clamxav-val és mást nem csinálok. Így 5 év alatt még másra nem volt szükség.
Mondjuk hozzáteszem ilyen "veszélyes" oldalakat (warez meg ilyenek) nem látogatok, ha ez számít.
-
Xero
nagyúr
-
Ragnar95
félisten
válasz
madgie #15359 üzenetére
Ez az első fő OSX verzió, amit egyből felraktam, Lionból 10.7.3 volt az első, amit használtam, ML-ból meg 10.8.4, de mostmár megtanultam,h az Apple-nél sem szabad egyből főverziót frissíteni, mert a hosszú betazások sem elegek az összes bug kijavítására
Amúgy ML-t gondolom nem tudom már visszarakni adatvesztés nélkül? TM-et nincs kedvem visszarakosgatni, akkor inkább várok, hátha gyorsan jönnek a javítások, de elég idegesítő,h naponta kell újraindítani a gépet, mikor ML-el kb 2-3hetente egyszer bőven elég volt... -
koma106
senior tag
válasz
madgie #15343 üzenetére
Köszi. iMac-nél alapvetően nem lehet kikapcsolni az iMac kijelzőjét, ha TV-re kötöd. XBMC és PLEX-nél be lehet állítani, hogy sötétítse el az iMac kijelzőjét (gyakorlatilag így sem kapcsol ki, csak full fekete színt mutat). Erre leszek majd kíváncsi 10.9 környezetben.
Várok még a frissítéssel, mert úgy olvasom van elég javítani való még a rendszeren. (azért ez régebben nem volt jellemző az Apple-re)
-
-
Ear001
addikt
válasz
madgie #15301 üzenetére
Szem előtt nines, de talán ez a programocska segít.
-
roberto211
őstag
válasz
madgie #15101 üzenetére
Az i7 2600as konfigodat megtartottad és mellé vettél egy minit vagy arra cserélted le?
Ahogy pár hete írtam nekem is ki kellene próbálnom csak annyi minden közbejött most,hogy nem jutok el egy apr be sem.
(#15100) Antonio2: Most ez olyan szerintem,hogy miért cserélsz le egy 4 magos, 1-2gb ramos androidos telefont egy 2 magos gyengébb hardverű 4s-re?
Nekem általában mindig felsőkatos telóim voltak androidba el nem bírtam képzelni azt,hogy nekem majd valaha is apple termékem lesz ezen belül pedig iPhone. Miután mindig csak a baj volt az androidosokkal nekem ezért adtam egy esélyt a 4s nek. Na azóta nem térek vissza más rendszerű telóra. Egyszer volt egy 2 hónapos kitérőm(s3) de vissza is tértem szerencsére.
-
twine
veterán
válasz
madgie #15080 üzenetére
Igen igen,,,10 rúgóért vettem a gyakorlatilag zsír új magyar kiosztású apple wireless billzetet, és ahogy nézem max 12 lesz a trackpad is... cca. 6 ropiért meg vegyen "összekötő csövecskét" aki kívánja...
nekem nagyon jó külön is a két periféria...így 22 ben megáll....egérnek meg marad a 100 éves microsoft rágcsálóm
jól megférnek egymás mellet,,, nem hiszem hogy megrágja az almát
Más:
Mivel kódoljak bármit (filmet) ipod classicra, hogy ez a nyomorult itunes elfogadja?az egész "almás rendszerben" nekem ez a rémálmom mindig "utáltam"mert csak muszájból használtam, és nem ismerem
pedig lassan muszáj megismernem:/
-
-
twine
veterán
válasz
madgie #14731 üzenetére
"...ez vállalható, nem órabérben fizetnek"
Az igaz nállam is...
...csak előfordul, hogy leüllnek mellém, hogy rakjunk össze egy demó anyagot etc,,,esetleg akár az egy-másfél órás kész projekt finomítása a megrendelővel, és ha végeztünk, "máris kívánják" a készterméket...
Olyankor azért jól jön, ha csak egy Kv-t fizetsz nekik a várakozásért,(5-12perc) és nem egy komplett háromfogásos ebédet.... -
twine
veterán
válasz
madgie #14605 üzenetére
Alig párszor használtam a MBP-t,,de egy pillanat alatt hozzászoktam a gesztus vezérléshez...Baromira kényelmes
Ezért is gondoltam, hogy az asztalihoz is beruházok egyre...(már ha végre megveszem)
Ismét egy buta, tudatlan kérdés(mivel "almában" semennyire nem vagyok otthon)
-Mikor szokták az uj típusokat bemutatni "almáéknál"?
Csak azért kérdem, mert ha pld év végén, akkor lehet, hogy érdemes lenne várnom a vásárlással,,,hogy egy frissebb típust vegyek...
Lehet erről valamit tudni? hol érdemes ennek utána olvasnom, hogy egyáltalán lesz e új széria, és milyen változások várhatóak?
Vagy teljesen hülyeség amit kérdezek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sorozatok
- Formula-1
- Diablo IV
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Macbook White 13" unibody
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest