- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Hát annyi lenne az igényem, hogy biztonságosan el tudjak érni néhány helyi szolgáltatást, mindezt úgy, hogy rajtam kívül más ne férjen hozzá, és ez a hozzáférés szinte teljesen automatizálva legyen, szóval max jelszót vagy ilyesmit kérjen be egyszer. Ezt meg lehet csinálni SSH tunnel-el? Ha nem, akkor marad a VPN, gondolom azzal igen.
SSH-nál ilyeneket olvastam, hogy érdemes letiltani a root beléptetést meg a jelszavas beléptetést. Ezen kívül kell passphrase az rsa kulcsra. A szervert érdemes másik portra rakni, bár ezt gondolom a router-en is be lehet állítani, hogy port forwarding legyen és kívülre más portot mutasson. A fail2ban-t én is olvastam brute force ellen, de zavar, hogy plusz egy tűzfalat fel kell húznom a belső hálóra. Nekem elégnek tűnik a router tűzfala is, inkább arra tennék IP blacklistet. Nagyjából ilyesmiket olvastam, semmi bonyolult. Azért gondoltam arra, hogy ahelyett, hogy a webszervert próbálnám atombiztosra megcsinálni, SSL-t beállítani, miegymás, inkább átküldöm egy SSH csatornán az egészet, aminél mindent sokkal egyszerűbb megoldani. A gyakorlatban sajnos nem tudom, hogy ez mennyire életképes, vagy hogy a végeredmény olyan lesz e, mint amit szeretnék. VPN-el sosem foglalkoztam, azt még ennyire sem látom át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Formula-1
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest