- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Kékes525 #89953 üzenetére
Ha innen letöltöm akkor átrakhatom megőrzésre külső HDD-re....és ha ne adj Isten kell kijelölhetem onnan a RUFUS-nak a boot pendrive készítéshez? Na, csak mert a múlt héten készítettem boot pendrivot 1809-el....de hallván hogy most sem sikerült a MS-nak összehoznia egy vállalható frissítést inkább azt nem raknám fel. Btw….Gyalázat ez a Windows story!!
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #89924 üzenetére
A kiadási blogban jelezték most óvatosabban szórják ki Windows Update-en, amikor a telemetria jónak látja. MS honlapról frissítési segéddel lehet manuálisan frissíteni. Black Friday és karácsonyi vásárlási láz közben az OEM partnereknek sem hiányzik még egy baki inkompatibilis programok miatt és drivereket kisimítani.
-
-
törölt tag
-
pzstm
titán
válasz
Kékes525 #89911 üzenetére
A Closer Look at the New Windows 10 Light Mode
Szerintem kifejezetten kellemes és sokkal jobb mint a Dark mód már most....persze pár helyen még kellene csiszolgatni.
De nekem nagyon szimpi. Éve óta vágyok világos tálcára
Egy másik helyről itt egy példa rá, nem érzem annyira rikítónak. De nyugalom. Megmarad a dark mode és az egyedi is.
Tavasszal és ősszel van a frissítés, márciusi és szeptemberi buildekkel, ez jóideje publikusan köztudott, semmi meglepő nincs benne
-
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #89662 üzenetére
Hogyan lehetne gyorsabb?
Az megvan, hogy a patchcleaner teljesen mást csinál? (egy vbscript ami törli a %windir%\installer msp,msu file-ait)
Ja hogy index alapon olvassunk és töröljünk. Merész elképzelés. Az index nem tartalmaz verziót pl ami az alapja a componentstore-nak. Szóval, butaság.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89654 üzenetére
Igen, képzeld javítottam (ez valakinek nehezen megy). Utánaolvastam (ez is van akinek nehezen megy), illetve én resetbase-t használok, ott nem tartja meg azokat a dolgokat, amikről az derült ki, hogy már feleslegesek. Hátránya, hogy ilyenkor nem lehet update-t uninstallálni.
Fogynak az érvek? -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89651 üzenetére
Most meg behozod a registryt... Kérlek, könyörgök, olvass már utána a dll hellnek, a component store-nak, a side-by-side assemblynek, vagy akár olyan alapfogalomnak, mint a dependency in programming, majd ezek UTÁN próbáld meg végiggondolni, miért tart sokáig a rendberakása a component store-nak (kapcsolódik még a dism startcomponentcleanup és resetbase kapcsolója). Nem sima keresésről van szó, hiába hozod azt fel példának, hogy de az milyen gyors, dependency fát kell építenie, hogy tudja, melyik részét vághatja ki a fenébe.
Valóban tömörítget, ahogy a kolléga megjegyezte (valami tárhely resetbase nélkül is felszabadul), hiába van 8. generációs processzorod, az I/O a szűk keresztmetszet, ott pedig a csudijó SSD se mozgat meg gigabyte-okat, mert ez nem szekvenciális művelet (baromi sok kicsi darabka a filesystemen).
Besírok, milyen magabiztossággal dobsz be világmegváltó ötleteket (assembly...), de rám mondod, hogy lenézem a Microsoftnál dolgozó mérnököketGondolod direkt lassúra és átgondolatlanra tervezték a ki-tudja-hanyadik újraírásnál? (Nem ugyanaz a verzió van, mint pl. a W2k-nál)
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89642 üzenetére
Tehát Te azt mondod, hogy egy ilyen egységnek (szándékosan nem file-t írok) pusztán a neve elég ahhoz, hogy a rendszer el tudja dönteni, hogy megtartja vagy eldobja az adott egységet. Érdekes elgondolás, valószínűleg forradalmasítja a szoftverfejlesztést
Bónusz pont az assembly-ért, ez elő szokott kerülni performancia gondoknál, ki lehet találni kik szokták bedobni ezt az ultimate megoldást -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89620 üzenetére
Nem tudom a kolléga milyen ki-be tömörítgetésről írt, de a component store-t (WinSxS) átnyálazni, hogy melyik egység törölhető, melyik dependál egy másikra, stb, na ez nem egy gyors művelet tekintve a komponensek és keresztfüggőségeik számát.
Még úgysem, hogy az SSD-d nagyon gyors, de elárulok egy apróságot. Kisméretű fájloknál (és itt ez a lényeg) kábé pont hangyányival gyorsabb az SSD-d, mint egy sima SATA-s. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #89516 üzenetére
Például? Szerintem jó a Smartscreen a tömegek számára az hasznos szigorúan blokkol kétes programra és advanced user úgyis tudja hol kell feloldani. Amennyire ostorozom a Microsoftot a sok látványos, igénytelenségből, menedzserek kapkodó döntéseiből fakadó hibák miatt, annyira dicsérem őket biztonság terén milyen hasznos fejlesztéseket csináltak az elmúlt években.
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #89506 üzenetére
Microsoft maybe working on a new light theme for Windows 10--wow és egyben felkészül a pink theme készitö csapat
Microsoft’s new preview update improves Skype emoticons on all platforms--gulágra amelyik kitalálta
Windows 10 is reportedly getting a new volume flyout to control music--magyarul ezt is elkurják
Microsoft is planning to improve gaming on Windows 10--nagyszerü
Windows 10 will reportedly allow you to change color of taskbar, tray flyouts--wow zsir uj xp feature
Windows 10 19H1 to come with phone calls transfer and clipboard sync features--nagyszerü
Windows 10 19H1 will separate Windows Search from Cortana--értelme? majd kiderül
Windows 10 19H1 update to come with DPI setting improvements
Windows 10 won’t disturb you with notifications when you’re watching movie--mily kedvesek,ugye?
Windows 10 19H1 update will make Action Center more useful-majd kiderül -
nubreed
veterán
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89425 üzenetére
Például a fejlesztők végzik egy részét annak amit korábban a dedikált tesztautomatizálók végeztek. Ez egyébként nem egyedülálló, sok cégnél nincs külön tesztmérnök/tesztautomatizáló role (pl. Facebook, Prezi), hanem a fejlesztőknek kell a saját vagy egymás munkáira teszteket írni.
Emellett biztosan van egyfajta manuálisabb tesztelés is, nemrég volt hír, hogy valahol nyitottak 1000 fős testing centert.
Kicsit úgy érzem, hogy nem akartál nagyon utánaolvasni, csak jól hangzott, hogy mindenféle teszt nélkül adnak ki Windows buildeket -
Sztlaci
aktív tag
válasz
Kékes525 #88915 üzenetére
Köszönöm!
Ehhez kell majd egy USB telepítő.
Egy korábbi verzió parancs ikonja megmarad normál nézetben annak átírtam a címzését, most a legfrissebb Firefoxot indítja.
Lehet megvárom, hátha egyszer megszületik az őszi nagy csomag, az gyakorlatilag egy új telepítés.
Remélhetőleg az megoldja a problémát.
Csak azért zavar, mert nem tudom mi okozta.
"Azér a régi szép időkben" nem kellet bohóckodni egy rendszer visszaállítás miatt. -
cattus
addikt
válasz
Kékes525 #88881 üzenetére
Ha tovább olvasod a hozzászólásomat, leírtam, hogy abban az esetben meg kell hogy bízz a szoftver készítőjében. A Microsoftban megbízok, meg feltételezem róla, hogy próbálja úgy megírni az operációs rendszerét, hogy GUI-ban kattintgatással lehetőleg ne lehessen nagyon kárt tenni benne. Ez a bizalom nincs meg bennem az általatok ajánlott szoftver felé. Ettől függetlenül persze bárki használja nyugodtan, ha megbízik benne.
-
cattus
addikt
válasz
Kékes525 #88873 üzenetére
Olyat érdemes használni, aminél pontosan látjuk és tudjuk is, hogy mit csinál.
Amíg nem hozzáférhető egy program forráskódja, addig sose tudhatod biztosan, hogy mit csinál. A titok itt a bizalom, ami esetemben az ilyen tisztító csodák esetében nincs akkora mértékű, hogy feltelepítsem és használjam.
Megjegyzem a lemezkarbantartó is okozhat problémát.
Amit ott csinálsz / bepipálsz, arról egészen nagy valószínűséggel feltételezheted, hogy azt csinálja, ami oda van írva, így egy esetleges hiba esetén is könnyebben tudod felderíteni annak az okát.
-
Geri27
kezdő
válasz
Kékes525 #88785 üzenetére
Nos
beállítottam ezt a Driver Verifier-t hogy vizsgálja át az összes drivert. ezután újra indítottam a gépet és egy "DRIVER VERIFIER DETECTED VIOLATION" kék halál fogadott. Aztán miután betöltöttöt a kék halál 100%-ra, újra indult és megint ezt hozta be.
Után bejött a a windows hibajavító eszköze. De azt írta nem tudja helyrehozni, így most elindítottam csökkentett módban, így írok most.
Csináltam egy ilyen full jelentést (16 giga) de erre a WhoCrashed csak ennyit írt:
" -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #88499 üzenetére
Vannak egyéb direkt erre a célra kitalált kiegészítők az FF-hez - gondolom a Chrome-hoz is - ezek az FF kiegészítők között "text to speech" néven futnak.
GEPESZ66
Védelemben mindegyik "ott van a szeren" a laboros teszteken is elhanyagolható 95% +-5% körül mozog a teljesítményük. Ami szerintem a mai komplex szoftveres hardveres közegben a legfontosabb az a HASZNÁLHATÓSÁG: alacsony rendszerterhelés, gyorsan nyíló programok, gyors böngésző, bug mentesség.
-
Geri27
kezdő
válasz
Kékes525 #88388 üzenetére
de mire érted a túlhajtást? a gyári órajeleken mozog a processzor ami 3.6 és 4.1 között mozog. a túlhajtás jelen esetben a 4.7 vagy az extra túlhajtás az 5.1Ghz-et jelent. Az alaplap teljes mértékben támogatja ezt. A biosban külön opció van a gyári tuningra. te tuning nincs bekapcsolva. egyszerűen a Windows teljesítmény profillal fut. De mikor újra raktam a windowst akkor ugye a gyári 3.6 on ment és akkor is nyomott egy kékhalált :/
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #88255 üzenetére
Csak kismillió activex-es intranetes oldal halna be
(Server 2019-et pont tegnap néztem, 0 app van benne a Settingset és a Search-öt leszámítva, így természetesen Edge sincs. VM-ben is villámgyors.)
Amúgy nyugodtan elhagyhatod a rendszerből
Features alatt kipipálod, vagy a/Remove-Capability /CapabilityName:Browser.InternetExplorer~~~~0.0.11.0
DISM kapcsolóval (akár offline, a mountolt imageből telepítés előtt). -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #88215 üzenetére
Összefoglaltad a lényeget, ha már leváltom a profikat, amatőrökre attól még az összes tőlük érkező visszajelzést fel kellene dolgozni.
Szerintem jó ez az Insider dolog, és a profi tesztelő részleg felszámolás helyett esetleg elég lett volna a hangsúlyok eltolása.
Az insider-ekkel feldúsítotva lehet fele annyi profi tesztelő is elég lenne de mindet elküldeni nagy botorság. Máshol is próbálkoznak hasonlóval hiszen az EMBER az a termelési tényező amit legkönnyebb változtatni és azonnali látványos eredményt hoz (a bevétel még ugyanannyi de a bérköltség kisebb) hosszú távon persze ez nem működik.A játékoknál éreztem először ezt kijött egy játék és 1-2 hét alat jött hozzá vagy 3 patch. Azaz erősen BETA játékot adtak ki.
-
adika4444
addikt
válasz
Kékes525 #88190 üzenetére
Hali!
Nekem már volt, hogy a parancs futtatása után is lelkesen visszanyitogatott mindent. Úgyhogy én dühömben a gépház, fiókok részen még kikapcsoltam a bejelentkezési adataim használata az eszköz beállításának automatikus befejezéséhez és az alkalmazásaim megnyitásához frissítés vagy újraindítás után-t. Azóta nem rémlik, hogy csinálta volna...
-
tomej
aktív tag
válasz
Kékes525 #87395 üzenetére
Üdv!
Közben lehet, hogy nem is Windows telepítési fájlok okozzák: AZ mérete használható mérete 218 GiB - ebből összesen 91 GiB -en vannak adatok - igy papíron 127 GiB szabad helynek kellene lenni - mégis csak 86 GiB szabad hely van - ergo vmi foglalja a többit.
Nincs ötleted?
Kösz, üdv!
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #85522 üzenetére
A legközelebbi friss telepítésnél kipróbálom ezt és ha minden programom aminek szüksége van VC-re futni fog vele akkor maradhatok a későbbiekben ennél is.
Volt aki már elszörnyed mennyi van feltelepítve de ez csak egy kattintás és felteszi magának mindet - telepíteni sem kell egyfajta portable megoldás csak futtatás és kész, és mellé még lefuttatom a directx offline installer-t és azóta egyik programom sem kiabál hogy hiányzik neki valami, előtte előfordult.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #85216 üzenetére
"De ez nem írja felül azt amit írtam, mert ez a gyakori funkció frissítésnek a következménye (okozat) és nem az oka. "
Rohadtul nem, tudod a 3rd party fejlesztő se viccből fejleszt. Ő is szeretne új feature-t bevezetni a saját alkalmazásába és ha az nem megy valamiért, megfelelő csatornán jelzi az OS fejlesztőnek, az OS fejlesztő ha ezt hibának véli, átgondolja hogy átalakítsa a kódot mert van üzleti hatása a hibának, vagy úgy hagyja. Ezért hasznos a féléves release, mert nagyon gyorsan lehet alkalmazkodni az elvárásokhoz.
Ugyanez igaz az feedback hubra, ahol aktívan tesztelik és lehet átszabni dolgokat szavaszatok alapján, ezeket szintén elbírálják, ha implementálható, akkor implementálják, fél évente, hogy gyors legyen a reakció és a user boldogok.
Teljesen rossz oldaláról fogod meg a dolgot, nem hobbiból írnak hibákat a rendszerbe és vezetik be a fél éves release-kor, hanem pont fordítva. Épphogy javítanak.
Nyilván aki most állt át 10-re (pffff
) annak ez furcsa és próbálja okosnak tűnve elmagyarázni mindennemű háttértudás nélkül hogy ez miért szar, de mint fentebb írtam, nem azért van a release hogy bugokat implementáljanak.
Ezért vagy vakon
De mondhatnám úgyis, hogy fordítva ülsz a lovon.
-
Geth
veterán
-
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #85208 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen hibajavításról van szó. Az általános javításokat rendszerint megkapja a régebbi, de még támogatott verzió is. Viszont, ha egy olyanról van szó, ami az új verzióban pl. egy adott funkció, vagy beépített program továbbfejlesztéseként javít a működésen, akkor az értelemszerűen lehet csak annál lesz elérhető. Egyébként meg afféle kényszer így is, úgy is van a váltásra, mivel az egyes Windows 10-verziók támogatása eleve véges.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #85208 üzenetére
Szerintem megkapja, nézd át a korábbi cumulativeok changelogját párhuzamosan 2 vagy több még élő buildnél (addig mi is szusszanunk
), nem feltétlenül 1:1 a megfeleltetés, tehát lehet, hogy egy fix nem a párhuzamosan futó patchben van a régebbi buildnél, hanem a követőben, de elvileg megkapják.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #85206 üzenetére
Az előbbi válasz arra vonatkozott, hogy nyilván nem csak szimpla biztonsági frissítéseket kap a Windows 10 egy adott főverzión belül. Viszont ettől még egy új verzió tartalmazhat olyan újításokat, vagy akár bugfixeket, amit a régebbi verzió nem kap meg. De ugyanakkor értelemszerűen azt sem lehet mondani, hogy minden hibajavítás csak az új verziónál lesz elérhető, mert elég csak megnézni az előbb linkelt leírásokat a havi frissítéseknél.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #85203 üzenetére
Windows lifecycle fact sheet
Eszerint nem. Van más forrásod? -
-
Geth
veterán
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #85197 üzenetére
Az milyen hiba a felhasználóra nézve, ami csak fejlesztéskor jön elő?
Nem csak akkor jön elő, akkor kerül bele
A tesztelésen átcsúszik, a felhasználó megkapja
Kezdünk oda kilyukadni, hogy nem kell az új feature, mert csak hibát okoz.
Legjobb lett volna nem is lefejleszteni.
Ha meg hosszabb időt hagyunk, felgyűlnek szépen a featureök, jön a baromi nagy overhead, hogy akkor most mindenféle kombinációban is jól kellene működni együtt a featureöknek, ez még jobban kitolja a dolgot (nem csak szimpla addíció). Aki meg addig örült volna 1-2 újdonságnak, az meg várhat.
Egyrészt nem kötelező rögtön váltani, de ne fájjon már ha van rá (másnak) lehetőség.
Másrészt amit korábban írtam, hosszabb várakozás után esetleg annyit változik a rendszer, hogy akkor meg jön majd a másik hiszti. Anno a 8 után egy évre adták ki a 8.1-et, amiben végre tudtak valamit javasolni a Start menü rinyán. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #85190 üzenetére
Kevesebb funkció frissítés kevesebb új hiba születésével jár, amit javítani is egyszerűbb.
Nem a frissítéssel jönnek be a hibák, hanem fejlesztéskor
Ha ritkábban adnának ki "nagy" verziót, akkor annyi lenne a következménye, hogy ömlesztve jelentkeznének. Gyakoribb frissítésekkel ezek a hatások szétkenhetők.Például egy hiba előjön x funkció terítésekor, amiről kiderül, hogy y funkciót kvázi bedönti.
Ilyenkor azért jó, hogy ha y funkció még nincs kint "élesben".
Igen, sajnos ilyen bedöntős hibák is ki tudnak kerülni, nem létezik 100% coverage, hibátlan szoftver, lehetetlen minden kombinációt tesztelni.
Se a gyártó, se a felhasználók nagy része nem szeret nagyokat lépni.
Egyébként utóbbival kapcsolatban nem reagáltál a korábbi, hivatkozott hsz-re sem -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #85186 üzenetére
Egy egyszerű példa:
Fejlesztgetik a szoftvert szépen, kerülnek be új featureök, amiket időközönként kiadnak (nagyverzió).
Közben persze találnak hibákat is, ezeket javítják, backportolják, kiadják (kisverzió).
De elképzelhető, hogy amikor találnak egy hibát az új verzióban (amit már kiadtak), rájönnek, hogy a backportolása a korábbi nagyverzió(k)ra nagy (egyre nagyobb) erőforrásokat igényel, mert azóta teljesen máshogy néz ki az új verzióban az a kód, amit javítani kellene (ez az a gondolat, amire a leírtak alapján nem gondoltál).
Na ezért van az, hogy a nagyverziókhoz tartozik egy dátum, ami után már nem fog kapni backportot.
Addig tehát benyelik az ezzel járó költségeket (remélhetőleg), utána már nem.
Tehát nem kell a hibajavításhoz új funkció, de egy idő után nem kapod meg a hibajavítást, csak az új funkciókkal együtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged