-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
válasz
blakey #29252 üzenetére
Igazabol egy szakmai problemara egy szakmai megoldast keresek. Meghozza egy szakmai forumon
.
Napkozben mozgok a masinalaval, este tudok ilye muveletet vegezni - de amikor legutobb csinaltam, hat egy este alatt se vegzett... Lehet a sok kis fajl miatt - nem tudom.
Amugy ismet kihivasba utkoztem - kulso usb meghajtora probaltam masolni az emlitett hdd-tol - ismet a jol ismert hibauzenet fogadott...
Meg cigam alltal irottak alapjan elindulok, ha az sem akkor kiszedem a hdd-t, es az AIR-el amivel hasznaltam (meg itt van) majd atmasolgatom rola a cuccokat. Viszont ha ott is hibauzenetet dob akkor fogalmam sincs hogyan tovabb.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
nylontacsko #29250 üzenetére
Problema - olvasason kivul semmilyen lemezmuveleltet nem enged, sot neha meg azt sem.
Egy tipp volt ami vlsz megoldja a helyzetet, atmasolni rola egy masik vinyora a cuccokat majd leformazni es visszamasolni. Csakhogy 1tb adatot usb 2.0.-an keresztul ide oda masolgatni azert nem tunik a legoptimalisabb megoldasnak
.
Ennyi.
Vagy ha mast ertelmeztel akkor mit?
#29249) cigam
Megnezem.
-
RexMaximus
senior tag
Eddig egy MacBook Airt hasznaltam es melle egy usb-s hdd-t, amire a ritkan hasznalt dolgaim kerultek. Vagy nem fertek ra az SSD-re.
Most valtottam egy MacBook Pro-ra. Frissen telepitettem es az eddigi kulso USB vinyomat ami egy 1tb-s HDD optibaybe epitve szinten a Pro-ba kerult.
Kovetkezo a problemam - Olvasni tudom de mas muveleltet nem enged. Admin jelszavat ker elotte es utana mindi hibauzenetet dob. Kep:
Tulajdonsagokon belul a megosztasi jogoknal nem tudok iras jogot adni. Uj gep admin usere nem is szerepel ott. Ha megprobalom hozzaadni akkor meg ugyanez a hibauzenet jelenik meg.
Van tippetek esetleg, hogy mi lenne a megoldas?
Szerk. - a fajlrendszer - Mac OS kiterjesztett (naplózott)
-
RexMaximus
senior tag
mid 2011-es MacBook Airt hasznalok (i5 - 4gb ram, 256g ssd 70g szabad meg). Felfrissítettem High Sierra-ra es azota mintha egy generacioval regebbi gepet hasznalnek kb.
Regebben is tapasztaltam Apple cuccoknak, hogy frissitesek utan valahogy lasabb lesz az adott gep vagy eppen telefon.
A bongeszo kevesebb ablak mellettt (Chrome - Great Suspander is fent van) hasznalhato mint eddig. A Photost erintette frissites viszont annyira lassu lett, hogy gyakorlatilag hasznalhatatlan. Nikon D80 (ami nem mai vas azert 10+ eves) kepeivel is kuzd ha picit alakitanek rajta (pl feheregyensuly vilagositas barmi.). Ez lenyegesen jobban ment neki eddig.
A kerdesem az lenne mas is tapasztalt e hasonlo jelenseget?
Masik kerdesem - Azon gondolkodom, hogy regebbi rendszert tennek ra, Sierra vagy akar El Capitain. Ha igy teszek akkor a mostani High Sierraval keszitett Time Machine mentesemet vissza fogja tudni allitani egy Sierra vagy ElCapitain rendszer gond nelkul?
Mas - nem lenne erdemes minden mac temat ide iranyitani. Vanak mas topicok de nem nagyon elnek es ugy latom itt azokkal is relevans a tartalom.
-
RexMaximus
senior tag
Egyedul vagyok maces a kornyezetemben, igy nincs kihez fordulni. Neten keresztul idegeneket kerni arra, hogy adjanak egy szoftvert, tisztasag szempontjabol is kerdeses.
Nem irtam, hogy orulok. Sot nagyon nem orulok. Siman elerhetove tehettek volna akkor "tisztabb" lenne az erzesem is. Ahogy olvashattad, AppStorebol sem tudtam leszedni. Ahhoz sem jarulnak hozza, hogy mas megbizhato letoltos oldalon fent legyen egy regebbi verzio. Inkabb betartanak.
Ugyanugy nem szeretem mas hw gyartoknal sem ha elerhetetlenne teszik egy regebbi termek aloldalat amin driverek stb volt elerheto. Nem penz ezt fenttartani, foleg ma.
Sokan az Aperture miatt valtottak macre, en is fotozom plusz erv volt ez. Aztan azt se fejlesztik tovabb. Nincs ra racionalis magyarazat mikozben akkor kb 130millard dodon ultek. Aperture userek kozul senki se gondolta volna, hogy ez igy megtortenhet.
Final Cut-ot is hasznalok, jo kerdes nem lovik e le egyik nap ezt is. Ezek utan barmi lehet.
Mikor Jobs visszatert sokan kitartottak a ceg mellett, hogy adjanak egy eselyt nekik. Cserebe szerintem nem igy kene csinalniuk.
Legalabis en igy latom. Kirohanas vege
-
RexMaximus
senior tag
válasz
blakey #24881 üzenetére
AppStorebol van a kepfajl, es nincs benne. Eredeti lemezem nincs mar meg hozza.
Viszont ugy nezz ki, hogy sikerult megoldani. Szinte egesz nap toltogetett a masina. Egy regebbi ilife csomagot toltottem le (sajnos nem hivatalos forassbol...), feltelepitettem. Majd inditasnal frissiteni kellett, utana gep ujrainditas es most megy.
Koszonom a segitseget mindenkinek.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
claire78 #24880 üzenetére
Igen, arra csereltek. De az regebbi gepeken nem megy (azaz regebbi oprendszeren). Van egy ujabb airem is azon mar photos megy.
Viszont megtartottam a regi gepem is (2008-as feher), azon fent volt es mukodott is rendessen. Ujratelepitettem most es nem tudom beszerezni hozza.
Torrentrol is szedtem par verziot, eddig azzal se sikerult. Most talaltam egy regebbi ilife csomagot, most telepitettem fel, frissitest kert a gep, utana meglatjuk.
Ugy remlik regebben ezt ingyen le lehetett szedni, utanaolvastam ez is megerosit ebben. Most meg szivatnak, hivatalos csatornakrol nem lehet letolteni sehol.
-
RexMaximus
senior tag
Van egy A1181 2008-as MacBookom. Ujratelepitettem es utana lepodtem meg, hogy nincs rajta iPhoto. Nem emlekszem regen hogy jutottam hozza, de tuti nem warez se megvasarlas utjan.
Viszont most sehogy se tudok hozzajutni. AppStore nem ajanlja fel. Megprobaltam letolteni iLife csomagot de abban meg nem akart mukodni az iPhoto.
Van esetleg otletetek mi lehet a gond?
OSX verzio amit telepitettem 10.7.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged