- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42624 üzenetére
A mozgó objektum elé hogy kerül elmosódás?
Hiába nagyobb a képfrissítés, ha a pixel nem alszik ki addig, mikor az új kép megérkezik. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42615 üzenetére
A mozgás irányába hogyan keletkezik a blur?
„Sajnos” sem CRT-hez, sem plazmatévéhez nem jutok, ez így marad. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42609 üzenetére
Számomra a dolog technikai része tiszta (úgy vélem), de azt mondom, hogy a szemünk ehhez már kevés.
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42592 üzenetére
Köszönöm, mindjárt más, mint egy Reddit-bejegyzés.
-
válasz
MasterMark #42565 üzenetére
Szerintem patent kis program, simán elfér az infuse mellett. Mondjuk nem értem, hogy az Infuse miért nem foglalkozik jobban a macOS vonallal.
-
NemMo
őstag
válasz
MasterMark #42555 üzenetére
Neked is és hibavissza kollégának is köszönöm a választ
-
bbmt
senior tag
válasz
MasterMark #42541 üzenetére
Infuse-t használok, ott nem találtam opciót passthrough állítást. Van javasolt player? Nasról játszok le.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #42531 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint ahogy korábban is irtam hiába nem egész számú a nagyitás (skálázás) pl 28" 4K UHD monitor esetén 1440p-s skálázást választva, mégis jobb eredményt hoz, mint ugyanakkora 28" 1440p-s monitoron ugyanez az 1440p-s skálázás. De ez szubjektiv megitélés.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #42526 üzenetére
A monitor attól még jó. A skálázást kell helyesen megválasztani.
-
hibavissza
veterán
válasz
MasterMark #42512 üzenetére
Adaptíven hagytam és magához tért, desktopon leviszi 48 Hz-re. Viszont filmnézés vagy YT teljes képernyős használata közben 48,96.144 között pörög folyamatosan. 30p YT-nál be kéne állnia 60 vagy 120 Hz-re. Vagy nem? Most, hogy ide gépelek elkezdett ugrálni az fps és érzem, hogy rossz a szememnek. Valami nem jó.
Alvó állapotban nem lehet azt beállítani, hogy csak a Magic Keyboard ujjlenyomat szenzora ébressze a gépet? Meglököm az asztal és a picit mozduló BT egér is felébreszti.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #42425 üzenetére
Igen is, meg nem is, mert az USB-IF-hez melto modon, mindent sikerult katasztrofalisan sokretuen, definualni vegtelen sok opcionalis featureval.
Egy Thunderbolt aljzatba mukodni fognak a Thunderbolt eszkozok, ez kb biztosra veheto. Egy USB4 aljzatban mukodni fognak az USB4 eszkozok, es azok a Thunderbolt eszkozok, amelyek nem igenyelnek olyan szolgaltatast, ami az USB4 specifikacioban opcionalis es az adott hardware pont nem tudja (merthogy az USB4 nem ir elo mindent kotelezoen abbol a feature settol, ami megvan a Thunderboltnal). Egy Thunderbolt aljzatba csatlakoztatott USB4 eszkoz pedig vagy mukodni fog, vagy nem, mert habar az USB4 alapja a Thunderbolt, de van az USB4-nek mas modjai is (pl. "nativ" PCI-Express modja is), ami nem feltetlen kompatibilis a Thunderbolttal.
Az Apple gepein pedig jelenleg combo portok vannak, amelyek mind a ketto szabvany kotelezoen implementalando dolgait teljesitik.
Pl. ez a CalDigit HUB egy USB4 hub, viszont sikerult ezt a reszt az USB4 specifikaciojaban jol megcsinalni (szerintem, veletlenul, mert a korabbi speckok mindenre utalnak csak logikus dolgokra nem
!) es minden USB4 hubnal kotelezoen implementalando a Thunderbolt 3 a host fele meno oldalon, a lefele meno portoknak pedig Thunderbolt es USB4 portoknak kell lennie (ezert megy a 2018-as geppel, ezert jelenik meg benn ilyenkor egy Intel gyartmanyu USB kontroller).
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
MasterMark #42386 üzenetére
A jack sajnos foglalt, a hub-ban meg szem előtt lenne a kábel. Nem voltam biztos benne, hogy a zártsága miatt "bármilyen" usb-s kütyüt támogat, ezért érdeklődtem inkább
Köszönöm az ajánlást, szimpatikus darab, meg is rendeltem
-
Sidorovich
senior tag
válasz
MasterMark #42379 üzenetére
Felbontástól is függ, szerintem a 4K 120 Hz-re gondolt a fórumtárs, de majd megerősíti.
4K 120Hz HDMI-vel M2-nél csak a Pro és Max chipeknél ment, ha jól tudom, a sima M2-vel nem.
Nekem lehet, hogy holnap jön az M4 MacBook Pro, a HDMI kérdést azon is meg tudom majd nézni, de biztosan megy, ha jól tudom már az M3-nál se volt ezzel gond. -
trialboj
őstag
válasz
MasterMark #42351 üzenetére
Ezt honnan szedted? Mac Stúdió ultra? Vs egy 800wos pc mennyit fogyaszt kikapcsolt vs alvó állapotban, és idle?
Én nem értem mi van a gépemmel, de nem akar sleep módba váltani ha menüből aktíválom. Ő is érzi hogy kell neki a kikapcsolódás -
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #42351 üzenetére
Igen, én is erre számítottam, hogy az alvás és akikapcsolt állapot energiafogyasztása között nincs nagy különbség.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MasterMark #42298 üzenetére
hat ja, megneztem most. nemtudom, en kep alapjan nem gondolom hogy ala lehet nyulni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MasterMark #42296 üzenetére
"Szerintem nem kell emelgetni, mert lesz annyi hely, hogy oda lehessen férni, de majd a hands-on-okból kiderül."
szerintem nem kell erre varni, az elso masodpercben amikor kiderult a design, mar akkor lehett tudni. rajzoltam neked egy asztalt ala. javaslom a huvelyujjat jol megvizsgalni.
-
válasz
MasterMark #42293 üzenetére
Én mindig kikapcsolom. Sokszor nem vagyok bent napokig, vagy akár 1 hétig is, minek menjen. De igen, elvileg nem kellene.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MasterMark #42293 üzenetére
ezt mi is tudjuk es nem arrol van szo, hogy havonta 1x meg kell emelni a gepet, hanem pl arrol hogy mi van ha valakinek nem szabadon allo, hanem VESA kerteben /bracketben van a gep (mint pl nekem). ha a keret nem is takarja el a gombot, siman lehet hogy az ujjad nem fer oda mert nincs annyi hely. es akkor mondjuk adott esetben ki kell venni egy vesa keretbol, hogy bekapcsold.
-
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #42269 üzenetére
Ez egy jó kérdés.
A díjnetre akartam belépni és nem hozta fel a jelszót. Nézem az appban, sehol a bejegyzés...
Ezért keepass megnyit, jelszó kimásol, Safariba beilleszt, mentés kérés. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #42144 üzenetére
Igen van egy olyan is (nem tudtam működésre bírni), de volt ígéret egy újabb natív appra is. pl [link]
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #42102 üzenetére
Van, mert egyből látszik, ha valami beterhel, és pl. a boinc klienst is könnyebb belőni, hogy ne melegítse annyira a procit, hogy a venti hangosan felpörögjön.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #42095 üzenetére
Úgy próbáltam. A Finderben beállítottam, de én nem látok előképe t a Dock bán.
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #41961 üzenetére
Aránytalanul drága az M-es gépekbe a memó (meg a tárhely).
-
abrtom87
tag
válasz
MasterMark #41933 üzenetére
Az lesz. Mi van az Apple-el amúgy? Vagy mi lett? 2 új Macbook hibásodott meg 1 éven belül, az új 15 Promat is cseréltetni kellett hálózati gondok miatt, most meg ez. Nem olcsó cuccok.
-
abrtom87
tag
válasz
MasterMark #41930 üzenetére
Köszi. Megemelve is érezni. Akkor csinálja csak, ha erősen dolgozik, pl frissítés, videó kódolás, stb. Vertikálisan nem csinálja. Tiszta új gép, 2 hónapja vettem.
-
Hovi
aktív tag
válasz
MasterMark #41894 üzenetére
Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
válasz
MasterMark #41892 üzenetére
Értem és köszi a választ. Akkor milyen monitor kellene a "jobb" felbontás érdekében? (studio display kivételével) Még egy kérdés: Imac milyen felbontáson megy??? Az 24 illetve 27". Köszi előre is!
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #41771 üzenetére
Attól hogy lokális, még hiba marad.
H kijavítják (áthidalják, merthogy kijavítani nem tudják a HW-es problémát), akkor visszavesz valamennyit a teljesítményéből. Mennyit?
Ha nem javítják, akkor az lesz a baj...
HUP-on olvastam egy teóriát, miszerint mi van ha az összes ARM prociban benne van ez a fajta hiba? -
madgie
titán
válasz
MasterMark #41682 üzenetére
A fene tudja, mi akad be néha, nekem pár hete volt egy iMac 24-em, teljesen szűz rendszerként beállítva, a Sonoma borzalmasan szaggatott rajta valamiért, most ugyanolyan specifikációjú M1 Minivel ugyanaz vajsima.
-
válasz
MasterMark #41385 üzenetére
ez be van pipálva
elmondom mi a problémám: a Mac-et egy Linuxos gép mellett használom, mindkét gépen fel van telepítve a barrier nevű kvm program, tehát egy egérrel és billentyűzettel tudom mindkettőt használni, nagyon kényelmes dolog. a Linux a host, tehát fizikailag abba vannak dugva a perifáriák.
ha elalszik a Mac, simán 10-15 másodperc mire ébresztés után újra van hálózati kapcsolat (ezt látom a switchen, amibe a Mac be van dugva) és újra át tudom oda húzni az egeret.
ezt az időt szeretném redukálni. -
abrtom87
tag
válasz
MasterMark #41353 üzenetére
Magamat védeném az áramütéstől, nem az eszközt. Kicsit ijesztő amikor durran a konnektor, a villa is megégett. Két különböző szálláson is megtörtént Csehországban. Minden helyi azt mondta, hogy itt kell a lyukas csatlakozó, hogy érintkezzen a konnektor földelő pöcke.
Blakey: eve okoskonnektorom van otthon, most nem tudok ránézni, de hátha az olyan.
-
válasz
MasterMark #41345 üzenetére
IPhone kamerája csak akkor jelenik meg, ha bedugom a webkamerát. Az iPhone-t nem mozgatom, nem nyúlok hozzá, csak a webkamerát csatlakoztatom. Olvastam , hogy a leírás szerint minek kellene történnie, de nem így van.
-
scdlsc
senior tag
válasz
MasterMark #41119 üzenetére
"fő monitornak 32 col 1440p-t használok"
Pontosan milyet? -
joey04
titán
válasz
MasterMark #41119 üzenetére
Itt viszont negatív meglepetés ért. Kipróbáltam a BetterDisplay-t de minden beállításon okádék a szöveg. Persze ha HiDPI "felbontással" használom akkor szép, csak akkor meg batár nagy minden. Igaz, csak HDMI-n tudtam kipróbálni, de nem tudom ez számít-e.
Btw elolvastam az itteni okosságokat, talán az lenne a megfizethető kompromisszum, ha méretben visszamennék 27"-ra, maradva 1440p-n. De sokan meg a 30-32" 4K-t írják, hogy az milyen jó, de ugye főleg yt teszteket néztem, ott nem jön át, hogy mennyire éles vagy nem éles a szöveg.
-
Rellind
senior tag
válasz
MasterMark #41093 üzenetére
Én is ezt fogom megrendelni, de nem tudom, hogy melyik országból küldik. Mert Aliról is megtudom és ott nincs vám meg áfa...
Illetve még ezen gondolkodom. [link] Qwiizlab UH25 Max. Ez lenne nekem az igazi.
-
Roland861010
veterán
válasz
MasterMark #41093 üzenetére
MacMini mellé amúgy mi az a monitor ami normálisan használható?
Vagy bármi csak legyen rajta minimum TB3-as bemenet? -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #41014 üzenetére
Ahogy a 96 kbps-os MP3-at sem érdemes 256-osra "konvertálni"… ami egyszer elveszett az adatfolyamból, azt nehéz pótolni.
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #41012 üzenetére
Nem-e?
-
miresz
veterán
válasz
MasterMark #40990 üzenetére
Úgy gyönyörű minden, de akkor meg olyan pici lesz minden, hogy nem látni semmit.
Szerk: PH! lerontja a képminőséget.
-
miresz
veterán
válasz
MasterMark #40980 üzenetére
Aha! Hát én most így állok. És akkor mit jelent a kezelőfelület megjelenítése?
-
miresz
veterán
válasz
MasterMark #40978 üzenetére
Hmm. Thunderbolt-on van összekötve a jelenlegi monitorom is. 4k-s ez a monitor (Samsung M8), de gondolkodom még egy monitoron, ami jó lenne ha magasabb Hz-en menne és 32"-os az is. Jelenleg ezen a felbontáson fut a monitor. 4K-n lenne a legszebb a kép, de baromi kicsik az ikonok meg minden akkor. Az IOS nem valami jól skálázza a felbontásokat.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #40961 üzenetére
Az https://line6.com/software/index.html oldalon irjak, ha kivalasztod az eszkozodet/driveredet, hogy "Installation of this driver will require lowering your system security settings. Please click here for installation instructions.". Ha pedig meglatogatod a linkelt oldalt, itt irjak, hogy engdelyezned kell, hogy felhasznalokent engedelyezhess kernel extensionok telepiteset.
Ezt is vegigcsinaltad?
-
Friczy
senior tag
válasz
MasterMark #40789 üzenetére
Tudtommal airdrophoz, órával feloldáshoz pl. hasznos, ha van.
-
válasz
MasterMark #40499 üzenetére
1. Nem írtam, hogy rossz helyen van, csak annyit, hogy fura. Az én Windows-os billentyűzetemen, amelyet mindennap használok, a Windows gombon van a Command.
2. Én még olyan Apple billentyűzetet nem láttam, amelyiken a jobboldalon nincs Option, de helyette Control az van Az általam ismert Apple billentyűzeteken a sorrend az alsó sorben (zárójelben az, ami nem mindegyiken van):
(fn) control oprion command space command option (control)
Nekem nagyon fog hiányozni a jobboldali option gomb. De ettől függetlenül: ez még mindig a legjobb ISO kiosztású és magyar feliratozású nem-Apple gyártmányú, és Windows-zal is jól használható BT-billlentyűzet, amit eddig láttam. Veszek egyet. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #40501 üzenetére
Hopsz
Csak a Q gombra figyeltem. Mondjuk az Apple vehetné a fáradtságot, ha magyar kiosztást választok, akkor a magyar kiosztásút mutatja...
Akkor megoldva, az újabbakon már van @ Q billentyűn. Nekem a 2008-as iMac-hez adott bill. van az on a Q-n még nincs @ jel. -
Czo
addikt
válasz
MasterMark #40356 üzenetére
Erre nem talaltam egyertelmu jelzest. A bridge eszkozoket nem buborekolom, de nekem nincs Thunderboltbol csak FireWire vezerlom, Ethernet adapterem, AHCI kontrollerem, igy ezt nem tudtam kiprobalni.
Szerk: kozbe rajottem, hogy PCI-E hotplug a regi MBP-k ExpressCard slotja is, ugyhogy megirtam a tamogatast oda is
-
ddsteel
aktív tag
válasz
MasterMark #40350 üzenetére
OK, köszi.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
MasterMark #40348 üzenetére
Na basszus, nem értek ezekhez az "újabb" SSD-khez. Direkt az ábrát néztem, hogy 2 kivágásoshoz jó legyen. És az enymen is 2 kivágás van. A fenébe, hogy ebben is ennyiféle van. Tudsz ajánlani valamit SATA-hoz kb hasonló alig-árban, csak backupra kell kéthetente-havonta 1x, sznte mindegy a sebesség.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
MasterMark #40346 üzenetére
Ezzel próbáltam: [link]
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #40328 üzenetére
Srácok, ezt tényleg ne folytassuk, fent leirtam már. Tűrések, mérési hibák nem ismertek számotokra? Persze semmi baj, ha nem, de mint irtam fent irva van. Ha láncolatban mérsz, akkor a hibák összeadódnak. Ezért az első etalonhoz vett mérőeszköz beállítást hívjuk kalibrálásnak. Minden további mérés a mérőeszközzel mérésnek nevezendő. A monitor meg addig van állítgatva automata módszerrel, míg a mért érték a mérőeszköz elfogadott tűrésmezőjébe nem esik. Ezt tévesen kalibrálásnak hívják, holott nem az etalonhoz van mérve, hanem a szintén pontatlan mérőeszközhöz.
Persze, mint írtam, laikus szemmel nézve egyre megy.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #40314 üzenetére
Bocs, kifutottam az idöböl, de még egyszerübb megérteni, ha a saját irásod nézzük:
'A koloriméter kalibrálva van egy referenciához,' - tökéletes értelmezés
'a monitornak meg az ehhez a referenciához való eltérést mérjük a koloriméterrel.' - tökéletes értelmezés.Tehát az elsö kalibrálás, a második mérés. A kettö pedig nem ugyanaz! A kalibrálás nem mérés. Lehet, hogy hajszálnyi különbségnek tünik egy laikusnak, de a valóságban nagyon nem az. Ezért is használunk rá külön szavakat.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #40314 üzenetére
Még egyszer leírom, ez a folyamat amit leirsz, NEM monitor kalibrálás.
A colorimetert tudod csak kalibrálni egy etalon referenciaértékhez.
Minden egyéb müvelet amit eztán a colorimeterrel végzel, az mérés, és az eszközt (monitort) pedig az elfogadott mért értékhez állitod be.Vagy máshogy leirva a tolómérös példával: ha a tolóméröt egyszer kalibrálod, utána a tolóméröt megint használod egy állitható hosszúságú eszköz beállitásához (egy mostmár kalibrált eszközön vett valid méréssel), akkor azt a beállitást is kalibrálásnak akarod hivni? Ez HIBÁS. Kalibrálni csak méröeszközt lehet ETALON-hoz. Ezt kell megérteni és megjegyezni. Minden egyéb referenciához vett beállitás nem kalibrálás, hanem sima (akármilyennek hivott) referenciához állítás. Még akkor is ha digitálisan tárolt diszkrét értékekröl van szó.
cigam kolléga is helyesen látja és érti. Továbbiakvan ö folytatja helyettem ezt a sort... ha akarja.
De amúgy meg tényleg zárjuk ezt a témát.
-
válasz
MasterMark #40240 üzenetére
Megjegyzi, de akkor minden belépéskor a kulcs karika jelszavát kéri el.
-
válasz
MasterMark #39355 üzenetére
A helyzet nem jó, de legalább rossz. Lásd mellékelt screenshot.
(volt olyan közben, hogy lemonmdtam az Apple Music előfizetést. Szerintem ekkor veszíthettem el a kéretlenül feltöltött éslokálisan kéretlenül törölt fájlokat, de a fájlok lokálisan már törölve voltak). Igen, ott vannak az albumok a könyvtáamban, de ha le akarom játszani, ez a hibaüzenet fogad (a "Locate pedig értelemszerűen nem működik, mert nincs mit...):Na mindegy már, csak szóltam. Vigyázzatok vele, ez a lényeg. Én már tuti nem etetnék meg semmit az Apple Mucic-kal, és messziről is kerüllöm, saját mappában lévő fájlokhoz.
Én így jártam, legalább más okulhat belőle. -
válasz
MasterMark #39353 üzenetére
Értem, és tényleg nem volt meg, de hogyan tölthetem le őket ismét, az általam "feltöltött" verzióban? Főleg párszáz albumot... mert kellene...
-
válasz
MasterMark #39347 üzenetére
Icloud Drive-ra gondolsz, ami a finderben megjelenik? Nem, sajnos nincs ott Music könytár. Hidden fájlok/könyvtárak megjelenítve. Beszúrom ide, végülis nincs benne semmi, amit ne mutatjhtanék meg. Az a pár mp3 és egy darab bezippelt zenei album sehol nincs a teljes eredeti zenekönyvtáramhoz képest (mondom, többszáz berippelt CD hiányzik...)
Megmaradt kb 15%-uk, ezeket mind megnéztem, nem találhatóak az Apple Music-ban. Szerintem ezért maradtak meg. -
RaZroX
addikt
válasz
MasterMark #39297 üzenetére
Oksa, köszi!
-
RaZroX
addikt
válasz
MasterMark #39295 üzenetére
[link] Ez jó lehet?
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark #39279 üzenetére
Mert itt tök érdektelen a meddig bírja az akku ha állandóan töltöm, meg mivel pucoljam a kijelzőt téma.
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #39268 üzenetére
Van egy W-Rite i1 Colorchecker Por Kit-em (na jó, nem az enyém, hanem a fotóklubunké) ami Windows-on tökéletesen működik. Elvileg MacOS-sen is kell(ene) működnie, viszont a tapasztalat (meg külföldi fórumok) alapján az "ARM" rendszerekkel egy szoftverhiba miatt nem működik együtt. A javított legfrissebb programokkal sem.
-
Mikika
aktív tag
válasz
MasterMark #39268 üzenetére
Mac-hez lett kalibrálva.
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #39260 üzenetére
"megmutatja hogy eddig hogy is kellett volna ezt csinálni mindenki másnak."
Az tény engem is lenyűgözött a Vision Pro. Nagyon tetszett.
Viszont hogy eddig hogy kelet volna azzal nem értek egyet. Valahol el kell kezdeni. Annak idején kb. 1992-93-ben láttam először VR-t. Csepelen egy Amiga klubban. Lenyűgöző volt az is. Föleg abban az időben. Pedig csak vektorgrafikás játékok voltak rá. Körbe is lehetett nézni stb. (Mint ma.) Azon a gépen egy Autós játék ment. A gép lelke pedig egy Amiga 3000 volt. Virtual Reality from 1992 on a Commodore Amiga -
Parson
addikt
válasz
MasterMark #39260 üzenetére
Jogos. Tény, hogy vannak már ilyen téren hasonló eszközök. De az is tény, hogy elsö iPhone bejelentésekor is volt már 1-2 palm-top meg csetlö botló mobilinternetmegoldások... Ergo nem látok rendes ellentmondást.
-
RaZroX
addikt
válasz
MasterMark #39248 üzenetére
A Lite ránézésre ugyan ez, bár lehet csak annak tűnik. Most felraktam ezt is, de ugyan azt csinálja.
-
RaZroX
addikt
válasz
MasterMark #39244 üzenetére
A Lite is ezt csinálja sajnos.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #39135 üzenetére
Catalinan is lehet ilyet? Ha igen, hogyan?
-
nylontacsko
senior tag
válasz
MasterMark #39106 üzenetére
Hasonló "gondokkal küzdöttem" én is.
A skálázást megtaláltam, de pl. a fényerő állítására sehol nem találtam megoldást.
Na mindegy is. Most beszereztem ezt az app-ot és halleluja... minden állítható és kalibrálható.
Olvasni öröm (és hasznos -
soundsonic
aktív tag
válasz
MasterMark #39106 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #39062 üzenetére
Azt mondod, az emberek, akik azt irjak, hogy kisebb lett a cuccuk utana (pl a legelso 512GB-16GB), csak nem jott ra, hogy torolni kene a particiot/particiostablat es csinalni egy uj, teljes meretu particiot?
Szoftveresen peldaul felul tudod irni a flash controller firmwarejet es a konfiguracios settingjeit, ezek utan tud vad ertekeket mutatni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #39060 üzenetére
Ezt is megtalaltam a googleval, de a sourceforgeon nagyon lesujto velemennyel voltak rola. Ez lett volna az elso tippem, egyebkent nekem is. De majd jon kenny123, aztan kiprobaljuk. Ha megvan mivel keszul, akkor jol megjegyezzuk/elrajuk, mert ez ugyis visszatero problema.
Szerk: En felirtam egy 8 GB-s es egy 32 GB-s USB bizbaszra is, a boot ugy is sikeres volt, tehat biztos vagyok benne, hogy az image jo.
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #39004 üzenetére
Ettől féltem...
Akkor nem erőltetem
-
edgelaszlo
senior tag
válasz
MasterMark #38953 üzenetére
Ezt nem értem, bocs
-
hibavissza
veterán
válasz
MasterMark #38936 üzenetére
Màr mobilon sem viselem el a 60 Hz-et, pedig nem jàtszom semmivel. Teljesen hozzà lehet szokni a jóhoz. Persze akinek nincs, annak mókusvakítàs. Időbe tellik leküzdeni a kognitív disszonanciàt.
Szerintem pont jàtékban nincs értelme a hrr-nek. 60 fps mindenre elég. Inkàbb a vrr lényegesebb. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #38882 üzenetére
Annyiszor átbeszéltük már, hogy unalmas.
A mennyiségi licencek _nem_ bonthatóak meg. Ha van egy ezres csomagom, azt csak és kizárólag egyben adhatom tovább, azt nem bonthatom meg. Egyesével külön-külön nem adhatom tovább.
Pont. Nincs miről beszélni, kár ragozni. pl. [link]Attól, hogy
veszelbérelsz(mert a programok esetében szinte soha nem tulajdonjogot vásárlod meg, hanem "csak" a használat jogát kapod meg)egy lopott autót, még tudsz bele tankolni, eljutsz vele A-ból B-be. Viszont ha kiderül, hogy lopott elveszik tőled, hiszen nem te vagy a tulajdonos. Nem a tulajdonos hatalmazott fel a használatára.
Nehéz a fizikai világból való analógiát gyártani, mivel a program egy absztrakció, és csak a használati jogát kapod. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #38880 üzenetére
Szóval ha "otthonra" lesz, akkor szabad lopni? Én hülye meg mindég sorba állok a pénztárnál és fizetek. Pedig csak haza kéne vinnem a boltból a csokit, párizsit, benzint, hiszen csak "otthonra" lesz.
A lopás az lopás. Semmivel nem igazolható.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #38850 üzenetére
Lehetni lehetne, de
Mindig van egy de. Az 1.0-as EFI-nel, a videokartya "driver" UGA, mig 2.0-as EFI-nel ez mar a GOP. Az Apple a 2008-as gepein meg biztos, hogy UGA-t hasznalt, valamikor a 2011-2012-es gepei kornyeken tert at GOP-ra. Tehat az UEFI-s Windows telepito nem fog tudni elindulni ilyen oreg vason, csak a CSM-es verzio, ahol van VESA emulacio.
-
válasz
MasterMark #38763 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, mert jelenleg két olyan alkalmazásom is van, ami már nem érhető el és a megvásároltak közül is eltűnt. Szerencsére archiváltam, így tovább tudom használni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #38768 üzenetére
Van kb minden iOS verzioval telefonom, mert szoktam visszamenolegesen is ellenorizni, hogy tenyleg mukodik-e adott verzion az app. Egyszeruen, amelyik feljelsztoi fiok megszunik, ott eltunik az App a storebol. Tehat nem az van, mint a regi, pl. 32 bites appoknal, hogy nincs ott a letoltes jel, de magat az appot latod a vasarlasaidnal (hiszen el a fejlesztoi fiok), hanem ezeket az appokat, egyszeruen nem is latod a listaban.
-
Czo
addikt
válasz
Telefonon tobb olyan appom eltunt, amire emlekszem, hogy meg volt vasarolva, de nyoma sincs a vasarlasaim kozott. Van olyan, amit masnak fejlesztettunk, tehat, biztos, hogy letezo, storeba felrakott app volt.
-
Parson
addikt
válasz
Hát Murphy törvénye alapján azért elöfordulhat a legrosszabb is... de én se erre alapozom az életem, úgyhogy nincs ezen stresszelés.
-
RaZroX
addikt
válasz
MasterMark #38715 üzenetére
-
trialboj
őstag
válasz
MasterMark #38705 üzenetére
A win gépen, a cél gép userét adtam meg, tehát azt amelyikbe be szeretnék lépni. Tavaly mikor 1 kivételével mindenki windowson volt, működött, igaz hogy akkor az az 1 is hackintos volt.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #38701 üzenetére
Az mind1, ahogy irtam, nem ugy van kitalalva a mukodese. Ha megy a gep es legalabb 1x be voltal mar lepve abban a boot sessionben, akkor az iCloud driveot piszkalja a hatterben. Akkor is ha alszik (powernap), de akkor is, ha mas valaki van belepve. Ha egy ilyen pillanatban nincs meg a drive (mert epp kihuztad/nem dugtad meg be/stb), akkor jon a meglepodes, majd a fileok ismetelt letoltesenek a megkiserlese. Ne akar ilyet csinalni. 10.12 korul meg tudtal rendesen, a kezdeti boot folyamatnal mountolni, akkor meg, meg lehetett oldani konnyen, hogy ez-az, masik particiora vagy diskre keruljon.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #38699 üzenetére
Ez, egy igen jo kerdes. Soha nem gondolkodtam rajta. Nem szeretem a kulso tarolokat, szeretem, ha minden benne van a gepben, ami kell. Az iCloud driveot full helyben tartom, egyedul az iCloud Photosra van beikszelve, hogy az optimizalhatja a storageot (kb 700 giganyi tartalom van benne).
A Photos Library-t is csak akkor tudod kulson tartani, ha nem hasznalod az iCloud szolgaltatasokat. Szoval szerintem, ez nem igy lett kitalalva. Illetve, meg kellene oldani, hogy mindig, tehat semmilyen korulmenyek kozott, soha ne lehessen ugy elinditani a rendszert, hogy a storage nincs csatlakoztatva.
-
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #38692 üzenetére
Köszi a tippet
Kikapcsoltam.
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark #38686 üzenetére
A BT-t tudja zavarni néhány router wifi-je. Régebben volt erről beszélgetés, én 2.4-es sávra meg talán Synology routerre emlékszem, de nálam nem volt soha ilyen gond, pedig a billentyűzet és az egér is BT.
-
Imy
veterán
válasz
MasterMark #38655 üzenetére
Egy normális NVME-t fogadó drive és egy NVME nem lehet annyira lassú. Csak kérdés mire kell... Ha komolyabb dologra, akkor tényleg alapból nagyobb tárhellyel rendelkező gépet kellett volna venni. Én nem szeretem a dugdosható tárolókat, ha nem asztalhoz kötött a gép.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #38655 üzenetére
Vagy nemes egyszerüséggel 1-1 rendszerkomponenst nem egyidejüleg használ. Én felvázoltam fent egy megoldást, ott csak a HDR10 a felmerült (de számomra még nem igazolt) probléma... akinek magasak az igényei, ne szégyeljen zsebbe nyúlni, ennyi.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #38652 üzenetére
De ezt nem akarja belátni, vagy megvenni... akkor nincs mese... pro gépet kell venni, az legalább az árát is jobban tartja, mint egy hub.
Röhej, hogy amúgy mindennek egyszerre kell a gépre dugva lenni... és legyen olcsó is. Sajnos ezek egymást kizáró okok. Ezt aki nem fogadja el, az csak vergödik itt... most már ezt kell sajnos irjam.
A fö probléma mégis inkább az az értetlenség, hogy egy komplex kérdésre keres itt TÖKÉLETES megoldást, amelyre csak közelitö tippeket tud kapni, ezért is javasoltam neki fentebb, hogy Ö lássa át a rendszert, neki kell tudni nekiülni rendesen és analizálni a problémát és belátni, hogy hol vannak a határok. Na ehelyett könnyebb itt inkább csak újból és újból ugyanazt mormolni, hogy mi hiányzik... egy laptop kell min 3 USB-C csatival? -> MacBook pro kell, nem Air. Ennyire egyszerü. Öröm és bódottá... -
kkp900
senior tag
válasz
MasterMark #38607 üzenetére
Mert akkor nem lesz hova bedugni a M.2 SSD -t majd mivel az USB-C házban van logikusan ,hogy tudja 1000-es sebességet. Mivel csak 2 USB-C Thunderbolt csati van a Macbook Air M1-esen így az egyik a Satechi HUB a másik meg a SSD lenne ezért nem tudom hova dugni a HDMI -USB-C kábelt már sajnos...
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #38565 üzenetére
"...a használt terület 2x-ese jó ha van Time Machine-hoz, akkor lesz jó."
Akkor ezek szerint az a 120-as elég vékony lenne. Sebaj, jó lesz majd egy NAS-ba rendszerlemeznek."Windows-on is van ilyen, ott shadow copy-nak hívják"
Már értem miért nem találkoztam vele, mivel elsőnek az árnyékmásolatokat szoktam letiltani... -
cigam
titán
válasz
MasterMark #38518 üzenetére
Nem, nem itt adnak el, hanem Írországban, és azért számolnak Magyar ÁFA-val, mert a célország Magyar.
ha a webshop EU-n belüli távértékesítéseinek (nem közösségi adószámmal rendelkező adóalany a vásárló) összesített értéke a folyó naptári év és azt megelőző naptári év során meghaladja a 10.000 eurós értéket, akkor a vevő országának megfelelő adókulccsal kell felszámolni az áfát. -
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #38481 üzenetére
Ez amúgy már az egérre is hatott, és kihagyott az egér is mozgatás közben.
Kikapcsoltam a Handoff-ot, most jó, úgy tűnik az okozta.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #38496 üzenetére
Ez elég bután hangzik. Tudnál erről konkrét infót linkelni?
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #38492 üzenetére
Tuti hogy kompresszál? Elég lenne csak fix értéket kivonni minden egyes mintából. A kompresszió bonyolultabb matematikai művelet. Egy bizonyos szint felett a maradé részt elosztom x-el. Egyrészt feleslegesen bonyolítja, másrészt nem hatékony mint hangerőszabájzó. Arról nem is beszélve, hogy a hangerőszabályzás logaritmushoz közeli görbét igényel. Egy mezei kivonás könnyen lehet logaritmus alapú, de egy osztás?
Plusz ez számítási időbe telik. Hogyan biztosítja, hogy a művelet mindíg egységesen rövid idő alatt elkészül?
--Most, hogy már van hivatalos Windows támogatás a Paralels-ben, változott az ára? Nem figyeltem mennyibe került eddig, de hova/hogyan épül be a Windows licence ára?
-
bkiky01
senior tag
válasz
MasterMark #38492 üzenetére
Értem, mondjuk ez miatt nem dőlük kardomba, mert hangrendszeren megy, csak az irodában azt keveset használtam, ha már a monitor is tud hangot kiadnni.
-
bkiky01
senior tag
válasz
MasterMark #38489 üzenetére
Ugyanerre a monitorra Windows 10-el küldve a kép/hang Display porton állítható. Ezekszerint fölösleges lenne átalakítanom hdmi-t..
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #28754 üzenetére
Szerintem VM-ben is meg lehet oldani.
-
blakey
titán
válasz
MasterMark #28752 üzenetére
OSX alatt kéne megírni, hogy bootolható DVD legyen, Disk Utility alatt van ilyen opció, hogy lemez írása képfájlból, más rendszeren szerintem nem tudod megírni, nem tudok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest