- Netfone
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalikiraly
addikt
válasz
King Unique #125437 üzenetére
Nagyon szépen köszi és bocsi a sokadik kérdésért.
De még egy.
Egyáltalán klónozzam, vagy tiszta telepítéssel pendrive-al csináljam? -
edeleny
őstag
válasz
King Unique #125418 üzenetére
Sajnálom, ha én még az XP röghöz kötött sorozatszámaira cagyok építve! Igy már nyugodtabb vagyok, majd elválik mi lesz a win ujrahúzása után. Tudom itt tilos, de ha más nem marad a KMScript! nem vagyok megrémülve!
A másik dologra! Nyilván SSD jobb, gyorsabb. Nem is várok egy 5400-as HDD-től sokat! Azt azér mindenképp, hogy ne 20 perc legyen a boot! Hidd el sok mindent kipróbáltam. A HDD jó, a Win szerint, és más programok szerint is. A többi dolgot is lepróbáltam. 8 giga RAM-nak azért manapság is elégnek kellene lennie. Amikor feltettem a Win 10-et határozottan gyorsabb volt( 1,5 éve)! belakta, lelassult, nem töredezett. Tudjuk ez is Win probléma, már régen. Egyébként a Win 10 magának töredezettség menetsíti! Látszólag ne fut semmi4 Látszólag! mert hogy a Widows Update-val van a gond! Ha leveszem az automatikus frissítést semmi gond! Ha vissza kapcsolom, akkor valamelyik frissítéssel szöszöl 20 percig, aztán feladja! Valami nem megy fel! Ezért nem engedi 2004-et, persze a szöszölés közben ezzel is kínlódik!
Nem BIOS OEM liszenc, hanem én vettem a Keyworlds-on! Vagy a Softwercod-on, már nem tudom! Tehát a laphoz, gyárilag semmi nincs kötve!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #125418 üzenetére
+ Ha esetleg újratelepíted a 0-ról, pendrive-ról bootolva a Windows 10-et, akkor azt lehetőleg úgy, azokra odafigyelve kellene csinálni, amik nemrég egy másik válaszban voltak részletezve, még mielőtt sikerülne nem úgy. Ha SSD kerül a HDD helyére és újratelepítés helyett klónozva lesz a Windows 10, akkor az a téma nemrég szintén részletezve volt.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #125404 üzenetére
Nem kérdés, kijelentés.
OFF
Klónozásban már nagyjából otthon vagyok, inkább a hardver változás miatt érdekelt a dolog. -
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #125406 üzenetére
Mert az előkészületek részt pl. én kihagytam, és arra reagáltam.
Igen erre emlékeztem, most már lementettem. Tekintve, hogy idén történt 1909-el a konverzió, használhattam volna ezt az eszközt ha egyáltalán felmerül bennem, hogy létezik ilyen.
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #125404 üzenetére
Igen nyilván én itt most nem beszéltem egy tucat dologról, egyik az hogy multiboot rendszernél nyilván gyorsindítás off alapból. Tehát bennem ez fel se merült hogy külön kiemeljem, pedig hibernált rendszert áttéve másik gépből nem egészen a kívánt eredmény lesz. Másik, hogy mindig legyen az embernél két pendrive, Macrium és Minitool Partition Wizard (esetleg még W10 telepítő).
Ugyanis pl. Legacy telepített W10-et videokártya kékhalál miatt (Intel Atom ITX lap) át kellett tenni UEFI-be, ehhez pedig kellett növeszteni ugye a megfelelő UEFI partíciókat is.
Ott a procedúra a partíciónkénti mentés, SSD formázása, másik gépről UEFI partíciók bemásolása, Win10 és Server partíció vissza, majd fixboot (Macrium-ban boot repair).
Más ezt is újratelepítette volna.Meg az se árt, ha van az embernek másik gépe google keresőzni, mert ha kézzel kell bemásolni egy még le sem töltött storAHCI drivert a bootoláshoz az új gépben, akkor egy szál telefon nem biztos hogy elég lesz a boldogsághoz.
Mondjuk erre a legacy to UEFI váltásra mintha nemrég lett volna linkelve ennél egyszerűbb megoldás a hiányzó partíciókra, de nem néztem meg sajna.
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #125382 üzenetére
Ami meglepett, hogy alapból nem kért kulcsot,
ha jól emlékszem még a hálózatra csatlakozás előtt szokta kéri a kulcsot a telepítő. -
Voice24
őstag
válasz
King Unique #125380 üzenetére
Úgy döntöttem, nem volt még annyira belakva az új rendszer, inkább újraraktam, most már UEFI módban van a Bios.
Viszont most sorra jönnek elő az anomáliák. Tegnap a telepítés után felraktam a plex-et, ahol csak annyi gond volt, hogy még a régi gépnéven kereste a szervert. Utána a gépházban bekapcsoltam a hálózatfelismerést és a megosztást, és már működött is a plex. Most viszont hiába állítok akármit, nem látja a gépet, nem tudok kiválasztani semmilyen megosztani való mappát. A plex beállításaiban a hitelesített eszközöknél ott van az új gépnév és a mozilla, mégsem tudok a gépről semmit megosztani.
A gépházban a magánhálózatot választottam ki, engedélyeztem a hálózatfelismerést és a megosztást, valamint az online médialejátszást is, de hiába. Fogalmam sincs, mit kellene még beállítanom, hogy jó legyen, főleg a tegnapi gyors működés után.
[kép] -
Orgi
addikt
válasz
King Unique #125384 üzenetére
Köszönöm szépen
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
King Unique #125357 üzenetére
-Microsoft fiókkal telepítettem.
-A megerősítés megtörtént.
-A parancssor nem működik
-Az adathordozó bootolását még nem próbáltam.Nem, nincs több fiókom, és nem is tudok sehol, semmilyen beállítási résznél rendszergazdai bejelentkezést előcsalni, tehát nincs módom még belépéssel kísérletezni sem.
-
d@minator
addikt
válasz
King Unique #125194 üzenetére
A leírás szerint jártam el a klónozást illetően. A Macrium más meghajtókkal is hibát dobott a klónozás kezdetén. A megoldás egy: "Fix VSS Problems" - re nyomás volt a Macriumban.
Az MBR GPT konverziót tényleg hiba volt külső progival csinálni...nem is bútolni a továbbiakban pedig parancssorban sok mindent kipróbáltam.
Elnézést, hogy az utóbbit nem az általad leírtak szerint csináltam! A segítségedet köszönöm! -
Voice24
őstag
válasz
King Unique #125326 üzenetére
Köszi az infókat, nekem igazából csak egy működő termékkulcs kellett, amit meg is vásároltam, win10 home-hoz.
Le is töltöttem a win10-et egy pendrive-re, majd elindítottam egy tiszta telepítést. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
- ugye a nem aktivált korábbi win10 enterprise-t akartam leváltani egy aktivált win10 home-ra. A telepítésnél arra kattintottam, hogy nincs termékkulcsom, gondoltam, majd utólag aktiválom. Erre most nézem a gépházban, azt írja, hogy a windowst a microsoft fiókomhoz kapcsolt digitális licenccel aktiválták. Ez most mit takar? Nincs is szükségem a megvásárolt kulcsra? Nem tudok róla, hogy a fiókomhoz tartozott volna digitális termékkulcs. -
prisz
senior tag
válasz
King Unique #125331 üzenetére
A "megszűnt létezni" az megszűnt létezni, a frissítés óta. Értsd, reggel 10-kor még ment, aztán jött a frissítés, és minden működésképtelen. A Boot során még van USB, mert világit az egér, a windows betöltése után már se kép, se hang és semmilyen rácsatlakoztatott eszközt nem érzékel.
Ha ennyire egyszerű lenne a dolog, már rég személyesen megoldottam volna, de mivel egy 90 éves technikai tudása még nem éri el ezt a szintet, távsegítséggel igen nehézkes a dolog. Ezért kérdeztem, ha valakinek volt ilyen anomáliája, vagy esetleg "ráismer magára" jelezzen, hogy minimálisra leredukáljam a probléma lehetséges megoldásának műveleteit. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125280 üzenetére
Akkor marad a Macrium által használt mentés és ha szűkséges akkor használom majd.
Megvan a full meghajtó és a másik megoldás is. (vagy a 2 pont ugyanaz, ugyanarra jó?) -
dik
őstag
válasz
King Unique #125279 üzenetére
Igen amiatt gondoltam. Bár jelen állás szerint már alig megy a netem. Szóval itt valami nagyon haldoklik csak nem jövök rá mi. Tizedére csökkent a sebesség...
Nem tudom még egyenlőre hogyan tovább, egyenlőre alszok rá egyet...
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeidet! -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125276 üzenetére
Ezt nem tudtam.
Korábban nem igen tanulmányoztam át a Macrium működését, csak ki szoktam jelölni a komplett meghajtót és "image this disk" és meg is van.
Akkor az egy másik meghajtón könyvtárba mentés után a későbbiekben is felhasználható vissza állításra?Ezt amit írtál "[link] meg fogom nézni.
-
dik
őstag
válasz
King Unique #125257 üzenetére
Esetleg egy röpke kis video nincs erről is hogyan kellene?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125273 üzenetére
Igen, de azzal komplett meghajtót szoktam .img fájlba menteni.
Gondolom ha a rendszer egyáltalán nem indul el, akkor a Macrium (amit te is írtál) által kimentést sem lehet rá/vissza tölteni, vagy tévedek?Komplett lemez mentése.img fájllal az a gond csak, hogy sok munka és idő azt felrakni egy full üres meghajtóra és egy full rendszert is fel kell tolni egy másik meghajtóra+Macrium progit. Vagy én tudok vagy használok valamit rosszul?
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #125263 üzenetére
a csökkentett üzemmód végtelen ideig tölt
az alaphelyzetbe állítás 10 perc tekerés után kiírta, hogy nem sikerült, és nem változtatott semmit
a rendszervisszaállítás kiírta, hogy a fájlrendszer megsérült, futtassam a chkdsk-t és majd utána próbáljam
a chkdsk nem talált hibát.
az indítási javítás kiírta, hogy nem tudta megjavítani a rendszert.
az sfc szintén ennyit tudott mondani.soroljam még, vagy elhiszed, hogy nem mindenki totál hülye a Windowshoz csak te vagy helikopter?
azért jöttem ide, mert a Google első 200 sablonos válaszán már túl vagyok, attól hogy te is idelinkeled, nem vagyok vele előrébb. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125268 üzenetére
Értem.
Macrium-al ezt hogyan kell megcsinálni?
A fene tudja már mi-mi, mert annyi funkció van Win-ben, hogy nem ismerem ki magam benne..
Mi a javasolt, hogy vissza tudjam állítani a rendszert/meghajtót egy adott dátumra, ha gond lenne és nem tölt be pl. a rendszer? -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125264 üzenetére
Természetesen.
1TB az eredeti meghajtó (146GB foglalt) - Samsung 860 EVO (Sata3) SSD
1TB az a meghajtó amire "mentenék" és 100% üres/frissen formázott. - WD Blue 3D (M.2 Sata) SSDMacrium amit szoktam használni, de csak full meghajtó mentés(r)e Image fájlba (de ez nem opció akkor ha nem indul a rendszer és nincs korábbi mentésem.... (azt csak sok idő, munka árán tudnám vissza állítani) többi,másik funkcióit nem ismerem a programnak. /Wines "bizt.mentést" használnám mindenképp.
UI:
Közben USB eszközre tudok menteni (128GB Samsung U3-s mSD Card USB 3.0 olvasóba)
Ez is így megfelelő lehet? (ha sikeresen végbemegy)Jelenleg itt tart (már egy ideje folyamatban)
Esetleg azt is meg tudom csinálni, hogy (USB 3.0) Dokkolóval 1TB HDD-t (HGST 7K1000 meghajtót) erre a célra fordítok. -jelenleg üresen áll a fiókba-
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #125260 üzenetére
ezek mindegyikén túl vagyok, köszönöm.
a fenti kérdésre szeretnék választ. -
dik
őstag
válasz
King Unique #125252 üzenetére
Szokatlan az egész. Torrent igen. Beállításaiban rendben minden. Nem nagyon találok hibát sehol. Win 10 pro termékkulcsot vettem és azzal próbálom. A szolgáltatót is fel fogom hívni ez ügyben hátha többet tudnak majd lehet ott sem 100 minden. Nem tudom, de valami nagyon nem jó az biztos...
Olyan lenne még esetleg hálózatba van kötve egy régi géppel amin xp van. Anno mindig átírtam/beírtam (win 7 is a számítógép név/....) Mshome és látták egymást most persze nem látják. Esetleg van rá esély újra menjen minden szépen? Talán valami workgroup-l volt beírtam MSHOME és örültem.Ebben a win 10 nem találom ezt sehol...
-
dik
őstag
válasz
King Unique #125247 üzenetére
Alakul szépen lassan, de ebből sosem lesz olyan mint a win 7... Túl sok a nyűgös dolog vele...
Esetleg azt nem lehet tudni ebben van valami sebességi korlátozó? Netről csak szinte fele sebességgel tölt... -
dik
őstag
válasz
King Unique #125241 üzenetére
Volt pár dolog még amit elfelejtettem áttenni és azt akartam de már esélytelen. Azt hittem az még attól használható marad....
Megcsinált újra határozott a javulás. Most már nem írja a rendszergazdai bla bla...
Már csak a tűzfalon akad fent a cuccos. Esetleg azzal mit lehet kezdeni nem nyavajogjon? -
dik
őstag
válasz
King Unique #125238 üzenetére
Ez valahogy nem akar működni esetleg videó nincs erről ahol mutatják mit hova. Mert nekem valami nem sikerült. Most már régi ssd-l a win7 be sem tölt. Egyre szebb lesz ez...
-
dik
őstag
válasz
King Unique #125235 üzenetére
Rendben csinálom is ha tudom...
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #125221 üzenetére
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #125219 üzenetére
A szemléltetett módszer mellett ,-ahogy írtam is- ,frissítette magát a rendszer, a tudtom nélkül, ez volt a probléma. A frissítés meg kell, de csak és kizárólag akkor amikor én azt akarom. Amikor van időm és türelmem hozzá akkor kibogarászom a neten található információkból hogy kell-e, illetve okoz-e problémát.
W7nél is úgy csináltam mindig, kilistáztattam a frissítéseket, és a KB szám alapján utánaolvastam mit csinál és az alapján engedtem egyesével azt, amire szükség volt.
Egyelőre nem fontos a váltás, mire kapható lesz a hardver és elég infó is áll rendelkezésre róla, az még vagy fél év, addig meg olvasgatom a w10 fórumokat. Aztán az is lehet hogy még egy generációnyi hardvert várni kell, akkor meg még 2-3 évig marad a mostani rendszer.
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #125203 üzenetére
Pont ezeket csináltam végig anno. Most Debloater Script, OOshutup meg WinaeroTweaker tesztüzem van egy ideje, meglátjuk ez tudja-e a frissítéseket tiltva tartani.
Munkagép nem offline, és nem nagyvállalati környezetben van, és grafikai munkára sem kell esu. A szükséges védelem mikéntjét leírtam korábban. (Igen van érvényes licencekulcsom. Igen az internetsecurity programra is.)
-
dlaj
őstag
válasz
King Unique #125205 üzenetére
Köszönöm a választ, holnap megpróbálom beállítani! 👍
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #125206 üzenetére
Kezelésbe bementem, azt írja ezen Windows verzió nem támogatja. 1903-as frissítés van.
PAsszolom, én is meglepődtem rajta.. Azon agyaltam nem-e valami Acer hülyeség, de ezt se hiszem
-
válasz
King Unique #125184 üzenetére
Eszemben sincs okoskodni, ahhoz én itt kevés vagyok csak leírtam amit itt kb. pár hét alatt említettek.
Ez nem ad okot statisztikára mert ez a topik olyan mint a kórház, ott is magasabb a halálozás mert oda betegeket visznek, itt meg azok kérdeznek akiknek bajuk lett a Winnel.
6 céges gép van a kezem alatt, mindegyiknek minden meg van engedve és évek alatt a 6ból egyiken volt enyhe anomália vagyis én is az update=sima ügy tábort erősítem.
Kimondottan Win párti (is) vagyok, nem kell senkinek a szárnya alá venni védeni, csak leírtam a gondolataimat.
Írtad:
"Egy funkciófrissítésnél igen, előfordulhat, hogy bizonyos dolgok elállítódnak, resetelődnek, de egyrészt még mindig jobb, mintha teljesen a 0-ról kellene újratelepíteni csak a verzióváltás miatt a Windows 10-et."Ki ígérte hogy ezután már nem lesz több Windows, én vagy a Microsoft..?
Aztán fél majd évente mégiscsak W10, W11, W12,...W25,...lesz W95 is..?
Édesanyám könyvelőgépén 9 évig ment egy XP, szép is lett volna ha először fél, aztán évente izgalom hogy na, mi lesz, jó lesz, nem lesz?
Én biztos hogy már öregszek is de a W10 számomra a Skynet öntudatra ébredése, W7-ig icipicit képbe voltam az OS működésvel, beállításaival de ezzel már semmit nem tudok kezdeni, egy mammut lett, túlnőtt rajtam és önfejű. Ez biztosan az én hibám is.
Érdekes Androidon is van ilyen érzésem de szerencsére root után abba még meg tudom csinálni mit én akarok.
Itt a topikba a hibjavítási lehetőségek 95%-ban kimerülnek a
frissíts drivert, töröld a drivert, húzd újra a wint
válaszokba.
Nem várom el természetesen hogy bárki is több millió sornyi kódba otthonosan mozogjon de az előbb felsorolt javítási lehetőségek eléggé szegényesek azért.
Vagyis ebbe már senki bele nem javít, ha elromlik nem lehet megjavítani, reinstall. Ez csőd. -
Submarine
senior tag
válasz
King Unique #125192 üzenetére
Köszönöm!
Maradok a gyártói szoftoknál. -
d@minator
addikt
válasz
King Unique #125082 üzenetére
Szia! Előzmény: laptop vinyó klónozás SSD-re asztali PC-be berakva őket.
Két problémám lett:
Az egyik, hogy a laptop vinyó MBR-ben volt és az AOMEI-vel átalakítottam GPT-re de így a laptop már nem látja sem Legacy sem UEFI módban....
A másik, hogy a klónozás hibát dobott az elején. Szerintem azért, mert a vinyó 1000-es és az SSD 500-as. A vinyón csak két partició aktív kb 460GB a harmadik fennmaradó az nem aktív így nem látszódott a sajátgépben. Persze az AIDA és az AOEMEI valamint a Macrium is világossá tette, hogy 1000GB-os.
Mi a megoldás? -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #125189 üzenetére
Csicso, King Unique köszönöm a választ, röstellem, hogy nem olvastam vissza, vagy nem kerestem rá, pedig általában kutakodni szoktam kérdezés előtt
Azt a halmozott frissítést felraktam, de a drivereket hagyom.
-
válasz
King Unique #125173 üzenetére
"Meg ugye itt funkciófrissítésről volt szó, nem akármilyen frissítésről. Az meg a másik, hogy aki csak a C-n lévő felhasználói mappákban tárolja a fontos fájlokat mindenféle mentés, biztonsági másolat nélkül, az adatbiztonság szempontjából = 0,"
Bocsáss meg, de:
saccolásom szerint 100milliós nagyságrendű átlagfelhasználó nem menteget mert megbízik az oprendszerbe.
Mert megvette 40ropiért, ezért elvárja hogy AZ a funkciófrissítés amit a Microsoft kikerülhetetlenül ráerőltet évente az ne rántsa a sírba a Dokumentumok mappát.Valamennyire igazat adok neked mert W2000 óta kb. több 100 windows telepítésen vagyok túl ismeretségi körben és nemhogy a mentési külső vinyóra, de a C-n kívül lévő, D vagy adat vagy bármi partícióra sem tudtam rábeszélni a 99%-ukat.
Ez user error, ez igaz,
De az már nem hogy egy update elviszi AZT a könyvtárat amibe átlag halandónak mindene benne van, hogy megkeveri a felhasználói fiókokat, agyonveri az eddig jól működő hardvereket, átállítgatja a hálózati beállításokat, önhatalmúlag visszakapcsolgat olyan funkciókat, vagy épp letilt amik nem viccből voltak úgy beállítva ahogy, leöli a jól működö drivereket, programokat tilt le stb. stb.Ezeket nem írom alá, ez egy normális it társadalomban azonnali főbelövés, nem még védeni, sőt azt kihozni a hogy az user a hülye.
-
törölt tag
válasz
King Unique #125166 üzenetére
Windows 10 Professional, 2004-es frissítés után. C meghajtóról tűntek el mappákból fájlok és a dokumentumok mappából. HDD, nincs a rejtett fájlok között. Volt használva a meghajtó a Windowssal együtt, írási műveletek nem történtek.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
King Unique #125142 üzenetére
A második felhasználó valóban nem rendszergazda, mindössze egy általános felhasználó.
Egy másik hardveren ugyan ez a leosztás (1db rendszergazda - 1db általános felhasználó) jól és stabilan üzemel. (Nyilván valami különbség van, hiszen most ez nem működik.)
Hogyan tudom az átalános felhasznáálónak úgy átadni a mappát - vagy úgy beállítani azt, amit ő létrehoz - hogy minden abba másolt fájl felett ő rendelkezhessen?
(A linkeken szereplő saját tulajdonba vételt próbáltam. Pontosan úgy. Minden hiba nélkül lefut, azt látom, hogy teljes jogosultsággal rendelkezik, de mégsem megy.)
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #125142 üzenetére
+ Kérdés, hogy mégis mi történt, ami miatt a "mai nappal megszűnt" állapot lett, mert az továbbra sem derült ki. Illetve ha korábban állítólag még működött minden, tudott a D meghajtóra írni és onnan törölni, akkor az normál esetben nem állítódik csak úgy el, meg egy havi kumulatív frissítéstől sem. Akkor szokott, ha pl. újratelepítés történik a 0-ról, mert akkor a D meghajtó tulajdonosa a korábbi Windowsnál létezett felhasználó, nem az új telepítésnél lévő.
Aztán az sem derült ki, hogy milyen típusú felhasználói fiókról van szó, mármint helyi fiók, vagy Microsoft-fiók, ha az utóbbi, akkor ott nem-e maradt el valamilyen felhasználói hitelesítés/megerősítés, stb.
Valamint ez a "egy rövid idő után (~30 perc) számára törölhetetlenné válik" megint elég érdekes, talán egy külső program belepiszkál, vagy mi? Mert normál esetben ez sem jellemző, meg vagy van megfelelő hozzáférési engedélye az adott felhasználónak, vagy nincsen, nem félóránként változik. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
King Unique #125126 üzenetére
Jogos az észrevételed, túl szűkszavú voltam. Rendszer: Windows 10 Pro, 2004-es verzió.
Új laptop, friss telepítés. Van egy rendszergazda és van egy felhasználó fiók. C:\ és D:\ meghajtók közül a D:\ formázva, üresen „átadva” felhasználó részére használatra.A D:\ meghajtón a felhasználó saját maga létrehozta a mapparendszerét. Külső meghajtóról FreeFileSync segítségével felmásolta az összes adatát. A mai napig minden saját maga által létrehozott mappa és ezen mappákba bemásolt fájl felett teljes jogkörrel bírt. Tudott törölni, áthelyezni, másolni stb.
Ez a képesség a mai nappal megszűnt. Olyannyira, hogy ha létrehoz egy txt fájlt egy új, általa létrehozott mappába azt a fájlt és mappát egy rövid idő elteltével nem tudja törölni. A törléshez rendszergazdai jogosultságot kér a rendszer. Rendszergazda fiókkal próbálva viszont visszadobja a Windows, mondván a felhasználótól kellene engedélyt kérni, mert az övé, így nem törli.
A hozzáférési engedélyek jók. A felhasználó a tulaja a mappáknak és felhasználó teljes jogkörrel bír. A biztonság kedvéért beállítottam még egyszer. Nem segített.
Gondoltam nem baj, formázom a teljes D:\ meghajtót és újra felmásolok mindent. Formáztam rendszergazda fiók segítségével. Felhasználó fiókban a FreeFileSync viszont hibaüzenetet ad. Nem tud a D:\ meghajtóra másolni. (Korábban simán ment.)
Total Commander-el fel tudja másolni a felhasználó a fájlokat a külső merevlemezről. Törölni viszont semmit nem tud. Ha létrehoz egy txt fájlt egy rövid idő után (~30 perc) számára törölhetetlenné válik.A frissítéseken kívül a múlt héthez képest annyi változott, hogy a számítógép nevet ma lerövidítettem DESKTOP-CS5EQ2E-ről CS5EQ2E. (Ezt a nevet amúgy a Windows „maga” adta.) HP gép, Windows telepítés után automatikusan aktiválódik. Windows napra kész, nincsen telepíthető frissítés.
-
balu1977
senior tag
válasz
King Unique #125128 üzenetére
Megoldódott köszi!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #124225 üzenetére
-
noxon
őstag
válasz
King Unique #125130 üzenetére
Köszi a hozzászólást. Bocsánat, perszne nem írtam a részleteket, de nem is fontos, hogy melyik win10 verzió szerintem. Naprakész minden igen.
Végül azzal sikerült amit írtam itt. Köszi.
-
balu1977
senior tag
válasz
King Unique #125117 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #125115 üzenetére
Köszi!
Emiatt van visszatartva: Conexant ISST audio driver -
arpi6k
addikt
válasz
King Unique #125066 üzenetére
Szia!
Köszi a hozzászólást. A Windows Home Retail verzió, és teljesen clen install lesz. Deaktiválom a régi gépet, és felteszem az új gépre. Meglátjuk mi lesz. A régi gép szét lesz bontva, az alkatrészek külön ki lesznek árulva.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #125084 üzenetére
Az a gond, hogy minden mappa alkalmazás zárva van, de valami mégis valami fut a háttérben.
Annó volt egy progi ami beépült a winbe, és mindent kikapcsolt ami köze volt azzal amit törölni akartam, de nem tudom a progi nevét.
Persze az újraindítás is segít, de mindig így töröljek? -
d@minator
addikt
válasz
King Unique #125082 üzenetére
-
torik
senior tag
válasz
King Unique #125073 üzenetére
Nem, ez a baj
próbáltam megkerülni hogy ne kelljen megadni vagy kifejteni a gépből de sehogy sem engedi. Első dolog volt beírni a sima wifi jelszót de hát nem azt kéri ugye.
-
torik
senior tag
válasz
King Unique #125036 üzenetére
1909 (build 18363.1082). Naprakészre van frissítve. Eddig működött minden gond nélkül, egyik napról a másikra egyszer csak nem csatlakozott a wifihez és kérte ezt a nyomorúságot.
Végigjártam egyébként a linkeket amiket adtál de azok inkább vonatkoztak arra amikor nem látja a hálózatot. Nálam látja, vagyis felkínálja hogy csatlakozhatok csak kéri a hálózati biztonsági kulcsot. Az adapter ugyanakkor nem lát semmit. Elég ellentmondásos, így néz ki a gyakorlatban [kép]
-
TigerDzsó
tag
válasz
King Unique #125050 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125007 üzenetére
Köszönöm!
Ha én a D: meghajtót választom és lenne majd még egy meghajtó (ami még nincs beszerelve) akkor arra át lehet valahogy tenni a korábbi "teljes" rendszer mentést/visszaállítási pontot? -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #125001 üzenetére
Akkor figyelmen kívül hagyom.
Rendszer mentést hogy érdemes csinálni? (Nem Macrium-ra gondolok)
Egyszerit vagy folyamatost? (Winen belülit) -
Voice24
őstag
válasz
King Unique #124988 üzenetére
Ez így oké, értem. De a fő problémámra nincs valami orvosság?
Közben nézegetem, próbálgatom a beállításokat, és azt sejtem, hogy valamiért megkettőzte a fiókomat. A bejelentkező képernyőn a bal alsó sarokban (ahogy a korábban csatolt képen is látszik) két fiókot jelenít meg, a Fradi-címereset és egy arc nélkülit, de a felhasználónév elvileg ugyanaz. Ahogy írtam, alapból az arc nélküli profilt akarja elindítani, de szinte egyből kiírja, hogy a felhasználónév vagy jelszó nem jó, próbáljam újra. Itt az okéra kattintva jön be a bejelentkező képernyő, alul a két fiókkal. Most megpróbáltam, az arc nélküli fiókhoz írtam be a saját bejelentkező adataimat, elfogadta, viszont az üdvözlésnél már nem lett arc nélküli, hanem a Fradi-címereset üdvözölte. Ebből gondolom, hogy ugyanarról a fiókról van szó, csak valamiért megkettőzte, klónozta, és ezért kér bejelentkezést. Lehetséges, hogy az a beállítás, hogy ne kelljen bejelentkezni az indításkor, csak a Fradi-címeresre érvényes, erre a klónozott akármire nem veszi figyelembe.
Van erre valami okosság? A gépház csak egy fiókot mutat, ergo az arc nélkülit nem tudom törölni. -
mufi
senior tag
válasz
King Unique #124976 üzenetére
Hy, azt hittem Windows probléma
-
GoodSpeed
addikt
válasz
King Unique #124987 üzenetére
-
GoodSpeed
addikt
válasz
King Unique #124982 üzenetére
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique #124977 üzenetére
Szia,
Az MS weboldaláról nekem a 14.27.29016 jön le, az általam írt verziót nem találom (all in one csomagokban sem) -
Voice24
őstag
válasz
King Unique #124979 üzenetére
Köszi a választ!
Én sem tudom, hogyan állítódhatott el ennyi minden, miközben én nem nyúlkáltam bele semmilyen beállításba.
Nem felejtettem el jelszót, és ahogy írtam, alapból az is van beállítva, hogy ne kérje. Szerintem azért kér mégis bejelentkezést, mert megjelent ott a másik fiók is, és alapból ezt a Fradi-címer nélkülit akarja indítani bekapcsoláskor, miközben amíg csak egy fiók volt, én voltam a Fradi-címeres júzer.Tudom, aktiválni kellene a windowst, de valamiért egy tavalyi frissítés óta nem hajlandó erre a rendszer. Addig jó volt minden, azóta nem tudja aktiválni, én meg annyira nem mozgatom magam miatta.
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #124952 üzenetére
Mivel már vagy 20 hsz-e a Macrium Reflect Free -ről -beszéltem a klónozás miatt, nem éreztem a szükségességét, hogy újra megnevezzem.
Szóval nem akarok Win10-et telepíteni.
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #124927 üzenetére
Bevallom őszintén Én úgy tudtam hogy ezt csak a Windows 10re s annak frissítésével lehet letölteni s pont emiatt nem is néztem, hogy van telepítő. Természetesen tudom futtatni. Csak sajnos nincs a közelünkbent kutya futtató
Ez esetben elnézést ! Le is csekkolom majd !
KösziEgyébként valszeg a régi Edge összerogyott, amikor automatikusan frissült (volna) az újra s amiatt ilyen amilyen.
Szerk.:
[twofacat #124932]
Nah valszeg nekem az a bugos időben akart volna frissülni s össze is esett s azóta nem is tudott helyre állni magától de persze ez várható ha nem is jön wupdaten. -
dokee78
félisten
válasz
King Unique #124923 üzenetére
Köszi,nektek a segítséget,főleg neked,hogy bővebben próbáltál segíteni.
Az általad említett helyeken sem jelent meg.Szét néztem a BIOS-ban és ott valamiért az egyik meghajtó "disabled" - én volt.
-
TheProb
veterán
válasz
King Unique #124860 üzenetére
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem?
Normál esetben igen. De egy 6 éve vett géphez, amit nem is én használok, talán megbocsátható, ha ezt nem tudom csuklóból megmondani.Nem említettem, hogy újra akarom húzni a gépet. 1:1 át lesz rakva a rendszer SSD. Pontosabban át lesz klónozva az újra. A license transfer-es linkeket köszi!
(#124859) Doky586: Direkt írtam időzőjelben, mert tudok, hogy suttyó megfogalmazás...
Egyébként több helyen "envelope"-ként hivatkoznak rá, szóval akkora blődséget talán nem mondtam.
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #124889 üzenetére
Mit tudni ma jöhet választható frissítés? Mintha az rémlene hogy a hónap utolsó péntekén jön(vagy jöhet). Bár nem úgy néz ki mintha lenne benne mostanában valami rendszeresség.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124885 üzenetére
Igen, jobb is így, elengedtem.
-
Log13
csendes tag
válasz
King Unique #124882 üzenetére
köszönöm, megnézem
-
PappZ75
tag
válasz
King Unique #124861 üzenetére
Szia!
Először ismegszeretném köszönni a válasod neked és mindenkinek.
Az általam belinkelt 5000 Ft-os Windows 10 pro verzió aktiváló kulcsa számomra is kicsit kétkedésre okot adó ár. Persze örülök neki hamégis valós.Az MS Oldaláról készítettem egy Boot-os Windows 10 64 bit USB driveot (2004-es verzió). (Telepítettem már így)
Kérdésem még az lenne, mit ajánlotok, mit ajánlasz Windows 10 64 bit hun pro verzióhoz hol vehetek olyankulcsot ami biztonsággal for most és később is működni?Előre is köszönve aválaszod, válaszotokat.
Köszönettel:
PappZ. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124863 üzenetére
Igen, köszi!
Azt a Key-t ki lehet valahogy törölni (BIOS-ból) és a helyére másikat betenni? (örök időkre valót) -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124860 üzenetére
-
properttl
csendes tag
válasz
King Unique #124843 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és a linkeket, jól jönnek majd.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #124805 üzenetére
-
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #124784 üzenetére
Az utolsó javaslatodat csináltam meg. Jó lett. Köszönöm.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #124783 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy az én egyik készülékemmel van valamilyen gond.
De biztosan nem a géppel, mert korábban Ivy Bridge-s inteles konfigom volt, amit cseréltem AMD Ryzenre.
Szerintem, ha odaadnám neked azt a kérdéses Orico külső házat, nálad se menne.
Egyelőre emiatt sajnos kénytelen vagyok USB2-n használni, szerencsére viszonylag ritkán van szükség arra, hogy nagy méretű fileokat másoljak rá, olyankor kénytelen vagyok kivárni a kb 3-4x lassab file írási sebességet -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #124792 üzenetére
Egyik sem futott BSOD-re. Az egyik login utan fagy le, total nulla interakcio a billentyuzettel, egerrel, csak neztem a desktopot. A masik meg meg a login elott allt meg total fekete kepernyovel, mikozben lathatoan folyamatosan csesztette az SSD-t. Szinten nem reagalt semmilyen inputra.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124791 üzenetére
1909 verzió van (még)
Reményeim szerint helyre raktam, Updateket szüneteltetem (30 napig) ha minden igaz. Aztán majd meglátjuk -
King Unique
titán
válasz
King Unique #124787 üzenetére
Ja, most nézem azt (van amelyiket igen) az IMG fájlt nem nyitja meg a W10 fájlkezelője, tehát úgy nem fog menni az a módszer. Vagyis vagy a más által linkeltet használod, vagy a DD képfájl mód szerint kiírást.
-
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #124774 üzenetére
A windows rendszernaplóban van egy csomó figyelmeztetés "distributedcom" néven.
Ennek lehet köze az USB hibához? -
Kenderice
senior tag
válasz
Igen, rendesen el lett távolítva.
Az USB eszközöket töröltem.
Újraindítás után sem működnek az USB portok.Ha a gép indulásakor benne van egy pendrive akkor a boot menüben kijelzi (ha netán arról akarnám indítani a gépet), tehát az USB portok működnek.
Az USB portokra külső HDD-t bedugva az felpörög, tehát adnak le elég áramot.
Csak éppen nem látja a win, mint külső meghajtót.Biztos, hogy a driverekkel van a gond, de javítani nem tudom mert nincs frissebb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
"W10-nél egyes USB-s tárolóeszközök alapból nem működnek USB 3.0 porton"
Az a baj, hogy nálam nem az a helyzet. Bármelyik USB3 portba dugom, Win10, 2004-en nem működik.
Ha valamelyik másik eszközt dugom USB3-n a gépembe, bármelyik portra, akár elöl, akár a hátsó, alaplapi csatlakozóra, hibátlanul megy.
Ugyanez a meghajtó, ami W10 2004 alatt nem megy, az hibátlanul üzemel más rendszereken, USB3-on.
Ezzel kizárom, hogy kábel, vagy fizikai csatlakozási hiba lenne.Volt korábban valamelyik Insider verzióban bejegyzés arról, hogy "certain USB3 drives not working", de utána állítólag ezt javíttották, és úgy tűnt, valóban javult a dolog, de mire kikerült az Insider-ből, addigra megint szar lett...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124753 üzenetére
-
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #124749 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a gondot.
Az eszközkezelőben ez a szöveg van az USB portoknál:
"A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)" -
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #124749 üzenetére
Köszönöm. Kipróbálom.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124753 üzenetére
Az sem használ, kipróbáltam kb. mindent (csökkentett módba se indul)
Az lehet be volt kapcsolva, nem tudom már.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #124742 üzenetére
+ Ha írásvédett lett a pendrive, akkor az megtekinthető parancssorban és jó esetben kikapcsolható. Mármint ha a felhasználó/program által lett beállítva írásvédettként a pendrive, mert ha vezérlő, illetve firmware szinten, akkor az előbbi módszerrel nem. + Az írásvédett állapot az ilyen flash vackoknál a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni, ahol ez esetben marad a garanciális csere, vagy annak híján a kuka...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124750 üzenetére
Jó kérdés látod
Most kivettem az új SSD-t de ugyanaz... egyszerűen nem sikerül elindítani a rendszerem
Mit lehet tenni?UI:
BIOS-ba néztem,
"Fast Boot" DISABLED (ha ez számít valamit) -
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique #124739 üzenetére
Le van írva az előző válasz 2. bekezdésében hogyan lehet létrehozni a telepítési adathordozót, azaz a pendrive-ra kiírni/rámolni az ISO-fájlt.
Elnézést átsiklottam felette
Természetesen igazad van, úgy szakszerű, ahogy írod, valamennyi körültekintés, alaposság feltételezhető a telepítőről, de ha nem megy, besegítek természetesen.
Köszönöm a választ.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #124741 üzenetére
Ennek majd utánanézek, hogy is megy. Mikor azt hittem maradok a 2004-nél töröltem a 1909-es x64-es build-et, de aztán vissza akartam térni hozzá ezért a TechBench-ről letöltöttem és Rufus-szal készítettem egy pendrive-ot de ott ugye kírta a Rufus-hogy telepítés előtt ne felejtsem kikapcsolni a secure boot-ot, és persze a pendrive-on két partíció volt amiket csak a lemezkezelőben tudtam újra egyesíteni, ezért tartom "tisztább, szárazabb érzésnek" a másik verziót.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique #124735 üzenetére
elméletem szerint ha kap egy kész telepítőt onnan nextnextfinish-sel azért abszolválható a dolog, néhány alap dolgot kell csak egyeztetni és odafigyelni, pl. megfelelő partíció választása, azt előzetesen leüríteni illetve a szükséges adatmentés előzetes elvégzése valamint a felkínált privacy opciókban az odafigyeléssel történő választás.
nekem legalább is ment ezzel a megközelítéssel.
az ntfs nem probléma a pendrive oldaláról.
azt meg tudod írni még, ha lehetséges, hogy az iso-ból hogyan csinálok pendrive telepítő médiát?
-
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #124732 üzenetére
Naprakész a rendszer.
A drivereket a windows telepítette, eddig jól működött.
A fiók rendben van.
Avast-ot használok folyamatosan.
Gondjaim voltak egy pendrive-val, lehet emiatt kapcsolta ki a rendszer az usb-t?
Merevlemezt rádugva felpörög, tehát táp van.
Először a 3.0 usb portot tiltotta le, utána a 2.0-t is. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #124735 üzenetére
Erről jut eszembe, jelenleg - ha már nincs meg - szerezhető e olyan 1909-es Windows 10 telepítő aminek a használatához nem kell kikapcsolni a secure boot-ot (tehát kisebb mint 4GB a telepítő ezért a pendrive-ra Fat32-be fér fel és nem NTFS-ben és mellé egy kisebb partíciót) majd a telepítés után persze vissza lehet kapcsolni, de ha nem akarok ezzel foglalkozni akkor lehet e még ilyen telepítőt készíteni.
-
tibike8
őstag
válasz
King Unique #124722 üzenetére
-
tibike8
őstag
válasz
King Unique #124718 üzenetére
Igen, be van kapcsolva és másik gépen is ezzel a fiókkal vagyok bejelentkezve. Azon nem váltogatja a gépeket.
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique #124689 üzenetére
-
válasz
King Unique #124703 üzenetére
Ezt W10 alól nem tudom mert nem kellett még, nem a működő OS alóli kivitelezésre gondoltam.
Hanem arra amit XP alatt 2x is megcsináltam, miután túlgyomláltam a szerencsétlen os-t (így tanul az ember...)
Mivel nem volt képes bebootolni mer kiirtottam valam fontos rendszerfájlt, betettem a telepítő cd-t, ott volt egy Javítás funkció ami visszaírta az oprendszer rendszerfájljait, természetes a személyes adatok, fájlok megtartásával.
És utána még évekig futott az XP.
Én erre gondoltam, hogy létezik-e ez a külső megoldás a tizes alatt is? -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #124701 üzenetére
"W7, 8.1 alatt persze hogy nem, mert azoknál nem is volt ilyen funkciófrissítés, build upgrade."
Én meglennék win 10-nél is nélküle..., mert számomra nincs észrevehetően hasznos jelentősége az újabb buildoknak ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #124684 üzenetére
Engem különösebben nem zavart, hogy eddig nem frissített 2004-re, mert tökéletesen tette a dolgát a 1909 (a másik két gépünkön már rég megtörtént), csak win 7 és win 8.1 használata alatt nem szoktam hozzá az ilyen és hasonló dolgokhoz
De mindegy is ..... -
válasz
King Unique #124695 üzenetére
SSDOK-al checkoltam csak(nem raktam most fel a samsung magiciant, vagy mi a neve lehet azóta új), nomeg kiszedve minden megy rajta olvasás-írás, látszólag minden a helyén is van(fájlok terén), de nem bootol be. bootrec/rebuildbcd-vel sem, mert kiírja, hogy már létezik. Szerintem újrahúzom, túl sok időm elment már vele.
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique #124683 üzenetére
Köszönöm, na például az is érdekelne, hogy alvó állapotból ne kelljen bejelentkezni, de nekem nincs olyan opció. A helló felett nincs az az opció.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #124670 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni.
A lényeg, hogy jelenleg megfelelően kezeli a rendszer a dokkolót és 2 HDD-t úgy.
Többi lenyegtelen. Az Update sikertelensége legyen a rendszer gondja, majd vissza állítom alap állapotra, vagy 2004-re állok át és kiderül megérte-e vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest