-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
animatrix11 #157634 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
animatrix11 #157340 üzenetére
Simán. A leállításhoz kell egy ütemezett feladat, a taskkill.exe-t kell felparaméterezni.
Az indítás egy másik ütemezett feladat, értelemszerűen a kívánt programmal. -
válasz
animatrix11 #154988 üzenetére
Hogy raktad rá? Formázással vagy partíció-törléssel???
-
Zoz
őstag
válasz
animatrix11 #154984 üzenetére
Keress rá a neten, igen sokan találkoznak ilyen jelenséggel használt laptopoknál.
A cég/hivatal/iskola/stb ahol selejtezték a gépet, nem távolította el a gépet a saját Azure domainból, a Microsoft szerverek meg jól felismerik a hardver azonosító alapján, és kérik a belépést.
Egyik megoldás a teljes net mentes telepítés, másiknak a Shift+F10 utána Oobe\bypassnro módszert javasolják. -
King Unique
titán
válasz
animatrix11 #154984 üzenetére
Pont ez az, ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptop, akkor vissza kellett volna állítani a gyári állapotba és úgy továbbadni, ami pl. a #146080 számú hozzászólásban is részletezve van.
Az előző válaszban linkelve lett hogyan lehet egyszerűen helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, + leírva hogy otthoni használathoz értelemszerűen azt kellene választani és nem a munkahelyi / iskolai / szervezeti használatot és bejelentkezést.
-
King Unique
titán
válasz
animatrix11 #154979 üzenetére
A nyelv ebből nem derült ki, de akkor ha holland nyelvű Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor az magyarázhatja a jelenséget, vagy ha szervezeti szinten holland nyelven volt használva Microsoft-fiókkal.
Egyébként nem világos miért lenne az itt belföldön eladott használt notik 99%-a külföldön vásárolt, de biztos.Váltás Microsoft-fiókra helyi fiókról Windows 10 rendszerben
Pár kattintással lehet váltani helyi fiókról Microsoft-fiókra
Az általad linkelt screenshot viszont kissé eltér a megszokottól, meg az sem világos, hogy miért munkahelyi / iskolai fiókot akar beállítani otthoni használathoz, vagy direkt az előbbi beállítása a cél.Na meg ugye az egy dolog, hogy a felhasználói fiók létrehozásánál a mellékelt screenshoton lévő állapot van, de itt az a lényeg, hogy utána a bejelentkezésnél milyen nyelvű lesz a Windows 10.
-
válasz
animatrix11 #154979 üzenetére
Ki az a Pro Persona..?
-
King Unique
titán
válasz
animatrix11 #154977 üzenetére
Mármint telepítettél helyi fiókkal és automatikus bejelentkezéssel egy magyar nyelvű Windows 10-et és úgy adtad el a laptopot?
Gyárilag Windows 10-zel volt előtelepítve a laptop, ha igen, akkor milyen nyelvű rendszerrel, magyar / angol / holland, belföldön vagy külföldön lett vásárolva? -
King Unique
titán
válasz
animatrix11 #139460 üzenetére
• How to Fix Windows and Linux Showing Different Times When Dual Booting
• Fix: Clock Reverts to Wrong Time After Computer (Server) RebootA neten található különféle leírások világosan szemléltetik mi a teendő - Windowst UTC szerint beállítani registy szinten és/vagy a Linuxon local time szerint - , ami nyilván működik is, csak megfelelően kellene alkalmazni...
-
törölt tag
válasz
animatrix11 #120803 üzenetére
ITT írtam hasonló jelenségről. A júniusi frissítést töröltem, azóta nincs problémám.
(#120805) King Unique: Köszi, megnyugodtam. Nincs szándékom egyáltalán a gépbe nyúlkálni.
Viszont, ha már ez szóba jött, akkor hadd kérdezzem meg, hogy miért tart ~150 mp-ig a bebootolás, ha kikapcsolom a gyorsindítást és a hibernálást? -
zseko
veterán
válasz
animatrix11 #69219 üzenetére
Rémlik valami, hogy mi ez, és hogy mi lehet a megoldás, talán még ki is próbáltam, hogy lássam mi ez, valamit ki kell kapcsolni, de egyelőre egyszerűen nem jut eszembe
Most nem is vagyok gépközelben, hogy kipróbáljam. -
válasz
animatrix11 #69219 üzenetére
"de egyéb dolgok, netes játékoknál viszont homályos"
Milyen egyéb dolgok és milyen játékok? -
zseko
veterán
válasz
animatrix11 #69213 üzenetére
Ha ugyanarra gondolunk, akkor ha jól tudom az a lehetőség már nincs. Majd a win eldönti mi a jó neked, te ne akarj más betűtípust/méretet
Volt fasza betűtípusom amit a win7 alatt használtam, tök jól mutatott (szerintem). 10-es alatt lehetőségem nincs beállítani mit használjak.
Vicc az egész. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
animatrix11 #57706 üzenetére
Routeren vagy proxy-n (amin át látják a netet) IP vagy MAC cím alapú szűrés. IP DHCP esetén kicsit macerásabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest