- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterson79
őstag
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #214432 üzenetére
Persze, van rengeteg ellenpélda még az én részemről is, de most a nagy átlagról beszéltem. Az ember fél HP-val óvatosabb, ez tény. Nyilván nem lesz teljesen passzív, és van olyan helyzet, amikor muszáj bevállalni a dolgokat, mert mondjuk lehetősége van kinyírni az ellen egy szem megmaradt spotterét. Azt a részét viszont bukta, hogy mondjuk egy szintén fél HP-n lévő tankra rámenjen, mert már nem biztos, hogy jól jön ki belőle. Míg ugyanez a manőver teljes életerővel nem akkora kockázat. Egy jó játékos ezt átlátja, és megpróbál annak megfelelően cselekedni, de mindenképpen óvatosabban. Hiszen a végjátékban az egyik legfontosabb dolog, hogy a megmaradt tankoknak mennyi a HP-ja.
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #214392 üzenetére
Lehet, hogy akik nem találnak el semmit, azokat éppen a pen és szórás RNG szopatja, és éppen arra panaszkodnak a saját fórumukon.
Itt is vannak páran, akik már tudják, hogy a játék mindenkit is figyel, és egyéni szopóágakat alakít ki. A te szopóágad most épp találkozott pár másik játékoséval. Valahogy ki kell hozni a WG-nek a sok 2:15-ös turbócsatát. -
nomic
aktív tag
válasz
jano_77 #214392 üzenetére
Ma nálam is extrém végletek voltak. Egyik csatában hagynak meghalni a társaim, másikban a top tankunknak senki sem segít, rengetegszer löktek ki fedezékből, stb. Szerencsére pozitív példa is volt ma. Egyik meccsen, Westfielden M46 Pattonnal játszottam, és egy T110E5-tel az oldalamon (plusz egy 9-es STRV hátul a bokorban) ketten megfogtuk a teljes, fenti oldalon játszó ellenfél csapatot (ez 8 tankot jelentett, STB-1, 3 fős Object 257 szakasz, WZ-111 1-4, UDES 14 5, IS-3 és Indien-Panzer). Egymást váltogattuk a lövésben, ő felfogta a nagyobb lövéseket azzal, hogy beállt elém, vagy jókor peekelt valakire. Öröm volt nézni, a másik oldalon mire átértek a többiek (akik nagyon sokáig campeltek, ahhoz képest, hogy látniuk kellett volna a mapon, mi történik nálunk), mi már letoltuk a fenti oldalt.
-
3
senior tag
válasz
jano_77 #214299 üzenetére
Nem szívesen, de levezetem neked, miért fogsz hamarosan mea culpázni a tévedésed miatt.
jano_77 (214252): Azért az mekkora kibaszás, hogy Obj.279e küldi, 90 sebző találat és mikor kigyújtok egy tankot, ami majdnem leég full HP-ról, azt csak egy sebző lövésnek számolja, pedig elég sokat sebeztem bele. Minden egyes égetett HP-t bele kellene számolnia.
Pug (214256 > 214252): Miert, szerinted a loves/talalat mit jelent? Vagy minden egyes egetett HP utan szeretnel plusz egy talalatot?
Barret001 (214259 > 214256): Én eddig úgy tudtam,hogy az okozott hp vesztést számolja a játék!
Pug (214260 > 214259): Amikor felgyujtasz egy tankot, akkor az egetett sebzest hogy szamolja neked? Mikor elaludt a tuz, akkor szepen egyben, hiszen az egy " sebzo esemeny", egy gyujtas, attol meg hogy x masodpercig tart...
3 (214269 > 214260): Lemaradt neki* az előzmény. Janónak 90 darab sebző lövés kell, nem 90 HP-nyi sebzés. Janó szokás szerint félreérthetően fogalmazta meg a mondanivalóját.** Szerintem pont úgy, ahogy a fejében van.***
* Pug Barret001 hozzászólására válaszolt, ezért a Pug hozzászólásásra válaszoló hozzászólásomban a "neki" nyilvánvalóan Barret001-re vonatkozik.
Barret001 csak a tűzig mint játékmechanikai összetevőig látott, noha nem az volt a téma. Ezért jeleztem, hogy a tűzről általa adott információ kívül esik a kontextuson, és Pug arra válaszolt, és szerintem nem erről-, hanem az eredeti problémáról kellene beszélni.** Ez a mondat az eredeti hozzászólásodra vonatkozik. Természetesen lehetséges, hogy szerinted logikus először a sebző találatok darabszámáról beszélni, majd azért nyafogni, mert a játék nem számolja neked a küldihez az égés során elvesztett HP-t.
Segítek: sebző találatok száma VS sebzésérték elszámolásának követelése.
Segítek még: hogy értelmes legyen a mondat (nem a mondanivaló a játékmechanika tükrében), olyasmit kellett volna írnod, hogy "minden látszólagos égési ciklust sebző találatnak kellene számolnia".*** Sajnos nem tévedtem.
jano_77 (214282 > 214269): olvasd el kérlek újra amit írtam: 90 sebző találat! Nem a HP-t írtam! Kinek van baj a fejében?
3 (214285 > 214282): A válasz megtalálásához kövesd a szálat. (Nem mintha anélkül nem lenne egyértelmű a válasz.)
jano_77 (214299 > 214285): Ha nem szeretnéd, hogy modikhoz forduljak, villám gyorsan fejezd be a sértegetést, pláne úgy, hogy Te vagy a hunyó!
Nem kell bejelentened nekem, vagy engedélyt kérned tőlem. Ha meg akarod tenni, tedd meg. Dedós fenyegetéssel semmire sem mész, ugyanakkor felhívom a figyelmed rá, hogy senki nem szereti, ha fenyegetik, és nem csak azért, mert fenyegetni eleve nem szép dolog.
Szerintem jó lenne, ha pontosabban fogalmaznál, hogy idén ne legyen annyi félreértés, mint 2020-ban.
Jöhet a ban. És a Janó 2021-es félreérthetetlen edisönt is várom.
-
peterson79
őstag
válasz
jano_77 #214224 üzenetére
Ma kerestem egy olyan küldetést amihez az átlagos teljesítményem elég lesz. Ez a Bloc-5 lett, 10 csatán keresztül az átlagsebzés legyen több, mint 3000 HP. A mai etapot ezzel fejeztem be és sikerült. Ráadásul 3500-as átlagot is elértem, azaz kitüntetést is kaptam. Leo 1 és kétszer E50-el is próbálkoztam. Mivel Grand Battle be van állítva, ez a küldi könnyebb, sima pályákon nem tudnám szerintem megcsinálni. De mivel nincs tiltva
Ez a teljesítmény így domborodik ki
Amint látod 18 győztes csatám van, szóval majdnem kétszer annyi, mint kell Chuck-nak. Elvileg ez csak ma, tegnap este már nem játszottam.
-
peterson79
őstag
válasz
jano_77 #214170 üzenetére
Jano, azt amúgy hogy csináltad, hogy 147 ládából nincs készen csak 2 album? Vagy ugyanolyanokat kaptál csak?
Engem különösebben nem érdekel, hogy fullos-e vagy sem, mert nem tetszenek az álcák hozzá, így arra mentem, hogy a minimum 72 db meglegyen mind a 4-ből, ehhez meg 2 vagy 3 hiányzik a Christmas-ból már csak és kész, akkor 50%-on leszek a bónuszt nézve
és még megmaradt vagy 10 anti-duplikátor is, mert kicsit elszámoltam magam -
galervin93
addikt
-
-
-
hulp01
senior tag
válasz
jano_77 #214072 üzenetére
Igazából nem is tanácsot kértem, csak a véleményedet. Azt meg leírtad. Köszi.
Nekem sokkal rosszabb az átlagsebzésem vele: 733 51 csata után. (A Hotchkiss-szel meg 767.) A spot dmg-et nem tudom, mert most nem vagyok benn a játékban, de majd megnézem. Amúgy nézni szoktam, hogy a 2k kombinált sokszor megvan. A wn8 nem nagyon díjazza a spot dmg-et. A nagyobbik ágyút ki se fejlesztem rá, mert gyakorlatilag alig jobb, mint az alap. És 43k xp. Bár lehet, hogy ahhoz járna a varázslőszer, amivel mindig mindent eltalálok.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #214076 üzenetére
Na ezt most megnéztem. Nem is pattantál arty-ról. Heat-tel lőttél és azt elnyeli a kerítés az arty pedig kerítés mögött volt. Az is3-at elsőre is szerencsével lőtted be, narancs volt az indikátor. Simán lehozhattad volna, de nem azért nem sikerült mert nem engedte a játék hanem mert elég sok kicsi hibát elkövettél:
- a hellcat ellen teljesen feleslegesen kaptál be 2 lövést, azt nagyobb türelemmel ki lehetett volna játszani hp veszteség nélkül
- rosszul helyezkedtél a végén, amikor még élt pár társad sokat totojáztál a bokorban, ott már rég el kellett volna menni a domb alatt a városba és akkor hátulról arty safe-ből kilövöd az is3-at és a kis med-et ami volt vele.Nincs egyébként semmi baj azzal ha nem sikerül lehozni a csatát. Én tegnap egy sokkal könnyebb szituációt csesztem el. 2 arty és egy kv2 ellen maradtam és nagyon elbénáztam a végét. Túl magasra felment a pulzusom és nem tudtam gondolkodni: [Replay]
Ezek azok a csaták amiken a jobb wr múlik, amiknél meg van a lehetőség hogy lehozd, de mégsem sikerül. Ezekben a szituációkban kell fejlődni, de ehhez elsősorban az kell hogy észrevedd a hibáidat és ne mindent a wg-re fogj. -
Geller72
veterán
válasz
jano_77 #214030 üzenetére
Neke az elmúlt héten kétszer is volt olyan, hogy az első tíz meccsből nem volt nyertes csata. Most pontosan ott tartok, ahol te 15/6. Persze, amit húznék, az mind bukjuk majdnem.
A prémre adná, de arra meg nem kell. Kredit problémáim egyáltalán nincsenek.
.
Szóval nem tudnám valahol visszanézni, hogy mivel pattintottam azt a maxot egy meccs alatt? Mert nem emlékszem, de nagyon gyanús, hogy egy olyan tankkal, ami papír.
. GSOR-ra gyanakszom/rémlik de az tuti, hogy T8 volt.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #214032 üzenetére
75 pontos a max legénység, de ezzel a 75 ponttal nem tudsz feloldani minden skillt. Magyarul el kell döntened merre specializálódjon a legénység. Ez a kimaxolt 75 pontos legénység a jelenlegi rendszerben lévő 5 skilles legénységnek felel meg.
Ezeket a guglis (félre)fordításokat kár berakni, csak összezavarják az embert. Egy része még csak nem is értelmes magyar mondat ... -
nomic
aktív tag
válasz
jano_77 #213878 üzenetére
De baszki akkora botok játszanak, hogy az már nevetséges. Csávó Löwevel megy Gleccseren (nem a screenshotolton, másik meccs volt, tier 10), Progetto leláncolja középen, felrakja a láncot és ott marad... amikor 3 arty van a meccsen. Gyönyörű. Redline camper ST-IIről nem is beszélnék.
Ehhez képest sikerült 50% feletti WR-t összehozni. -
Barcelona95
tag
válasz
jano_77 #213767 üzenetére
A Cooler Master Portal nevű progira lesz hozzá szükéged.
-
nomic
aktív tag
válasz
jano_77 #213618 üzenetére
Prokhorovkán egész gyakran lehet ilyen blindokat lőni, ha középen tornyozol. Érdemes megpróbálni, ha a sínek mellett van az arty.
Majdnem meglett életem első Kolobanovja, sajnos csak 1v4 volt a vége.
Ja és akkor már kérdeznék is. Gondoltam, ha már ennyire szeretem ezt a Leopardot, lecserélném az egyik felszerelést kötvényesre. Jelenleg töltésgyorsító, ventilátor, optika van rajta, szerintetek melyiket érdemes?
-
válasz
jano_77 #213531 üzenetére
Azért más, mert a mod nem tudja mennyi valójában a gunmarkhoz szükséges érték, csak találgat a te teljesítményed és az aktuális gunmarkod alapján. Ezért van az, hogy csak akkor mutat már pontos értéket, ha nagyon közel vagy a 95%-hoz. A 85% meg azért nincs még meg neked, mert nem úgy számolja a játék a gummarkot, hogy az összes csatád átlagát nézni, hanem súlyoz, ráadásul csak az utolsó X csatádat nézi (nem tudom mennyi az X), és a régi csatákat nem veszi figyelembe.
Amúgy tier 5-ben szép mennyiséget összelőttél, grat.
-
Viktoár
addikt
válasz
jano_77 #213520 üzenetére
Ja a gyorsulás és végsebesség nem túl acélos, cserébe jó az álca menetközben is. Sokszor nem probléma ha később érsz a spotbokorhoz. Én kizárólag felderítésre mentem az alábbi konfigurációval.
A jutalom távcső ugyanúgy 10%-ot ad mint a sima csak +3 milláért fejleszthető 12.5%-ra. Egyszer majd talán kifejlesztem... Már így is elég sok tankot kiszúrok tier 5-ben visszaszpotolás nélkül.
-
Viktoár
addikt
válasz
jano_77 #213509 üzenetére
Nekem nagy löveg van az elc-en, ha a gunmark a cél akkor spotra hegyezd ki. Lehet vele puffogtatni is de csak ésszel. Spotolsz, ha nem támogatnak akkor lősz és eltűnsz a retekbe. Amikor gurultam vele sokszor találkoztam kis löveges elc-el, többnyire a nagy löveggel el tudtam intézni, 3+-os legények ülnek benne.
Főleg a végén lehet érvényesülni a jó látotáv és a szintjéhez képest nagy alfa miatt. Addigra már sok a >200 hp-s tank ami egy lövés.
De próbálgasd neked melyik stílus fekszik, jó kis masina ha összebarátkoztok.
-
peterson79
őstag
válasz
jano_77 #213432 üzenetére
A karácsonyi szüzek újra eljönnek, szóval készüljetek az újabb szabad legénységre, akik igazán értékesek!
Egy teljesen új helyszínen lesznek elérhetőek, ahol az ajándékaidat is kinyithatod majd.Nem tudom ebben Neked van-e valami érdekes, szerintem semmi extra nincs. Nem vagyok nyelvész, bocsánat ha nem hangzik tökéletesen a fordításom.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #213263 üzenetére
Tudom hogy nem előled, trollkodásból írtam tudod miért. Egyébként ha néznéd sem előled nyerném meg mert nem úgy működik a drop mechanika mint ahogy gondoltad. Ha tudnád hogy működik akkor nem írtál volna olyan sületlenségeket mint tegnap.
A WG pedig nem volt balfék. Úgy működik a drop ahogy kell, ezt ki is fejtettem tegnap, de a reakciók alapján sokan nem értettétek hogy mire céloztam a kérdésemmel.
Szóval akkor kicsit átfogalmazva a tegnapi kérdésem alapján most már tudva rá a választ:
A cikkben az van hogy minden dropot egyszer lehet megnyerni. Az epic drop viszont minden nap egy új drop, minden nap másik tank. Vagyis egy dropot például az e75ts-t nem kaphattam volna meg kétszer, viszont a lorr már egy másik dropnak számít így azt megkaphattam szintén egyszer. Ez szerintem így logikus.Grat a 100% gm-hoz! Nekem az 5-ös ELC-vel lett 100% még régen. 5-ös szinten most könnyebb markolni a megnövelt hp és a sok kezdő játékos miatt, de a 100% így is szép teljesítmény.
#213273 peterson79
A tegnapi e75ts-ről kaptam külön értesítést. A mai lorr-ról nem jött külön értesítés de a képen látható helyen megszokásból ellenőriztem twitch-en és ott már írta hogy ma is kaptam egy epic dropot így már úgy léptem be a játékba hogy sejtettem mi fog várni.Más téma:
Toborzó programba érkezett két új választható tank: T54mod1 a meghívónak és skoda T40 a meghívottnak. A T54mod1 nagyon jó tank, free2play játékosoknak ajánlom hogy húzzák ki maguknak. Szerintem ez eddig a legerősebb tank azok közül amik eddig bekerültek ebbe a programba.
Recruit Friends and Earn Great Premium Tanks! -
Balcsix
senior tag
válasz
jano_77 #213196 üzenetére
Nem, a Twitch drop rendszere nem így működik.
A droppok nem fixek, hanem véletlenszerűen vannak kisorsolva. Ha egyedül nézel egy streamet folyamatosan 1 évig, lehet akkor sem kapsz droppot, miközben nézheti rajtad kívül több tízezer ember, és mondjuk kapsz egy droppot 10 másik emberrel egyszerre az első 5 perc után.
Röviden, a lényeg hogy a nézőszám nincs hatással a droppok mennyiségére, vagyis de, mert minél többen nézik annál több drop lesz kiosztva átlagosan a stream végére. -
Balcsix
senior tag
válasz
jano_77 #213184 üzenetére
"Véletlen se hagyjon a másiknak kicsit több esélyt arra, hogy Ő is megnyerhesse."
Erre még annyit, hogy ha nem ismered a mechanikát, akkor legalább ne írj hülyeséget!
A droppok száma nincs előre meghatározva, ahogy az sem, hogy ki és mikor kapja. Ez mind teljesen random tényező!Én ennyit szerettem volna, és tényleg nem kifejezetten ellened irányult a mondanivalóm, ez csak vélemény.
-
Balcsix
senior tag
válasz
Teljesen egyetértek veled, tényleg messziről észre lehet venni, hogy mi a helyzet ilyen esetekben, de szerintem ez nem pont olyan. Mindenki maga dolga, hogy mit csinál. Ne felejtsd, ez is egy nagy magyar szokás, hogy ennyire el vagy foglalva a "szomszéd" dolgával, miközben lehet te sem unatkozol annyira, hogy azzal foglalkozz.
Az meg, hogy nem értek veled egyet, az nem azt jelenti, hogy a többiek mellet érvelek, csak azt, hogy nekem ez a személyes véleményem. Ne is védekezz ezzel a "fogjatok kezet" dumával, mert egyáltalán nem erről van szó. -
e-newsee
addikt
válasz
Akkor jól értettem, de úgy voltam vele, hogy hátha nem úgy gondolod, ahogy írtad.
1)
Mire a királyi többes? Hol írtam én olyat, hogy minden nap várom, hogy megnyerhessem a napi ajánlatot akkor is, ha már megnyertem. Pont hogy azt írtam, hogy ma már el sem indítottam, mert már mindent dobott, amit lehetett, innentől majd a legközelebbi szakaszba fogom elindítani (20-án), mert akkor újra lehet kapni ládát, álcát és garázst. Napi tankot már nem, az csak 19-éig tart, és csak egyszer lehet nyerni, akkor meg minek menjen a háttérben a stream a semmiért?
2)
Nem értem ezt a "jó sok nyalizó cimborád van" megjegyzést. Arra, hogy egyetértenek páran azzal, hogy a chat ban (feleslegesen beszólni másnak, mert szerinted hülye) legalább annyira "magyar mentalitás", mint kihasználni a lehetőségeket, ha adottak? (persze jelene setben nem adottak, csak kchryss valamiért bízik benne.) És ugye a tapasztalat azt mutatja, hogy a WG tud béna lenni, amivel páran néha jól járhatnak. Lásd: bér Skorpi G becserélése végleges sima Skorpira az első csereakciónál.
3)
"Véletlen se hagyjon a másiknak kicsit több esélyt arra, hogy Ő is megnyerhesse."
Azt ugye tudod, hogy itt nem függ a kiosztott drop a nézők számától? Azzal, hogy ő belép holnap is, semmilyen esélyt nem vesz el mástól.Asszem ennyi. Jóccak!
-
notika77
senior tag
válasz
1. Ha nem nyerhetnek nem veszik el előled helyet!
2. Ha nyerhetnek másodjára is, akkor próbálkozzanak, te is azt tennéd! Millió és 1 prém tankod van, de biztos vagyok benne, hogy ha tankot lehet nyerni ott vagy te is, akár úgy is, hogy max. kredit kompenzációt kaphatsz érte. -
Balcsix
senior tag
válasz
jano_77 #213178 üzenetére
No offense, de ha a lehetőség adott, akkor miért ne lehetne próbálkozni? Egyik félnek se kerül plusz pénzbe.
Nem értem a problémádat. Érdekes egy gondolkodásmód...
Az meg, hogy ilyenen fennakadsz, egy picit fura nekem. Inkább ez a "magyar gondolkodás", hogy ha neked nem lehet valami, vagy nincs szerencséd, akkor másnak se legyen jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest