- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Köszi szépen, sokat segítettél!
4. Mondjuk kipróbálom, de nem akarom még használni, ezért pár nap után visszatérek a 8.1-hez. 1 év múlva támogatottá válik a kedvenc szoftverem, akkor már szívesen használnám a 10-est ugyanezzel a géppel. Ha az a pár napos használat azt jelenti, hogy regisztrálva lett a gépemhez, akkor gondolom az 1 éves szünet ellenére használhatom. Vagy a regisztrálás csak az 1 hónapon túli használatkor kezdődik?
5. Ha egyszer regisztrált, újratelepítés után tudom-e majd használni a 8.1-et anélkül, hogy 10-essé "alakulna" egy átlagos automatikus frissítés során? (Úgy tudom, hogy 1 hónap után törli a visszaállításhoz szükséges fájlokat, de az újratelepítés más tészta.) Vagy akkor már süthetem, mert el fog veszni a 8.1-em és csak a 10-es marad bármit teszek?
Azért kérdezem ezeket, mert úgy szeretném jóllakatni a kecskét, hogy a káposzta is megmaradjon. Ha most ingyen megcsíphetem a W10-et, nem szeretném elszalasztani, de ennyire új oprendszert nem szeretnék mégegyszer használni. (A 8.1-es tapasztalataimból okulva.) Szívesen várnék vele 1-2 évet, hogy kellően támogatott legyen a kedvenc programjaim körében, jöjjenek a hibajavítások, frissítések. Ha már túlvan a gyermekbetegségeken, érdekelni fog. Megoldható?
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Azért ezt a problémám, miszerint mi van ha törlöm a C:\User alatti piros mappákat:
mi történik, bajt csinálok
A piros első mappához korlátozott fiókból is hozzáférek és csak *.LNK van benne, 2-3.-hoz rendszergazda jelszóval, de ami a gázos lehet az AppData mappa alattiak, vagy üres mappák, vagy *.LNK.
Szóval, törölhetem? (Nem gond ha win10 alatt nem megy, pl. Hieren's miniXP alatt tuti sikerül). -
-
törölt tag
Azt tényleg nem oldja meg, de ezzel nem is találkozik az ember normál esetben. Miért tiltottad le (meg hogyan)? Kiveszed a pipát az értesítések elől, és nem jelez semmire. Amúgy ilyesmi csodamegoldások vannak rá.
Gondolom direkt nem lehet eltüntetni, mert a 3rd party alkalmazásokra is onnan kapnád az értesítéseket. -
törölt tag
Két kattintással találsz olyan tesztet, amin jobb, meg olyant is, amin nem változott. Több laptopon és tableten tapasztaltam javulást, még ha nem is több órányit, de észrevehetőt. Itt is írták többen, máshol is.
A DX12 olyan dolog, ami a korábbi rendszereken nincs.
A fast boot már a működéséből adódóan gyorsabb, mint a hidegindítás. De ha nem hiszed, akkor mérd le magadnak, főleg HDD-vel. A memóriatömörítéssel több alkalmazás marad a memóriában, nem kell annyit a lemezre írnia. A memória még mindig sokkal gyorsabb a háttértáraknál. Ez kevés memória esetén főleg sokat számít.
Nálad lehet szar, nekem még nem volt értesítés, amit nem lehetett eltüntetni. Lehet, hogy frissítened kéne néha?
A többinél meg nem is értem, hogy mibe kötsz bele. Leírtam, hogy mit tud a rendszer önmagában, erre írod, hogy vannak, akik más programokat használnak, vagy számukra felesleges dolgok. Ettől még olyanok, amiket a 7 nem tud, és külön program kell, vagy nem megoldható. A termékéletciklus meg már csak ilyen. UWP nem lett volna sehogy a 7-ben, ha meg sosem kezdik el, akkor örökké a szarul skálázódó alkalmazásokról lehetne hallgatni. Meg ilyenek.Olvass a sorok között. Azt azért emeltem ki külön, már volt olyan, aki szerint a topik tartalma alapján a rendszer sosem működik megfelelően. Jelenleg ~300 millió gépen fut, folyamatosan nő a részesedés, pedig mindenhol le van írva, hogy miként lehet visszalépni. Ezek szerint annyira nem lehet rossz, nemde?
A többi szubjektív, neked nem tetszenek, ez van.
general: Én ugyan nem akarlak meggyőzni, akkor használd a hetest
De mint már mondtam, sehol sem kötelező online lenni, a netes fiókot is csak az appok egy része kérdezi, a felhős dolgokat is egy kattintás eltüntetni, végleg. Appokat nyugodtan törölhetsz, szinkronizálni meg csak akkor tud, ha megmondod neki, hogy hova. Ezeket telepítés után rögtön el lehet intézni. Amúgy a képfájl alatt lemezképet értettem, .iso-t
-
King Unique
titán
Fájlmásolásnál az összevont ablak egyértelműen jobb. A fájlkezelőnél max. a ribbonos menü nem áll egyeseknek kézre, de nekem pont jó. A fast startup gyorsító hatása meg egyértelmű, oda nem kellenek tesztek, ahogy sokaknál (pl.nálamÖ is akkuidő is valamivel jobb lett.
"win7 start menüből sokkal több mindent el lehetett érni"
Ugyan miket? Ott is csak egy hivatkozás van a vezérlőpultra és még pár elemre. A Win8 óta bevezetett Start gomb jobb klikkes menü sokkal többet tud, minden hasznos tool benne van. Meg ha már Start menü, az pl. a Classic Shell szintű szoftvereknél kezdődik. Ahhoz viszonyítva a W7 menüje is elég primitív... illetve ennyi erővel előbbi felrakható akár a Win10-re is és akkor már nem kell sírni.
-
Memóriakezelés: Itt a Win8 hozott jelentős javulást. Tesztet nem tudok mutatni, de van saját tapasztalat: egy N450-es netbook 1 GB RAM-mal érezhetően jobban ment Windows 8-cal, mint ugyanez a gép 2 GB-tal Windows7-tel. (Mindkettő friss telepítés, fél napot áldoztam rá, hogy összehasonlítsam őket.)
Ezzel együtt az akkus üzemidő is javult, bár a mértékére már nem emlékszem, csak arra igen, hogy konstatáltam mint a jetilábnyomot.
Egy Athlon II 645-ös PC-n is játszottam ezzel: 2 GB RAM-mal a Windows 7 már rendesen akadt, ha a a Chrome-ban sok fül volt nyitva, a Windows 8, illetve most a Windows 10 viszont sokkal jobban bírta/bírja a terhelést.
Egyébként anno a Windows 8 kiadásánál elég sok helyen olvastam, hogy jelentősen javítottak a memóriakezelésen.
Az, hogy a Windows 7 Startmenüjéből mit lehet elérni, a váltásnál pont irreleváns -- ha tetszett, tedd fel a Classic Shellt, és állítsd Windows 7 StartMenüre!
MaCS
-
cattus
addikt
Mindenkinek az éri meg, ha a legtöbb eszközön ugyanaz a verziójú rendszer van. Az MS-nek, mivel csak egy rendszert kell supportálni, a fejlesztőknek meg mert csak egy OS-re kell fejleszteni. És a végfelhasználóknak is, mivel up-to-date OS-re kapnak arra írt szoftvereket.
-
ToBeY
nagyúr
Igen, és nem működik.
Máté94: Ez mi pontosan, valamiféle hibabejlentő?Sajnos nem olyan jó az angolom...
andrasferenc:Akkor csak szimplán kicsi lesz,de nem úgy ahogy kéne,vagy ahogy eddig volt.
Remélem ha google sara,akkor egy update-el javítják,mert minden más ikon jó a nagy m$ update után.
-
idegen lény
addikt
Igen, 35 ezer forintért. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az Androidból már elegem lett. Most is egy androidos mini PC-t használok, csak bajom van vele. A Chrome-ban nincs oldalnagyítás, kijelölni nehézkes, nem fordít le minden oldalt, néha lassú is. Szívesebben rendelném meg ezt 4GB/64GB aktivált Windows-zal, csak félek, hogy átverés, mert a PIPO-nak is van egy megszólalásig ugyanilyen gépe: [link]
-
idegen lény
addikt
Szóval egy próbaverzió. Ez ugye nem azt jelenti, hogy csak az ingyenes frissítési időszak végéig használható? Védjegyen mit értesz? Azt, hogy mégis az enyém lesz? Tudtommal a Windows 10-et amúgy sem nagyon lehet személyre szabni. Mit értesz személyreszabás alatt? Nem lehet saját képernyővédőm? Na bumm. Vagy nem lehet Microsoft-fiókom? Azért remélem, hogy az Asztalra pakolgathatok.
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a választ!
A másiknál miért nem jelzi, hogy adminként fogja futtatni? Parancsikonnál ugyanaz a beállítás (jobb egérgomb-tulajdonságok-speciális-pipa a futtatás rendszergazdaként).
Illetve arra, hogy alkalmanként rendszer indítást követően miért válik fehér ikonná nincs ötleted? -
Balerik
aktív tag
-
Balerik
aktív tag
Parancsolj dotNetFx35_W10_1511_x86_x64
-
net91
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Biosban USB bootolást nem tudok beállítani (HDD, CD, más eszköz lehetőség van csak).
Hiába van a telepítő USB csatlakoztatva a gépre a HDD-ről bootol.szerk.: A nem tiszta telepítésnél nem lehet előhívni valahogyan a lemez kiválasztás opciót, hogy formatálni tudjam azt a telepítés elején?
-
törölt tag
Képzelem milyen szenvedés lesz majd telefonon. Nem csodálom nem merik kiadni. Ez is csak marketing rizsa volt hogy egy rendszer, egy platform. Majdnem egy év különbség lesz az asztali és mobil kiadás között. Hát nincs swipe navigáció az Edge-ben...mit akarnak akkor érintős cuccokon.
-
jolti05
őstag
Köszi, ezt már próbáltam, nem vált be.
Nekem otthon van egy Win10-es tabletem, illetve a munkahelyemen többeknek is WIndows 10 operációs rendszerük van és csak a laptopomon jelentkezik ez az anomália.
Szeretnék rá megoldást keresni/kérni/találni, mert tud igen bosszantó lenni. -
Tommyboy200
csendes tag
Ez nem az amit én keresek. A te esetedben egy op rendszer van amin több játékszerver fut.
Én kettő op rendszert akarok futtatni ráadásul egyszerre és ráadásul két külön világ a két op rendszer. egy windows a másik linux ha jól tudom de tuti nem windows. És egy cpu-t akarok használni és egy vga-t ami a cpu-ban van. -
-
King Unique
titán
Azért azt tudod, hogy a WU teljes tiltása max rövidtávon ok. Hosszabb távon eleve nem igazán ajánlott frissítetlen rendszert használni. Persze azt tudom, hogy általános körben a népnek minden Windows kiadásnál azt tanácsolja a hozzáértő ismerőse, hogy alapból tiltsa le a WU-t, hisz teljesen felesleges az...
-
jeni
félisten
Hello
Meg van,hogy mi okozta a BIOS-ba belépési tiltást!
A francos Ozona Blade kikapcsolható"gamer bill." az okozója.
Ugyanis valahogyan sikerült más funkcióra akaraton kívül átkapcsolnom a billeket.
Furcsálltam,hogy a DEL gombnál ott a hangerő kikapcs. ikon jelenik meg és a UP-Down gomboknál meg a hangerő szabályzás van.
Most,hogy ki van kapcsolva,csak a LED világítás és szín váltás van meg,így már betudok lépni a BIOS-ba.
Ezzel a kikapcsolással a weboldalakat tudom görgetni a fel-le gombbal.
Kár,hogy nem előbb jöttem rá,a WIn10 telepítési (2x) köröket kihagyhattam volna ezzel. -
PuMbA
titán
VP9-et nem támogatja a videókártyád, ez nem újdonság, nézd meg jobban a második képnél a MIME type sor-t
Csak az NVIDIA GTX950-től felfele, a GCN 1.2-es új Radeonok és az Intel HD5500-től felfele kártyák támogatják a VP9 videók hardveres gyorsítását
Erősebb procit kell venni vagy le kell töltened a h264ify bővítményt a Chrome-hoz és mindjárt visszaáll a régi kodekre, amit már visz a VGA-d
-
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Úgy kell azt
Akárhányszor használtam a WU-t annyiszor kellett újra húzni a win7-et (2x hibáztam)
Mindig megváltozott valami amit már beállítottam saját szám íze szerint... Egyes menüpontok eltűntek PL: Start -> Leállítás nyíl -> Hibernálás opció. Az asztalra kellett tennem egy parancsikont...
Aztán ott van a Win95/98/2000/XP/2003-as eszköztár amit ki lehetett húzni a tálcáról és a képernyő oldal falaira lehetett tálcaként betenni olyan gyors indítás féle. Vista óta ez is eltűnt, egy csomó dolog megszűnik ami használható volt és felváltja egy rahedli használhatatlan alkalmazás mint a csempe, amivel nem tudok egyszerű áthúzási művelettel programokat betenni a startmenübe.A Win10 egyszerűen testre szabhatatlan, az aki ezt programozta egy lépcsőház.
-
LógaGéza
veterán
Tudom, ez nem is a hibrid újraindítás letiltása, hanem a BIOS/UEFIbe belépés. Asszonyék gépén is gyorsan átugorja (igaz az Asrock), de ezzel a módszerrel mindig sikerült eddig belépni.
AHCI
1. Parancssor rendszergazdaként
2. bcdedit /set {current} safeboot minimal - ezzel csökkentett módban fog indulni
3. Indíts újra, lépj be a BIOS/UEFI-be
4. Váltsd át az IDE módot AHCI-re, majd ment és kilép
5. El fog indulni az oprendszer csökkentett módban
6. Parancssor rendszergazdaként
7. bcdedit /deletevalue {current} safeboot - ezzel visszaáll normál bootra
8. Mehet az újraindítás, immár normál módban, AHCI-vel.Racecam
Itt már nem kell registryben durkálni, egy Safe mode bootal felismeri a változtatást. -
jeni
félisten
rövidebbet választottam:
kikapcs a tápegység és CMOS gombot lenyomva tartottam.
most van BIOSCLick II rendesen de most derült ki,hogy az UBUBTU korábban bezavart nekem (emiatt tettem fel a Win 10 Pro-t ismét) és miután a másik HDD-t lehúztam ,erre nekem a BIOS-ban IDE módban rakta fel ez egészet a Win10-t ACHI helyett.
megpróbálom újra telepítés nélkül IDE módot átváltani Windowsban,mert BIOS alatt nem lehetséges váltani mert újra indítás után hiba üzivel nem megy tovább.LógaGéza
Amit írtál azt nem ismerem.
-
LógaGéza
veterán
Ha van Fast Boot, akkor általában van UEFI. Egy próbát ez is megérhet:
Kattintson az újraindításra úgy, hogy nyomja a Shift gombot, majd Hibaelhárítás - Speciális lehetőségek - Az UEFI-vezérlőprogram beállításai.
Ekkor újraindul, és már állítgathat isHa nincs, akkor elnézést, hogy raboltam az idejét
-
-
jeni
félisten
na az,hogy DEL se megy próbáltam többször is
BIOS 25,3 az már évek óta ugyanaz, gondolom nem szükséges újra feltennem az utsót?
nem a FASTboot a ludas?,töröltem de mégse. esetleg újra fel kell tennem és ott valamit kikapcsolni?
MSi Z68 GD65 G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest