- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #46136 üzenetére
Nem frissítettem pár hónapig a Win7-em, csak használtam (mobiltelefonok és tabletek szoftverezése). Most rászántam a múlt héten és ott virított a tálcán a GWX, meg felugró ablakban beszámolt hogy ugyan a frissítés lejárt de milyen további lehetőségeim, regisztráció, etc van. Sajna kilőttem, kép nincs.
(#46135) Doky586: kicsit visszafelé is jár a törődés. És ha nem adnál okot nem támadnék minden lehetséges alkalommal. Nokiaprogramokon is kiszúrtál velem, a stílusod közösségromboló, nárcisztikus, egód az egekben, tudásod a béka segge alatt nagyon gyakran. Változtass. Sürgősen. És örülj hogy nem leszek sose moderátor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #46120 üzenetére
Ez helyett:
Ez van:
Nos az eseménynaplóban valóban van ntfs-el kapcsolatos hiba és figyelmeztetés, de csak annyi, hogy ellenőrzés szükséges. Oka nincs odaírva ahogy az ellenőrzés eredményéről sem tudok semmit. Az üzenetközpontban csak annyi áll, hogy hétfőre van (volt?) ütemezve a meghajtók ellenőrzése, de ott sem írja mire jutott.
Ez a megoldás egyszerűen buta. R=1 userek számára készült.
-
Lizardman
tag
válasz
King Unique #46107 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #46113 üzenetére
Persze, ott nem volt. De miért nem írja ki, hogy miért áll neki ellenőrizni a meghajtókat? Vagy a folyamat végeredményét? Ezért az oprendszerért pénzt kérnek, ilyen alapvető dolgokat elvárnék cserébe.
Vagy arra gondoltak, hogy úgy is hülye vagyok, nem kell nekem ilyen dolgokkal foglalkoznom?
Win7 még kiírta ilyenkor, hogy mi a stájz.
-
nortol
senior tag
válasz
King Unique #45982 üzenetére
http://betanews.com/2016/01/06/how-to-fix-error-0xc0000017-when-installing-windows-10/
Vagy így kényelmesebb talán: link
Nem kizárt amúgy a memória probléma sem.
Ja, igen, nekem is csak egy keresés volt a hibakódra :-)
Nem olvastam végig a topicot, de nem kizárt, hogy van megoldás benne, de ha mégsem, akor is jó tudni, hogy van honnan elindulni... -
yanna
addikt
válasz
King Unique #45817 üzenetére
Köszönöm!
Volt már live linuxxal dolgom, talán még a cd/dvd is meg van valahol, bár már van vagy 3-4 éves.
Ha nagyon zavarna továbbra is ez a xarság az old mappával kapcsolatban hirtelen felindulásból elkövetem, de pár hét múlva 99 %, hogy új ssd-re kerül ez a W10 mutatvány. -
alfa20
senior tag
válasz
King Unique #45811 üzenetére
Nem tudom, én előbb még probálkoznék több dologgal:
- chkdsk c: /f
- ccleaner regtisztítás.
- regeditben fájl névre keresés hátha kidob valamit.
Aztán ha semmi sem akkor:
- live linuxal át nevezném a mappát, vagy ott törölném. -
juve600
nagyúr
válasz
King Unique #45755 üzenetére
az is jó
-
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #45645 üzenetére
Olvastam valahol vagy mondtak anno, aztan kiprobaltam es mukodik.
Egyebkent az EULA is emliti (bar most is eleg nehezen talaltam meg):
b. Installation and Use Rights.
You may install and use two (2) copies of the DreamSpark Direct Subscription software on your devices (a) to support your education; (b) in non-commercial research; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes. -
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #45643 üzenetére
Persze, nem kotekedni akartam, csak nem ertetettem hirtelen a dolgot. DreamSpark licensz alapjan eddig 2 kulon gepre lehetett egyidejuleg feltenni a Windows-t, de majd a heten kiprobalom, hogy ez valtozott-e.
-
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #45640 üzenetére
'A' gepen csinaltam a telepitot MCT-vel, az Education kulcsot megadva es 'B' gepre telepitettem fel. Vagy felreertem a linket es kvazi-OEM kulcs lesz belole, amit telepites utan mas gepre nem vihetek at?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
King Unique #45254 üzenetére
Oké, rendben, akkor megnyugodtam. Köszönöm még egyszer a segítséget.
Olvastam ezekről, amiket írtál, csak erről az egyre voltam bizonytalan. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
King Unique #45252 üzenetére
Neked és (#45251) bazsi83vp: Köszönöm a válaszaitokat.
Akkor ha jól értem ha a rendszert (ssd) gpt lesz és majd utána majd csatlakoztatom a merevlemez (mbr) ami adattároló, azok megférnek egymás mellet. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
King Unique #45159 üzenetére
Azt mivel / hogyan tudom megnézni, hogy RAW lett-e vagy sem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #44703 üzenetére
Valamennyire flat, de nem szögletes. Nekem a szögletességével van igazán bajom.
-
válasz
King Unique #44653 üzenetére
Én se tudom, miért maradt ott, igazából nem is zavart eddig, csak most akartam törölni mikor a telepítés miatt szarakodtam(hátha az zavar be, de aztán kivettem a lemezt és úgy sem települ, szóval nem), és nem értettem, miért nem hagyja. De mindegy is.
1Tb az a lemez, közel tele, úgyhogy az a teljes törlés nem opció. -
válasz
King Unique #44647 üzenetére
Mindjárt lesz iso, csak most megy vissza épp a 10 backup. Azt hiszem laposon van sima 10 iso is. Másik gép most épp nincs, csak a htpc, de azon inkább nem szenvedek.
Amúgy..
Alapból merevlemezen volt a 10, macriummal tettem át ssd-re vagy fél éve. Minden pöpec, de merevlemezen maradtak a windows által létrehozott egyéb partíciók. Na azt miért nem tudom törölni? Win alól értem, de se win telepítő sem bootolható partíció kezelő nem tudja.. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #44511 üzenetére
Szóval ezek alapján kell neki a tárhely és nem érdemes kicentizni a rendszerpartíció méretét...
nincs lehetoseg ra, igy is 25-30 Lin-Win kiosztas van. Emellett van meg 50GB a HDD-n is ami NTFS, itt vannak a nagyobb dolgok (pl Steam).
-
válasz
King Unique #44411 üzenetére
Ok, ez mind világos amit írtál, és én pont az általad linkelt hibaüzenet elkerülése végett készítettem a Rufussal (első opciót választva) MBR-es telepítőt, mivel mind az SSD, mind az 1 terrás HDD MBR-es volt, nem akartam variálni ezzel a GPT-s cuccal. A BIOS-ban a Boot menüben ezért nem az Only UEFI opciót állítottam be, hanem az UEFI and Legacy opciót. Ennek ellenére az MBR-es telepítővel mégis csak valahogy GPT-s rendszert hozott ki a Win. Ráadásul, most az a fura helyzet van, hogy mivel a HDD le volt húzva a telepítés alatt, az meg most továbbra is MBR-s particiójú maradt.
-
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #44361 üzenetére
Köszönöm, ez nem volt világos.
A régebbi egy 10586 (v1511), az újabb a 14393-as (v1607), akkor megpróbálom majd a frissebbel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #44378 üzenetére
Érdekes ez az Education kiadás... olyan Enterprise szerű, de mégsem teljesen, ami engem meglepett, hogy az "intéző" nincs rögzítve a tálcára stb.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #44378 üzenetére
Mert ez alapból olyan telepítőt szed le ami csak az adott géphez jó, benne lesz a kulcs. Illetve ez csak Windows 10 kulcsot fogad el.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #44371 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #44366 üzenetére
Biztos, hogy volt benne egy harmadik, szabonagyur is megerősítette.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #44366 üzenetére
MCT-vel amit letöltesz abban is van Eductaion, ha elindítod bootolva a telepítőt.
-
törölt tag
válasz
King Unique #44361 üzenetére
A friss MCT-vel letöltött ISO-ban nincs oktatási verzió? Volt egy 3. a Home és Pro mellett, de nem emlékszem pontosan, hogy milyen.
-
sinick
senior tag
válasz
King Unique #44333 üzenetére
Köszi! A tesztet különösen.
-
Uyuarasy
tag
válasz
King Unique #44355 üzenetére
Köszönöm. Az iso megvan egyébként, bootolható flashdrive-on, az nem világos, hogy muszáj-e ezt a verziót telepíteni, vagy aktiválódna a frissített 14393.10-es build is?
-
sinick
senior tag
válasz
King Unique #44309 üzenetére
Akkor passz...
SSD-t mivel ajánlatos klónozni, majd azt - hiba esetén - SSD-re visszarakni? Szervízgépem nincs hozzá.
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #44181 üzenetére
Speciel mindegyiket megvettem anno a PPC-Intel váltást követően nem sokkal, de oke (sőt ha belelapozol az Apple notebook topic összefoglalójába még láthatod is, hiszen én indítottam és írtam az első összefoglalókat úgy 10 évvel ezelőtt
).
Bár azt az aprócska dolgot azért hozzátenném, hogy a Paragon megoldása sem funkcionál ez alatt a build alatt, különben nem figyelmeztettem volna a többi usert.
Egyedül azért használtam a bootcamp-ből kihámozott drivert, mert nem szemetelt semmit maga után. 2 file és egy kis regedit. Valamint így csak olvasni tudja, így nem nyúlhat hozzá.
BTW: Engem annyira nem zavar a dolog, rádugom a macpro-ra vagy a mbp-ra és hálózaton kiválóan látom a külső meghajtókat, pusztán meglepett. Eddig semmilyen problémába nem ütköztem egyik build alatt sem velük, bár tény, hogy az insidereket csak virtuális környezetben próbálgatom és ez a driver nyilvánvalóan sosem került fel egyikre sem.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #43710 üzenetére
Te mit vársz egy olyan funkciótól, ami konkrétan mostantól érhető el?
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43710 üzenetére
Én az Adblocknak örülök, már régóta várom, Chrome-on is használtam.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #43703 üzenetére
Igen, már az újfajta.
-
válasz
King Unique #43641 üzenetére
Most ezzel van megoldva.
-
válasz
King Unique #43636 üzenetére
Dual boot nem megoldás, mert párhuzamosan kéne futnia egy gépen a két rendszernek. A linuxból nekem a service szintű torrent kliens kell, ez most is megoldható, van transmission-daemon windowsra is, de egy kicsit nyakatekert megoldás. Virtualizálni nem akarok, mert felesleges erőforrás pazarlás egy alkalmazásért futtatni egy egész virtuális gépet. A wines környezetet tudja kezelni az egész család, ha lecserélem linuxra, akkor egy stresszes betanítási időszak következik, illetve az adott gép egyes alkatrészeinek linuxos támogatása megoldott, de kacifántosabb működésre bírni őket, mint a fordított esetben.
-
delibab
senior tag
válasz
King Unique #43614 üzenetére
Mindegy is... A lényeg, hogy megoldódott dolog és mivel pont eladom a mac-et így már nem is lényeges csak az, hogy win alatt működik!
Nálam ez mindig is dilemma volt, hogy chrome vagy firefox, valahogy az explorer és most az edge is kiesett valamiért.
Még egyszer köszi!
-
delibab
senior tag
válasz
King Unique #43598 üzenetére
Próbáltam mindenre formázni de az osx alatt a teljes méretet lehetett használni 1 partícióba de win alatt újraformázva csak azt a 200MB-t... Viszont köszi a tippeket mert a Rufus megoldotta és azóta rendben van!
Az karaktermegjelenítési hibára meg annyit, hogy feltettem a chrome-ot és azzal jó, úgy tűnik ez az edge hibája lesz...
-
Cane
őstag
válasz
King Unique #43543 üzenetére
Köszi az ötletet!
-
delibab
senior tag
válasz
King Unique #43571 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
remélem nem a prndrive a rossz, tegnap kezdtem volna használni, zsír új volt, bár ez nem zárja ki, hogy hibás legyen....
Azért nem értem mert osx alatt tökéletesen működik, ott megformázom és egy partíció látszik a teljes tárhellyel, viszont ha beteszem win-es gépbe akkor egyből kéri a formázást és akkor csak 200MB választható és utána látszik , hogy a többi rész használatlan...Megpróbálom valamelyik progit, hátha, csak az a bajom, hogy nem vagyok egy nagy mágus...
Köszönöm még egyszer!
kraftxld : Neked is nagyon köszi
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #43568 üzenetére
Hidd el nem ma kezdtem és én is csak derülni tudok.
Tényeket írtam le.
Az első védelmi vonal maga a user beszéljünk bármilyen OS-ről. Elég sok kkv-nál van/volt rálátásom különböző OS-ekre a saját szolgáltatásomból fakadóan.
Az okosok nem zabáltatták le feleslegesen a tervezők gépeit pl mindenféle védelmi rendszerrel, csak bepakolták egy korlátozott subnetbe és okos usereket ültettek a gépek elé. Mások ráeresztettek mindent amit lehet, aztán csak repkedtek a reklamációk, hogy nem úgy pörög a software ahogy kellene.Természetesen mindenhol be lehet szívni mindent, de ha valaki egy csöpp ésszel, egy normális külső ne adj Isten hw tűzfallal van felvértezve, annak bőségesen elegendő a defender és a havi rendszerességű malware kutatás.
-
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #43560 üzenetére
8 hónapos install van a gameboypc-men, defenderen kívül más nincsen rajta. Havi egyszer kap malware ellenőrzést, semmi találat.
Talán még jobb, ha az ember nem jár kétes oldalakon és nem engedélyez kétes állományokat.
-
BladePocok
tag
válasz
King Unique #43543 üzenetére
Mennyire változott a Start menü?
-
qqzs
őstag
válasz
King Unique #43413 üzenetére
nekem meg vigan felment azota a harmadik is 29ike ota
-
Soybex
őstag
válasz
King Unique #43413 üzenetére
Akkor szívás , mert csak simán előretelepített és nem dobozos.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #43364 üzenetére
Du-ra eltűnt nekem is
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #43325 üzenetére
Igen én is reméltem eltüntetik ezeket, de ugyanúgy ott van.... Gondolom ott is marad, csak aki nem frissített korábban és most fog annak nem lesz aktivált a Windows... vagy ki tudja, még az is lehet, hogy menni fog.
Valaki próbát nem tesz?
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #43267 üzenetére
Amugy amig nincs particionalva (vagy elveszhet az eddigi) nem nagy feladat "oda-vissza konvertalni".
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #43259 üzenetére
"MBR - GPT között oda-vissza konvertálni"
Ezt csak nagyon feltételesen lehet. Mármint vissza. A Windows lemezkezelője azért csak az MBR-GPT konverziót engedi, mert a GPT egy sokkal szabadabb particiofelépítés, nincs fix mérete, bárhol lehet a lemezen, satöbbi. Azt meg lehet csinálni. GPT-ből MBR-t viszont elvileg nem lehet csinálni. Ahhoz elég sok dolgot át kell rámolni a lemezen, hogy a GPT partíciós tábla adatai beférjenek a lemez elejére, és közben adatvesztés se történjen. -
raidx
őstag
válasz
King Unique #43251 üzenetére
Már nem működik az MBR to GPT? Annó adatvesztés nélkül működött. Nem tudom megnézni mert csak GPT-im vannak. Sőt nagyon régen mikor a Win 8 előzetes kijött kiakartam próbálni egy külön partíción. A piszok meg GPT csinált és felülírta a hetest. Akkor még sikerült a GPT to MBR Win alól de a későbbiekbe már nem lehetett csak adatvesztéssel (törlés).
-
pingwin92
aktív tag
válasz
King Unique #43238 üzenetére
Igen, néztem is, hogy mi az a 2 USB, amiből az egyik UEFI...
De közben már ki is léptem, és most az UEFI-sel próbálkozom. -
Pankiii
tag
válasz
King Unique #43142 üzenetére
Nem, azt most csinalom. MELyiket cleaneljem? disk nulla 931 gb
Disk egy 14 Gb -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #43139 üzenetére
Mivel mi nem láthatatunk bele abba, hogy pontosan mit tárol digitális jogosultság címszó alatt a szervereken, így csak tippelgetni tudok.
Szerintem a legutolsó frissítést a lényeges. Valahogy tárolhatja a kulcsot is, hogy ne legyen olyan könnyű felrakni egy másik gépre a régi licencet a W10-el egy időben. -
Pankiii
tag
válasz
King Unique #43139 üzenetére
Már ledormauzam az osszes particiot amiket a kepen latsz
-
Pankiii
tag
válasz
King Unique #43136 üzenetére
Legacy bootal csinaltam pendrivrol.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #43134 üzenetére
A termékkukcsot felesleges kiolvasni digitális jogosultság esetén, mert az csak egy aktiválásra nem alkamas generic kulcs. Az mindenkinél ugyan az akinek az adott változat van fent (Home, Pro)
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #43102 üzenetére
Beleolvastam a cikkbe, s ott rögzítővel ellátott SATA kábel szerepel.
Nekem eddig a HDD síma kábellel csatlakozott az alaplaphoz, mivel olyat kaptam annak idején hozzá.
Vegyek az SSD-hez ilyen fémes rögzítésűt? -
Tybike81
őstag
válasz
King Unique #43089 üzenetére
Notebooknál hogy lehet letiltani, hogy ne váltson át képernyő megkettőzésre magától ha HDMI kábellel össze kötve van a TV-vel? Az lenne a cél ha notebook kijelzője legyen az elsődleges, és ne váltson magától más üzemmódra...
-
Cifu
félisten
válasz
King Unique #43085 üzenetére
persze, csak azért töröljön partíciókat, meg rakja újra a rendszert, mert a beépített fos megoldás nem boldogul vele...
Olvastad is mit írt? Felrakta az EaseUS-t, csak hát az ingyenes verzió erre nem képes. Gondolom megvenni nem akarja.
Vagy te most te arra buzdítod, hogy tört verziót rakjon fel?Lent javasolták a GParted-et, nekem anno domini azzal nem sikerült ezt megoldanom, szóval én azért nem ajánlottam azt.
-
csaba951
veterán
válasz
King Unique #42146 üzenetére
1) Ha a mostani rendszered frissíted, akkor annak aktiváltnak kell lennie.
2) Frissítés után megnézed a Gépházban, hogy aktivált-e? Ha igen, nyert ügyed van, később is újratelepítheted ugyanerre a gépre, kulcs nélkül. Telepítés után aktivált lesz.
Egyébként (jelenleg) úgy van, hogy akkor sincs semmi, ha nem aktivált a Win10. Csak annyi, hogy nem tudsz egyéni hátteret, meg egyéni (megjelenítési) beállításokat használni. Ennyi. Persze ez később változhat, ha az MS érdeke úgy kívánja...
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #42607 üzenetére
lehet persze, de ezt most írtam csak hirtelen felindulásból
de ok, jelzem pzstm-nek, hogy tegye bele, ha jónak látja
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #42605 üzenetére
mert a blogomat tudom szerkeszteni, az összefoglalót meg nem. persze ha errejár valaki, aki odalinkeli a szösszenetemet, akkor sem fogok megsértődni
a korábbi kérdésedre a válasz benne van a tárgyalt kisokosban
-
tambal
csendes tag
válasz
King Unique #42557 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Mindjárt meg is nézem!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #42394 üzenetére
Köszönöm, olyan, amilyet linkeltél. A táblázatot már láttam tegnap, ezért kezdtem nyomozni.
Azért az vicces volt, amikor az összehasonlításra kattintottam, mert aszerint a Home és a Pro azonos, csak az mobilos tér el. Nem hiszem, hogy a gyárban találomra kiválasztanak pár lemezt, amire ráírják, hogy Pro és drágábban adják. Ennél több különbséget vártam...
Nagyon informatív volt.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #42388 üzenetére
Jogos! Ideges voltam és kapkodtam.
Az összefoglalót már pár nappal ezelőtt elolvastam, most újra belenéztem, de nem találom azt a részt, ami miatt ez segítséget jelent a problémámban.
Most sajnos megint félbe kell hagynom itt mindent pár órára.
Szerk.: Most látom, hogy az ő problémája más volt. Ebből sosem esett volna le nekem, hogy az a program lesz jó az én számomra is.
Esetleg, ha valaki tudna segíteni abban, hogy melyiket válasszam: Home vagy Pro. Csak annyit ír ki a gépem, hogy Windows 8.1. Semmi Home vagy Pro. A 64 bitben biztos vagyok. A telepítő csomagolásán sem szerepel több.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
King Unique #42242 üzenetére
Köszi siker!
-
JamesHun
addikt
válasz
King Unique #42095 üzenetére
az aomei partition manager megoldotta
visszahozta a partíciót -
JamesHun
addikt
válasz
King Unique #42091 üzenetére
az jobban zavar, hogy nincs undo, vagy apply a beépítettben
most az easeus partition recovery vel próbálom a 450gb os partíciómat visszahozni -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #41814 üzenetére
Igen, de ezt a frissítés dolgot ugyanígy eljátszották az XP-n is mikor már az újabb cuccok felé akartak terelni, csak ott a wuauclt.exe zabálta fel a ramot a háttérben... Szóval ez ilyen MS dolog.
Nálam amúgy nem volt lekapcsolva az automata frissítés a 7-en, így nem érintett a nehéz patch keresés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #41794 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem kiforrott? Már három megjelent játékban és 4 engine-ben használják, miközben csak idén februárban jelent meg. Terjedni meg azért fog, mert ARM-től kezdve mindenre van / lesz. Én eléggé biztos vagyok ebben a dologban.
Visszatérve arra amit linkeltél az stimmel többnyire. Viszont a Win7 heti/havi frissítései nem tartottak sokáig, mivel azt magától megcsinálta. Csak az első frissítés keresés és telepítés tart rajta nagyon sokáig, utána magától megy minden.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #41794 üzenetére
Attol fugg az MS mennyi penzt ol a DX12-be, ha eleget fizet a gyartoknak jo hogy ez terjed el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #41767 üzenetére
Gyakorlati szempontból csak az érkező bash meg a DX12, de utóbbi helyére ott a Vulkan, a bash meg eddig is elérhető volt telepítős formában. A Total Commander volt az, ami igazán rondán nézett ki az új rendszer alatt. Igénytelen, lapos, egyszínű...
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #41767 üzenetére
troll on/ Igen, sok elonye van, pl kevesbe mukodik jol.
Amugy kulsore a windows classic style volt a legjobb xp-ben. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #41740 üzenetére
Jelenleg nincs működő Windows a gépen, Debian alól méretezem a partíciókat Gparteddel.
Tim82: jah, hibernálás nálam sem lesz. Thx!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #41735 üzenetére
Az azért csúnya lenne, ha ilyesmi miatt kellene újrarakni.
A Win7-em is vagy 5 éves volt már és még pár évig biztosan maradt volna, ha nem hal meg a fájlrendszer.
Most egyszer 60GB-ra méretezem át a partíciót. Legrosszabb esetben valamikor a jövőben majd hozzácsapok még. Nem nehéz megcsinálni, csak baromi sokáig tart mire arrébb csúsztat mindent a zsugorítandó 869GB-s partíciómon...
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #40866 üzenetére
Recovery-t a windows csinál magának. Legalábbis GPT esetén. Menteni meg olyan HDD-re célszerű ami nincs állandóan a gépbe, ahogy írtad is.
-
törölt tag
válasz
King Unique #40861 üzenetére
Igen, akkor tényleg hasznos, ha szükség van NTFS-re, mert amúgy macerásabb megoldani. Viszont az MCT is megoldja mindenféle beállítás nélkül (az iso-ból felmásolást én amúgy nem nevezném fabrikálásnak, de az nem is szükséges). Ott van a bootmgr és a bootmgr.efi, a boot menüből csak ki kell választani a megfelelő módot, és mehet. FAT32-ről mindkét módban lehet indítani, és nem kell GPT-s pendrive.
-
brugo
aktív tag
válasz
King Unique #40834 üzenetére
Köszönöm !
-
brugo
aktív tag
válasz
King Unique #40818 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat !
-
Szicskeee
tag
válasz
King Unique #40714 üzenetére
Bocsi
-
Szicskeee
tag
válasz
King Unique #40710 üzenetére
USB HDD termeszetesen, van 1 usb>sata atalakitom es ugy csinatlam a telepitetot.
Most marad akkor hogy kiprobalom feltelepitem egy masik gepben a wint es atrakom a HDD-t.
Csak a pics@ba notimba nincs csak m-sata kell szerezzek egy kolcson notit...
-
Szicskeee
tag
válasz
King Unique #40676 üzenetére
Egy Sony Vaio noti amin nincs kijelzo.Sajnos se HDMI-n sem pedig VGA-n nem ad le jelet mig nincs bebootolva. :/
Van rajta USB boot csak vakon nem tudom megtalalni + neten sem talaltam semmit.
Ha egy masik gepbe berakva feltennek egy WIN10et mukodhet?
Igy csinaltam a FreeNas-al csak hat az azert mas. Sajnos a FreeNas-t le kell csereljem Xpenologyra amit virtualizalni tudok csak WIN10-en.
-
general
addikt
válasz
King Unique #40654 üzenetére
köszönöm, hogy megerősítettél abban, hogy el van cseszve.
de hogyan lehet megoldani? :-)nem az a baj, hogy jelszót kér, hanem hogy nincs hová beírni, pedig azt kéri...
feltéve, ha sikerülne újra bejutnom a saját gépembe... -
BullKoxa
őstag
válasz
King Unique #40535 üzenetére
újra tettem már a gadgetet.
meg amit előbb betettem képet ott volt a mai frissítés! most nincs, elvileg vissza tette az előzőre, mert a jobb lent a hardver biztonságos eltávolításos ikon a régi , nem az a fekete fehér ami a frissítés után volt.De így sem jó. ebből lehet újra rakás lesz, és semmit sem fogok frissíteni , mert ez így nem buli, hogy alap dolgok nem működnek egy frissítés után.
-
BullKoxa
őstag
válasz
King Unique #40512 üzenetére
-
hunluki
senior tag
válasz
King Unique #40515 üzenetére
Abban egyetértünk hogy Rufusnál nincs jobb erre a célra, örök nyertes, kivéve ha osx telepítőt akarsz csinálni de az relatíve ritka
És hogy picit ontopik is legyen: Kapja be a mostani update, megint elkezdett éjszaka magától ébredezni a gépem pedig le van tiltva az összes ébresztős marhaság (energiagazdálkodásból ébresztés kivéve, egér/bill/hálókártya is letiltva). Morr. Természetesen eseménynapló üres, lastwake: unknown. Morr #2.
-
hunluki
senior tag
válasz
King Unique #40497 üzenetére
Magamfajta többlakiaknak USB telepítő kreálásra tippek:
Windows alatt Rufus, linux alatt WinUSB, osx alatt pedig a bootcamp assisatant áthekkelésével lehet működő USB pendriveot csinálni
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #40503 üzenetére
Így már rendben van. Csak mindenki a Rufusz-t emlegette, de úgy tudtam, hogy csak USB-hez való.
Én a CDBurner XP-t használom.
Ott olyan lehetőség van, hogy ISO fájl lemezre írása.
Ha így írom ki a letöltött ISO-t, akkor az bootolható lemez lesz? -
GEPESZ66
veterán
válasz
Ha a MCT-vel letöltve megvan az ISO fájl,akkor azt nem elég csak egy DVD író programmal kiírni,inkább a Rufusz-al legyen kiírva?
-
saelin
veterán
válasz
Ezt nem vitatom!
Ha linux telepítőt kell készítenem, akkor ez az első program amihez hozzányúlok.
-
BullKoxa
őstag
válasz
King Unique #40495 üzenetére
ezt a gadget pack-ot használom, eddig és a PCMeter jó volt mellé! azzal mentek rendesen a gadgetek. de a mai Frissítés óta nem jó !
-
saelin
veterán
válasz
King Unique #40488 üzenetére
Nem értem miért mindig a rufus-t ajánlják, amikor az MCT-vel le tudod tölteni, majd az ki is írja neked egy pendrivera. Lehet vele legacyben és uefiben is telepíteni. Én már vagy ötször csináltam így, és semmi gondom nem volt vele.
Csak azért mondom, mert szvsz erre fölösleges még egy alkalmazást letölteni. Talán akkor éri meg így csinálni, ha letöltöd az iso-t és később utólag még írogatod más pendriveokra is. Azt hiszem az MCT előre letöltött iso-t nem tud kezelni... vagyis nem próbáltam.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique #40429 üzenetére
Windows 7-et évekig használtam kikapcsolt defenderrel és ne volt bajom. Azzal a géppel nagyon meggondoltam, merre netezek. Munkára használtam meg bankolásra.
Most megint szórakoztat az MS az alapértelmezett programokkal. Naponta többször is visszaállítja a sajátjait.
-
törölt tag
válasz
King Unique #40220 üzenetére
jogos
next-next-next-...
más:
45perce a windows update 6 frissítést jelez de 0%-on vesztegel, valami ötlet? -
törölt tag
válasz
King Unique #40217 üzenetére
nem fogja meg jobb av sem... ha nem érzékel kártékony kódokat...viszont akár 5-10,15 kéretlen app is felmehet a user tudta nélkül
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #40217 üzenetére
Elsőnek mindig az Uncheckyt rakom fel. Gyorsan települ, semmi cicó, utána gond letudva. Habár nem sok programot használok, de már egy Java install is telenyomná "lózungokkal" a gépet.
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #40209 üzenetére
Az Unchecky megelőzi a kéretlenül besunnyogó hozadék progik feltelepülését.
-
Tompie
őstag
válasz
King Unique #40148 üzenetére
ok ok köszi köszi
-
törölt tag
válasz
King Unique #40140 üzenetére
egy alacsonyszintű formázó appal tudtam rendbetenni...
fel akartam tenni egy iso-t rufus-al egy 8 gigás pendrive-ra, fel is ment, de a maradék 5 giga eltűnt, a vwindows-os lemezkezelő csak a 3gigás partíciót látta a pendrive-on amit az iso foglalt, a minitool partition manager látta egyedül a hiányzó 5gigát úgy mint RAW fájlrendszer, de formázással is csak 3gigát formázott, törlésre meg hibát dobott hogy nem törölhető mert az eszköz használatban van...gondoltam elég érdekes...azt nagy nehezen sikerül visszaállítanom, úgy hogy virtuális gépen futtatam egy iaktos macos-t és annak a lemezkezelőjével sikerült törölnöm
-
törölt tag
válasz
King Unique #40138 üzenetére
nem mondtam hogy keveset tud, nem a tudásával volt bajom...hanem hazavágott 1 pendrive-om anno amit alig tudtam újraéleszteni, a a microsoftos appokkal még nem volt gondom, de a régi iso2usb-s se a media creation tools-al...
-
törölt tag
válasz
King Unique #40123 üzenetére
hivatalos media creation tools-al csináltam az usb-s és dvd-rw médiát...én a rufus-ban nem bízok,okozott már kellemetlenséget...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest