- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
A titkosított fájlrendszert megszüntetni 'Data Format / yes' módon lehet, értelemszerűen adatvesztés árán.
Nem tudom EAA alatt mit értesz, gondolom az EEA "európai" variánst.
A Magisk-et jelenleg a hivatalos ajánlás szerint fel lehet TWRP nélkül is tenni.
Ha a TWRP-s megoldáson a régi mód szerinti "Magisk.zip install" -t érted...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #842 üzenetére
Jut eszembe crDroid...
Egy időben volt iOS eszközöm, és azon volt egy olyan funkció, ami a crDroidban is van, konkrétan hogy ha több Bluetooth eszköz is van csatlakoztatva a készülékre, akkor ezek között (mint kimeneti eszköz), egy kényelmesen elérhető gyorsmenüben lehet váltogatni (az Értesítésekből).
Ilyen gyorsan elérhető átkapcsolási lehetőség MIUI alatt nem létezik?
-
Oldman2
nagyúr
Kisérletezni lehet ha van rá időd, a várakozást amiatt kaptad, mert közben leválasztottad a készülékedet a fiókodról.
"Csak" ezt nem szabad a várakozás ideje alatt, erre fel is hívja a figyelmet ha jól emlékszek a Beállítások alatt.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #831 üzenetére
Tanulságként:
crDroid 6.12 + jelenleg ajánlott Magisk telepítéssel
gondoltam kipróbálom a frissítést 7.5-re, az XDA-n azt írták simán lehet frissíteni.
Zip install után sajnos nem indult el a kicsike. A crDroid logo "pörgött" vagy fél órát...
Oragefox alól szerencsére le tudtam minden szükségeset menteni (természetesen utólag).Lehet hogy a Magisk-et előtte le kellett volna szedni?
No mindegy...
Ha már kardjába dőlt, gondoltam megnézem ismét, hogy Xiaomi.eu ROM alatt megy-e az NFC LOS alapú ROM után!?
Hát most sem ment, stabilan inaktív volt a kapcsoló. De ha már eljutottam idáig, elkezdtem utánanézni mi ebből az állapotból a kiút.
A múltkoriban ugye kiderült, hogy a Global Fastboot ROM felrakása sem oldotta meg ezt.
Valahol olvastam, hogy gyanús az, hogy a Fastboot ROM ezt nem teszi rendbe. Jó lenne tudni mi a fene okozza!?
Több helyen azt ajánlották, hogy tegyük fel külön a 60-70MB-os firmware pakkot előbb.
Az EU ROM jelenleg 12.0.3.0 verziónál jár, az ugyanilyen verziójú fw nem segített.
Aztán sokadik helyen valaki írta, hogy ő felrakta a MIUI 11-es fw-t (fw_willow_miui_WILLOWGlobal_V11.0.5.0.PCXMIXM_e511dfbf29_9.0.zip), majd utána az EU ROM-ot.
És lőn csoda, az NFC kapcsoló helyreállt!!!
Ennek örömére ismét xiaomi.eu ROM-on vagyok.
-
Oldman2
nagyúr
Én most a 6.12-es előző crDroid-on vagyok, itt megy minden.
A 7.5-ösben a Gyorstöltésre még nem tudok egyértelmű megoldást (állítólag kernelcserével orvosolható), a Deep Sleep-re pár napja jött a megoldás (funkcionalitás vesztés árán).
Google Camera-t nem használok, a kérdés ezen részére nem tudok mit írni.
A Hívásrögzítés megy rendben, de nem olyan kényelmes módon mint MIUI EU alatt (nem a Tárcsázóból érhetőek el a rögzített hívások).
Magisk fent van, működik szépen. A hangerőre panaszkodnak többen, de ez nagyon egyéni elbírálás.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #822 üzenetére
Épp most akartam én is megírni, én a Telegram csatornán olvastam erről (egy kicsit bővebben).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #797 üzenetére
Próbáltam ugyan ez történik azzal is.
A mélyvíz szépségei...
A Magisk szarakodás miatt, gondoltam ("vissza a biztos pontra") visszarakom az EU ROM-ot.
Visszament, de azóta meg nem megy az NFC. Ami a LOS alapú crDroid után nem meglepő.
Az viszont nagyon meglepett, hogy bármit csinálok, az NFC kapcsoló inaktív.
Már minden varázslatot kipróbáltam (hajnalban feküdtem le), de még mindig ez van.
Volt 4x MiFlash-elés (12.0.3.0 - 12.0.2.0 - 11.0.5.0 - 12.0.3.0).
Amit még nem próbáltam, hogy ha a Fastboot ROM felrakásakor engem a Bootloader Lock-ot.
Ha Lock-olom és úgy se megy, az Unlock-ra már nem kell várnom ugye? Ha jól emlékszek havi 1 Unlock engedélyezett.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Petrónius #791 üzenetére
Nem tudok rájönni mitől, de képtelen vagyok feltenni rá a Magisk-et.
Minden indítást követően Additional Setup-ot akar csinálni, ami mindig failed-re fut.
És ezt követően a rendszer teljesen belassul...A Magisk log-ban ennyi:
---Magisk Logs---
22.1 (22100)01-29 23:39:13.082 661 661 I : Magisk 22.1(22100) daemon started
01-29 23:39:13.083 661 661 I : * Device API level: 29
01-29 23:39:13.159 661 663 I : ** post-fs-data mode running
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Mounting mirrors
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/persist
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/vendor
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/cache
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/data
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/system
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/system_root
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/product
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Initializing Magisk environment
01-29 23:39:13.189 661 663 E : mkdir /data/adb/magisk 493 failed with 1: Operation not permitted
01-29 23:39:13.190 661 663 E : * Magisk environment incomplete, abort -
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csabi236 #775 üzenetére
Tegnap a sima Topikban volt egy hasonló (-nak tűnő) eset.
Olvasd át, hátha...
-
Oldman2
nagyúr
Ma megvolt az első probléma vele, itthon gyorsan megtaláltam a megoldást rá.
Phone Call / Telefonhívást indítva nem jött fel a tárcsázó képernyője, miközben hallani lehetett, hogy kicsörög.
A megoldás: alapból nincs alapértelmezett Tárcsázó app kijelölve. Ez itt állítható be:
Settings -> Apps and Notifications -> Default Apps
Beállítások / Alkalmazások és értesítések / Alapértelmezett alkalmazások / TelefonalkalmazásA Tárcsázóban bekapcsolva az Auto call recording / Automatikus Hívásrögzítés-t, a rögzített beszélgetések a Belső tárhely/Music/Call Recordings/ mappa alatt találhatóak
CallRecord_ÉÉÉÉHHNN-ÓÓPPMP_+36....amr
formátumban.
-
Oldman2
nagyúr
A crDroid 7.5-höz melyik TWRP-vel induljak neki?
Most a 3.5.A9-H-11-01-2021 by geoanto555 "Hellas" Recovery van fent.
-
Oldman2
nagyúr
A Global 12.0.3.0 megjelenését követően kijött az EU ROM-ra is ez a frissítés.
-
Oldman2
nagyúr
Másold fel a zip-et valahová vagy a Belső tárhelyre, vagy ha van SD, akkor oda.
Aztán simán Install, nem kell előtte semmi Wipe.Én utána csinálnék (a Reboot System előtt) egy Wipe Cache, Dalvik -ot.
Ez nem árthat, de lehet hogy nem is szükséges.
Egyébként biztos, hogy akarsz frissíteni?
-
Oldman2
nagyúr
Úgy tűnik ráleltem a megoldásra.
EU ROM alatt, ha "nem megy az NFC", TWRP-ből töröld a Vendor-t, majd tedd fel újból az EU ROM-ot.
Így az esetleg már belakott telón lévő adatok megmaradnak és egy Update-nek felfogható módon visszakerül az eredeti "gyári" EU ROM.
Nálam bevált (erősen szkeptikus voltam előtte), kérdés valakinek segítek-e ezzel?
Ha igen, kérek szépen megerősítést válaszként.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #696 üzenetére
Feltettem a 17.1-et openGApps & Magisk-kel együtt, mindezt a LineageOS saját Recovery-jével.
Megy minden szépen. A Magisk-nek kellett egy reboot, e nélkül nem ugrottak fel az engedélykérések.
Használja-e valaki a SKVALEX féle Call Recordet-t, LineageOS alatt?
Az előzőleg használt EU ROM alatt nem ment Hívás közben a kihangosítás (Hívásrögzítés mellett).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #755 üzenetére
Örömmel hallom ezt!
17.1 vagy 18.1?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #751 üzenetére
Figyellek!
Nálam biztonsági tartaléknak marad a LOS, mindaddig amíg MIUI fronton van (van/lesz?) biztonsági frissítés, és ezek nélkül el nem telik ~6 hó, maradok az EU ROM-on. Most az EU ROM-ban ez a dátum 2021.01.01, azaz 2021. júliusig.
Ha már egyértelmű, hogy nincs frissítés:
Go LOS!
-
Oldman2
nagyúr
Megnéztem az EU ROM-ot, "belaktam" (lásd alább), egyelőre ez marad.
A mai "ön" szopatásaimnak volt pár érdekessége:
Feltelepítettem többek között az OTP Simple-t is, OTP-s lévén ezzel fizetek évek óta.
1. próbálkozás délelőtt: nem fogadta el, a Google Pay ugrott fel, hogy állítsam be azt! :-)
Bakker, mondom nem lett átállítva, hogy a Simple legyen az alapértelmezett fizetési mód?
De ezek szerint EU ROM alatt a GPay is támogatott?2. próbálkozás délután: nem fogadta el most sem, szerencsétlenkedtem egy pár mp-et a boltban, aztán hagytam...
Kifelé jöttem rá, hogy ha nem lépek be a Simple fiókban, honnan tudná a szerencsétlen hogy mivel fizessen?
3. próbálkozás (beállítás után): megy rendben, első pöccre.
A fentieket csak egy kis mosolygás érdekében írtam le, + hogy a Google Pay is ment volna...
-
Oldman2
nagyúr
Megnézem az EU ROM-ot is, most emiatt ugyanúgy elkezdődött a TWRP telepítési szopás, mivel LOS17.1 után nem megy az NFC, így visszaraktam a Global fastboot ROM-ot.
Nem miért, de egyedül a twrp_ginkgo-willow_RN8-T_3.5.A9_11-01-2021_bl-l.img ami megmarad, minden egyéb esetben visszakerül a gyári reco.
-
Oldman2
nagyúr
Megvan!
A hivatalos ADB telepítőcsomag (jelenleg az platform-tools_r31.0.1-windows.zip a legújabb), ismeri a hiányolt kapcsolókat.
-
Oldman2
nagyúr
Ahogy látom az archívumban más is találkozott a következő parancs kiadása után
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
ezzel a csodás hibaüzenettel:
fastboot: unknown option --disable-verity
Akármelyik letöltött adb csomagomat nézem, egyik sem ismeri ezt a kapcsolót.
A kár 1 akár 2 kötőjel van a kapcsoló előtt.
Nem jutok előrébb, a TWRP felmegy, aztán 1-2 reboot után visszajön a gyári recovery.
ROM-ot még nem raktam fel, a Global 12.0.2.0 van fent továbbra is.
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Igen, azt engedélyeztem.
Az SD kártyát látta, onnan tettem fel ismételten a TWRP-t, a belsőt nem látja rendesen, ahhoz kell majd egy Format data.
Szeretném ezt a "problémát" és annak megoldását dokumentálni, egyelőre csak verem a fejem a falba, olyan a helyzet, mintha először csinálnék ilyet.
Ennek ellenére jelenleg gőzöm sincs hogyan tovább...
-
Oldman2
nagyúr
Unlock kész, a TWRP-vel szopok elég rendesen...
A gond az, hogy nem igazán tudom miért. A reboot recovery állandóan "System destroyed" üzenetbe fut, amiből csak ismételt fastboot ROM felrakással tudok kijutni. Egyelőre a Global 12.0.2.0 ROM-on vagyok.
Mit csináltam (eddig):
3 elvileg jó TWRP image-et feltettem, belépés után Wipe cache, dalvik, system, data, internal és Format data.
Ez után egy reboot recovery egyenes út a "System destroyed" üzenethez.Próbáltam ezt is: twrp_ginkgo-willow_RN8-T_3.5.A9_11-01-2021_bl-l.img
Most töltöm le a hivatalos TWRP-t innen, megpróbálom ezzel is.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #706 üzenetére
Ma este telik le a várakozás...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #706 üzenetére
Tegnap már elindítottam a folyamatot...
-
Oldman2
nagyúr
Tegnap megérkezett a teló, az „átkozott” 11.0.10.0 firmware verzióval.
Elindítottam az Unlockot, már nem emlékeztem hogy a letöltött Fastboot ROM felrakásához is kell ez.
Megkopott emlékeim miatt kérdezem, hogy az Unlock „már ehhez” a művelethez is kell?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #698 üzenetére
Köszi, csak azért kérdeztem, mert ezt nem "részletezted.
Hátha valakit érint ez a dolog.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fox_mulder #696 üzenetére
A "hihetetlen, de elindul a Rai..." előtt még beállítottál valamit a Magisk alatt ugye?
Ma rendeltem egy gyári állapotú, még garis RN8T-t, majd csekkolom a leírtakat rövidesen.
-
Oldman2
nagyúr
Hali,
Van itt olyan, aki a xiaomi.eu ROM-ot használja jelenleg is?
Ha igen, megy-e még most is alatta a Hívásrögzítés funkcionalitás?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
#07282432 #279 üzenetére
Mivel a link nem egy konkrét hozzászólásra visz, hanem egy Fórom oldalra, kérdezem:
A twrp-3.3.1-8-ginkgo-willow-mauronofrio.img -re gondolsz?
Mert mauronofrio XDA oldala szerint (amit az XDA-s crDroid oldalon is linkelnek) van már 9, sőt 10-es is, anno nekem azzal sem volt semmi bajom.
-
Oldman2
nagyúr
Készülék és platformváltás miatt keresek olyan vállalkozókedvű "Fórumlakót", aki átveszi tőlem az RN8T Topik(ok) és az Összefoglalók menedzselését.
További szép napot mindenkinek, jó kis Közösség jött össze itt is ez idáig.
-
Oldman2
nagyúr
Stabil xiaomi.eu ROM, hetek óta nem frissül a Google Chrome, hibaüzenet minden alkalommal.
Egy 189kB-os frissítést látok mindig, a verziószám 80.0.3987.117
Ha törlöm az alkalmazást és újként feltelepítem, simán felmegy, de a következő frissítés ugyanezt csinálja.
A app cache törlése nem segített.
Ötlet esetleg?
-
Oldman2
nagyúr
A xiaomi.eu ROM tökéletesen használható.
Mi többletet ad? Elég hosszú az ezt felsoroló a lista.
Ezen az oldalon keress rá a "Whats not in Global" szövegre... -
Oldman2
nagyúr
Az XDA Topikban leírta egy srác, hogy ő (és ez alapján én is), hogyan tette fel. Én PONTOSAN így tettem fel ma.
Enter TWRP.
If the device asks for decryption password, ignore it, go to the Wipe menu, format data then reboot to TWRP.
Note: TWRP is MTP enabled so if you connect the device to a PC, the internal and external storages become accessible.
Connect the device to your PC and transfer everything you want to flash to the device’s internal or external storage.
Go to Wipe > Advanced Wipe and wipe Cache, Dalvik Cache and System.
Afterwards, go to the Install menu, browse for the things you transferred to the device and flash them. Recommended order:
Flash the ROM.
Flash OpenGApps (optional).
Wipe Data in the Wipe menu.
Flash everything else (optional).
Wipe Internal Storage in the Wipe menu.
Once you’re done with everything, reboot to the system.
Magisk 20.3 after first boot -
Oldman2
nagyúr
#crDroid_20200123
(Véletlen) rátaláltam egy GCamator nevű alkalmazásra, ami azt csinálná, hogy a készülékre letölti a legfrissebb Google Camera apk-t.
Amit alapból letöltött, azt fel sem lehetett telepíteni (nem meglepő).
Ellenben szétnéztem a GCam Database fülön, ahol készülékenként tölthető le az adott verziójú GCam. Itt jelölve van, melyik Android 10 kompatibilis (jelenleg elég kevés), így kerestem egyet...
A POCO F1 készülékhez tartozót töltöttem le.
És megy, első ránézésre gond nélkül!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged