Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugmenot1
tag
-
bugmenot1
tag
telepítettem az osx 10.9.5-t a gépemre. milyen alap programok vannak? pl olyan mint windowson a ccleaner, vírusirtó, stb... osx-re kell vírusirtó? emailt, facebookot, apple id-t beállítottam, nem fog megosztani semmit magától?
-
PapaDoc
csendes tag
Koszonom a valaszokat, mar csak az ssd kerdeses, szoval ez lenne a keret amit kineztem a superdrive helyere, vagy ha nem is ez valami ilyesmi:
valakinek van tapasztalata ilyennel?
Az ssd amit szeretnek az 120Gb samsung evo, szerintem eleg a rendszernek es a progiknak.
-
PapaDoc
csendes tag
válasz
nylontacsko
üzenetére
Koszonom a valaszt, en is inkabb a 12 gigat preferalom, de ha esetleg 8 is eleg akkor nem koltom foloslegesen a penzt. Meg egy kerdes, sok helyen latom, hogy crucial vagy hynix ramokat ajanlanak, van ennek valami elonye a samsung vagy a kingston ramokkal szemben?
-
nylontacsko
senior tag
-
-
PapaDoc
csendes tag
Udv mindenkinek. Kerlek benneteket ne szoljatok le, hogy mar elottem feltettek ezt a kerdest mert tul sok idom nem volt keresgelni, inkabb felteszem megegyszer

Adott egy iMac 21.5 mid 2010, core i3, 4 giga ram, 500gb hdd, yosemite. A gep leginkabb foto utomunkara van hasznalva, PS CS6, LR5. Igazabol nincs vele kulonosebb bajom, de neha olyan szinten belassul, hogy ketszer megkavezok mire vegez. Ugyhogy azon gondolkodom hogy upgrade-elem.
Amit eltereveztem az plusz 2*4giga ram tehat osszesen 12gb, es egy plusz ssd a superdrive helyere.Kerdeseim a kovetkezok: Van-e ertelme a 12 giga ramnak, vagy esetleg eleg lenne 8giga is? Hasznal-e vagy hasznalt-e valaki kozuletek a superdrive helyere rakhato ssd/hdd keretet, van e valami normalisabb elfogadhato aron, vagy csak a kinaiak az ebayrol?
Koszonom,
-
válasz
_Csaba_
üzenetére
Több mint 10 éve
Persze közben fejlődgetett is, eleinte nem tudott full disk encryptiont.Arra jó hogy el tudod vele titkosítani a teljes ssd-t, így ha ellopjak vagy elhagyod a laptopod, legalább az esetleges érzékeny adataidhoz nem fér hozzá senki.
Én használom mert a munkám miatt szükséges, és mivel a vásárlás után azonnal bekapcsoltam, így kb fogalmam sincs hogy milyen lenne nélküle. Viszont a neten keresgélve 5-10%-os overall sebességvesztésről (csak disk) számolnak be ami teljesen érthető, és még jónak is mondható (Filevault2, és 2-3 éves vagy újabb macek estén). CPU terhelést amúgy nem csinál, mert az intel procikban hardwaresen támogatott az AES algoritmus amit használ.
-
_Csaba_
senior tag
Üdv,
Ma frissítettem a macbook air-t mert kiírta appstore hogy van frissítés. Érdekes hogy a telepítést követően kijött a FileVault Disk Encryption lehetőség.. Ez mióta van benne? Konkrétan mire jó?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Guitar Pro Lite - Windows, OS X
A Gitar Pro Lite egy teljes tablature szerkesztő és lejátszó MIDI technológiára korlátozva, gitár, basszus, és a többi 4-8-húros hangszerhez.
Mind a Windows és Mac operációs rendszerekkel kompatibilis licence-t kapsz, amivel kedvezményes frissítést vásárolhatsz (50 % kedvezménnyel), a teljes verzióra.
Korlátozott ideig ingyenes. -
xedos
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Én egy 2006-os 17"-os csíkos kijelzős iMac-et... Bőven elég, eladni úgysem érdemes :-)
-
válasz
Totheground
üzenetére
Nekem az ágyúval verébre kategória, ahhoz képest hogy ma már lassan féltenyérnyi méretben, 5W-os fogyasztással lehet kapni 4K-t tudó eszközöket is... Ráadásul ha x86 vonalon maradunk, akkor is van jóval kisebb méretű, és olcsóbb PC a mininél, ráadásul tök ugyanazzal a hw-vel, fémházban. A TV (vászon) alá tett cuccra (számomra) felesleges az OSX, bár ezekre az új generációs mikro PC-kre (NUC és társai) is lehet tenni OSX-et. Nem próbáltam, mert érdektelen, de Tonyx86-os fórumon elég jó tapasztalatokról számolnak be.
-
madgie
titán
válasz
Totheground
üzenetére
Nekem a Mini a "szerver", a nappaliban egy Popi A-210-et etet NFS-en, emellett három iOS eszközt és egy hálószobai Smart TV-t Plex-szel szolgál ki.
-
Ismerem, de nekem ez egy kicsit ták, az XBMC-t jobban kedvelem, ráadásul a világ másik végén levő ftp szerverről nézem ATV2-kel a filmeket vele, ebből nem szeretnék engedni. A Plex nekem esetleg akkor már Xbox-ra érdekes, mert csökkenthetném a kütyük számát, amiért cserébe még akár be is vállalnám hogy nem XBMC, de ez egy másik történet

-
Sajna az ATV-t nem lehet hackelni, csak a gen2-őt, az meg ritka mint a fehér holló, és 720p only.
Nekem sikerült nagy nehezen egyhez hozzájutnom régebben, jailbreakelt, XBMC-t futtatok rajta, nagyon szeretem, de kicsit kevés már a 720p. Csak fingom nincs mi legyen az utód (illetve van ezer ötletem, csak nem tudok dönteni
).Ha lenne ATV3-ra jailbreak, akkor az lenne a mennyország, de sajnos nincs, és nem is tűnik úgy hogy valaha lesz

-
r4z
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Na ez viszont jó hír, akkor egy próbát mégis megér a Windows Server. Azt legalább ismerem valamennyire.
cigam: Amikor korábban volt MacBook Pro-m, volt rá egy olyan program, ami AirPlayen, az iTuneson keresztül tudott streamelni bármilyen anyagot transzkódolással. A nevére már nem emlékszem, csak arra, hogy egy desktop ikonra kellett ráhúzni a fájlt, és már játszotta is a tévém. Nem tudjátok esetleg a nevét? Hátha megtalálom a megfelelőjét Windowsra és sikerül automatizálni.
Nem akadály, ha a Macet kellene használni a lejátszás elindításához, amúgy is azon keresném ki, amit nézni akarok. Viszont onnantól intézze a szerver a továbbítást az ATV-nek közvetítés nélkül.
Az ATV hekkelése elől se zárkózom el, úgyse újat veszek, tehát garim se lesz. A Plexet amúgy is megvettem Androidra, és Win alatt is használtam egy ideig, tehát az is egy jó alternatíva lehet.
Ha pedig mindez megvalósíthatatlan úgy, hogy kényelmesen használható legyen, akkor a szerver kap egy Synology OS-t, abban benne van minden, amit szeretnék. Még ha a szerver NAS-sá degradálódik is.
Chal: Köszi az értékes infót, egyébként is Server 2012-ben gondolkodtam. Akkor megéri a kísérletezgetést, mert legalább a fájlmegosztással nem lesz probléma.
-
Az SMB alapú filemegosztással kapcsolatos bugok sajnos nem bugok, hanem szándékos tervezés eredménye. Az Apple a Lion környékén dobta a Sambat, és a saját SMBX nevű szarját tett be, ami SMB2-őt használ (ez a Windows Server 2008-tól jelent meg MS oldalon).
Jó hír, hogy Windowsokkal ezért teljesen jól elvan, Linux/Sambaval kevésbé (NAS-ok, Android, és sokminden kapcsolódna/szolgáltatna Samba alapon ugye..). Azon múlik a dolog, hogy a linux oldali szerver/kliens milyen samba verziót használ, illetve hogy hogy van beállítva. Ebből adódóan régebbi NAS-okkal vagy egyebekkel lehet bukó az OSX SMB share (legyen az szerver vagy kliens), de akár újakkal is, ha a gyártó régebbi Samba verziót használ, vagy újat (3.6-tól oké azt hiszem, de sokkal inkább 4.x-től tuti), de SMB2.x támogatás nélkül.
Kis magyarázat: SMB a protokoll neve, ez az MS saját gyermeke. A Samba pedig egy projekt amely az SMB-nek az opensoruce megoldását adja a világnak. Az SMBX pedig az Apple saját SMB támogatást nyújtó szoftvere (erre cserélték le a Sambat, és ezzel meg is szüntettek az SMB 1.x támogatását az OSX-nek).
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Úgy látom, ez a Mac topik pörög a legjobban, úgyhogy ide dobnám be a kérdésem.

Használ valaki Machez Windows alapú szervert? Van akármilyen inkompatibilitási probléma köztük? Leginkább NAS, torrent és multimédia feladatkört töltene be, valamint később egy Apple TV-vel is együtt kéne működnie.
-
KMan
őstag
Esetleg valakinek volt / van hasonlo problemaja Yosemite alatt? Finder-ben a letoltesek-nek es az iCloud drive-nak nincs mappa ikonja.. tudom, ez legyen a legnagyobb bajom a Yosemite-vel...

Koszi

-
_Csaba_
senior tag
Üdv,
Miért van az hogy avi fájloknál hiába választom ki az alapértelmezett programnak a VLC-t , még sem jegyzi meg.
MKV kiterjesztéseknél alapértelmezett a VLC, de .avi kiterjesztésnél csak a QuickTime-ot akarja indítani. Ezt meglehet oldani valahogy? -
twine
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Csapd fel a Hardveraprót, nézz körül...

Kinek mi az érdemes,,de cca. 4000-7000 között látom a 2x2-es kitteket...
Kérdés ki vesz manapság ekkora modulokat...De egy hirdetés nem kerül semmibe...MOndjuk nem is változik meg ettől az összegtől az életed...
De ahoz képest , hogy én szó szerint értéktelennek láttam egy évvel ezelőtt... 
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko
üzenetére
pop3, vagy imap?Mit mond mi nem stimmol?
Itt le van írva az összes szükséges adat (szerver címe, portszáma) -
nylontacsko
senior tag
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni mail beállításában.
OSX Yosemite 10.10.1
Amit be kellene állítani az egy hotmail fiók. Ráadásul hotmail.hu-s.
Nem is értem, mert iOS aalatt feldobja mint az egyik alap beállított levelező kiszolgálót, OSX-ben meg nincs benne.
Hiába bajlódtam a manuális beállításokkal, valami miatt nem akar menni.
A segítséget előre is köszönöm. -
twine
veterán
válasz
blakey
üzenetére
"A" Macbookos haver tegnap felhívott ,hogy 10 rugóért jó lesz e a 4giga RAM...mondtam neki, hogy horror,,várjon egy kicsit felcsapom az aprót, mert én 25 ért vettem a 2x8 giga 1600-ast a minibe újonnan...
Nosza fel is csaptam az aprót, meg az üzleti árakat, és majd seggre ültem...horror milyen magasságokba emelkedtek a RAM árak...én meg még az "eredeti" 2x2 giga RAmot ami a miniben volt elajándékoztam, annó hogy értéktelen...ha ezt tudom,,,,biztos nem lettem volna ilyen meggondolatlan
Minden esetre végül 8.000.-ért vett egy 4 gigást a MAcbookba, és nagyon örül hogy gyorsult a gép...
Maradt egy szabad slot,,majd mellé csapja a másik 4-est ha lesz "kedve",,csak először valszeg SSD kerül a gépébe... -
blakey
titán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Az enyémbe "csak" 12GB RAM van és még nincs SSD de így is nagyon megszerettem, pedig volt iMac-em nem is egy, de ez sokkal jobban bejön, főleg úgy, hogy az újakat már nem lehet házilag bővíteni és megkockáztatom, hogy a videókártya kivételével gyengébb is, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
-
twine
veterán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Síííímogasd még a májamat

Egyszer már beszéltünk erről,,de akkor még nem jelent meg az új széria....:
Szerintetek most egy ilyen "kimaxolt" mini (az infómban) mennyit érhet reálisan a használt piacon? Gari már nincs rá...(2013.IX. havi vásárlás, és üzembe helyezés,,itt a topicban néztem most vissza) illetve benne van még a gyári terrás HDD is, ami nincs az infómban...
Pusztán kiváncsiságból...Nem célom a "piacra" rakni,,csak érdekel...(hátha mégis
de nem,,,vagy lehet,,,vagy nem is tudom..neeeem...mégsem
) -
Ear001
addikt
A MacMini tulajdonképpen egy nem hurcolásra tervezett laptop. Ezért kicsi, hangtalan, méretéhez képest igen gyors, de asztali géphez való alkatrészekből össze lehet rakni gyorsabbat is. Mindennapi használatra, videónézésre, még képszerkesztésre is bőven jó, de pont a videóvágás az a terület, ahol kellhet erősebb proci, több memória. Ez nem azt jelenti, hogy a Mini erre alkalmatlan lenne, sőt, de ha elsődlegesen erre akarod használni, akkor kevés lehet. Ha csak alkalmanként, akkor jó választás.
-
Notepad++ nincs OSX-re tudtommal.
Ha windowst akarnál rajta futtatni, akkor pedig én megfontolnám pl. az Intel NUC, vagy Gigabyte BRIX gépeket is. Pár hónapja akartam venni a feleségemnek egy mini-t, és BRIX lett belőle. Brutál az a kis gép, akkora mint egy Apple TV, de a mini hardvere lakik benne (már ha a haswell i5-ös példányokat nézzük). Az persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy külső tápos, tehát van némi "csalás" a méret kapcsán. Viszont cserélhetsz/bővíthetsz benne bármikor ramot, van 2db mini pci-e slotod (az egyik tud mSATA ssd-t is fogadni), etc..
Mondjuk ez egy kicsit off ebbe a topicban, szóval tegyük hozzá hogy ha OSX kell, akkor én is a Minit venném

-
LrPle
újonc
Sziasztok 1-2 hónap múlva szeretnék venni egy Mac mini-t.Főleg notepad++,Eclipse,gEdit-re használnám és youtube HD videó nézés és később grafikus munkák (Adobe affter effects,Premiere Pro)Vagy esetleg jobban megérné egy PC?Előre is köszi!
Ezt néztem eddig ki. -
twine
veterán
Köszönöm a válaszokat,, sok eddig számomra ismeretlen dolgot mondtatok...(priviben is)
Visszaadom havernak Yosemittel...meglátjuk mit mond pár nap múlva,,,(Még Ram ügyben is futok pár kört, hogy mennyi a max,,mert a 2 giga mindenkép kevés ), aztán később visszatérünk erre a Sl telepítésre...
-
10.6.3-tól álltak át a marhák arra, hogy lockolják a telepítőt a géphez. Viszont ha jól rémlik (cáfolja valaki ha nem így van), akkor nem olyan komoly védelem ez, csak a modellt nézi, tehát pl. bármelyik imachez kapott 10.6.7 dvd-vel telepíthető bármelyik imac, és ugyanez igaz a macbookokra is (az nem rémlik hogy ott volt e szeparáció a macbook white/macbook/macbook pro téren).
Viszont a 10.6.3 előtti telepítőkből még volt általános (retail) változat, ami mindegyikre jó volt.
Szóval a lehetőségek sorrendben (szerintem):
- szerezz egy a géphez való 10.6.7 telepítőt valahonnét, valakitől
- szerezz a neten egy 10.6.0 retailt, annak elvileg mennie kéne, majd próbálj upgradelni, akár kézzel leszedett patchekkel (ha letölthetőek még egyáltalán)
- ha van egy másik mac amin elindul az akármilyen 10.6.7 telepítő, akkor dugd rá target disk-ként a macbook white-ot, és telepítsd rá így
De rég volt már, nekem meg kifolynak a fejemből az ilyen dolgok, szóval ne vedd készpénznek

Szerk., bónusz opció, talán ez a legjobb:
http://hints.macworld.com/article.php?story=20120123175902871
-
twine
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Értem,,,köszönöm a hozzászólást

A "kétes forrást" úgy érettem, hogy én töltöttem, le a netről a 10.6.7-et,(és nem az Appstore-ból...)
Lemez sajnos nem volt a géphez,,Csak doboz, kábelek, töltő...
MOndjuk így a warez fogalmával kicsit zavarban vagyok, hogy tul.kép. azt a rendszert töltöm le amivel szállították a gépet,,,de ez most megint azt gondolom mindegy...inkább az lenne a fontos kérdés, mennyi Ramot lehet belerakni a gépbe,,mert ha megveszi a srác a 8 gigát, és nem látja csak a felét,,az elég ciki,,nem akarom megszivatni,,,,Viszont azt sem szeretném hogy 4 giga vásárlása után, kiderüljön, "elfért" volna a 8 is...Tegnap éjszaka, miközben szenvedtem a géppel,,,eszembe jutott, hogy megvetetem a sráccal a gyári SL telepítőt,,,,(láttam hogy 5 rugó,,) de más f.szával nem szívesen verem a csalánt tudatlanul...Mert ha megvesszük a lemezt és kiderül, hogy mégis az én tudatlanságom miatt nem ment fel a Sl, és a lemezről sem tudom ugyanúgy felrakni...szóval ilyet nem szeretnék...(bár nem tudom mit ronthanék el, hiszen egyértelmű minden a neten található leírások alapján...)
Az ötleteket, javaslatokat továbbra is megköszönöm,,,én örülnék neki ha maradhatna a Yosemite, és inkább a Ram vásárlása felé terelném a dolgot,,de ahogy írtam, tudatlan vagyok,,ezért örülök, ha valaki leírja, hogy ezért, vagy azért mégis jobb lenne a Snow Leo....
-
blakey
titán
Elvileg 4GB RAM a max, de állítólag megoldható a 8GB is. Én a SL-t tenném fel 4GB RAM-mal és az SSD jól jöhet. Yosemite-t nem próbáltam és egyelőre nem tervezem.
Lehet, hogy azzal is fürge lenne ha SSD és 4GB RAM van benne.Gyári, azaz pl 10.6.X eredetileg járt a géphez (olyan kétes forrás nincs, hogy a géphez ne legyen lemez), akkor még lemezen, ha nem tévedek, fizetős volt. Bármikor feltehető ha megvan a lemez hozzá.

-
twine
veterán
Sziasztok...segítséget szeretnék kérni,,
Haver MAcbook(white) 2009 late gépébe jól látom, hogy DDR3 1066Mhz RAM-ok vannak(2x1Gb)?
Azt olvasom, hogy max 4Gb-ig(2x2gb) lehet ezt a méretet növelni...ez igaz? 8GB-ot(2x4) nem tudunk bele rakni? Vagy teljesen felesleges?
Áthozta, Mavericks volt a gépen....mondta, hogy rakjuk fel a "gyári" rendszert, amivel a gépet kiadták, hátha azzal gyorsabb lesz...(ahogy utána olvastam azt láttam Snow leo-val adták eredetileg ezt a gépet..) Nekem ezt a műveletet nem sikerült megoldanom...
A yosemitet tudtam felrakni végül egy clean installal,,,partició törléssel, formázás után...
Ezzel azt értük legalább el, hogy a kb 4 felhasználói fiók ami a gépen volt eltünt, és végre teljes jogú ura lett a gépnek...Mert eddig ez is bajos volt....(Nem, nem lopott a gép, csak akitől vette, azzal valami kényelmetlensége volt a múltban, és nem kívánt vele eszmecserélni a jelszavakról)
Doboz sorszám,tiszta stb,,,szóval ha lehet ezen ne rugózzunk plíz...
Ti mit javasolnátok, hogy minél fürgébb legyen a masina? Maradjon a Yosemite és vegyen bele (mennyi?) RAmot? Én ezt mondtam neki első körben az SSD vásárlása előtt...csak nem tudom mennyi RAMot tud bele rakni...
Van a srácnak apple TV-je, Iphone 5s,,,Szóval ha ki tudja használni a Yosemite előnyeit, gondolom az lenne a jó ha maradhatna ez az OS rajta,,,,Szóval a kérdések összeszedve:
-HOgyan, milyen rendszerrel lenne a legfürgébb neki a masina?
(Átlagos felhasználás, böngészés, filmezés, néha egy kis fotó szerkesztés hobbi szinten)
Mennyi, és milyen RAmot lehet ebbe a gépbe rakni?
Ha Régebbi rendszert kellene neki vissza rakni, azt hogy lehet megcsinálni?
Elképzelhető, hogy azért nem sikerült a 10.6.7-et felraknom(ezt a rendszert nem tudja erre a gépre felrakni hibaüzenet) Mert az még vásárlós/fizetős volt redetileg,,nekünk viszont nem volt hozzá gyári lemez? azaz kétes forrásból származott?Míg a Yosemite már ingyenes?Úhh de hosszú lett...elnézést,,,ezt teszi a tudatlanságom...

Előre ois köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat...
Sajnos haver még hülyébb hozzá mint én,,,így a vak vezet világtalant,,dolog van jelenleg...De remélhetőleg én legalább megértem amit javasoltok

-
válasz
PunkZoli
üzenetére
Rég nem foglalkoztam ezzel, szóval lehet hogy majd más mond jobbat/up2date-ebbet, de addig is: régebben ment az a trükk hogy elkezdesz login nélkül egy "vásárlást" a store-ban egy ingyenes app-ra. Ekkor a folyamat végén megjelent a "none" opció régebben. Talán még működik most is, próbáld ki.
-
PunkZoli
aktív tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
PunkZoli
üzenetére
Menni fog minden simán, nem kell párosítgatni. Viszont a network recoveryről azt kell tudni, hogy azt az oprendszert rakja fel, amivel a gép gyárilag érkezett, tehát ha Maverickset/Yosemitet szeretnél, azt majd újrarakás után tudod frissítéssel felrakni AppStore-ból.
-
PunkZoli
aktív tag
2012es dátum van rajta, 10.8.5 ös oprendszer
most hogy be tudtam lépni a recoverybe, azt fogom csinálni, hogy letörlöm a merevlemezt majd felhúzom újra netről az osx-et
A kérdésem a következő:
Létrehoztam egy apple ID-t, menni fog minden simán, vagy valahol össze kell párosítani vele a készüléket?kösz a válaszokat
-
PunkZoli
aktív tag
sziasztok!
Először használok macet
A feladat, hogy tegyek fel egy oprendszert teljesen nulláról. Van rajta már egy rendszer, de le kellene pucolni mindent és tisztán feltenni.
-honnan tudom kideíteni milyen oprendszer van éppen rajta
-mac mini, hogyan tudom leformázni és feltelepíteni rá az oprendszert? //kell hozzá mindenképpen apple id?
-office van most a macminin, azt hogy tudom feltenni majd?előre is köszi
-
joergie
őstag
nem vagyok képben az itthon szervizek ellátottságával, szakértelmével, illetve mennyire rugalmasak, ha ilyen jellegű alkatrészre van szükség. Természetesen ha minden kötél szakad meg tudom rendelni ebayről, de ha azonos, vagy alacsonyabb áron megvan itthonról is, akkor inkább ezt a megoldást választom. Egyelőre nem sürgős, csak tapogatózok, azért kérdeztem itt

Köszönöm az információt, idokit megpróbálom. -
cigam
titán
válasz
joergie
üzenetére
Kereskedőt kérdezted? Pl. ijoe.nál vab vmi spéci hőmérős sata 2011-es imachez. Központi szervíz is biztos hoz neked jó pénzért. iDoki-t kérdezted?
e-bay-en hegyekben ál. Onnan miért nem jó? -
joergie
őstag
Köszönöm a segítséget, de mit csináljak 50cm extra sata kábellel egy olyan gépházban, ahova egy gombostűt nem lehet leejteni? 50cm-es kell legyen(lemértem), mindkét végén L alakú csatlakozóvég, lehetőleg ugyanabba az irányba nézzenek, de azt hiszem ez az egy kritérium elhagyható, semmi más.
-
Az érdekes.. A BT miatt egy kicsit többet zabálnak ezek mint a normál wireless egerek/billek, ezt én is tapasztatlom. Viszont ez annyit jelent csak nálam, hogy egy 2500mAh-s akku párral nem fél évig megy a magicmouse, hanem csak két hónapig. Pedig kikapcsolni sem szoktam.
Érdemes bele jobb minőségű akkut venni, 2500mAh-sakat (ami azért még átlag kategória) vagy nagyobbakat. Ha van rá pénz, akkor Sanyo Eneloopot, az a legjobb (egyébként az Apple gyári AA akkukészlete + töltője is Eneloop, csak át van brandelve). Ha sokallod, akkor ajánlom a Varta ready2use sorozatát. Mindkét említett akku alacsony önkisülésű, tehát tarthatsz mindig 4db backup példányt feltöltve a fiókban, nem fognak lemerülni, csere esetén pedig a kiszedett 4db-ot töltöd, majd fiók, és így pörgetheted őket.
A billentyűzetből én javaslom az USB-s apple keyboardot, szerintem kényelmesebb, és van rajta numpad, meg rendes kurzorbillek, home/end/pgup/pgdown. De ez ízlés kérdése, volt már itt ebből vita, szóval ne menjünk bele újra
Ha így jársz el, akkor lesz még annyi előnyöd hogy 8db akku helyett elég lesz 4 is (csak az egérbe 2db + 2db backup a fiókba). -
Ragnar95
félisten
Valami gond lesz ott, ahogy a többiek is írták, mert hónapokig el kéne menniük a billentyűzeteknek és az egereknek is.
Első sorban az elemekre nézzetek rá, hogy jók-e, utána esetleg azt lehet megnézni, hogy lekapcsolnak-e a perifériák, ha nem használjátok őket vagy esetleg az a baj, hogy folyamatosan mennek. -
blakey
titán
Valami nem megfelelő vagy hibás, sima elemmel, napi 10-12 óra használat mellett hónapokig bírja a billentyűzet, a magic mouse kb 2 hónapig, de egy vaio egér 3-4 hónapig is elvan, akkuval némileg röidebb az idő de így is legalább 2-3 hónap.
A billentyűzet/egér kombó olyan 4 éves, az MM-et nem használom, a rendszer meg Mavericks. -
Lenry
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- I5 7600K/AURUS Z2700 K5/16GB DDR4 2400MHz/256GB SSD/500GB HDD/RX 5600XT 6GB/600W Bronz/Win11Pro!
- Gamer PC i7-14700K / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / NZXT RGB HÁZ-AIO
- White Design - Intel 14900K - RTX 4080 - 5TB SSD - 48GB 8000Mhz DDR5
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás!I5 6600 /GTX 1650 Super / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
eddig windows-t használtam, de az osx sokkal jobb 

TigerCat