Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
Feltettem a ramokat szinkron 263-as fsb-n (400-ról) 466-os beállításra 2T-n. Mivel valóban nem szereti ez a VIA-s lap a magasabb FSB mellett az 1T időzítést, mert az OCCT néha hibázott. A memópárjaim gondolom jófajták mert a fenti beállításokkal 2.55V-on mennek! (talán nem véletlen, korábban fLeSs-től vettem) Kár, hogy nem tutdam eddig alaposan elidőzni a gép finombeállításaival, hagytam szunnyadni a powert
Így viszont minden frankón megy, lefutnak a tesztek. Úgy érzem a 466-os beállítás valahol azért kárpótol az 1T-ért. Tuti meg tudnám hajtani frankón a ramokat egy tuning lapban, de nem tervezek egyelőre újabb befektetést. Amúgy azt hiszem everest szerint olyan 8600 körüli mem olvasásra és 5900 körüli memória írásra emlékszem.
-
Cane
őstag
Amit el tudtam még érni, hogy 263 szinkron FSB-nél ment a boot 1T-vel, viszont ezt a beállítást huzamosan nem tudtam tesztelni. Viszont a 10x280 szinkron FSB-nél nem akar elindulni a gép, ''IRQ LESS OR EQUAL'' vagy valami ilyesmi kék halál fogad. Ha pl. 10x280-al indítottam úgy, hogy ekkor már visszaosztottam a ramokat 333-ra, akkor is kék halál volt.
Az az érdekes, hogy abit KN8-as lappal még kisebb tuningot értem el az AX8-hoz képest, ua procival. Van valami igén spéci kivánsága az A-DATA 566 (tccd) ramoknak? Esetleg itt a fórumon úgy értek el néhányan 300-as (vagy feletti) FSB-ket 1T-n A64 rendszerekben, hogy visszaosztották a ramokat?
Előfordulhat az, hogy a proci nem enged magasabb FSB-t kb. 263 felett? -
Cane
őstag
Remélem még pörög a topik!
Van egy Abit AX8 V2-es alaplap (VIA KT890 chipszettel) és benne egy 3700+ San Diego, ill. 2 x 512 A-data 566 ram. Próbálgattam húzni a procit, engedi is a tuningot, de a következőképpen: a proci 11 x 263 - as FSB-n megy szinkronban a ramokkal (3-4-4-8). Viszont csak 2T-vel hajlandó elindulni, 1T-vel sötét képernyő fogad. Ezzel kapcsolatban most kapásból két kérdés jut eszembe, hatha tudtok segíteni:
-Mit tudok tenni, ha az 1T-t szeretném elérni (ram visszaosztás nélkül)? Előfordulhat, hogy valamelyik alkatrész nem bírja tovább szusszal?
-Mi lenne a legjobb beállítás a ramnak/procinak (milyen ram értékekkel)?
előre is köszönöm!
iu.: még annyi, hogy a ramot próbáltam kb. 2.55 - 2.8v közötti értékeken, de talán nem a fesszel volt a gond és természetesen a cpu is kapott kellő feszkót a tuninghoz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest