- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
iltirisz #29671 üzenetére
ForkLift, Safari 10-12 tabbal, Mail, Skype, Üzenetek, Viber, Messenger, iTunes, Pixelmator, Excel, Naptár, Wundelist. Ezek futnak jellemzően, természetesen párhuzamosan. Néha konvertálok, videót szerkesztek, de nem főállásban, így nem kell kapkodnom, nem kritikus az idő tényező. Több mint elég lesz az i7. Remélem évekig...
Csak annyit szeretnék, hogy ne kelljen várni és a jelenlegi kettő helyett többmagos, gyors rendszer dolgozzon a kezem alá. Szerintem nem lesz gond a kis minivel.
-
válasz
iltirisz #29671 üzenetére
Lehet, hogy “outdated” az iMac, de azért a pénzért, amennyit az új Minikért elkérnek, szvsz az iMac 2017-es modell sokkal jobbb ár-érték aránnyal bír.
Arról nem is beszélve, hogy egy AMD Radeon Pro 5x0 a maga dedikált 2-4-8 GB memóriájával szerintem keresztbe nyeli le az intel UHD 630-at, amely a memóriáját a rendszermemóriából foglalja le, de nemcsak emiatt.
Egy 4.2 GHz-es i7-7700-zal szerelt iMac-et nem feltétlenül neveznék “outdated”-nek még teljesítményben.
Azt csinálsz, amit akarsz, de az új minik pofátlanul drágák ahhoz képest, amit tartalmaznak.
Látva, hogy mit csinált az Apple a Minik árazásával (és egyáltalán: minden idén megjelent Apple-termék ára az egekbe szökött, komolyan elgondolkodtató ez az árpolitika), semmi kétségem nincs afelől, hogy hasonló mértékű drágulásra számíthatunk a következő iMac-szériánál is, szóval én inkább úgy döntöttem, hogy nem annyira “outdated” még az az iMac, főleg valami jobbfajta kiszerelésben. -
VincentVG
senior tag
válasz
iltirisz #28487 üzenetére
termeszetesen hasznalhato az 1terras fusion-el is, csak ha mar dolgoztal ssd-s geppel akkor ahhoz kepest visszalepes persze.
a kompromisszumos megoldas, az amit itt tobben is csinaltak ( es most en is igy hasznalom) mar a forumon:
ha nem akarsz annyit kolteni ssd-re, akkor egy kulsorol is megoldhato kenyelmesen a boot.
cserebe sajnos allandora log a gepbol hatul... -
VincentVG
senior tag
válasz
iltirisz #28479 üzenetére
szia, pont tudok mondani egy pontos szamot,
mert most teszteltem (vettem..) egy teljesen uj 27 es imac-et 1Tb-os fusion-el ( az alap modell)
es kiprobaltam kulso SSD-rol bootolva is.a gep teljesen szuz, legal adobe photoshop inditasig (1 doksi megnyitasa) eltelt ido;
1terras fusion: 1:41
kulso 256 ssd: 0:39ha teheted szerintem ssd egyertelmu, vagy a nagyobb fusion driveok, mert abban 128Gb az SSD.
(egyuttal itt uzennek annak a kedves forumtarsnak aki par hete itt elkuldott kb a francba h laikuskent miert karogok h az apple sunyin 2015-ben lecsokkentette az 1Tb-os fusionokben az ssd meretet 128 rol 24-re.....
szval csak annyit h egyertelmuen es erezhetoen keves a 24, szval lehet h nem kell minden marketing bullshit-et beszivni teszt nelkul, neha erdemes a jozan paraszti eszre (is) hallgatni... gondolok itt a szamokra amik pl. rohadt makacs dolgok. naespersze fokent nem kioktatni a masikat, foleg ha butasagokat beszelunk)
-
b.kov
senior tag
válasz
iltirisz #28483 üzenetére
Én nem rég vettem egy MBP-t, és egy 1080p-s külső monitorral használom. Aztán órákat öltem bele, hogy találjak valami megoldást, amitől szebb lesz a macOS a megjelenítőmön, mivel Win után eléggé homályos lett a szöveg, és nagyon bosszantó.
Aztán megnéztem a 1080p-s üzletben kiállított iMac-et, és megnyugodtam, hogy nem nálam van a gond. Ugyanolyan csúnya szegény.
Következő lépés egy 4K monitor lesz, majd egy szép napon valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Trollok komolyan
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest