- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #126645 üzenetére
Egy magyar fordításnál azok sem rosszabbak. Lásd HDD Hangerő és társai.
-
suste
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126607 üzenetére
Igen, itt állítgattam már.
Először 125%-ra tettem, pont azért hogy ne legyenek miniatűrök, meg a régi gépen is így volt.
De amióta meghülyült, azóta visszatettem 100%-ra, de az ikon háttér szélesség maradt óriási.
Valami itt ragadhatott be, de nem tudom hogyan állítsam visszaMár az "Easy of Access" résznél is visszaállítottam mindent az eredetibe, de ez sem segített.
-
daninet
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126454 üzenetére
bat fájl tartalma:
mklink /D "C:\Users\danin\AppData\Roaming\cura" "\\192.168.0.200\Private\3D-CNC\curaprofile"
PAUSE
cmd-ből bemásolva létrejön a "cura" mappa
bat fájl jobbklikk futtatás adminként nem jön létre. Ha adminként futtatom a PAUSE se érdekli bezárja magát.
UAC be van kapcsolva nálam, szóval mikor valami adminként fut rá kell nyomnom hogy Igen -
Invarg91
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126428 üzenetére
Köszönöm az eddigi infókat remélem valami hasznos lesz belőle számítok a fórum segítségére a továbbiakban is
-
tylerddd
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126426 üzenetére
Nagy király vagy, megvan! Köszi! Így is jó lesz!
-
Invarg91
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126424 üzenetére
A gyári biost vissza lehet még tenni vagy ha újabb van rajt akkor az màr esélytelen?
-
Invarg91
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126420 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/samsung_pm981a_1tb_m_2_pci-e_nvme_uj_read_write_35/hsz_1-50.html ez az SSD
-
Invarg91
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126420 üzenetére
Az alaplapom egy MSI B350gaming pro carbon Ryzen5 2600procival meg tàmogatva 16giga Corsair ddr4 rám 3000mhz
-
Invarg91
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126414 üzenetére
Köszönöm a tippet és amúgy igen mióta ssd-t hasznàlok azóta folyamatos a kék halàl jelensége mindig màs hibàval teszem hozzá ma csinálok egy teljes újra telepítést egy frissen le töltőt win10 el természetesen microsoft oldalról az eredményekről beszàmolok
-
mrzed
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126398 üzenetére
Igen, tudom, köszönöm.
kikapcsoltam = alacsonyabb órajelű profilt választottam
Az viszont biztos, hogy a dedikált videókártya visszahelyezése szüntette meg a crash-elést. Nem is állt szándékomban integráltat huzamosabban használni, csak egy pci-e x4-es 10Gb-es hálókártyát akartam tesztelni, aminél azt feltételeztem, hogy a videóvezérlővel akad össze. -
mrzed
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126394 üzenetére
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
Nincs húzva semmi, az első fagyás/újraindulás után mindjárt load uefi default volt amit próbáltam, még az xmp profilt is kikapcsoltam. -
mrzed
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #126390 üzenetére
Cpu: I7-8700
MB: Asrock H370 pro4
Bios: P4.1 -
GEPESZ66
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126349 üzenetére
Így társítottam, amit javasolsz.
Pár nem elteltével megint hisztizik.
Lehet, hogy visszaállítom a pdf-társítást Edge-re.
Ez sem rossz néha pdf-t nézni. -
MikeWazowski
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126322 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #126310 üzenetére
Én egy reboot+20 sec alatt visszaállítom a rendszerem
Ennek mikéntjét meg szabad kérdezni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #126310 üzenetére
Hát ez nagyon jó.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126314 üzenetére
Köszi! Úgy nézett ki, hogy tönkrement a VGA-m, mert már a Win betöltésekor, sőt a BIOS-ban is képernyőhiba volt. Visszaállítottam az előző illesztőprogramra, persze ugyanaz maradt. Viszont már az első frissítés eltávolítása közben megjavult a kép.
Mi a fene lehetett a gond, ami már a BIOS-nál is elrontottat a képet? Nem láttam pontosan milyen számú, de biztonsági frissítés volt. Az meg pláne, hogy szól bele a VGA-ba? Most ezek vannak fent. Ez a KB4579311 kavarhat be. Le tudom ezt tiltani valahogy? -
MikeWazowski
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126314 üzenetére
Ezer hála a gyors segítségért!
Jah,még annyi, hogy 8 gigás pendrive elég? Arra ráfér a telepítője?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126298 üzenetére
Így kezdtem , de ugyanez a jelenség volt ...
Nah mindegy , átmegyek abba a topicba -
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #126252 üzenetére
Köszi, megtaláltam a hibát.
Helyi szolgáltatást kellett beírnom az általános fülön a biztonsági beállításoknál. Mindennapos idő szinkronizálást csináltam.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126235 üzenetére
Köszönöm még egyszer , és mindenki másnak is!
Annyi lenne a kérdésem , hogy melyik verziót érdemesebb használni , ha telepitem OS alá vagy ha bootolható pendrive-t csinálok? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126231 üzenetére
Köszi és neked is GEPESZ66.
Ez a program teljesen ingyenes vagy fizetős?
( Nekem a Windows SSD-ről bootol, nem pendrive-ról)
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126219 üzenetére
Jól van, megpróbálom mégegyszer, bár az előző telepítés során egyszer már ezt is próbáltam, bár nem ezzel a metódussal. Köszi!
+ többiek: köszi mindenkinek a fejtörést, megpróbálom az itt elhangzottakat is, ha sikerült kideriteni, hogy mi volt a baj, megosztom majd.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126211 üzenetére
-
Locutus
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126184 üzenetére
Egy tök mezei 1500ft-os USB billentyűzet.
-
Mauzes
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #126010 üzenetére
Köszi! Sajna nem oldódott meg.
- Az explorer.exe-t kilőttem a folyamatok közül, de ekkor minden eltűnt a kéeprnyőről és újra kellett indítanom az egész gépet. Tehát csak magában ezt újraidítani azt nem tudom, hogy kell.
- Ikoncserét próbáltam, oda-vissza, de nem oldotta meg.
- Chrome-ot sajna nem tudom újratelepíteni, mert nem vagyok rendszergaza. -
zolee001
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #126025 üzenetére
Ok,event viewer tele van kernel power hibával,de hát ha nem áll fejre akkor nem:-)
Emelem a tétet,Event viewer serverröl,enhény szólva megszegem az MS hardware ajánlásait mert 13 éves Low Budget Server teljesit szolgálatot piros szinek nélkül 2GB rammal valamint Server Core 2016 éppen 600MB Ram fogyasztással
Sima Windows 10 Core 7 meg 9 64 GB Ram aztán szaggat a notepad :-)
Én azt a szép zödet szeretem,nem a pirosat:-) -
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #126021 üzenetére
Itt intel 4gen i5 van, bent intel 8gen i7.
C64em nincs, de mutass egy win10eset és megjavítom :)Hopp, megnéztem egy harmadikat (intel 9gen i5), 7 napon belül volt 2 kernel power. De ott már rájöttünk, hogy a táp van alulméretezve (akkor fagy csontra amikor meghajtott cpu-val be kellett volna kapcsolnia a 2 monitort...).
Ezen kívül az is tiszta, majd orvosolom ha kevésbé leszek lusta. -
zolee001
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #126017 üzenetére
-
válasz
-
Geth
veterán
válasz
Ritka, mint a fehér holló, akinél az Eseménynaplóban ne lenne valami kritikus hiba.
Gyorsan csekkoltam, egyik gépen sincs kritikus hiba 1ó-1n-1h időtartamban, nekem ilyen fehér holló rendszerek kerülnek ki a kezeim közül
(Korábbihoz: sfc se talál semmit se install után, se most)kernel power nem a Win10 népbetegsége, max. a drivereké (bsod) és az áramszolgáltatóé (áramszünet). Vagy elegánsan van kinyomva a gép
-
válasz
Egyetértek, zsír új gép, új hivatalos windows, driverek fen, más nem, kíváncsiságból rákukkantottam a naplóra, és voltak hibák, bőven. Én bontottam ki gépet, ez kb 3 hónapja volt.
Azóta is hibátlan a masina.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126014 üzenetére
Köszönöm a részletes infót
.., "átbogarászom"
-
zolee001
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #126014 üzenetére
"Most egy atom-stabil gépről csináltam ezeket a képeket"
A számos "kernel power" bejegyzés neked atomstabil gép?
Esetleg átaludtad amikor fejreállt? -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #126008 üzenetére
Szia Fire/SOUL/CD!
Az egyik gépemen, ha nem is pont ilyen, de hasonló problémáim vannak (Lásd #125665, #125681-125682 hsz)
Esetleg ezekre nem tudsz egy megoldást javasolni?Előre is köszi a választ.
-
Mauzes
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #126008 üzenetére
Próbáltam, de nem oldja meg.
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #125909 üzenetére
Köszönöm, a legelső megoldás jó volt.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #125874 üzenetére
Újraindítás végül megoldotta. 2 napja nem volt újraindítva a gép egyébként, csak altattam - korábban ez nem okozott semmilyen anomáliát.
#125873: mindenképp leadom a drótot
-
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #125870 üzenetére
Igen, tudom, meg erről pont nemrég volt szó itt, hogy BIOS OEM Key esetén nem jelenik meg a kiadásválasztó és aktiválás ablak, hanem alapértelmezetten az OEM licencnek megfelelő kiadás került letelepítésre és automatikus aktiválásra, viszont szükség esetén ezzel a módszerrel megoldható másik kiadás telepítése is. De egyébként jogos hogy megemlítetted, mert valóban azt írta "win 10 el vett notebookomban", vagyis akkor nála pont ez az eset lesz.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #125864 üzenetére
Rendben, köszönöm a javaslatot, így teszek!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #123979 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123990 üzenetére
A simán felmásolásba nekem belefér hogy a megfelelő .efi executable-t simán más néven és elérési útvonalon másolod fel, ezen nem veszünk össze
Sőt, van olyan firmware, ami nem csak a konvenció szerinti bootx64.efi-t (x86-64 esetén) olvassa bootoláshoz, hanem a MS féle útvonalra is rápróbál, ergó ott működött a gyári is ("egyes esetekben").De ha nem volt CSM modul, akkor a linkelt leírással együtt is bukta... (a "biztosan" tehát elég erős túlzás)
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123988 üzenetére
A rámásolós mókának önmagában semmi köze a Windows-hoz, ez az UEFI tulajdonsága
Egyes esetekben a Win7 is telepíthető volt UEFI módban (és elég volt csak rámásolni a telepítőt a pendrivera): ott annyi volt a móka, hogy csak 64-bit volt, és muszáj volt bekapcsolni a CSM modult az UEFI boothoz is (nyilván ahol nem volt CSM modul, az bukta).not supported on Class 3 systems, because these operating systems assume the presence of legacy BIOS INT10 support in the firmware, which is not available in a Class-3 UEFI implementation.
Class 3 = UEFI kikapcsolt vagy hiányzó CSM modullal -
válasz
Régebben kértem az embereket hogy nézzék meg hogy az (uefi)bios-uk támogatja-e az ntfs-t [link], de senkit nem érdekelt a dolog..
Pedig mindegyik (uefi)bios támogatja a fat32-t, de nem mindegyik az ntfs-t. Ezért trükköznek sokan rufus-al.Korszerű (<7év) gépeken csak simán rá kell másolni a iso tartalmát egy FAT32* pendrivera (akár MBR, akár GPT pen az) és az UEFI(bios) máris bootolni tudja.
* Vagy akár Ntfs is lehet ha a biosunk tudja a linkelt teszt szerint, és akkor már nincs fileméret limit.Elmúltak azok az idők amikor még telepítés előtt be kellett lépni a biosba, meg aktívvá kellett tenni a boot partíciót, stb. Ilyesmit már csak retro toolokon vagy gépeken kell használni. Manapság a boot /telepítés egyszerű. [link] csak az emberek még ma is a régi beidegződéseik rabjai.
ui.: ezt igazából nem neked írom, csak a témához kapcsolódik.
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123984 üzenetére
Az se mindegy, hogy azért nem lepődsz meg semmin mert eleve így állsz hozzá, vagy azért mert pontosan tudod mi miért történik. Én az utóbbi híve vagyok, és szeretek meglepődni, mert akkor van mit tanulni.
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123982 üzenetére
Azt is írtad hogy "mégis" (annak ellenére), ami azt implikálja, hogy ez a tapasztalás Téged meglepett.
-
Geth
veterán
válasz
UEFI-re állítom a BIOS-t, így felpakolom az OS-t, aztán a BIOS-ban újra engedélyezem a CSM modult(Legacy mód) és mégis elindul az OS UEFI-ben gond nélkül
Ebben semmi meglepő nincs, mivel a CSM modul bekapcsolásával nem veszted el az UEFI módban történő bootolást, csak megkapod mellé a BIOS módban bootolás lehetőségét. -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #123932 üzenetére
Ez a "mondás" tényleg jó.
-
Geth
veterán
válasz
A balf*sz jelző kimaradt, úgy korrekt
-
Cs1csó
titán
válasz
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123487 üzenetére
1. Így van, ha ez nem megfelelő, bizony bele kell nyúlni a folyamatba.
Én előtte mentek a storage-ről, ha van mit. Később vissza lehet lapátolni, legalább stimmelni fognak az NTFS jogok
2. Bár én már nem foglalkozok BIOS-os rendszerekkel, de a leírás teljesen jól alkalmazható legacy rendszer esetén is, ott a link a másik partíciós sémára (CreatePartitions-BIOS.txt). -
batyuska100
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #123479 üzenetére
Megvan.
Köszi a segítséget.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #123477 üzenetére
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #123405 üzenetére
Köszönöm,ez sajnos nem oldja meg. Pakolgathatom én jobra- balra-fentre akkor is a monitor kapja a kettes számot.
-
Djuree
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #123390 üzenetére
es King Unique:
eredeti ms-tol leszedetett verzio, aktivalt eredeti kulccsal, es semmivel nem volt buheralva. sosem szoktam buheralni, egyszer probaltam, szepen ossze is omlott a rendszer es csak az ujrahuzas segitett.
nem nyomtam a frissitesek keresese gombra egyenlore. de anelkul is frissitenie kene nem? vagy mindig manualisan kell inditanom keresest? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #123399 üzenetére
Akkor még 1x: ebből a mappából, maghajtón, ezeket a zene file-okat minden ismétlés és hasonlók nélkül már vagy 100x meghallgattam Win7 alatt ugyan azzal a lejátszó programmal. Se ezen, se másik esetben nem volt ilyen soha Win7 alatt. Egyszerűen "valahogy" bekerült egy fizikai másolata az egyik zene file-nak abba a mappába:
Lemez szám 04.flac (az eredeti)
Lemez szám 04 -Copy.flac
Ezt találtam, mikor megnyitottam TC-vel a Mappát. És az a plusz file tuti nem volt ott "eredetileg".Semmi ilyen "más" indexelő, meg Jukebox, meg Tag-oló, meg Manager akármicsoda segédprogramot nem használok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #123386 üzenetére
Az biztos, hogy azokkal a színes fürdőszoba csempékkel jó lesz a gyereknek nyomkodni.
szerk: igen, a frissítések. Még laza 1.8GB körül van amit fel kell raknia magára. Azt hiszem el lesz a következő pár órában foglalva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #123359 üzenetére
Geth jól írta, csak 64 bites dolgot tud bootolni a tablet.
A te iso-d bootolt, de bizonyos meg nem nevezhető okból a nem bing-es W8.1 x64 iso-t kellett használnom, az is bootolt. Sőt, csodák csodájára talált egy hardver csomagot 283MB méretben az update, amit miután felrakott lett wifi, hang és touch screen is.
Szóval úgy néz erre az Aava Inari 8 gépre W8.1 a maximum, amit fel lehet rakni Windows téren.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #123363 üzenetére
És zolee001,
ki is selejteztem jópár W10 lemezképet, maradt 2 darab.
Egy 1607 mert az egyik noname mini pc-men csak ez hajlandó elfutni, meg egy 1909.
Köszönöm. -
arcitec
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #123374 üzenetére
Köszönöm neked is és csicso82 - nak is. Most már csak egy olyan progi kellene, ami szabályosan átrakja a Garmint a D-re . ( Hogy ne kelljen leszedni ).
Maga a program az a Program Files - ban van az OK.
De a Program Data/Garmin könyvtárban lévő térkép és mi egymás na azt kellene a D-re mozgatnom,
úgy hogy tudjon is működni. -
arcitec
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #123367 üzenetére
Nálam is hasonló ... Köszönöm a tanácsokat segítséget mindenkinek ... Nem fog ez egyből menni szerintem mert az a + kb 40 GB az vajon mi és hol rejtőzik.
-
D.Va
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #123335 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #123355 üzenetére
Csak UEFI-s, nem is tud legacy módban bootolni. Most azon gondolkodom, hogy Win 8.1 32bitet rakok rá, az korban jobban passzol a hardverhez és azon is van store. Hátha...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #123327 üzenetére
Az IOBit cucc az jó ötlet volt, fel tudta tenni a GNSS vevő driverét, amit a drp.su nem. Meg frissített még 3 drivert.
Viszont touch és hang továbbra sincs, de nem is látszanak ilyen eszközök az eszközkezelőben.
Sőt, az eszközkezelő szerint mindenhez van driver telepítve. Nem állítom, hogy hibátlan maga a tablet, mert a Linux a boot folyamat közben is ír olyat, hogy "bios bug" és egy másik hasonló tabletnél is voltak problémáim, ott pl. elírták az egyik eszköz acpi azonosítóját...
Azt speciel tudom, hogy Realtek RT5640 van benne hang-ra, telepítettem is ilyen drivereket pl. Lenovo-tól mert azok gyártanak hasonló tabletet, de az sem oldotta meg.Most azon gondolkodom, hogy vajon egy 32bites W10, vagy egy korábbi W10 lenne-e a megoldás erre a gépre, kicsit úgy érzem, hogy a Intel már rég feladta a bay-trail platform támogatását Windows alatt és emiatt szívok most... LTSC lenne érdekes talán, de ott meg nincs store, maximum valami felhekkeléses megoldásban.
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123343 üzenetére
De ez még nagyon kevés ahhoz, hogy leírd azt hogy "tény, hogy nem stabil".
Maximum azt írhatod, hogy ahol Te megfordulsz ott kifogástalanul működő gépeken jelennek meg hibák egyik napról a másikra.
Ilyen (tapasztalati) alapon én meg leírhatnám, hogy tény hogy betonstabil, mert csak ilyet tapasztalok.
(Igaz, Intel konfigurációkkal van csak dolgom.) -
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123336 üzenetére
Az tény, hogy a W10 nem egy stabil rendszer,
Ne használj Insider verziót, teljesen stabil a cucc
(De most komolyan, ha azt írod, hogy "az tény", akkor azt azért illik alátámasztani.) -
mzso
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #123336 üzenetére
Hivatalos DX webes telepítő. És saját maga írta ki, hogy nem lett semmi telepítve mert minden a legújabb.
Amúgy meg az upgrade előtt volt és ment a DX7 win8-on. Win 8.1-en nem is kellett gondolkodnom rajta. Felraktam a játékot és ment."Szvsz (ha a hardvered engedi) egy virtuális géppel jobban járnál, nem hiszem, hogy gondot okozna egy 2000-es játék elfuttatása (pl egy 10-éves konfig alatti virtuális gépen futtattot Crysis is simán megy...)"
Valahogy nincs kedvem ilyenekkel szivatni magam.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #123158 üzenetére
Magánembertől max hosszú évekre visszamenő reputációval szabad max venni, noname cégtől pedig semmit.
-
mattheus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #123131 üzenetére
Jól tudom, hogy ez a lépés csak lokálisan távolítja el a kulcsot, azaz a Microsoft adatbázisában még továbbra is benne marad?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #122993 üzenetére
Ezer koszonet, kiprobalom
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #122878 üzenetére
Így van....biztos lehet törölni mert nálam nincs fent....de lehet csak az O&OShutUp nem engedi, hogy látható legyen
-
Nyugis
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #122673 üzenetére
óóó igen!! köszönöm szépen!!!
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #122302 üzenetére
és @xeon forever:
Megtaláltam a problémát...
Edge+Chrome+Firefox+Brave böngésző van nekem letelepítve, mindegyiknél ugyanazok a kiegészítők: lastpass, ublock origin, ghostery, google translate, dark reader. Letelepítettem egy ötödik böngészőt
, az operát és ott minden normális volt. Ezért elkezdtem a kiegeket kikapcsolgatni és kiderült hogy a dark reader megeszi vacsorára a CPU-m, nélküle 10-30% CPU használat, vele 90-100%. Gondolom a kiegészítő frissült és az okozta a hirtelen lassulást mivel régen jó volt.
Tetszik hogy végül semmi köze nem volt a rendszernek a lassuláshoz és feleslegesen csesztem el órákat
, de legalább mostmár frissebb a rendszerem a frissítéseknek és a Tron-nak köszönhetően.
-
belfike
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #122280 üzenetére
Erre is gondoltam , igaz 3.6 a verzió.Kb 2 éve használom már a 2.18-at és eddig a 2004-et is simán fel lehetett vele pakolni.Egyszerűen nem értem mi lehet. Mindent úgy csináltam ahogy eddig és mégsem engedi ezt a mostani lemezképet.A régit meg már nem engedi letölteni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #122271 üzenetére
Köszi, haza érek kipróbálom.
Mondjuk ez magamtól is eszembe juthatott volna. -
válasz
Fire/SOUL/CD #122269 üzenetére
1. Nincs
2. Van, de ha bezárom az ablakot bejelentkezés nélkül, akkor is megkapom és kezelem minden üzenetemet, minden levelező fiókomban. Magyarul tök felesleges az az ablak. -
szasanyi
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #121678 üzenetére
Ilyet nem szeretnék (korábbi rossz tapasztalatok miatt és mert másra nincs is szükségem). Időközben rákeresve a .ape vs Win10 témára így megtaláltam a MediaMonkey nevű kis zenelejátszót, és ez meg is oldotta a kérdést. Azért köszi.
-
zorzy4
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #121683 üzenetére
Köszönöm sikerült.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #121675 üzenetére
Köszi
-
szasanyi
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #121675 üzenetére
És is arra gondoltam... na, de milyen codek kell? MS Store-ban nem leltem ehhez megfelelőt, sok (többnyire fölösleges) codek-et meg nem kezdeném el telepítgetni, hátha vmelyik jó lesz.
-
movax
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121514 üzenetére
Akkor értetlenkedtem, amikor az oem-ből retail lett.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #121509 üzenetére
Valamit nem értek. Win7-nél még nem létezett az hogy az MS minden gépet meg tudott különböztetni és MS fiók sem volt. Retail kulcs átvitelkor az MS-nek azonosítania KELL téged. Erre találták ki akkoriban a telefonos (automata) ügyfélszolgálatot. Ez így volt akkor is, így van ma is. Nem úgy van az hogy bárki bárhol bármikor beírja azt az 1db kulcsot a gépbe és azonnal aktiválódik a win tőle.. (ez ~win98-nál működött így utoljára)
Ha van MS fiókod az biztosítja a beazonosíthatóságodat (hogy tied a kulcs), de nem kötelező.Tudtommal az EU-ban valami EU szabály eltörölte az OEM licenszet, amivel a MS nem ért eggyet, ebből lehetnek furcsaságok, de MS fiókkal az OEM win is átvihető másik gépre elvileg.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #121488 üzenetére
Simán megy a win10 2004-es verziója legalábbis az elmúlt napokban nálam mindig ment, vagy mct-vel, vagy pendrive-ról. Chipset-et meg cseréli, ahogy az ahci-t is. De lehet szerencsém volt.
Pont most csináltam vagy 5 gépet hirtelen, nyomtatóstul. Nem feltétlen kell a clean install. Én is tapasztalatból mondom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #121514 üzenetére
Erről beszéltünk, ha van egy notid OEM Windows 7-el azt tudtad OEM Windows 10-re upgrade-elni.Persze ha ezen a gépen Retail rendszer volt az Retail is marad és ha a későbbiekben meghal a notebook akkor viheted át egy másik gépre .
-
Cs1csó
titán
válasz
Ezt nem értem, hogy jön ide TEHÁT:
- OEM HOME PREMIUM WIndows 7-ből lesz OEM HOME Windows 10
- RETAIL PROFESSIONAL Windows 7-ből lesz RETAIL PRO Windows 10ennyi.Retail-ból Retail, OEM-ből OEM és Home-ból Home, PRo-ból Pro
-
válasz
Fire/SOUL/CD #121497 üzenetére
Én sem értem, nálam is megy most is.
persze ez nem vigasz, csak nem értem. -
válasz
Nekem eddig mindig összejött. Lehet egy G-t néztél 6-osnak, vagy fordítva, legjobbakkal is megesik
-
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #121506 üzenetére
Itt most nekem nem teljesen tiszta, hogy a telepítésnél nem fogadta el a W7 Pro Retail kulcsodat, vagy utólag a gépházban megadva, meg hogy akkor aktiválva volt-e a rendszer korábbról meglévő digitális licenccel, vagy egyáltalán nem.
Ahol egyébként normál esetben mindkettőnek működni kellene, én nemrég kipróbáltam, nálam működött.
Amúgy ha a termékkulcs megadásával nem ment, akkor még mindig ott van az MCT-s W7—►
W10 upgrade lehetősége, + a telefonos ügyfélszolgálat és újraaktiválás lehetősége, nem feltétlen kellett volna egyből új termékkulcsot venni. De ha most megvetted a W10 Pro-t a megfelelő forrásból, akkor az biztosan oké lehet licenc ügyileg is, mert attól hogy ez az ingyenes upgrade/aktiválás a hivatalos határidő lejárta után technikailag továbbra is működik, nem feltétlen teljesen oké az alábbi cikk végén leírtak szerint. -
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #121506 üzenetére
Nem teljesen értelek, egy RETAIL Windows 7-ből RETAIL Windows 10 lesz.
-
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #121497 üzenetére
Ez érdekes, mert most direkt kipróbáltam újra egy pár hete MCT-vel letöltött W10 2004-es telepítővel és nálam gond nélkül elfogadta a telepítésnél megadott W7, 8, 8.1 Pro Retail termékkulcsokat, majd utána jött a licencfeltételek elfogadása, egyéni particionálás, stb. Vagyis ez, illetve a saját példám alapján továbbra is működik/működhet és nem kizárólag csak OEM termékkulcsnál.
A W8.1 egyébként tudtommal max. telepítés után, a gépházban fogadja el a W8 termékkulcsot az aktiváláshoz, ellenben a telepítésnél nem, mert oda W8.1 termékkulcs / generic key kell, legalábbis korábban még így működött. -
olivera88
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #121156 üzenetére
Okés. KÖszi.
RoyBatty Debian 10 lesz.
Pyttawrx 260 at. A home partíció foglalja ennek nagy részét majd. -
olivera88
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #121151 üzenetére
Minitool partition wizardot használok.
CSak magát egy partíciót nem lehet GPT vé alakítani hanem egész lemez az lesz? Mert nem jelent meg az opció h átalakításra.
Akarok hagyni 260 gb üres helyet egy Linux telepítésnek. -
marquuard
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #121147 üzenetére
Na akkor örülök neki, hogy ez egy létező program és segéd a neve. Lövésem sincs, hogy min múlik de akkor várok, hátha megkapom WinUpdate-en keresztül.
-
olivera88
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #121147 üzenetére
Köszi.
Nem, és 2TB csak.
Átalakítás mehet utólag is GPT re, mert megvan már partíció de nincs adat rajta? -
adrian94
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121059 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz/próbáltok segíteni
Tegnap este a Ralink et megpróbáltam, az sem volt jó..
megpróbálom ma még a másik kettőt, hátha...
-
adrian94
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121057 üzenetére
Sajnos így sem nyert
Eddig is volt egy 2.4-es nevű ès egy 5.0 nevű de egyiket sem làtja
a laptopot is ùjra indítottam a routert is de nem jó valamiért..
-
Szakállas79
friss újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #121046 üzenetére
Win 7 kell a régi nyomtatók és egyebek miatt, ami Win 7 támogatott max. !
Win 10 meg meg a DirX 12 miatt is. Kell a 4K H265 miatt is stb.... 12 szálat csak jobban kezel Win10 mint elődjei munkában.
De még CPU meg sem jött, sem a CPU hűtő..... minden más megvan már. Talán jövö hétvégén már telepíteni tudom.
Minden másra meg tudom jó és stabil a Win 8.1! Nyolcast maga MS is szinte kukázta saját szavaival.
(#121044) _DiEGO_
Azért az a Bootmenü jól esett volna és nem kellett volna nyomkodni F12-őt
-
adrian94
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121039 üzenetére
Amúgy egy csomó wifit lát a gép, csak pont a miénket nem..
-
adrian94
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121039 üzenetére
-
MasterMind
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #120914 üzenetére
Azt hiszem, ez lesz a Szent Grál. Köszönöm, Sir!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest