- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #12124 üzenetére
Értem, de ha az ember ráköt bill+egeret akkor nem kell hozzá ez a magic remote nem?
-
szjoci
őstag
válasz
LucasGrant #12119 üzenetére
Köszöntem a gyors választ! Akkor az olcsóbb kategória nem igazán megbízható, gondolom (hyundai és társai). Így lehet hogy inkább rászánok 100-at egy normálisabb smart tv-re 32-es méretben.
Joci
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #12122 üzenetére
Csak rákerestem az LG Fullhd-s tv-re amit ajánlottál és ott írták többen is. Így függ össze.
(Igaz kimaradt ez a felvezető része.)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #12119 üzenetére
Ez a Magic Remote miért kell hozzá? Vagy ez lenne az alap távirányító amit nem adnak hozzá?
-
pusi1981
aktív tag
válasz
LucasGrant #12116 üzenetére
Na igen.
Nekem valamiért talán a passzív 3D jobb.
Nem annyira fejfájós -
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #12055 üzenetére
Egy ilyet is lehetne venni hozzá?[link]
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
LucasGrant #12003 üzenetére
Úgy általában értettem, mindenre értve. Szolgáltatásokban nem tűnt fel egetverő különbség.
Mondjuk az LA620S-ról a képminőséget illetően csak szuperjó véleményeket olvastam, az kétségtelen.
Szerintem azt fogom megvenni, én is arra hajlok. Az egyedüli félelmem a rendelés. Mi lesz, ha hibás lesz? De ezen majdcsak túlteszem magam és bízom benne, hogy minden rendben lesz.
-
_Smooth
senior tag
válasz
LucasGrant #11956 üzenetére
Na szuper, pont ezt a kategóriát kutatom én is.
Van valakinek véleménye/tapasztalata (akár mind2-ről, de legfőképp) ezzel a 47PFL4398H Philips-szel kapcs?
Jelenleg is egy kis Philips-ünk van (32PFL5406H - nem FHD verzió 5xxx széria).
TV-t nem nézünk rajta, max nagyon ritkán (csatornákat botrányosan lassan vált egyébként, illetve bármi másra is rém lassan reagál). Már több, mint 3éve megvan, elég megbízhatónak bizonyult. LED-es és úgy nagy bajom nincs is a képminőségével, de a felhősödés idővel egyre zavaróbbá vált.
Ennek ellenére, azt mondom, ha más gond nincs vele, ebben az árkategóriában nekem ez tökéletes.
Ha ez a 4398-as ennél jobban teljesít, akkor engem meggyőzött.Amúgy cégnél is van egy 42-es 4xxx széria 3D már egy éve (bár nagyon ritkán használjuk), ott nem vettem észre zavaró dolgokat a képben.
Érdemes ebben gondolkozni a fenti "igények" alapján, vagy gondolkozzak inkább LG-ben?
Samsung kiesett, mert a 47" is nagyon minimum... inkább 50-est vennék, csak közben az asszony kikötötte, hogy ha már új TV, akkor 3D.
(egyébként még Ő is lát különbséget a passzív és aktív 3D között - anélkül, hogy befolyásolni akartam volna - teljesen laikusként. Csak felvette egy LG szemüvegét, és bár lenyűgöző a demo filmjük, igen látványos, azért a minőséget rögtön megszólta)
Ettől függetlenül, abszolút használható - főleg, amilyen ritkán használnánk -
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #11923 üzenetére
Amúgy erről a tv-ről van tapasztalatod is?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
LucasGrant #11921 üzenetére
És milyen az pontosan ami jó hozzá?
-
Kabel15
aktív tag
válasz
LucasGrant #11842 üzenetére
Ja az csak elnéztem a linket.
A 2013 as LG 660S re gondoltam.
[link] -
T_Stark
őstag
válasz
LucasGrant #11823 üzenetére
Az a baj, hogy a 2D-s kép a Samsungon tetszene jobban (valódi 100Hz, jobb fekete...), a 3D viszont az LG-n, ezért rugózok ennyit rajta. De akkor szerintem maradok a 620S-nél, ha nagyon nem válna be, még mindig visszaküldhetem 8 napon belül (de miért ne válna be).
Még annyi, hogy nekem a monitort is kiváltaná a TV, nem csak filmet néznék rajta, ilyen szempontból milyen a 620S? Játszani nem szoktam, az nem szempont, csak általános felhasználásra kell gondolni.
-
w333
félisten
válasz
LucasGrant #11821 üzenetére
Ha ezt LG -nél tényleg így megoldották hogy nem "remeg" a kép akkor jó választás lehet az LA620S
-
T_Stark
őstag
válasz
LucasGrant #11815 üzenetére
Képminőséget nézve az edge vagy a direct LED a jobb? Nem vagyok jártas ezekben.
w333
Ennek a "csak" 50Hz-nek van valami látható hátránya? -
nyoochama
újonc
válasz
LucasGrant #11759 üzenetére
Elsősorban PS4-hez kéne. nemrég volt alkalmam összehasonlítani a Samsungot és az LG-t.
LG méretben és képminőségben is jobbnak tűnt. Viszont a Samsung Aktív 3D-je sokkal jobb volt az LG passzív megoldásánál. -
w333
félisten
válasz
LucasGrant #11757 üzenetére
Nem tudom kb. 1-2m volt, de majd letesztelem úgy is, itt nem volt kanapé
-
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #11683 üzenetére
Már nagyon vártam.....😊
-
pzstm
titán
válasz
LucasGrant #11669 üzenetére
no igen kisebb, de nem olyan sokkal, szerintem kibírom, és inkább a jobb képminőséget választom
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11662 üzenetére
és a sony élesebb lesz, a 620 nem.
-
FR33
aktív tag
válasz
LucasGrant #11659 üzenetére
kösz
Samsung UE40F6400
40f5300
sony 42w650
42ln5400ha nem kell 3d de smart kell és a jó képminőség ? akkor mondható, hogy LG42LA620s a best buy ?
-
klepto
addikt
válasz
LucasGrant #11636 üzenetére
Így már egyértelműbb, köszönöm
De miért nem a max. fogyasztás szerepel a címkén, miért egy "átlag"?
Ez így picit megtévesztő, szerintem...
Egyébként az általam a látott legkisebb fogyasztás, 23W egy 32"-os tv esetében mennyire hihető; illetve egy képernyő színeinél, élénkségénél számít-e a háttérfény erőssége, áramfelvétele?
Alapból, ha adott két ledes háttér-világítású, azonos képátmérővel rendelkező tv, és az egyiken 36W-os fogyasztás szerepel, a másikon pedig csak 23W, az adódhat-e abból, hogy 1 év alatt ennyire fejlődtek a diódák, vagy csak trükközés a normál beállításokkal? -
klepto
addikt
válasz
LucasGrant #11633 üzenetére
Ez ok, de mi az a normál beállítás?
A normális jelző itt nagyon nem mérvadó, mert kinek mi...
Ezért kérdezem, hogy az az érték (36Watt / 53kW/év) egy 100-as vagyis a maximális fényerővel történő üzemeltetésre, vagy egy 50%-os, vagy hány %-os fényerővel történő üzemeltetésre vonatkozik?
Tehát mi az a normális beállítás?
Vagy ez minden gyártónál más és más, egyedi elbírálás alá tartozó viszonyszám, és nem egy szabványos mérőszám, mint a 230V a hálózati feszültségnél? -
viharkabat
aktív tag
válasz
LucasGrant #11633 üzenetére
Vajon a normál beállítás a háttérfény fényerejére vonatkozik? Ami ha nem tévedek a gyári sémáknál mindenhol 100-as szokott lenni. Mert más változók (kontraszt, színtelítettség stb.) LCD-nél nemigen befolyásolják a fogyasztást. Vagy de?
-
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #11628 üzenetére
Valóban jó kiindulási alap, de nem fedi teljesen a valóságot, mivel a domborzat alapján feltételezett lefedettséget mutat. Nem tudják ,hogy mi takar be a "kép"-be, szembeszomszéd, nagy fa stb. Mert kell az optikai rálátás!
-
csusza`
senior tag
válasz
LucasGrant #11624 üzenetére
Köszönöm, reggel megtaláltam. Este már nem volt vele kedvem szenvedni. Képaránynál annyit kellett csinálni, hogy "levágásmentes" vagy valami ilyesmi opció volt. Most tökéletes. Azért köszönöm.
Lenne mégegy kérdésem, ami viszont alapvetően a digitális TV-zéssel kapcsolatos, mégis, hátha Ti tapasztaltabbak vagytok a témában.
Megvettem ugye ezt az LG 32LN5400 TV-t. DVB-T földfelszíni vételre alkalmas. Kérdésem, hogy én az ingyenes 7 csatornán kívül semmi mást nem szeretnék fogni, egyszerűen nincs rá igényem, elsősorban monitorként szeretném használni a TV-t. Egy sima, digitális antenna elég lenne? Melyik lenne a legolcsóbb, ami beszerezhető? Olyan "kicsi" kivitel létezik, amit el tudok esetleg dugni a TV háta mögé (konzolon van)? Vagy az ablakban kell ezeknek lennie, és jó nagyok?Köszönöm előre!
-
szabjan
tag
válasz
LucasGrant #11609 üzenetére
Ez való igaz. Valami bejelentkezésnél vagy regisztrációnál nem tudtam magyarul csinálni valamit és emiatt átraktam angliára az országot. Van ennek valami jelentősége a későbbiekben? A frissítésekkel kapcsolatban is kérdezném. Vagy így meg se próbáljam?
-
w333
félisten
válasz
LucasGrant #11613 üzenetére
Az lehet ... de a felhősödés miatt ha olcsóbb lenne még akkor se kéne
-
szabjan
tag
válasz
LucasGrant #11605 üzenetére
Kérlek szépen,...
Rámegyek a szoftverfrissítésre és azt írja, hogy a mostani verzió: 04.04.17
A keresésre után pedig: 04.22.53. -
trcvk663
tag
válasz
LucasGrant #11589 üzenetére
Köszi! Meglesem. Te melyiket ajánlod a beírt készülékek közül?
Megnéztem a monitoromon, balról jobbra haladja a 100hz.mp4 videón a szövegek egyre jobban "ugrálnak".
-
szabjan
tag
válasz
LucasGrant #11589 üzenetére
Sziasztok.
Nemrég van egy 42 LN570S TV-m. A hertz-ek folyamát elvesztettem nálatok..., hogy ami 100 Hz az nem is biztos ésatöbbi...
Lejátszottam ezt az mp4 tesztvideót gépről. Folyamatosan megy a négy sáv. A balról hatmadikon a betűk tetején látni némi hullámzást. Nagyon kicsit.
Ez most konkrétan akkor mit jelent?
Továbbá kiírta a TV hogy valami 580 megás frissítést akar telepíteni. Rányomhatok nyugodtan?
Én parázok néha az ilyenektől...
Köszi előre is... -
Kertor
csendes tag
válasz
LucasGrant #11590 üzenetére
És a 32la660s-ről mi a vélemény? A geeks.hu-s tesztben 26ms input lagot mértek, az már nekem megfelelő lenne.
-
trcvk663
tag
válasz
LucasGrant #11554 üzenetére
Várom a videót és a javaslatodat is.
-
kaktuszka01
csendes tag
válasz
LucasGrant #11566 üzenetére
igy van kep, internet, 3d ? mennyire jo ár-érték arányban más tipushoz hasonlitva.....
koszi... -
trcvk663
tag
válasz
És a felsorolt TV-k közül szerinted melyik a legjobb választás?
-
parkr
őstag
válasz
arra a videóra én is kíváncsi lennék!
-
SG3rg0
őstag
válasz
LucasGrant #11553 üzenetére
Ettől a tükröződéses dologtól félek az LG-vel kapcsolatban.
MM-ben azt mondták hogy a 6500-be 2 magos proci van és a media állományokat a Samsumg viszi legjobban.
Tehát Smartba jobb a Samsung.
Az LG a flashel hogy van? Live streamokat lehet vele néni? -
zoziuser
csendes tag
válasz
LucasGrant #11544 üzenetére
A Direct nem jobb mint az Edge Led ?
-
Zedz
addikt
válasz
LucasGrant #11542 üzenetére
Érdekes, hogy ~210 ezer forintról van leárazva 140-150 környékére. Mi lehet ennek az oka? Csak nem az össznépi elégedetlenség?
-
zoziuser
csendes tag
válasz
LucasGrant #11539 üzenetére
200-230-at. Ép most olvastam a prohardver tesztjét a 47 LN5400-nak ( és nem a spórolás végett, de) a képére tök jót írt meg a háttérvilágítás módja stb. is jónak tűnik az meg, hogy vastagabb ezért 1-2 cm-vel, meg nem a legújabb design ... hát és nincs 3D, meg smart?
-
zoziuser
csendes tag
válasz
LucasGrant #11536 üzenetére
Ha jól értem akkor a kiváló képminőséghez ha akarom ha nem meg kell vennem az összes kiegészítő szolgáltatást ( 3 D , smart, stb.) ?
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11459 üzenetére
Nem nyal vissza mert a VA paneles sonykon látszik aminek kell, ha nem hiszed járj utánna.
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11457 üzenetére
Nem egészen mert hasonló eredmény született VA paneles sony és VA paneles samsung összehasonlításban is. Sőt nem akarlak elkeseríteni de az LG is alul maradt a sony-val szemben. Ennyit számit az elektronika és a gyárilag is használható szin profil. Egyszerüen általában a sony-k jobbak a szinátmenetekben és a részletek megjelenitésében.
-
viharkabat
aktív tag
válasz
LucasGrant #11405 üzenetére
Valóban nem rossz az LG, viszont üzletben láttam kiállítva egymás mellett az LG660-ast és a Sony805-öst ugyanabban a méretben. Ha ott akkor abból a kettőből kellett volna választani, egy pillanatig nem gondolkodtam volna, a Sony képe sokkal szebb volt (tudva a panel eredetét is)
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11401 üzenetére
Kezdesz átesni a ló túlsó oldalára ezzel az LG ajnározással..
-
viharkabat
aktív tag
válasz
Te az LG-központból reklámozol?
-
Woodslave
félisten
válasz
vmi %-ot fizetnek neked?
-
zzeN
aktív tag
válasz
LucasGrant #11362 üzenetére
55"-ben tud valaki ajánlani? Vagy az már ebben az árfekvésben felejtős?
-
szcsaba1994
tag
válasz
LucasGrant #11333 üzenetére
80 körüli áron nme érdemes nézegetni?
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11318 üzenetére
Heh ha ezeket a nano ledeket a szélére tennék még vékonyabb lenne.... Szerinted miért nincs egy telefonvan sem backlit csak edge lit panel?
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11316 üzenetére
Edge-el lehet vékonyabb tvt csinálni, de nem az a jobb technológia egyáltalán... Gondolj csak bele a local dimming melyikkel kap értelmet.
-
Picturemaker
őstag
válasz
LucasGrant #11300 üzenetére
Üdv!
Az LG honlapján a LG 42LN5400 is 100Hz-esnek van írva.
-
Pety1
csendes tag
válasz
LucasGrant #11270 üzenetére
Szerinted megéri a 47 felára a 42-vel szemben?
-
Picturemaker
őstag
válasz
LucasGrant #11283 üzenetére
Az LG honlapján találtam ezt [link]. Tehát akkor ezen elméletileg a sima tv adás nagyon gázul néz ki, mert nem is próbál emészthetőt csinálni belőle? Pedig szimpatikus ez a tv, főleg az ára.
Miben rosszabb ez a tv mint mondjuk a Samu ue40F6500? (képminőségre gondolok, a 3D, smart nem érdekel)
-
Picturemaker
őstag
válasz
LucasGrant #11281 üzenetére
Üdv!
Mit jelent ennél az LG-nél (vagy akármi másnál), hogy "Képfelbontás javító - nincs"?
Köszi.
-
trollreign
tag
válasz
LucasGrant #11267 üzenetére
Köszi szépen a tippet. Ha valakinek vannak még javaslatai, szívesen várom.
-
Narakh
senior tag
válasz
LucasGrant #11270 üzenetére
Azért érdemes megkérdezni a kisebb helyeket is. Én a legolcsóbb helyen vettem tévét gyártói garival.
-
Dasfaf
tag
válasz
LucasGrant #11242 üzenetére
Nem hangzik rosszul, egyébként honnan érdemes venni?
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11267 üzenetére
A folyamatos mozgás nem javít azélességen ha a panel nem 100hz, és az ln5xx nem az... Csak folyamatos lesz, élesebb nem. Tehát nem válik előnyére a képnek.
-
FilmMániás
csendes tag
válasz
LucasGrant #11147 üzenetére
Hát ez szívás, mivel a torrentekről letölthető HD ill. 3D-s filmek 90%-a DTS hangsávú...
-
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11242 üzenetére
Köszi a képet. S mikor került bele, mert eredetileg nem volt.
-
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11212 üzenetére
Küldheted, kíváncsi vagyok:42W650. Ne az 50W656, vagy 50W685 legyen, mert abba van, s nem arról szólt a beszélgetés.
-
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11209 üzenetére
A Sony W650-be nincsen DVB-S tuner, ugyanis arról volt szó.
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11164 üzenetére
basszus a számok nem hazudnak. az f6500 nak 0,05 cd a feketéje la 660-nak pedig 0,15. a 3x annyi.
és az bizony brutálmód látszik este filmnézéskor.
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11164 üzenetére
Én jópár TV-t nézek élőben, és bizony az IPS-nek a feketéje jóval gyengébb főleg esti környezetben, ezen kár vitatkozni mert tény. Meg vannak az IPS előnyei is persze.
-
dorika87
őstag
válasz
LucasGrant #11128 üzenetére
Köszönöm. Én is egyre jobban a samsung felé hajlok, de így még jobban
LN575S és LA620S között kéne még döntenem majd, csak 39colban. Úgy sajnos nincsenek egy árban.
Mennyire éri meg az LA620S-t venni. Így kb. +10ezer lenne. Képminőségben pl. lényegesen jobb? -
jpm
senior tag
válasz
LucasGrant #11056 üzenetére
Köszi, Tegnap néztem egy aktív 3D samsungot annyira nem jött be.
Majd nézek egy LG-t is. Az LG mellett szól hogy valamivel nagyobb is mint a 40F6500 -
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11098 üzenetére
a local dmming lényege, hogy ahol feketébb kép kell, ott lejjebb tekeri a háttérvilágítást.
namost ha edge ledes van, akkor nyilván nagy területeket tudsz szabályozni, míg teljes háttérvilágítással ezt precízen meg tudod oldani, sokkla több, kisebb zónával.
az egyetlen ok amiért az edge led létezik, hogy vékonyabb vele a TV, és olcsobb gyártani. nem a képminőségbeli előnye miatt létezik, mert abban alapvetően rosszabb.
nem véletlen h a csúcs lcd-kben mindig backlit led van nem edge.
az h 1 perc statiukus tartalom után halványan látszik a nyoma fekete képernyőn, ez nem befolyásolja a beégésre való hajlamot, mert normál esetben változó tartalom van a panelon, nem statiks, és után ha elkapcsolsz, akkor akor a másik csatorna kimossa az előző logóját.
beégetni nehezen lehet egy mai plazmát. kell hozzá több100 óra ugynazon a csatornán majdnem folymatosan.
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11096 üzenetére
a plazma az idő előrehaladtával egyre kevésbé hajlamos a ghostra és beégésre. az első 500 ra kb amiko jobban oda kell rá figyelni.
magyarázd már meg légyszi, h miért precízebb az edge led?
-
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11059 üzenetére
Akkor szerinted miért folyamatos a kép
A valódi 100Hz elsősorban a képélmosódás (motion blur) ellen van. [link]
A többi kérdésedre itt a válasz:
1. "After all, the 42LA620′s motion resolution as determined through the scrolling lines test pattern in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc was only 300 which is what we would expect from a vanilla LCD panel unassisted by motion-compensated frame interpolation (MCFI). Do not be fooled by the [TruMotion] control: it has only dejudder but no deblur function, i.e. enabling this will only introduce soap opera effect to 24p movies without any increase in motion resolution." forrás: [link]
2. "No motion compensation / motion interpolation mode" forrás: [link]
Magyarul a Truemotion nem egyenlő a valódi 100Hz-el.
-
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11053 üzenetére
Valós 100Hz-es az a tévé, amelyik valódi képkockákat illeszt be két meglévő közé, ezáltal növelve meg a mozgóképfelbontást. Az általad felsorolt tévék egyike se valódi 100Hz-es, mivel nem számol köztes képkockákat.
Márkákra lebontva, valódi 100Hz ezektől a készülékektől van:
Panasonic ET60-tól
Philips 6008-tól
Samsung 6-os sorozat (kivéve F6200)
Sony W805-től
LG LA740 biztos, LA660 vitatott, LA620 és az alatti készülékek biztos, hogy nem 100Hz-esek -
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11053 üzenetére
Törlés alatt a Tiszta beállításra gondolsz ugye!?
-
ben11
őstag
válasz
LucasGrant #11022 üzenetére
Az honnan lehet tudni, hogy valós 50Hz, vagy 100? Csak mert a leírásokban a Samukhoz is 100Hz van írva..
Köszi!
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11033 üzenetére
akkor mégegyszer. csak az MCI-je 100hz. nem a valós képfrissítése. az csak 50hz. a trumotionnak csak 100hz panellel van értelme, mert a célja a mozgóképfelbontás növelése. a folymatosság csak egy szar mellékhatás.
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11030 üzenetére
Az LG honlapján az 570-re is 100Hz MCI van írva! Hmm, hmm, az is kamu 100Hz...
-
Vismajor01
addikt
válasz
LucasGrant #11026 üzenetére
Közben megjött az ukász, hogy az auchanba kell venni mert ott ingyenes áruhitel van(gyk részletfizetés).
Ezért bekorlátozódtak a lehetőségeink:
LG 42LN5400
SONY KDL40R470ABAEP
LG 42LN570S
LG 42LA620S
SAM UE40F5000
SAM UE40F5300Ezek közül akkor ha jól sejtem 570s csak és kizárólag? (itt azt írja a samukra hogy azok is 100 hz)
nismoka Ja, így már tudom. Note2 van itthon szóval ez nem gond.
-
Vismajor01
addikt
válasz
LucasGrant #11024 üzenetére
Miracast? Az miaz?
-
Vismajor01
addikt
válasz
LucasGrant #11022 üzenetére
Akkor 100hz kell, nekem ne szaggasson egy 100k-s TV mert felgyújtom. Wifi igazából nem fontos, kábellel is össze tudom kötni a TV-t a routerrel. Csak az kell h lehessen rajta netezni/lássam a töbi cuccot ami rávan kötve a routerre.
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11019 üzenetére
Kifejezetten látom a passzív 3D-n a felbontás felezéséből adódó csikos képet az aktívhoz képest. Mondjuk engem ez annyira nem érdekel mert eleve a 3D sem túlságosan, de szebb képet ad az aktív mert megvan az 1080 sor és nem csak az 540 sor. Egymás melett nézem a passzív és aktiv tv-t ugyan azzal a BD anyaggal, így teszteltem már eleget, szemüveg csere bere...
Az IPS-nek igaz hogy nagyobb a látószöge szintorzulás nélkül viszont ott meg a fekete kiszürkülése, glow effekt zavar. A szinek alapból melegebbek IPS-en, bár ez sem általánosítható de VA panelból is ki lehet hozni kb ugyan azt. A kontraszt arány megint csak a VA paneleknek jobb.
-
Vismajor01
addikt
válasz
LucasGrant #11016 üzenetére
Na, hát TV-t szeretnék venni, 130.000 magyar forintért, ha olcsóbb csak jobb, rezsicsökkentés van
Fogalmam sincs, hogy LED, LCD vagy plazma legyen, vagy esetleg katódsugárcsöves mert azazigazi.
A tv-t 5 méterről(max) néznénk, inkább este mint nappal, inkább filmeket mint műsorokat. Okosnak kell legyen a jutyub miatt, meg a routerrel való összekötés miatt (tablet is van a házban, laptop is amiről lehetne filmet lejátszani a TV-n wifin keresztül), 3D nem kell, fujfuj. Fogalmam sincs milyen panel legyen. Most egy 82 centis plazma van, ennél csak jobb kell természetesenMárkákban sem vagyok egyáltalán otthon. Smart tvből igazából csak erre a router-wifis összekötésre és internet elérésre vagyok rábuzulva, az ilyen a kezemmel játszok angry birdsöt meg kiszámolja nekem mennyi kalóriát égetek tv nézés közben hidegen hagy.(tehát ha ez smartozás nélkül is elérhető ötleteket akceptálok)
Remélem nem hagytam ki semmit, köszi előre is -
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11015 üzenetére
5 méterre 42" az igen-igen kicsi. inkább gyűjtenék még vagy közelebb ülnék.
-
mulatosdj
aktív tag
válasz
LucasGrant #11010 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és hogy ilyen bőven kifejtetted! Ezek közül fogok akkor nézelődni és ha szűkítem a kört még szerintem jelentkezem! Még egyszer köszönöm
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10985 üzenetére
basszus megint nem értesz a szóból. ha a múszer a referenciához képest 3 alatti deltaE-t mér, akkor a bőrszin is szemmel megkülönböztethetetlen a 2 tv-n. márkától, típustól, technológiától függetlenül.
egyszerű 10 ezer forintos kalibrlálás kell csak hozzá.
Sárpac: az hogy a barna a samun már fekete volt, az pedig a Gammától függ. nézd meg a linkelt gamma grafikonokat, szinte tökéletesen kisimítható a 2.2 targetre mind a két tv. szóval ez is csak kalibrlálás kérdése.
ne sértődjetek meg de....
ez dúrva: úgy ajánlgattok TV ket, hogy fogalmatok sincs a képi jellemzőkről, csak azt látjátok h dobozból kiváve milyen a képe -
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #10969 üzenetére
"LIKE"
-
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #10964 üzenetére
-
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #10962 üzenetére
A nagyobb kijelző fontosabb mint smart vagy 3d . Tehát kisebb tudással is kapok olyan képminőséget nagy képernyővel mint kis kép nagyobb tudással ? Mert akkor 46" inkább játszik.
-
zolem
aktív tag
válasz
LucasGrant #10959 üzenetére
köszi!
és az lg "Minőség,megbizhatóság(nem két évre venném)" ezt is tudja?
-
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #10957 üzenetére
Annyit hogy egeret támogat a Sony is, sőt bluetoothosat is mivel be van épitve a BT, a képfeldolgozó elektronikája pedig jobb és gyorsabb. Input lagban verhetetlen ha a játék is szempont. Van PIP és PAP is ha érdekes. Még mielőtt átváltoznánk LG topikká..
-
Tbor
tag
válasz
LucasGrant #10914 üzenetére
Köszönöm mindkét javaslatot, az LG-k tetszenek.
Még egy Pana plazma van képben.
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10922 üzenetére
Nem az.... Olvasd már el a tesztet htvtest.co.uk-
Miért nem tudod megérteni h folyamatosság NEM= 100hz.
Magic remote meg az első 1 hétben jó játék, aztán ha nem böngészel a tv-n ( mivel lassu szar) akkor tök felesleges.
-
_q
addikt
válasz
Az eladó nekem is azt mondta 620S-nél valós 100Hz van.
-
válasz
LucasGrant #10910 üzenetére
Köszönöm.
Másik topicban folyt. köv. mert LG-t fogok venni ez már 100%
-
_q
addikt
válasz
Szemüveg jár 620S-hez is. Képe nem tudom mennyivel szebb a 660S-nek, mert nekem a 620S is gyönyörű. Max a magic remote ami jó lett volna ha adnak hozzá.
-
_q
addikt
válasz
LucasGrant #10915 üzenetére
Igen, azt tudom csak most még +10 ezer Ft
-
_q
addikt
válasz
LucasGrant #10911 üzenetére
Kár hogy a 32"-os 620S-hez nem jár a magic remote
-
_q
addikt
válasz
LucasGrant #10893 üzenetére
Köszi a választ. Akkor lehet ez az 575s lesz nekem az ideális. +20ezer Ft-ot nem biztos hogy azért a néhány alkalomért amíg, "hú de jó 3D" érdemes kifizessek. A keret így is szűkös.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
LucasGrant #10855 üzenetére
Ès ps3-hoz mien tv ajánlotok aminek kicsi az input laggja? mert azon is agyaltam már hogy veszek ps3 akkor meg ugye mindenkèpp full hd kellene.. de persze tvzni is... Mert media marktba vennèm van olyan lehetősèg hogy 0%THM ès egy 130.000ft-os tv 10honapig kell havi 10.000 tőrleszteni ami szerintem nem rossz..
Van olyan hogy expert bolt de az nagyon fos mert ott 32%thm meg havi 16.000ft...
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10852 üzenetére
Persze h szürke mert szűrő nélküli. Te 748484W neonfényben nézel otthon tvt? Ezért totálisan alkalmatlan pl egy MM egy tvt megítélni. Otthon este az x60 sd adással agyonver minden lcdt legalább 300 ezerig.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
LucasGrant #10852 üzenetére
nem muszály plazma.. lehet led is csak ne ugy legyen mint a samsung syncmaster 730bf 24coll hd asszem..vagy T valamelyik szèria de az biztos hogy valamelyik syncmaster 2011-es tv akkor volt 85000ft hogy elmosodások vannak mikor mozog a feje az emberkènek meg nem valami szèp kèpe van..
Mert mondjuk nem vágom ezeket a dolgokat lehet csak felkène hivnom a szolgáltatótt hogy mennyi lenne ha hd adásokat szeretnèk de ne keljen havonta fizetnem èrte 10k ès lehet csak valami dekodert kell vennem 15k-ba ès az ugy meg is èrnè.. -
Hardver Arc
senior tag
válasz
LucasGrant #10817 üzenetére
3mèterről kb... ès lehet 106centis is..
csak azèrt akarom sd-be mert hd-ba ugyse lehet nèzni az összes csatornát mert akkor nem 2700ft-ot fizetek a diginèl hanem 20.000 ha mindent hd-ba akarok...
Vagy rosszul tudom? vagy lètezik olyan átalakító vagy valami ami felkonvertálja a sd adásokat hd-ba? -
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10837 üzenetére
teljesen rosszul gondolod. ottvan az én lm 671-em. folyamatos de nem 100hz. felesleges vitatkozni veed, mert nem érted a miértjét.
mozgóképfelbontás: hosszú,de érdemes megnézned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest