-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wiz Khalifa #43891 üzenetére
Etchert leszedtem, gondoltam azzal megpróbálom a pendrive készítést.
Win7 64 bit.
Már az install elhasal, klikkelek a log megnyitásra de semmi nem nyílik.
Infót még nem találtam hogy elég-e neki a win7. -
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43891 üzenetére
Igen, ez az, csak nem jutott eszembe a neve
koszi!
-
oszy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43857 üzenetére
Nekem az El Captain volt a legjobb.
Ez a Catalina nem igazán tetszik. Jó lenne, ha egyszerűen lehetne upgradelni.
-
oszy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43852 üzenetére
Ezek a gépe m paraméterei. Egy 250Gb-os és egy 1TB-os SSD van benne.
-
vadkörte
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43852 üzenetére
Elég jó. Informatikus kollégám egy 2012 (late?) Mini-re hegesztett Sonoma-t. Előtte amennyire lehetett kimaxolta a hw-t is, kapott egy TB-os 2,5-os SSD meg 8, vagy 16GB RAM-ot. Netezős mindenesnek még mindig jó (DaVinci-vel videót is kódolt vele, azt mondjuk annyira nem szerette...
) hamarosan az anyja kapja majd meg egy őskori AMD/Win7 kombó helyett.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #43845 üzenetére
De ezzel egy ideig nem kell gondolom trükközni, elvégre a Sequoia még az utols Intel procis gépeken is fut: volt egy 2019-es mac Mini-m, arra is azt települt.
Egyébként nézegettem teszteket, hogy "még az M1 is" mennyivel gyorsabb, mint az utolsó i5 procis mini... Nekem olyan volt, és azért azt sem döccentette meg semmi, amire én használom a gépet. Azok alapján egy ideig szerintem az M1 proci teljesítménye is bőven elég lesz :-)
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43770 üzenetére
Erre megoldás az olyan egér, amelyet ki lehet kapcsolni. Én mindig kikapcsolom a billentyűzetet és az egeret is, amikor nem használom.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43766 üzenetére
Technikailag nem a mozgatasra ebred fel, hanem az eger esemenyre. A gep szamara mind1, hogy ez milyen esemeny, felebred ra. Egy idealis vilagban, az idealis eger, alvas eseten nem tovabbit mozgatast. Az az eger, nos, az nem ilyen. A gep szamara, az eger felol jovo esemeny, pl USB eger eseten egy USB WAKE esemeny es nem a gep donti el, hogy mire legyen ilyen kuldve.
-
MasterMark
titán
válasz
Wiz Khalifa #43766 üzenetére
Olvastam: Mert nagyon ritkán van, hogy az egerem egy-egy picinykét “ugrik” és akkor már fel is ébredne a gép.
Normális egér nem ugrik.
-
MasterMark
titán
válasz
Wiz Khalifa #43762 üzenetére
Mondjuk inkább egy rendes egér nem ártana.
-
DonMedve
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43730 üzenetére
Most megnéztem. Nekem a egérmozgás is feléleszti.
Dudee: Ezt, hogyan tudom megnézni?
-
Czo
addikt
válasz
Barmilyen eger esemenyre felebred, amit az eger tovabbit. Az egerrel pedig tudatva van, hogy alvas van. Ilyenkor a specko szerint, az egernek nem kell mozgasi informaciot tovabbitania, csak "ebredest" (de pl van eger, ami a kattintast is tovabbitja, igy ebredes utan, el is kattan a gomb abban a pozicioban, amiben utoljara volt hagyva). Milyen egered van? Nekem MS IntelliMouse Explorer egerem volt utoljara vezetekes, az igy mukodott. Se a Windows 98/2k/XP se a Linux se az akkori OSX nem ebredt fel mozgatasra.
-
cigam
titán
válasz
Ezt nem tudom, csak rádiós egereim vannak.
Köszi a fotót! Bejelentettem hibára, kíváncsi vagyok mikor válaszolnak, ha egyáltalán.Vicces hogy ilyen oldaluk is van:
Kérjük, a visszajelzés elküldése előtt olvasd el az Apple kéretlen ötletek benyújtására vonatkozó iránymutatását -
Noxy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43723 üzenetére
Meg lehet oldani a MAC Minin a bekapcsolást, csak egy kis kreatívitás kell hozzá [link]
Az Alin már lehet hogy találsz is.
-
DonMedve
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43725 üzenetére
Egérre is feléled.
-
cigam
titán
válasz
Vezetékes billentyűzet gombnyomásra felébred, rádiós egér kattintásra szintén.
-
SharpSA
veterán
válasz
Windows-nál nekem sem jött be az alvó mód, mindig volt vele valamilyen probléma, de a macOS ebben teljesen más. A MacBook képernyőjét csak lecsukom és kész. Erősen gondolkozok egy M4-es mini-n, az gondolom egérre és/vagy billlentyűzetre ébred.
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43723 üzenetére
Még jó hogy egyébként nem is kell kikapcsolni. CTRL + CMD + Q, aztán majd alszik.
-
válasz
Wiz Khalifa #43718 üzenetére
Én sem szeretem, ráadásul a hangszóró kábel is cafog az elejéből, de ez van. Már beletörődtem...
-
Syl
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #43718 üzenetére
> Valamin a bekapcsoló gomb is az alján van.
Jaj neked!
Mit fogsz ezért kapni...
-
peugeotmate
őstag
válasz
Wiz Khalifa #43676 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
Wiz Khalifa #41590 üzenetére
Lőttem egy friss, alapszintű kalibrálást rajta, háát, volt mit rendbe tennie a colorchecker display pronak, de elég tisztességes a végeredmény
-
madgie
titán
válasz
Wiz Khalifa #41588 üzenetére
Hát, gagyi műanyag. De hátul van, a falnál, ott van előtte három mobilvinyó az egyik oldalról, a Mini a másikról, nem nagyon látni, pláne, ha a gép előtt ülök
-
madgie
titán
válasz
Wiz Khalifa #41586 üzenetére
Hja, az, de szerencsére van USB-C, meg azért a Miniről egy USB-C DP-vel is szépen megoldhatom (ha a Macbook miatt szabadon hagynám az USB-C-t).
Egyébként kicsit rendbe kell majd szedni a színeket, a 10 bittől még szembetűnőbb lett, hogy némi korrekciót kíván. Nem vészes, csak megszoktam a "gyári" Apple cuccoknál, hogy out-of-the-box egész jók. -
madgie
titán
válasz
Wiz Khalifa #41584 üzenetére
A gyári és egy másik HDMI kábellel is próbáltam, a Mini azokkal 10 biten megy a tévémen, a monitoron meg csak 8 bit. Ez nekem inkább annak tűnik, hogy HDMI-n nem tudja a 10 bitet.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41578 üzenetére
Ennek a két gyártónak van a legszebb képe ,röviden.
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #41504 üzenetére
Amúgy más kérdés, iMac-nél az üveg "sima" ragasztóval van felragasztva, vagy ha az ember leválasztaná az üveget a kijelzőről akkor nem lennének a színek szépek stb...? - nem az LCD-panel része, egy külön biztonsági üveg. LCD-ken van fólia, de azt, amit le kell venni, külön jelzik, MacBook Pro-n nincs olyan fólia, amit le kellene venni.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41491 üzenetére
Én sem vettem észre ,hogy befurakodna bármilyen pór a kijelző alá…
De sztem ez függ a higiéniától is ,én 1-2 havonta mindig letisztítom a kijelzőt gyári állapotra ,2 hetente meg átmegyek rajta törlőkendővel (széleket is áttörlöm). -
blakey
titán
válasz
Sajnos nem, az is porosodik, nem félévente, hanem 1,5-2 évente kellene takarítani.
-
Czo
addikt
válasz
A 2014-15 koruli retina kijelzonel is be tud porosodni a kijelzo, pont ugy, ahogy a regiek. Ami 2012-tol megszunt, az az, hogy a kijelzo es az uveg kozott nem porosodik, a kijelzo, a sajat retegei kozott, sajnos, ugyonugy porosodik. Tette egyebkent ugyonezt, a 2005-os G5-os es a 2006-os Core Duo iMac is.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #41451 üzenetére
Az lesz. Köszi mindenkinek!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41436 üzenetére
Az erős ,még jó hogy eddig nem volt baja a gépnek ,most fekete sima földelt kábellal használom...
Köszönöm srácok , -
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #41368 üzenetére
Mi is azzal küzdünk, hogy a felső határt "piszkálja" a feszültség.
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #41363 üzenetére
Magyarországon pl a 220-230V között a normális. - Ehhez képest nálunk 240-242V van, amit nem is értek, és mindez stabilan.
-
trialboj
őstag
válasz
Wiz Khalifa #41361 üzenetére
Off, de azért mégis fontos.
Nálam is most újították a villamosságot, igaz a falban nem cseréltem kábelt, de itt a biztosíték dobozba építették be a túlfeszültség védőt, ami 256v-nál leold. Azt mondták hogy ez megvédi az összes eszközt.
Most itthon van az irodai gépem amihez az ottani APC elosztót hoztam haza, DE mikor visszaviszem, nekem a saját gépemhez is ilyen "fancy" elosztót kellene vennem, vagy jó egy sima is?
BTW olykor nekem is szikrázik a mac studio dugója mikor bedugom, olyankor mindig van 1 mini szívrohamom, mert eddig én is attól féltem, hogy na akkor most sütöttem ki az egészet. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #41358 üzenetére
Nálunk korszerűsítve lett panelban a villamoshálózat (nem csak kötődoboz, konnektorok stb. de még a falban a kábelek is cserélve lettek rézre), túlfeszültségvédős APC elosztót használok, ami vissza is jelzi LED-el, hogy oké a földelése a konnektornak, de még így is gyakran villan egy picit, amikor az elosztóba dugok valamit (pl. gyári Apple töltőfej).
Ez normális jelenség?
Persze amit a fórumtárs említ, mint égett villa, durranás, stb. nincs, csak villanás. -
abrtom87
tag
válasz
Wiz Khalifa #41358 üzenetére
Köszi szépen! Elhiszem! Rázott már meg 230, azért is vagyok nagyon óvatos, inkább biztosra megyek ha észreveszek valami anomáliát.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa #41342 üzenetére
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa #41340 üzenetére
Hát. Ha van egy MacBook, akkor a többire ritkán van szükség. De nem egyformán használjuk a gépeinket
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa #41336 üzenetére
Erre a belőném, hogy elérjem bárhonnan, használom a Parallels Access-t
Eddig bevállt. Viszont a MacBook jobb lenne, adattárolásra meg NAS.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #41336 üzenetére
Mekkora az a merevlemez? Egész pontosan mennyi és milyen adatról beszélünk?
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41319 üzenetére
SATA-nal szerintem, csak a homersekletszenzor lehet ami megallit, vagy szoftverrel fixalod, legalabbis a regebbieknel igy volt.
-
madgie
titán
válasz
Wiz Khalifa #41316 üzenetére
Már írtam, tudom magamról, hogy elrontanám. Ez nem kishitűség vagy ilyesmi, egyszerűen tapasztalat
-
titi12
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #41311 üzenetére
Ennyire részletesen nem ismerem, azt hittem, ezt a lehetőséget meghagyták az iMaceknél. Hogy gyulladt volna fel már a tervezőasztalon!
-
válasz
Wiz Khalifa #41282 üzenetére
Nekem sem elég a 2TB, mivel az iMac Roon- és PLEX-szerverként is üzemel...
Jelenleg hozzáköztöttem még egy 2TB-os Samsung T7-es külső SSD-t plusz egy feleannyiba (sem) kerülő 4TB-os Toshiba HDD-t (filmek és zenék streameléséhez a HDD sebessége is bőven elég, akárcsak torrentezéshez). Így már összesen 8TB-tal "bánik" az iMac. (a T7-est néha leakasztom róla, mert az azon lévő tartalom MacBook-omhoz is jól jön, bár a T7-nek igazán fontos szerepe csak az előző, teljesen alap, 256GB beépített SSD-s M1 Air-rel volt, a jelenlegi M2Pro MacBook Pro-mban 1TB a beépített SSD, na azt egyelőre mobilgépen nem használom ki...) -
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41282 üzenetére
Bakker ,hát ennek nem nagyon örülök
És külön lehet vlhol ilyen ssd t kapni?
Egy egyszerű cserét csak elvisel... -
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41274 üzenetére
Én 5 éve már ignoráltam az összes hdd t még a PC ből is ,az összesből külsőt csináltam és csak ssd k vannak a gépekben.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41276 üzenetére
Ah, azt nem tudom, hogy van-e nekik 3.5"-os hazuk (szerintem van), azok nalam kiesnek, mert kotelezo hozzajuk a power adapter. Vettem mar valamelyikbol USB-C-set, remelve, hogy PD-vel megbeszeli ezt es ker maganak elegendo powert, de ugylatszik, ez csak nekem jutott eszembe... Pedig a PD miatt, mehetnenek a 12V-s eszkozok kulso tap nelkul is.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41274 üzenetére
2 eszkozos kulso USB 3.1 haznal erdemes megnezni az Icy-Boxokat is. Nekem tobb IB-RD2253-U31 van, ezeknek a kulso resze fem, jol atveszik a benne levo eszkoz homersekletet, ventillator pedig nincs bennuk. SATA SSD-vel, megvan az 1 GByte/s iras/olvasas, ha RAID0-ra kattintod be.
En megmoddoltam a hatso muanyag panelt, tervezte helyette ujakat, aki ilyen driveot kapott, az kapott olyan hatlapot, ami takarja a kapcsolot es a reset gombot, igy veletlenul nem tudja megsemmisiteni az adatait, sajat magamnak, meg egy dudort terveztem ra, hogy HomeKit kepes legyen es eleg legyen szolni Siri-nek, hogy lesszives bekapcsolni a driveot
.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #41265 üzenetére
Pont az ilyen problémáktól rettegek ,nem elég ,hogy szétszedi az ember az egész kijelzőt és stb. ,nem egyszerű a kompatibilitás.
Én amit ajánlottam ,hogy hagyd ki a gyári 32gb ssd cserét ,vegyél ki minden meghajtót és egy db nagyobb ssd t rakj (legalább 1tb ot) a Fusion HDD helyére ,az úgy is szabvány sata csatlakozás.
Ha meg kell + tárhely akkor csinálsz egy külsőt ,apróért lehet már kapni usb 3.1 usb c házakat és abba raksz + merevlemezt vagy ssd t.
Szerintem csináld ezt ,1db nagyobb ssd a fusion drive helyére és csumi -
cigam
titán
válasz
Nem lehet hogy elromlott az SSD és csak olvasható?
-
titi12
aktív tag
válasz
Ilyen is csak a mesében van
(Épp ma felhívott egy régi barátom, hogy a gépéből eltűnt a 2. SSD, míg ő a fogorvosnál volt, azon vannak a munkái, Disk Utility a recovery-ről sem tudja javítani. Aztán egy safe boot - restart után megjelent, de a DU továbbra is hibát jelez, külső eszköz nincs, amire lementse, csak egy másik iMac… na, ez egy ilyen nap.) -
titi12
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #41242 üzenetére
A hibás letöltés adódhat a többszöri szerelés miatti kábel- vagy csatlakozási hibából is.
-
titi12
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #41240 üzenetére
Akkor ott más baj (is) van! A rendszerednek megfelelő verziót töltöd le?
Próbáld meg a Disk Utilityvel, recoveryről bootolva! (Csak nehogy újrapartícionáld, hanem plusz partíció létrehozásával. Ha azt jelzi, nincs elég szabad hely /pedig van/, akkor azzal van baja, hogy a jelenlegi partíció végéről nem tud elegendő egybefüggő tárterületet leválasztani.) -
titi12
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #41236 üzenetére
Akkor készíthetsz még egy partíciót rá (akkorát, hogy elférjen rá a letöltendő telepítő is), arra klónozod a jelenlegi rendszered (Disk Utility – Restore – bár ez nem mindig működik aktív rendszer alól, inkább /talán/ recovery alól; vagy SuperDuper vagy Carbon Copy Cloner /ennek van használható próbaverziója, és mindig működik, még a recovery partíciót is átrakja/ segítségével), arról bebootolsz, letöltöd, kicseréled az SSD-t, bebootolsz újra a HDD-ről, telepíted az új SSD-re… még pendrive sem kell.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41236 üzenetére
A bootolhato usb keszitese az ugyonaz (el kell inditanod az .app folderek melyen a createinstallmediat, megfeleloen parameterzve). Szoval, nem ez a resze para neked.
Szerk: reggel akkor, ha usb eszkozok kozeleben leszek, akkor gyartok neked cuccot.
-
titi12
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #41234 üzenetére
Másik belső (HDD) sincs?
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41225 üzenetére
Milyen geped van egyebkent? Ha El Capitan kepes, ahhoz akar mar most is tudok adni imaget, mert az el van keszitve es fel is van toltve. Azzal meg tudod csinalni a Fusion Driveot (a 32 GB-bol erre tippelek), meg szerintem le fogod tudni tolteni a Mojave telepitot is.
-
Czo
addikt
válasz
Mostanaba bajok vannak az online recoveryvel, ha Catalina elotti rendszert akarsz visszaallitani vele (lehet, hogy ezeket elobb-utobb, lekapcsolja). A https://github.com/ninxsoft/Mist pl. alkalmas macOS letoltesre, de nem tudom, hogy meg lehet-e neki mondani, hogy hova toltse le. Ha rakattintok a letoltesre, helper toolt akar telepiteni (ami nekem nem kell), igy viszont nem tudom neked megnezni, hogy jo lesz-e. Ha raer holnapig, akkor tudok neked letolteni .app-ot, amibol tudok 16 gigas USB-re telepitot gyartani, majd arrol imaget kesziteni, amit pl dd-vel, ki fogsz tudni irni.
-
titi12
aktív tag
válasz
Nincs külső (és nagyobb kapacitású) eszközöd, amiről be lehet bootolni?
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41197 üzenetére
Persze, hogy van. A polikarbonat gepekbe jelent ez meg az iMackeknel, de ott meg csak a sleep led fenyerejet allitottak automatan, vagy a 2007-es vagy a 2009-es modellektol van a kijelzore is automata fenyero allitas. Elotte ez, csak a notebookok kivaltsaga volt (mar a PowerBookok is tudtak ezt!).
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #41193 üzenetére
Az Apple TV remote a 4. generacio (azaz az elso App Store-t tamogato verzio) ota Bluetooth kapcsolatot hasznal. Ha letakarod, akkor is vezereli az Apple TV-t es a TV-tol/beallitastol fugg, hogy tud-e ugy is hangerot allitani. Ezek a modern Apple TV-k teljesen eltuntethetoek igy a szem elol, peldaul 3D nyomtathato tarto, amit fel tudsz csavarozni a TV hatuljan levo "VESA" fali tarto helyere, majd ebbe bele tudod rakni az Apple TV-t, igy nem kell szem elott sem lennie. Szoval, az Infra csak arra van, hogy a "legacy" dolgokat tudja vezerelni (regebbi TV-k, amik HDMI-n at nem lehet hangerot allitani, vagy kulonallo Hi-Fi/erosito vezerlese). Ha a Macen van Infra vevo (ez a 2011-es iMacek es elotte peldaul), akkor ahogyan az osszes Apple TV taviranyito, ugy ez a fajta is megerti magat a geppel. De a legjobb megoldas a Better Touch Tool telepitese, mert ott lehetosegek vegtelen garmadaja nyilik meg, akar apponkent konfiguralhato megoldasokkal.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40928 üzenetére
Nagy álmom volt egy iMac ,visszakeresve itt a topikot 2021 közepén vettem meg az első gépem (2020 27 colos i7 10700K/8gb ram/500gb ssd/5500xt - majd manuálisan bővítettem a ramokat 16gb-ra) ,már akkor sokan leakartak beszélni ,hogy Inteles gépet ne ,M1-é a jövő ,de én nem akartam lemondani az álmaimról (új gépek már nem is voltak annyira szépek ,szubjektív).
Annyira bejött a cumó ,hogy képes voltam venni az irodába is egy iMac-et ,ezt tettem itt az aprón.
Mikor megláttam ,hogy egy 2015 végi iMac 1887Mhz-es ddr3-as rammal szinte ugyanúgy pörög mint a 2020-as gépem általános használatok mellett ,nem hittem el.
Mind a két vásárnak nagyon örülök és úgy vigyázok rájuk mint egy hímes tojásra ,de komolyan.
Ilyen gépeim már nem nagyon lesznek ,addig van öröm míg használhatóak és működnek. -
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #40928 üzenetére
Mert a gep ertektelen, elavult ocskavas. A kijelzoje viszont atbarkacsolhato 5k monitornak es meg igy is jelentosen olcsobb, mint egy LG Ultrafine 5k.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #40903 üzenetére
Igen aztán eljutottam idáig én is. Majd kellett pár próbálkozás,mire kiderült,hogy az elsődleges nyelvet fizikailag is az első helyre kell húzni.
De így már magyar.
A napokban majd ismerkedek vele.Egyenlőre csak ámulok,h. mekkora,meg milyen profi...még a csomagolása is elképesztően gyakorlatias.(eredeti dobozában adta fel Heinke) Biztosan lesz még néhány kérdésem. -
válasz
Wiz Khalifa #40901 üzenetére
Jé, tényleg, rosszul emlékeztem, a 7700K ugyanabba a foglalatba belemegy…
(igen, én ismerem,sőt az everymac-nek mintha még app-ja is lenne)
-
válasz
Wiz Khalifa #40898 üzenetére
Venturat használok a 2017-es iMac-en, a jelenlegi 13.6.3 verziónak nem látom semmilyen hátrányát a Monterey-hez képest. Sonomát még a 2023-as M2Pro MBP-mre sem tettem fel.
-
válasz
Wiz Khalifa #40896 üzenetére
Bár ennek az alaplapján még van proci!-foglalat, a 7600K tudtommal az eredeti alaplapon lévő foglalatba illeszthető legerősebb proci, szóval csak alaplapcserével tudod tovább “erősíteni”.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40881 üzenetére
Ezeken a gépeken Monterey t használok (egyik legjobb macOS) ,M1/2-n van csak Ventura.
-
válasz
Wiz Khalifa #40894 üzenetére
Mé, ha ez a 2TB-os Fusion Drive-ot tartalmazó valtozat, akkor pont ilyenem van nekem is (24 GB-tal), még mindig imádom, pedig van M2Pro MBP-m is, de nem az a kedvenc valahogy…
-
Kasza08
őstag
válasz
Wiz Khalifa #40890 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de nem hiszem, hogy a felsoroltak közül bármelyik játékkal leizzasztanád egy VM Windows alól futtatva sem
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #40888 üzenetére
Node, ez mind a 3, kb GTA 3
Tehat ehhez max 2011-es Inteles gepre lenne szukseged, amin meg megy a 10.6, mert az az utolso, amiben meg volt Rosetta es ment rajta a PowerPC.
En Bootcampet hasznalva jatszottam anno az iMacen, virtualizalva szerintem, csak RC Helicopter simulatort hasznaltam.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #40886 üzenetére
Ebbol a GTA 3, meg boven a PowerPC korszakban jott ki, az meg nemhogy 32 bit, de PowerPC is.
Windowst kell rakni, ott nem nagyon van problema az NT korszak jatekaival, modern rendszeren.
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #40881 üzenetére
A 32 bit "kivonása" korábban kezdődött és folyamatosan jöttek a figyelmeztetések. Nekem semmi sem hiányzik, minden megvan 64 biten. Neked mi hiányzik?
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40850 üzenetére
Köszi ,
Én már minden HDD-t külsőnek csináltam meg ,Apple eszközökhöz is külső HDD-t használok tárolásra.
Nekem is kell a tárhely ,megértelek.Sztem ha HDD helyére raksz egy 2,5 ssd-t és tárolásra te is külsőnek használod a többi HDD-t nem cseszel ki magaddal ,én már PC-be sem rakok merevlemezt nagyon rég.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40847 üzenetére
Nehéz volt leszedni a kijelzőt ,előtte rá melegítettél?
És ha a gyári HDD t kiveszed és a helyére raksz egy 2,5-es ssd-t? -
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40844 üzenetére
Ha szétszedted komoly vagy ,le a kalappal!
Csapjál bele vlmi jó fajta Samut ,1tb ot legalább.
Czo
Nekem a 2015 végi 27 colos iMac-be 1db 256gb ssd van ,2020 27-es iMac-be meg 512gb.
Nem merném szétszedni ,pedig a 2015-ös példányba már lassan érik egy csere.
+ gondolkodtam ,hogy a benne rejlő i5 6500-at kicserélném egy i7 6700-ra ,írtam már erről korábban , -
PlayMax
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #40842 üzenetére
32gb ssd ,azt hogy?
Nem véletlen 256 ,vagy 512?Le kell szedni az egész kijelzőt ,ki kell venned pár csavart ,és oda kell figyelni rendesen.
Nem árt hozzá speciális szerszám + új ragasztó a kijelzőhöz.
Én nem nyúlnék hozzá ,főleg ha először csinálod nem igérek túl sok szerencsét.
Am 2,5 -es ssd van benne ,szabvány bármelyik belemegy.Nem értettem felre és veletlen 32gb ram van a gépben amit cserélnél…?
Am Kellemes ünnepeket Viszont!
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #37987 üzenetére
Ja, értem. Akkor nyugodtan frissíts.
-
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa #37984 üzenetére
Vedd számba milyen programokat használsz, és hogy azok problémamentesen futnak-e az új rendszeren. Ilyen verzióváltásokkal már buktam be programokat (pl. Fission). Szóval inkább a futtatott programoktól függjön az op.rendszer frissítése.
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #37984 üzenetére
Miert ne lenne erdemes?
-
moleculez
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31835 üzenetére
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31610 üzenetére
en ezt használom: [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #31610 üzenetére
Safarihoz? [link]
-
válasz
Wiz Khalifa #31603 üzenetére
Hja. Forduljon a szupporthoz, ha van számlája meg minden, talán jut valamire...
-
Syl
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #31601 üzenetére
Bocsánat a feltételezésért, de az ilyen kifogássorozatok szerintem akkor szoktak jönni, amikor nem tisztázott a gép eredete.
-
válasz
Wiz Khalifa #31597 üzenetére
Kérjen emlékeztetőt. Email címet csak tud...
-
blakey
titán
válasz
Wiz Khalifa #31597 üzenetére
Indítsd recovery módba, cmd+r és a Utilities alatt a Terminalból ad ki a
reserpassword
parancsot majd adj új jelszót. -
válasz
Wiz Khalifa #31592 üzenetére
Nem tudom melyik jelszó nincs meg neki, de szerintem az iCloud fiókhoz kérjen jelszó emlékeztetőt. Ha az megvan, a gép jelszavát is módosítani tudja.
-
r4z
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #31592 üzenetére
Ha nem T2 chipes a gep, nem lesz gond, ha T2-es, akkor nem tudom.
-
válasz
Wiz Khalifa #31574 üzenetére
Jaaa, pont emiatt nem iMac lett. Jobb a nagyobb tér.
-
válasz
Wiz Khalifa #31570 üzenetére
Az nagyon kevés. Nem zavaróan szőrös a szöveg?
-
válasz
Wiz Khalifa #31568 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy nem retina kijelzővel. Viszont a PPI megegyezik a normál iMac-ével.
-
válasz
Wiz Khalifa #31564 üzenetére
Érdekes, mert eddig az segített ha bekapcsoltam a betűsimítást, Catalina óta viszont pont az, ha kikapcsolom.
-
moleculez
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31564 üzenetére
Kipróbálom
-
oszy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31561 üzenetére
-
válasz
Wiz Khalifa #31528 üzenetére
Nézegetem a kijelzőket, de 220 PPI környékén (retina megfelelője) nem nagyon van alternatíva. Gondolom akad 27 colos 4K monitor a topikban. Ki-milyen méretezéssel használja?
-
oszy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31512 üzenetére
Melyik rendszerrel használod?
-
Snoop-y
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31524 üzenetére
Ilyenek mindig lesznek. Pl most upgradeltem nagyobb internet csomagra. Ha weben letoltok siman megvan a Gigabit. SFTP-n most gyengebb mint elotte (600Mbit) viszont felfele max. Ki erti ezt?
-
scream
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31524 üzenetére
Mind a kettőben SSD van? Netet hogy kapja? Ha WiFi-n, akkor lehet a Mini távolabb van a routertől és a gyengébb jel miatt lassabb a net sebesség - vagyis tovább tölt az oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Mac mini (2023 with M2)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest