-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Kakumix #87116 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, mert nem mind1
(#87114) jozefgucci1: Én ugye tavaly nyár óta játszom, tehát most lesz/lenne az első prém nerf, aminek nem örülök. Még nem kaptam ilyen jellegű pofont és ez nem tetszik, mint ahogy az se, hogy sok kifejlesztett tankot egyszerűen kivesznek és kapsz helyette másikat, ha tetszik, ha nem.
-
Plasticbomb
addikt
-
jano_77
nagyúr
válasz
Kakumix #84125 üzenetére
Hát ITT elég világosan le van írva, hogy melyik tank legénységét melyik tankra képzik át az akció végén. Vagyis ha vki az amcsi heavy vonalat húzza és még nem jár a T110E5-nél, akkor mire eléri lesz egy ütős legénysége a tier 10 tankba.
Én speciel már meg vagyok a T110E5-el, de ennek ellenére a Mammoth-al megyek és képzem a legényeket, mert miután lejár az akció és megkapom a T110E5-be, átképzem őket a T57 HT-be, amibe úgy is kellene majd szerválni vhonnan legénységet, mert ugye előtte a T54E1 az még medium. Így lesz egy 2-3 skill-es legénység az újabb tier 10 amcsi heavy-be és olcsóbb lesz az átképzés, mintha a T54E1 legényeit képezném át.(#84130) h1mpi: bekapcsolta a legénységi gyorsított képzést!?
(#84131) szbalogh: nyílván 110%-ot akart írni
-
slett27
addikt
válasz
Kakumix #84086 üzenetére
Jaaa hogy a 8000-es össz sebzés kivitelezhetetlen mondjuk Tier 8 alatt ? Akkor lemondok a küldetésekről, tier 6 felett nem is játszok, mert annyira profi nem vagyok, a csata végén meg borzalmas látni hogy -28.000. Nekem illúzió romboló, hogy menjek farmolni 4-5x, hogy a Tier 8-9-10-el menjek egy kört.
WN8-am is csak 750.
rlazol :
Most néztem hogy vészesen alacsony a WN8-am. Jesszus !
Churchill I-re két karikám van, T-34-re 1 csillag, KV1-S-re is megvan az 1 csillag. Hellcat-re is... nem értem.
-
scyllarus
veterán
válasz
Kakumix #82716 üzenetére
"Fejlesztői hírcsokor #117
Bannolják azokat akik "megbundázzák" az egyedi missziókat"Én nem kockáztatnék.
Más: "The most important piece of news is… there will be no free FV4202 for current tier 10 FV4202 owners. Those, who have the FV4202 currently, will simply get it replaced with its successor. This channel is officially supported by Wargaming (it’s a sort of video outlet for WG RU), so yes, this is most likely legit. Well, shit."
FTR blog
-
emre
veterán
válasz
Kakumix #81031 üzenetére
Official EU Mod Stance – Which Modes are Forbidden?
List of Forbidden Mods for US Server
(#81038) h1mpi
Tőlem az összes siemka letöltheti, mert a lövegje attól még nem lesz pontosabb.
-
rlazol
veterán
válasz
Kakumix #80857 üzenetére
Köszönöm!
ez nekem nem 30 sec lett volna megtalálni.
Így tiszta, érthető, és a számok alapján valóban ez történt. Nem tudtam, hogy a free-nek minősül a 92-93 között lebegő XP is, az egyetlen, a kérdésemre válaszoló adó hszt pedig sajnos nem tudtam értelmezni, bizonyára az én hibám.Még egyszer köszönöm, hogy megkerested nekem!
-
rlazol
veterán
válasz
Kakumix #80836 üzenetére
ez ez csak akkor igaz, ha van "szabad" + XP-d a képességeken.
Pl van egy 100%-os első (6. érzék) és a másodiknak nem tettél be semmit de ott is van x ezer XP és ezerrel villog a + ikon, h rendelj hozzá valamit. És ha hozzárendelnékl akkor mondjuk lenne 22%-os egyből.De nálam ilyen nincs, minden képzettség full kihasználva és nem esett a szintjük, szóval nem ez a helyzet
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Kakumix #70184 üzenetére
Az a jóindulatomat az illető már azzal elvesztette, hogy elkezdett szórakozni velem és lökdösni. Csak visszakapja amit adott. Ha egy kocsmában fejbe vágnak, arra illik hasonlóan reagálni. Szerintem legalábbis. Ha egy játékban mindkét fél csal, akkor az fair játéknak tekinthető. Ebből kiindulva simán a fair játék része a reakcióm. Elvégre nem használok olyan eszközt, amit ellenem nem használtak korábban.
Részemről vége az offnak
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Kakumix #70181 üzenetére
Inkább rendszer által nem szankcionált tevékenységnek hívnám. Ami nem tiltott az legális a szabad világban. Mert ha beküldi a replayt a WG-nek síránkozva, hogy vele milyen csúnyán elbántak. Akkor sanszos, hogy őt büntetik meg. Mivel ő volt a konfliktus kirobbantója, és csak azt kapta amit megérdemelt.
Ha lesz egy működő rendszer, hogy a lökdösésért is bekéküljön valaki. Akkor majd egyszerűen megvárom míg kékre lökdösi magát... addig marad ez. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Kakumix #70175 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem szokásom hagyni magam. Ez az egyetlen módszer mivel retorziót tudok venni legálisan a renitensen, amit észre is vesz. A reportolásnak sok értelmét nem látom sajnos. . Talán tanul az esetből. Legközelebb nem fog lökdösni. Vagy ha fog, akkor akkor megint fedezékként lesz hasznára a csapatnak.
Hogy sunyiság e? Lehetséges. Együtt tudok élni a gondolattal. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Kakumix #70169 üzenetére
Ha valaki szemétkedik velem, akkor csak egyszerűen visszakapja. Mások által elfoglalt pozíciót így nem szokásom kisajátítani. Még ha nem is értek vele egyet, hogy az lenne a legjobb hely neki. Viszont ha valaki elkezd lökdösni mert ő kinézte a helyemet, akkor szépen átadom neki. Utána meg kitolom. "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"
Az hogy én alapjában véve a fair play híve vagyok, nem jelenti azt hogy hagyom magam terrorizálni. Nem az a "dobd vissza kenyérrel" típusú ember vagyok. Vehetjük ezt akár jellemhibának. -
törölt tag
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Kakumix #70161 üzenetére
Nem szeretem ismételni magam, de a kék már korábban elég balfék volt ahhoz hogy bekéküljön. Egy véletlen lövéstől nem lesz kék az ember. Kettő lövés meg már szándékos...
Vagy éppen a pálya másik végén voltál. Egy kékért én se mászok el messzire. Általában a "jóképességű" kékek a kezdő kör környékén játszanak nagyfiút. Onnan tényleg nem szoktak messzire jutni. Szerintem elég egyértelmű a játékszabály. Kék vagy: szabad préda. Ez így szerintem fair. A hóhér se kérdezi meg, hogy miért volt az ítélet. Csak végrehajtja.Mi ebből a tanulság? Ne lődd a saját tankokat. Még akkor se ha balfék a csapattársad, mert ez csak egy játék. Ha nem bírod idegileg a játék nem érte el célját. Mivel ez csak szórakozás. Ha meg felbosszant a hülyeségével mégis valaki ,akkor legyél kreatívabb. Lehet a nélkül is büntetni a csapattársaidat, hogy te magad szabályt sértenél. A kitolom az ellenfél elé módszer pl kifejezetten joghézagnak minősül... Ettől nem leszel kék, ki is szúrtál az áldozattal. Ha hull down tankkal vagy, akkor meg fedezéket is csináltál magadnak.
-
-
Stunts666
őstag
-
Diarmand
senior tag
válasz
Kakumix #67326 üzenetére
Ajajj. Hátha tudok segíteni.
Az első meccsen rájöttem a Comettel arra, hogy a tornya gyenge (freeből kifulloztam). 150 pennel átütött valami VéKá, engem meg a guta ütögetett. No sebaj, marad a hull down. A 12 fokos csőlehajlás brutális, sima terepen majdnem maga elé tud lőni, ezt kell vele kihasználni. Hull downozni kell ha tudsz, de nem megvárni míg visszalőnek, az a T29 és társai. Kidugod a fejed, eleresztesz pár gyors lövést és ott sem vagy.
Maga a tank elég kis méretű és alacsony, nem mellesleg egész gyors és mozgékony, bár lehetne agilisebb. Emiatt nem használható szerintem hagyományos medként. Én afféle spotter-sniper-med hibridként használtam. Ha a pálya alkalmas arra, hogy előrefutva adott pozíciókba spotoljak egy gyors passzívot valami bokor mögül, akkor az volt az első dolgom. Lásd Cliff E6. Odafutok, bekapcsol a csigaszem, lövök párat szigorúan hull downból, majd jövök is el onnan.
Kockáztatni szabad, de nem hülye módon. Számomra a legfontossab tudás a térképolvasás. Hogy tudd mikor kell merre menni és ott mit tenni. A Comettel ez hatványozódik, mert egy-egy jobb manőverrel meccseket lehet eldönteni. Sokszor nem tudtam, hogy merre induljak kezdés után, ezért megvártam amíg kialakul a front. Majd mindenki be volt spotolva és máris tudtam, hogy hol tudok érvényesülni, négy killel jöttem ki a kilences meccsről.
Nem célszerű a megszokott útvonalakon mászkálni, ott igen nagy az esélye, hogy elkapnak nagy tankok és véged.
Nem feltétlen kell hátul maradni, lehet előremenni, de takarásban. A legjobb ha a front(ok) közt akarunk valamit kezdeni és rálátást szerzünk az ellenfél oldalára. Ki kell használni, hogy adott szituációkban nem veled foglalkoznak, ekkor kell szépötyizni az ellenfeleid.
Ez nem az a tank, amivel egyedül megtartasz egy frontot akár hetes tierben is. Ha gáz van, spuri van. Őrizni kell a hp-t ha lehet, mert egyrészt kevés van, másrészt a végjátékban már neki lehet menni leharcolt nyolcas heavyknek is ha fullon vagy és végük.
Azt írtad nem használsz aranyat. Most lehet, hogy sokan kiröhögnek, de a Comet megköveteli az aranyat, két okból. Neki van a leggyengébb ágyúja tier hétben és heavy súlyozása van, így keveset megy saját ligában. Ezzel a tankkal lőttem el a legtöbb aranyat szerintem. Sokszor olyankor is azt lőttem, mikor nem kellett volna, szimpla figyelmetlenség. No meg mínuszok.
Nem minden magán a tankon múlik, hanem a játékoson is. Próbálj egy kicsit agresszívabb lenni, próbáld megtippelni, hogy hol mire számíthatsz, hol van neked a kedvező pozíció. Néha nem is a sebzéssel lehet nyerni, hanem azzal, ha te vezeted a többieket. Erlenbergen egyszer én félig-meddig én vezettem a támadást egy nyolcas meccsen. Meglepődött az ellenfél, mikor egyszer csak az arcában voltam (támadás módban, támadtunk), erre felbátorodtak a mieink is, és jöttek utánam. Én csak kidugtam a habtestem, majd vissza, ők meg kétségbeesetten próbáltak belőni. Aztán mikor lett nagy népi összeborulás, akkor már tudtam vadászni, mert nem rám koncentráltak.
Érdekes tank a Comet, csak nagyon nehéz használni. Kerestem pár replayt neked, hátha segít valamit.
Próbáltam nem olyanokat keresni, ahol kijön, miként játszottam a Comettel, nem hetes meccsen.
[link]
[link]
[link]Remélem tudtam segíteni.
A kevesebb sebzésre meg azért van több átlag xp-d, mert te prémmel nyomod
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kakumix #67326 üzenetére
Meg sem tudok mozdulni a legtöbb pályán, amikre azért más tankokkal van elképzelésem, mert ha egy pályán jobbra megyek amerre a heavyk szoktak, akkor az a gond, ha balra amerre a medek, tuti mint most is a vérvörös hármas T34 szakaszba botlok + ráadásként még egy KV-4, meg az aprónép mögöttük. Ez csak egy T8-as "csata" volt, de alattam már csak egy Chafee volt az ellenfélnél T6 és T7 nem is volt csak T8-as heavy és TD (IS-3, KV-4, T32, KV-4 stb.). Mit kellene ilyen leosztásnál tennem? Elindultam egyik oldalon, amint felspotoltam a felsorolt tankokat húztam be a házak mögé, de annyian voltak szemben, hogy a két házat pozdorjává lőtték előttem és a kezdés után már nem éltem meg a 2. perc végét pedig vagy egy fél percig álldogáltam, hogy hátha a csapateloszlás segít eldönteni mit kellene csinálnom. Jó, persze ez egy akár balszerencsésnek is mondható csata volt, de akár egy Cromwellel sem lett volna megoldhatatlan a helyzet (T7-ben persze).
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
válasz
Kakumix #67075 üzenetére
Na hát csak sikerűlt nem tudom mi volt a gond de sikerűlt.
el is kezdeném akkor.
-----------------Hozz Egy Liter Pálinkát megnyitotta kapuit.------------------
---------------------------TAGFELVÉTEL AKTÍV!-------------------------------------Ha hozol egy Liter Minőségi Pálinkát és
-elmúltál 18 éves
- legalább az utolsó 1000 csatád WN8 értéke eléri az 1100-at.
- és legalább 2 db ESL és CW képes Tier 8-as Tankod van a garázsba
- és még emellett legalább 1 db Tier X-es CW Képes tankkal is rendelkezel
- aktívan használod a Teamspeak 3 programot.Akkor nálunk a helyed.
Frissen alakult Pálinkát imádó emberek jelentkezését várom. (persze akik nem szeretik azok is jöhetnek.)
Amit nyújtani tudok:
- Az egy liter pálesz amit én hoztam.
- Saját Ts3 szerver.
-Idővel jó és családias légkör.
- Idővel cw és még sok más dolog.Ui: Ha nem jó a pálinkád inkább ne is gyere.
Ha valakinek van kedve akkor keressen meg itt vagy ingame: Walakyy
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Kakumix #66709 üzenetére
nálam épp most volt, hogy célzok a kis ARL-el, erre elém laggol az IS és persze a kupoláját ellőttem... Erre felháborodik és szembelő HE-vel... Gun, ammo, lövész oda... Írom neki, hogy sorry, de bejött elém, ne lövöldözzön, erre elkezd idiótázni
Persze hamar meghalt, mi meg lehoztuk a meccset, de erre való a safe shot, bár nem tudom, hogy ebben a helyzetben mit tett volna a mod, mert ugye én sem láttam, hogy elém fog jönni.
Más: Megvettem a nashornt, hogy majd akkor ez jobb lesz, int az előző. Nem jobb. Igaz, hogy a kreditet termeli nagyon, de nm bírok vele sebezni 1000-nél többet, mert nem tudok kit. Előre nem lehet vele menni, gun dep nincs csak fel
és ha egyedül maradok a forgolódás se megy neki. Ehhez társak kellene akik spotolnak meg védenek a másik 3 oldalról...
-
-
Simi37
őstag
válasz
Kakumix #66117 üzenetére
"Bár azt is már vagy 3 patch notesban olvastam, hogy megvalósítják, ha szakaszban játszok és kilőnek, akkor a kamera először a szakasztársaimra váltson klikkre és ne a számomra érdektelen idegenekre, de még mindig nem működik."
Érdekes nekem azóta működik amióta betették. (Nyilván ha kilövik a társadat akkor nem fog rádobni.)
-
scyllarus
veterán
válasz
Kakumix #63469 üzenetére
Most húzom az M5-öt... Egy nagyon jó kis tank, gyakorlatilag ágyú nélkül. Az "ágyúja" lassan céloz, átütése nincs és még pontatlan is. Egy élmény komolyan, bárminek a hátába tudok kerülni, de pattogok egy T5-ös fenekéről is. Páncélja nincs, tehát az első lövés után (ami egyébként, ha be is talál, alig sebez a legnagyobb penes izével) azonnal spuri, mert bármi átlő. Azzal is vannak olyan sorozataim, hogy 10 lepattanó lövés...
-
dfsz34
őstag
válasz
Kakumix #61107 üzenetére
Ez egy tipikus életkép, de nem azt jelenti, hogy csak ez történhet tier2-ben, de elég jól jellemzi a színvonalat.
Én úgy látom, hogy lényegesen másmilyen a csaták lefolyása teir5-ben, mint tier2-ben, sőt inkább azt mondanám tier1-3-ban. Azért írtam, hogy szerintem pl egy T49-el sokkal inkább meg kell izzadni a győzelemért, ha pl a T18-hoz hasonlítom.
Ha valaki ezt nem így látja, hát akkor neki meg az a véleménye, részemről rendben van az is. A játékosok tényleg nem sokkal okosabbak tier5-ben (sem), bár azért több a tudatosság valamivel, de sokkal inkább az lehet, hogy tier5-ben már sok kemény, komolyabb tank van, tehát azok ellen kell megoldani a helyzetet, nekem ez lényegesen bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen tipikus csatákat a tier2 statpad tankjával a T18-al szoktam menni, ahol egy tipikus életkép, amit leírtam, arcot kirakni, aztán halomra lőni a felsorakozó vörösöket. Ha nem használnak aranyat, akkor ritkán lövik be, közben ők elhullanak tipikusan.
A free-ből kihúzás tényleg érdekes kérdés. Pont nézegettem, hogy mit tudtam kezdeni low tier-ben és meglepett, hogy tier1-ben a kapott 100% legénységgel valami nagyon durva xp és wn8 érték jött be. Utána zuhanórepülés, azonnal tier2-ben, ahogy jöttek a stock tankok, gyengébb legénység. Több olyan tank volt, amire tisztán emlékszem, hogy egyszerűen nem bírt sebezni stock ágyúval. Hiába lőttem bárhova, semmi, a megkerüléshez meg egyszerűen lassú. Ha volt két sebző lövésem, akkor már tapsoltam.
Abszolút megértem, hogy átugrod a low-tiert, a játékélmény borzalom a legtöbb tankkal és ha fontos valamennyire is a stat, akkor meg kap egy szép gyomrost a wn8 értéked, nem győzöd utána visszahozni elfogadható szintre.
-
Angel1981
veterán
válasz
Kakumix #59478 üzenetére
Állítólag utánanéztek, és kiderült, hogy megrendezett videó volt:
"Storm elmagyarázza a híres "28 bot" videót: "Megszervezett meccs volt egy szerver újraindítás után amikor majdnem senki más nem volt a szerveren. Összegyűjtöttek pár ember és több kliens futtattak majd egyszerre indították a csatát. És ez lett az eredménye. Bannoltuk a kísérletezőket.""
Az a videó egy kicsit nekem is gyanús volt valahogy....
-
-
Bingisz
addikt
válasz
Kakumix #58466 üzenetére
De nemrég volt a HWSW fórumon egy lila gyerek aki 1v1-be állt ki egy kékkel, hogy megmutassa mennyivel jobb a lila a kéknél és a feltett videójában látszik, hogy csalt össze-vissza, az ellenfele állítása szerint (nem tudom, hogy megtette-e) reportolta, de ennek ellenére még mindig klántag és a héten láttam is játszani.
Na így terjednek a pletykák.
-
bigobert
tag
válasz
Kakumix #58434 üzenetére
A fehér tank mod szerencsére nem érint. A BalCalcMod-ról nem is tudtam, hogy mi, ezért nem piszkáltam. Jó, hogy megemlítetted, mert a célkereszt leesését napi szinten tapasztalom, ugyanakkor nem zavar.
A damagepanel, hitlog, gold detector ha jól tudom megengedett.
A térképpel kapcsolatban voltak kérdőjeles dolgok talán. Kidőlt fa mutató, vagy hasonló. Ez sem érint.
Viszont a térképen az utoljára észlelt pozíció elfogadott, ugye? Továbbá max. látótáv, megjelenítési táv, tehát a "vonalkák" szintén.
Amit szívesen feltennék, az a bohóc skin, mármint ami felfesti a tankokra a kényes területeket. Ez vajon megengedett?
-
Angel1981
veterán
válasz
Kakumix #58353 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a 8.6 előtt csak aranyért volt prémlőszer, és aki vett aranyat, az biztos vett több-kevesebb prémlőszert is, amiből közvetlen bevétele volt a WG-nek.
Most is van, csak közvetett módon - ezért vonakodnak annyira, hogy nerfeljék a prémlőszereket.#58357 dvids: "Én sokkal kevesebbet játszom már heavy tankkal a prémium lőszer elterjedése óta, pedig előtte azért élveztem. De volt egy nagy törésem a KV4-essel, amikor tökéletes bedöntés mellett is úgy vitt át a medium tank prémium lőszerrel ahogy akart, ott félreraktam jó időre a heavyket és azóta is már elég keveset játszom velük."
+100
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
Kakumix #54853 üzenetére
Én azt sem bánnám, ha nem engedélyeznék a modokat, ha a leggyakrabban használtakat beleépítenék a játékba Ők maguk! Ezt miért nem tudják megtenni? Hivatalos fórumon csináljanak egy közvélemény kutatást, hogy mely modokat preferálja a legjobban a játékos állomány és azokat tegyék be a játékba alapból....akkor nem kell összekukázni őket legalább!
3 célzómodot vagy akár 5 is igazán betehetnének, hogy lehessen választani, betehetnék a zoom modot, fehér hullákat pl. Nem gondolnám, hogy ez akkora feladat lenne részükre.Amúgy én csak remélem, hogy nem kell újra modokra vadászni a pénteki javító patch miatt!
-
jano_77
nagyúr
válasz
Kakumix #53071 üzenetére
3db T-54 jó mókát tud csinálni szakaszban.
(#53072) Enzolord: irigyellek Titeket, hogy ilyenkor is tudtok játszani!
Se suli, se munka?
Egyébként ebből a 2 napig tartó minden győztes csata 2x TP valójában egy nap lesz, mert holnap ugye updatelés lesz, azzal el is megy pár óra majd.
-
dfsz34
őstag
válasz
Kakumix #53059 üzenetére
Hogy rohadna meg. Nekem is, bár én még nem nyertem, de a két vereség simán megvolt.
T95-el, himmelsdorf, mondom lesz egy jó kis csata. A vár alatti utca felé mentem és mire a fedezékekhez értem, kb 1,5-2 perc, azalatt 8 csapattársam már elhullott és az ellen scout már a seggemben volt, mondom wtf.
Ha most meg ráadásul az x5-t is elbukom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged