- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
Én a minire szavazok. Szívdöglesztő masina, cserélhető RAM, és a TB3 nak köszönhetően bővíthető külső GPU val, és külső tárolókkal, valamint a jobb proci miatt valszeg időtállóbb lehet.
Valamint olyan monitort teszel rá amit nem szégyelsz. 21:9 et akár.Bűn hogy imacből nincs 21:9 es, ha én lennék Tim, tuti piacra dobnék egyet!
-
oszy
veterán
iCloud van. A többi eszközön is megy.
TM nincs.
Az SSD engem annyira nem izgat (ezen van a rendszer). A HDD-n vannak a fontosabb dolgok. Az SSD-ről igazából néhány program, ami fontosabb. Pl. amit letöltöttem, jó lenne ha ott folytatná a visszatöltést, ahol tart most.A Home mappa a nevem alatt lévő összes mappa?
-
blakey
titán
macblurayer-t használok
-
iltirisz
csendes tag
A Final Cut pl. jelentős GPU számítást végez amikor utószínezed vagy effektezed a videót. Főleg szerkesztés közben tud sokat jelenteni, hogy szépen megy 25-30 fps-sel a timeline és nem droppol.
PS, Ai: itt is besegít. Ami a leg szembetűnőbb lehet egy usernek az az artboardon való mozgás. Ez inkább user experience, de sokat tud jelenteni a fluid, akadás mentes zoomolgatás meg scrollozás ide-oda. -
Természetesen a jo GPU előnye eslősorban a 3d-alkalmazásoknál (pl játékoknál
) jelentkezik.
A Photoshop is használja a GPU-t elég sok dologra, de a LightRoom méginkább kihasználja (pl. a LensCorrections-re). A Logic viszont nem használ GPU-t
Ezek az alkalmazások persze inkább CPU- és RAM-éhesek (utóbbiból sok kell), és egy integrált intel GPU rendszermemóriából RAM-ból “nyúlja le” a memóriaigényét. -
Ja várj... én úgy értettem, hogy a gépre dugjak rá egy USB-s merevlemezt.
A TimeCapsule-t mindenképp lecserélem, mert a WiFi-része nem elegendő már.
A kérdés, hogy az új routerre rádugott külsős merevlemez együttműködik-e a TimeMachine-nal.
Ha nem, maradna, hogy az USB-s merevlemezt közvetlenül a gépre dugjam. És én ezellen érveltem korábban.De még a végén meggyőzöl. Nem vagyok saját magam, sem a pénztárcám ellensége.
A nappaliban (nevezzük szomszéd szobának, bár inkább második szomszéd a dolgozószobámhoz képest, ahol a Mac van) a fontosabb cuccok, beleértve a TimeCapsule-t is, egy elvileg villámvédett elosztón vannak, mert van ott egy szép nagy hétszámjegyű összeg csak hardverben nézve is, és persze másik kismegszakítón.De semmi nem szól az ellen, hogy a dolgozószobába is ilyen elosztót tegyek be, és ezt mondjuk 20ezerből megúszom (remélem).
Hmmm... végiggpndolom ezt az USB-s külső HDD dolgot, mert életképes lehet.
-
Köszi az eddigi válaszokat! És várom a többit, ki hogy oldja meg.
"Miért nem dugsz rá USB-n, egy 2(,3,4,...)TB-os merevlemezt?"
Mert az csak félmegoldás. A TimeCapsule ugye óránként készít inkrementális mentést, tehát folyamatosan rajta kellene legyen az az USB-s HDD. Márpedig ugyanott tartani a backupot, ahol magát a gépet, az tényleg csak félmegoldás. Így legalább a ház két különböző pontján vannak.
De végső soron ez is képbe jöhet a backup-részhez, de csak mint utolsó lehetőség, ha minden egyéb nagyságrendekkel drágább. Mert ugye még egy jó routerre is be kell emellett ruháznom. -
oszy
veterán
Nagyon köszönöm a választ! Valószínű azért lesz downgrade, mert máshogyan viselkedik a gép. Döcögősebb lett. Már írtam, hogy a youtube oldal alig akar bejönni. Nem mintha olyan sokat nézném, de amikor akarom, akkor elég idegesítő, hogy össze-vissza működik. Hiába töröltem a cache-t a safariban.
-
Ismerem, de nem próbáltam, nekem adott feladatra kell az SDR, ahhoz fejlesztgetek, illetve tesztelgetek laborban, hogy aztán a terepen élesben menjenek a dolgok, persze ott már nem virtualizált vason. Jellemzően Linuxok futnak a Fusionben, és azoknak van odaadva Nooelec, HackRF, vagy rtl-sdr.com féle usb eszköz.
-
Nekem van egy olyan Win10-em, amin szintén ipari alkalmazások futnak (jellemzően avionikai műszerek és navigációs berendezések managament cuccai + mikrovezérlők programozói, ilyesmik). Up2date az egész, és 50GB a disk teljes mérete. Telepítve akkor volt, amikor kijött a Win10, még az "upgradelj 7-esről 10-esre" ingyenes lehetőséggel lett felhúzva, szóval még csak azt sem mondanám hogy friss telepítés. Jelenleg 15GB szabad hely van rajta.
Szóval én is egy kicsit soknak érzem a 128-at, HA tényleg nem kell másra, és HA a kérdező tisztában van vele, hogy az említett CNC alkalmazás mennyit foglal az adataival együtt. De nyilván ezt tudnia kell, és gondolom tudja is (egyébként ezek jellemzően nagyon kicsi vektoros leíró file-ok, kbyte-os méretekben, de persze ennyi alapján csak tippelni tudok én is).
Esetemben pl. az OS-en kívül van kb. 5GB amit foglalok. Ha "biztos ami biztos" alapon 128GB-re méretezek, akkor most lenne 93GB pangó területem ultra gyors, és bazi drága pci-e ssd-n, ami nekem kicsit túl nagy luxus lenne.
Ugyanakkor vastagon ajánlom én is erre a feladatra a virtualizációt, mert ott teljesen mindegy, hogy mekkora a disk, ha kell még hely, akkor kb. két klikkeléssel lehet növelni könnyen.
-
Ott írja, hogy a 3TB-s 2012 late iMac elveszíti a bootcamp támogatást. Szóval valamennyire igaz a dolog, de csak egy modellt érint. Mondjuk az okára azért marhára kíváncsi lennék...
Illetve azt nem hinném, hogy ne lehetne kézzel megcsinálni, csak gondolom az teljesen unsupported, ezért nem is mennek bele.
-
Mykl
tag
Az hogy mi tekeri a HDD-t azt nem tudom mert nem látszódik...
a TM be van kapcsolva egy USB HDD-re mentene, de az USB HDD nincs rajta, így nem történik semmi
a HDD 1TB-os és van még rajta 0,8TB szabad hely.
A HDD elviekben rendben van. Nincs még 1 éves a gép!
A Smart adatok nem tudom micsoda! -
BRobee
tag
Hello!
Persze, hogy konnyebb lenne, de az uj mini meg nem erkezett meg, ezert csak spekulalok, hozzateszem kenyszerbol.
Ez jol osszefoglalja mi a gond: https://discussions.apple.com/thread/4417397
Egyeseknek muteni kell a szemet, mert folyamatosan fokuszalnak, annyira eles a kep. Hozzateszem, hogy nem a retina a baj, hanem a 4K, 5K. Feher alapon ha olvasok egy szoveget, olyan mintha 3D-s kepet neznek es utana szedulok. Nem egyedi eset, asszony is ugyanezt latja, haverom 3 macbookot kuldott vissza (nagyon akart egyet), de nem birta a szeme szinten hasonlo tunetekkel.
Ez esetben muszaj vagyok a megmaradt termekekre hagyatkozni, mert az air lassu es kicsi. Maradt a 21.5-os egyetlen non retina imac, i5-os, 16 GB RAM es 256 ssd-vel, vagy varni az uj mac minire hd monitorral.
E tekintetben lenne jo a tapasztalat, hogy erdemes-e egyaltalan szamitasba venni ezt az imac-et, mert tizeneve csak notebook-kal nyomulok...
A poen csak annyi, hogy ra fogok cs*szni a jovoben, hisz nem lesz tobb HD monitor
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Azt nem, de a szimbolikus linket igen.
How to Create and Use Symbolic Links (aka Symlinks) on a Mac
Vagy ha valaki nem akar vacakolni kicsit se, akkor ezzel: MacDropAny
-
-
Az a baj vele hogy aki használja az az összes telepített szoftot meg akarja tartani. Ezért el szeretném kerülni az újrarakást. Főleg úgy hogy én pont nem értek hozzá mi hogyan volt beállítva és milyen beállítás hol volt, nem hiszem hogy az eredeti állapotot meg tudnám valósítani.
Ezért lenne jó komplett klónozás. -
-
Lallerboy85
tag
Amire használva lenne, az internet,filmek, játék terén póker(több asztalon), ill. photoshop alap szinten.
Integrált vagy a dedikált kártya között mi a kül. ill melyik az ajánlott ill. miért?! Azt tudom h az integrált nem cserélhető....Bocsi h fogalmatlan vagyok, emiatt is írtam...Eger környékén élek(Heves-borsod) Köszi
-
Ragnar95
félisten
A Swift compiler maga támogatja amúgy tudtommal a régebbi rendszereket is, tehát command line-ból tudnál újabb verziót is használni. Még playground imitáció is van vimhez például, de sajna Swift fejlesztéshez az Xcode a legjobb társ, Swift tanuláshoz pedig ez főleg igaz.
-
Ragnar95
félisten
Így van, Xcode9 kell a Swift4-hez. Elég nagy a különség, én mindenképp a Swift4 használatát ajánlanám inkább. Sierra se megy már fel a gépedre vagy csak a High Sierra nem? Sierrára felmegy még az Xcode9.2, ami Swift4-et támogat, csak 4.1-hez kell 9.3, de ott már nem sok a különbség 4.0-hoz képest.
raywenderlich.com-ot tudom ajánlani Swift/iOS/macOS tutorialokhoz, az egyik legjobb oldal a témában és frissítik szinte az összes régebbi tutorialjukat a legfrissebb Swift verzióhoz. -
dallasR
csendes tag
2009-es azt hiszem, sajnos nekem nem irja az evszamot ugy mint amit linkeltel.
Semmilyen program nem megy fel ra, pl chrome,firefox,viber.. barmi, csak ha keresek valami sokkal regebbi verziot, akkor talan. De minden oldal sir hogy frissitsem a bongeszomet mert elavult.. az oldalakat sem nyitja meg rendesen. Ebbol gondolom hogy egy uj szoftver kellene ra, hatha az segit.
-
biker
nagyúr
"durvan kompromisszumos a hasznalat
De még 1x nem írtad le pontosan mi az a durva kompromisszum?"Olvasta, és azóta ezt szajkózza. Olyanok beszélnek sokszor róla, akik nem használták még, vagy nem s értik.
Pl. "az android jó mert nyitott, az ios szar mert zárt" és amikor megkérdezem, mennyiben korlátozza az ios, csak mekeg makog.mint a 4 évszakos gumi. Winkler azt mondta tesztben, szar, tehát szar.
A fusionre azt szokták mondani, semmi nem fér el a 24GB-on, meg "nem tudom, mi hol van"
És kit érdekel? ami 3x meg lett nyitva, az rajta lesz amíg másnak nem kell a hely.
De vannak olyanok, azt hiszik, tudják, mi hol van, és ők élvezik, hogy külön rendszernek ssd, külön tárnak hdd. -
VincentVG
senior tag
-
VincentVG
senior tag
blakey, cigam,
osszessegeben egyetertek h konkretumokrol lehet csak vitatkozni, es ebbe most nem kezdek bele,
mert teny h pl amig tartosan nem teszteltem az uj iMac-eket, addig mirol is beszelek.ugyhogy akkor csak annyit mondanek, h 20 eve hasznalok napi szinten (gyakran en is 10-12 orakat)
mac-et, (plusz privatban is imac, ipad, iphone,) es az utobbi idoben megint PC-t is.es ez alapjan azt mondom h mig meg 5 eve sem volt kerdes h (nekem) barmennyit meger h mac-en dolgozhassak/ netezhessek, ma mar ez egyaltalan nem egyertelmu.
roviden: a windows egyre jobb es stabilabb, az iOS OS paros pedig egyre szXrabb.
nekem, nalam, igy erzem. -
VincentVG
senior tag
most leginkabb 2 dolog:
1.
az egyre instabilabb OS-ek mellett ( 5 eves 27es imac-em random shutdown olgat terhelesfuggetlenul sierraval)
tele van a forum hasonlo hibakkal, van akinek 1 ev uran sem oldodott meg, valszeg software-es akadas, tehetetlen apple care-el, 600 fos peticiobal, etc. nincs megoldas.
2.
a folyamatos boot belassulas mellett, szerintem elfogadhatatlan h nem fer bele min egy 128as ssd az iMac arazasaban. a meretcsokkenese sunyin nincs is kommunikalva, nyomzgatni kell h mi is az a szuper fusion speed, mikozben az ssd-s lesajnalt (mondjuk egy monster gaming)pc-m lassan mindenben gyorsabb.nem akarok flame-elni iphone om es ipad (12.9) esem is van, es nem utalok (meg) mindent persze,
de egyre rosszabb az irany az apple-nel. ugy latom.es mivel mostmar a munkagepemet is (drasztikusan) erinte... ezert a kifakadas.
-
ifkopityu
csendes tag
Az androidos telefonomon a BubbleUpnp-t használtam. Az alapvetően működött, de ha bele akartam tekerni a filmbe, akkor nagyon belassult.
Kipróbáltam ezt is, amit ajánlottál. Valamiért hangot nem visz át a Chromecastra.De igaziból nemrég váltottam át Apple telefonra és MacBook-ra, így ebben a környezetben érdekelne, hogy lehet megoldani ezt a problémát.
Amúgy a wifi hálózatom sem az igazi, szerintem a Chromecastnak nincs elég erős jel a működéshez, mert szaggat a video. A TV kábelen van rákötve a hálózatra, így azon jobban megy a video. De ha csak ezen múlna, akkor akár a routert is arrébb teszem, de úgy látom, hogy a Chromecastra sem megy zökkenőmentesen a dolog
Azt hiszem a végleges megoldás a NAS lesz.
Ameddig eljutottam, hogy MacBookon tudok video-t nézni a dlna megosztásról, apple telefonon szintén. Vezérlőként egyelőre nem tudom használni egyiket sem.
Azért kösz a segítséget.
-
ifkopityu
csendes tag
A linuxos gépen minidlna fut daemon-ként.
A TV csak egy-egy példányt lát minden file-ból. Az androidon és IOS-en levő lejátszók is egyet látnak a file-okból.
Windowsos gép alatt nem próbáltam, mert dual boot-ban van a linux-al, szóval vagy ez, vagy az fut.
A TV sajnos nem okos TV, csak ismeri a DLNA szabványt és valami alap rendszer van rajta, ami épp tud a hálón keresni meg elindítani egy lejátszást. (Samsung UE40D5000WP)Az igazi cél az lenne, hogy a dlna megosztást minden eszközön le tudjam játszani. Ez addig működik is, hogy a TV-n indítom, de ott aztán se beletekerni, se semmit nem lehet. Az egyéb eszközökön tudunk szépen filmet nézni. Az lenne még jó, ha a MacBookot, vagy valamelyik telefont vezérlőként használva, a TV-n menne a film. Ezekre a telefonos eszközök eddig lassúnak bizonyultak. Ott sem tudtam beletekerni a filmbe, mert nagyon megakasztja.
Ezért próbálnám MacBookról.
Ha Kodi-val szeretném lejátszani a TV-n a filmeket, akkor azt írja, hogy ismeretlen file formátum.A hardveres média lejátszón gondolkodom egy ideje, de leginkább azon, hogy egy NAS-t szerzek be. Erről mehetne a torrent, a médialejátszó és a Time Machine mentések is ide kerülhetnének. Egyenlőre azonban nem tudtam eldönteni, hogy mennyit áldozzak erre, vagy kell-e nekem a 2 lemezes változat, stb.
-
cigam
titán
Közben kipróbáltam Windows alatt VLC-vel. Itt is 3xmutatja ugyanazt a tételt. Szerintem azért, mert nem tudja feldolgozni a dlna megosztást, csak látja a megosztott adatokat. (Pl. nem csak a videófájlt mutatja, hanem a hozzá tartozó képeket is külön tételként jeleníti meg. Valamiért nem tudja úgy összerakni, mint egy dlna eszköz.
Itt jól látszik, hogy van egy borító, egy háttérkép, és maga a videó, vagyis megvan hogy miért mutatja 3-nak a VLC. Ha megnézed egyenként az infókat, láthatod, hogy 1 videót mutat (pl. akármi.mp4), és két xy.jpg képet).
-
-
zoli62
addikt
Nagyon nincs sok, sajnos, ez a kettő ismert, már ha ismert, a BM sem frissül annyira, mint évekkel ezelőtt. Pedig az Apple egy kicsit szabadabb szellemű lett Jobs óta, már nem a zártságára értem persze, de az árak nem változtak, és a magyarországi ismertségben ez döntő tényező, nem igazán vannak Macintosh közösségek, de talán IPhone vonalon sem. Most, hogy többször is beszéltem az Apple Care-rel, (ingyenes zöld szám) többek között elmondták, hogy kint Prágában, illetve Csehországban azért több Mac van, mint nálunk. Nem véletlen, hogy a regionális support ott van, és nem Budapesten.
-
Ragnar95
félisten
Mondjuk erre nincs is semmi szükség (vicc is lenne Apple ökoszisztémában kézzel fájlokat másolgatni 2017-ben), simán bekapcsolod az iCloud Music libraryt és amit hozzáadsz zenét a könyvtáradhoz, rögtön letöltődik a telefonodra, ha úgy van beállítva. Vagy ha csak bizonyos playlisteket tárolsz offline, akkor ahhoz a playlisthez adod hozzá és rögtön letöltődik minden eszközödre.
-
Ragnar95
félisten
Jó kérdés, simán kinézem az Apple-ből, hogy valamit hardveresen néz ilyenkor a rendszer. Mondjuk hackliról még esélyesebb is, hogy megy, ha csak a szoftvert nézi a rendszer. Itt azt írják amúgy, hogy mDP-al megy PC-re is a Target Display Mode, csak a TB-os modelleken nem megy, lehet ezért írja az Apple support page, hogy másik Mac-kel megy csak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged