- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#86564352 #101066 üzenetére
Ha zárolod, mert otthagyod a gépet, akkor miért csodálkozol, hogy nem vonatkozik rá az a beállítás? Telefonon pontosan ugyanez van. Hiába állítod a képernyő kikapcsolását 10 percre, ha zárolod, akkor kikapcsolja. Inkább az tűnhet fel az embernek, hogy erre nincs külön beállítás, de általában azért zárolják a gépet, mert otthagyják, tehát mindegy.
De akkor még egyszer: nem arról az egy dologról van szó, hanem arról, hogy miért nem kerül be egy rakás dolog a gépházba. Most éppen ez, máskor az, mások szerint amaz, és már tele is van szórva az egész. Ezért szűrik a visszajelzésekkel. Ezeket pedig olvassák, a blogokban rendszeresen említik, Redditen Jen Gentleman szintén mindig kéri, vagy mondja, hogy a feedback alapján min módosítottak, stb. A telemetria alapján tudják, hogy mit nem használsz, de azt nem, hogy mit hiányolsz. Hiába írod ide, ezt nem olvassák azok, akik változtatni is tudnának rajta.
AzŐsgén2: Az MCT-vel nyugodtan csinálhatsz egy telepítőt pendrive-ra, ami biztosan friss lesz. Lemezen általában elavult build van.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100902 üzenetére
"És külső HDD esetén mi a helyzet, hirtelen le tudja parkolni a fejet?"
Érdekes kérdés, szerinted mi történik, ha áramszünet van? Ott van a fej a tányéron, és ha odébb rakod a laptopot, akkor végigkaristolja?
Amit keresel a SMART adatok között, az a Power-off Retract Count. Hirtelen áramszünet esetén parkolja a fejet.
Ha látod, hogy ír rá valami, akkor nem húzod le. Ha látszólag befejezte, akkor be van fejezve az adott fájlművelet, nincs olyan, hogy kész van, de nem egészen. Ilyenkor nem érhető el az írási gyorsítótárazás. Ha másolás közben húzod le, akkor ami felment, az ott van, a többi nincs. -
King Unique
titán
válasz
#86564352 #100792 üzenetére
Azért, mert a speciális beállításoknál ellenmondásos volt a 2 kép, de igaz, az elsőn is tényleg 1903-as van, azt valóban benéztem. De ha már itt tartunk, te meg a gépházas opciókat, majd alább kifejtem...
"A VÉGLEGES Pro-nál ott van továbbra is, most is odakattintok Windows Update-ben és láss csodát ott van a 365 napos halasztási lehetőség."
Ez csak részben helytálló, nem teljesen igaz... Nálam sem voltak ott a 1903-as funkciófrissítés után, de a másik 2 fórumtagnál szintén nem (példa 1, 2) és nem írták, hogy újra megjelent volna... Sőt, nemrég egy 1903 Pro friss telepítést is megnéztem. Bejelentkezés után ugyan ott volt a gépházban a speciális opcióknál mind a 2 lehetőség, de amint módosítottam, majd elindult a frissítések keresése, eltűntek és többszöri újraindítás után sem jöttek vissza... Max. ha a csoportházirendben beállítottam külön, de akkor eleve ilyen kiszürkült, inaktív opciókkal, max. az előbbi helyen lehetett módosítani az időtartamot. Meg restart után már ugyanúgy nem jelentek meg, vagy másik telepítésnél hol megjelent, hol nem... A következő lehetőség a regsitry-ben átírni és utána már a gépházban is megjelent a 2 halasztási lehetőség és lehetett görgetni is, megadni az napok számát. De a 0-s értékeket amint megváltoztattam másra, valamint ha volt egy restart, akkor utána ugyanúgy eltűnt mindkét lehetőség a gépházból... Tehát inkább ott volt és nem feltétlen ott van... Meg az utóbbi megint nem feltétlen alapértelmezetten, hanem lehet csak külön beállítás-tákolás után és akkor is csak ideiglenesen... Ja, és a végleges 1903-as (18362.30->18362.116) verzión teszteltem, aztán mégis ez lett az eredmény.
Ja, várjál, lemaradt pár smiley...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #100766 üzenetére
Senki nem gyanúsítgatta és szvsz semmi lekezelő nem volt a válaszban, pusztán pár dolog volt leírva és visszakérdezve, hogy pontosan mire gondol. Az első screenshot meg normál esetben nem lehetne a 1903-as verzió, mivel annál a gépházban elvileg nincsen külön 365 napos halasztási lehetőség a funkciófrissítéseknél, erről is van cikk. Meg értelme sincs, mivel a 1903-astól az életciklusa végéig használható funkciófrissítés nélkül az adott verzió. Történetesen nálam sincsen, de persze bug, most már tudjuk...
Ha nekem volt címezve a kérdés, akkor talán csak válaszolhatok rá, nyilván nem te fogod megszabni.... Ha meg annyival jobban tudod, akkor lehet válaszolni az eredeti kérdésre és nem velem kell kötekedni...
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100649 üzenetére
Most direkt figyeltem, és tényleg homályosabb, mint más programban. De így utólag lesz az, mintha rátenne valamilyen effektet (régebben ki is lehetett valami ilyesmit kapcsolni, most nincs ilyen opció benne). Fotóknál nem tűnik fel, csak azokon a képeken, amiken szöveg van, pl. képernyőképeken.
Amúgy egyáltalán nem lassú, azonnal nyílik, bár ez gondolom a gyűjteménybe rendezett képek számától is függ.Frawly: Nem kell megapakk, pont ezért van a játékok mellé offline telepítő csomagolva, a kliens csak telepíti őket /silent kapcsolóval. Persze nem mindegy, hogy honnan van az adott játék.
A GTA V is tud offline futni, de időnként mégis kell neki net, ma már ez így megy sajna.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
#86564352 #100637 üzenetére
Ja. Tudom hogy működik, nem mondtál ezzel újat. Meg sem nyitotta. Ha még százszor tallózod ki akkor se lesz a listába. (nálam) Nem véletlenül úgy mondtam ahogy.
Egyébként bekerült a listába. Hogyan? Úgy hogy kb 3 óra múlva egyszer csak derült égből, megnyitotta a filmet.
A windows 10 meglepetésekkel teli, csodálatos. -
törölt tag
válasz
#86564352 #100559 üzenetére
Azért olyan az előnézetben, mert régen a start menü ennyire volt átlátszó. Aztán megkapta az új effektet az értesítési központtal együtt.
A tálca átlátszóságát az OLED-es registry-bejegyzéssel lehet kicsit állítani, de a start menüre nem vonatkozik.(#100566) Redneck: A gépházból:
"Egy funkciófrissítés új lehetőségeket és fejlesztéseket tartalmaz" -> Új build, mert az tartalmaz új funkciókat.
"Egy minőségi frissítés biztonsági fejlesztéseket tartalmaz." -> Ez egyértelmű.Lehetne jobb nevük, de szerintem így is érthető. A frissítések szüneteltetésénél: "a szüneteltetési korlát elérésekor frissítéseket kell letölteni az eszközre, mielőtt újból szüneteltethetné a folyamatot". Tehát ha kinyomod, akkor frissít.
Minden ott volt, és ha nem pánikolsz be a frissítések hírére, akkor látod is. De szerintem nem jártál rosszul. Mindenképpen frissítened kellett volna előbb-utóbb a 1809-ről, mert egy build csak kb. 1,5 évig kap frissítést. A 1903 már megvárja ezt.
(#100567) Yeffy: Nem nagyon említett itt ilyen megoldást senki szerintem, de hátha kapsz választ. Az MS-fiókodba csak azt szinkronizálja, amit a gépházban engedélyezel neki, plusz amit külön bekapcsolsz, például az Edge dolgait.
(#100570) Kékes525: Szerintem egyáltalán nem felesleges, és amúgy működik is, csak valamilyen nyelvi fájlokkal kapcsolatos probléma miatt kizárólag angol rendszereken. Javítják. Én annak örülök, ha nem kell minden egyes feladatra külső programokat vadásznom, meg lesni a frissítéseiket, hogy még fejlesztik-e egyáltalán. Fejlődni pedig úgy fog, hogy használatban van, és kapják a visszajelzéseket.
Egyébként nincs telepítve alapból, szóval nem zavarja az "átlag felhasználót". (aki amúgy mindig pont annyira igénytelen, hogy alátámasszuk az állításunkat.)
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #100547 üzenetére
Egyetértek. Szerintem a sandbox is teljesen felesleges funkció a Windows 10-ben (ráadásul nem is működik), mert azt egy átlag felhasználó nem fogja használni. Egy nem átlagfelhasználó pedig talál magának sokkal jobbat (Sandboxie vagy egy virtuális gép). Majd ha annyira fejlett lesz mint a Defender, akkor már méltó vetélytársa lesz a 3rd party szoftvereknek. Most azonban még nem az.
-
Nicotin
kezdő
válasz
#86564352 #100402 üzenetére
Szia nincsenek (felkiáltó jelek) minden drivert az asus oldaláról töltöttem le. Ez a lassúság 1709 1803 1809 is megvolt.
A hdd feladat kezelöben töbször 100-1000 ms válasz időt ír. Általában mostmár a sysmain folyamtra ami az előtöltés azért kérdem nincs valami ilyen tweak amitöl jobb lenne :S -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #100422 üzenetére
Nem mindegyik külső AV-t gyártó cég terméke problémázik a Windows 10-en. Sajnos nem csak az ő hibájuk, hogy a Windows 10-re egyre macerásabb külső védelmet fejleszteni.
A CIS pedig egy külön történet, emlékszem pár hónapja - talán március - mikor már a 1903-as ott kopogtatott az ajtóban jelentették be, hogy a legfrissebb BETA CIS kompatibilis lesz a 1809(!)-es builddel. Lassan fejlesztenek és sok bugot a felhasználói visszajelzésekre hagynak aztán talán majd idővel javítják, nem profi hozzáállás.
Nálam már nincsenek UWP-s appok, nem látom azt, hogy az MS-en kívül bárki is törné magát, hogy erre a platformra fejlesszen, jobban szeretem a kiforrott nagy tapasztalati hátteret felhalmozott külső programokat. Vegyük pl. a "Windows sandbox"-ot ami nem is érhető el minden kiadásra és még mivel friss vannak hiányosságai ellenben ott van a SANDBOXIE nevű program évek óta fejlesztik javítgatják egy kiforrott funkciókban gazdag ingyenes program.
-
válasz
#86564352 #100422 üzenetére
Eddig jó volt a CIS, de nélkülözhető szerencsére.
Én telepítek csak néha alkalmazásokat a laptopjára, ha kéri, hogy kell valami céges cucc, mert szokott róla dolgozni itthonról, a céges laptopot speciális esetekben hozza haza, amikor például olyan VPN kapcsolat kell, amire csak céges munkaállomásokat engednek fel, minden másra jó a sajátja is, céges felhőbe dolgozni, aláírni...stb arról is tud. -
törölt tag
válasz
#86564352 #100374 üzenetére
Nekem nem volt gond megszokni a tálcát, a start menü volt kicsit fura, de az is oké már. Az egyetlen amin változtatnék, az a teljes képernyős start háttere, mert így fakó. Nem rossz így sem, de sötéten szerintem jobb lenne.
Azért nem a témák közé került, mert ott kizárólag a telepített témafájlok vannak, semmi más. A tálca és az ablakok színét pedig a színeknél keresi az ember.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #100402 üzenetére
"szóval akik első héten felteszik az aktuális buildet tulajdonképpen tesztelők."
Ez a szomorú. Jobb lenne, ha inkább ők tesztelnék rendesebben. Kihasználják, hogy nincs igazi alternatívája a Windowsnak. A Linux disztribúciók csak a power usereknek alternatíva, a hétköznapi felhasználóknak nem.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100248 üzenetére
Szerintem jól néz ki.
Szépek a képek, ha meg be akarok lépni, akkor nem a hátteret nézegetem.
NandorHUN: Valami volt ott, ami törölve lett, viszont nem lett eltüntetve az automatikus indításból. Az egyik lehetséges oka egy registry "pucolás", amit a CCleaner is csinál. Még ha használod is a programot, azt sose tisztogasd, mert semmi értelme, de legalább gondot okozhat.
A vírusirtód lehet, hogy törölt valamilyen krekkelt programot, vagy csak nem jól működött az uninstall. Ha "sok szart" telepítesz, akkor bármi lehet.Használd a programot, vagy nézd meg regeditben a HCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run alatt.
hubertus33: Mivel minden frissítést megkaptál, ezért ugyanaz a verzió van telepítve nálad, mint ami tegnap ki lett adva, tehát nem szükséges újratelepítened.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #100248 üzenetére
lényegtelen mert gépházban monitor lekapcs "never" és gép szundi 30 perc megoldja a problémát.
Persze, ahogy Te használod úgy ez is "jó".
De aki máshogy, annak azért ne az álljon már itt a fórumban, hogy EZ a megoldás.
Ha pl. valaki nem mindig lockolja a gépet (én otthon nem szoktam), akkor a soha beállítással nem kapcsol ki soha, ezt pedig nem szeretném (nekem előbb csak a monitor, kicsit később a gép alszik be). De ha mégis a lock screenbe gyönyörködnék, akkor amit írtam megoldja a timeoutot anélkül hogy sohára kellene állítani a monitor kikapcsolást -
törölt tag
válasz
#86564352 #100241 üzenetére
Szerintem átgondolt, csak nem mindenkinek tetszik.
Zároláskor ott van, nekem jó úgy, mikor meg jelszót írok be, akkor mindegy is. Köztes időben meg a monitor ki van kapcsolva. Inkább kéne pár gomb a gépházba, hogy ezeket lehessen állítani, meg esetleg háttérnek is beállítani.
A monitor kikapcsolása eddig sem vonatkozott a zárképernyőre, nem?
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #100236 üzenetére
(megoldás: power options-nél a monitor lelövését sohára állítani)
Dehogyis, ennek csak mellélhatása, de már többször írtam (legalább egyszer Neked is):The VIDEOIDLE timeout is used when the PC is unlocked and the VIDEOCONLOCK timeout is used when the PC is at a locked screen.
CC-hez:
Nem UK-t használok hanem en-US-t (location meg régió persze más), de talán ez nem számít.
Ahogy bejön a desktop, nekiesek a Start menünek, unpin & uninstall, amit érek
Ezután jönnek csak a driverek, frissítések, stb.
De akkor legalább rájöttünk, thx. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #100229 üzenetére
Reagáltam, mert nekem válaszoltál, de ne vedd úgy a szívedre. Az ismételten jelző túlzás, hiszen most is érdekelt, mert reagáltál rá. Tőled nem várok semmit
Egyébként (részben) amiatt írtam, mert pl. még mindig nem tudom hogy csinálod hogy felmegy a CC nálad, nekem még egyszer sem mászott fel
Az ikon kint volt telepítés után, de WindowsApps és tsai mappákban, applistákban semmi nyoma, és amikor a placeholder ikont letörlöm akkor nem változik a szabad hely sem.
A 1809-nél ezt ellenőriztem VM-ben is. -
törölt tag
válasz
#86564352 #100126 üzenetére
Linuxon nekem nem altatta.
Amúgy igen, az a program elég összetett, de egyszerűbb vizsgálatokhoz hasznos lehet. Ha máshoz nem, akkor ahhoz, hogy ne kelljen hosszasan a folyamatokat bámulnod, ha valami random problémát okoz.
(#100150) NdrewSunix: Ha a lapozófájl ki van kapcsolva, vagy a mérete túl kicsi (mert például nem automatikus), akkor nem készül minidump. Beállítása.
csicso82: Annál csak a Windows Hello-s webkamera a jobb. Csak felnyitod a laptopot, ránézel, és fel van oldva. Mindig műxik.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100103 üzenetére
Nem számít, hogy telemetria vagy akármi más, nem azért mondtam. Ha azonosítod a folyamatot, akkor eldöntheted, hogy mit csinálsz vele, például hogy letiltod-e. Ezért nem mindegy, hogy csak tippelsz valamire, mert írták a neten (mondtam, nekem például nem csinálja, biztosan nem így tervezték, hogy 5 percenként elindítja, és lehet, hogy nálad sem az explorer.exe az), vagy hogy legalább tudod az okát.
Amúgy az Eseménynaplóban a sysmain hibánál tudod mi volt bejegyezve 20-30 példányban? DCOM hiba, amivel nem kell csinálni semmit, és nem utal nagyon semmire. Néha nem egyszerű kitalálni.
Ha a System Volume Information mappát törlöd Linux alól, akkor is vissza fogja rakni, mert minden partíción van.
Hiába keresek rá, hogy "a win10 felébreszti a hdd-t", mert egy rakás fórumposztot fog beadni, mind különböző indokkal, ahogy Win7-re és 8.1-re is. Létezik ilyen, ezt nem is vitattam. A legtöbbnél viszont külső program vagy olyan szolgáltatás csinálja, amit azok a programok raktak fel, ezért az volt az első kérdés.
De mondtam, hogy nem kell semmi extra program hozzá, elég a gyors elérés funkció a fájlkezelőben. Azért kapcsolom azt ki, mert állandóan felébresztette a vinyót, ha megnyitottam. Sok oka lehet.Azt a diagnosztikai programot nem tudom, hogy hogyan fogod tudni hozzá használni, nem egyszerű. Nekem csak annyira kellett, hogy a grafikonon kijelöljem a folyamatot, és megnézzem a nevét.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100078 üzenetére
Miből gondolod, hogy a telemetria okozza? Mert nagyon határozottan állítod, közben meg csak annyit tudsz, hogy nem külső program. Nemrég írtam, hogy 1903-on a sysmain felzabálta a gépet, és mivel mindig befejezte a Feladatkezelő megnyitása előtt, ezért nem is tudtam, hogy mi csinálja. Mondhattam volna én is, hogy tuti a telemetria van időzítve mindig estére, de inkább fogtam ezt, és futtattam, majd megnéztem a logot. A sysmain rendszerfolyamat, de nem telemetria.
Védőbeszéd mesét meg kioktatást amúgy hol olvastál? Vagy csak a vállveregetést vártad, hogy ez bizony alapjaiban nagyon szar?
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100004 üzenetére
Amit linkeltél, abban azt írják, hogy 10 percenként használja a HDD-t a rendszer. Én is kikapcsoltatom használaton kívül, és elég sokáig úgy is marad. Be szokott időnként kapcsolni magától, mert nem egy csupasz rendszert használok futó programok nélkül, és nem is érdekel, hogy pontosan melyik indítja el. De az 5-10 percenkénti elindulás durva lenne.
Az explorer.exe azért megy ki a netre, mert online fióknál megjelenik a profilodon a partícióid neve, a szabad hely és hogy védi-e Bitlocker. Ha letiltod, akkor azt fogja írni, hogy frissítened kell a rendszered. Ennyi az egész.
"telemetria tudja a HDD-t heti egyszer nyitom meg, akkor óránként ne piszkálja. Három óránként se."
Az addig oké, de a telepített programjaid nem tudják. Miből gondolod, hogy nem valamelyik programod okozza, hanem a telemetria? Meg a fájlkezelő vagy akármelyik fájlműveletekkel foglalkozó folyamat írjon neked 1 hetes adatokat, mert nem akarod, hogy ellenőrizzenek bármit?
-
törölt tag
válasz
#86564352 #100000 üzenetére
Akkor az valamilyen ütemezett feladat lehetett, vagy valamilyen program csinálta (például vírusirtó). A tallózásnál például azt nézi meg (és írja ki), hogy mennyi a szabad terület az adott partíción. Ehhez felébreszti a HDD-t, és megnézi. De ott van a gyors elérés a fájlkezelőben, ami nagyon gyakran ébreszti a vinyót, ha a listában onnan szerepel valami. A Defender (vagy más víruskergető), a futó programok vagy azok szolgáltatásai (akár még az Office is), kliensek, indexelés, karbantartás, szóval egy rakás dolog okozhatja.
Az időzített ébresztésre nem tudok mit mondani, nekem 8.1-en sem volt ilyesmi, meg 10-en sem, de amúgy normális, hogy időnként bekapcsolja valamelyik HDD-t.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #99991 üzenetére
Így van, csináljon mindent akkor, mikor éppen bekapcsolod és másolsz rá.
Egyébként akármi ébresztheti. Az is elég, ha megnyitod a kedvenc képnéző programod, és tallózásnál megjelenik egy indexkép arról a vinyóról, vagy ha csak ott van a listában, amiről a szabad helyet olvassa, stb. Ha meg a rendszer azt mondja, hogy most kuss, lehet hogy valamelyik program vagy szolgáltatás problémázni fog, mert nem éri el.
-
VGYke
addikt
válasz
#86564352 #99979 üzenetére
Köszönöm Kékes525, twofatcat. Kérdeztem a javasolt fórumban. Eset nélkül már próbáltam, de mindhárom gépen ugyan azon Eset van (tudom nem jelent semmit, mert beállítás...). Ami rendetlenkedik PC: Win10Pro+Office2016+Pro. Amin jó: Win10Home+Office2013Pro és Win10Pro+Office2016Home. És ami érdekes, 04.26-án még biztos nem jelentkezett a probléma, azóta pedig biztos nem piszkáltam / telepítettem / töröltem semmi különleges dolgot (max Steam játékot).
-
cigam
titán
válasz
#86564352 #99156 üzenetére
Azért vannak határok. Nekem pl. Nem sikerült digitális licence-et átvinni Dell laptopról Lenovo-ra. Ugyanakkor a Lenovo-val gyárilag települt W7Pro tényleg gond nélkül frissült, aktivált W10Pro-ra. Nem mellesleg a PH! sem tesz semmit. Papíron nagyon ügyelnek, hogy semmi törvénytelen dolog ne legyen az aprón(meg a fórumokon), aztán tele az apró ezekkel a licence nepperekkel.
-
válasz
#86564352 #99080 üzenetére
Ahhha, köszönöm, értem. OK, elfér nálam is a két reg. Minden feleslegtől szeretek megszabadulni, de ha a hozadék nem arányos a veszteséggel, akkor marad ahogy volt.
(#99078) norba69 "Beírni a google keresőbe: "skype két példány", nyomni egy entert, és átnézni a találatokat."
Melyik az a találat, ami választ ad a kérdésemre?
-
törölt tag
válasz
#86564352 #98589 üzenetére
Nincs vége, csak az új Edge miatt pihentetni kell a projektet (egyébként az Edge megjelenése lett volna halasztva). Eredetileg az appokat lehetett volna csoportosítani, de ezt kiterjesztették Win32-es alkalmazásokra, és ettől tovább csúszott, szóval részben az Explorer miatt is.
(#98594) Kékes525: Valamivel elállítottad. [link]
-
Zotya84
őstag
válasz
#86564352 #98590 üzenetére
Akkor egy ellenpélda: intézőben szenvedek, mert leginkább egérrel használható igazán jól, miközben a regisztrált TC-mben meg pár billentyűlenyomással pikkpakk megoldom a dolgokat. Igen, én is DOS-on, NC-en nőttem fel (mármint PC szemszögből), így amikor még WC volt a neve, már akkor is használtam, és az ini-m azóta is csak bővült, de le nem cserélődött soha, főleg, mióta jópár saját billentyűkombót tanítottam meg neki... (Amikor meg egyszerre mindkét oldalon 5-7 tabban dolgozom, annyi háttérbe tett fileművelettel, ami még WQHD-n is csak két sorba fér ki, azt nem csinálod utánam Intézőben.)
Töredék idő alatt lehet megoldani benne dolgokat. Intézőt meg használjanak a mazochisták...
-
vlevi
nagyúr
-
adika4444
addikt
válasz
#86564352 #98488 üzenetére
Köszi, újraraktuk a gépet, de érdekes. Mondjuk volt szinkronizáló központ a rendszertálcán, meg CCleaner, szóval lehet valami felhőprogram volt.
Továbbá normális az, ha a Defenderben kikapcsolt védett mappák esetén az OneDrive mappát mutatja, és nem is lehet onnan törölni?
-
uriember
aktív tag
válasz
#86564352 #98461 üzenetére
VGA driver ha rossz, akkor Edge-nél is rossz... Chrome törölve, legújabb felrakva. Most jut eszembe, hogy áttettem a teljesítménybeállításokat valamelyik nap (mivel itt ajánlgatta valaki...) "a Windows állítja be a számítógépnek"-ről a "legjobb teljesítmény"-re. Most visszatettem és jó a betű...
Bakker...Tanulság: jól működő rendszert ne mókolj.Minden jelzett hiba megszűnt...Ettől függetlenül az EDGE bármelyik beállításnál jó volt.
-
uriember
aktív tag
válasz
#86564352 #98457 üzenetére
De Firefoxal is szar...Chrome is jó volt eddig, most látványosan szar, halványak a feliratok és életlenek is...De van más is, eddig printscreent ha nyomtam, egy pillanatra elhalványult a képernyő, aztán ott is volt a képernyőképek mappában, most nincs jelzés. A mappákban lévő képek nem jelennek meg, mint képek, hanem csak a win képnézegető ikont látom képek helyett, videóknál dettó.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #98424 üzenetére
Most megcsináltam én is és rendesen mutatja. Fa@a!
Az én asztalom is üres (töröltem a gadgetteket), a háttérkép változik 2 percenkén 13000 kép közül.
(#98425) Szmörre
"Ezek szerint egymástól függetlenek, kapcsolgathatod bármelyiket."
Igazán egybefésülhetné a Microsoft a gépházat és a control panelt. Tudom, kompatibilitás, de azért mégis.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #98333 üzenetére
"Gyanítom valamelyik mókoló progid elpiszkálta"
Nem hagyhattad ki. Éppen ezért írtam, nem olvastad figyelmesen, hogy mit csináltam az előtt, ami után már nem jelent meg. Megismétlem, természetesen semmi mókolás sem volt előtte. Olvass vissza.
Amit javasoltál már megcsináltam (a snap-ins fölöttit is, "a korlátozott/engedélyezett beépülő modulok"-nál) amit a kérésemben is a közölt képeken is látható volt, mindegyik nem konfigurálton volt, kipróbáltam engedélyezettel is az eszközkezelőnél, de az sem segített), de azt sem olvastad el. Nem segített, azért is kérdeztem. Persze akkor nem lehetett volna ilyeneket írni.
Amúgy kösz, hogy próbálkoztál.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #98226 üzenetére
Én a 1703 óta használom a Windows 10-et, semmi tuning, tisztító, vagy tweaker programot nem tettem föl, csak a Windows, a driverek, és a programok. Az automatikus frissítések mindig jöttek, a telemetriára meg magasról tojtam, a gép mégis hibátlanul tette és teszi a dolgát. Semmi hátrányom nem származott, és származik abból, hogy a Win "kémkedik". Sz@rok rá.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #98081 üzenetére
Lock screenre már nem működik a powercfg & videoconlock kombó?
-
adika4444
addikt
válasz
#86564352 #98023 üzenetére
Ha egyre gondolunk:
A lock screenen, tehát ha Win+l-t nyomok, ha magára hagyom a gépet, nagyon is jó, hogy másodperceken belül elalszik. Én ugyanis éjjelre mindig így rakom a laptopot (tehát a monitort kinyomni nem tudom, lehajtani meg nem akarom), és baromira tetszik, hogy pillanatokon belül elalszik. Sőt, ha sötét, és kihúzom vagy épp bedugom a töltőt, pár pillanatra felvillan, mint a telefon.
Sok minden nem sikerült jól a Windows 10-ben, de ezt a funkciót spec. imádom.
(#98059)junior11:
Legalább valaki elolvasta azt a sok szemét spam-et ami a hotmail fiókomba jön
(#98074)pinnacle:
Nézd meg, nincs-e eltárolva az iPhone mint ismert hálózat. Ha nincs, akkor Wi-Fi driver csere az eszközök újraindítása után. -
junior11
veterán
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #97622 üzenetére
Az egész hozzáállás rossz, szerintem nem rossz ez az évente 2 új build megoldás, de az idővel még mindig nem tudnak sáfárkodni. Annyi újítást kellene minden féléves build-be beletenni hogy mondjuk legalább akár 2-3 hónappal korábban kvázi teljesen kész legyen és utána már csak a reszelgetés menjen.
HA átállnának ezzel a morállal az évente 1 build-re ugyanott lennék mint most csak nem évente kétszer csuklanának sokat Redmond-ban hanem csak egyszer.
Tehát a problémák ugyanúgy lesznek, csak nagyobb időközökkel.
Ha pedig tolják és mondjuk 1 évről visszaállnának a 3-ra akkor meg ott megint olyan sok újítás lenne belezsúfolva a 3 év alatt, hogy megint nagy fájdalmak lennének.
Ha most - csak a példa miatt - 5 dolgot újítottak meg és ezzel nem boldogultak akkor legyen csak 3 újítás félévente de annak tesztelésére legyen idő.
DE ugyanez lenne lehet ha éves build-eknél 10 újítás lenne és ugyanúgy gondok lennének.
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #97599 üzenetére
"Talán az ötlet az lenne tavasszal adnak ki feature gazdagabb buildeket, ősszel csak kisebb újítások és az előző újítások hibáinak kikalapálása."
Esetleg nem e lehetne,hogy,akkor adnának ki uj buildet ha kész van és hibamentes,bár lehet ez tul nagy falat a világ legnagyobb softwarecégének.
Nem vágom minek ez eröltetett mentrend amit nem tudnak tartani,szerintem sokan meglennének olyan világrengetö ujdonságok nélkül még egy darabig mint a fekete,fehér ,pink téma ha cserébe nem kukázza le a személyes fileaikat -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest