- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alone55
csendes tag
válasz
TechN7ne #47989 üzenetére
Tannoy 502 vagy 402 is jó?
Meg mekkora gond ez a (búgás/pukkanás/veszélyes gyári tápegység)?
Alapból is zúg?
Ha jól látom, pont te jártad meg vele a hadak útját...Utánad javasolta alphamooncam a Tascam VL sr3-at.
Most mindegyik elég jó áron van. Már azon gondolkodom, hogy megrendelem mind a 3-at (ha belemennek a Hit space-ben) és akkor itthon valós környezetben tudnám meghallgatni, aztán küldöm vissza.
Attól félek, mire feljutok Pestre újra 70000 lesz a Tannoy, annyit meg kizárt, hogy adnék érte, még ha bele is szeretnék.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47966 üzenetére
Na ,halihó
Annyira megszerette nem csak én ,hanem az egész család a Tannoy-nak a hangzását ,hogy kénytelen voltam venni még egyet ,MR524-et meg beraktam a TV mellé ,így egycsapással megoldottam mindent picit drágábban.
2db bontatlan csomagolást kaptam ki a space-ben ,ezek most nem búgnak és helyszínen az akusztika szobában járattam is őket egy 20 percig legalább.
Délelőtt hoztam haza őket és azóta járnak finoman ,nagy az öröm mert ilyen fajta részletgazdasággal nem minden hangfal rendelkezik ,nálam egy hónapot jártak így valószínű nagyon megszokták a füleim ,utóbbi munkáim is már egész jól sikerültek ,leellenőriztem ATC/Focal/Genelec hangfalakon is és teljesen rendben voltak.
Említett MR524 beszámolom nem változott ,de az már egy más világ ,Tannoy-nak van egy olyan hatása amit a Mackie nem tud megütni (igazából ebben a kategóriában egyik sem) ,okos ember azt mondja hogy megszokás kérdése de én rájöttem ,van olyan hogy bele tud szeretni az ember egy hangfalba!
Gondoltam a 802-es párra ,de említették hogy a magasai ugyan azok mint a 502-nek ,csak nagyobb méllyel rendelkezik ,nekem meg nem nagyon jött volna jól mert a szomszédok a rendőröket akarták már rám hívni az 502-es ütésétől is.
Na szóval lenne pár kérdésem ,a pukkanást tápkikapcsolásnál nem tudtam megúszni ,az egyik pukkan de nem vészesen ha kikapcsolom ,a másik semmi ,észre vettem hogy 2 ágas az áramforrás ,Mackie-nek meg 3 ágas normál ,nem e lehet ez a probléma neki ,hiszen csak egy Angol hangfalról beszélünk és alapból nem kapnak földelést hazánkban:
Gondoltam arra hogy ki se kapcsolom ,lehet a ki-be kapcsolgatás nagyobb kárt tesz benne ,mert csak akkor van pukkanás ,alapjáraton meg semmit sem fogyasztanak szinte.
Mennyire ajánlott az ilyen hangfalakat hátul kikapcsolni mindig?
Esetleg ,külső megoldással meg e lehet jobban óvni bármilyen túlfeszültség ellen?Szép estét!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47966 üzenetére
Bocsánat a dupláért ,de időközben állítgattam hátul az új Mackiet ,
Ezzel a beállítással ugyan arra a szintre tudtam hozni a hangzását mint a Tannoy -nak volt!Jó minőségű zenéknél teljesen ugyan azt adja mint az 502-es pár ,ahol vannak hibák (zenékben) ott már nem ,ami nekem nagyon jól jön mert így hallom a hibákat amik javítandók.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47963 üzenetére
Na haza hoztam a MR524-et
Felraktam a Tannoy után ugyan azokat a zenéket ,munkáimat elindítva nincs nagy különbség ,Tannoy mélyei és magasai picit erősebbek voltak ,viszont ennek van közepe és egyenletesebb hangzást add ,így zenei munkára biztosan alkalmasabb a Mackie ,általános felhasználásra (zene hallgatás/filmezés/játék) jobb a Tannoy ,viszont el kell sajnos viselni a gyengeségeit (búgás/pukkanás/veszélyes gyári tápegység).
Mackie nek semmi búgása ,kikapcsolásnál nincs pukkanás ,hátul akusztika segítő kapcsoló is rendelkezésre áll ,hogy helyileg a helységben hol helyezkedik el a hangfal ,annak megfelelően be lehet állítani.Zene készítésre jobban jártam vele ,ennek ellenére sajnálom a Tannoy okat de nem mertem bevállalni az említett gyengeségeit ,minőségibb összeszerelés hozzáképest a Mackie MR524.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
TechN7ne #47958 üzenetére
A VL-S3 egy jobb, tisztább hangú hangfal, rendes mélye viszont nem nagyon van, 3" csak. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor bátran ajánlom. Ellenkező esetben inkább a brumi, fun 980T. Az is csak 4" ugyan, de mindent megtett a gyártó, hogy áráért fogós hangú legyen.
Célcsoportnak megfelelően, legyen kicsi, de szóljon nagyot.
-
válasz
TechN7ne #47861 üzenetére
Az simán szólhat jól, mert a szatelitek nem egy-egy darab 2.5" fullrange hangszóróból állnak, hanem hanem nagyobb 3 utas dobozok 6.5", 2.5", 1" hangszórókkal. Viszont a külön 6.5" mélynyomó az elég fura, egyrészt azért mert nem nagyobb benne a hangszóró, másrészt meg:
Front speakers frequency range:
37 Hz-23 kHz (-16 dB)
44 Hz-22 kHz (-10 dB)Subwoofer frequency range:
40 Hz-220 Hz (-16 dB)
48 Hz-180 Hz (-10 dB)Én úgy tudtam, hogy mélynyomónak az a feladata, hogy kiterjessze az szubtartományt, de hát itt nagyon nem ez történik, sőt, gyengébben is szerepel a szateliteknél. Ezek a mínusz 10-16 decibelre vonatkoztatott értékek se túl használhatók, a -3 dB valahol 55-60 Hz körül lehet, ami ekkora hangszóróktól kissé gyenge teljesítmény. A 45-50 Hz azért meg kéne hogy legyen.
Nem a márka a fontos, hanem a konkrét termék. Szóval nem azzal van a probléma, hogy Panasonic, hanem ha hogy a konstrukció, ami már eleve fizikailag nem képes jó (minőségi) hangot produkálni. Ez legfeljebb akkor lehetséges, ha elég nagy a büdzsé. Pl ott az IK Multimedia iLoud, ami cuki kis két utas 3" + 0.75" hangfalpárral csodát művel. De a kompaktságnak megvan az ára, annyiba kerül, mint egy pár JBL LSR305, s hiába az iLoud csodája, hogy ha JBL sokkal jobb hangban.
-
Chaser
legenda
válasz
TechN7ne #47846 üzenetére
én személy szerint nem hallottam, ami keveset találtam róla az pozitív, azért meglepne, ha az onkyo hulladékhoz adná a nevét, samsungból ilyesmim van, az 2x35w-os papíron, ez 2x20, annak a bolti ára 30e ft volt, azt dicsérték is nagy erőkkel, sokkal szebb hangja van, mint amennyiért meg lehetett venni
ahhoz képest az onkyo a 87e-s árával tényleg nem olcsóde a samsungon nincs bt, se optika, az audio csatlakozók is csak a sima bepattintósak, ellenben a "hangfalak" darabja 2kg, és elég minőségi kinézete van, nem csak a hangzás jó, az onkyonál valószínűleg azért jobb a hangzás is
ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel az onkyoval azt persze nem bánnám, csak megakadt rajta a szemem keresgélés közben, ha már az mm edifiert nem forgalmaz, pénzem meg lesz náluk levásárolható -
Chaser
legenda
válasz
TechN7ne #47443 üzenetére
vannak jah ( :
nyilván nem full hangerőn akarom hallgatni, ha veszek 8-as tannoyt az max 50-60%-on fog menni, max próbaként többre, az s2000 pro is elég durvát tud szólni 80-90% hangerőnszerk:
első körben valószínűleg vmelyik edifier lesz, az r2000db esélyes, azt mindenképp fogom tudni használni és egy elfogadható szintet azt biztos hoz, ahogy oknyomozgatok úgy látom nem fogom tudni meghallgatni sehol
komolyabbnak meg egy tannoy ha az edifiert nem találom majd elég jónak "mindenre", de oda mindenképp kell dac-ot is vennem, legalább egy optikai csatit rakhattak volna rá
azért jövő héten ha tudom meghallgatom a tannoyokat kezdésnek ( : -
Chaser
legenda
válasz
TechN7ne #47413 üzenetére
melyik üzletben vetted a tannoyokat? elmúlt órában hsz-eket olvastam, látom küzdöttél velük rendesen ( : de olyan helyről vetted ahol korrekten meg lehet hallgatni a hangfalakat, engem speciel edifier csodék érdekelnek, a 2000 pro-t egyik barátomnál hallottam, de meghallgatnék egy kategóriával jobbat is - meg akár rosszabbat is -, ha esetleg ezt is árulják ott megoszthatnád a nevét a boltnak
-
norba69
senior tag
válasz
TechN7ne #47413 üzenetére
Nem lesz bajuk, max neked, a próbálgatástól
Nekem itthon most az a bajom, hogy az ágy lábánál van elhelyezve a tv és a tannoyok, kiválóan szólnak, ameddig előrehajolva ülök az ágyon. amint hátradőlök a háttámlára, ami a falon van, rögtön búg és döng a rendszer. A hallgatói pozíció helye ezek szerint majdnem olyan fontos, mint a hangszórók elhelyezése
-
Bodz
nagyúr
válasz
TechN7ne #47335 üzenetére
Oké hogy nagy jack, de trs vagy ts? Előbbinél ugye mindegy, ha xlr lenne a másik vége, amúgy is alkalmas balanced átvitelre. 502-nél azért lehet fontos az xlr, mivel ugye a nagy jack bemenete érdekes módon csak unbalanced. Szóval ami alkalmas balanced átvitelre: xlr-xlr, trs-trs, trs-xlr, xlr-trs. Illetve akadnak egyéb egzotikusabb megoldások, de ezek most nem lényegesek.
Elméletben minden esetben jobb, zajtalanabb a balanced átvitel, az már egy másik kérdés, hogy ebből a valóságban mennyit hallasz. Ez függhet akár a többi eszköztől, a környezettől, akármitől. Nálam pl csak balanced jöhetett szóba az ADI-2 DAC meg az Alpha 65 összekötésénél 5 méter kábellel. Az rca elég sok zajt összeszedett útközben. -
HThomas
őstag
válasz
TechN7ne #47330 üzenetére
Nekem az akciós 8-asból van egy pár, de hála az égnek nem futottam bele semmi ilyesmibe.
Igazából két dolog zavar csak: időnként kikapcsoláskor pukkan egy nagyot, illetve sajnos elég nagy az alapzaja. Ha csend van a szobában, akkor kb 2 méterről is hallom, ami a korábbi T&V Hoch-hoz képest csalódás, ilyen távolságról az tök néma volt. Viszont ez az első hangfalam, amin örömmel hallgatok zenét, és nem menekülök vissza egy idő után a fejhallgatóhoz -
válasz
TechN7ne #47326 üzenetére
Na, akkor az első gond megvan. Azt semmilyen hangfal nem oldja meg.
Ha sercegés van, tehát nem konstans a zaj, akkor azt valami más elektronika csinálja, nem a hangfal. A hangfal csak annyira érintett ebben, hogy érzékeny rá. Pl a Rokit 10-3 az elég hisztis ebből a szempontból, pl egy porszívó vagy hűtő kompresszorának bekapcsolására általában hatalmas pukkanással reagál. Sőt néha a villany fel vagy lekapcsolására is.
-
válasz
TechN7ne #47320 üzenetére
Nem hiszem, hogy fos, hanem inkább más az új. Meg kell szokni. De két különböző hangfalpárt használni szerintem nem érdemes, ha csak kb egy fél kategória különbség van köztük. Ezért javasolnám azt, hogy ne 2 pár gyengébb, hanem egy pár jóféle hangfalad legyen.
Én is társasházban lakom, de sose volt rám panasz. Bár lehet nem hallottam.
Na, viccet félretéve 8" neked nem azért kell, hogy 110 decibelen bömböltesd, hanem azért mert mélyebbre megy, a te zenédhez pedig erre szükség van. Vagy nem?
-
válasz
TechN7ne #47318 üzenetére
Szerintem túlmisztifikálod, már hipochondriás szinten.
Egyébként nem értem mit bohóckodsz két pár hangfallal. Azok árából vehetnél egy jóféle 8"-t. Esetleg gyűjtesz még és veszel egy Rokit 10-3 G4 hangfalat, az tökéletes lenne a zenédre. Remélhetőleg abban javították a G3 magas alapzaját (jobb erősítő) meg a karcos hangot (jobb tweeter).
Valaki nem akarja összehasonlítani?
Meg úgy általában az új Rokit G4 szériát valaki meghallgathatná, mert komoly változások vannak. Végre kidobták azt a selyemdómot és lehozták ide a top kategória kevlár dómját, ami lehet jobban szól. Az AB erősítőket kidobták és D osztályút hoztak helyette, aminek köszönhetően könnyebben a dobozok, hűvösebben járnak és remélhetőleg hangban is jobbak. A grafikus DSP EQ pedig egyedülálló ebben kategóriában, senkinek nincs.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TechN7ne #46691 üzenetére
Nem agyatlan széthajtásról volt szó, hanem arról a hülyeségről, h "max egy évig lesz jó amit vesz, utána lassan csökken a minősége". Tehát szerinted valamilyen jellemzője folyamatosan, hallhatóan romlik. Ezen valóban csak nevetni lehet, akármilyen nagy arccal is adod elő.
-
AMDFan
addikt
válasz
TechN7ne #46664 üzenetére
Nem tudom, ha feljebb akarsz lépni tényleg a BX8-ról akkor nem azt a Tannoyt venném, szerintem felesleges költés. Inkább valamit néznék használtan ami tényleg előrelépés. Sajnos a KRK VXT8-at nem hallottam élőben, de hirdetnek egy párat használtan 180-ért, azt elmennék meghallgatni.
-
AMDFan
addikt
válasz
TechN7ne #46662 üzenetére
Persze értem én. Csak mondjuk fura, hogy nem inkább egy BX5 + szubbal próbálkoztatok.
Pont az a különbség köztük, hogy a BX5 hangképe sokkal korrektebb, viszont valóban igényli a szubot.
Az Alesist el lehet hallgatni szub nélkül is (vagy bass boostolni), de szubbal sem váltja meg a világot.
Most mit használsz otthon? -
DarkByte
addikt
-
AMDFan
addikt
válasz
TechN7ne #46646 üzenetére
Persze, hogy kellett, mivel nincs szubbasszusa, ettől még tök fölösleges mellé mélyláda, mert nem ér annyit a cucc, erre akartam kilyukadni. Ezer sebből vérzik. Lemérted az elevate frekimenetét? Fülre is jól hallható felsőbasszus kiemelése van ha a basszus poti középen áll.
Ha stúdió hangmérnök vagy 15 éve akkor nem is értem mit vártál tőle. Egy belépő szintű cucc, belépő szintű hanggal. Én is csodálom hogy kibírtál mellette két évet
-
-
válasz
TechN7ne #46600 üzenetére
Mi a B-Stock?
A "B-Stock" megjelölés olyan árura vonatkozik, ami nem felel meg az új termék fogalmának, azaz kiállított, kifutó, demódarab, vagy visszaküldött, kicsomagolt, esetleg használt, szállítási sérült, vagy esztétikailag, illetve műszakilag nem tökéletes állapotú termék.
Az ilyen termékeket gondosan átellenőrizzük, dokumentáljuk, majd állapotával arányos módon csökkentett áron értékesítjük. -
norba69
senior tag
-
norba69
senior tag
válasz
TechN7ne #46506 üzenetére
Megnéztem az alapzaját a Tannoyoknak. Ha maxra tekerem a hátulján a hangeröt, akkor van egy hisssz alapzaja, amit 80 cm-ről hallok, távolabbról már nem. Ha balanced kábel helyett unbalanceddel kötök rá hangforrást, akkor egy halk búgás is megjelenik (szerintem valami környezeti zajforrást szed össze a kábel).
A sziszegése számomra abszolút nem zavaró, kb 2 méterről hallgatom, ott nem hallatszik. Amúgy is harmadára tekert hangerővel használom, még így is hangos kicsit. -
WiZARD
addikt
válasz
TechN7ne #36186 üzenetére
thx
Végül a kis méret döntött, és a rengeteg helyen olvasott dícséret, így megvettem az Audioengine A2+ -t.
Elsőre tetszik, féltem a csalódástól, ezért próbáltam rosszat várni. Végül nagy pozitív csalódás lett, hogy egy ekkora kis izé hogy szólNyilván még járatni kell, valami alátét se ártana, de a gyáriért nem volt kedvem 9 ezret fizetni.
Veszek egy ilyet és félbevágom...
Időm se volt még nagyon próbálgatni, csak bedugtam a mobilomba. Ha végzek a melóval akkor megnézem mit tud a DAC benne, meg Esi Maya44-ről hajtva milyen. -
flanki
aktív tag
válasz
TechN7ne #35728 üzenetére
Volt Logitech X-230-am, hát barátom sosem eszi meg reggelire a Genius SP-HF1250B-t.
De te biztosan jobban tudod! Igaza van a kollégának ennyi pénzből inkább egy ilyen olcsó (PC-s) 2.0-át vegyél mert a nagy márkák legolcsóbb termékeitől sem várhatsz csodát, stúdió hangzást meg főleg nem.
Arról nem is beszélve hogy azokat is mind kínában dobják össze. -
Tomacko
őstag
válasz
TechN7ne #35732 üzenetére
"Nekem egy olyan monitor rendszerre lenne szükségem olcsón ,ami nem csal ,esetleg ha rajta véglegesítem a zenéimet (alap master stb,.). "
Na ne...... Stúdió motyót apró pénzből ?! Most ez komoly. Furcsa ember vagy te nagyon. Én meg az otthoni zenehallgatáshoz akarok venni dobozokat darabját 50k áron a közeljövőben. te meg stúdiózni akarsz feléből, ez álom marad sajnos és nem több.
-
PpenoO
őstag
válasz
TechN7ne #35728 üzenetére
No offense de komolyan gondoltam.
Abból amit írsz 2 dolog következik.
1. Sose hallottad ezt a konkrét Geniust illetve Microlabot.
2. Amennyiben hallottad ezeket a hangfalakat és nem jöttek be, nem lehet nagyon lövésed az akusztikához és azt hiszed, hogy egy kb 7,5 centis hangszóróval táplált dobozból minőségibb, lehallgatásra való hang fog kijönni. A CR3ból papíron 80Hz jön ki. Szerinted az milyen lehallgatásra elegendő? Nem hogy szub-basszus de még a basszus hangok alját sem tudja kihajtani. Zenét hallgatni és zenelehallgatás között ég és föld a különbség. Lehet rosszul fogalmaztál amikor megfogalmaztad az igényeidet.
Amúgy nagyon sok topik lakónak van 1250B vagy Solo 6C hangfalpárja. Vedd meg a CR3at és menj el valamelyikhez párbajozni. Javaslom webshopból vedd meg a CR3at, hogy a megaláztatás után eltudj állni a vásárlástól és visszakapd a pénzed.
szerk: Az x230 max aggya a mélyet (keress rá a topikban mit jelent) de köze nincs egy 2.0 hangvilágához.
szerk 2: Microlab Solo 6C. Következő lépcső már 50k/db áron kezdődik.
35728#: Még ha 80Hz fölött írsz zenéket (kétlem) a CR3 akkor sem jó választás.
35728# 2: Ha "márkát" akarsz venni vegyél Mackiet. Azért azt tudd hogy Mackiet szinte senki nem használ egy igazi studióba, max a high-end hangfalait de annak köze nincs egy CR3hoz a márkafeliraton kívül...
-
-
PpenoO
őstag
válasz
TechN7ne #35714 üzenetére
Amennyiben tényleg arra használnád az ilyen monitorokat amire valók akkor 6" méretben kéne nézzél valamit, mivel ez alatt illetve felett kevésbé lineárisak. A kisebbek basszushiányosak, a nagyobbakból meg általában a közép van elnyomva.
szerk.: mainstream monitorokra értem, természetesen 150e/dbtól felfelé a nagyobbak is tudnak lineárisak lenni. A kisebbek fizikai korlátok miatt sosem fognak 50-55Hz alá menni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest