- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
Cs1csó #121513 üzenetére
Nem egészen, az összefoglalóban is szerepel, hogy a frissítésként Windows 7/8/8.1-re feltett Windows 10 csak azon a gépen lesz aktiválható, érvényes.
Részlet egy régi hozzászólásomban szereplő MS válaszból:
"...de érdemes tisztázni, hogy a díjmentes Windows 10 azonban függetlenül a frissítésre jogosultságot biztosító Windows 7 vagy Windows 8.1 rendszer licencétől, csak ugyanazon hardveren lesz használható és újratelepíthető a jövőben. Ennek oka az aktiválási módszerben rejlik, hiszen az aktiválás a hardver ID alapján történik, tehát a díjmentes frissítéssel beszerzett Windows 10 az adott hardverhez kötött...".
Ameddig ez az ingyenes frissítési lehetőség adott, addig persze az eredeti Windows, ha retail volt, telepíthető és aktiválható másik gépen (ha előtte az arra frissített Windows 10-et deaktiválják) és ott újra frissíthető Windows 10-re. -
válasz
Cs1csó #121507 üzenetére
Miért, mi lenne belőle?
(bocs, de nem biztos, hogy értem a kérdést)
Home Premium-ból nem lesz Pro és fordítva, mint ahogy OEM-ből sem lesz Retail és fordítva...
A topikban többször előjött, hogy W7-es kulcsokkal telepítenek fel/aktiválnak W10-ket, nekem nem jött össze...King Unique
Próbáltam mindenhogyan, telepítéskor megadni, utólag beaktiválni, mindig azt írta, érvénytelen kulcs(ami nem igaz). Az sem opció, hogy elfelejtettem volna inaktívvá tenni a kulcsot, mert akkor azt írta volna ki, hogy a kulcs használatban van... (Minden korábbi OS-em Retail volt, sosem vettem magamnak OEM-t) -
jokeph
nagyúr
-
norba69
senior tag
válasz
Cs1csó #121237 üzenetére
Ha valaki nem szereti a HDD hangját hallgatni, akkor SSD-t vesz. 8 éves ssd (64 GB-s mSata kingston) még működik. I5-2500-as konfigba vettem a tulajának, a mai napig arról fut a win, a gazdája teljes megelégedésére. Könyvelő a gazdája, nincsenek extra igények, viszont van napi adatmentés. (off az offon belül: azok az i5-2500-as konfigok 140-150 E ft-ból kijöttek, és átlagos irodai használatra a mai napig megfelelnek. Informatikus pályafutásom (kb 25 év) legjobb ár-érték arányú és időállóságú irodai gépeinek nevezhetők).
-
válasz
Cs1csó #121214 üzenetére
DDU-t is újat húztam, ezen beállítás fölött átsiklottam, de így már ment - köszi!
(#121215) King Unique
Igen, egy korábbi linked alapján találtam meg ezt a cikket, és ez alapján írtam át a felügyeleti házirendet... sikertelenül, mivel így is önállósította magát. -
alec.cs
tag
válasz
Cs1csó #121212 üzenetére
A "szerver" gép kb. 3 éves konfig:
- Gigabyte H81M-D2V s1150 alaplap
- Intel G3260 CPU
- 4 GB 1600-as RAM
- 120GB Kingston HyperX Fury SSDA hardver elemek sajnos adottak, jelenleg ezekből kellene kihozni amit ki lehet...
Valamilyen szoftveres megoldással lehet a Window 10 Home "szerver" gépet szerveresebbé tenni?
Esetleg valami Regedit beállítás? -
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #120569 üzenetére
Hát, igen, sajnos vannak meg ilyen egzotikus szoftverek, amik miatt nemhogy a régi rendzsert, de a régi vasat is meg kell tartani, és óvni meg a széltől is, nehogy valami baja légyen.
Ez olyan, mint amikor Cobol programozókat keresnek. Azt se azért, mert abban kezdik az új projektet, hanem mert már az is nyugdíjba ment, aki 20 éve átvette az előző fejlesztőtől:)MasterDeeJay: Nem próbáltatok meg virtual gépen (Wmvare) futtatni?
-
-
havri1
félisten
válasz
Cs1csó #120193 üzenetére
Ah, emiatt nem rakom újra
Kap egy TC-t és kész.
Mondjuk valami nem kerek ezzel a 2004-el, ezért is omlott össze. 2 fiókkal használhatatlan volt. Amint hozzáadtam az én MS fiókom, vagy indult vagy nem..win töltés után, amikor a bejelentkezés jött volna, sötét kép..se előre..se hátra..reset.. -
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #119835 üzenetére
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/deploy-a-custom-image
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/configuration/provisioning-packages/provisioning-install-icdKismillió video leirás,labor van,gugli használata nincs betiltva
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #119835 üzenetére
UWP app mentes legyen
Használhatatlan image-t nem gyártok. Pl. Settings is UWP app, de abból is elég volt amikor Pistikének kellett valami a Store-ból telepítés után 2 nappal, csak ugye addigra kiműtötte a Store-t.
Néhány app-ot kiszedek DISM-mel, az rendesen dokumentálva van.Internet Explorer mentes
Szintén DISM, Browser.InternetExplorer~~~~0.0.11.0 capability-t kell kiszedni.Nvidia driver integrálása
Drivereket perpill nem integrálok, gyakran jön ki új majdnem mindenből, és az imagek több, teljesen különböző gépre mennek.esetleg teljes VC, dx integrálása
Scriptből telepítés végén, pl. setupcomplete.cmd-vel.
VC-re ez a legjobb csomag perpill, MDL regisztráció kell, de ha elkezd ilyenekkel foglalkozni az ember, az amúgy se árt.Egy ilyen leírás napokat venne el az időmből, a ps moduljaim/scriptjeim supportját szintén nem vállalom. Tanulni kell
-
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #119748 üzenetére
Nem az én dolgom fordítani.
Whinchester, itt egy h-val többet írtál.
Ezeket nem látom magyarra fordítva, beszédben sem, a topikokban sem:
HDMI, USB, RCA, Jack, HDR, fps, framrate, MB/s, FTTB, FTTH, user error, pendrive = (USB-flash-tároló, USB-kulcs, tollmeghajtó)A Denon kézikönyvének fordításában láttam a rúter formát, de ha így keresed az árukeresőben, akkor nem találsz. A pendrive is így található meg.
Régen a keyboard volt billentyűzet, klaviatúra, tasztatúra.
A magyaros kiejtés a felhasználók miatt alakult ki, mert az látta a képernyőn, hogy HDD, ezt is mondta a telefonba, ha angol kiejtéssel válaszoltunk volna, nem látja, amit hall. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #119748 üzenetére
IT-ben nehéz ügy a magyar fordítás. Szép magyar nyelvünket nem erre tervezték. Vagy ronda, vagy nem fér ki és rövidíteni kell ami szintén ronda. Személy szerint ezért inkább angolul használom. Mobilon is mik vannak kicsit elmélyül az ember a beállításokban:
banners = hét karakterből lesz magyarul hosszú szalaghirdetések
kényszer rövidítések: alk. frissítése, hál. és v. nélküli kapcs.
ami márkanév (facetime, mail, app store) az magyaron is angolul van, akkor felesleges a vegyes kinézetWindows-nál is amikor magyar elé kerülök, néha csak lesek mi van
Még az is érdekes, magyarként magyarul mondjuk a rövidítéseket: esesdé, hádédé, cépéu, úesbé és tök izé amikor külföldi ismerősnek reflexből így mondtam "your hádédé is slow""általánosságban nagyon is komoly, hiszen azonnal észrevehető"
Egyetértek. Mindig ciki ha új buildben olyan bug van, ami eddig jó volt és könnyen látszik. Nem az észrevétellel van gond, min. féléve tákolják ezt a 2004-et, biztos látták és jelezték már. Viszont úgy vannak vele jó lesz a parasztnak így is, ki kell adni most, majd később javítják. Azért nagy baj nem lesz, ha egy ideig nem fut le a TRIM, vagyis kérdés amúgy lefut és csak a visszajelzés bugos?
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #119741 üzenetére
2004 reddit megathreadben is írják. Friss build hátránya, több ilyen apróság van.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #119624 üzenetére
fent azt írják csak opcionális frissítés viszont ha azt nézem 10-12gb-m van oda akkor az lehet egy windows frissítés méret.Na mindegy majd figyelem.Igen olyasmik vannak fent.
Akkor magától nem kezdi letölteni a 2004-et?Pedig valahova csak eltűnik a hely ilyen hirtelen.
Jelenleg nem szeretnék teljes újra telepítést mert sok macera lenne vele. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #119621 üzenetére
3 évesek a gépem összetevői.Mi számít extrém szoftvernek?Isten igazán nem szeretném szét b...szni a gépem ha újra kéne rakni most megőrülnék.Ha esetleg halasztom a frissítést attól függetlenül ugyan úgy el lesz tűnve az a sok giga?Valamelyik nap olvastam azt hiszem egy cikket a 2004 frissítésről és nem nagyon dicsérték.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #119618 üzenetére
windows 10 pro nagyon nem csináltam semmit sem amit nem szoktam,letöltések mind a D meghajtóra mennek,itt csak a rendszer van meg pár program 120gb ssd
Ezt írja az updaténél de a lemezkarbantartónál még nem látok gigákat
Egyébként nincs gond a 2004 es frissítéssel?Mert olvastam jó pár gondot vele kapcsolatban.Ez a májusi frissítés lenne? -
Doky586
félisten
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #119424 üzenetére
Csak az SSD-n van egy ilyen partíció, de egyfelől nem zavar, másfelől meg Egy Chrome, egy HP cucc, és egy Libreoffice van rajta. Elvileg a BIOS alapján automatikusan beaktiválná magát, de nem akarom külön bolygatni. Nem én használom, hanem muterom. Gyors még most is. Mivel eleve a programok 80+%-a Microsoft. Na meg a Driverek, amik az Intelé, csak feldobták nekem ezt a kérdést a Youtube csatornámon, és gondoltam rákérdezek. Ja volt egy McAfee Live izé... eredetileg, azt egyből leszedtem, és csak Windows Defender van, meg Windows Firewall Control, ja igen meg Adguard Premium Lifetime.
-
Doky586
félisten
válasz
Cs1csó #119156 üzenetére
Én is egy dedikált 8GB használok erre..
Csakhogy ennek csak a felét foglalja el a win10 telepítő. Másik felét a szükséges driverek (nyomtató, vga, stb) és programok (office, commander stb) foglalja el.
A win telepítő cseréje (1803 - 1809 - 1903 - 1909 - 2004.. ) nem üti ki ezeket..!(#119164) King Unique: Így van ahogy mondod. De sokaknak már 1 döntési helyzet is túl sok..
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #118845 üzenetére
Az UEFI-re váltás miatt nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, meg ha jelenleg CSM módban oké minden, akkor erővel UEFI-re se váltani, ami egy másik válaszban részletezve van. Bár azt tudom, hogy szereted a tiszta telepítést.
-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #118793 üzenetére
Ez egy "belső" eszköz, nincs USB-n csatlakoztatva a géphez semmi.
Egyes ratyi gyártók az alapra integrált ebben az esetben Lan adaptert usb-n kötik össze (csatlakozás belsöleg) a pci-
vagy pci express csatlakozás helyett,és itt is belsö csatlakozás értendöDev managerben láthatod hogy hova van csatlakozva pl
LocationCI bus 3, device 0, function 0
-
-
válasz
Cs1csó #118787 üzenetére
Ha van a BIOS-ban olyan opció, hogy LAN Power saving, akkor tiltsd le.
errike17 #118786
Admin joggal indítsd a parancssort és futtasd ezt a parancsot
powercfg -h offAz energiagazdálkodásnál meg állítsd be a bekapcsoló gomb funkcióját leállításra: [kép]
-
válasz
Cs1csó #118667 üzenetére
"AZ IE-t is jó ötlet kigyomlálni."
Nekem még 1909-em van, de abban nincs benne az Internet Explorer. Legalábbis a szolgáltatásoknál nincs, ahol eddig ott volt, és ki lehetett kapcsolni. (És mindig figyelmeztetett, hogy a kikapcsolás hatással lehet más szolgáltatásokra, így inkább sosem kapcsoltam ki.) Ettől függetlenül még benne van az IE a winben?
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #118647 üzenetére
Túl sok látványos újítás valóban nem, de azért nyilván vannak benne újítások, fejlesztések, nem kizárólag csak a Cortana gomb a tálcán, aminek a megjelenítése amúgy kikapcsolható: [link], [link]. Nem lett beletéve az új Edge, nagy ügy, akinek kell, az letölti és telepíti pár kattintással, a régit megnyitva + a tálcán a kereső is felajánlja a lehetőséget, ennyi.
-
BluEyes
őstag
válasz
Cs1csó #118377 üzenetére
Ha az elsődleges működik, akkor a másikra nincs is szükség, nem használja az OS. Ha viszont az első lerohad, akkor sanszos, hogy a szolgáltató másik IP-je is süket lesz, tehát az a jó megoldás, hogy ne egyazon szolgáltató legyen a két címen. Én is az ajánlott két szervert állítom be: 1.1.1.1 és 8.8.8.8
-
Ronaldohun
tag
válasz
Cs1csó #118184 üzenetére
Persze, nem jogszerűen. Torrent oldalról szedtem le és "hackelős" megoldással aktiváltam. Ki akartam próbálni előbb, mert előtte sokáig Win7-em volt, de nem szívesen álltam volna át (a megszokás, ugye), de néhány szükséges program megkövetelte a Win 7-nél magsabb OS-t. Végül is nem bántam meg a váltást, ezért is akarnám megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest