Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien4
tag
Kicsit offosna kerdes, de akarhogy allitom a kamerat, nem vagyok a reszletgazdagsaggal elegedett. Van ennek valami beallitasa/trukkje stb amit nem veszek eszre?! Beallitasokban kivalo a kepminoseg, nagy fajlmeretet is keszit, de eleg hányás a benagyitasnal... Tehat nem lesz gazdagabb pixelben a kep. Oke, belter es nem studiovilagitas... De...ehh
Koszonom -
rErEaT
senior tag
válasz
Bajgunar #8948 üzenetére
de ha Xiaomi.eu-s romod van akkor az előző verziót is fastbooton keresztül kellett feltenned.
Android 12 nincsen más verzióban erre a telefonra (xiaomi.eu-s romokból).
Meg eleve nyitott bootloader kell hozzá, az megvan?Nincs ezzel szenvedés, letöltöttem PC-n, kicsomagoltam, OrangeFox Recoveryt Fastbootba tettem és elindítottam pcn a rom update.bat-ot és kész
-
Bajgunar
senior tag
-
rErEaT
senior tag
Na a xiaomi.eu meg le van maradva ennyivel vagy offolták?
-
crok
nagyúr
válasz
Ferrari fan #8939 üzenetére
Restart..?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ma reggel 6 előtt magától csinált egy frissítést . Ilyet még nem csinált eddig, úgy emlékszem. -
Pancsermeste
őstag
válasz
ktomcat #8935 üzenetére
Szia!
Hát, én már nem szeretnék még egy plusz appot.
Amúgy, most azt próbáltam, hogy kikapcsoltam a mobil netet, vagyis most csak a wifi aktív. Így is elalszik kicsit valami, de a widget rábökése után sokkal gyorsabban kapcsolódik a hálózatra. Első bökésre rögtön kiírja, hogy hálózati hiba, de utána a másodikra már működik. Szóval, szinte biztos, hogy valami internetes hálózati altatás lehet, bizonyos tétlenség után megvonja tőle a netet. -
ktomcat
senior tag
válasz
Pancsermeste #8926 üzenetére
Szia! Én hozzá rendeltem a google home-hoz a kapcsolókat és azzal megszűnt ez a probléma
-
Pancsermeste
őstag
Én már mindent is beállítottam, engedélyeztem, lelakatoltam, Crok féle leírás alapján is ellenőriztem.
Igazából az APP az fut a háttérben akkor is, amikor a widget nem akar működni. Olyan, mintha a hálózati hozzáféréstét korlátozná valami, mert érzékeli, hogy ráböktem a widgetre, de kell néhány (5-15) másodperc, hogy megkapja az engedélyt és csak ezután működik, de ez így elég gáz...
Egy chuwi tableten és egy G32-őn tökéletesen működik, így az app szerintem rendben van, a spórolós MIUI viccelhet meg engem. -
Upo
addikt
Az az enterprise support szerintem csak annyit jelent, hogy a készülék képes olyan keretrendszert biztosítani, hogy a google workplace céges használatú adatvédelmi beállításai érvényre juthassanak. Szerintem nem android verzió függő, ameddig az adott android verzió alatt azok a google appok elfutnak amik ezt biztosítják, addig az enterprise megfelelőség meglesz.
És az nem most lesz, amikor az adott appok frissítéseinek minimum android verziója meghaladja a 12-t. Most ugye a minimum target az API Level 31 (android 12) a play-en, de ez nem azt jelenti, hogy hogy ne működne régebbi androidon. Hanem azt, hogy már minden új app ki tudja használni az A12 újdonságait.
Úgyhogy szerintem egy darabig még teljesíteni fogja a követelményeket android verzió lépés nélkül is. -
Upo
addikt
válasz
Pancsermeste #8926 üzenetére
Widget-nél elvileg az autostart-ot is be kell kapcsolni. Egyéb engedélyeknél lehetőleg mindent. Értesítés beállításokat átnézni. Egyéb engedélyeknél is szokott lenni, pl. jelenítse meg a felugró ablakokat miközben a háttérben fut, felugró ablakos értesítés, állandó értesítés. Az állandó értesítés ha van, akkor fontos lehet, mert ezáltal engedi a rendszer állandóan a háttérben futni. Ha esetleg zavar az ikon fent a soron, akkor az értesítések beállításban az értesítés megjelenítést megpróbálhatod kikapcsolni. Néhol írják, hogy ez azért olykor okozhatja, hogy mégis bezáródik az app, de akkor vissza kell kapcsolni az ikont és megbékélni.
Én ugyan régebbi miui-n vagyok, de itt a biztonság appban van olyan beállítás, hogy lezárt képernyőnél adott idő után pucolja ki a ramot. Ha még van ilyen, akkor azt kikapcsolni. Van így is elég ram, és azért van, hogy benne legyenek a nemrég használt dolgok, nem csak az amit épp nézel.
Az előtérben levő appot meg le kell lakatolni, az is egy plusz faktor hogy ne dobja ki a ramból.
Még egy dolog, nekem is van olyan widget, aminél hiába állítom át, egyszer csak megnézem, és visszakerül a miui akkukímélő beállítás, akármit csinálok. Nemrég volt factory reset, új belakással, ami a gondokat meg is oldotta, de ez például még most is megmaradt.Nem tudom, van-e olyan parancssor terminal-ban, amivel adott app battery saver beállításait lehet átállítani. Esetleg init.d-be vagy modulba betenni valahogy, hogy ne kelljen minden újraindítás után bajlódni vele.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Adott egy smart home app és widgetje.
Az app elvileg háttérben fut ('MIUI-kanossza' OK), ám egy idő 'tétlenség' után (~3-10 perc, random változó) a kapcsoló widget nem akar működni. "Sikertelen. Hálózati kapcsolat hiba..."
Aztán további bökdösésre (teljesen változó, hogy mennyi noszogatásra) egyszer csak felébred. Ezután már működik, amíg piszkálgatom, de rövid tétlenség után ismét vacakol.
Ha az app előtérben van, akkor mindig pöccre működik. Ha háttérben fut, akkor valamiért egy idő után nem kap hálózati jogosultságot? Vagy mitől lehet ez és milyen beállítást kellene megnéznem?
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Mai napig nem sikerült megoldást találnom az alábbi problémára:
ha BT headset csatlakoztatva van a telefonhoz és felhívok valakit, akkor 7 másodpercig nem hall a másik fél.
4 különböző headsettel is próbáltam, ugyanez a gond.
Van erre megoldás? -
rErEaT
senior tag
válasz
razorka777 #8913 üzenetére
Oh, akkor még a xiaomi.eu nem csinálta meg, mert náluk még nincs.
Azt a romot használom -
Bajgunar
senior tag
Először frissítésnél kiválasztottam a letöltött 13.0.1-et. Felrakta.... Majd rá felraktam a 13.0.2-t. De random újraindulgat. Aztán leszedtem a 13.0.2-t megint. Amit aztán twrp -ben? be tudtam lépni (vagy ez nem az a hengerő fel + bekapcs?) és ott format, data, dalvik, stb. majd betallózni, és úgy telepíti? Persze, egyértelmű, hogy eltűnt minden. De random restartolódik.
Most 13.0.2 van fennt, de frissítés keresésnél nem talál semmit. Betallózva ua-t, vagy 13.0.1 nem telepíthető. Valami hiba. Nem szinkronizálható, mittommi, nem megy....
Hiába leszedtem 13.0.2-t, nem lehet ezt sem. Na itt rányomtam, hogy akkor töltse le aktuális legfrissebbet. Leszedte. Frissítette magát.... Újraindult, írja is, h frissítette.
Na most ugyanúgy kiválasztva az (egy sorral feljebb linkeltem) 13.0.2, most meg frissítette!!! Minden hiba nélkül.
Nah ezt nem értem....
Először NEM frissítettte a betallózott 13.0.2-t. Nincs szinkronizálható mittommi, nincs frissítés, nem telepíhető, hiba, hiába tallózom ki, nem megy. Letöltetttem vele az aktuálist, lefrissíti magát, ugyanúgy 13.0.2-re, utána meg ugyanúgy betallózva mint frissítés előtt, akkor meg frissíti a letöltött betallózottra? Ezt nem értettem.
De megintcsak újraindulgat. Már 2x eljátszotta.Csak annyit szeretnék elérni, hogy NE indulgasson újra random.
-
crok
nagyúr
válasz
Bajgunar #8918 üzenetére
Azt irod van TWRP.. akkor a bootloader mar nyitott, mit nyitnal meg? Minek Updater alkalmazason keresztul frissiteni ("nem visszafejtheto") ha van nyitott bootloader es TWRP is?
Ha mar TWRP.. Akkor OrangeFox es abbol is FBEv1 mert MIUI. Akkor legalabb az nem lesz gont hogy mas TWRP kell A11 (MIUI 12.5) es A12 (MIUI 13) ROM-hoz.
A firmware zipnek akkor van ertelme ha nem MIUI vagy nem MIUI alapu custom ROM-ot hasznalsz, abban olyan reszei vannak csak a gyari ROM-nak amit mashogy nehez feltenni ha custom ROM-Ot hasznalsz (pl. a modem).
A recovery ROM-ot lehet TWRP-bol telepiteni, fastboot-ot alapvetoen PC-rol MiFlash-el (vagy a TGZ-ben levo script-ekkel).
Ha formaztad TWRP-ben megis mit vartal, nem tunik el minden"Nem tudom mit tettem már fel." -- hat igy nehez lesz tanacsot adni.......... Elobb dontsd el mit szeretnel csinalni.
-
Bajgunar
senior tag
Nem tudom mit tettem már fel.
Egyszer ahogy kiválasztom a file-t, úgy. Akkor simán felment, frissítette, újraindult, random indulgat.
Aztán hogy nyomom hangerő+bekapcs, belép twrp, s onnan tallózva. De full benyomtam formatot. Akkor kellett újra rakni mindent. De ugyanúgy random újraindulgat. Most leszedtem valami 13.0.2 sjzeuxm eea-t (elvileg ez volt rajta). De nem tette fel, mert valami hibát ír, hogy nem visszafejthető vagy mi. És nincs elérhető frissítés. Akkor ott letöltettem vele az aktuális legfrissebb rom-ot, frissítette. Ok. Most ugyanúgy kiválasztottam az előzőleg leszedett joeuse eea 13.0.2-t, erre most meg ráfrissítette...
Full nem értem...
Most várakozok, mikor indul újra.
Csak nem értem mik ezek az 5.2 meg 2.7Gb-os rom-ok. Meg a 72Mb-os firmware-k. Előbb kellett volna a 72-es firmware?
Anno a leeco x820-amat halálba mókoltam. Twrp frissítés, gépről, magáról, otg, pendrive-ról, 16 rom-ot végigpróbáltam. Nem volt gáz. Ennél visszafele nem lehet menni. Full format-al se lehet régit visszarakni. Nyissak bootloadert. Ezek leeconál nem volt kérdés. Simán ment. Format, majd tettem rá masik rom-ot
Ennyire nem akarok már ezzel szívni. Hogy egy napon rámenjen, aztakkor se jó. Unalmas. Kisebb dolgom is nagyobb ennél.
Pedig laikus paraszti ésszel, ha újabbat, jobbat teszek rá, jobbnak kéne lennie. Erre tessék. Egy zsák f*s lett. Semmi baja, csak ez az állandó random újraindulgatás ez vicc.
Ezt valahogy szedjék ki belőle. Vagy adjanak ki vmi frissítést ami megjavítja, mert ez nonszensz. -
crok
nagyúr
válasz
Bajgunar #8916 üzenetére
Hát én leírom neked melyik micsoda -ha kell- de az ezen nem fog segíteni..
Mellesleg hogy tettél fel 5.2GB-os ROM-ot full reset-el ha nincs a bootloader nyitva (mert ekkora nagysággal csak fastboot ROM van)? Ez nagyon érdekelne. Mert ha meg már nyitott és Miflash-el tetted fel amúgy is (és már úgyis resetelted így karácsonykor...) akkor mindegy lenne ha ugyanúgy Miflash-el feltennéd azt a 12.5-t amit használt előtte.
PS: itt minden ROM-ot megtalálsz:
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/
Összefoglalóban ott lesz variánsokra leosztva is -
Bajgunar
senior tag
Valaki leírná mi a különbség a ~74Mb-os firmware, a 2.7Gb-os recovery és az 5.2Gb-os fastboot file-ok közt?
Melyiket, hogy, mikor kell telepíteni?
Asszony telefonja kezdi kiakasztani. Ezzel a napi 3-4-8 random újraindulással.
Feltettem a 13.0.1-et. Az ment ~fél napot újraindulás nélkül (lehet újraindulgatott volna, nem tapasztalta). Aztán láttam van 13.0.2, feltettem neki azt. Biztos ami tuti. Hát már csak jobb, ha újabb, frissebb! Nah azóta állandóan, random újraindul.
Vissza 13.0.1-re már nem lehet.
Ellenörzésnél, letöltésnél ua tölti le.
De látom van xiomifirmwareupdater-en ilyen ~74Mb-os fiware. Azt nem telepítettem. De nem is lehet. Van recovery ~2.7Gb-os, azt tettem először. De azzal is újraindulgatott. Aztán feltettem az 5.2Gb-ost, az meg full resetelte telót. Mindent újra kellett telepítgetni, beállítani.
Honnan tudom mi volt rajta? 12.5 valami... Hogy tudom visszacsinálni? Csak boot nyitással? Ilyen írjak xiomi-nak, hogy nyitni akarom, vagy ez meg ennyire macerás?
Ahh. Kész. Vicc.
Valaki tud esetleg segíteni, tanácsot, tippet adni. Vagy leírást? Privátban is jöhet.
Kellemes Ünnepeket -
crok
nagyúr
Nem 2 hanem 2.5 ev mar az, MIUI 11 && A10-el jott ki, ehhez kepest kapott 2 droid foverziot es 4 MIUI verziot (2 foverziot), valszeg mert Google Enterprise Recommended [link], szoval Xiaomi mercevel ez igy eleg jo, figyelembe veve hogy ennek a keszuleknek nincs kinai valtozata.
-
steele80
senior tag
válasz
razorka777 #8913 üzenetére
Ez a pazarló világ sokáig nem tud fennmaradni. Ha nem változik hamarosan itt lesz mad max világa.
-
rErEaT
senior tag
Ha jól olvasom, akkor a kis szerencsétlen 2 éves készülékünk nem fog már érdemi frissítést kapni? :/
Android 13at biztos nem ha jól láttam.ez kicsit szomorú, 2 év az nem olyan hosszú idő, bár max áttérek custom romra ha úgy van...
-
rErEaT
senior tag
válasz
razorka777 #8909 üzenetére
Van már 13.0.2?
Nekem azt írja a legfrissebb 13.0.1 -
ktomcat
senior tag
Nos hát jelentem az új crdroid build egyelőre nem stabil napi használatra
12.5.7 MIXMről indulva a hangszóró lejátszás akadozott, ez a developer által használt 13.0.2 EUXM alappal megszűnt, de a bluetooth audio nem működik, ezt végül már többen is jelezték. Úgyhogy 12.5.7 alappal mentem volna vissza a szeptemberi crdroidra, amikor nem akart bebootolni a cr, még 13.0.1. MIXMről se.. Úgyhogy kikötöttem a jó öreg lineage-nél, 13.0.1. MIXM alap után, és amit vártam az elő is jött az android autonál (zavaros, szemcsésszerű kép). Amit múltkor küldtél crok mester az AAval developer menüvel kapcsolatban egyből félreálltam és kipróbáltam, felvettem maxra a video resolutiont, de nem történt változás..
A hívásfelvételkori rezgést egyelőre a truephone-al oldottam meg, gcam elfut LOS alatt is, az anx sajnos már nem -
crok
nagyúr
válasz
razorka777 #8906 üzenetére
Unofficial..? Pontosan mi is volt a file neve a ROM-nak amit fel akartál tenni?
-
crok
nagyúr
válasz
razorka777 #8902 üzenetére
Ha nem akar nem megy fel úgyse. Ha felmegy felment - amúgy is megkapta volna előbb-utóbb. Abból hogy felteszed nem lesz gond.
-
crok
nagyúr
válasz
razorka777 #8900 üzenetére
Akkor olvasd el újra hogy mit hogyan és aszerint járj el -> [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest