-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
..hogy a TWRP miért nem marad fent ha flash-elsz vagy update-elsz egy gyári ROM-ot? Ez meglehetősen egyszerű: a gyári ROM-ban ott van a gyári recovery is.. a TWRP-t nem érdekli hogy felülírja a recovery partíciót.. ott a ZIP, le van írva mit kell csinálni és csinálja. Az OrangeFox, a PBRP, SHRP és hasonlók tartalmaznak kódot arra, hogy figyelik hogy gyári ROM megy-e fel ami felülírja a recovery-t és azt kihagyja, így megmarad a custom recovery. TWRP alóli frissítést érdemes nem automatán hanem kézzel csinálni és a flash-elés befejezése után nem restartolni hanem visszatolni még ott helyben a TWRP-t az .img file-ból az Install menüben. Persze gyári ROM esetében még ez se biztos hogy elég a DM Verity miatt, de ha eleve jól készülsz el akkor még helyben flash-elheted a folyamat előtt előkészített, a ROM-ból kiszedett és megpatkolt boot.img-t ha amúgy is használsz Magisk-t mert az kikapcsolja a DM Verity-t vagy a Magisk-t zip formában flash-eled, esetleg ha csak TWRP kell és root nem akkor lazyflasher vagy Universal DM-Verity, ForceEncrypt, Disk Quota Disabler.
-
aRm1n
aktív tag
Ja, dehogy ragaszkodom, csak először azzal próbáltam meg, és miután nem sikerült csináltam a telón, amit (csak ezt elfelejtettem leírni
). Utána frissítettem 5.5.224.55-re, de az is várat. Van esetleg régebbi, ami működhet, vagy inkább ne kísérletezzek, mert csak további várakozást kapok a végén?
-
-
Petrónius
aktív tag
Nincs. Nem ennyire szép, hangminőség is gyengébb egy picivel, nincs ennyi beállítási lehetőség (a használhatósághoz minden benne van), viszont nekem 1 éjszaka alatt 2%-ot esett a mutató. Itt pedig 11 óra alatt 12%-ot.
Ez azért nem mindegy. Ki lehet deríteni hogy mi eszi ennyire az energiát?
Én a global firmware-t tettem rá és egyszer kiírta a gyors töltést, azóta sem.
Úgy látszik még nincs kiforrva rendesen ez a rom. Túl bonyolították mint a MIUI-t. -
Oldman2
nagyúr
Ma megvolt az első probléma vele, itthon gyorsan megtaláltam a megoldást rá.
Phone Call / Telefonhívást indítva nem jött fel a tárcsázó képernyője, miközben hallani lehetett, hogy kicsörög.
A megoldás: alapból nincs alapértelmezett Tárcsázó app kijelölve. Ez itt állítható be:
Settings -> Apps and Notifications -> Default Apps
Beállítások / Alkalmazások és értesítések / Alapértelmezett alkalmazások / TelefonalkalmazásA Tárcsázóban bekapcsolva az Auto call recording / Automatikus Hívásrögzítés-t, a rögzített beszélgetések a Belső tárhely/Music/Call Recordings/ mappa alatt találhatóak
CallRecord_ÉÉÉÉHHNN-ÓÓPPMP_+36....amr
formátumban.
-
Oldman2
nagyúr
Úgy tűnik ráleltem a megoldásra.
EU ROM alatt, ha "nem megy az NFC", TWRP-ből töröld a Vendor-t, majd tedd fel újból az EU ROM-ot.
Így az esetleg már belakott telón lévő adatok megmaradnak és egy Update-nek felfogható módon visszakerül az eredeti "gyári" EU ROM.
Nálam bevált (erősen szkeptikus voltam előtte), kérdés valakinek segítek-e ezzel?
Ha igen, kérek szépen megerősítést válaszként.
-
fox_mulder
tag
17.1 még.
A 18.1-re még nem vetemedtem rá.
Pontosabban.
[lineage-17.1-20210329-nightly-ginkgo-signed.zip]
Illetve a recovery is a hozzá való.
[lineage-17.1-20210329-recovery-ginkgo.img]
Ja és persze a Open GApps is hozzá van csapva szigorúan a pico, majd fel rakom ami nekem kell.Á, komolyan mondom ennek a telefonnak ezzel a ROM-al kellene alapból kijönni. -
fox_mulder
tag
Mondjuk a 8T-re elégé elhúzzák a frissítést, mondván az NFC miatt. Mivel az Android 11 már a sima 8-ra és a 8 PRO változatra már elérhető. Igaz csak China vagy Indonesia régió, de akkor is. Ez a bajom, hogy a Xiaomi szinte fossa ki a telefonokat, de a szoftver és biztonsági frissítés az már nem olyan fontos szempont. Jó nem költöttem királyi vagyont erre a 8T-re, de akkor is. Ezért is volt, hogy kipróbáltam milyen is egy alternatív ROM és most, hogy láttam milyen mély a nyúl ürege már tudom, hogy erre nekem szükségem lesz.
-
Oldman2
nagyúr
Megnéztem az EU ROM-ot, "belaktam" (lásd alább), egyelőre ez marad.
A mai "ön" szopatásaimnak volt pár érdekessége:
Feltelepítettem többek között az OTP Simple-t is, OTP-s lévén ezzel fizetek évek óta.
1. próbálkozás délelőtt: nem fogadta el, a Google Pay ugrott fel, hogy állítsam be azt! :-)
Bakker, mondom nem lett átállítva, hogy a Simple legyen az alapértelmezett fizetési mód?
De ezek szerint EU ROM alatt a GPay is támogatott?2. próbálkozás délután: nem fogadta el most sem, szerencsétlenkedtem egy pár mp-et a boltban, aztán hagytam...
Kifelé jöttem rá, hogy ha nem lépek be a Simple fiókban, honnan tudná a szerencsétlen hogy mivel fizessen?
3. próbálkozás (beállítás után): megy rendben, első pöccre.
A fentieket csak egy kis mosolygás érdekében írtam le, + hogy a Google Pay is ment volna...
-
Oldman2
nagyúr
Megvan!
A hivatalos ADB telepítőcsomag (jelenleg az platform-tools_r31.0.1-windows.zip a legújabb), ismeri a hiányolt kapcsolókat.
-
Oldman2
nagyúr
Ahogy látom az archívumban más is találkozott a következő parancs kiadása után
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
ezzel a csodás hibaüzenettel:
fastboot: unknown option --disable-verity
Akármelyik letöltött adb csomagomat nézem, egyik sem ismeri ezt a kapcsolót.
A kár 1 akár 2 kötőjel van a kapcsoló előtt.
Nem jutok előrébb, a TWRP felmegy, aztán 1-2 reboot után visszajön a gyári recovery.
ROM-ot még nem raktam fel, a Global 12.0.2.0 van fent továbbra is.
-
tomazin
veterán
Nem igazán tudom, hogy mi ez, hogy önmagából ismét feltettem...
Én ez alapján csináltam a twrp-t flasheltem fel (belinkeltem ide is a twrp-t, hogy melyiket, keress vissza ha érdekes) és semmi mágiát nem alkalmaztam.
Utána a romot meg adb sideloaddal toltam fel.
SD kártyát nem raktam be a telefonba.
-
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Unlock kész, a TWRP-vel szopok elég rendesen...
A gond az, hogy nem igazán tudom miért. A reboot recovery állandóan "System destroyed" üzenetbe fut, amiből csak ismételt fastboot ROM felrakással tudok kijutni. Egyelőre a Global 12.0.2.0 ROM-on vagyok.
Mit csináltam (eddig):
3 elvileg jó TWRP image-et feltettem, belépés után Wipe cache, dalvik, system, data, internal és Format data.
Ez után egy reboot recovery egyenes út a "System destroyed" üzenethez.Próbáltam ezt is: twrp_ginkgo-willow_RN8-T_3.5.A9_11-01-2021_bl-l.img
Most töltöm le a hivatalos TWRP-t innen, megpróbálom ezzel is.
-
Istju
senior tag
Nem tudom mit tud a xiaomi eu rom. Én nem találkoztam olyannal, ami ne működne.Illetve van egy ismert dolog, ezzel a LOS fejlesztői is tisztába vannak. Safetynet cts profil check fail. Ez azért van, mert a los fejlesztői, nem akarnak hivatalból device fingerpintet hamisítani. Ez a dolog a legújabb banki programok működésképtelenségét okozhatja.
Megoldás: Magisk telepítés, Magiskhide Props Config modul telepítése, terminálban futtatás rendszergazdaként, device fingerprint megváltoztatása Google Pixel4-re, reboot, és kész.
Ezek után a magisket akár uninstallálni is lehet, a hátrány az, hogy minden frissítés visszaírja az eredetit, tehát rendszerfrissítésenként, lehet ezt újra kell csinálni, vagy legkésőbb, akkor, amikor egy újabb banki programot telepítesz. (A már futtatott app frissítés után is működni fog.) -
csurgoi
aktív tag
Igen, értem.
De eddig a témaszerkesztőben volt rá lehetőség, hogy a társázó kinézetét megváltoztassam.
Most pl a tárcsázónál, az üzenetek lehetőségnál nincs kiválasztható téma, holott biztos vagyok benne(mivel az EU-s Rom-os teljesen azonos témánál )benne van a témában egy kinézetében más tárcsázó.
Most minden témánál csak az alaptéma tárcsázóját engedélyezi. -
Istju
senior tag
Létezik TWRP-re, és fastbootra is firmware.
TWRP-ről az XDA:
"How to update the firmware?
1- Download the package you want to flash. IT MUST BE NAMED WITH THE SAME CODENAME OF YOUR DEVICE.
2- Flash it using TWRP or any custom recovery. There's no need to wipe/format anything before or after the installation.
How to check the updated firmware?
Usually, the modem gets updated with newer firmware, you can check it in Settings > About > Baseband." -
Istju
senior tag
Nekem nem működik a front camera, és a gcam POCO F1 A10 sem megy. Újrahúztam az előbb a CRDroid 6.2-t clean installal. Volt format data, meg minden ami kell. Próbáltam magiskkel, és anélkül is.
A crdroid kamera megy, de nem mutatja a kamera váltó ikont a vaku ikontól balra. Ha elindítok egy videófelvételt, majd megállítom, akkor előjön a kameraváltó ikon, de nem működik.
Esetleg valakinek van valami ötlete? -
Istju
senior tag
Akkor tudom, mi lehet a gond.
Build:
========================================
01 - 23 - 2020
* Fixed statusbar padding
* SurfaceFlinger updates
* Graphics updates
* Updated power_profile.xml from 11.0.4.0
* Adjusted cpusets
* Shipped recorder
* Updated build fingerprint to Jan 2019
* Updated vendor security patch level to Dec 2019
* Enabled dual LTE
* Inflated signal strenght
* Fixed otg
* Enabled smart charging
* Enabled sensor based doze
* Enabled smart pixels
* Enabled adaptive battery========================================
01 - 22 - 2020
* Initial buildÉn még az initial buildet tettem fel, később frissítettem a 01.23.2020 -ra.
Valószínűleg clean install kellett volna. -
Petrónius
aktív tag
Probáltam a CrDroid romot. Én ott nem találtam még hasonlót sem. Hol van ez leírva?
Egyáltalán ezt hova írjam be, hol kapcsolom ki a verity-t? És így tovább.
Türelmes ember vagyok de mikor félinformációkat kapok amiből kihámozni sem tudom a lényeget az bosszant. Nem születik mindenki úgy hogy keni-vágja a dolgokat. Mindent elolvastam a topicban, többször is. Mégsem jövök rá a megoldásra. -
Petrónius
aktív tag
-
Istju
senior tag
Kamera az még bugos, az összes Android 10 romban. CRdroidon a hátsó kamera megy(nem az összes) az elsőre nem lehet váltani. Próbáltoztam egy csomó gcammel, a probléma az, hogy a letöltött .xml beállítófájlt nem tudom munkára fogni. Miután kiadom a kamera engedélyeket az alkalmazás egyből összeomlik. Az első gcam induláskor az exponáló gombok közti fekete területre kellene kattintani, hogy a custom *.xml beállítófájlt betallózzam és ezután betöldődjön, de mivel az alkalmazás el se indul, azért ez a dolog nem megy.
Tudja valaki, hogy a telepített gcam alkalmazások beállítófájlát hol tudom lecserélni root browserrrel?
A tippem a /data/data/com.android.......camera/preference.xml cseréje lenne. -
jFox
addikt
Az előzőhír nem arról szólt, hogy a google beleteszi a tárcsázójába a hívásrögzítést? Mondjuk én jobban örülnék, ha visszajönne vagy legalább választható lenne az eredeti MIUI tárcsázó...
Azzal a Note 7-tel mi van, amit korábban linkeltél? Miért halt az le egy újraindítás alkalmával? Nem értettem teljesen. Valami biztonsági beállítást aktivált a Xiaomi, ami miatt előfordulhat ilyen?
-
Oldman2
nagyúr
-
Istju
senior tag
Leírtam, hogyan sikerült.
Előtte,mikor nem sikerült, visszarántottam a gyári rendszert fastboot-tal, mivel bootloopba kerültem, és twrp-m se volt( nem flashaltem fel a twrp-t, csak bootoltam vele). Azt gondoltam, elég a fastboot boot recovery, de a bootloopnál a twrp-t sem tudtam már bootoltatni fastboottal, csak a fastboot flash rom működött. (fastboot boot recovery időtúllépéssel megállt).
A lényeg az, hogy ami a LOS16 -nál ment (flashrom+gapps), itt nem működött. >BOOTLOOP
Próbáltam leírni úgy, hogy másnak ne kelljen hajnali fél 4ig telót flashalnie:-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged