- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
nagyúr
..hogy a TWRP miért nem marad fent ha flash-elsz vagy update-elsz egy gyári ROM-ot? Ez meglehetősen egyszerű: a gyári ROM-ban ott van a gyári recovery is.. a TWRP-t nem érdekli hogy felülírja a recovery partíciót.. ott a ZIP, le van írva mit kell csinálni és csinálja. Az OrangeFox, a PBRP, SHRP és hasonlók tartalmaznak kódot arra, hogy figyelik hogy gyári ROM megy-e fel ami felülírja a recovery-t és azt kihagyja, így megmarad a custom recovery. TWRP alóli frissítést érdemes nem automatán hanem kézzel csinálni és a flash-elés befejezése után nem restartolni hanem visszatolni még ott helyben a TWRP-t az .img file-ból az Install menüben. Persze gyári ROM esetében még ez se biztos hogy elég a DM Verity miatt, de ha eleve jól készülsz el akkor még helyben flash-elheted a folyamat előtt előkészített, a ROM-ból kiszedett és megpatkolt boot.img-t ha amúgy is használsz Magisk-t mert az kikapcsolja a DM Verity-t vagy a Magisk-t zip formában flash-eled, esetleg ha csak TWRP kell és root nem akkor lazyflasher vagy Universal DM-Verity, ForceEncrypt, Disk Quota Disabler.
-
-
Cyrin
addikt
Sikerült minden, az A9-es módosított twrp lett megint a befutó...
-
-
aRm1n
aktív tag
Na. crDroid 6 sikeresen felküldve, lekopogon, de egyelőre minden jónak tűnik (root, banki appok, gcam, nfc... egyelőre minden működik!). Egyedül a biztonsági frissítések régiek nagyon, de hát ha jól látom, már van is frissül többet a 6-os...
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
ktmt
aktív tag
CrDroidot nem próbáltam, ArrowOS-nek kijött két hónap után az új buildje, egyelőre egy bug volt, a BT kapcsolódás nem automatikus, csak akkor megy, ha külön rányomok a menüben.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok! Nemrég vettem észre, hogy crDroid 6 alatt a Google Camera és a stock kamera app is erősen sárgás elszíneződést produkál, ha valami sárgásat fotózok (mintha a fehéregyensúly lenne rossz, de egy képen belül is változik, hogy hol jelenik meg a hiba). Tapasztalt esetleg valaki hasonlót? Xda-n egy universal-camera-gix-1.0.zip nevű fixet ajánlanak, de nem tudom, megbízható-e... Köszönök minden segítséget!
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
Cyrin
addikt
Van értelme nandrid mentésnél a recovery-t is menteni?
Ha a gyári visszakerülne, ne kelljen gép a twrp flash-hez? -
Alien4
tag
Sziasztok!
Feleségem jelezte, hogy lehalt az ujjlenyomat olvasó.
mijujit lefrissítettem (legyen letudva) resiztem is előtte... etc
tesztmenü, fail a teszt. Beállításokban fel sem kínálja az ujjlenyomatot a resi után.
Előtte meg nem engedett ujjat hozzá adni. A készülék sértetlen, bántatlan megkímélt tokban hordott... nem igazán értem.
m1908c3xg modell,
MIUI 12.0.3 stabil (QCXEUXM)
droid 10qkq1.200112.002
javító csomag 2021-04-01Kérlek mondatok valami ötletet, csodálnám, ha HW lenne, nem SW hiba
Köszi! -
aszti75
senior tag
Üdv!
Tudom,téma öszefoglaló,de nem találtam a kérdésemre a választ.....
A mellékelt képen látható beállításokkal,mehet a FasbootTools-al leszedett EEA-s ROM a telefonra?
Zárt még a BL.Engedi flashelni egyáltalán?Próbáltam,de a Flash ROM nyomása után rá kérdez,hogy valóban akarom-e,de én itt a nem-et választottam,míg itt rá nem kérdezek előbb.Nem akarok téglát gyártani a telefonból,nem ez a cél.A cél az lenne,hogy a 11.0.10.0-ról tovább tudjak lépni,mivel jelenleg az OTA-s megoldással nem frissíthető tovább.BL nyitást már tegnap reggel kezdeményeztem,de a progi 168 órát írt.Valaki tudna nekem segíteni az itt feltett kérdéseimre?
Köszönöm.
-
Indiant
addikt
Sziasztok!
sos kellene help.
Fastboot rom felrakás error-ra futott és most nem látja a telót. (ami csak Redmi és rebootot tol)
Sending sparse 'system' 2/5 (785424 KB) FAILED (Error reading sparse file)[ Szerkesztve ]
-
ktmt
aktív tag
Írtad, hogy SOS kellene help, de úgy tűnik nincs itt most szakértő. Összegezzük: gyári ROM ment most fel, működik, de nincs 4G. A beállításokat gondolom szénné túrtad, ott nincs csakis 3G-re állítva. A leglogikusabb lenne visszazárni és szervízbe küldeni, főként, ha van garancia.
-
fox_mulder
tag
Nos! A 4G egy érdekes dolog a Xiaomi-nál. Alapból úgy van beállítva, hogy APN IPv6-ot használ. Nem is gondolnák a Kínaiak, hogy a szuper fejlett magyar országon még IPv4-et is használnak. De és csak akkor lesz 4G a szuper Telenornál is ha be van állítva az IPv4, mert különben a büdös életbe nem fog menni a net!
[ Szerkesztve ]
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
aszti75
senior tag
Sziasztok! Bootloadert nyitottam volna,de....
Már egy hete rádugtam a MiUnlock-ra és akkor kiírta,hogy várjak 168 órát.Ma járt le,de mivel először csináltam,lehet el@rtam.
Ugyanis a fejlesztői beállításokban újból hozzáadtam a Mi fiókot mielőtt fastbootba tettem volna a telefont és el indítottam volna a feloldást.Kaptam az üzit megint,hogy várjak 168 órát........ És a pontokban a lényeg.Én marha meg előtte nem is olvastam,hogy ne adjam újból hozzá a fiókót különben a semmibe megy a 168 óra.Már ha jól értem az angolt.
Képen az üzenet.Valaki erősítsen meg,hogy várhatók valóban újra egyhetet és csak utána tudom nyitni,de már úgy,hogy nem kell a fejlesztői beállításokban hozzáadni a MI Fiókot.[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Már meg szabadultam a telefontól.Nem romolgatni akartam,csak szimplán frissiteni 11.0.10.0-ról,ugyanis azon ragadt és OTA frissítés nem működött.
Bele untam,hogy ennyi nyűggel jár az,ha napra készen akarom tartani a telefont. Legközelebb,ha telefont vennék és szóba jönne a Xiaomi/Redmi,mint lehetőség, hát,2x is meg fogom gondolni... -
fox_mulder
tag
Ezért is engedtem el a gyári ROM-okat, mert valami javítódik és kb. vele együtt egy csomó minden meg megy a levesbe. A LineageOS annyival jobban működik, hogy már soha többet nem akarom a csoda MIUI-t! Még akkor sem ha majd egyszer rendbe rakják a Redmi 8T-n és lesz Android 11 meg minden is! Most LineageOS 17.1 nightly van a telefonon és egy apró probléma kivételével minden szuperül működik. Ja és UNOFFICIAL alatt már rég elérhető a 18.1 is ami meg már Android 11. Azt már látom, hogy a következő készülékem is olyan lesz ami támogatott a LineageOS-el.
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
Indiant
addikt
válasz fox_mulder #883 üzenetére
Abszolút megértelek.
-
lomposfarkas
tag
Végignyálaztam tucatnyi leírást meg videót, ahol sikeresen elvégzik, de nálam nem marad meg a twrp a készüléken, csak ideiglenesen, reset után a gyári recovery mindig visszajön. Az orangefoxos kalandozások a "system destroyed..." üzenettel zárultak. Szerencsére (?) a miflash eddig visszatette a gyári fastboot romot. Kérdésem, hogy romcsere szempontjából van-e lényeges hátránya, hogy csak a pc-s összeköttetéssel, ideiglenesen van twrp?
-
crok
nagyúr
válasz lomposfarkas #885 üzenetére
Ezt is olvastad? [link]
-
lomposfarkas
tag
Igen, ha a twrp-ben telepítettem a lazyflasher zip-et, akkor "zip install failed" és kidobott 50 oldalnyi piros hibaüzenetet és maradt minden a régiben
De ezzel és a vbmeta telepítéssel most újraindítás után is megmaradt a twrp:
https://forum.xda-developers.com/t/recovery-3-4-0-10-ginkgo-willow-off-unof-twrp-for-xiaomi-redmi-note-8-8t-stable.3997267/(alapjában nekem agyilag az a katasztrófa, és már a wm pda korszakban is ez akasztott ki, hogy iszonyat széjjel van szóródva az információ)
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz lomposfarkas #887 üzenetére
Na, akkor meg is vagyunk szerintem: úgy saccolom a gyári ROM mellé tennél TWRP-t. Ha custom vagy AOSP ROM lenne akkor nem "kavarna" be az AVB (Android Verified Boot) egyáltalán és nem is tűnne el szóval persze hogy úgy megmarad ha kiütöd az AVB-t a VBMeta patcher-el. A VBMETA akkor kell ha a ROM boot alatt folyamatosan felülírná a recovery-t (pl. a gyári ROM felülírja folyamatosan a custom recovery-t a Mi Recovery-vel) vagy eleve nem akarna boot-olni az AVB miatt a ROM (pl. gyári MIUI ROM de másik régióra való, pl. EUXM-re MIXM) annak ellenére hogy betartod a telepítés pontjait, ez szintén benne van az XDA leírásban. Én már többet nem írom le egyben ezt a sok dolgot, mert bár [volt hogy megtettem] meg [írok még ezt-azt néha] de 99.999% így se olvassa el akinek kéne úgyhogy leszoktam róla Ja, de ha már úgyis belejöttem: [itt pl. leírtam mi az a VBMeta, mi az az AVB, mi az a DM-Verity, hogy függenek össze, ésatöbbi, et cetera.. ] Sajnálatos, de utána kell olvasni a dolgokak ha az ember nem ezzel foglalkozik.
-
Indiant
addikt
válasz fox_mulder #883 üzenetére
Miképp lehet pl. LineageOS-t felrakni a note 8-ra? Én full piros sorokat kapok.
TWRP fent, lakat kioldva. De a recovery-t indítva mindig "unmodified system partition" -t kapok. hiába a swipe. (gyári twrp és nem gyárival is) -
-
Indiant
addikt
Nincs bekapcsolva. Elhúzom mégis a recovery indításkor mindig megkérdezi. (twrp)
Oreangefox-nál úgy néz ki működik, mert utána nem kérdezi, de a rom felrakása után csak a Redmi logó jön be 2x és belép a recoverybe. A romok hiba nélkül felmentek.
De fastboottal sem megy fel a rom. Majd mikor egyszer csak sikerült elindítanom a telót, akkor a fél nappal korábbi állapot fogadott. =közben voltak fastbootos romfelrakások (mind errorral), zip-es twrpből és formázások, wipeok. De restore nem volt, nincs is mentésem.
Szóval ez valami read only telefon. -
Indiant
addikt
Valaki írja már meg miképp lehet a telefonra custom romot rakni.
Felraktam a vbmeta-t is, de ugyanúgy semmi. A rom logója lemegy és a telefon újraindul a recoverybe.
..és ahogy olvasom az 1.29-es boarddal még szerencsém is van.[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Erre gondolsz?
"Instructions :
Download the latest build and gapps
Reboot to recovery
Flash the latest build and gapps
Reboot"Nem működik.
A TWRP read only módban marad. (mondjuk akkor nem tudom miképp jöb le a los logó..., de mindegy is. A rom nem bootol, csak a fastbootos gyári.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest