- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
BurgBurg #40670 üzenetére
Lovesem sincs. Az elozo cuccot mar hasznaltam, azt ismertem. Itt nem tudom, hogy mit kapcsolhattal be
emlekezz vissza es kapcsold ki!
A keyboard viewer mutatja, hogy lenyomtad a gombot? Gyari billzetkiosztast hasznalsz? Nincs telepitve valami szoftver, ami felulbiralhatja a billentyuket? Ha csinalsz egy uj felhasznalot, abban megy? Reboot gondolom volt?
-
-
Czo
addikt
válasz
BurgBurg #40663 üzenetére
Ez ugy hangzik, mintha bekapcsoltad volna a billentyuzet kisegito lehetosegei kozul a slow keys-t. Rendszerbeallitasok -> Kisegito lehetosegek (nem tudom, hogy magyarul ez-e a neve, eredetileg Accessibility) -> Lassu gombok (itt megint, csak tipp a magyar nev, eredetileg Slow Keys).
-
miresz
veterán
válasz
BurgBurg #40573 üzenetére
Én a [Samsung UHD M8 32"] monitort használom. Nekem bevált, bár annak jobban örülnék ha nem lenne smart. Van többféle színben jó a pixelsűrűsége USB C-n is tudsz csatlakozni. A dizájnja is megy az Apple-hez.
Vagy van az "olcsóbb" verziója az [M7 UHD 32"] Ez is van többféle színben.
-
cigam
titán
válasz
BurgBurg #40573 üzenetére
A méret és a felbontás megadásával meg is van, hogy 163 dpi-t kapsz. Viszont olvass utána a "retina skálázás"nak, mert natívan nagyon pici lesz minden.
Az LG 5k-s monitora is drága? Mégis mennyi a keret? -
blakey
titán
válasz
BurgBurg #32314 üzenetére
Gondolom a "hibernatemode" okozza, így ellenőrízheted, hogy most mi a helyzet, terminálból:
pmset -g | grep hibernatemode
Ezek a lehetőségek vannak:• hibernatemode 0: normal sleep; this is the default setting if you're using a desktop computer.
• hibernatemode 1: hibernate mode; this is the default for pre-2005 laptops.
• hibernatemode 3: safe sleep; this is the default for laptops made after 2005.
• hibernatemode 25: hibernate mode; the setting used for post-2005) laptops.
Terminalba belépve változtathatsz rajta:sudo pmset -a hibernatemode X
-
-
blakey
titán
válasz
BurgBurg #29973 üzenetére
2018-asban nem nehéz a RAM csere, nem 5 perc hanem 20, de nem kell semmit sem szétbarmolni. 2012 i7-est most fogom lecserélni egy 2018-asra. Megy a 2012-esen a Mojave, semmi trükk nem kell, jól támogatot. A következő OS-t nem tudom, de a hardver elég erős még most is. 5 éve azon dolgozom és megbízhatóan teszi a dolgát. Egyébként nem feltétlenül értem ezt a minél naprakészebb rendszert, mert én pl. a Sierrán dolgozom, mert sokkal jobb volt programok tekintetétben, mint a HS, Mojave-t meg nem merem egyelőre kipróbálni, de nemsokára megteszem, remélem minden programom működni fog.
-
Carlas
senior tag
válasz
BurgBurg #29854 üzenetére
Mint írtam. Ez csak a régieknél lehet. Ez a cikk 2011-es. A Slim laminált kijelzőket nem lehet szétszedni mert egybe van az egész. Nem is jut be a por csak a világító rész fóliájához. De az sem szétszedhető /vagyis minden szétszedhető de utána kuka/. A régi szériás imac-ek takaríthatóak voltak, még a fólia is.
De ha felhívsz egy szervizt szívesen elmondjak. -
Carlas
senior tag
válasz
BurgBurg #29852 üzenetére
Az ujakat nem lehet takaritani csak kijelzo csere. Az uveg se szedheto szet mert laminalt. Regen kiszedheto volt. Most a por a vilagito foliahoz megy be meg. Azt meg a szerviz sem tudja szetszedni. Sajna megkerdeztem es mind ezt mondta. A regieknel lehetett de a slimeknel nem. Gaz sajna. Mac minibol az uj franko lett csak kar hogy nincs dedikalt vga. Persze van a kulso de akkor meg mar megint tul sok minden van az asztalon es tul draga.
-
nylontacsko
senior tag
-
-
blakey
titán
válasz
BurgBurg #29198 üzenetére
Persze, némára állítod a gépet, de ennek a hangnak azért funkciója van, egyébként alvó módba is teheted a gépet, akkor nincs semmilyen hang.
Terminalból a következő képpen oldható meg:
sudo nvram SystemAudioVolume=%80
, persze kér jelszót amit megadsz.
Majd újraindítod a gépet.
Ezzel lehet visszaállítani:sudo nvram -d SystemAudioVolume
-
nylontacsko
senior tag
válasz
BurgBurg #28709 üzenetére
Nekem is (late 2011) van, csak 21,5".
Fotót szerkesztek néha-néha. Két webshop + a napi "feladatok".
Való igaz, hogy egy ssd nem ártana, holott 16G ram van nekem benne, de hát a "pénz nagy úr"
Biztos vagyok benne, hogy ha nem professzionális feladatokra kel, akkor jó választás.
Itt már csak az ár a kérdés... -
Ragnar95
félisten
válasz
Jelenleg 2009-es iMacek még támogatottak, tehát 2 évig még biztosan kap frissítéseket a gép, de azok a programok amik most elfutnak rajta, utána is el fognak futni, szóval 3-4 év még simán lehet abban a gépben.
SSD mindenképp sokat dobna a teljesítményén, HDD-vel szerelt gép számomra már ma is használhatatlannak minősül. -
blakey
titán
válasz
Használni kb. addig lehet ameddig a gép bírja illetve a rajta lévő rendszert támogatják a programok. Új OS talán még lesz rá 1-2 de nem biztos, hogy jobb lesz, nekem pl. a HS használhatatlan, ráadásul inkább visszafejlödésnek érzem a Sierrához képest, egyelőre.
Ha nincs semmi baja a gépnek és a jövőben is megkapja a neki járó karbantartást akkor működni fog jónéhány évig, RAM bővítés és SSD sokat dobna rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest