- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
Szia,
Használ valaki debian-on squid-ot mysql-ből authentikálva?
Sőt ha mindemellett még SSL-t is használ benne az lenne a legjobb.Szeretnék egy secure proxy-t összerakni, hogy ha nyílt neten vagyok akkor azon keresztül netezhesek, mert nem kicsit paranoiás vagyok és nem adom meg nyílt neten az adataim sehova.
Ha valaki talál egy frankó leírást neten azt is megköszönném, nekem nem sikerült meglelnem az igazit.
Ma is ilyen helyen voltam ,de csak egy usb kulcsal titkosított vpn csatornán kereszttül használtam személyes tartalmakat.üdv
Batman -
Batman
őstag
Szia,
Konkrét adatokat nem tudok mondani de szinte minimal erőforrásokat igényel, nem végez semmi extra dolgot csak infokat gyűjt és rendez.
Ami téged érdekelne a memoria és hdd kihasználtság, ahoz kliens oldalon is telepíteni egy csomagot mégpedig nagios-nrpe-server -t , ez szolgáltatja majd az infot a nagios szervernek.
Így a nagios-t futató szerveren konkréten számolás nem történik a beérkezett infokat gyűjti össze.üdv
Batman -
Batman
őstag
válasz
Quentaro #7690 üzenetére
Szia!
Hát igen, sajnos nagy valószínűséggel az egész lemezterületet felhasználja opciót választottad.
Amit tehet azt a vinyot azonnal lehúzod a gépről, véletlenül se írj rá újabb adatokat amíg neki nem állasz megpróbálni visszaszerezni őket.
Pontosan leírni, hogy mit kell tenni kissé nehézkes lenne mivel az adott szituáción is múlik. Amivel érdemes lenne próbálkozni az a getdataback nevü alkalmazás és a [link].
A reményt még nem kell feladni de mindenképp számolnod kell komolya adatveszteséggel.üdv
Batman -
Batman
őstag
Szia!
Milyen verzióju PHPMyAdmin-t használtok, mint mindennek nekik is vannak biztonsági rései, pl [link]
Bár személy szerint nem hiszem ,hogy itt jöttek volan be, valószínübb hogy máshogyan jutottak be. A szerveren mivel írtad futnak más szolgáltatások is lehet azok közül egyikben találtak egy rést. De mindennek elött a logok átnézése igen hasznos lenne.
üdv
Batman -
Batman
őstag
hello!
Kis help kellene, Dig paranccsal hogyan lehet 512-nél nagyobb DNS üzenetet küldeni? Az erre érkező választ kellene feldolgoznom. Vagy érdekel esetleg más alternatíva is amir erre képes.
Köszi
Üdv -
Batman
őstag
Msn: én amsn-t használok de sokatn gaim-et és kopete-t , próbáld ki őket és amelyik neked a legjobben bejön az a nyerő.
Winamp: XMMS, de én az amarok-ot jobban csípám bár az nem hasonlít a winampra.
Az egérhez hát ahoz valszeg kell egy kis google, hogy megmondja mit kell tenned, mert én nem tudom, de valszeg vannak itt okosabbak is...
-
Batman
őstag
válasz
ngabor2 #4101 üzenetére
avidemux-2.4.0: kulturált kis alkalmazás, nincs túlbonyolítva először használtam és kb 2 perc alatt rájöttem, hogy kell. Kijelöltem mitől meddig érdekel engem a dolog majd ''save'' és kész is volt mp3-ban a kívánt rész.
mencoder: Már egy órája foglalkozok vele de még mindig csak a man-t olvasom.Hihetelen nagy tudásu cucc, de idegek is kellenek hozzá, vagy csak egyszer nagyon alaposan bele kell magad ásni.
Konkluzió, aki szereti az egyszerü dolgokat, annak avidemux tökéletes választás, aki a ''fapados'' , eszközök híve, vagy csak egy szerveren kell decodolni a dolgot, akkor neki ajállom a mencoder-t , amugy meg nem vagyok mazohista -
Batman
őstag
Tudtok olyan alkalmazást, amivel filmek-ről kehet levágni a hangot?
Csak nevek kelleneke.
köszi -
Batman
őstag
Pedig itt rendesen le van írva mit kell csinálni nekem is ugyan ilyen csipszetü, wlan kártyám van és működik.
Ezt a sort írd be konsolba: sudo apt-get install bcm43xx-fwcutter
Töltsd le a windowsos drivet, pl innet: [link]
Majd jön a következő utasítás: sudo bcm43xx-fwcutter -w /lib/firmware /ahova_mentetted_a_drivert/wl_apsta.o
Ezután, modprobe bcm43xx. Elméletileg ha ezeket jol megcsinaltad mennie kell.
Nem használok, ubuntut amiket itt leírtam általánosságban , van így. Ha így nem megy az ubuntus topicba lehet jobban tudnak segíteni. -
-
Batman
őstag
lenne meg egy kerdesem, dátumokat, hogyan tudok összehasonlítani, hogyan tudom egy scriptel eldöntetni ,hogy egy adott időpont elötti vagy utáni az adott dátum. melyik parancs képes erre?
mod: Köszi az eddigi segítséget. üdv -
Batman
őstag
válasz
bambano #3992 üzenetére
Na ez mar szinte tök jó, csak me gket problémát kell kiküszöbölnöm és rájönnöm miért van , az egyik, hogy szemetel, lfeuttattam ''/''-re és tele rakta dátummal a gyökeret vagy 20 fájlt létrehozott ami csak datum volt.
a másik kicist kaotikus, egyes könyvtárak mellé ír dátumot mások mellé nem. -
Batman
őstag
válasz
snowflake #3986 üzenetére
Hat nem igazan, d emajd nem egy példa:
Konyvtár XY, benne van alma , körte, bela nevü mappa.
Az XY-ra lefuttatva ezt a scriptet, létrehoz nekem egy előre megadott mappába akövetkező fájlokat, alam-2007-01-20 , körte-2006-04-12, bela-2004-12-23.
Talán most már valamennyire világos mit szeretnék, az áltlam lent írt script odáig megcsinálja, vegignezei a mappát könyvtárakat megkeresi látre is hozza a fájlt, csak a dátumot nem tudom hozzáfőzni.
üdv -
Batman
őstag
válasz
snowflake #3980 üzenetére
for i in `ls ` ; do
if [ -d $i ] ; then
ls -lG --time-style=long-iso $i | grep '^d' | awk '{print $5}'
touch /home/dirtest/$i-
fi
done
Jo megvan , nagyábol amit szeretnék, de hogyan tudok erre a dátumra hivatkozni, vagyos touch /home/dirtest/$i után szeretném ,hogy az adott mappa létrehozásának a dátuma legyen. Vagyis a nev utan a dátum is ott legyen.
most tanulok shell-ben programozni, szal me gsokminden nem világos.
köszi -
Batman
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, van egy távoli gép, ssh-val vagyok rá bejelentkezve, be tudok én így lptetni rá valahogy egy felhasználót. Jelenleg a kdm ablak van a képernyőn. Hogyan tudnám elérni,hogy belépjen egy adott felhasználó profiljába.
köszi -
Batman
őstag
Hellosztok!
Könyvtárak létrehozásának a dátumát szeretném kinyerni valahogy.
Így próbáltam, de nem igazán megy, valakinek egyéb ötlete.
ls -lGhk --time-style=long-iso /home/batman | cut -d '' '' -f5
köszi -
Batman
őstag
Hellosztok!
Egy kérdés, hogy a regegyszerübb megoldani azt, hogy ssh-ne bejelentkezek egy gépre, ott elindítok több folyamatot és alkalmazást , de ha kiloggolok az adott gépről akkor is fussanak tovább, esetleg, ha újra bejeletkezek , lássam a lefutásnak az eredményeit.
Vagy ez így kivitelezhetetlen? Csak ha serviceként indítom el akkor nem állnak le a folyamatok?
Köszi
Batman -
Batman
őstag
linux-os skype-ban nincs video támogatás
, amivel eddig használni tudtam az az amsn, de szerintem menne gaim-mel is.
mod: meg azt meg lehet probalni, hogy wine-al feltelepítesz egy skype-ot és úgy lehet megy, én próbáltam fel is települt, de valamiért nem fogadta el a jelszavam és a user nevem , nem szántam még rá időt szal nem tudom mi volt a baja. -
Batman
őstag
Hellosztok!
Van valakinek ilyen webcamerája?
[link]
És ha igen tudott bele életet lehelni?
köszi -
Batman
őstag
smbtree
Password:
BATGROUP
\\BATNB Samba 3.0.24
Error connecting to 192.168.1.6 (Nincs út a géphez)
cli_start_connection: failed to connect to BATNB<20> (192.168.1.6)
\\BATMANPC Samba 3.0.24
\\BATMANPC\IPC$ IPC Service (Samba 3.0.24)
\\BATMANPC\1DISK 1disk
\\BATMANPC\public 2disk
Nem igazán működik a samba megosztásom, ezt a parancsot a batnb nevü gépen adtam ki, de nem jövök rá miért hivatkozik rossz ip-re az én ip-m 100 feletti , erre ez valamiért a 6-oson keres engem.
Próbáltam rájönni vajon ezt a beállítást hol tárolja de nem találtam , esetleg ötletek?
Még ey kérdés , nem tudtokk valami monitorozó alkalmazást, szoval fut a háttérben és pl kiadok eg parancsot az nezni milyen fájlokat hív me hova ír valamit stb...
előre is köszi.
üdv -
Batman
őstag
válasz
ngabor2 #2896 üzenetére
Hali!
Egy kis kérdésem lenne, ubuntuhoz.
Fel volt telepítve gépre , de ujra lett rakva win, természetesen grub elszált.
A leírások alapján ,hogyan kell visszaállítani ubuntun grubot, livedvd-vel belogg,
és ott átváltok a boot promtra majd beírom rescue , utána meg grub-install /dev/hdxx.
Kérdés mivel kell átváltani root promt-ra lehet rosszul csinaltam már azt
Másik rescue beírása után azt írja no invalid kernel, vagy valami hasonlót.Szal nem tud áttérni, tehát már itt elbukott a dolog.
Kubuntu live dvd-vel próbáltam , de szerintem ez mindeg vagy nem?
előre is köszi , üdv
ui:privinek akartam szánni de ha már íg alakult akkor itt hagyom is meghagyom. -
Batman
őstag
[link]
Itt talán nagyobb sikere lesz a kérdésemnek.
Előre is köszi.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Konteó topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Gmail
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest