- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
őstag
Hát kb ikonokról lenne szó. Nem méret probléma. Alap sablonnal nincs is gond.
Úgy mint itt fórumon mondjuk a smilyek. Egy szót akarok irni. Majd kis ikon, majd még egy szó.Pl.:
Teszt
majd
És így jelenik meg.:
Teszt
majd
Alignment a képeken nincs. Mégis új sorba kezdi akármit csinálok...
-
törölt tag
Meglehet, hogy a galéria képek, ahol nincs meg a Google által ajánlott 48 pixel. Esetleg így. 3 oszlop helyett csak 1. így elvileg kell legyen elég hely a kattintásra.
@media only screen and (max-width: 480px) {
#gallery-1 .gallery-item {
float: none;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 100%;
margin: 1.5em auto;
}
} -
sz.j
nagyúr
Ezt nem értem ...
Az előzetesen elvégzett javításokat követően nem változtattam meg semmit miután a hibajelző oldalt feldobta és láss csodát, most kaptam egy e-mailt a Google-től, hogy minden rendbe van ...Akkor milyen újabb javításokat kért tőlünk, és azt minek kérte ...?
-
törölt tag
Elképzelhető, hogy van hozzá köze.
Mobilon a formotok nem teljesen van a helyén:
Fixelhető, ilyesmire:
input[type="text"],
input[type="email"],
textarea {
max-width: 100%;
box-sizing: border-box;
font-size: inherit;
font-family: inherit;
font-style: inherit;
font-weight: inherit;
padding: .25em;
}
input[type="submit"] {
padding: .5em;
width: 180px;
margin: 1em auto;
display: block;
text-transform: uppercase;
} -
törölt tag
Valójában a kemény az, hogy sales üzenet volt, tehát még kerestek is volna rajta bőven több domain + tárhely megrendelése volt a cél. Emellett már vittem hozzájuk kb 15 ügyfelet, nem is a prémiumért.
Szerencsére a WP-k alá elég sok a választék, a nagyobb oldalakhoz pedig amúgy is csak VPS-t tudtak felkínálni, ami manapság már szintén nem volt kiemelkedő képességben-árban.
Sajnos erről az jön le, hogy ilyen "beállítjuk és elfelejtjük" kategóriás cég, persze lehet, hogy csak kifogtam a legkevésbé motivált emberüket.
Most már mindegy, ezt bukták, nem könyörgök nekik, hogy válaszoljanak a levelemre.
Elégedett voltam velük, de ennyire azért nem jók. -
The DJ
addikt
Elég bugyuta fordítás, nem világos teljesen mit is csinál. De ártani nem árt, kapcsold be, utána tesztként próbáld megnyitni a korábban problémásnak jelölt kép csatolmány oldalát. Ha továbbra is megjelenik és megnyitható, akkor nem oké a dolog, ha viszont helyette máshová dob át az oldal, akkor valószínűleg jó lesz így is, mert ebben az esetben a csatolmány oldalak kapnak egy automatikus átirányítást.
-
sz.j
nagyúr
Közben keresgéltem a témában és ezt az oldalt találtam, ami némi infót ad a "lágy 404-el" kapcsolatban, de újból felmerül az előző hsz-ban is feltett kérdés.
Hogy lehet a "lágy 404 hibát" megelőzni, mert azért az kissé nonszensz lenne ha minden kép (közel ezer db) vagy bármi más hibáinak kivédésére 301-es átirányítást vagy 404-et kellene a .htaccess fájlba írni ...?
-
törölt tag
Media query-vel, viszont ahogy néztem a sablont amit használsz nincs rá "mindent elkapó" megoldás, végig kell nézni hol ütköznek az elemek mobilon és hozzá adni őket a szabályhoz:
pl:
@media screen and (max-width: 960px) {
.single-view .entry-content {
font-size: 1.4rem; /* 1.4*16 */
}
} -
sz.j
nagyúr
Az # 5925 szh-ban pontatlan voltam, mert a Google nem általánosan (asztali és mobil) tartja kicsinek a betűméreteket hanem csak mobilon ...
Íme a levelük:
"Search Console
Mobilos használhatóság kategóriájú problémákat észleltünk a webhelyen
A Search Console megállapította, hogy webhelyét 2 Mobilos használhatóság kategóriájú probléma érinti:
Legfontosabb problémák
Webhelyén a következő problémákat találtuk:
A szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható
A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz"Remélem, hogy helyesen gondoltam azt, hogyha növelem az asztalin lévő betűméretet, akkor arányosan növekedni fog a mobilon lévő betűméret is?
Vagy tévedek és ilyenkor a mobil betűméretét másutt kell állítani? -
-
törölt tag
Így van, érdemes megemlíteni, hogy folyamatos karbantartást igényel, pár hete vettem át egy munkát ami évekig első helyen volt egy nagyon kompetitív kulcsszóra és a derivatívákra is. Valamikor 6-8 hónapja abba hagyták rajta a munkát és szép lassan vissza csúszott a 3. oldalra. ( a kontextus keresés ugyan az, tehát effektíven vesztett a helyéből)
Persze itt szerepet játszik az is, hogy a konkurencia mennyire dolgozik. Nálunk ha valaki kér optimalizálást, előbb felmérjük, hogy az optimális landolási rátát mutató kulcsszavakra ~kb milyen a versenyhelyzet és annak trendjei.
Nem mindegy, hogy almára vagy körtére kell optimalizálni, ha az alma népszerűbb és esetlegesen más tartományok is versenyeznek érte, függetlenül a kereskedelmi tevékenységtől.
-
törölt tag
Ha mindegyik alaposan be van állítva, akkor nem lesz túl nagy eltérés a cache pluginek között. A legnagyobb probléma akkor szokott előfordulni, ha nincs rendesen beállítva és felzabálja azt a minimál CPU-t amit egy shared hosting csomagban adnak.
A többi plugintól is függ nagyban, hogy melyik lesz "jobb".
TLDR;
Minden oldalhoz külön meg kellene vizsgálni, hogy mely aloldalakra ésszerű a cache.
-
The DJ
addikt
Az első oldalon sima Arial a font, nálam pedig Open Sans.
A HelloWP-s Divi ajánlat nem kamu, a WPHU.org tulajdonosa a HelloWP tulaja is, többször felmerült már ez a kérdés, elvileg teljesen legális és hiteles ez az ajánlat is. A Facebookos WP csoportban lehet erről többet olvasni, többen is kérdezték már (egyébként az a csoport is az övék már).
-
törölt tag
Egyelőre vissza tartom a véleményezését amég jobban kiismerem.
Ami nekem fura kicsit, hogy alapvetően nem adott sok újdonságot.
Workflowk:
A) Aki plugint és shortcode-ot használt, annak egy kicsit talán kényelmesebb, hogy minden egy felületen van
B) Aki VC-t és egyéb kompozer plugint használt, - majdnem ugyan az, csak 1 plugin helyett sokkal többet kell kiismerni, telepíteni, managelni, stbstb (blokk bővítésre).Nagy a redundancia és a verseny.
Blokk plugin - Core és Blokk plugin - Blokk plugin között is elég nagy átfedések vannak már most, kb ugyanaz a kimenet csak 1-2 paraméterezés tér el.
Szerintem elég hamar featurecreepapocalypse lesz a vége, mikor már több népszerű blokk plugin kerül a rendszerbe.
Majd meglátjuk, igazából fejlesztőként perpill se előrébb se hátrébb nem vagyok az új szerkesztővel, kivéve ha keverni kell a megoldásokat egy-egy oldalon a régi eszközökkel (ami már hátrányos lehet). Már most is ez a legnagyobb gondom a WP-vel, hogy egyszerű custom adatot nem tudok definiálni + lekérni a beépített funkciókkal. Így nekem CMS-nek annyira nem jó, de hát eredetileg sem erre szánták
-
-
mrrr74
aktív tag
Javították, ha teszel fel egy wordfence securityt, az ráadásul azonnal figyelmeztet ha valaki belép adminként az oldaladra. Ezen kívül ha jól tudom, az ellopott jelszavakról/feltört oldalakról adatbázisuk is volt és értesítették az adminokat, hogy azonnal módosítsák a jelszót.
Egy plugin frissítés, előtte (feltört oldal esetén) adatbázis visszaállítás, a jelszó megváltoztatása megoldást jelentett.
-
törölt tag
Érdemes benézni az extension repo, komment részlegére.
-
The DJ
addikt
-
-
The DJ
addikt
Firefoxban készült, de minden böngészőben megoldható a dolog lényegében. F12 (fejlesztői konzol), ott belenyúltam a CSS-be, ezt a változtatást pedig rögtön mutatja is az oldal. Még annyi történt, hogy előtte bekapcsoltam az alkalmazkodó megjelenítést és beállítottam egy mobil felbontást, hogy ne a desktop változatot töltse be és tudjak dolgozni a mobil reszponzív megjelenítéssel. Nagyon hasznos eszközök, napi szinten használom a fejlesztői konzolt és az alkalmazkodó megjelenést is.
-
The DJ
addikt
Gondolom a bővítmények menü alatt sincs ott a szerkesztés opció.
A biztonsági bővítmények kapcsolják ezt ki általában, hogy megnehezítsék az esetlegesen bejutó kezdő hackerek dolgát. Például az iThemes Security bekapcsolás után rögtön el is tünteti ezeket az opciókat, de itt könnyedén újra engedélyezhető a beállításaiban.
-
törölt tag
FTP kliensel az aktív témád: /wp-content/themes/__AKTIV_TEMANEVE__/
azon belül általában a /css mappában van style vagy theme .css vagy hasonló. Ennek az aljára kellene másolni és akkor jó esetben az !important-rész nem is kell majd.Sajnos konkrétan nem tudom megmondani mert a cache plugin összemossa a forrást. Ha már cache plugin, ezt az effektív változtatásokhoz majd resetelned kell, a mikéntjét most nem tudom pontosan megmondani.
WP Fastest Cache
autoptimizekeresésekre szerintem a Google segít.
-
törölt tag
Pedig az a baja, hogy az UAS-ból a border valamiért glitchel.
.wpcf7 input,
.wpcf7 textarea {
border: 1px solid #555 !important;
}Amúgy ilyen jobb klikk blokkolót ne használjatok már, tök béna és csak magatokat szabotáljátok meg aki esetleg segíteni akar. Aki meg tud vmit kezdeni a source nézettel az tudja a hotkey-t, meg a 15 masik workaroundot :p
-
törölt tag
Vagy egy maximálisan specifikus selectorban, vagy a sablonban utoljára betöltő CSS-ben.
Selector az egyszerűbb talán
pl:
/*ez kellően specifikus
body.page-id-29 form.wpcf7
*/
body.page-id-29 form.wpcf7 input[type="text"],
body.page-id-29 form.wpcf7 input[type="email"],
body.page-id-29 form.wpcf7 textarea {
box-shadow: none;
background: #fff;
/*stbstb*/
} -
törölt tag
Akkor meg is van szerintem, ahogy elnéztem az input mezők a legtöbb szabályt a böngésző stíluslapjából öröklik, így viszont minden böngészőben eltérhet attól függően, hogy a böngésző fejlesztői mit írnak meg alapértelmezettnek.
TL;DR
Adjatok meg az inputoknak egy alap stílust, hogy ne öröklődjön semmilyen háttér, fókusz stb állapotra sem.
Ha mégsem ez, akkor esetleg maga az Opera valami egyéb változó miatt produkálja ezt a grafikai bugot.
-
vic999
csendes tag
A Page Insights sem minden, mert attól függetlenül, hogy nincs 99 pontod, még lehet nagyon jó gyors és optimalizált weboldalad. Egy Wordpresses oldalnál nagyon nehéz elérni (közel) maximális pontszámot, mert sokszor vagy a design vagy pedig rosszabb esetben a funkcionalitás rovására megy.
Mindenesetre a Swift Performance-szel már voltak jó és rossz tapasztalataim is, abszolút oldalfüggő, hogy melyiken működik megfelelően. Én ha biztosra akarok menni, akkor inkább a Wp Rocket-ot szoktam megvásárolásra ajánlani, azzal még sosem nyúltam mellé.
szerk: ha már itt tartunk. valaki nem ismer olyan weboldalt, szoftvert vagy bármit, amivel egy egész oldalt ki lehet menteni PDF-ben / Word dokumentumban? A Chrome beépített kiegészítőit próbáltam, de olyanra lenne szükségem, ami minden egyes szöveget kiment minden aloldalról.
-
mrrr74
aktív tag
Hasonló hibám van, mégpedig valamelyik plugin frissítése után folyamatosan átíródnak a js-ek a kódban. Nem tudtam még megoldani, pedig Lazyload is ki lett kapcsolva (olyan, mintha az okozna galibát), meg minden tömörítés, de semmi javulás. Beteszek egy banner scriptet és a banner alatt megjelenik egy scr kezdetű sor. Nagyon idegesítő, néha jó, néha nem.
Ráadásul a legfontosabb pluginem is széthullott, a fejlesztő már 2 napot melózott vele és nem jött rá. Olyan, mintha minden egyes lekérdezésnál más - random - értéket adna vissza.
Amire gondoltam az SSL-, valamelyik cache, illetve a GDPR plugin is - ahogy nálad. Mindkét oldalamon fut a plugin és mindkét helyen hibásan, ez nem lehet véletlen. Két külön sablon, két külön szolgáltató.
-
sz.j
nagyúr
Beigazolódott a sejtésem, a Swift Performance okozta a hibát (oldalszétesés), mert ha az eredetileg beállított és kb. több mint félévig hiba nélkül futott beállításoknál a "Critical CSS" mellöl ki lett véve a pipa, akkor a lifetimehez kapott plugin-al és a GDPR-el is stabil az oldal
Viszont az oldalak betöltése/optimalizáltsága katasztrofális mértékben romlott, az eddigi 99/100-ról 64/100. ill. 71/100-ra ..
. Bár kértem a supportot hogy segítsenek a régi optimalizáltsági értékek visszaállításában, el is kérték az oldalhoz való hozzáférési adatokat, de sajnos semmit nem javítottak az optimalizáltságom, sőt minimálisan csökkent az, valamint a válaszlevelükben nem jött javaslat, ezért kínomban elkezdtem a témával foglalkozni.
A GTmetrix futtatását követően meglepődve láttam, hogy az "Enable gzip compression-ra E 0"értéket adott, pedig a Swiften be volt jelölve/kipipálva a gzip jelölőnégyzet ....
A netten találtam gzip kódot, miután ezt beírtam a .htaccess fájlba ugrásszerűen javultak az optimalizálásra (betöltési sebesség) kapott értékek, majd még két plugin-al kiegészítettem a Swift-et, valamint azt állítgattam, és így most a PageSpeed Insights-en, ha nem is a régi 99/100-as értékeket, de egy elviselhető 92/100, 97/100, illetve a GTmatrix-on A(99%), A(93%) értékeket kaptam .....Na ennyit a lifetime Swiftes "kalandomról" .....
-
vic999
csendes tag
Szia!
A cache-t (gyorsítótárat) törölted a bővítmények kikapcsolása után? Ha nem, akkor azért "ugrálhattak" továbbra is az oldalaid.
Amúgy elviekben ha kivételek közé teszed a GDPR plugin js és css fájlait, akkor nem szabadna összeakaszkodniuk.
szerk: esetleg próbáld meg ezzel a pluginnal: https://hu.wordpress.org/plugins/cookie-notice/
nekem még sose került összetűzésbe semmivel.
-
-
-
sz.j
nagyúr
Hátha érdekel valakit
Találtam egy jónak tűnő gombgenerátort (mcjh Shortcode Button)
-
The DJ
addikt
Ezek egyike sem ad aggodalomra okot. A PDF akárki is töltötte fel minden esetben ártalmatlan fájltípus, a többi pedig plugin frissítésekből eredő fájlmódosulás, nem kell velük törődni.
(#5176) vic999: Orbitális szívatásokat tud produkálni a Google Adsense csapat valamiért. Nagyon sokszor kellett velük hosszas levelezéseket váltani, mert képtelenek voltak felfogni, hogy egy korábban fertőzött oldal ki lett takarítva és már nincs rajta többé a malware, ami miatt elutasították a hirdetést. Hiába linkeltem nekik az általuk korábban küldött URL-eket, amik természetesen nem éltek többé, ők csak továbbra is fújták a magukét, hogy fertőzés meg malware. A másik kedvencem, mikor valamelyik gyári módosítatlan plugint véltek kártékonynak és emiatt nem mehetett a hirdetés. Rengetegszer lehet false-positive megjelölésekbe futni és ilyenkor nem is nagyon tudsz mit csinálni, mert úgyis nekik lesz igazuk.
Milyen URL-eket találtak problémásnak nálad?
-
The DJ
addikt
Az alapértelmezett "wp_" adatbázis előtagnak nincs köze a wp-admin és wp-login.php belépési pontokhoz, ezek minden esetben megegyeznek WordPress oldalak esetén, akkor is, ha az adatbázis előtagot megváltoztattad telepítéskor.
Nyugodtan írd át őket a security bővítményben, legrosszabb esetben is annyi lesz a teendő, hogy törlöd vagy ideiglenesen átnevezed a plugin mappáját a "wp-content/plugins"-ből, ha valami oknál fogva nem tudnál belépni. De nem szokott ezzel gond lenni. Én iThemes Security-val szoktam megváltoztatni minden oldal esetén és még sose volt probléma belőle. Olyan már előfordult, hogy elfelejtette a tulaj, hogy mire írta át a belépési pontot, de ekkor is elég volt csak átnevezni az iThemes mappáját és visszatért az alapértelmezett wp-admin és wp-login.php.
-
The DJ
addikt
Ez is rendben van, de nálam az iThemes Security + WordFence (+WAF) kombó vált be, persze okosan és alaposan beállítva mindkettőt.
(#5047) Rruuer: Spam kommentek és regisztrációk ellen recaptcha kell, ezek közül is a Google ReCaptcha az, ami igazán hatékony. Be kell tenni egyet a regisztrációs form végére + a komment űrlap aljára és meg fogja fogni a spamek 99%-át.
-
Jinxb1rd
addikt
Nekem ez sokkal jobban bejött: https://hu.wordpress.org/plugins/better-wp-security/
-
The DJ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest