Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Két új Poco érkezett - jönnek Magyarországra is!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz coolpet #45998 üzenetére
Én nem ajánlottam azt a másik fórumban!
Olcsó erősítő+hangfalpár pedig főleg nincs ajánlható.
Tehát akkor jól gondoltam, azt szeretnéd hogy "jól szóljon", meg azért jól is mutasson.
A másik fórumban pár hangfalat javasoltam, azokban érdemes gondolkodni az igényeid alapján (Edifier R2730DB, Microlab Solo 7C vagy 9C, Modecom Eclipse 180).
Ezek nem álló hangfalak, viszont nagyok és mutatósak, ha pedig ügyesen választasz hozzájuk állványt, akkor nehezen hiszem el, hogy nem fogja elnyerni a tetszésedet esztétikailag, hangzásban pedig biztos hogy egyik sem fog csalódást okozni.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45996 üzenetére
Így van. Általában nem kell driver ezekhez. Pontosabban kell, csak már ismeri a Windows/Linux/OSX kernel, így nekünk nem kell foglalkozni vele.
-
Baliga Tamás
senior tag
Köszi - de valóban furcsa làtni az "ajànlottabb" DAC-ok számomra teljesen felesleges felépítését/tudását; mert igazából gondolom ezeket összekötöm a géppel egy jobb usb kàbellel, feltelepítem a drivert és vmelyik szoftverrel màr mehet is a zenehallgatás..! (?)
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Bodz
nagyúr
válasz coolpet #45993 üzenetére
Szia!
Itt is csak szomorúságot fogsz érezni... Nincs torony (álló) hangfal ennyiért. Ajánlható legalábbis, ha bátor vagy, akkor azért akadnak ilyesmi "érdekes" (én kérek elnézést) dolgok.
(#45984) KFeri22: Ne tegyél polcra hangfalat, legtöbb esetben nem sok jó sül ki belőle. A tv-t hogy gondoltad a monitorokra kötni?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Megoldható szoftveresen is természetesen, nem muszáj a hangkártyán állítani. Sőt van olyan külső hangkártya amin nincs is hangerőszabályzó. Technikailag a legtöbb olcsóbb kategóriás hangkártya fizikai hangerőszabályzó tekerője ugyanúgy digitálisan állítja a hangerőt mintha szoftveresen tennéd ugyanezt. Ez akkor hasznos ha asztalnál ülve hallgatod, és akkor kényelmi szempont hogy odanyúlsz letekered, feltekered, stb... Ha távolabbról hallgatod, ahonnan nem éred el amúgy sem, akkor nincs nagy jelentősége.
A BX5 már egy kellemes szintet képvisel szerintem
[ Szerkesztve ]
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
A házimozi hangfal topicból irányítottak ide.
Egy kicsit elkeserítettek, és más utat javasoltak, de az elképzelésem a következő:2.0 (sztereo) aktív torony hangfalpárt szeretnék vásárolni TV-hez.
Nem vagyok vájtfülű, nem vagyok Hi-fi hívő sem, de a normális (nem konzervdoboz) hangzás nem lenne utolsó.Amiket kellene tudnia:
- Bluetooth kapcsolat pl telefonról zenelejátszás
- max 20-40W zenei teljesítmény (panel 18m2)
- TV analóg/digitális audio bemenet
- hangerő szabályzó gomb, aktív erősítőAz árkategória ~50ezer.
Mit tudtok javasolni?
Ha nincs Torony hangfalban aktív ami használható ebben a kategóriában, akkor ~70 ezer környékéig fejegységgel is mondjatok torony hangfalakat.Köszi!
-
C. s.
addikt
válasz Degeczi #45978 üzenetére
Degeczi és AMDFan
Köszönöm a magyarázatot!
"...a hangerő-állítást is magadnak kell megoldanod!"
Ez lehetséges multimédia billentyűzettel (szoftveresen) vagy csak a külső hangkártyával?
"Én ettől függetlenül az BX5-öt venném + egy hangkártyát."
Az igazság az, hogy ebbe az irányba húz a szívem. Nemrég vettem egy hangkártyát, és ezen az élményen fölbuzdulva még-még-még jobbat akarok. A tervem az volt, hogy veszek egy jobb hangszórót, aztán tovább gyűjtögetek, és egy jobb hangkártyát. Viszont ha így áll a dolog, egyszerre kell nyélbeütni a kompatibilitás miatt. Kivéve, ha átmenetileg megoldható a csatlakozás egy átalakítóval.
Ami a hangzást illeti, nem szeretem a dübörgő hangszórókat, jobb a kiegyensúlyozott, szóval ez nem lesz probléma.
(#45980) Bodz:
Azért gondolom így, mert a "vájtfülűek" ezt részesítik előnyben, személyes tapasztalatom meg nincs.
-
RM1
aktív tag
válasz Baliga Tamás #45990 üzenetére
Stúdió monitornál szimmetrikus bekötéssel érdemes indítani, a többi paraméter kevésbé érdekes. Ami tud ilyen kimentet, már általában normális szintet képvisel. RCA-nál sanszos a földhurok, és az ezzel járó alapzaj, főleg asztali géppel.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45988 üzenetére
Persze. Én ezt használom, abszolút lineáris hangja van 20Hz-20Khz között, sehol sem emel ki/esik be. A hifis topikba bedobtam egy "live tesztet" róla. Vagyis ennek a nagyobb verziójáról (ugyanaz a DAC). Ha letöltöd akkor össze tudod hallgatni, hogy milyen az eredeti spotify hangminősége, és milyen az ezzel a DAC-kal lejátszott majd felvett verzió.
Haveromnál vakteszteltük komolyabb DAC ellenében, és nem tudtuk megmondani vakteszten melyik szól. Pedig elég komoly hangfalak (Focal SM9) voltak rákötve. Hozzá kell tenni, hogy ez a "normál" vaktesztnél egy fokkal normálisabb volt, tehát belőttük a kimeneti hangerőket +-0,3dB pontossággal, így elkerülve azt, hogy éppen azt a DAC-ot halljuk jobbnak amelyik hangosabban szól. (Előtte kicsit megvicceltem haveromat és az Maudiot hallotta jobbnak (+1dB hangerő csodákat tesz )
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45981 üzenetére
M-Audio M-Track Hub - jól szól, jól néz ki és még praktikus is.
-
RpPRO
őstag
-
KFeri22
tag
Sziasztok!
A nappalimból a garázsba költözik a régi Sony hifi, helyette szeretnék valami mást. Elképzelésem az, hogy egy Yamaha WXAD-10 lenne a lejátszó, stúdió monitorokkal szólalna meg. A monitorokra kb 100 ezret költenék.Ha ez érdekes, a nappalim kb. 20 négyzetméter, a belmagasság 3 méter. Egy térben van a konyha-étkezővel. A hangfalak a tv feletti polcon lennének kb. 150 cm magasságban, egymástól kb 120 cm-re. A lejátszón kívül a tv-t kellene még megszólaltatniuk. A kérdésem, hogy milyen monitorokat ajánlanátok?
Előre is köszönöm. -
Bodz
nagyúr
válasz Baliga Tamás #45981 üzenetére
Rockna Wavedream?
-
Baliga Tamás
senior tag
Új év - új hangok; holnap érkeznek a monitorok - amelyek végül a Mackie MR6 mk3 példányaiban lettek a "befutók"..!
Szeretnék kérni Tőletek hozzájuk illő USB-s DAC ajánlatokat; zene szerkesztés/felvétel/fejhallgató erősítő megléte nem fontos szempont..., semmilyen stúdiós tulajdonságot sem fogok rajta müvelni/hasznàlni - kizárólag hallgatás volna a cél..!
Köszi..![ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #45964 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a dolog.
(#45965) norba69: Fogalmam sincs. De olcsó Behringer keverő... Vannak előítéleteim.
(#45970) RpPRO: Ha kell a bt és optika, akkor megéri a felárat a T-hez képest. Amúgy nem. Ha leírod az igényeid, akkor biztosan kapsz tippet.
(#45977) C. s.: A VL-S3 párban 30. Miért lenne hangban a monitor a nyerő?
(#45978) Degeczi: Túlárazott? Miért?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Az MAudiohoz például még vásárolnod kellene pl. egy USB hangkártyát is, ami még ~20e Ft kiadást jelentene az Edifierel szemben. Ráadásul előfordulhat, hogy az Edifier hangja jobban fog tetszeni. Bár nem ismerem ezt a modellt de gyanítom, hogy túl vannak húzva a mélyei kicsit a tetszetősebb hangzés miatt. Az Maudio inkább lineáris próbál maradni. Én ettől függetlenül az BX5-öt venném + egy hangkártyát. A mélyeket enyhén meg tudod húzni szoftveresen is, ha kevésnek találod a gyári állapotot.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Hasonló méretű és szolgáltatású típusokat nézz...
A VL-S3 egy 3" minimonitor, amit nagyon kevesek találnának elfogadhatónak általános célra.
Az R2000DB szintén egy véglet: túlárazott csúcsmodell, többféle digitális (optikai, BT) csatlakozással, távvezérléssel. Ilyet a monitorokban nem látsz, hiszen azok speciális feladatra szolgáló célkészülékek, eredeti rendeltetésük szerint egy keverőpult végére kerülnek, ezért még a hangerő-állítást is magadnak kell megoldanod! A többségnek, otthoni felhasználásban, jellemzően egy számítógép hangkártyájára vagy TV-re kötve ez nem ideális. -
C. s.
addikt
válasz Degeczi #45976 üzenetére
Úgy látom, pontatlanul fogalmaztam.
Az összefoglalót nézegetve az ütött szöget a fejembe, hogy pl. ezek közül melyik volna a legjobb választás:
Stúdiómonitorok:
Tascam VL-S3 (64000 Ft/pár)
M-Audio BX5 D3 (66000 Ft/pár)Konzumer kategória:
Edifier R2000DB (65000 Ft/pár)
Árban hasonló mindárom, de nem tudom, ha hangzásban a monitor a nyerő, akkor ki és miért veszi meg az Edifier R2000DB-t. Valamit csak tud az is, de még egyiket sem hallottam, így nem tudom ezt magamnak megválaszolni. Elvégre egy hangszóró esetén a hang a legfontosabb.
"És mindkettő kb a duplájába is kerül, mint a hasonló kialakítású 2.0 szettek..."
Ha a föntire itt a válasz, akkor mit kell érteni a "hasonló kialakítású" alatt?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Előre szólok, hogy ne legyen félreértés, nem most fogok vásárolni, csak előre tájékozódom a témában.
Látom, hogy 40-60000 Ft-ért lehet "normál" 2.0-s hangszórót is kapni, és stúdiómonitort is. Ha valaki minőségi zenehallgatásra törekszik (nem integrált hangkártyával), melyiket érdemes választania? Az eddig olvasottak alapján a stúdiómonitorra tippelnék. Viszont akkor azt nem értem, hogy a normál 2.0-s miért kerül ugyanannyiba, ha hangzásban alul marad. Mi kerülhette el a figyelmem? -
RpPRO
őstag
válasz Degeczi #45971 üzenetére
Rákerestem az 1280-ra itt fórumban, elolvastam a pár véleményt, általában a magasakat hiányolják, de nagyjából egyben van a hang.
Máshogy fogalmazva: az Edifier 1280DB 36900-ért best buy? Vagy van jobb választás?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
Edifier 1280T-vel szemezek karácsony óta. Akkor 22900 Ft volt. Gondoltam, a nagy hajtás után lemennek az árak. Erre 2 nappal később már 23900. Ma meg 25900.. Ehh.
A fenti nagyobb tesója az Edifier 1280 DB. 36900 Ft. Ez a 11e Ft különbség hallható minőségben? Van valakinek tapasztalata? Papíron 75-18000 Hz vs 55-20000 Hz.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz smerch #45966 üzenetére
Nem bemenetre kötötted? Már régebbi plazmákon sem volt jellemző az analóg RCA kimenet, hiszen az csak sztereó lehetne, míg a digitális TV adások többcsatornásak is, ezért digitális, optikai kimenet a megszokott. Analóg max úgy, ha van még rajta Scart és azon, ill. fejlhallgató jack aljzat.
-
smerch
tag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Meg vagyok elégedve a BX8-cal
Viszont rá akartam kötni közvetlenül egy régebbi LG plazma TV-re (RCA to XLR) és meg se nyikkan.
A tv-n beállítottam hogy külső hangszórót használjon, de semmi. Valakinek ötlet? -
norba69
senior tag
Bodz mester, ennek: [link] használható a dac-ja?
A Tascam úgy látom nem tud külső sztereó forrást fogadni. -
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #45962 üzenetére
Nem tudom, nem látok bele. Szinte teljesen biztos a digitális szabályzás (esetleg digitálisan vezérelt analóg), ami nem is baj, mert amilyen analóg potit egy ilyen olcsó cuccban használnának... Á, kösz, inkább nem.
Amúgy sem ellenség a digitális. Sajnos valahogy megragadt az emberek fejében, hogy az csak rossz lehet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mukucs #45959 üzenetére
Ugyanazokat a hangszórókat használja, mint a Behringer B3031. Az jó volt, főleg partizni. Vagyis jó lesz, mert ma annál szilveszterezem, akinek eladtam. Bár az ESI-nél a láda kialakítása más, s az erősítő is biztos másmilyen, mert a szobakompenzációs lehetőségek eltérnek. Meg az ESI csak 8 kg, miközben a Behringer egy 15 kg-os monstrum.
A B3031 hangjáról annyit, hogy a magas ugye sima ribbon, így van egyfajta fémes, kristályos hangzása (én szeretem), de az a ribbon nem megy mélyre, ezért az ESI-nél is 3.2 kHz a keresztváltás (B3031-nél 3.6 kHz). Így az 1-3 kHz tartomány kissé gyenge, mert 8" mélyközéppel ilyen olcsón nincs csoda. Illetve felső basszus tartomány is kissé lassú, öblös (100-300 Hz), de lejjebb a Behringer jó volt, mélyre ment. A B3031 karaktere, az összkép egész kiegyenlített, ügyes, nincs elnyomva egy tartomány sem.
szerk: nem, a mélyhangszóró az kicsit más, kisebb (nem 8.75" csak 8"). De ugyanolyan textúrája van attól még. Illetva a ribbon előtti waveguide is eltér. Így hangban eléggé nagy különbségek lehetnek. Bár szerintem a karakter hasonló lehet.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Mukucs
senior tag
Ezt a monitort hallotta már valaki?
-
Bodz
nagyúr
válasz pruzsi #45956 üzenetére
Akkor ez a dolog úgy fog csak működni, hogy kell egy dac is, ha hangot szeretnél a tv-ből. Optika lesz a megoldás. 15-20-ból kihívás a teljes projekt, de nem lehetetlen.
Neoteck. Mivel optikán meg a kütyün sincs hangerőszabályzás, ezért marad a hangfalon a poti.
Távos, hangerőszabályzós Neoteck. Kényelmesen a távval állíthatod a hangerőt.
Hangfal pedig Genius 1250B, Microlab B73. Tán csak ezek jönnek ki a keretből.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Tényleg ezt nem is vettem figyelembe a keresgélésnél.
-
pruzsi
őstag
-
pruzsi
őstag
Üdv. Ajánlanátok valamilyen hangképzőt egy LG LJ594V tv hez ami sokkal jobb mint a beepitett, tvről ps4 játékok is mennek meg 1080p filmek. Max 15-20 ezer Ft. 2.0 vagy 2.1. Esteleg 5.1 de minden hangszórót csak magammal szembe tudok elhelyezni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz apple87 #45948 üzenetére
Nem, nem... Megnézted a berakott ábrát alaposan? Annál egyszerűbben nem lehet elmagyarázni. Pontosan úgy kell összekötnöd a dolgokat.
Megpróbálom még 1x:
PC->HDMI->Projektor (HDMI In)
TV->HDMI->Projector (HDMI ARC)Így a TV-nek is lesz hangja és a TV-t kikapcsolva is lesz hang a PC-ről. A Projector pedig továbbítja a PC képét a HDMI ARC-os csatlakozón keresztül a TV-be.
[ Szerkesztve ]
-
apple87
senior tag
válasz SunMount3r #45947 üzenetére
Magyarán ahogy leírtam
Marad a tv-projektor : optikaival
A pc -tv HDMI
A pc - projektor HDMIDe van HDMI elosztó ami egy kábelbol kettőt csinál
-
apple87
senior tag
válasz SunMount3r #45940 üzenetére
Bocsi de leírjátok érthetőbben 😁😁
Akkor pc egy hdmi kábelal ami végén van egy elosztó és az egyik a tv másik a hangprojektor ?
Így működik ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz apple87 #45937 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a PC-ből a projektoron a HDMI in-be dugod egyből, onnan a HDMI out (ARC)-on keresztül tovább kellene vinnie a képet a TV-be. Ezt nem próbáltad? Vagy 4K és HDR is kellene? Mert azokat nem tudja továbbítani a projektor. Akkor az ARC-os HDMI-t kell a TV-re kötni (onnan kapja a TV hangját), az optikaira pedig a PC hangkártyáját kellene kötni.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung n450 hangprojektorom.
Össze van kötve a tv vél optikai kabellal.
A pc vel is össze szeretném kötni...milyen kabelal érdemes ?
Optikai kiment csak egy van.
Olyat lehet hogy egy HDMI kábel ami össze van kötve a tv vel, annak a végére elosztót tenni úgy 2 HDMI lesz a vége.
Egyik a tv másik a hangprojektor? -
Bodz
nagyúr
válasz Strikr #45935 üzenetére
CTOS és CFU PC. Lehet van olcsóbban is, most nem keresgélem.
Másik esetben kell egy toslink a tv-ből a hangkártyába, hangkártyából jack-ts a 802-be. Ami trükkös lehet, legtöbb kábelnél az elágazás túl közel van az rca végekhez, így nem érnek el mindkét 2 hangfalhoz. Szóval inkább egy jack-rca átalakító + rca-ts kábel.
Hitspace-ben pl lehet hangfalakat hallgatni.(#45932) tom126: Igényeidtől és pénztárcádtól függ. Nagyon jó dolgokat lehet összerakni megfelelő kerettel. Hogy kinek mi éri meg én azt nem tudhatom.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz tom126 #45932 üzenetére
Az egy személyes véleményként van leírva, ami bizonyos helyzetben igaz is lehet - máskor meg nem. A speciális esetedben biztosan nem, eleve nagyon ritka a phono erősítős, sokbemenetes DAC.
Ha elfogadható keretből próbálod megoldani, vehetsz használt erősítőt + hangdobozokat is, hatalmas választékból. -
tom126
újonc
Ha DAC felé mennék megéri? Vagy mire minden rendben, többe kerül, mint a passzív hangfalas HiFi redszer?
Csak azért kérdem, mert a zenehallgatás II-ben azért az van leírva, hogy ugyan abból a pénzből hangélmény szempontjából jobb eredményt lehet elérni aktív hangfalakkal.[ Szerkesztve ]
-
válasz tom126 #45925 üzenetére
MűfaLY? Najó, nem kötekedni akarok, csak mulatságos.
Ahogy a passzív hangfalakhoz erősítő dukál, aktív hangfalakhoz ugyanígy DAC-ot vagy előerősítőt érdemes venni. A lényeg az, hogy olyan "erősítőre" van szükséged, amiben nincs végfok, csak sima vonalkimenet van rajta, de emellett van többféle bemenete is. Esetedben nem PC-hez kéne, szóval nem muszáj USB-snek lennie. Viszont kéne rá:
- két digitális bemenet (toslink vagy spdif, Tv-hez és médialejátszóhoz)
- analóg bemenet, phono erősítéssel (ha nincs a lemezjátszódban ilyen)
- BT vevőLehetséges az is, hogy ezeket külön eszközökként kötnéd rá, pl a BT vevő egy külön hardver, ami digitálisan csatlakozik vagy egy nagy kombinált valami, pl olyan médialejátszó, ami tartalmazza a szükséges bemeneteket és van analóg vonalkimenete (DAC).
-
tom126
újonc
Sziasztok!
Engem a zenehallgatásról írt ciik elgondolkodtatott.
Építkezés és költözés miatt el kellett adnunk az otthoni zenehallgatást kiszolgáló HiFi rendszerünket.
Lassan szeretnék egy új megoldást, de elgondolkodtam az aktív hangfalakra építő rendszeren.
Olvasgatva a monitor hangfalakról, látom, hogy szinte mindegyiken csak 2 bemenet van. Ha nem stúdió munkára szeretém használni, hanem zenehallgatásra és néha film nézés támogatására, akkor hogyan kell ebből rendszert építeni?
Rákötnék:
- 1 lemezjátszót,
- 1 média lejátszót (CD + HDD-n tárolt tömörített felvételek)
- TV
- esetleg egy BT vevőt (mobil eszközökről érkező jelhez).Tudom, hogy vannak olyan aktív hangfalak, amelyeknek eleve több imput lehetőségük van (Kanto Yu 3,4,6 vagy system audio saxo 1, 3, 5, stb). De ha stúdió monitor hangaflakban gondolkodom, akkor hogyan lehet ebből rendszer?
Zenei műfalyok: Jazz (40%), Klasszikus (40%), és könnyű zene (20%) -- ha ehhez megfelelő hangfalat is tudtok javasolni, szívesen olvasom a tapasztalatokat.
Bocs ez biztos ovodában selejtező ezen a listán, de nem nagyon találtam cikket, ami ezt egy laikusnak is értehető módon leírná.
Előre is köszönöm.
-
Bodz
nagyúr
válasz Strikr #45923 üzenetére
Ha jól látom azon van optika, semmi gond.
Ezekre a kábelekre van szükséged a megfelelő hosszban:
- Micro usb. Bár egy rövidet adnak éppen a DAC-hoz. Táp kell neki, ez akár jöhet a tv szabad usb portjáról (ha van), de befoghatsz bármilyen 5V/min 500mA-s telefontöltőt is a feladatra.
- Optikai (toslink). TV és DAC összekötéséhez.
- RCA-TS. DAC és hangfal (hathármas, "nagy jack" bemenet, unbalanced felirattal) közé.
Esetleg konkrét ajánlat kell?[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Strikr #45921 üzenetére
Igen. Jelenlegi árán az egyik best buy az 502 mellett.
Sanskrit optikán a tv-re, ha nincs nagyon nagyon messze a gép, akkor arra meg usb-n. Ha igen (vagy bármi egyéb ok miatt), akkor természetesen a pc-hdmi-tv-optika-dac működik hang szempontjából.
Milyen tv-d van pontosan?[ Szerkesztve ]
-
válasz Wasp91 #45916 üzenetére
Olyat nem hallok az enyémen. Középfreki zaj, 35- ös hangerőállás felett kezdem hallani - ha figyelek rá - mindkét dobozból, 1.5m- re vannak tőlem. Nincs jelentősége, a zene ott már teljesen elfedi. 40- nél meg már nagyon hangos, ha fel van tekerve a hangkártya is - Audigy, X-Fi külső és belső hangkártyákról használom.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Bodz
nagyúr
válasz Strikr #45914 üzenetére
Felülsz te is a Reveal 802 vonatra, hozzá egy Sanskrit 10th (EU-ból is van, olvasd a szöveget), ami távos, így megoldva a kényelmes hangerőszabályzás. Igaz már pár ezerrel 100 fölé csúsztunk, de szerintem ez a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Strikr
csendes tag
válasz SunMount3r #45908 üzenetére
Xonar phobius van benne. Csak nagyon gázos lenne a kábelezés, ha arra kötném.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Wasp91 #45911 üzenetére
Az egész szériáról nyilván nem tudok nyilatkozni, csak a saját példányomat hallottam eddig. Szubjektív, engem nem zavar a kis zaj. Attól függ hogy a Tiéden mekkora és mennyire zavar , ha soknak ítéled lehet engem is zavarna, vannak gyári szórások, hibák. Csak egymás mellé téve lehetne eldönteni hogy hiba, vagy az enyémen/összesen is ugyanez van...
-
válasz Wasp91 #45909 üzenetére
Nekem van. Minimális zaja van, zene közben nem feltűnő. Ha füleskimenetről hajtom meg nagyobb a zaj, vonalkimenetről kevés. Árához képest jó dobozok. Éjszaka hallgatom mert a nagy rendszerem zavarja a szomszédot. Kifejezetten emiatt vettem, kisebb hangerővel is hallgatom, emiatt a zaj sem feltűnő.
-
Wasp91
aktív tag
Senkinek nincs Solo 6c?
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Strikr #45907 üzenetére
SPDIF (optikai, vagy coax) kimenet van a TV-n? Ha igen, akkor vagy kell egy DAC (pl. Fiio D03K), vagy eleve olyan hangfalat veszel, amin van optikai v. coax bemenet is.
Milyen Xonar? Mert lehet jobb lesz hangminőségben a Filmezéshez, mint a fenti megoldások, ha a hangfalakat közvetlenül arra (is) tudnád kötni. Analóggal és optikaival egyaránt érdemes kipróbálni.
Ha ez utóbbi eset jönne be az optikaival v. coax-al, akkor hogy a TV "műsorok" is a hangfalon szóljanak, ahhoz meg kell valamilyen SPDIF switcher dobozka.
-
Strikr
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem igazán értek a témához
Szóval filmezéshez keresnék hangfalat olyan tvhez (lg), amin nincs fejhallgatós kimenet (így nem tudom, hogy milyen módon kell összekötni a dolgokat). Néha szoktunk gépről is filmezni (hdmivel van összekötve a gép a tvvel, nem tudom, hogy fontos-e, de a gépben van egy asus xonar hangkártya).
Az összefoglalót átnéztem, de nem tudok dönteni. Érdemes filmezéshez stúdió monitort venni? Vagy ilyen felhasználásra bőven elég egy solo 6, 7c vagy egy edifier r2000db? Jaj és dac-ot érdemes venni vagy szükségtelen ilyen felhasználásra? A keret kb. 60-100 körül lenne. Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Az akciós Tannoy Reveal 802 Január 15-20 között érkezik, 20 db lesz, amiből kb 7 már foglalva van. Gondoltam szólok
Korábbi kérdésekhez: szerettem volna a 6,5 helyett egy 8-as párt, zenehallgatáshoz, filmekhez jó forrásból, a Mackiek-nél színezetlenebb hanggal, emiatt váltottam És ez már a végállomás lesz (haha, tudom, nem úgy megy az ), azt hiszem.
F1
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Degeczi #45904 üzenetére
Igen, ez sajnos nem hifi kategória. Egyébként kerti grillezésekhez meg inkább ezek jók. Mindennek megvan a rendeltetése. Nekem pl. van egy A kategóriás 2x120w/8 ohm telhesítményű japán Fisher RS-913-asom, 2 saját építésű MNC 30cm es Noir2/ MNC nagy teljesítményű magas tölcséres driverekkel, gyári hozzámért keresztváltókkal. Azt csak odakint használom, illetvevhasználtam bográcspartik, szülinapok, majus 1 alkalmakkor. 3 éve be sem kapcsoltam.... Idebent nem használnám, pedig elég pontosan szól, meg a karakterisztikája se annyira vészes, mert saját építésű mérőmikrofonnal mértem le a hangszóró TS paramétereit, és az alapján építettem meg a dobozt is. Egyszerűen nem való minőségi zenehallgatásra.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #45899 üzenetére
Ilyen kialakításút eleve ne nézz: a linkelt példány ratyi minőségétől eltekintve is, az ilyen tölcséres magassal, rácsos mélyközéppel szerelt dobozok teremhangosításra valók, ontopik célra egyébként sem válnának be
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #45808 üzenetére
No, találtam egy ilyet is, meg egy ilyet. Persze csak akkor, ha megérné az felárat a Fiio D03K-hoz képest... Ezekben van saját DD és DTS dekóder is.
Itt van még ez is, ez csak sztereó PCM-et tud, mint a Fiio, de valami "Wolfson DAC"-ot írnak hozzá. -
válasz Pécsi gyerek #45901 üzenetére
Jajj, hát a wattokról tudjuk, hogy a legtöbbször kamuznak vele. De ha valósat írnának akkor sem mennél vele sokra, mivel a hangerőt dB SPL @ 1 méterben szokás mérni, amit az erősítő teljesítménye mellett a hangfalak érzékenysége is befolyásolja. De utóbbiaknál is kamuznak, mert pl egy 90 dB @ 1 watt, 1 méter adat is hiányos, mivel általában 1 kHz-en mérik, aztán ha itt a hangfal kiemel, akkor egy pl 85 dB-es lineáris hangfal simán hangosabb lesz. Ráadásul minél kisebb a dinamikája egy erősítőnek vagy hangfalnak, annál hangosabbnak tűnik (mert bassza a füled ), szóval a pszichoakusztika is rendesen beleszól a dologba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Szólánc.
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest