Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Íme az új Android Auto!
- Netfone
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasza08
őstag
Na én olyat még sosem csináltam. Igaz sosem volt tökéletes semelyik gépemen a Boot Camp, és sosem volt egyforma hiba. A windows telepítés végén elindul egy telepítő, magától, nekem nem kell csinálnom semmit. Látszik, hogy a videokártya driverét is akkor telepíti, mert sokszor frissül a képernyő. Ezek tükrében szerinted kell még valamit feltennem?
[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
válasz
Kasza08 #40937 üzenetére
Viszont ha elhárító egy hibát, jön a helyére egy másik
A Windows nem akarta kezelni a Bluetooth egeret és billt. Olvastam, hogy ilyenkor ki kell kapcsolni a MacOS alatt a BT-t és akkor fog menni Windows-on. Nos, igenám, de most már a MacOS sem fogadja be az egeret és a billt, szóval még a jelszavamat se tudom beírni, amíg nem szerzek egy vezetékes billt (egér volt itthon).
-
Kasza08
őstag
válasz
Wiz Khalifa #40890 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de nem hiszem, hogy a felsoroltak közül bármelyik játékkal leizzasztanád egy VM Windows alól futtatva sem
-
Kasza08
őstag
400GB-ot szerettem volna, nem olvastam olyat, hogy számítana a méret, de próbáltam kisebbel is. Utolsó mókolásom után, ahol az üres részt töröltem és az új partíció méretet 1.03TB-ra állítottam, már nem látszik duplán. Persze a folyamat közben hibán dobott, de mégsem látszik már duplán.
Nem szedtem szét és raktam össze. Azt kellene?[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Megkérdezi, hogy mekkora részt szeretnék adni a windowsnak, az ISO helyét megtalálja magától. Elkezdi letölteni az illesztőprogramokat, majd particionálásnál dobja ki. Szóval eltelik egy pár perc és a folyamat közben. Az elsősegély egyébként nem talál semmi hibát egyik lemezképnél sem. Viszont ami még érdekes, és szerintem gondot okozhat, hogy ha én magam szeretném particionálni és leválasztani egy részt, akkor az úgy jelenik meg, hogy van a MacOS 1.03TB-on, és van egy 900 egynéhány GB-os szabad terület külön. Magyarán, olyan mintha 2TB-tal gazdálkodhatnék, ezt is írja be magától a partíció méretéhez. Miközben tudjuk, látjuk, hogy csak az 1TB-os Fusion Drive van benne.
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Használtan vettem egy iMac 27" 5K 2017-est. Az előző tulaj próbálta leformázni, de nem sikerült neki. Nekem valahogy igen, fel is ment rá a Ventura. Az viszont nagyon érdekes volt, hogy sok kötetet mutatott. Egyet sikerült törölni a lemezkezelővel, de így is 4 kötettel volt megosztva a meghajtó. Úgy voltam vele, ha működik, inkább elengedem.
Megpróbáltam feltenni Boot Camppel a Windowst, de azt írta, hogy a lemez partícionálása nem sikerült.
Ekkor úgy döntöttem, hogy kezembe veszem a dolgot. Letörlök mindent, partícionálom és felteszem újra. Addig addig törölgettem, hogy a végén végre kiírta, hogy 2 kötettel megosztva. Telepítés után viszont újra 5 lett. Boot Camp megint nem tud partícionálni.Van ötletetek? Ennek így kell kinéznie?
-
Kasza08
őstag
válasz
Oldman2 #30871 üzenetére
Szerintem az mindegy, hogy asztali vagy hordozható Mac ebben az aspektusban.
Én raktam fel MacBook Pro-ra is, és iMac-re is BootCamp segítségével windowst, ugyanazok a hülyeségek jönnek elő.
Köszi az infót, megpróbálom akkor.(Ui.: Menő suli, mi már annak is örültünk anno, ha a miniclipes játékok elfutottak azokon a fehér házas fostömlőkön
)
-
Kasza08
őstag
Valaki volt már elég báror, hogy feltegye BootCampen az új Windows frissítést? Ha igen, mik a tapasztalatai?
-
Kasza08
őstag
válasz
Digital #30739 üzenetére
Felhívtam az Apple ügyfélszolgáltatát, mert nem bírtam idegekkel. Annyi történt, hogy indításnál nyomva kellett tartani a shiftet, ez lefuttat egy ellenőrzést. Nem dobott ki semmit. Kikapcs. Ezután újra elindít, de nyomva kell tartani a command+option+R+P gombokat. Ez resetel valamit (talán PRAM?), addig kell nyomni, amíg 2x villan a kijelző vagy valami jele van, hogy dolgozik. Ezután ment a partíció is. Feltelepült a Windows, a BootCamp felrakta a Drivereket, és kért egy újraindítást. Na innentől nem bootolt be
Újra az egészet megcsináltam, és láss csodát, működik!
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Van köztünk olyan, akinek sikerült Windowst telepítenie BootCamp segítségével Fusion Drive-ra?
Az a gondom, hogy a partícionálás résznél elakad, nem dob hibát (YouTube-on a többieknek legalább kiírja), csak megáll a csík egy bizonyos résznél.
Számomra is homály volt, hogy hogyan fogja ezt kezelni a BootCamp, de igazából rájöttem, hogyan kéne. Tegyen mindent a HDD-re, úgysem végzek semmi olyat a Windows-on, amihez kellene az SSD. De nem képes rá valamiért. Szóval első körben az érdekel, hogy valakinek ez már sikerült-e és hogyan?iMac 27" mid 2017 1TB Fusion Drive a gép.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Használ valaki BootCampet? Én egy rMBP 2016-on igen, de a bluetooth vacakol. Egyszer már sikerült elérnem, hogy a vezetéknélküli fejhallgatóm működjön. A billentyűzet, Magic Mouse, BT hangfal megtalalása nem megy neki. Valaki talált rá megoldást? Az is segítség, ha azt tudom, hogy más gépen ezt nem csinálja -
Kasza08
őstag
Megőrülök az új iTunestól, a Radio király, de hogy a francba van ez a szinkronizálás az iPhone-nal. Nem tudok ráerőszakolni egy darab zenét sem. Valaki rájött már?
-
Kasza08
őstag
Van valami különleges módja, hogyan kell TimeMachine Backup fájlokat törölni? Kb. 3-4x kell nekifutnom, először törlöm, utána űrítem a trash-t, akkor kb. 107k fájlt töröl, aztán 0 és elkezd mínuszba számolni. Ilyenkor megállítom, majd újra ürítés, ekkor már csak 55k-val indul, és kb. a 4.-re sikerül kitörölni, de ekkor sem mindet! Mindig marad 1-2 mappa a trash-ben, amit sehogy nem lehet kirakni a trashből, se alt+empty trash, semmivel. Tehát a kérdés mégegyszer: van valami különleges módja, hogyan kell TimeMachine Backup fájlokat törölni?
-
Kasza08
őstag
válasz
rootkiller #12436 üzenetére
Hát éppen az a gondom, amit írsz. Van egy playlistem, de ha bővíteni szeretném, nem tudok úgy számokat hozzáadni, hogy jobbkatt Add to playlist (ahogy korábban mindig tettem), mert nem teszi bele.
-
Kasza08
őstag
Nektek sem teszi be az új iTunes a zenét a playlistre, ha csak simán jobbegér add to playlisttel csináljátok? Mindig rá kell mennem a Playlist-Add to részre és behúzgálni..
-
Kasza08
őstag
létezik valami Expandernél gyorsabb tömörítő/kicsomagoló? Nem létezik, hogy egy C2D-nak 10 percnél is tovább tart kicsomagolni egy filmet
-
Kasza08
őstag
Így egy kicsit hosszabb művelet, mert akkor meg kell keresnem az iTunes mappában a zenét, amit megcsináltam, kimásolni, utána törölni az eredeti rossz fájlt, és berakni a zenéimhez a jót
Egyszerűbb lenne a rosszat rögtön módosítani, a már jót másolja be az iTunes, és én csak elpakolom a zenéim közé a módosított zenét
-
Kasza08
őstag
Hogyan tudom egy zenénél a "more info" részt módosítani? Ki szeretném tölteni az album, előadó stb. részeket
-
Kasza08
őstag
Van ötletetek, miért lett szürke a hátterem?
Nem tudok átállítani, mármint a beállításokban szerinte átállította, de szürke marad. A külön monitoron, ami rá van dugva azon jó, csak magán a macbook-on nem. Ha kihúzom a monitort, akkor is szürke marad. Mi lehet ez?
Mod: most megjavult magától
[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Ez a kis "vita" már is nem volt hiába való! Kíváncsiságból feltettem a Forkliftet, és már tudom is mire fogom használni. A Downloads mappából nagyon jó lesz vele elpakolgatni a Movies, Install files, stb. mappákba
-
Kasza08
őstag
Egyszerű képszerkesztésre ti mit használtok? Nekem valami tényleg Windows Paint szintű kéne, nem olyan, mint a Seashore, meg Paintbrush. Azokat nem tudom használni. Előre beállítani a felbontást, még azt sem tudom mekkora képet akarok csinálni, réteges.. Közben nem tudom változtatni és wáá. Csak ezért van fent VMware-rel a windows, mert kell a paint
-
Kasza08
őstag
-
Kasza08
őstag
Talán már írtam ide ezzel a problémával, de akkor nem született megoldás. Szóval a probléma a következő: van két TimeMachine Backup a kukában, amit nem lehet eltávolítani onnan sem. Ez még kb. Snow Leo-n ragadt oda, és most, Mountain Lion-on is ott van. Van rá app, vagy terminál parancs, amivel ki lehet üríteni rendesen?
-
Kasza08
őstag
Az elmúlt 10 percben a wikipedia macskafélék oldalát néztem, azt kutatva, hogy vajon mi lesz a 10.9 kódneve
Igazából már csak a karakál és a hiúz maradt ki a macskafélék közül, kíváncsi leszek melyik nevet kapja. Egyébként érdekes, hogy a 10.1-es Puma másnéven Mountain Lion, ami ugye a 10.8 igazából ugyanaz az állat
okoskodás off -
Kasza08
őstag
Uh. Szóval egy PC-n futtatott Hackintosh-hoz kéne apple wireless eszköz?
Azt tudom, hogy a windows a vezetéknélküli billentyűzetet kezelte egy 5 éves bluetooth vevővel (persze a legfelső sor nem ment, de állítólag ahhoz van driver). Ha a Lion érzékeli az USB-ket, akkor szerintem felfogja ismerni a BT vevőt, és onnantól neki nem probléma kezelni se a billt, se egy mighty mouse-tDe ez szigorúan magánvélemény, biztosra nem tudom mondani!
-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666 #9365 üzenetére
Ja, hát azt nem mondtad
Akkor ilyen kell.
-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666 #9362 üzenetére
-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666 #9360 üzenetére
HDMI/D-SUB/DVI - Mini DisplayPort. Van E-Bayen is, az enyém onnan van és teljesen jó, kb. 15OO Ft volt postával.
-
-
Kasza08
őstag
Egeret hogy lehet átnevezni?
Használtam vettem és van neve, de csak unpair és disconnect opciók vannak.
-
Kasza08
őstag
válasz
marciart11 #9239 üzenetére
persze.
-
Kasza08
őstag
válasz
marciart11 #9237 üzenetére
Mit jelent az, hogy "the volume uses the master boot record"? Én emiatt nem tudom törölni az 1GB-os partíciómat a külsővinyomón, amit még régen a windows-nak hagytam fent. A Macintosh HD-nél ezt nem írja.
-
Kasza08
őstag
Ha valakinek van eladó iMac vezetéknélküli alu billentyűzete, az kérjen írjon nekem egy privátot és az árról megegyezünk
Kiosztás nem számít!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar