- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
Azért ez nem teljesen igaz, nem mindegyiket lehet kalibrálni, hacsak nem kizárólag számítógéppel akarod használni. Elég sok TV sajnos még az alap RGB beállítást sem támogatja és a Gamma is csak egy lebutított menüpont, a színprofilt, amit a Spyder kiköp, meg kb egyik sem eszi meg.
-
Gicz
addikt
Mérni még nem mértem sehol, csak egy nagyon bizonytalan összehasonlítás az alapom, az iphone 5-öt minimum fényerőn több teszt is 0,005cd/nm-nek mérte a feketét, a telefont elérakva az st60-nak, annál még egy picit sötétebb az TV.
Már 700 óra fölött járok, de majd ha pestre költözöm akkor hívom el Jánost, mert Győbe nem olcsó odaszervezni őt.
Mondjuk 120cd-n nem használom a inkább olyan 70-80 körül mostanában, szóval ha az tud egy 12-15 ezres kontrasztot akkor is a legjobb "jobbfajta" LCD-k fölött vagyok egy 4-5ös szorzóval
-
blakey
titán
Egyáltalán nincs túllihegve. Személyesen, saját plazmámon is tapasztaltam ill. az említett fórumtársnál is jártam és láttam a VT60-át, tudom mire hivatkozik. Egyszerűen azon tv-zési szokásoknak nem felel meg, tehát napi rendszerességel nézett AXN, RTL, Sport1/2, Eurosport meg még egy pár csatorna kemény nyomot hagy maga után, pedig adott csatornán 1 max 2 órát van a tv. Tehát igazat adok gyenikonak, hogy ne én alkalmazkodjak a tv-hez hanem ő hozzám.
Győzködhetitek itt egymást arról, hogy mennyire jó képe van a plazmának, ami tény, de mindez kevés, a teljes csomagot veszed meg és nem csak a képminőséget, innentől kezdve nagyon nem kedvező egyes szokásoknak. Mai LCD-k között is van egynéhány modell ami kellemes pillanatokat tud okozni.
-
lorinser
senior tag
"Azért nincs LED tévéd, mert olyan nem is létezik." - pedig létezik, működik is de sorozatgyártásba soha nem került: Sony Crystal LED Display
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Bocs a kérdésért, de ez:
"a bemondó arca csak akkor éles, akkor látszanak rajta a pihék, pórusok, amikor mozdulatlan. Mozgás közben összefolyik, elmosódik mindez."
melyik esetben következik be? (láttam ilyet, de nem tudom miért volt ilyen, egyébkén nagyon zavaró)50Hz-nél ilyen, vagy a "nem igazi" 100-200 Hz-nél?
Köszönöm.
-
lorinser
senior tag
-
lazioforever
tag
Nem, kb 2 méterről nézném a tv-t. A kicsi helyet úgy értettem, hogy szűk a szoba, és beépített szekrénysorom van, oda tudnám csak rakni a tv-t. Egy 68x55 centis helyre raknám a tv-t, oda meg nem fér be egy 32"-os.
Ezért néztem a 24"-osakat, és bár lenne pénzem a nagyobbakra, de 60 centis (vagy 56 centis) tv-ért nem szívesen adnék ki 50 ezer ft körüli összegnél többet. -
raven12
senior tag
És a Sony-k?
Minden lehetőséget számba akarok venni, akármilyen márka, ha jó!Meg tudod mondani, hogy miért a Samsung-ot választanád? Panák képminőségét szétdicsérik avforums-on pl. És az LG miért nem? Tényleg tré még mindig a képe? (régebben így volt, de újabban sokszor hallok róluk, hogy javultak (bár igaz csak monitor téren inkább)).
Azt honnan tudod, hogy a 220volt szürkeimportőr? rossz boltok topikjában egy szót se láttam róluk (mondjuk a jó boltok topikjában sem). Gondolod, hogy szarnak a garanciára, miközben direkt ők kínálják a kiterjesztés lehetőségét?
-
raven12
senior tag
Nem volt még sosem 3D tévém, ezzel nincs tapasztalatom, én azt írtam le, hogy eddig és eztán hogy lesz használva a TV. Ennek tükrében a 3D teljesen felesleges feature lenne, így nem is nézem, hacsak nem valami kiemelkedő ajánlat miatt 3D-s tv képe a legszebb a kategóriában.
Mindenképpen ki kell ezeket próbálni majd (ha egyáltalán sikerül találni boltot, ahol van kiállítva), de tőled is kérdezem továbbra is:
Van még modell, amire érdemes ránézni? (pl Sony még nincs a listán) (keret max150k)Ez az eddigi listám a lehetséges jó vételekről:
Samsung UE40H6400
Panasonic TX-42AS600E
Panasonic TX-40AS640
LG 42LB630V
LG 42LB650VVan, ami innen kilőhető? (smart rész továbbra sem érdekel, ha a csatornalistán el lehet navigálni, és nem kell menüben szórakozni, tehát mindennapi felhasználás során nem zavaró a suta menü, akkor az sem)
A garancia nagyon fontos, 220Volt-nak pl. elég jó ajánlatai vannak garanciakiterjesztésre, kérlek, ezt is vegyétek figyelembe!
-
raven12
senior tag
Itt a 42"-hoz kb. 3-3,5métert számolj.
Ismerem az 1,2 szorzót, de valljuk be, ez az a távolság-képátló, ahol tűéles az fHD. 55"-on 2 méterről nagyon szépen lehet számolni a pixeleket.Nem választanék én menü alapján, de van egy édesanyám, aki olyan technikai analfabéta, hogy azt öröm nézni
Na most ha neki valami bug-os, bonyolult menürendszert adok egy ilyen medzsik távirányítóval, napi 3 idegrohamot fog kapni.
Kompromisszumokat vállalni kell, ez biztos, így pl. minek után én vagyok a képbuzi a családban, és úgyis merőlegesen ülök a képre, az, hogy a LED betekintési szöge miatt oldalról nem szép a kép, engem nem érint.
A többieknek meg mindegy.
-
Vhiktor
nagyúr
Én is vacilláltam elöször a 48 és 55 coll között.
Rettentően megbántam volna, ha a 48-asat veszem.
egyébként meg a THX ajánlását kell megnézni a nézési távolságra, nekem az jött be a legjobban, a többi szerintem hülyeség. Ők azt mondják, hogy a TV képernyő átlójának méretét kell megszorozni 1.2-el.Én mér 2 méterre egy 65 colos TV-t is el tudok képzelni. Az összes családtag ki van akadva, hogy lehet nézni 55 Colos tv-t 2 méterről, de csak addig mondják míg be nem ülnek elé.
-
Teasüti
nagyúr
-
L4mie
veterán
jah, értem
nem PC/laptopot írtamamúgy persze logikus amit írsz, könnyebb lenne úgy.
Amit kábelt linkeltél jónak tűnik. köszönöm. Nincs is messze.
jah a modellezést saját szórakozásnak csinálom, már úgy is régóta terveztem hogy befejzem a vázat, mert még korábban elkezdtem, csak lakás kész csak nincs benne bútor, meg a villamos rendszer felújítása miatt úgy is meg kéne csinálnom rendesen :S
-
L4mie
veterán
elsősorban a PCmre lenne kötve az lenne az elsődleges forrása, aztán ha barátnőm valamiért szeretne nagy TV-n modellezni /dolgozni/ akkor rá tudja dugni a Laptopját, de ez egyenlőre tényleg másodlagos, a laptop ritkán lesz rajta, szóval PCről lesz használva.
most belelendültem mindjárt lemodellezem a szobám :3 -
L4mie
veterán
[Ezért] tervezem a 8m-t amit ahogy nézek rögtön dobhatok fel 10m- re
is, ha a függőleges eltolásokat is figyelembe veszem, a szoba méretei mm pontosak, viszont a TV és PC elhelyezkedést most dobtam be találomra. max 20cm difi lehet. PC az barátnőmé kb 1.5m re van az asztala az enyémtől, azt most nem rajzoltam be.
Én sem örülök neki hidd el, félek is a minőségromlástól, sajnos nincs opció máshova tenni a tv-t se a pc-t vagy fene tudja majd lehet még kitalálom....de 20k-s kábelt se akarok. -
kizcar
tag
" Anyáméknak ma rendeltem egy Panasonic TX-P42X60 tévét. Ők is azt mondták, LCD-ről szó sem lehet, mert évek óta látják nálam a tesztkészülékek képét, no meg a saját plazmámét. "
Tesztkészülékek? Te tévékkel foglalkozol? Mert akkor nagy spíler lehetsz a dologban, és sok tévét láthattál. Akkor hallgatok rád, és veszek Sony-t.
-
Lacy6
senior tag
De, hogy kalibráljam be? Nehogy már az ember ne bírja a gyári beállításokkal nézni a TV-t. Ez vicc kategória amúgy... még én vagyok a hibás, mert nem kalibráltam be??! Ezt te se gondoltad komolyan! Kifizetek egy halom pénzt TV-re és hívjak ki szakembert, hogy tudjam is használni?
(#18206) nightshadow: Igazad lehet. Lehet viszek be fényképeket és megnézem több TV-n is, hogy milyen színek vannak. LG monitorom IPS paneles és kalibrált, rendkívül jó színei vannak. Egyenlőre ez lesz a mintám.
-
Fekte
csendes tag
És van jelenleg olyan 48-50"-os készülékük, amit érdemes lenne fontolóra venni?
Azért itt [link] is lehúzzák a Sony W829B 3D-s képességét:
So, 3D performance is not very good. You have to wear expensive, flickering glasses without actually enjoying a better 3D picture than what the cheap polarized 3D glasses can offer on TVs with passive 3D technology - such as some of Sony’s other 2014 TVs. If you still care about 3D, do not buy the W8. We also spotted some light crosstalk, and it is clear that TV makers just do not care much about improving 3D any longer.Tudom, hogy múló hóbort, de azért időnként nézhető valamelyest?
-
Fekte
csendes tag
Itt a fórumon ajánlott oldalak zömét nézegettem:
Like most active 3D LED TVs, there is some noticeable crosstalk in 3D. In the picture above, you can see that the letters appear slightly doubled.
[link]Hint of 3D image instability
[link]Még ugyanezek az oldalak a Samsungnál nem írnak hasonló jelenségről.
Mint írtam nem tudom ez mennyire zavaró és észrevehető?Tudom, hogy a 900 és 800-as sorozatok nem egy ligában játszanak, de 3D képességben lehetnek közel azonosak és ha ez így van a Sony vásárlása felé hajlok.
-
Dave567
addikt
Ár miatt gondoltam, mert a Topicban beszélgettük, hogy mi és mennyit ér, csak ez kicsit 1 éves szinten tú lett árazva, de nem bánom, hogy meg vettem.
Az ember azért sajnál szerintem ennyi pénzt kiadni érte, de én is úgy gondolom nem döntöttem rosszul, szóval ott egye a fene.
Ha hiszed, ha nem, én se játszok rajta, nem lesz ilyen több, és féltem, így meg becsülöm.
Már csak meg kéne etetni egy frankó házimozival, meg egy Mp-vel.
Neked is köszönök mindent. -
dethroner
veterán
Pont ezt mondom. Aki nagy méretben akar tv-n játszani, az elfogadja az esetleges magas lagot, ami ismét mondom, szerintem vállalható. Akinek meg böki a csőrét, az vegyen k.rva nagy monitort sok pénzért, pl ezt és játsszon 5ms válaszidővel. Nincs tökéletes multifunkciós eszköz, vagy film és tévéadás, vagy játék. Vagy a kompromisszum.
Megnéztem gyorsan a Sony KDL-55W955 tesztet, és hát nem túl bizalomgerjesztő amikor ezt írják:
It's tragic that a TV with so much going for it and such heritage behind it should be let down so dramatically by the shortcomings of the core third-party panel Sony has chosen to place at the 55W955's heart.Egy bőven 400K fölötti tévé és nincsenek elragadtatva tőle.
nismoka Nézem ezt az adatbázist és azt szűröm le hogy a többség által keresett sony, samsung, lg 1080p-s lcd-k simán beleférnek a kb 40ms-be. Szóval akkor min is törik az emberek itt a nyelvüket?
-
kizcar
tag
Az a baj, hogy nem tudom milyen tv-t vegyek. 50-50 százalék filmre, játékra kellene.
Nagyon fontos lenne számomra, hogy igazi mély feketéje legyen nagyon világos fehérmegjelenítés mellett. Tehát fontos számomra a jó kontraszt és a nagy fényerő.
Az se lenne baj, ha ultra hd volna.Valaki tud ilyen tv-t ajánlani 55 col méretben és max 380 ezer forintért?
-
Vhiktor
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
És tényleg, Atomtv-nek küldtem egy levelet, készséggel válaszoltak.
Nem látom hirtelen hátrányát a bolti garanciának. Miért éri meg +30k a +1 év gyáriért mégis?
Jó, helyi márkaszerviz javítja, de Atomtv-nél azt írják konkrétan, hogy ők intézkednek az elszállíttatásról is, ha garis ügyintézés lenne.(#17989) Furkoo
Zsír, akkor már csak +10k a gyári garancia, köszi a megosztást! -
Casterke
tag
Böngészgettem a fórumokat jelenleg nincs olyan videókártya ami támogatja a HDMI 2.0-át jah de van az nVidia kepler .. köszi
szal a 40K60Hz dolog marad jövőre ...
esetleg kijönne a Display-Port 1.2 - HDMI 2.0 átalakító akkor minden jó lenne de ahogy olvasgattam ez 2015 q1/q2-ben fog megtörténni. Amúgy nem rossz kis TV
. De ha esetleg valaki tud kéz alól még meg nem jelent kábelt szóljon vevő vagyok rá
-
gyeniko
őstag
Nem tudom, hogy mi a "gyakorlat", én ismerek valakit, aki biztosan nem pénzért ír teszteket. Le is cseszték a hét elején...
Nem gondolom, hogy bárki ábrákat/függvényeket hamisítana, ezért én csak olyan TV tesztet olvasok el, ahol kalibálnak és legalább ezután mérnek.Az még jobb, ha előtte is. Vannak olyan tesztek is szép számmal, ahol csak "mese" van.
Az egyik magyar online médiumot közelmúltban több szakíró is elhagyott a megrendelt tesztek és "teszt győztesek" miatt. Ugye? -
Trak
addikt
De én már off-nak érzem, mert megszoktam az általános kérdéseket:
milyen tévét vegyek x és x+10 ezer ft körül?
melyik a bestbuy jelenleg?
melyik tévé tud mindent tökéletesen megjeleníteni, 4D-t is tud, legalább 65"-os legyen, és jön ki 120k-ból?
melyik tévét vegyem olyan talppal ami ráfér az állványomra?
melyik tévét vegyem a hálóba/nappaliba/gyerekszobába/sufniba?És mindezek összes kombinációja...
#17689 ; lorinser:
Akkor most találjuk ki, hogy melyik oldalnak fizethettek többet -
Trak
addikt
Ezért nem hiszek vakon a teszteknek.
Mint írtam, nem vagyok teljesen hülye a témában, egy 30 ezer forintos terméknek is több órán át utánanézek, nemhogy egy több száz ezresnek.
Te azt látod amit linkeltél, én meg a saját és még néhány ember szemének hiszek, illetve 10 teszt átlagának inkább, mint egy tesztnek.
De szerintem ez már bőven off, kimerítettük a témát. -
Trak
addikt
Szerintem igen, és tesztekben is ezt olvastam mindenhol
Tudom, hogy Te vagy a szaki, gondoltam, hogy le is csapsz a témára és "be is fogsz szólni", mert tudok erről a tesztről
De tény, hogy Te értesz hozzá jobban, úgyhogy elfogadom a véleményed, és nem állok le vitázni...
Akkor azt mondom, hogy számomra tavaly év végéig nem volt szebb típus, pedig megnéztem kiállított környezetben 1-200 típust, illetve külön szobába helyezve vagy 10-15 nem belépő kategóriás típust, Sony házimozi szobában 2-3 típust, valamint otthoni körülmények közt tesztelve is 5-6 modellt.
A Sony W905 volt még versenyben, talán arra mondtam azt, hogy szebb picit, de győzött az Ambilight.
Tavaly Q2-ben nem találtam jobb, szebb modellt ebben a kategóriában, de akkor leírom: szerény véleményem szerint... -
for3l
senior tag
Most, hogy utána néztem, valóban arra is rámondják, hogy full HD, de speciel én ezért írtam oda a hozzászólásom elején, hogy "teljes full HD" (még ha hülyén is hangzik), ezzel 1080p-t sugallva.
De tudod mit, következő alkalommal kiírom a teljes felbontást, hogy ne adjak támadási felületet a kötekedő alakoknak.
-
interstate76
addikt
Én türelmes vagyok, de néhány nap alatt 3-szor kérdeztem rá valamire, amire nem jött válasz, szóval teljesen feleslegesen vártam volna tovább, ellenben arra többeknek volt energiája, hogy konfrontálódjon a topikban. Persze ez a ti dolgotok, nem én vagyok itt a véleményvezető. Kösz a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Autós topik
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest