- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Kékes525
félisten
válasz
netpeti98 #20497 üzenetére
Ez jó, azért nem kellett volna figyelmeztetnie, hogy letölti a telepítőjét? Legalább a Windows update ne informálna félre azzal, hogy majd értesíteni fog.
Ugye ezt egy évig (2016 Július 29.-ig) felrakhatom? Másrészt kimásolhatom ezt egy pendrive-ra is? Ne foglaljon addig itt értékes helyeket.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
netpeti98 #19923 üzenetére
Ez a lényeg, hogy észrevétlenül meglapul, nem visz el 1% cpu-t, lemezt, ramot, vagy hálót sem. Nem ír senki a nevemben a ph-s felhasználómmal. Senki nem sütöget a gépen található almássüti.txt-ben található recept alapján, vagy ha igen, akkor egészségére. DDoS támadás miatt aggódjon az aki indítja és az aki ellen megy. Ha használja közben a gépem hozzá, de közben nem fogyaszt el 1% cpu-t sem, akkor miért idegesítsem magam egy vírusölővel ezért. X támadná Y-t, és én vegyek vírusölőt, hogy X meglapult sz*rja ne tudja a gépemről észrevétlenül támadni Y-t. Kapják el X-et vagy Y vegyen tűzfalat.
Segítek én egy rakat embernek más területen, itt nem fogom azzal védeni Y-t, hogy jól beszívatom magam egy vírusölővel. Ez Y-nak sem érdeke, mert a vírusölő olyan, mintha magamat DDoS támadnám, ezt nem várná el senki.
Nem az a megoldás a problémára, hogy minden boldog-boldogtalannak "30 méteres betonfalba" kell burkolózni. -
Partyface007
őstag
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #10068 üzenetére
Ha WU automatikusra van állítva, akkor nem rakja fel automatán??
Mert ugyanaz volt a 8 ---> 8.1 esetében, hogy egyesek meglepődtek, mikor újra akart indulni a gép és már csinálta is az upgrade-et.(#10070) Hequila: ESD-ből lehet ISO-t készíteni, de biztos fent lesz MS hivatalos oldalán is, illetve lehet működni fog a korábbi verzióknál is használható termékkulccsal a telepítő letöltése.
-
front3r
őstag
válasz
netpeti98 #7268 üzenetére
Én viszont arra vagyok kíváncsi, hogy a Microsoft alkalmaz-e korlátozásokat egy nem aktivált verziónál?
Mert ha azt szeretné a Microsoft, hogy mindenki a Windows 10-et használja a legutolsó patchekkel együtt, akkor nem szabadna korlátoznia a nem aktivált példányokat, mert akkor a userek majd feltelepítettnek maguknak egy mókolt windows verziót, ami elősegíti a botnet hálózatok terjedését. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98 #7088 üzenetére
Megint elfogyott a levelező lendülete
webes freemail felületről küldtem magamnak 1-2 levelet, hogy lássam, működik-e az értesítés, és a csempe, akkor is, ha nincs betöltve a levelezőprogram. Működött. Kaptam csipogást is, és felbukkanó értesítést is. Ennek örültem. De azóta semmi
A startban azóta is itt virít a "próba" üzenet a féligmeddig élő csempében, miközben már jött-ment vagy 10 levél.
Csakazért sem fogom elindítani a levelezőt, hogy lássam, mikor tér majd észhez. (Most 1-2 órára altatva volt a gép, most ébresztettem fel). A levelelőben pedig az van beállítva, hogy azonnal adja-vegye a leveleket, és ne csak néhány óránként.Megjegyzem a naptáram is változott az elmút 1-2 órában, töröltem belőle pont azt az egy bejegyzést, amit a naptár féligmeddig élő csempéje mutat
gmailt és google naptárat használok, és nem az outlook.com-os címet. Biztos, hogy itt van a probléma, hogy nem azonnali az üzenetközvetítés a két szolgáltató között, de ez így akkor sem teljesen kerek.
-
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98 #7055 üzenetére
Olyan csempe, ami ebben a videóban volt, olyan nincs is!
Gondolok itt a nagyonmagas levelező csempére. Pedig az kéne, de nagyon. Meg a naptár, satöbbi.Tudom, ez csak egy kísérlet volt, és nem ezt valósították meg, de kár érte, hogy ilyen nincs. Sőt, a mostani állapotában semmilyen nincs. Nekem döglött az összes ikon. Vagyis inkább tetszhalott, mert nem mutat semmi "életjelet", de azért elindítja az adott programot. Talán a photos app cserélgeti a képeket néha, de arra semmi szükség. Bezzeg az időjárást, leveleket, naptárbejegyzéseket, árfolyamot azt b***k megmutatni.
"legális 8.1 pro ról mentem a TP változatra,hogy kipróbáljam?"
A Technical Previewnek nem kell frissítési alap. Kipróbáláshoz elég felrakni, és nézegetni. Ha július végén megtetszik, majd akkor gondolkodhatsz róla, hogy hogyan tovább.
De biztos, hogy a végleges változatból is lesz majd próbaváltozat, mint ahogy a 8, 8.1-ből is van 90 napos Enterprise Evaluation . -
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98 #7038 üzenetére
"Szerk.: úgy látom vagyunk még egy páran akik szerették a 8.1 kezdőképernyőjét
"
Már régen mondtam, hogy az lenne a legjobb, ha eltűnne a hagyományos desktop, az ikonjaival, meg mindennel, és a desktop helyén az új, Win8-as start képernő lenne csak. Ikonokkal, élő csempékkel, úgy, ahogy a win8.1-es startképernő elkészült.
Mert a win8-as start legnagyobb hibája (szerintem) az volt, hogy win7-ig nagyjából két helyen lehett egy ikon. a desktopon (ide értve a taskbarra kirakottakat is), vagy a startmenüben. win8ban viszotn a startképernőn nincs kint minden automatikusan, át kell menni az "all aps" felületre, és ott keresni. Név szerint, és nem programonként csoportosítva. Nekem az úgy egy katyvasz volt. Főleg, amikor pl. egy Visualstudio teleszemeteli 20-30 parancsikonnal.
És igazatok van, ez a csempés startmenü sem az igazi. Jó, rendben, bele lehet rakni csempéket, de pl. jelen állapotában azok a csempék csak nagy ikonok, mert nem akarnak élni. Meg amúgy is, hiába lennének élő csempék, amíg be nem megyek a startmenübe úgyse látom. Ezért lenne jó, ha ténylegesen átvenné a desktop helyét a startképernő. Igen, akkor olyan lenne, mint a windows phone -
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #7043 üzenetére
Végülis a teljes képernyős Start menühöz hasonló, de még mindig gyérebb, mint a 8.1 féle megoldás, csak vertikális görgetés is kényelmetlen tud lenni bizonyos esetekben.
(#7045) Aarpok: erre is lehet tenni akár külső menüt is, pl. Classic Shell
(#7046) NetTom: így van, sajnos, ha azt akarják, hogy sikeres legyen, akkor a nép nem éppen előremutató igényeihez kell igazodniuk...bár azért opcionális lehetőségként meghagyhatták volna, mint a legelső buildekben.
A 8.1 kezdőképernyője + Start gomb menü, full screen alkalmazások listája szerintem nagyon jól használható, látványos, átlátható és kényelmes, mintsem egy kis ablakban turkálni. Csak ugye a cikkek, elterjesztett mende-mondák, kommentek, áh, nem is folytatom... -
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #7038 üzenetére
De az lényegében egyenlő a tablet móddal, vagy a legújabb buildekben már nem?
Illetve modern appoknál is megvolt egy ideig a 8.1-hez hasonló full screen, aztán ahogy néztem, azt is kivették...Vagyunk és tetszik jelen időben is, most is arról vagyok.
És nekem vsz egyik gépen meg is fog maradni, ez már szinte biztos.
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #6940 üzenetére
Odaírta is, hogy első frissítés után (milyen?), OS betöltése előtt. Vagy nem arra értette?
"olyan Windows telepítővel telepítesz" - gondolom, ha lehúz egy friss 8.1 ISO-t, abban már vsz benne van.De a lényeg, hogy nem kicsit erőszakos húzás ez... már-már annyira zaklatja a usert, hogy szerencsétlen inkább bejelöl mindent, csak, hogy ne csesztesse tovább. De hiába, marketingben mindig is jó volt az MS, hamar meglesz az az 1 milliárd.
-
Воланд
titán
-
-
válasz
netpeti98 #6434 üzenetére
Igen 8/8.1-et jobb lett volna írni... de akkoris 2x kell telepíteni ez itt a gáz.
Azért remélem megjön az eszük és csinálnak valami hasonló toolt erre a win10 migrációra is.
Na mindegy. Nem akarnak róla beszélni valamiért. Meg csak félválaszok és bizonytalanság van.
Pedig ha egyszer eldöntötték ingyen van, mi a f*szért kell ezt csinálni nem értem, pénz ígyse ugyse lesz belőle. -
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #6205 üzenetére
OEM minden HW fejlesztést megenged kivéve alaplapcserét:
- OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard
- OEM licenses are tied to the very first computer you install and activate it onAz OEM licensz eleve hardverhez/géphez kötött aktiválás után, az alaplapot nézik.
-
azopi74
addikt
válasz
netpeti98 #6190 üzenetére
Ez baromság. Nyilván az OEM-re gondoltak (persze kicsit kétértelműen fogalmaztak).
De nem sokkal felette eléggé egyértelműen ezt írják:
"Because the free upgrade is derived from the base qualifying license, Windows 10 will carry that licensing too."
"If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.
If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.""Upgrade version (Retail):
- Includes transfer rights to another computer.
- require a previous qualifying version of Windows."Ezt szerintem elég nehéz félreértelmezni.
-
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
netpeti98 #5856 üzenetére
Elég homályos fogalmazás, simán benne van hogy mégis lesz új Windows amire nem frissíthet a jóember ingyen.
Amúgy design mint vesszőparipám, ha már a millióegy dolgot amit én kifogásoltam nem javítják meg akkor legalább az ablak funkciógombjait csinálják meg normálisra. Most is nézek a 10125-ös build-ből képeket és annyira kilóg az egész...
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #5856 üzenetére
"And even better: once a qualified Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it up to date for the supported lifetime of the device, keeping it more secure, and introducing new features and functionality over time – for no additional charge."
Magyarul, amíg lesznek driverek/support a hardverhez addig upgradelhetsz.
Érdekes lesz ez az olyan (laptop) gyártóknál akik eddig csak az aktuális Win-hez adtak ki drivert és ott is jó ha egyszer raktak ki újabbat (még a bugok javítására is sokszor hónapokat kell várni).
Ha jön egy komolyabb Update már borulhat a bili... -
gV
őstag
válasz
netpeti98 #5706 üzenetére
ma is tanultam valamit, köszi
bekell ismernem totál tévedésben voltam, azthittem az alapok már rég készen vannak (értsd win32 mindenütt kiváltható, uap a király) és lényegében "csak" a felhasználói felületet és az edget reszelik, pl nekem teljesen elfogadott lett, h a wmp-t és a photo viewert azért nem aktualzálják már a jelenlegi kinézethez mert, már most is van helyettük music, video meg photo app és majd az rtm-be a wmc-hez hasonlóan -amiről hír is volt- kikapják őket.
-
gV
őstag
válasz
netpeti98 #5703 üzenetére
én is ezért húztam át a hszem azon részét és írtam azt h a storeba kerüljön fel 1 letölthető progi amivel működteti, nem egyértelmü, h azt nem a Settingsbe beépülőnek képzelem el
a lényeg, h akár milyen hardverről is legyen szó ne a régi CP-t használja (maradva az egérnél ne ott legyen még 1 fül az alapok mellett), hanem idővel kerüljön minden a Settingsbe és ha nagyon nem akarják, h a gyártók is oda rakosgassák a extra opciókat akkor külön progi legyen rá.
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #5600 üzenetére
Kezd ez az egész egyre ellenszenvesebbé válni nekem.... ennek az lesz a vége, hogy 1 gépen megmarad a 8.1, sőt multi-boot rendszerek keretében lehet a 7-es is és letojom a nagy "upgrade-eljen mki Win10-re, legyen x milliárd Win10 user" tervet...
Persze van, ahol frissítek majd, vagy külön egy 10-est venni is készülök, de minden Windowst vsz nem fogok tizesíteni, legalábbis egy ideig biztos nem.
-
premete
veterán
válasz
netpeti98 #5351 üzenetére
Az ugye egyáltalán nem zavar, hogy ezt is próbáltam (plusz még pár dolgot), ha elolvastad volna, amit írok, láthattad volna.
A másik minek a youtube-os videó, egy parancs bemásolásához tényleg nem kell diploma: admin cmd:
RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old
Mondom, linux live usb legyen mindig a kulcstartón, ha windows-zal foglalkozik az ember.@ Az szóljon, akinek windows 10 10074 alatt működött a windows 7 old mappa törlése, az hogy windows 8.1 alatt ment, vagy dos 5.0 alatt, nem releváns.
-
premete
veterán
válasz
netpeti98 #5349 üzenetére
Nekem nincs "lemezkarbantartó" csak Disk cleanup és "delete system files", az a 24 GB-ból 15 GB-ot benne hagyott a windows-old mappában; admin módból a [RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old] parancs szintén. Igen, én vagyok a mappa tulajdonosa, full access-szel, az attributumokat rw-re tettem.
Egyébként teljesen normális a windows szerelése Linux alól, a Microsoftnál is használnak Linuxot, főleg a fontosabb szervereken.Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, inkább maradj csendben, ez legalább olyan bölcs tanács volt, amikor a ms "szakértő" a "HSPA+ -t akarom wifin megosztani" kérdésre, azt írta, használjak ethernet kábelt a laptopról telefonra netmegosztáshoz útközben.
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #5324 üzenetére
Igen, ez fontos kérdés lesz, mert, ha lesznek későbbiekben is Insider verziók és csak azoknál, akkor ok. De, ha az RTM-ben is benne marad, az gáz lesz...illetve, ha megmarad a végleges verzióban is a build frissítés, slow/ fast ring lehetősége a gépházban, akkor ennyi erővel szinte minden Windows 10 user csatlakozik / csatlakozhat az Insider programba...ha így történik, az megint érdekes lesz.
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #5297 üzenetére
De még nem tudjuk, hogy mennyire gyakran jönnek majd az új verziók, pénzbe kerülnek-e (vagyis mekkora arányban váltanak majd az emberek), mi újat hoznak, stb. Ugye a biztonsági és egyéb apróbb feature frissítések miatt szerintem felesleges ezután kiadni a Windows 2016-ot, mert az azt sugallja, hogy egy komolyabb változásról van szó, ellenben a 10.2, 10.3 arra utal, hogy funkcióiban frissített 10-ről beszélünk, ami mindig naprakész. A Windows azért elég nagy piaci részesedéssel rendelkezik, annyira nem biztos, hogy ami a piciknél bejön, az a nagynál is, hiszen jóval nagyobb és változatosabb felhasználói bázisról beszélünk.
King Unique: Biztosan lesznek olyan funkciók, amik fizetősek lesznek és beépülnek a rendszerbe, akár a Store-ból megvéve is. Ugye a rendszer maga csak 1 évig ingyenes, utána meg kell venni, ha addig nem történt frissítés, az is bevétel, ráadásul eddig is a vállalati licencekből jött a legtöbb pénz, támogatásból, Office-ból, miegymásból, most ott lesz a kibővített Store, meg ki tudja mit akarnak még. Nyílt az tuti nem lesz, ettől nem kell félni.
-
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #5280 üzenetére
Köszönöm a linket!
Tegnapi játszadozás után valahogy sejtettem, hogy van vmi trükk, mókolni való...
Amúgy, ha a véglegesben ez állítható lesz, az mindenképp kafa, mert a full fehér téma néha már irritálja az ember szemét, kellemesebb vmi szürkés. pl. Office-ban is jó, hogy lehet állítani. -
fuze
őstag
válasz
netpeti98 #5265 üzenetére
A sötét témát egyedül az ablakkeret rontja el szerintem... Ott lehetne sötétszürke a keret, vagy a használt színnek egy szürkés vagy sötétített változata... Nem értem miért ilyen kis lépésekben javítják a design-t. Ezeket mindig csak félig csinálják meg, ami látszik a jobb felső gombokon is.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
netpeti98 #5006 üzenetére
Mondjuk azok az új mappák se túl erősek... de jobb mint a mostani nyilván.
Amúgy a Modern appok egész jók - főként a Mail, a Calendar, az Xbox (csak raknák már bele a streaminget!), meg a Weather és a Photos is egész jópofa, az Edge meg - mint az appok többsége - nagyon ígéretes. De a Settings panel...
De nyilván örüljünk hogy próbálják újratervezni a felületet és elhagyni az XP-vel és a Vistával bemutatott megoldásokat. Csak esztétikailag defektesen sikerül... még amik jónak is néznek ki rosszak, pl. a Mail-ben sincs egyenesen egymás mellett a "New mail" és a hozzá tartozó kis körös + jel. És még ezer ilyen van... de még van rá idő hogy kijavítsák, csak feedbackeljük nekik vissza elegen.
Amúgy csináltam pár screenshot-ot, ha valakit érdekelne.
-
-FreaK-
veterán
válasz
netpeti98 #4989 üzenetére
Persze nem működött az sem. Most van megint egy második windows.old mappa, amiben természetesen nincs benne semmi felhasználói adat amit esetleg vissza tudnék állítani.
Most, hogy így írtam, töröltem pár betűt, de véletlen többet töröltem vissza mint szerettem volna, így nyomtam egy ctrl+z-t, amire nem várt módon eltűnt minden amit addig begépeltem. A ctrl+shift+z-re meg nem történt semmi. Így kell ezt kedves Microsoft.
Azt tudja valaki, hogy hogy lehet kikapcsolni a lockscreent, ami a bejelentkező képernyő előtt jelenik meg?
Olyan szívesen megkérdeznék egy kedves MS fejlesztőt, hogy árulja már el nekem, hogy egy otthoni, asztali PC-n mi a jóédes .... ...... .......kell lockscreent tenni a bejelentkezés elé? De persze nem fogom megkérdezni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest