- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
popp
aktív tag
a loginak csak a mélye "fa", a gembird kinézetre nem rossz, de mivel szvsz erősen noname, kérdés mennyire jó, elég olcsó ahhoz képest amennyi mindent kínál (lcd a mélyen plusz távirányító). Szal sanszos, hogy a sok extra a hangzás rovására ment. Esetleg genius is alternatíva lehet, ha fadobozosat szeretnél, bár sztem ebben a kategóriában ennek túl nagy jelentősége úgy sincs.
-
Tulkas
tag
A hangkártya eq-ja teljesen tönkre vágja a hangzást(állítgatás nélkül is), de szerintem vmi szoftveres gondja lehet mert nem lehet igaz hogy ilyennek kéne lennie amikor bekapcsolom.
Egyenlőre úgyvan ahogy mondtad, le van tekerve a basszus a szabályzóján, de így a polchangfalak mélye is elveszik(amit amúgy jó hallani). -
cigam
titán
Mikor bekapcsolod a cuccost, "mindenféle történik", és ezt a hangszórók egy pukanásal, reccsenéssel jelzik. Ez nem túl egészséges rájuk nézve, ezért szoktak egy kis elektronikát beleépíteni az erősítőkbe, ami a bekapcsolás után vár pár mp-et, és csak ezután kapcsolja az erősítőre a hangszórókat. Ez kiküszöböli eme kellemetlenségeket.
-
dudika10
veterán
Nem túl elterjedt márka, nem hiszem, hogy valaki ismeri. Mindenesetre tetszetősek azok a fa 2.0-s rendszerek, szívesen tesztelnék egyet.
Néztem az árakat, annyira nincsenek elszállva mint amennyire képek alapján számítottam, tehát lehet, hogy rosszabb mint amilyennek látszik, valahol meg kéne hallgatni.Vasinger!: középtartományban jobb mint a z-2300 basszusban gyengébb.
-
redbull86
aktív tag
Valóban jobb de kinek mi a jobb,.
A mélynyomó minden márkánál másabb,.. én nekem volt szerencsém próbálni szinte mindet ezek közül,.
Nem feltétlenül gyengébb,. hanem lágyabb a hangja a creativenak,.
Logotech nek pedig nyers erős hangja szokott lenni,.. ha hang erő számít akkor logitech et javaslom én is de ha az kell hogy nagyon tisztán szoljon akkor jobb választás a creative. -
AMDFan
addikt
Érdemes ezt elolvasni. 1250X vs 2000X
http://prohardver.hu/tema/genius_2_0_fadobozos_hangrendszer/hsz_1125-1125.html
-
-
audi100td
nagyúr
Az előbb még nem tudtad ohm törvényét amikor baromságokat írogattál, valamennyit konyítok a gyakorlathoz is (legalábbis nálad biztos többet
), mivel gépész technikusnak tanultam ausztriában, de elég komoly gyakorlati oktatásban részesültünk elektrotechnikból is (1 év elektrontechnika, 1 év automatizálástechnika) és elméleti oktatásból is volt 1 év elektrotachnika, valamint 2 év automatizálástechnika (csupa elektronika, nem egy egyszerű tantárgy). Amúgy nem tartom magamat zseninek, csak próbálok nem folyton baromságokat írogatni.
És igazad van rossz indulattal írtam, mert elve így írtad: "az a 4.1 s megoldás elég jo
" úgy hogy semmivel nem indolkoltad, ráadásul ez is csak értelmetlen gányolás volt és folyton ezekrtől a baromságokról szól a topik, amikor nem is ez lenne a témája.
"mod: én sem birom 5.1 en halgatni a zenet mellesleg, azért vásároltam 2.1 et, 2.0 át azért nem akartam mert nincs hely az asztalomon akkora méretü hangfalakra, már megbizonyosodtam rola én is,hogy a hangfal + erösitö kombo a legjobb megoldás"
Magadnak mondasz ellent
, még te írtad korábban, hogy az a "4.1"-es dolog jó megoldás.
-
törölt tag
Jó sztereó rendszernél ez nem szükséges, sőt zavaró. Ha lenne valami értelme, akkor gyakorlatban is csinálnák.
A Logitech, meg egyéb alsó kategóriás cuccoknál mondjuk lényegtelen, ha akarod, rakosgasd körbe. Persze egy jó sztereó rendszer teréhez soha nem lesz köze így sem.
-
Kis zöld izé
senior tag
Pontosabban az a 4 magas sugárzó a szoba 4 sarkában van, persze csak ha van rá lehetőség, hogy ennyire szabályosan helyezd el őket! Az pedig, hogy térhangzás az relatív maximum az érzéki csalódás miatt lesz az, legalábbis ez esetben. Inkább azt mondanám, mint fentebb, hogy egységes sztereó hangkép. Nem ugyan az a két dolog....
-
audi100td
nagyúr
"az a 4.1 s megoldás elég jo
"
Miért jó?!
Az a legidegesítőbb, hogy fogalmad nincs ezekről a dolgokról és folyton okosítasz!
Mi a büdös értelme van 4 szatellitet kötni arra a vacak rendszerre, azt mond meg nekem, mi fene az előnye????!!!!!!!! Szerinted a zenét a stúdióba hány hangfalra keverik ki?
-
-
-
Skizz
addikt
Nembiztos hogy jobban szólna hifivel. Sőt, aligha... z-2300-ban nem túl ütős tb hangszórók vannak, de össze vannak "hangolva" (azonos gyártó, valszeg egymásnak szánta a középmagasokat/mélyet). A mélye szép meg jó, de egy komolyabb hifi hangfaltól igencsak elütne a hangzásvilága, függetlenül attól hogy a leendő szatellitek esetleg csak középmagas tartományt tolna. Arról nem is beszélve, hogy a logi erősítője nem rossz, de hifi hangfalat nem kötnék rá, és ezt mindenféle fikázás nélkül mondom, mint egy z-5500 tulaj. Ennek se kötnék az erősítőjére komolyabb hangfalat, bár ennek a szatellite más tészta.
-
audi100td
nagyúr
Már megbocsáss a kifejezésért, de a haverod hülye a témához ha ezt mondja...
Ha kisebb a hangfal ellenállása, az erősítőnek több áramot, tehát nagyobb teljesítményt kell leadnia és ezt könnyen lehet, hogy a Logitech beépített olcsó ki erősítője nem bírná ki. Nagyobb impedanciájút rakhatsz rá, csak kisebbet nem, tehát min. 8 Ohm-os legyen.
Amúgy még mindig nem értem mi lenne ennek az értelme, a wooferrel nem tudod majd összehangolni és akkor lehet, hogy nem leszel elégedett az eredménnyel. Helyedben eladnám a Z-2300-at ha nem tetszik a hangja és vennék az árából 1 pár használt hangfalat (~30-35k) és hozzá egy használt erősítőt 20k-ért.
-
Calibos
addikt
Pár éve rendelni akartam, apám Ausztriában él, elhozta volna, de így is 6 hét várakozási idő, valami extra költség + jött volna hozzá. Ha esetleg beszarik akkor a gariztatás is problémás lett volna(bár ennek nagyon kicsi az esélye de azért még is...)
Egyébként Berlinben van a székhelyük és csak rendelésre dolgoznak, érthető, mert több ezer euros hangfalakat is forgalmaznak. -
-
Calibos
addikt
Az alábbi linken egy scrác össze hasonlította a Logiz5500 és teufel CEM egymással. [Teufel CEM PE vs. Logitech Z-5500 THX]
Ahogy olvasom, a srác véleménye, Teufel hangzásban egyszerűen szebben szól mint a Logitech z5500. Logitechnek annyi az előnye hogy több csatlakoztatási lehetőség és kényelmesebb össze szerelés. Mondjuk a teufel ilyen szempontból csúnyán alulmarad a logitechel szemben
Nem szar a Logi de az árát is figyelembe vesszük akkor a teufel a nyerő! -
Alex91
félisten
Na, most zenet hallgatunk, vagy mely hangokat? Nektek IMHO mindegy, vehetnetek legkalapacsot is...
Nem melyeket, meg magasakat kell hallgatni, hanem ha hegedu szol abban a zeneben, akkor ugyanazt a hegedu hangot halljam a hangszoroban is, mint ha a hegedus mellett allnek! Es nem azt, amilyennek SZERINTEM szolnia kellene!
-
South Velen
addikt
Vagy de, vagy viszont.
Pont Z3-as szatelliteket akarnék berakni a két front helyére, csak külön nem lehet kapni.
Igen, a Z3 szatellitjei jobban szólnak, mint a papír Z4-esei, azok csak elektro zenére érnek valamit.
Mellesleg nem is egyforma csatlakozói vannak a Z3-asnak, normális hangsugárzókat meg nem bírna el az erősítő. -
AMDFan
addikt
Szerintem több okból.
1. 2db kétutas 2*50W-os hangfal ha normális, akkor egy jobb erősítővel önmaga lemossa a pályáról a Logitechet, ha zenehallgatásról van szó.2. Hiába szólnak jól azok a hangfalak alapvetően, nem tudod kihasználni majd őket, mert a Logi erősítője levágja a teljes mélytartományt, ki tudja pontosan mennyit, és azokat a hangfalakat nem arra tervezték, hogy csipogónak használják.
Lehet hogy tévedek, de szerintem ez egy értelmetlen hekkelés.
mod: persze még mindig jobban fog szólni mint a gyári két kis fos, mert azokra jobb jelzőt nem találok.
-
AMDFan
addikt
Ember nem vagy te egy kicsi paranoid?
Nem néztelek hülyének hanem feltettem két db kérdést. Ha te ebből leszűrted hogy hülyének nézlek, plusszba még azt is, hogy nem értek hozzá, akkor gratulálok barátom.
mod: mellesleg az egyetlen ok ami miatt rákérdeztem erre, az az, hogy pár hsz-el előrébb írtad, hogy rá akarsz tenni 2*50W-os passzív hangfalat a z2300 erősítőjére, ami szerintem nem lenne okos dolog.
-
-
gooool
őstag
Helló!
Szerintem ez nagyon jó ötlet.Azok a Genius-ok elég jól szólnak,de amint már audi100td is megjegyezte kicsit gyenge a minőségük(nem hangzásilag,hanem összeszerelésileg).De véleményem szerint mindenképp csak nyerhetsz a dolgon.Ezt annak fényében mondom,hogy nem sokat értek a hangfalakhoz,de már sokat hallottam élőben és úgy gondolom a Genius meg a Z-2300 mélynyomója jó páros lesznek. -
audi100td
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest