- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz Peddy789 #35922 üzenetére
Ja ahogy irod a ps4 pro hardvere rohadt gyenge. Ez sokszor meg is mutatkozik mert kénytelenek az fps számot felére csökkenteni egy adott játék nagy felbontásos verziójánál meg egyéb barom húzások. Nem hiszem hogy ez a ps4 pro sokáig ebben a formában piacon lesz, valószínűleg 1 év és jönni fog egy másik verzió belőle ami megkapja a legújabb AMD chipet.
[ Szerkesztve ]
-
zolika98
csendes tag
válasz Peddy789 #22298 üzenetére
Nekünk az 5000es szériából van pont a 32 collos TV-nk, és én meg vagyok vele elégedve, nagyon szeretem! Szép tiszta a aképe, nem pixeles, USB-ről is lejátssza a filmeket akadásmentesen. FullHD felbontásban is tök jól szuperál, szóval ha ilyet szeretnél, én csak ajánlani tudom! És konkrét bolt javaslatot kérsz: mi a Media Marktból rendeltük a miénket, ingyen házhozszállították, és az online ára nagyon korrekt.
-
HagaNRG
őstag
válasz Peddy789 #22309 üzenetére
Figyelj.
Nagyon ne legyen mérvadó a hozzászólásom abban az értelemben, hogy elismerem, ezidáig nem foglalkoztam vele, mi a különbség az 1080p 24 és 1080p 60 között és nem tudtam, melyik a jobb.
Tehát nem tartom magam a TV-zés atyaúristenének, egyáltalán.De az utóbbi másfél hónapban a kelleténél jobban beleástam magam a témába, aminek az eredménye az lett, hogy személyes tapasztalatom van a SamsungUE50H5000, és a Samsung UE55H6470 tévékkel. Tehát ha már szóba került az 5000-es szériás Samsung, akkor talán előrébb leszel a véleményemmel, semmint ha annyit mondok két szóban, hogy jó, vagy szr a tévé, mert a piac egyáltalán nem fekete fehér.
Eladtam egy 50-es Samsung plazmát, majd kb. gondolkodás nélkül hazahoztam a H5000-es Samsungot. Csak én az 50"-es modellt, de úgy voltam vele, hogy 2009-ben ugyanígy belépő és legolcsóbb modellként vettem meg a Samsung plazmát, mégis imádtam a mai napig.
Elsőre óriási csalódás, szenvedés, mi lesz velem, eladom, nem fogom megszokni, óriási baklövést csináltam.
Első nap két haverom hívtam, hogy jöjjön, nézze meg, mondjon egy árat és vigye a francba, mert utálom. Ők persz ertetlenül álltak az elégedetlenségem előtt.
Eltelt két nap, állítgattam, de főleg néztem a LED képet, megnéztem rajta 1-2 HD filmet, majd utána hirtelen kifakult a plazma.
TOvábbi pár nap múlva már értetlenül álltam az első pár órában megélt borzalmaim előtt, mert egyenesen tetszett a képe.
De minden este szembesültem azzal, mennyire más a plazma, mert a hálóba meg bekerült az 50"-es Sam. Ekkor már nem tudtam volna egyértelműen megmondani, melyik a jobb, csak láttam, hogy két totál más képet látok.
Szerencsére elvitték a plazmát pár nap alatt, így jött a nagy döntés, kell egy rendes, minőségi, drága LED a nappaliba.Szombaton hoztam haza az 55"-ös H6470-et. Kb. hasonlókat éltem át vele, mint egy héttel azelőtt a H5000-nél.
Még a fóliát sem húztam le róla, úgy rákészültem, hogy viszem vissza cserélni a Sonyra (W805).
Aztán megint eltelt pár nap, nézegettem, állítgattam és ma estére már sikerült mindkét TV_m tökéletesre beállítani úgy, hogy nem hiányzik a plazma.
Neked meg főleg jó hír és őszintén állítom, hogy így látom, de én nem veszek észre semmi különbséget a két LED_em között, pedig a 6470 állítólag köröket ver a belépőmodell H5000 képére. Ráadásul 2x annyiba is került.
Szóval azt mondom, hacsak nem te is full-full Panasonic plazma után veszel most TV_t akkor hozd a H5000-et, nem fogsz csalódni. (bár, ha rászánod a pénzt, a helyedben én az 50"-eset venném, megéri a képméret különbség a felárat)
TV képen szó-szó, de a HD filmek gyönyörűek rajta. (viszont vigyázz, mert oldalról rohadtul kékül a kép és eltűnnek a színek. Ezt nem bírom megszokni. A H5000-es nem gond, mert a hálóban lefekszem a TV vel szemben és tökéletes a kép, a fekete fekete és kész, de a nappaliban gyakran oldalról nézem a nagyot és az is ugyanúgy torzít oldalról.
A H5000-nél ezen felül előfordul nekem is alul bevilágítás és itt-ott felhősödés. Nem szembetűnő, kizárólag homogén fekete képen venni észre, de ezzel azért számolj, hogy ott lesz majd.Ezen felül azt hiszem kötelességem ide is beírni, amit már a Samsung topicban is megtettem egyszer, nevezetesen a záró véleményem a másfél hónapos TV őrületemnek:
Ezúton jelentem- csak azért, hogy a net ne csak a károgó, hibás TV tulajok kommentjeivel legyen tele, hogy a TV-m, a Samsung UE55H6470 a maga nemében tökéletes.
Az avforums.com ajánlása alapján beállítottam az általuk helyesnek vélt kalibrált opciókkal a képet, de az nem tetszett. Egyáltalán nem és nem is várhatom el, hogy minden TV-re alkalmas legyen, mert mindegyik más.
A szemem meg nyilván nem tudja, hogy a mi a szép és mit kell néznie, de összehoztam egy olyan képet, amire két nap után azt mondom, hogy ez igen, ilyen egy normális, minőségi TV kép.
Nem rikít, háttérfény se nem kevés, se nem sok, nem rizsás, az élesség minimálisnál is kisebb, fényerő épp annyi, hogy még inkább fekete legyen, mint szürke és úgy általában, nyoma sincs annak a rikító LED képnek semelyik filmen, amit egy hete kb. sírva néztem végig az első LED_es H5000-es próbálkozások után. Amikor nem értettem, hogy a plazma után miért is nincsenek részletek a Dark Knightban, hogy miért csak full fekete és full világos árnyalatokból áll egy kép.
Többször megpróbáltam, nézegettem, de felhősödés nem tapasztalható, bevilágítás semelyik oldalon nem látható.
Egy full fekete kép teljesen homogén.
Mondanám, hogy plazma-szerű, de nem tehetem, mert emlékszem, hogy a plazmán alul is és fölül is látszott két logo és homogén sötét, vagy világos képeken bizony látszott 3-4 hosszanti csík is függőben a képen.
Tehát úgy mindent összevetve nem büszkén és nem teljesen elvakultan, de halkan ki merem mondani, hogy össze tudtam hozni az UE55H6470-es Samsungon egy olyan képet, ami van ugyanolyan szép, mint a plazma volt:)Köszönöm mindenkinek minden segítségét, amivel segített az elmúlt napokban, hetekben!
-
ada19
senior tag
válasz Peddy789 #22309 üzenetére
Nem ajánlott TV, kivéve ha nagyon nincs jobbra keret. A legolcsóbb amit érdemes az a H6200.
Idézve e a Samsung topikból 5xxx = Alsó-közép kategória Full HD felbontással (1920x1080) 50Hz-es panellal szintén olcsó műanyag formatervvel. Modelltől függően lehet SMART, 3D nincs. Nem ajánlott, mert alacsony a mozgásfelbontása - 300-350 sor.
Mégsenem
-
törölt tag
válasz Peddy789 #22298 üzenetére
A Samsung UE32H5500 már okos tv, wifivel.
-
blakey
titán
válasz Peddy789 #18717 üzenetére
Szinte mindent le tudsz játszani csak a megfelelő programokat kell telepíteni, HTPC-sek tudnak segíteni. Arra viszont figyelj, hogy HDMI-DVI-al csak képed lesz, hangot egy másik kábellel kell biztosítanod.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Peddy789 #18699 üzenetére
Milyen gépedet kötnéd pc-re? HDMI-DVI-t használok én is a gép és a monitor között.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest