- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Jelentem a kutatási eredményem.
Lenovo IdeaPad s205-re próbáltam valami Linux-ot feltenni. Az eredmények a következők:
- Ubuntu 11.04
Live megy jól, bár se a kártya olvasó se a Wireless egységek nem működnek (nem is látja őket). Települni települ, de aztán nem bootol be.-Fedora 15:
Live ugyanazt csinálja mint ubinál, Telepíteni viszont lehet, bootol, fut, csak a WiFi-t és a kátyaolvasót nem lehet feltelepíteni rá (egyszerűen legalábbis nem sikerült) így pedig nálam használhatatlan az egész.- Linux Mint 11:
Se live, se install nem indul el. Egy nanomásodpercre kiír valami fehér szöveget bootnál és fekete képernyő. A gép megy, de nem történik semmi, nem reagál semmire.- openSUSE 11.4:
Se Live se Install nem tölt be. Bejön a választó képernyő, kiválasztom amit akarok, aztán bejön a töltés, majd rá pár percre közli hogy 2 percen belül újraindul a gép. Ha instalt, ha live-ot választom akkor is.- Ubuntu 11.10 beta 2:
Live megy jól, már látja hogy van WiFi herkentyű a gépben, csak éppen nem tud mit kezdeni vele. Tovább nem is próbálkoztam.Szóval azt hiszem a Lenovo S205-ösöm marad megrögzött Windows gép. Az asztalit meg lényegében csak játékra használom így Linux alapból kilőve rajta.
Tehát szerintem nekem Linux akkor lesz a gépen ha már képes kiszolgálni az alábbi követelményeket egy AMD Zacate E-350-es Lenovo gépen, történetesen:
- Hardveres Videódekódolás (A HD tartalmak lejátszásához)
- WiFi, BlueTooth felismerése és kezelése
- Kártyaolvasó felismerése és kezelése
- Akkumulátor élettartam maximalizálása (2 és fél órát bír, míg egy Win7 majd 5 órát)Amíg ezekre nem jelenik meg a gyógyír addig nálam a Linux nem alternatíva. Hiszen ha felteszem a Win7-et akkor mindezt megkapom azonnal.
Pedig ez az új Gnome felület nagyon tetszik és a benne rejlő lehetőségek is. Illetve hogy totálisan ingyenes az egész. Bár kinézetre a Fedora jött be a legjobban de adnék egy esélyt az Ubi-nak is.
Talán majd egy fél-egy év múlva lesz valami. Reménykedem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest