- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Des1gnR #1646 üzenetére
Köszönöm, ezek tényleg jók és a téma is alapból tartalmazza, amire mondjuk gondoltam.
Annyi kérdésem viszont lenne, hogy egy ilyen oldal leprogramozása kb. mennyibe kerülni? Mert a design nem érdekes csak annyi, hogy átlátható legyen és mobilra optimalizált.
Nem tudom, milyen áran dolgoznak itthon, hogy mekkora összegbe kerülhet kb. egy ilyen rendszer kiépítése? Persze tudom, hogy a plusz funkciók plusz költség, de érdekelne a dolog.
Mert sajnos az a bajom a plugin-ekkel, hogy jó jó de nem a legjobb nem adja meg azt a nagyon egyszerü kezelhetőséget, amit én szeretnék. Persze van amikor nagyon jók és nagyon jól beleépíthetők az oldalba.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Des1gnR #1644 üzenetére
Modelleknek szeretnék egy rendszert kialakítani, akik nálunk dolgoznak. Ugye a modellek adatait fel kell vinni a rendszerbe és ehez kéne egy olyan felelüt, ahol be tudom állítani azt, hogy milyen adatokat kell majd elkérni illetve milyen adatokat kell tárolni róluk. A legjobb az lenne, ha ugye ezt én fel tudom építeni, de csak egyszer keljen megcsinálni, majd utánna mikor viszük fel az adatokat, vagy esetleg kollégám viszi fel, akkor legyenek olyan mezők, amik nem kötelezőek, de vannak olyanok amiket kötelező megadni és ugye ha nincs kitöltve akkor dobjon is fel egy hibát. Ide kell az, hogy fel tudjunk tölteni képeket a profilhoz, de ezeket tudjuk cserélni törölni stb.
Kell hogy tudjunk helyrajzilag szürni. Tehát hogy mondjuk innen Budapastről kell egy modell akkor kilistázza azokat akik ott élnek. De minnél jobban személyre tudjuk ezt szabni annál jobb (Több szűrés stb.)
Amikor egy ilyen profil elkészül akkor a modell is be tudjon lépni megnézni a saját adatait, de modosítani ne tudja csak ha mi modosítjuk, illetve néhány adatot ne lásson, amit magunknak írunk fel.
Ezen felül pedig a rendszerbe lenne egy üzenőfal ahova tudnak írni és megtudjuk őket válaszolni. (Kb. mint facebook-on)
Persze fontos, hogy lehessen bővíteni a rendszert, mert ezekután lehet bele statisztikákat tenni, akár számításokat, amik csak megint megkönnyítenék a munkánkat.
És persze fontos, hogy mobilon elérhető legyen.
Nagyvonalakban ennyi így hirtelen, és a WordPress tudom jól, hogy egy nagyon kezes rendszer teli alapból nagyon jó funkciókkal.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Des1gnR #1633 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igazából elkezdtem az oldalt megcsinálni, és találtam is egy témát, amivel megvalósítható a rendszer, de nem lesz tökéletes, hiszen én ezt majdhogynem úgy szeretném használni, mint egy vállalatirányítása rendszer, amit nem csak én, de másik is elérnek és mindezt mobilon keresztül is.
Néztem már sok vállalatirányításra való szoftvert, de sajnos egyik se felel meg az én elvárásaimnak vagyis nagyon sok dolgot tudnak, de ami nekem kéne azt nem.
Így pedig jelenleg azt tartom még járható utának, hogy saját témát írunk a wp-re így csak azok a funkciók lesznek benne, amik ténylegesen kellenek is.
Bár tanultam weboldal programozást, nem használtam és ugye minderre rájön a WordPress alapja, amire ezt meg kéne írni. Fogalmam sincs mennyire bonyolult. Esetleg tudtok ajánlani valami könyvet? A legjobb a magyar, de az angollal is megbírkozok.
Köszönöm a segítségeket!
-
Dexter68
addikt
válasz
Des1gnR #1634 üzenetére
Szuper, köszi.
Általában a WooCommerce Poor Guys Swiss Knife-t használom erre, de jó, ha van egy ilyen leírás, ha makacskodnának a pluginek. -
Melack
veterán
válasz
Des1gnR #1590 üzenetére
Helló!
Szerintem ami jó lenne bele (mint totál kezdő)
- javasolt tárhelyek
- leghasználhatóbb ingyenes kiegészítők
- leghasználhatóbb fizetős kiegészítők
- hints&tips kezdőknek, mibe futhatnak bele mint hiba
- setup infók, mit és hogyan, hogy jól fussonHirtelenbe ezek ugrottak be
-
sz.j
nagyúr
válasz
Des1gnR #1492 üzenetére
"...Ha leírod, hogy pontosan mi a feladat és megadsz mindent, akkor szívesen segítünk."
Köszönöm a felajánlást, amúgy "semmi különöset" nem szeretnénk csak valami olyasmit mint ami a képen is látható. Kiválasztható legyen a termék, ami alapból tartalmazza a rá jellemző egységárat, és a szélesség (m) és a magasság (m) beírását követően az Enter vagy OK gomb megnyomására, vagy automatikusan jelenjen meg a beírt felület nagyságának megfelelő ár.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Des1gnR #1471 üzenetére
Vásárlásnál kiválasztod op.rendszert és neked kell telepítened a webszervert és mindent amire szükséged van.
Nekem a Magyar Hosting-nál van több VPS-em és elégedett vagyok velük. Persze ha nemzetközi a célközönség akkor érdemes valamelyik nagyobb és ismertebb szolgáltatót választani!
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Des1gnR #1471 üzenetére
Én a DigitalOcean-t javaslom. Erre a linkre kattintva kapsz $10-t indulásként, viszont egy $5.00-os feltöltést igényel PayPal-on.
Gyakorlatilag mindent neked kell konfigurálni, de vannak előre elkészített csomagok (pl. WordPress előtelepítve).Én nem bántam meg, hogy őket választottam. Frankfurti szerverük ajánlott
Én a $10 -os csomagban vagyok jelenleg (frankfurti szerveren). -
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Des1gnR #1293 üzenetére
Ha eleve min.js fájlok vannak meghívva (mint általában) és arra még rátolsz egy minify-t akkor annak nem lesz jó vége sosem.
Én Google Pagespeed modult használtam VPS-en, ami baromi jó de sajnos pár hete beadta a kulcsot mert szétesik az oldal. Pedig ezt a Google készíti. De már nem érdekel. Majd megvárok egy frissítést és hátha...
Ha Disk Cache van haszálatban akkor töröld le a Cache fájlokat és ha van rá lehetőség akkor a kereső plugint vagy annak a fájljait add hozzá kivételként!
-
Des1gnR
őstag
válasz
Des1gnR #1080 üzenetére
Ezt találtam még, de ezt nem ismerem: https://wordpress.org/plugins/media-library-alt-fields/
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Des1gnR #1070 üzenetére
<body class="home page page-id-3803 page-template-default col-3cm full-width gecko wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.8 vc_responsive"> nem található, ezért nem jelenik meg.
Látom, hogy az előző oldalra hivatkoznak a képek...de hogy miért?
Mert az eredeti adatbázisban ez szerepel és Te ezt importáltad be. Tehát lényegében annak a másolatával dolgozol. Meg kell változtatnod a linkek értékét a használni kívánt értékre!
-
Des1gnR
őstag
válasz
Des1gnR #1037 üzenetére
Na hoppá mit találtam
Nem ismertem eddig, de nagyon hasznos cucc: WooCommerce Advanced Bulk Edit
Ettől függetlenül mondjuk szeretném ha működne a WP All Import is, szóval továbbra is várok tippeket.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Des1gnR #1030 üzenetére
Az, hogy fos! Nekem megvan a fizetős verzió amiért 130USD-t b@sztam ki az ablakon. Import közben sokszor nem történik semmi. Pár száz termék beimportálása dedikált vason akár 1 órát is igénybe vehet. De 30000+ terméknél volt, hogy 23 órán át futott és megevett 10GB memóriát. A fejlesztője pedig egy pöcs!
Egyébként az XML hiba lehet szimplán rosszul megadott jelszó és/vagy felhasználó vagy csak szimplán nem áll rendelkezésre a nagykernél a fájl. De lehet hibás az XML fájl is.
-
_ak_
addikt
Az első probléma valószínűleg abból adódik, hogy amikor készíti a képeket (mint ahogy lent is írtad), akkor annál a képnél erősebben körbevágja, hogy megfeleljen a beállított képméretnek és aránynak.
Itt nézelődj, szerintem segíteni fog.A második érdekesebb. Nem kapcsoltad ki véletlenül a Lightbox szkriptet a woocommerce/beállítások/általános menüben? Vagy lehet, hogy be van kapcsolva egy másik és ütköznek. Itt arról beszélnek, hogy hogyan lehet teljesen kikapcsolni a beépítettet és engedélyezni egy másikat.+
A harmadik passz. Egyfelől nem tudom, hogy miért a sok méret, másfelől pedig én túl hasznosnak találom ahhoz, hogy kikapcsoljam, még ha lehet is. Ha nagyméretű képeket használsz mindenhol, az nagyon megfogja az oldalt. Hiába méretezed le CSS-ben, attól függetlenül mindig a nagy képet kéne betöltenie, ami nagyobb forgalommal jár. Ez ugye egyenes rossz, ha mobilról nézik az oldalt.
Ezt a sablont amúgy Te csináltad? Felfedezni vélem a 2012 alapsablon nyomait, ennek ellenére még is szépen át van faragva.
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Szerintetek miért van az, hogy egy termék megjelenítésekor a termékképre automatikusan rázoomol az oldal?
Ha rákattintok akkor mutatja normálisan a képet, de a termékadatlapon is jó lenne látni a teljes képet, nem csak a belezoomolt részt.Pl: [link]
Azt eddig nem sikerült megoldanom, hogy a képre kattintva egy képnézegető jöjjön be. Arra is várnék tippeket.
A másik pedig az, hogy termékképfeltöltéskor létrehoz minden képhez pár különböző méretű képet. Ezt ki lehetne valahogy küszöbölni? Nagyon fogja a helyet.
Pl:
dell-utangyartott-patron-toner-150x150.jpg
dell-utangyartott-patron-toner-160x160.jpg
dell-utangyartott-patron-toner-300x300.jpg
dell-utangyartott-patron-toner-520x245.jpg
dell-utangyartott-patron-toner-720x340.jpg
dell-utangyartott-patron-toner-90x90.jpg -
_ak_
addikt
Köszi a linkeket, WooThemes-en pont most reklámozzák, a hivatalos commerce sablonukat.
Ez megteszi addig, amíg ki nem találjuk, hogy mi lesz a végleges.
Nagytalp:
Ez elég jónak ígérkezik, ahogy látom széleskörű beállításai vannak.Viszont nem teljesen világos, hogy hivatalosan hogy is van ez a sablon használat. Konkrétan a ThemeForest-en lévőkre gondolok. A Regular licence alatt, mintha az szerepelne, hogy egyszer használható fel egy oldalhoz, amennyiben a végfelhasználónak nem kell fizetnie érte?
Tehát ha magamnak csinálok egy oldalt, akkor 60 dodó, ha másnak pénzért, akkor majd' 3k?Más. PHP-s topikba volt linkelve: PHP-HHVM-WP
Mivel eddig Laravelel foglalkoztam, pont van egy Vagrant box hozzá, amiben könnyen aktiválható a hhvm, igaz az SMB megosztás a szűk keresztmetszet, szóval ebben a környezetben, kis méretű alkalmazás esetén nem tapasztaltam semmi gyorsulást, de legalább kiderül, hogy minden megfelelően működik-e, így lehet, hogy a VPS-re érdemes lesz ezt is be konfigolni.
-
Nagytalp
senior tag
A témámban megadható a linkek színe ezért arra gondoltam, hogy a CSS nem pálya. De most ha jobban végig gondolom akkor egy külön div megoldhatja a problémát.
Egyébként köszönöm a cikket, sikerült megértenem pár dolgot amit a PSP pluginban már eddig is nézegettem de nem tudtam mire is jó?
Azt viszont még mindig nem értem, hogy a magas kulcsszó sűrűség mennyire lehet gond?
-
The DJ
addikt
Pedig működnie kellene. Viszont a jQuery includolására nincs szükség külön, mivel a Wordpress alapból tartalmazza és be is hívja minden esetben. Szedd ki a jQuery-t kívülről meghívó sort a <head>-ből és ha ezután sem jó akkor nyiss egy böngésző konzol-t vagy Firebugot (én ezt pártolom) és nézd meg milyen Javascript hibaüzenetet dob az oldal. Azon el lehet indulni.
-
Nagytalp
senior tag
A Premium Seo Pack plugin alapvetően a mondatot írja be a fókusz kulcsszavak mezőbe. Ezt kitörlöm és csak az általam megítélt egyetlen szó marad meg. Erre a plugin ad visszajelzéseket és javaslatokat, tehát a leírás alapján szerintem nem csinálom rosszul. Persze rengeteg még a munka és csomó dolgot nem feltétlenül értek.
A belső linkek építésével annyi gondom, hogy jelenleg nem sok egymásra mutatható tartalommal rendelkezünk. A főoldalról pedig nem lenne kafa linket készíteni a tartalomra mert az én esetemben szép kék lesz a link. De idővel csak felépül ez a lap is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- SörcsaPH!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elhalasztották a Marathon megjelenését
- Metal topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest