- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benny_
újonc
válasz
#94529552 #23596 üzenetére
Jó tv az lg 42lb671v de a menüje és a smart része lassú ami engem zavar sajnos.
Most voltam mediamarkt-ban megnézni párat és ott azt mondta az eladó srác hogy ebben a méretben csak az lg és samsung forgalmaz fejlettebb paneleket a többieké ilyen kis méretben mind belépő típus és gyengébb.Így maradok a samsung 40ueh6500-nál megnéztem, elég sokat tud elméletileg ebben a kategóriában ez a négymagos a leggyorsabb, a kijelzője is jónak tűnik, legalábbis én nem láttam sok különbséget az lg és e között képminőségben, de lehet azt sem tudom mit kellene látni.
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #23386 üzenetére
Ez teljesen igaz is, de azt tegyük hozza, hogy sokan, ha látnának egy nagyobb kontrasztú, vagy bármiben jobb tv-t, látnák a különbséget. Erre nincs lehetőségük, nem találkoznak jobbal, a megvásárolt tv-t is csak boltban tesztelik, jó esetben saját forrassal, normalizált beállitásokkal. Rosszabb esetben sd adás + minden maxon. Ezutan beteszik a tv-t a szobába és örömmel használják. Ennyi a lényeg. Viszont ettől meg azon kiakadni, hogy másoknak fontos a képminőség, és ezt meg is jegyzik a PH-n, szerintem érdekes felfogás. Valakinek meg a smart rész fontosabb. Kinek mi.
-
Zephy
csendes tag
válasz
#94529552 #23376 üzenetére
Tapasztalataid szerint mennyire jelentős a Local Dimming megléte?
Én 60"-os méretben gondolkodom, ott LB671V nincs csak LB650V és LB730V.
Egy integrált mélynyomó és a Magic Remote nélkül túlélem de a fent említett funkció elgondolkodtatott.
(Fontos szempont, hogy a 650V 300 ezer körül kapható míg a 730V már 450 ezer körül van, egy laza 50%-os, 150 ezres pluszt megérhet?) -
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #23163 üzenetére
Ez nem szempont kérdése, hanem tény. A szem nem veszi észre távolról a különbséget, ezen kár vitatkozni. Nyugodtan nézheti messzebbről, senki se tiltja meg, de akkor a tv tudásának legjavát nem fogja látni, és pont erre vonatkozott a kérdése! Én miért puffognék azon, hogy más mit és hogyan néz?
Előfordul, hogy ágyból nézem a tv-t, kb 3-3,5m-ről. Mert akkor az a kényelmes. Tök jó dolog, de nem gondolom azt, hogy ennyit tud a tv, a forrás, vagy bármi. Mert nem láthatom onnan. HagaNRG felvetett egy problémát, miszerint nem lát különbséget a 2 tv-je között. Mi erre teljesen normálisan, tényszerűen válaszoltunk, megmagyarázva a jelenséget. Ezt hetente leírjuk és mindig megjelenik valaki, aki ezen rugózik.
-
Dave567
addikt
válasz
#94529552 #23113 üzenetére
Más az ha egy beépített hasznavehetetlen szar miatt szenvednek, és más az amikor a tv-hez nem értők kérnek segítséget.
Kb 20* vagy még szerintem többször is le lett írva, hogy smart miatt ne vegyen senki tv-t, mert kb dísznek van, de mindenki azt csinál amit akar, csak utána megy a sírás rívás.(#23116) gyeniko: Ahogy érzed, ha PC nem is, de laptop általában van az embereknél.
De én biztos nem helyezném előtérbe a smartot, akkor inkább 3d.. -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #23074 üzenetére
Nem tűnt fel, hogy 55 colos tévét linkeltem?
Azért írtam, hogy annak az 50 colos változatát is megveheti.
(#23092) djxp01
Rosszul tudod, mindkettő, "real 50 hertzes", de attól még a H6400 jobb TV.(#23099) k2laci
Annyi pénzért, csak 40 colosból kapsz olyat, amit (szerintem) érdemes megvenni. -
Morris
veterán
válasz
#94529552 #23049 üzenetére
Igen, ez a típus is felmerült. Van is egy forrás, akitől ha minden igaz, be lehetne szerezni.
Tudom a sony lenne a legjobb képminőségben, de lehet, hogy mégiscsak a 47LB5800 lesz. Nem magyarázom. Csak annyit, hogy az asszonynak a külcsín a fontos. És ugye házasságban élek, így jogom van hallgatni... -
pocem
csendes tag
válasz
#94529552 #22897 üzenetére
SAMSUNG (UE48H6470) 122CM 400HZ FULL HD 3D SMART LED TV, 2014 ES CSUCSMODELL....1920 X 1080P, MOTION PLUS, 4 X HDMI, DVBT, DVBC, DVBS, PIP, WIFI, LAN, PVR, 2X DUAL CORE, INTERNET @TV, SKYPE, HIPER 3D, HANGVEZRLÉS... EZ van a leírásban
Mennyi a különbség a 6400-as és a 6470-es között?
-
cuko
aktív tag
válasz
#94529552 #22855 üzenetére
Olvastam, de az LG 650-nél többször, prominensebben találkoztam a clouding, bleeding hiba említésével, ezért is írtam, hogy én jobban tartok attól.
A Sony nem valódi 100Hz-es, valóban itt is vannak kompromisszumok, viszont egymás mellett az LG 671V-vel 5 perc sport tévé és HD sample nézegetés után meggyőzött a szerintem valamivel szebb sima/hd tévéadás és a részletgazdagabb sötétek miatt (már nem a MM-ban, hanem szaküzletben, alapbeállításon mindkettő).
De ezzel nem lefitymálni akarom az LG-ket, sőt, még az sincs kizárva teljesen, hogy azt veszek.. -
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #22783 üzenetére
És tovább égeted magad.
Miért vennék Logitech cuccot, amikor jobb van a tulajdonomban? Továbbra sem értem mi a bajod?
Én azt állítom, hogy még a beszédnél is számít a hangcucc minősége. Erre kezdtél az ámokfutásodba. Még egyszer: a tv-k többségének hangminősége csapnivaló, és ez bizony tv adás közben, akár egy híradó alatt is zavar. Mindegy 10-20-30-100-1000W-ot írnak rá. Ezek a számok csak a laikus embert tévesztik meg, továbbra sem a minőség mutatószámai. Fáradj át egy témába vágó topicba és elmagyarázzák a hozzáértők. Nem is értem, neked tulajdonképpen mi az álláspontod? Mit állítasz? Hogy jön ide a Logitech? Egyébként igen, egy drágább PC szett is jobb hangú, mint a tv-k hangszórói, pont ezt mondtam én is. Miért kellene ezért meghallgatnom egy Logitech-et.
Egyébként meg mutass egy komolyabb Logitech-et.
"Most ne kezdjél el itt kritériumozni, amikor az előbb meg sem említetted. Égből pottyant mesék?"
Sajnos ez se jutott el hozzád. Te írtál W-okat, én meg kérdezem, hogy hogy mérve annyi W? Mert rohadtul nem mindegy. Ok, hogy nem értesz hozzá, csak ne erősködj akkor, légy szíves. Mi az, hogy nem említettem még? Nem említettem, mert én nem W-oztam.
A mese az, amit te megeszel folyamatosan és a félinformációkat, marketing bullshiteket erőszakosan próbálod ránk erőltetni. Hallgasd a tv-t, Logitech-et, bármit, csak maradjunk a szakmaiság talaján.
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #22783 üzenetére
Sokan úgy jönnek ide tévét keresni, hogy egyáltalán nem vagy csak minimális százalékban néznének rajta tévéműsorokat. És a lényeget illetően teljesen mindegy, mi megy a tévén, az audio része rettenetesen gyenge minőségű és kész.
"ami nagyobb teljesítményű, az mindig jobb minőségű rendszer"
Ez pedig akkor a ostobaság, valótlanság hogy foglalkozni sem érdemes vele. Ismét bizonyítottad széles nyilvánosság előtt a hozzá nem értésedet, tapasztalatlanságodat. -
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #22776 üzenetére
Kisebbfajta öngól. Ismét. 20w. Milyen mérési kriteriumok mellett? 1khz-en, 20-20khz kozott? Mekkora thd mellett? Hány ohmon? Megint marketing áldozat lettél.
"A nagyobb teljesítményre képes rendszer szebben muzsikál bármelyik tartományban"
Ez igy ebben a formában nem igaz. Minden nap próbálom a tobb száz W-os hifimet, ami nem a teljesítménye miatt korrekt hangú. ;-)
Hallókészülék azoknak kell, akik nem halljak a jo hangú (nem teljesítmény kérdése) hifi es a tv zajkeltője (tessék, ékezetekkel, hogy megértsd) között. Értem a beszédet a tv hangszóróin is, de az előbb leírtak miatt nem tetszik. Remélem nem baj. :-)
Hallottam már eleg tv-t, elég is volt. Ha jól értem, egy ilyen "komolyabb" tv hangja es egy külön hifi komponensekből álló rendszer között nincs érdemi különbség? Nyugodtan mondd még el, hol kellene tapasztalatot gyűjtenem, látszik, hogy érdemes rád hallgatnom. :-D
-
Picturemaker
őstag
válasz
Nem akarok senki oldalára állni, de ezt a teljesítmény-minőség dolgot gondold át, vagy inkább fogalmazz árnyaltabban.
Egy nagyobb teljesítményű cucc általában azért szól jobban, mert alapból jobb minőségű. Ezek általában nem a 20- Wattos erősítők (és hozzájuk kapcsolt hangszórókból/dobozokból) közül valók.
Nekem a számítógépre egy 2x10 W-os, a régi HiFi szabványt teljesítő erősítő van kapcsolva nagy hangdobozokkal (amik film alatti beszédhang visszaadásra nem jók /nem is nézek filmet a gépen/). A tv-kbe nem ilyen erősítő van, sajnos. Biztos van amelyik "jól" szól önmagában, de ez nem jellemző.
-
BBéci
legenda
válasz
Ismét sikerül félreértened, vagy (szándékosan?) félremagyaráznod a hozzászólásomat.
Te vagy az, akinek a jelek szerint nagyon kevés a tapasztalata ahhoz, hogy sommás kijelentéseket tegyél. A Te hozzászólásaidból sugárzik a tapasztalatlanság.
Osynho pontosan tudja, milyen a jó hang!
Egy valóban jó csöves erősítő, 2x8 wattal olyan hangzásra képes, amire a több száz wattosak többsége még álmában sem.Lehet, hogy Te tévéadások hangjáról beszélsz, ezzel szemben, mindenki más összességében minősíti a tévék hangját. Pocséknak.
Zajkeltő, mert csak zaj jön ki belőle, nem pedig normális hang. -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #22773 üzenetére
Tévéadásokhoz megfelelhet, de akár belső médialejátszóval, akár külső eszközről játszik le 5.1 filmeket, a beszédérthetőség messze van a jótól. Erre panaszkodva sorra jönnek fórumtársak a Házimozi erősítő... topikba, hogy ajánljunk megoldást.
(#22774) Osynho
Az ilyen hozzászólások, megállapítások jól mutatják a tapasztalatlanságot. Akinek nincs összehasonlítási alapja, nem hallott olcsó, de jó házimozi hangrendszert, vagy akár egy normális hangprojektort, annak fogalma sincs, mennyire vacak a tévék hangja. -
-
stigma
addikt
válasz
#94529552 #22749 üzenetére
Ideális boltot megtaláltam már, már csak egyeztetni kell velük.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #22668 üzenetére
Képbeállítást én magam csináltam és mindent megtaláltam, a fekete annyi max, ha nagyon erőltettem akkor se lett feketéb csak inkább kevesebb részlet látszott. De ez mindegy is mert írtam hogy azért nem volt olyan vészes, jó kis tévéje van jó képminőségel de nekem Samsung, Sony jobban tetszik és nem a 3d miatt, az engem nem érdekel mert sokkal jobb nézni szerintem egy jó minőségű full HD filmet mint egy jó minőségű full HD 3d filmet .Nekem a fekete és a kontraszt miatt tetszik jobban a Samsung és Sony, de ez ízlés dolga és mindenki maga dönti el neki melyik a jobb.
A 3d hiba már ilyen volt ujkorától(kB 2 hónapos), én azért garanciáztatnám. De tényleg nagyon enyhén látszik (először észre sem vettem) és mikor mutatta utána se látszott mindig egyértelműen! Amúgy még régebben írtatok itt, hogy a passzív 3d csíkos meg hasonlók, hát én nagyon szépnek láttam semmi csík és szerintem nem nagyon van különbség az aktív és passzív között képminőségileg. Persze ennél a tévénél sajnos ott az a hiba bár simán együtt lehet vele élni, csak ugye észrevette és ilyenkor már mindig figyeli. De gariztatni tuti nem fogja. -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #22655 üzenetére
A linkelt blogban leírtak nagyjából rendben vannak, de ez valahogy nem stimmel: "a THX szerint 30 fokos látószögnél tovább növelve a képméretet nem pozitív, hanem negatív változás lép fel a nézői élményben".
Azt is elárulom, hogy miért: a THX 40 fokot, vagy annál kevesebbet javasol. Tehát 30 és 40 fok között még bőven kiváló élményben van része a nézőnek.(#22656) fereg
A kezelési leírásban olvastad? -
dudi6
senior tag
válasz
#94529552 #22578 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor valószínű kihagyom. Ez a hirdetés
-
zsiz
őstag
válasz
#94529552 #22600 üzenetére
igen, korai.. de mégiscsak.. legalább tudjam mire spórolok
egyáltalán vállalható az ilyen "olcsó 3D" 81 illetve 99 centiméteren? na meg amúgy is, gondolom ezeknek feljebb már nem megy az áruk, legalábbis jelentősen. szóval ha jó tv-k amiket kinéztem, lehet hogy egy év múlva is ugyanezek közül választanék, csak addigra olcsóbbak lesznek. persze 1 évet azért nem szeretnék még várni..
-
ada19
senior tag
válasz
#94529552 #22495 üzenetére
Gyönyörű próbálkozás, a baj csak annyi hogy a jobb Sony TV-k input lagja ugyanolyan vagy jobb mint sok monitoré (és ezt a profi gamerek is tudják). Bleh. A monitor topikban az fog megjelenítőt keresni akinek közel kell és másra is akarja használni nem csak játékra (hello színtartomány).
Kíváncsi vagyok mivel rukkolsz még elő.
-
ada19
senior tag
válasz
#94529552 #22488 üzenetére
Szövegértés ismét elégtelen.
Nem lesz zavaró. Ezt te írtad tényként. Ha lenne személyes tapasztalatod, tiszta lenne hogy PC-n teljesen más téma, és addig nem írod le biztosan hogy nem lesz zavaró, amíg nem tudod min szeretne játszani. Én 16 és 40ms-t írtam X360 esetén, te pedig 50 és 75ms-eket. Bármikor ajánlottam játékra a Samsung átlagosan 37 és 42ms közötti input lagját, hozzátettem hogy konzol esetén, ugyanis az a kijelentés így állja meg a helyét - legalábbis a tapasztalatom szerint, van aki ezeket az értékeket is soknaka találja.
Az egészből következik a válasz az utolsó kérdésedre, semmi nem történt, pontosan ugyanaz a véleményem a konzolon való játékról mint 6 napja és mint 60 napja. PC-n viszont teljesen más a helyzet.
-
ada19
senior tag
válasz
#94529552 #22482 üzenetére
Ne téveszd meg az embereket ha nincs vele tapasztalatod, és csak másolgatni tudsz random oldalakról (rtings.com). PC-s játék esetén már a 30-40ms is nagyon zavaró, konzolon pedig 50-60ms felett már nagyon észre lehet venni, és komoly játékra nem használható, pontosabban élvezhetetlen. Kivétel képeznek persze a minimális beavatkozást igénylő alkalmi játékok...
Az az érzésem hogy a rtings.com-os szerkesztőknek sincs játékos tapasztalata, mert minden más (mellesleg komolyabb) szakmai oldal 20-30-40mst javasol maximum.
-
cuko
aktív tag
válasz
#94529552 #22464 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Meg akarom nézni élőben mindenképpen, csak például a távkapcsoló meg smart funkció használatot nem fogom tudni kipróbálni ott szerintem, azért kérdeztem rájuk.
A méretet eldöntöttem elvileg 40-42"-ban, csak utána ahogy bővült a keret az eredetihez (100k körül) képest (~130-140k), néztem, hogy ennyiért már a 46-47"-os méretben is kapok "nem-okos" tévét.
Illetve, azt hiszem, itt olvastam ilyen tanácsot, hogy ha semmi extrára nincs használva a tévé, akkor nagyobb méret - kevesebb funkcióval jobban járhat az átlag felhasználó. Bár szerintem focihoz meg xboxhoz kevesebb kompromisszumot kell kössek, ha jobb 42-est veszek, mint ha "bénább" 47-est. -
Tegla80
addikt
válasz
#94529552 #22311 üzenetére
Ritka pillanatok 1ike,de +1
Neztem 2 evig egy es5500at.Siman vallalhato a minosege annak aki "szimplan csak venne egy tv-t".Nalam klafa volt a smart is benne es a pvr is jol mukodott. Pl kikapcsolva is vett fel hdd-re.(alap fw,amivel vettem,semmi frissites!!) ..most apunal van......elegedetten nezi a 40"-t.........,de persze van jobb is.(mint mindenben)
-
Nagylajos_1
tag
válasz
#94529552 #22067 üzenetére
Nem online rendelés volt, hanem bement az emberke és megvette, de a számla meg van, azzal megy vissza holnap.
Viszont akkor ha visszaadják a pénzt, akkor is kéne még neki vmi jó tv... Mert így bámulhatja a falat
Akkor úgy kérdezem, hogy ti 55" ban mit ajánlotok? Monitorként is fog üzemelni amint írtam, és ha lehet 500K nál ne legyen drágább.... Ja és ugye mindenféleképpen 4K -s legyen és tudja is azt rendesen...
-
tylerddd
veterán
válasz
#94529552 #21999 üzenetére
Ezért szívás ez az egész. Nekem se 3D, se smart funkciók nem kellenének, ellenben a 4 HDMi, optikai kimenet, DVB-S tuner, USB rögzítési funkció stb. meg igen. A Sony W829B-ből ha kiszednék a smartot meg a 3D-t, gondolom lehetne olcsóbb is és az tökéletes lenne úgy nekem. Néztem a 705-öt, de abból az 50"-os verzió 10k-val olcsóbb, mint a W829B és ugye ez utóbbi megjelenítési minőségét nagyon dicsérik, volt ahol a W9-es sorozaténál is jobbnak írták, mondták.
-
-
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #21835 üzenetére
Köszi a hasznos és kimerítő segítséget!
Ez eddig rendben, érthető, ahogy látom itt az egyes típus számozások inkább a hozzáadott értékes/értéktelen (ki, hogy szereti) extrákban mutatkoznak meg, úgy, mint csicsa távirányító, 2 tuner, sat tuner, Oakley napszemüveg, stb....
Ezek mind H szériás, 6-os sorozatú TV_k.
MI a helyzet az F-fel kezdődő modellekkel?
Tehát a
Samsung 55F6770
Samsung 55H6470
Ezek mindketten kerek 300 ezerbe kerülnek, ugyanannyiba, mint ahol én a W815-ös Sonyt el tudnám hozni.
Ekkor nehezedik ám csak be a helyzet és akkor még így is kilőttem -csak úgy, mert nem érdekel- alapon az LG és a Pana modelleket. (gondolom LG mind IPS és mivel nekem a fekete a fontos, ezért inkább lemondok a nagy látószögről) -
-
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #21626 üzenetére
Persze, lehet, hogy ez is benne van.
Lehet, hogy marha sokat ront a képminőségen az, hogy ugyanazokat a 720p-s MKV_kat tesztelgetem és várom ugyanazt a képet velük a FHD kijelzős LED_en, amit a 720-as plazmán mutattak.
A WD TV_m viszont akasztja az 1080-as filmeket sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest