- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
Sub-ZeRo #75104 üzenetére
Természetesen ez többször is megtörtént, de nem segített. Ezt még ő maga is megcsinálta több alkalommal, mielőtt hozzám fordult. Azt is tudom, hogy ismert bug, van róla infó a netet böngészve, csak amiket szombat este ki tudtunk próbálni, egyik sem segített.
abdulka1
Nem hiszem, hogy péntek estéről szombat reggelre a VGA driver összesz@arja magát, és csak a tálcára kitűzött ikonokra nem lehet kattintani, máshová meg igen. Esetleg kipróbáljuk, de ebben kicsit kételkedem.Más ötleteket is várok továbbra is!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #75036 üzenetére
Miért, nem insideren működik valami?
Nekem sosem működött kielégítően, és sokaknak van vele nyűgje.
Nekem egyébként a naptárral vannak gondjaim, de már rég letettem róla, hogy valaha is használható lesz google accounttal.
A google színei helyett saját színeket használ, ez akár javítható is lenne egyszerűen, ha akarnának vele foglalkozni, de tojnak bele.
Csak a saját naptáraimat tudom megjeleníteni, azokat a naptárakat, amik külső naptárak, azokat nem lehet kiválasztani. Sok ilyen külső naptárra vagyok feliratkozva, amit így nem látok.
Ezeket a dolgokat felesleges feedbackelni, mert a kezdetektől fogva ilyen, eltelt 3 év, és semmi változás. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Sub-ZeRo #74319 üzenetére
100% check után ezt:
"Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired
them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios."
Mond ez neked valamit? -
pc360
addikt
válasz
Sub-ZeRo #74319 üzenetére
Jó, leesett. Én is így nyitom meg PS-ben a képfájlokat szerkesztésre, de nem akarnám elvenni a társítást a képnézegetőtől. De hogy egy elcsesződött menü az újratelepítésen kívül javítható-e másképp, az már kétes.
Az átmeneti megoldás az lehet, ha a szerkesztők indítói kézközelbe kerülnek (pl. Start menü), és behúzgálja rá a delikvens a kívánt fájlokat. Ez így időben nem kiesés.
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Sub-ZeRo #73482 üzenetére
Az bevan kapcsolva akkor mindegy így marad.
Máté94 Akkor jó.
Blue Thunder Az szép és minden jó,de az a baj,hogy sokmindent kéne újrarakni a programok,windows beállítások és stb. nem kis idő. Biztosan megéri egy windows újrarakás? Igaz Gigabyte 970A-DS3P -> Asus Sabertooth FX 990 R2.0-ra váltottam.
Doky586 A te kedvedért kettőt is veszek bele.
Ilyen vagyok nem mindenki tökéletes. -
abdulka1
őstag
válasz
Sub-ZeRo #73349 üzenetére
Nálam minden "hideg" indításnál jelentkezett. Ha ki-be jelentkeztem nálam is megjavult, illetve ezután restart után is ment rendesen.
Egyébként egy másik hiba miatt próbálkoztam ezzel a megoldással, és szerencsésen megoldotta mindkettőt.
A másik hibának nem volt észrevehető hatása, csak a "Megbízhatósági előzmények" között, minden nap jelentkezett egy "Hardverhiba"
Az időpontokat ellenőriztem az eseménynaplóban, ahol az adott időpontokban ezt találtam.
Ezek után kezdtem próbálkozni a illesztőprogram telepítésével.
-
Micka21
tag
válasz
Sub-ZeRo #73136 üzenetére
Köszönöm az ötletet, sajnos nem írtam le az előző hsz-ben hogy ez nem segít, javítanám, de már nem szerkeszthető .
A feladatkezelő Indítás fül alatt, amit lehet már letiltottam, de a fent említett programok ott nem jelennek meg. És lehetőségét sem látom, hogyan lehetne oda felvenni új programot.
Tehát a tiltás lehetőségét továbbra is keresem.
-
törölt tag
-
-
atyca
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #72703 üzenetére
Nem tudom,hogy ér e valamit,de azt a local cuccot manuálisan töröltem az ablakból.
Utána pedig:Zemana AntiMalware 2.74.2.150 (telepített)
-------------------------------------------------------
Scan Result : Befejeződött
Scan Date : 2018/1/29
Operating System : Windows 10 64-bit
Processor : 4X Intel(R) Core(TM) i3-2130 CPU @ 3.40GHz
BIOS Mode : UEFI
CUID : 125AE977710FF6A3A70A45
Scan Type : Rendszervizsgálat
Duration : 2m 14s
Scanned Objects : 128237
Detected Objects : 2
Excluded Objects : 0
Read Level : Normal
Auto Upload : Bekapcsolva
Detect All Extensions : Kikapcsolva
Scan Documents : Kikapcsolva
Domain Info : WORKGROUP,0,2Detected Objects
-------------------------------------------------------Chrome Shortcut
Status : Megvizsgálva
Object : --app-id=clhhggbfdinjmjhajaheehoeibfljjno
MD5 : -
Publisher : -
Size : -
Version : -
Detection : Gyanús böngésző beállítás
Cleaning Action : Kijavít
Related Objects :
Böngésző beállítás - Chrome ShortcutReimageRepair.exe
Status : Megvizsgálva
Object : D:\Users\Downloads\ReimageRepair.exe
MD5 : 20C7E0396DE12D823E8B1660650AD999
Publisher : Reimage Limited
Size : 605424
Version : 1.5.4.2
Detection : Scarewarein32/NonBeneficialOptimizer!Ep
Cleaning Action : Karanténba helyez
Related Objects :
Fájl - D:\Users\Downloads\ReimageRepair.exeCleaning Result
-------------------------------------------------------
Cleaned : 2
Reported as safe : 0
Failed : 0 -
atyca
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #72696 üzenetére
Reggel nekem is eszembe jutott:
# AdwCleaner 7.0.7.0 - Logfile created on Mon Jan 29 07:33:06 2018
# Updated on 2018/18/01 by Malwarebytes
# Database: 01-26-2018.4
# Running on Windows 10 Pro (X64)
# Mode: scan
# Support: https://www.malwarebytes.com/support***** [ Services ] *****
No malicious services found.
***** [ Folders ] *****
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\ProgramData\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\ProgramData\Application Data\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\Users\All Users\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\Users\luste\AppData\Roaming\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\ProgramData\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\ProgramData\Application Data\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\Users\All Users\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.AdvancedSystemCare, C:\Users\luste\AppData\Roaming\IObit\Advanced SystemCare
PUP.Optional.Legacy, C:\Program Files (x86)\Common Files\freemake shared***** [ Files ] *****
No malicious files found.
***** [ DLL ] *****
No malicious DLLs found.
***** [ WMI ] *****
No malicious WMI found.
***** [ Shortcuts ] *****
No malicious shortcuts found.
***** [ Tasks ] *****
No malicious tasks found.
***** [ Registry ] *****
PUP.Optional.Legacy, [Key] - HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{9BB31AD8-5DB2-459E-A901-DEA536F23BA4}
PUP.Optional.Legacy, [Key] - HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{BD51A48E-EB5F-4454-8774-EF962DF64546}
PUP.Optional.Legacy, [Key] - HKLM\SOFTWARE\Classes\TypeLib\{FA6468D2-FAA4-4951-A53B-2A5CF9CC0A36}
PUP.Optional.FreeMakeConverter, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run | ProductUpdater
PUP.Optional.FreeMakeConverter, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run32 | ProductUpdater
PUP.Optional.ProductUpdater, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDLLs | C:\Program Files (x86)\Common Files\Freemake Shared\ProductUpdater\ProductUpdater.exe
PUP.Optional.ProductUpdater, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDLLs | C:\Program Files (x86)\Common Files\Freemake Shared\ProductUpdater\FMUpdater.dll
PUP.Optional.ProductUpdater, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDLLs | C:\Program Files (x86)\Common Files\Freemake Shared\ProductUpdater\Newtonsoft.Json.dll
PUP.Optional.ProductUpdater, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDLLs | C:\Program Files (x86)\Common Files\Freemake Shared\ProductUpdater\GAnalytics.dll
PUP.Optional.ProductUpdater, [Value] - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDLLs | C:\Program Files (x86)\Common Files\Freemake Shared\ProductUpdater\GoCartMonad.dll***** [ Firefox (and derivatives) ] *****
No malicious Firefox entries.
***** [ Chromium (and derivatives) ] *****
No malicious Chromium entries.
########## EOF - C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S0].txt ##########
-
Bazsee71
őstag
válasz
Sub-ZeRo #72236 üzenetére
Csak ezt találtam, de nem tudom a Gépházat sem elindítani. Mit tudok tenni?
Illetve a rendszer-visszaállítást parancssorból el tudtam indítani, ott a legkorábbi időpont 2018.01.04. 19:21:55. Ez jó lehet?
-
-
Sokimm
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #70386 üzenetére
Ez érdekes, mert asztali gépen ha kikapcsolom a gépet, akkor utána áramtalanítani is szoktam (minden más a konektorba dugva ne fogyasszon). Lehet nem kéne? Mivel asztali gép, a táp vagy megy, vagy nem (régi, fix fordulatszámú ventis), ezért ha kikapcsolom, nem tud "keveset enni", mert vagy kap kakaót, vagy nem.
Most akkor kikapcsol a rendszer, vagy csak alszik? (áram nélkül) -
jozsi252
veterán
válasz
Sub-ZeRo #70335 üzenetére
Chrome topicba kérdeztem, de ott is azt mondják hogy próbáljam meg valahogy elérni http kapcsolaton keresztül. Gondoltam azért írom be ide hogy hátha van olyan Windows beállítás elrejtve valahogy a rendszerben, ami legalább az Edge-nek engedné a nem titkosított kapcsolatokat.
-
vegyszer
addikt
válasz
Sub-ZeRo #70267 üzenetére
Az a gond, hogy a Windows.old - ot kidobtam. Valószínűleg teljes újratelepítés lesz a vége...
Ha szeretném a nyűgöket csökkenteni, érdemes azzal szórakozni, hogy a mostani bicegő rendszeren az USER mappát másik meghajtó kötetre tenni, hogy az új rendszerben is oda linkelem a felhasználói adatokat, így egy tiszta telepítési során megmarad az összes felhasználói adat?
Vagy ezt inkább eresszem el? -
hape60
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #70095 üzenetére
A gépen a 1709 települt. Erre adták ki a KB 4054517 összegző frissítést, dec 12-én (?). Ezt nem tudom telepíteni. Lehet, hogy valami hardver probléma, mert egy másik gépen (ami tele van minden programmal) simán felment. Az új gép tiszta, csak a win10 van rajta (egyenlőre).
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #69913 üzenetére
Kipróbáltam reggel a 1703-as builddel, sebtébe felraktam egy játékot, de kb fél óra játék után előjött a hibajelenség. Eventlogban semmi, feladatkezelőben néztem a HDD aktivitást, az minimális volt. Közbe futtattam az XTU-t is, CPU terhelés 50% körül volt, hőmérséklete megfelelő (85 fok alatt volt), GPU értékei sem voltak kiugróan magasak.
Utána csináltam egy memória tesztet + HDD vizsgálatot, előbbi sikeresen lerajlott, hibát nem talált, utóbbi se (szektor hibák stb nem voltak). Alapvetően az a probléma, hogy egy olyan hibáról van szó, ami teljesen random jelentkezik, random konfigurációkon (lásd fórumok), szóval egy közös pontot se találtam.
-
envagyok
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69850 üzenetére
Sajnos nem megy.
Rájöttem a problémára.
A régi telepítés GPT volt, modern z170-es lappal, viszont most "visszaléptem" egy 1366-os X58-as lapra.
Valahogyan át kellene konvertálni gpt-ről mbr-re a lemezt.
Ez lehetséges valahogyan?
Nem szeretném elveszíteni a windows telepítést. -
Komplikato
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69850 üzenetére
Üdv. Van itt valaki aki a W10 lelki világában kicsit jobban benne van? Régen a HWSW-n volt pár ilyen ember, de ottani fórumon ciánozás volt, totál kihalt. Kéne egy kis segítség vagy inkább ötlet. Adva van egy W10 Pro N X64 (VL!) ami build 16251.1000. A gondom az, hogy minden áron frissíteni akar 16278-ra. Na próbáltam átugrani ezt a verziót, mert ha felteszem akkor jön a black screen és 1-2 óra szenvedés után visszateszi magát a 16251. Csakhogy. Mivel regisztrálva vagyok Insider programra most már óránként rám szól a gép, hogy de most azonnal frissítsek. Az a fura, hogy ez a black screen probléma sokaknál előfordult már a W10 béta alatt is, de én nem találtam rá megoldást, pedig biztos van.
-
envagyok
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69847 üzenetére
Sziasztok, SOS segítség kellene!
Van egy windwos10-es ssd-m, ami eddig egy gépben volt. Eladtam a lapot, vettem másikat, ez is felismeri a meghajtót a biosban, de nem hajlandó vele bootolni.
Eddig alaplap cseréknél nem művelt ilyet, bármire rádugtam, már ment is..
Ráadásul a másik gépemből kivett ssd-vel is indul ezen a lapon a win.
Bebootoltam úgy, hogy bennt volt a nem induló ssd is, megnéztem a partíciókezelelővel, minden partíció rendben van.
Megvan a helyreállítási, stb.
Mi lehet a gond? -
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #69433 üzenetére
Végig próbáltam már az összes USB csatlakozót,de mindig ez a hiba jön ki. Nemrég került a gépbe egy ssd . Arra is ugyan így csináltam a telepítőt es usb3ról siman felment a win10. Azért gondoltam hogy valami drivet lesz a gond
(#69434) King Unique
Mert w10 van a gépen de nem jön be és szeretnék visszaállni a 7-re... szerintem köze van a win10-hez vagy az ssd-hez... -
Abrion
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #69412 üzenetére
1. igen töröljem a játékot és telepítsem újra, amugy az aknakereső játék dobja ki ezt a kódot amikor a napi kihívásra megyek, van még sudoku is a gépen, ott minden rendben, dec 1 jött ki először, az előző hónapban telepítettem fel először.
2. nem értem, 1703? hogy tudom ara cserélni? mármint pár hónapja vettem a windowst bizonyára nagyobb updatel telepítettem a windows.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #69115 üzenetére
SIkerült valahogyan életre lehelnem, de valamirt lassabban lép a login screenre. Mintha amikor kiválasztaná a legelején hogy mi töltsön be, akkor fut 3 karikát aztán utána mondja hogy na jolvan windows ülj le 1es, bejelentkezek neked a zárolási képernyőig... :/
de emellett meg az indítási javítás le se fut, a command ablakban meg a fix mbr igen de a fixboot nem futott le egyszer se, hozzáférés megtagadva üzenettel.
-
Fejlesztő13
tag
válasz
Sub-ZeRo #68914 üzenetére
Mivel egyelőre nincs rá megoldás, ezt az utat választottam. Visszaolvastam és ki is kapcsoltam a frissítéseket, remélem nem fog sunyiba tétlenkedni. Kérdés, hogy honnan tudom meg ha biztosan kijavítják egyszer egy frissítéssel...
(#68909) azka79: Ilyen feature-t inkább kihagynék, jól meglennénk szerintem nélküle.
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #68919 üzenetére
Én is ezzel próbálkoznék, mert nem jár adatvesztés kockázattal "linux kipróbálása telepítés nélkül". Remélhetőleg a Live Linux nem fog panaszkodni a Win10 meghajtó zárolása miatt, ami az alapértelmezetten bekapcsolt fast startup funkció miatt előfordulhat. Egyébként lehet egyszerűbb elvinni hozzáértőhöz, ha csak mezei Windows jelszó akkor az kikerülhető. Ha Bitlockerrel rendesen titkosítva voltak az adatok, az más tészta.
-
S. Szabi
őstag
válasz
Sub-ZeRo #68525 üzenetére
Ez van nálam is. Azért néztem be ide, van e másnál is ez a hiba. Nekem is full AMD gép. Kb minden 2-3. indításnál nem nyílik meg a Start, Reset, aztán jó megint.
Win10 Pro, Verzió: 1709, build: 16299.64, minden legfrisebb Driver, de gondolom inkább Windows hiba. Akkor türelmesen várnunk kell a javításra
De azt nem értem, ha rossz, akkor miért nem mindig rossz?
Más. Arra még mindig semmi megoldás, hogy a gyári Start menüben le lehessen cserélni a kitűzött csempék ikonjait? Nem tárolja ezeket valahol, ahol ki lehetne cserélni a képet vagy ilyesmi?
-
adika4444
addikt
válasz
Sub-ZeRo #68677 üzenetére
Az lehetséges hogy mivel sokáig tiltva volt rögtön telepítette. Miután felrakta a 11. havi összegzőt meg még vagy 2-t, újraindítottam, majd jelzett hogy a gép naprakész. Majd 5 perc múlva már megint volt egy 11. havi összegző aminél megjelent hogy készenáll a letöltésre. Rányomtam, kiírta hogy nem sikerült előkészíteni de megpróbálhatom újra, megnyomtam, erre közölte hogy naprakész...
Szóval összességében most megoldva, köszi! -
tomp
félisten
válasz
1703-nál nekem se volt még soha. A tavalyi kiadásnál(1703 előtti) volt összesen kb 3x ilyen hibám.
Nekem inteles vasam van. Én is írtam nekik. Még amikor kiadták és felraktam. Ők rögtön driver hibára hárították. Amióta megírtam nekik, hogy NEM és külföldi oldalak tele vannak ezzel a hibával, semmi reakció. Néma csend. Még annyi sem, hogy kivizsgálják.
Hallgatás=beismerés... -
törölt tag
válasz
Én is kb. három plusz restartot adtam egyik gépen egy tiszta telepítésnek, amire méltóztatott a start menü és értesítési központ előbújni. UWP alapok valószínűleg megzavarodnak a háttérben.
(#68523) Geth 111 GB SSD-n nekem csak ne foglalja a hibersys a gigágat. Ha valamit másnap folytatni akarok megnyitott programokkal, akkor csak sleep. Fast startup: SSD miatt bootnál nincs sok értelme. Ha használsz más rendszert is, bezavar a meghajtó zárolásával. Hátrányok > előnyök SSD esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest