- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jNk
senior tag
válasz
#86564352 #87307 üzenetére
Gondoltam hogy nem vagyok ezzel a problémával egyedül, redditen is felmerült szintén Ryzennel kapcsolatban. Ott sem volt egyértelmű megoldás, csak az álltalatok is említett lecsatolás a gépről/áramtalanítás, ami szerintem elég gáz, a windowsra nézve.
A process monitorral próbálom kideríteni hogy mi nyúlkál a lemezekhez, logok már vannak, megoldás még nincsenDoky586
Nálam 3 hdd van egy régi nagy házban zajcsillapítás nélkül, ha órákon át vagy tovább megy a gépem és nem nyúlok hozzájuk akkor jobb ha csöndben, kikapcsolva várakoznak. Nem a fogyasztás zavar, hanem ahogy csicso82 is írta, a zaj
A manuális áramtalanítás, 3 hdd elad egy halkat vesz, esetleg ezek kiszervezése egy nas-ba mind a probléma megkerülése és nem megoldása, ezért próbálom egyelőre a windows felől megközelíteni a gondot -
trialboj
őstag
válasz
#86564352 #87236 üzenetére
Köszi.
Más. First world problem.
A sitcky notes app, firssítette, magát holott kvára nem adtám rá engedélyt, mikor megkérdezte h akarom-e. A legnagyobb baj ezzel, hogy besárlgult az ikon, ami belezavar a tiszta kinézetbe, a start menüben de főleg a tassbar, fehér ikonjai mellett néz ki bután.
Ezt nem tudom valahogy megoldani?
-
mpo
veterán
válasz
#86564352 #87086 üzenetére
Marketing és menedzsment irányítja a céget, nem a fejlesztők.
Ez mindenhol így van és ez a normális.
A fejlesztők irányítása van rossz kezekben, a "hosszú távú" koncepció és annak a szakaszos bontása nem tökéletes.
Már régen nem foglalkoznék a helyükben a Win 7- és 8-cal (miután ingyen lehetett váltani) és az erőket átcsoportosítanám.
Ők tűzik ki a határidőt maguknak nem a megrendelők, ez kényelmes helyzet. Amelyik rész meg nem készül el jól, azzal várni kell.Én várok amíg az update felkínálja.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #87033 üzenetére
Mi az hogy el volt temetve? Ez akkor is lustaság, igen legyen ember aki AZ ÖSSZESET feeedback-et elolvassa és rendszerezi:
Ha egy nap jön mondjuk 500 akkor ha azt mind átnézi akkor kiderül hogy alapvetően 10-20 probléma van benne taglalva amit többen is tapasztalnak. Ezt a HIBA listát neki értelmesebben megfogalmazva letisztítva a rizsától kell átadnia a szakiknak.Ha nem olvassák az összes feedback-et akkor mi értelme?
Az külön elgondolkodtató, hogy ebben a verzióban alig volt újítás nem hivatalosan a bugmentesítés volt a fő szempont, hogy a korábbi 1803-as build-el együtt járó elégedetlenség itt már ne legyen.
Megjegyzem nálam szépen megy de én is TISZTÁN telepítettem + nekem amúgy sincs a Windows-on és a programokon kívül semmi más az SSD-n, a játékok is HDD-re mennek.
Na itt írják is:" Things get even worse considering the fact that Microsoft has cut down on independent testing a few years ago, relying mostly on Insiders for testing its software."
Úgyhogy itt az ideje, hogy a világ legnagyobb VASTAG PROFITBAN FULDOKLÓ cége felvegyen 1-2 tucat PROFI informatikust jó fizetéssel hogy rendbe rakják a Windows 10-et.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pedig már csodálkozunk is itt a fórumon is, hogy a 1809 milyen hamar kijött, nem úgy, mint a 1803, amit még április végén, 1 hónap késéssel se akartak kiadni.
Na, bakker. Szóval túl korai volt az öröm, hogy időben kijött.
Remélem nekem nem törölt semmit, mondjuk azt is olvastam, hogy az újabb Intel CPU-kkal van gond, nekem ivy bridge van.
Én amúgy használtam insider verziót, amit kb 1511 óta frissítették, de nálam azzal se volt probléma.
Hozzáteszem, hogy az a "használat" nagyon minimális volt, kb Firefox indítására korlátozódott. Még talán egyszer az Edge,amivel a FF- letöltöttem. -
törölt tag
válasz
Nagyon várom már, hogy lezáródjon a Windows 10 fejlesztése, mert nem igazán sikerült jóra ez a rendszer.
3 év alatt semmi komoly fejlődés, szinte csak a dizájnnal szenvednek, de az se nagyon megy. Az ember meg rá van kényszerítve ennek a használatára, mert mondjuk az új notebookok csak ezzel mennek. Tudom, hogy ott a Linux is, de azt inkább hagyjuk... -
-
-
darvinya
titán
válasz
#86564352 #86984 üzenetére
User mappa nálam alapból üres, soha nem mentek oda semmit, ezt már '98 alatt megszoktam.
(#86987) German_TD
Ezt tudom, de Ők akik nem figyelnek az adataikra.
Ilyenek vannak legjobban felháborodva, miközben Ők hagyják tárva nyitva az ajtót, gyertek ingyen vihető.
Értem, hogy ez nem ilyen formán kellene működni, de elvárt szolgáltatások.összefűzésével arányos az adat elszigetelés, különben nincs semmilyen védelem a mi megvéd, ha nyitot ajtót hagysz. -
-
-
válasz
#86564352 #86930 üzenetére
NEM a "szokásos havi frissítés" ekről volt szó hanem a félévesról. Ha 10 nap után magától törli akkor minek siettetni..?
A havifrissítéskor se látok nagy növekedést, igaz nem az a típus vagyok aki 2-3 GB növekménytől berezel, így nekem elég negyedévente a lemezkarbantartó..
Én 5éve vettem a 120 GB ssd-met, még most sem igénylek nagyobbat.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #86892 üzenetére
Szerintem néztem ott is. Reggel 5 percig kerestem az egyértelmű helyeken, és nem találtam. Egyszerűen nem volt olyan rész, ahol a 2 nyelv együtt szerepelt volna, az csak a tálcán lévő résznél van.
Ha hazaértem este csinálok screenshotot, mert emlékszem, hogy tavasszal is ezzel töltöttem csomó időt, annyira el van dugva. -
svgyula
addikt
válasz
#86564352 #86889 üzenetére
De ugye tudod, hogy ez csak szerinted van így. Nekem is van sok gép ami rendesen műxik. De mivel a rendszer soha nem takarította magát és !most sem! ezért vagy a luzerek kezdenek takarítani vagy felrakom nekik a ccleanert és 2 perc alatt elmagyarázom mit és hogyan csináljanak. Van aki jegyzetel(
) de érdekes módon egyiknél sem volt belőle semmi és mennek is a gépek típustól függően "normálisan". Tehát nem kell a kioktatás.
-
válasz
#86564352 #86835 üzenetére
Tegnap kínálta fel a feleségem laptopján a 1809-et, ráengedtem, a Letöltések mappát üresre gyalulta, még szerencse, hogy semmi pótolhatatlan nem volt ott.
Más problémát nem tapasztaltam, nem csinált egyéb galibákat, ellentétben a tavaszi és a tavaly őszi frissítéssel. -
Yeffy
veterán
válasz
#86564352 #86175 üzenetére
Szia!
Koszi a valaszt neked is.
Igy most mar erthetobb, jo a cikk is, raneztem a beallitasaimra, nekem sajnos ilyen opcio nem valaszthato, csak ezek vannak.
-
Ueda
senior tag
válasz
#86564352 #86175 üzenetére
Akartam mondani, hogyha biztosra akar menni, akkor leragassza. De tovább is lehet menni : https://malnapc.hu/yis/a1620-kapcsolos-usb-kabel
-
Yeffy
veterán
válasz
#86564352 #86136 üzenetére
nem tudom, de kikeszit.
most epp futtatom a tb rebuildet ezen az XNView-on, kivancsi vagyok, sikerul-e integralni a rendszer adatbazisba.
1709 előtt még azt is lehetett a képek fájlneveinek elrejtése és akkor tényleg élmény volt intézőben böngészni a fotós mappákat. Megszűnt azóta.
wow, ezt nem is tudtam! tenyleg jo cucc lehetett, nem tudom, ilyen aprosa kis finomsagokat minek kell kivenni? ki a tokomet zavarja?? -
Yeffy
veterán
válasz
#86564352 #86133 üzenetére
ezzel kezdtem, le is van konyvjelzozve, ezeknek az ertekei lettek valamiert atallitodva 0-rol 3-ra. ami tuti nem en voltam.
a topiklinkhez: akkor ezekszerint a kisebb cache fajl, ami a kepek tb-jeert felelos, le van korlatozva kemeny 349 MB-ban? az lofutty.
nem lehet valahogy novelni ezt a meretet?
de ez meg mindig nem magyarazza, hogy akkor honapokon keresztul miert volt erintetlen (illetve max novekedett, ha uj fajlokat adtam hozza) a cache merete majd 2 GB-osra, es nem torlodott?darvinya: tisztaban vagyok vele, mit jelentenek a preview meg a thumbnail kifejezesek.
ranezek erre a programra. -
movax
őstag
válasz
#86564352 #85929 üzenetére
"akarod mondani Win10 használati útmutató, mert tudtommal MacOS, Linux, ChromeOS rendszereket nem kell havi háromszor update-restartolni és heti egészségügyi restartolni"
Hát, a népszerűbb linuxokra jön rendesen az update. Pl. az átlagfelhasználók számára legbarátságosabb Mintre hetente érkezik valami és ugye itt a szoftverfrissítések is így jönnek (pl. Firefox), amiket erősen ajánlott feltenni. És elő kell hozni a frissítéskezelőt (ami jelez egyébként, de nem automatikus), be kell írni a root-jelszót, és még nyomogatni pár gombot. Szóval ez is rettentő fáradságos.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85929 üzenetére
Az a dedós hiszti, ami te művelsz...
Azt pedig egyértelműen látszik, hogy nagyon nem tudod elengedni a témát és nagyon nem tetszik, hogy szokás szerint megint többen nem értettek egyet veled és rácáfoltak a hülyeségeidre.... Az pedig echte röhejes, hogy még még te emlegetsz itt litániát, holott amit most idegányoltál, az már lassan azon is túlmegy...
Ráadásul most már a visszaidézgetős verzió megy, hogy próbálj valami fogást találni, ami eddig sem nagyon ment...
A hazudozás és a mellébeszélés az pedig látom megint jól megy...
Már ott nem stimmel az állításod, hogy a korábbi hsz-edre a válaszban nem volt semmi vita, pusztán csak a tények lettek megemlítve. Az pedig nem tetszett, hogy valaki rácáfolt és ebben már nekiálltál személyeskedni... Az pedig megint külön röhejes és nonszensz, hogy még azt mered írni, hogy bezzeg megindokoltál mindent és másik meg semmit, hanem csak mellébeszél. Hát az a nagy helyzet, hogy válójában nem nagyon indokoltál meg semmit és csak arra futotta, hogy kigyűjtsd, hogy xy hónapban éppen 2, vagy 3 db összesítő frissítés volt-e + megtoldva a mondvacsinált hisztivel...
Az a terelés és a mellébeszélés a javából, amikor már azzal jössz, hogy az átlagos user szerinted nem fog semmit csinálni, nem fog semmit beállítani még akkor sem, ha közvetlenül kínál rá lehetőséget a rendszer...Ami általánosítva egyrészt nem igaz, másrészt akik ilyenek, az szimpla user error, nem a Windowsra kell fogni. Arról az nem tehet, ha egyes userek nem képesek még olvasni és szöveget értlemezni, meg párat kattintani sem. Szóval ez gondolatmeneted megint zsákutca...
A havi minőségi és az éves funkciófrissítések számát illetően pedig megint hiába próbálsz mellébeszélni és bizonygatni a nem létező igazadat... Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet és az évi 2 build upgrade sem kötelező köszönhetően a ilyen-olyan halasztási lehetőségeknek és egyes kiadásoknál a megnövekedett támogatási időnek. Szóval utólag már hiába magyarázkodsz és hazudozol, már megint nincs igazad... Na meg továbbra is csak ezt az MS Intune patch-et tudod mantrázni papagáj módra, mert te biztosan jobban tudod a Microsoftnál, hogy mikor kell kiadni egy-egy frissítést...
Érdekes módon nekem nem okozott különösebb fennakadást a telepítése, de nemrég más is leírta, hogy neki szintén nem.
Amit ehhez írtál, itt megint csak papagáj módra ismétled önmagad és megint csak az átlag useres példával tudsz jönni. Viszont megint felesleges, mert már le volt írva, hogy miért is nem stimmel. És bizony user error, ha valaki felhasználóként alapvető dolgok beállítása sem képes, hiába akarod megmagyarázni megint az ellenkezőjét...
Az pedig szintén le volt már írva, hogy ha ennyire nem sikerült felfogni, hogy egy max. pár-néhány 100 MB-os havi összesítő frissítés letöltéséhez nem kell extra gyors internet, hiába próbálod ezt is megint bemesélni... Ráadásul a legutóbbi KB446218 amúgy sem volt fajsúlyos és mind a letöltése, mind a telepítése hamar megvolt. SSD-vel nyilván gyorsabb, de HDD is alapon is képzeld megoldható és HDD és HDD között is van különbség teljesítményben. De persze ezt is jobban tudod, avagy lehet mégsem...Az pedig szimpla mellébeszélés, amikor az átlagos usereket azzal próbáltad általánosítani, hogy kb. mindegyik Home kiadást használ, holott ez nem igaz és előzőleg már le volt írva, hogy miért. Perzse utólag már szokás szerint letagadod és hazudozol megint összevissza...
Amikor azt írod, hogy "havi 2-3-nál előfordul egy hét alatt kettőre jön ki a lépés" akkor az megint nem úgy van ám... Aki normál ütemben frissíti a rendszert, annál a hónap 2. keddje, meg utána + 1/2 hét után a következő szintén általában keddenként. Plusz attól függően, hogy havonta hány db van. Aki ritkán, az meg egyből letudhat akár többet is és nem lesz további x db frissítés pluszba. Most amúgy kivételesen hétfőn jött, de itt is majdnem eltelt 1 hét és nem a múlt héten jött ki az összesítő frissítés. Azzal pedig úgy látszik megint nem vagy tisztában, hogy van aki egy-egy frissítést később kap meg, pár napos csúszással. Vagy van amikor a szokásos patch kedd utáni további összesítőket fel sem ajánlja a WU és úgy kell a katalógusból manuálisan letölteni és telepíteni. Szóval a havi 2-3 már csak az utóbbi miatt sem feltétlen lesz meg mindenkinél automatikusan... Az pedig megint elég érdekes, ha azt állítod a június 5. és június 12. között nem telt el 1 hét. Mi van, ennyire nem megy a számolás...?
Az pedig megint bizarr, amikor azzal jössz már 4 db összesítő frissítés van, de 2 hónap alapból számolod...
Azt pedig hiába mantrázod megint papagáj módra, hogy kinek mi a zavaró, mert ebben a topikban ennél a kis eszmecserénél a többség veled ellentétben nem picsogott a havi 2-3 db összesítő frissítés miatt most sem... Amit a linkelt hozzászólásban már leírt kulturált módon, erre nekiesel és teszed a gúnyos megjegyzéseket csak azért, mert nem tetszik a véleménye és ellentmondott az állításainak...
Nem is tudom kinek nem sikerül itt felfogni itt a dolgokat...
Amiket a végére összehordtál, az pedig megint elég szánalmas és itt-ott ráadásul szimpla hazugság... Ha már megszabod, hogy kinek az ízéje ez a topik és ki mit írhat, akkor azért magadat se felejtsd már ki! Az pedig ugye milyen érdekes, hogy rendre írogatod a kis cinikus fikázásaidat és rendre többen nem értened vele egyet, avagy éppen rácáfolnak a pontatlan és helyenként valótlan állításaidra... Majd aztán rendre neked áll feljebb és elkezdesz személyeskedni, meg írogatni a litániákat, ráadásul már nem kis fáziskésessel is... Ha csak erre futja, akkor felesleges itt írogatnod a litániát és szétoffolnod, összeszemetelned a topikot. Meg nekem aztán hiába írod, engem ilyen semmitmondó és gyenge érvekkel nem tudsz meggyőzni és vsz akadnak még, akiket szintén nem...
Az pedig említve volt párszor, ha ennyire nem tetszik a rendszer, akkor nem kötelező használni, van más Windows-verzió is. De persze aztán végül mindig jött a mellébeszélés, hogy azért mégiscsak marad a Windows 10. Milyen érdekes ez is...
-
movax
őstag
válasz
#86564352 #85914 üzenetére
"Kicsit képzeld el sok ember nem a géphez akar igazodni, hanem tenné a dolgát és nekik zavaró lehet alapértelmezett módon havi 2-3 update-restart, főleg ha úgy jön ki a lépés egy hét alatt kétszer."
De hát igazodjon, ez lenne a normális, nem nagy dolog, minimális az erőfeszítés. Eleve erre kellene nevelni az embert, hogy izé, teszed a dolgod, igen, de a gépednek is hasznos, ha nem csak csapdosod le-fel a fedelét, alvásból ébredésbe, hanem háromnaponta egy egészségügyi restart, attól a két perctől még senki nem lett rosszul. Egy minimális számítógéphasználati útmutató nagyon ráférne az emberek 95 százalékára.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85914 üzenetére
Az egész egyszerűen röhejes, amiket most megint leírtál...
Még te emlegetsz szűklátókörűséget, hőbörgést stb., miközben a leírtak alapján eleve inkább a saját megnyilvánulásaidra jellemző. Ráadásul megint kb. a széllel szemben vagy, mert most nem meglepő módon megint többen nem voltak itt azonos véleményen az általad leírtakkal és vázolták a saját álláspontjukat, tapasztalatukat. Vagyis akkor most mégis ki nem fogja fel, ki nem érti meg...?
Érdekes módon megint senki nem problémázik itt rajtad kívül a havi frissítések száma miatt, vajon miért... Az pedig megint szimpla csúsztatás, hogy más "rádugrott", mert a korábbi hozzászólásodra egy szimpla reakció volt csupán szakmai alapon. Erre te kezdtél el szokás szerint megint hőbörögni és személyeskedni, amit már nem először művelsz itt a topikban...
Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy a tényeket és a szakmai érveket neked nem akaródzik elfogadni, avagy éppen megérteni. Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet a különféle frissítéseknél és milyen lehetőséget vannak azok halasztására. De továbbra is csak azt tudod mantrázni papagáj módra, hogy havi 2-3 db összesítő, meg évi 2 build upgrade... Ráadásul már olyan hazugságokkal megtoldva, hogy hetente jön ki több összesítő frissítés, ami általánosan nyilván nem igaz. Attól, hogy most kivételesen éppen úgy jött ki a lépés, hogy nem egy egész hét után tegnap adták ki és nem ma a havi másodikat, még nem ez a jellemző és eddig korábban sem így volt. A hónap 2. keddjén lévő patch után 1 héttel szokott jönni, vagy van amikor csak 2-vel a hónap végén, mert csak 2 db összesítő frissítés van abban a hónapban. De olyan is van, amikor csak 1 db. Aztán a tényeket és a reális lehetőségeket pedig elintézed azzal, hogy szerinted az terelés, meg téged nem érdekel, meg jössz jobb híján az átlagos userekkel, mivel mással már úgysem tudsz érvelni...
Viszont még az sem állja meg a helyét, mert ha ad a rendszer, vagy akár egy külső program lehetőséget a frissítések a konfigurálásra, akkor az már a felhasználó baja, ha nem használja ki, nem képes elolvasni. Az meg a másik, hogy a Home usereknél sem mindenki kizárólag csak Home kiadást használ, hanem bizony van aki Pro-t, vagy akár annál magasabb rendűt. Sőt, otthoni usereknél az sem ritka, hogy a legfullosabb kiadást rakják fel nemcsak Windows-ból, hanem akár Office-ból is. Szóval ez az állításod megint megdőlt és nem tudod általánosítani...
Egyébként meg ha másokkal ellentétben ennyire zavar az a max. 2-3 db havi update, akkor lehet írni a Microsoftnak, de gyanítom az már nem fog menni, csak a hőzöngés itt a topikban... Az pedig a leírtakból ráadásul világosan látszik, hogy már egyre erőltetettebb és komoly érvek híján max. a szöveg aláhúzásával és kivastagításával próbálsz nyomatékot adni a leírtaknak...
Ráadásul a hasznos információtartalom és a felvetett dolgokra az érdemes reakció is igen csekély... Szóval ha megkérhetlek, akkor engem és másokat egy szakmai topikban ilyenekkel ne fárassz!
-
törölt tag
válasz
#86564352 #85896 üzenetére
Szerintem, ha van terület, ahol a win10 érdemi előrelépést hozott, az pont a frissítések. Mind win7, mind 8/8.1 alatt elképesztően lassú volt az egész frissítési procedúra. Még SSD-vel is: felteszem a 8.1-et (nemrég feltettem i5-ös ssd-s laptopra, tehát tudom), akkor leszed egy csomó frissítést, az valami iszonyú lassú. A 10-nél jelentősen gyorsabb ez a folyamat.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85896 üzenetére
Hiába lovagolsz továbbra is a havi update-ek számán és hiába akarod erővel megmagyarázni, mert egész egyszerűen nincs igazad! Pont az a lényeg, hogy a havi 2-3 db azért nem olyan sok és ennyi havonta ugyanúgy lehet Windows 7 és 8.1 rendszereknél is. Ja, és azoknál is kell 1-1 összegző frissítés után restart, ha már itt tartunk. Arról pedig szintén volt már szó, hogy szükség esetén megoldható a havi frissítések halasztása Windows 10-nél. Ha eddig nem sikerült volna felfogni és megérteni a leírtakat...
A Windows 10-nél az évi 2 bulild upgrade az, ami az extra. Viszont azt talán csak nem kell megint magyarázni, hogy van ám késleltetett frissítési csatorna is, ahogyan a Pro kiadástól kezdődően 1 év halasztási lehetőség a funkciófrissítéseknél. Ezek halasztása pedig akár a Home kiadásnál is megoldható pl. itt a topikban is gyakran ajánlgatott programmal, vagy egyéb módon. Vagyis nem feltétlen kötelező évente 2x új verzióra váltani, hiába akarod a szokásos sablonszövegedet mantrázva ezt is bemagyarázni... Ráadásul az őszi funkciófrissítések és új főverziók támogatási ideje az Education és Enterprise kiadásoknál megnövekedett 30 hónapra és ezáltal azoknál még tovább ki lehet tolni egy-egy verzió használatát. Ja, és a cégeknek ott van még az Enterprise LTSB / LTSC kiadás is 10 éves támogatási idővel, az meg a másik. Szóval pláne nem kell bemesélni az egész Windows 10-es platformra általánosítva, hogy évente kötelező jelleggel 2x kell új főverzióra váltani, mert így egész egyszerűen nem igaz és pontatlan... Úgyhogy ennyit erről!
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85893 üzenetére
Aha, leírod ezeket a dolgokat és ráfogod általánosítva, hogy bezzeg a 10-esnél, meg a 1803-as verziónál. Viszont nem mintha nem lenne havonta ennyi update pl. 1709-re, vagy akár az előző válaszban említett Windows 7 és 8.1 rendszerekre. Szóval az állításod eleve pontatlan és inkább úgy lenne helytálló, hogy mondjuk Windows 7-10. Viszont akkor meg mégis miről is beszélünk...?
Az meg a másik, hogy egy havi összesítő frissítés reális idejű letöltéséhez nem kell több 100 megabites, meg több gigabites internet. Plusz egy-egy havi pakk hasonló méretű Windows 7 és 8.1 rendszereknél is. Aztán ez a nincs mindenkinél SSD ugyanúgy előfordulhat az utóbbi rendszereket használóknál is és amúgy azoknál sem különösebben gördülékenyebb a frissítés, ha már itt tartunk. Egyébként meg HDD és HDD között is van különbség és gyorsabbnál már valamivel gördülékenyebben megy. Használok 10-est HDD-vel is és mégis meg tudom oldani azt a havi pár db nagyobb frissítést, még ha valamivel talán lassabb is, mint SSD-re telepített rendszernél. Ja, és ha nem akarok azonnal, akkor nem frissítek, mert a Pro kiadásnál eleve lehet a gépházban 30 napig halasztani. De tákolással, vagy külső programmal akár a Home verziónál is megoldható. Ráadásul újraindítani sem muszáj utána egyből, ott van a 18 órás aktív időszak. De a gépházban akár üzemezni is lehet az újraindítást és 1 héttel későbbi időpontot megadni. Úgyhogy erről is ennyit...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85888 üzenetére
Most ezzel megint mi a gond? Egy ideje már így megy, hogy havonta van akár 2-3 db összesítő frissítés is. De pont az a lényeg, hogy havonta, nem naponta, nem hetente, ami így azért nem olyan sok. Sőt, havonta 2 ilyen frissítés ugyanúgy kijön Windows 7 és 8.1 rendszerekre is, de van amikor azoknál is becsúszik akár 3 db.
-
schumi
aktív tag
válasz
#86564352 #85706 üzenetére
sajna nem oldotta meg a .bat-os megoldás
írjam ki usbre és úgy indítsak rá telepítést, vagy ami letölthető a micros. oldaláról progi (ez utóbbi azt mondja ha a frissítésre nyomok hogy "Az eszköz nem támogatja a gépre jelenleg telepített Windows nyelvét vagy kiadását")
mit rontok el
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #85716 üzenetére
Mondjuk neki vélhetően tipikus átlagos userként valóban elég lehet az is és vsz úgyis más fogja menedzselni a rendszert.
(#85718) csicso82:
Ha sikerült volna rendesen elolvasni a leírtakat, akkor talán feltűnik, hogy ki volt emelve a "ha kedvezményes áron" ás az "inkább", nem az volt írva, hogy "mindenképpen"... Valamint az is, hogy elég lehet a Home. De ha már itt tartunk, akkor mondjuk arról is le lehetne szokni, hogy kb. mindenkinek elég erővel a Home és semmi értelme a Pro-nak, mert ez nyilván nem igaz. Ja, és nem kell ám nekem benyomni a Caps Lock-t, a leírtak értelmezése anélkül is megy... -
Zotya84
őstag
válasz
#86564352 #85635 üzenetére
Nálam a még mai előtt olyan 4,5G helyet találna a WU részéről. A mait még vmikor felszórom, aztán ennyi. Nem sokkal ezután majd már jön a 1809, az meg amint jónak tűnik küldöm a levesbe a 1803-t. Ha meg nem küldöm, akkor 10-30 nap után magától is kitakarítja.
A Gépházban a tárterület-segéd már tudja takarítani, így biztos, hogy hamarosan megy a levesbe a Lemezkarbantartó, a kérdés csak az, hogy mikor fogja a WU-t is automatikusan kipucolni. Szerintem mondjuk soha, a) mert 6-7 hónap alatt nem gyűlik fel annyi, hogy az észlelhető gondot okozzon, b) a DISM folyamat kicsit komolyabb mutatvány, minthogy a háttérben engedjék a futását. (Bár ez utóbbiban nem vagyok biztos.)
-
mihione
őstag
válasz
#86564352 #85223 üzenetére
Defendert letiltottam,legalabbis az antivirus kereso reszet.Es kiprobaltam a csgot,ott nem ilyen drasztikusan rossz a teljesitmeny mint a masik ket jateknal de szemmel lathato lagok vannak benne.30 korulre is be tud esni az fps,atlagba meg 120 korul tartja a hardverigenyesebb palyakon.Panorama ui elott jatszottam vele utoljara de akkor vajsiman futott 200 koruli fpsel.Van egy 2016-os win10-em azzal kiprobalom majd mit mutat,de jo lenne egy 1709-es build :/
-
-
dchard
veterán
válasz
#86564352 #84732 üzenetére
Csak a teljesség kedvéért:
"a szerencsétlen fórumtárs megkérdezte, hogyan lehet végleg kikapcsolni törölni a defendert. Egyetlenegy érdemi válaz nem történt, jöttek az alternatív okosságok és a trollkodásba hajló "jótanácsok"
Ez volt a kiinduló pont, amit pedig ezzel kapcsolatban műveltél, az tökéletesen bizonyítja a fenti idézetet. Jöttél az EULA-val, meg hogy bérlem a Windows-t, hogy a fenébe került ez az egész ide? A lényeg az, hogy a kérdésére választ szeretett volna kapni (engem is érdekelt volna egyébként), de csak ezt a szokásos maszlagot, meg hitéleti fejtegetést kapta.
Hát nagyon köszönjük.
-
pintyesz
senior tag
válasz
#86564352 #84722 üzenetére
Lenovo G50
Ezekről próbáltam telepíteni:
- USB 3.0 (GPT és MBR séma) win 7,8.1,10 32 és 64bit
- USB 2.0 (GPT és MBR séma) win 7,8.1,10 32 és 64bit
- DVD
Ha számít valamit,a vinyót kivettem és az asztali gépemben töröltem alaposan egy progival,majd formatáltam.
Ez nem kellene hogy számítson,mert vinyó nélkül is el tudnám indítani a telepítőt és el is tudnék jutni addíg,hogy lássa melyik meghajtóra akarok telepíteni. -
dchard
veterán
válasz
#86564352 #84712 üzenetére
Ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy miért ne kapcsolhatnám ki akármelyik szoftver komponenst (kivéve az aktiválással és licenceléssel kapcsolatos részt).
Az pedig, hogy a temréket licencelik, nem pedig eladják, pontosan arra vonatkozik, hogy amikor veszek egy dobozos temréket (szoftvert, nyilván), akkor annak csak egy példányát kapom meg (vagy ahányat megveszek), de ettől még nem vagyok jogosult a forráskódra, sem a brand-et nem kapom meg, sem semmi egyebet. Viszont a licence amit vettem (és nem béreltem), és amivel jogot formálhatok az adott számú kópia használatára, az nagyonis az én tulajdonom, számlával tudom igazolni a vásárlás (és nem bérlés) tényét, és a felhasználáshoz sem tartozik semmilyen időbeni korlát.
Ha valóban bérelném, akkor az lenne oda írva, hogy "The software is
licensedrented/leased, not sold." Egyébként léteznek 1,2, x évre vásárolható licencek is, ahol világosan fel van tüntetve, hogy adott időtartamra szól a szerződés tárgya. Itt eről szó sincs.Ezzel csak annyit tisztáz a cég, hogy amikor veszek egy Windows 10 példányt, nem vásároltam meg tőlük az egész brand-et, csupán egyetlen kópiát. (például ha a Microsoft eladta az Apple-nek a Windows-t, értjük hogy itt nem egy kópiáról van szó).
"ne engem fárassz"
Te erőlteted ezt a bérlős témát....
-
SP4C3
veterán
válasz
#86564352 #84712 üzenetére
Hát te ilyen változatos emberke vagy.
Sajnos nem látunk bele, hogy ki a felelős, de szerintem a 10-es hulladékságáért Szutyok Na-Della-t lehet dícsérni, meg az is féreg volt, aki azt a jó ötletet adta neki, hogy a windows phone-ra elvesztegetett pénzt próbálja meg megmenteni azzal, hogy a desktop os-be integrálják a google féle hányadékrendszert. Nagyszerű, hogy lett microszaft sztór, de a kutyát sem érdekli (báris tapasztalataim alapján senkit, lehet itt-ott elszórva egy két bérenc, akinek nagyon tetszik, de _szerintem_ a user base 99%-át csak felb***a a felesleges bloatware)
Ésigen, nem győzünk tweakelni, mire elfogadható állapotba hozzuk a rendszert, sok feleslegesen elvesztegetett idő, amit a szutyok cég nem fog tudni visszaadni. Örömmel gyomlálom a kibelekúrt windefendert és a hasonló semmirekellő áldásaikat. A korrupt windows tűzfal is nevetséges ugyanúgy mint az EULA.(#84713) TRob1 - Grat, most magadból indultál ki, olvasd vissza a saját hozzászólásaidat és az idétlen tanácsokat, amik beleszivárognak a spam/troll kommentjeidbe. Nem aluacskó, nem paranoia, elvek. Ha már fizettél a rendszerért, akkor az a retkes rendszer miért viselkedik úgy, mint egy fizetett bétatesztelő rendszere? Nem probléma, elhiszem, hogy van akit nem zavar, de sokakat azért nem, mert nem tudnak róla és nem értik, hogy mi folyik a gépükön. Ebből az következik, hogy 100 emberből 99 rábólint a maradék egy meg nem, mert aztmondja, hogy ez így nem korrekt, akkor egy sz@rware lesz a rendszer, mert úgy látják megtehetik... Treshold - Ugye ismerős a név (inkább trash-hold kódnevet nak kellett volna kapnia)
Semmi személyeskedés, de akinek ez az állapot tetszik, az vagy simán tudatlan vagy egy idióta és csak árt a társadalomnak. -
dchard
veterán
válasz
#86564352 #84709 üzenetére
Én nem kötöttem bérleti szerződést senkivel, a Microsoft-tal meg pláne nem. A bérleti szerződés egyik fontos eleme, hogy időben nem lehet korlátlan, és két fél között köttetik. Én számlára vettem egy dobozos temréket, nem bérelem, nem lízingelem, időbeni korlátja sincs a dolognak. Egyoldalúan egyébként sem lehet szerződést kötni, semmilyet sem, bérletit meg pláne nem. Nem is értem, hogy ezt a bérleti témát honna veszed, de jó volna erre valami tényszerű bizonyítékkal előállni. Pédlául ha bérelem, akkor mégis meddig tart eza bérleti viszony?
Na nem mintha ettől a fogyasztói jogaidat a Microsoft annyival elintézhetné, hogy beleírja az EULA-ba hogy azt csinál amit akar.
-
dchard
veterán
válasz
#86564352 #84705 üzenetére
Az idézett 2-es pont egyértelműen arra vonatkozik, hogy nem játszhatod ki mondjuk a licenceléssel, aktiválással kapcsolatos részt, illetve nem fejtheted vissza a forráskódot, mivel az IP a Microsoft tulajdona marad, mert én csak a szoftver tulajdonjogát vettem meg. Ennek semmi köze az antivírushoz, defenderhez, tűzfalhoz, vagy windows update-hez. Például ha veszek egy autót, annak tulajdonjogával rendelkezem, de nem ismerhetem meg a gyártás pontos menetét, mert az (a szellemi tulajdon) nem került hozzám csak azért, mert megvásároltam az autót. Ettől még az autó a tulajdonoba kerül, amit akár meg is semmisíthetek, ha ahhoz van kedvem. Senkinek semmi köze nincs hozzá.
Az egyes pont pedig sehol nem hívja fel a figyelmet arra, hogy a funkció kikapcsolhatatlan, sőt, a felhasználó kifejezett akarata ellenére is automatikusan visszakapcsol. De a saját maga által megfogalmazott állítás sem igaz "The software will turn on malware protection if other protection is not installed or has expired." mert hiába van külön anti-vírusom, kilőni így sem tudom a fostos denfendert meg a process-eit, vagy a tűzfalat aminek az ég világon semmi értelme.
-
dchard
veterán
válasz
#86564352 #84700 üzenetére
Nem rémlik, hogy egy dobozos termék megvásárlásakor csak használati jogot vásárolnék, mint ahogyan az sincs az EULA-ban leírva, hogy az operációs rendszer önkényesen elindítgat szolgáltatásokat a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül.
mpo:
Nálam 2.4gigát eszik a windows, ebből az egy szem bejelentkezett user 670MB. Kérdésem: hol a különbözet?
Egyébként nálam is van anti-vírus, de az érvelésnek nem ez a lényege, hogy van-e vagy nincs.
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #84578 üzenetére
Végre valaki, akinek szintén szemet szúrt ez. Értem én, hogy a fejesek döntenek..de ahol ennyi negatív kritika van, ott érdemes lenne elgondolkodni, hogy talán mégsem olyan jó ez, mint ahogy ők gondolták. ( Az Edge a legújabb, legjobb böngésző ever ) reklámokon pedig szerényen elmosolyodtam.
A legnagyobb baj ezekkel, hogy a többségnek elég 1-2 szintetikus teszt, ami köszönőviszonyban sincs a mindennapi használattal.
Remek példa erre, mikor 1-1 új mobilkészülék jelenik meg. Sorra jönnek a " ez meg ez lealázta ezt meg ezt " című irományok, miközben egy átlag user ezt kb pont lesz*rja, ha a napi használatban ezt nem veszik észre.
A "dark mode" pedig inkább siralmas, mintsem forradalmi feature, mint ahogy azt beállítják.. ocsmány.
Viszont értem én, hogy registry, meg minden.. de ne nekem kelljen már homemade ilyen dolgokkal szórakoznom csak azért, mert ők nem foglalkoznak vele. Mi akik megvettük magát a szoftvert, elvárnánk a pénzünkért, hogy normális terméket kapjunk, és ne egy félig kész.. mondhatni 3-4 éve béta valamit.
Senkinek nem lenne egy rossz szava sem, ha 1-2 évente, vagy akár 2-3 évente jönne újabb build, ha az stabilan, megbízhatóan működne, erre mérget vennék.
A registry-s okosságok pedig csak azért léteznek, mert azon userek, akinek már a töke ki van/volt.. elkezdtek kutakodni, tesztelgetni.
-
SP4C3
veterán
válasz
#86564352 #84506 üzenetére
Igen sajnos, home.
Nem beállított állapotban jöttek ezek a szennyek, eltávolítottam ôket, majd visszajöttek. Ezután ment egy kis pucolás... Meglátjuk mi lesz a fejlemény, ha így is fertôzött marad, akkor megy fel a tûzfal addig amíg nem csillapodik a helyzet a cégben (azaz lesz idôm a saját munkámra IS) x) -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #84380 üzenetére
Mondjuk a külső böngésző az reális nálam is, viszont nem kizárólag csak böngészésnél tapasztaltam, mint írtam. A linkelt leírásokban lévő egyes módszereket amúgy próbálgattam, de azok nem nagyon használtak, azért is esett a választás a Defender átmeneti teljes kikapcsolására és egyben külső antivírus szoftverre. A javítást meg remélhetőleg egy összesítő frissítéssel, vagy a Defender összetevőinek frissítésével megoldják és nem kell ehhez a 1809-es verzióra várni. Sőt, eleve az előbbi lenne a logikus és az elvárt, pláne hogy korábban elvileg nem volt ilyen probléma és pl. a 1803-as verzió sem úgy jött ki, hogy alapból ennyire teker benne a Defender.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest