Aktív témák
-
meoindil
aktív tag
válasz
eddie303 #1334 üzenetére
Én is az UHU-t és a blackPanthert próbálgatom mint teljesen kezdő, végülis mindkettő tetszik. A bP-nek nagy előnye lehet, hogy a csomagjai Mandrake kompatibilisak vagy könnyen átkonvertálhatóak, ha jól értelmeztem. Az UHUnak viszont nagy plusszt adhat a mögötte álló segítőkész közösség, ami a bP-nél még nem alakult ki.
-
meoindil
aktív tag
válasz
eddie303 #1330 üzenetére
Egy magyar fejlesztésű Linux disztribúció, mint taltos írta:
amit egyes egyedül EGY ember fejleszt...
Bővebben: link -
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1328 üzenetére
Rettentően láma vagyok
PWR átküldött screenshotokat, és azok alapján beazonosítva biztosan állítom, hogy felismerte a 3Com hálókártyát. De, akármilyen IP-t állítok be nincs net. Indulásnál, amikor kiirja, hogy mit tölt be:
eth0 csatlakozási felület bekapcsolása sikertelen.
Pedig az IP: 192.168.2.101
Netmask : 255.255.255.0
Ismét próbáltam a kapcsolat törlést, új kapcsolat létrehozását, de bármit teszek semmi eredmény
De, nem adom fel !!! -
Par1zer
csendes tag
-
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1246 üzenetére
Szia! Na feltettem a Mandrake-t. Első tapasztalatként nagyon jó!!!! Indulás után rögtön 1024x768/85Hz volt, ellenben az UHU-nál rengeteget kellett szenvednem vele (mondjuk ez lehet azért volt mert tök láma vagyok
)
Akkor jönnének a kérdéseim, ha ráérsz
- Telepítés közben sorra kérte a cd-ket, de a 4. is kellett volna neki. Viszont én csak 3 cd-s verziót találtam. Most keressem meg valahol a 4.cd-t vagy, ne?
- Magyarul telepítettem fel, de mégis angol a felülete. Át tudom valahogy magyarra állítani?
- Hogyan tudom beállítani a netet? Mert úgy láttam, hogy nem sikerült betölteni a moduljait (vagy valami hasonlót írt ki )
Ezek lennének egyelőre a legfontosabb kérdéseim, és a válaszaid előre is köszönöm. -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1258 üzenetére
Nem rossz a Gentoo, sokat használtam, egyáltalán nem mondhatom, hogy ''nem jön be''. Inkább csak úgy döntöttem, hogy hosszú távú használatra nem az a legalkalmasabb.
Számomra a Gentoo inkább kísérleti rendszer: Sok jó ötlet van benne, sokat lehet tanulni az ebuild file-okból, sok új cuccot beleraknak, és nagyon egyszerű kipróbálni, mert az ebuild általában működik jól.
De azért az én tapasztalataim szerint a Debian más szinten van, ami a csomagok kiteszteltségét és összehangoltságát illeti.
Továbbá az, hogy szinte mindent forrásból rak fel, szerintem nem előny. Nagyon sok időt elvesz, és itt nem elsősorban egy telepítésre gondolok, mert az csak egyszeri alkalom, hanem pl. egy rendszerfrissítés/upgrade-re, vagy arra, ha már az X-dik gépre kell felpakolni egy oprendszert (persze nem mindre ugyanolyat, mert az egyszerű helyzet lenne). Jó poén persze mindent forrásból pakolni (fordítottam én OpenOffice-t is Gentoo alatt), de előnye csak akkor van, ha tényleg módosítasz is valamit a forráson. Ez pedig kevés csomag esetében fordul elő, és ha ilyenre van szükség, nem nehezebb Debian alatt belepiszkálni a forrásba, mint Gentoo alatt. (Sokan nem tudják, mert ezt nem reklámozzák túlságosan, mivel ritkán van rá szükség, de Debian alatt is nagyon könnyű forrásból telepíteni a cuccokat.) Mellesleg a közhiedelemmel ellentétben kevés alkalmazás profitál jelentősen abból, ha az adott processzorra optimalizálják, 1-2%-os sebességnövekedésért pedig nem várok órákat. (Mint ahogy 10%-os sebességnövekedésért nem veszek 2x annyiba kerülő processzort, pedig megtehetném, hanem inkább elvagyok a Duronnal.)
Ezzel együtt jópofa a Gentoo, de szerintem leginkább két esetben érdemes használni: 1. ha valamilyen különleges igénynek ez felel meg legjobban, 2. ha valakinek (irracionális - de ebben semmi rossz nincs) örömet okoz a tudat, hogy mindent forrásból pakolt fel, és a saját gépére optimalizálta. -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1256 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Debiant akkor. Összességében (mert persze nem tökéletes ez sem) a legjobban átgondolt és összeállított disztribúció szerintem.
(Mellesleg mostanában migrálom lassan az egyik Gentoo-s rendszeremet Sarge-ra, szóval azt is kipróbáltam és ismerem.)
Ez nem disztro flame akar lenni (távol álljon tőlem), inkább csak jó tanács, vagy tipp, amit ha van kedved és időd, kipróbálsz. -
-
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1250 üzenetére
Alapértelmezés szerint igen. Az adduser létrehoz egy, a felhasználó nevével megegyező nevű csoportot, és ez lesz a létrehozott felhasználó elsődleges csoportja.
Az /etc/adduser.conf file-ban levő USERGROUPS bejegyzésnél lehet beállítani az alapértelmezett viselkedést.
Azért hasznos ez egyébként, mert így a felhasználó saját csoportjába fel lehet venni azokat az egyéb felhasználókat, akiknek pl. írási vagy olvasási jogot akar adni a home könyvtárára. -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1216 üzenetére
Semmi baj, azt mar megoldottam, de akkor kerdezek mast...
A TV-n a kep csak akkor jelenik meg ha a glx-et kommentezem a config fileban... ha a glx engedelyezve van es a vidikartya osszevan kotve a tv-vel akkor meg ilyen hibat dob:
Symbol __glXActiveScreens from module
/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved! Symbol
__glXActiveScreens from module
/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!
Erre esetleg valami otlet valakinek? -
Esmein
nagyúr
válasz
eddie303 #1139 üzenetére
A gigabyteos mindenkinél igénytelenül lassú volt. Nem lehet ezzel a java dologgal kezdeni valamit ? Nem túl bizalomgerjesztő :/
Ja és nagyon szép a gnome. Példát vehetne a dózer. Összeszedett, igényes, jól néz ki és gyors is. Kéznél van minden. Szeretem...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1047 üzenetére
Nah annyira elvoltam foglalva massal, hogy elfelejtkeztem errol
Tehat az a problema hogy miert nem indul el egy directx-es jatek se? Nem hiszem el ,hogy csak akkor fut egy dx-es jatek ha azt elotte windozra feltelepitem es utana atmasolom linuxra, mert akkor semmi ertelme az egesznek..... -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1045 üzenetére
Hat a Quake 3 WineX-el ugyanugy fut, mint az R9100-esemmel, szal nekem tokeletesen megfelel... amugy amilyen topikokat lattam az FX5200-esrol ott csak a 64bit-est szidtak, jo mondjuk tavalyi topikok voltak, de ez meg 128 bites, szal en megvagyok vele elegedve....
Te WineX-el nem foglalkozol ugye? mehetek at egy masik forumra, mert itt nem tudnak nekem valaszolni
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
eddie303 #999 üzenetére
Jojo, tudom hogy a google-n megvan, de ha esetleg nincs netem, es en szeretnek beirni egy modulet a modules.confba, akkor a devices.txt? Es ha ott nincs is benne? pl. tegnap felraktam a nvidia drivert, es az alapbol nem irja be magat a modules.conf-ba, na most ezt en hogy adjam meg neki? (tudom hogy 195-os a szama, de magamtol erre honnan jojjek ra??)
-
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #990 üzenetére
vagy ez?
Bővebben: link
mod: nana, ne szidd a multamat
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
válasz
eddie303 #967 üzenetére
hello eddie, jo hogy olvastam a hozzaszolasod, a gnome commanderröl meg nem is hallottam es most is mc-t hasznalok, ami jo meg minden, de ez azert szimpibb. ma este fel is rakom
Az atallasrol nekem az a velemenyem, hogy nem kell feltetlenül egyik pillanatrol a masikra atallni, en parhuzamosan hasznalom mind a kettöt (most Mandrake es ikszpe), a Mandrake indul alapertelmezetten es azt is hasznalom az esetek 90%ban. De neha atmegyek a masikra, egyszerüen azert, mert van 1-2 progi, aminek ugyan van Linuxos megfelelöje, de nincs kedvem egy ujabb alkalmazast alaposan megismerni, nincs annyi idöm.
Üdv -
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest