- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PappZ75
tag
Sziasztok!
Lányom Notebook-jának Windows 10 telepítése közben elég nagy bajba kerültem.
Lényeg korábban Windows 8.1 volt a notebook-on. A lányom régóta panaszkdotott hogy lelassult, mindegy szóval Windows 10-re akartam frissíteni. Vettem egy Windows 10 liszenszet, csináltam egy Boot-os Windows 10 pendrive-ot. Bios-ban be is állítottam, hogy pendriveről bootoljon be a notebook.
Be is jött a telepítő ahogy szokott. A HDD particionált volt. A C particiót (és a 8.1 alatti nem látható kisparticiókat töröltem, így szoktam). Létre jött egy nagy szabad partició, és megmaradt a sértetlenül a régi "D" partició ahova elmentette a lányom a cuccait a C-ről is (0-s HDD kétfelé particionálva). Gondoltam megformázom a forámzatlan particiót és mehet rá a telepítés. Ahogy szoktam....
Itt jött a gond nem engedi sem formázni, sem telepíteni ide, sőt még a meghagyott "D-re sem.
Ez az üzenet fogadott:
"A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelőlt lemez GPT particionálás stílus szerinti."Utána néztem ez az előre telepített gépeknél van ilyen, nem mai darab a laptop, de tényleg az lehetett.
Megnéztem hogy lehet ezt feloldani, amit találtam rá módszert gyakorlatilag az egész lemez clen -ezésével (törlésével) járna. Azaz minden partició minden szétesik rajt. Azaz a D-ről elveszne minden adat, amit nem akarok.
Ezt találtam: [link]A gondompont ez! A D partición sok olyan dolga van ami kell neki, nehéz lenne pótolnia. Igen tudom biztonsági máslat telepítés előtt, de nem csináltam. A helyzet az hogy a laptoppal már bootolni nem tudok, a régi windows a múlté, újat nem tudok így rá még feltenni.
Kérdésem:
1.Van e olyan módszer hogy a "D" partició mégse sérüljön és tudjak telepíteni a jelen helyzetben?
2. Tudtok-e egy pendrivera valami bootos cuccot ajánlani, amiről majd bebootolva látnám a belső HDD még érintetlen particióját és lehetőleg valami totalcommander szerű cuccal (2 ablakos) egy másik pendrive-ra, külső HDD-re ki tudom másolni onnan ami nem veszhet el?Amiről most vagyok erről tudnék ilyen bootos pendrive-os dolgot csinálni. Tehát a fő cél az adatok kimentése, ha nem tudok a jelenleg teljes lemez szétcseszése nélkül telepíteni windows-t.
Vérom asegítőkész tanácsokat!
Papp Z.
-
PappZ75
tag
válasz
King Unique #124861 üzenetére
Szia!
Először ismegszeretném köszönni a válasod neked és mindenkinek.
Az általam belinkelt 5000 Ft-os Windows 10 pro verzió aktiváló kulcsa számomra is kicsit kétkedésre okot adó ár. Persze örülök neki hamégis valós.Az MS Oldaláról készítettem egy Boot-os Windows 10 64 bit USB driveot (2004-es verzió). (Telepítettem már így)
Kérdésem még az lenne, mit ajánlotok, mit ajánlasz Windows 10 64 bit hun pro verzióhoz hol vehetek olyankulcsot ami biztonsággal for most és később is működni?Előre is köszönve aválaszod, válaszotokat.
Köszönettel:
PappZ. -
PappZ75
tag
Szeretnék segítséget kérni!
Windows10 PRO 64 bites változatot szeretnék feltenni egy újgépemre. Természetesen legálisat. Szigorúan otthon felhasználás céljából.
Itt találtam 5000 Ft-ért egy termékkulcsot:
https://www.xupe.hu/termek/windows-10-professional-oemKérdésem, ha ehhez MS oldalán USB-re készített képfájlt leszedem az működő képes-e és jogtiszta-e és PRO 64 bites magyar lesz-e afenti helyről megvásárolandó kulccsal?
Ha ez nem jó megoldás, mit ajánlotok64 ites magyar PRO verzióhoz ami USB-ről települ és hivatalosan aktiválható?
szerk:
Most készítettem inne egy telepítő USB-t. Azt tudtambeállítani hogy Windows 1064 bit HUNmde hogy PRO legyen azt nem lehetett beállítani. Gondolom telepítésnél beállítható ugye?
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest