- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zseko
veterán
És akkor most melyik jobb, gpt-t használni vagy mbr-t? Most raktam össze új gépet, csak simán telepítettem a win-t és mbr-ként telepítette, nem is figyeltem erre. Érdemes újrarakni gpt-ként, vagy felesleges most vele szórakozni már/még, csak majd a (remélem minél későbbi) következő telepítésnél?
Akarok linuxot is tenni egy másik ssd-re, persze telepítés úgy lesz, hogy addig minden más hdd lehúzva.Francba, majdnem elfelejtettem, a win egy M.2-n van, azt macerásabb lesz kiiktatni a linux telepítésig
-
ron233
tag
A win állandóan nyaggatott hogy frissíteni akarja magát és válasszak egy napot, na mondom jó frissítsd magad ma, és ennyi. mást én nem csináltam. Azt se tudom mi frissült. A játékban sem változott semmi beállítás, minden helyszínen tartotta a tükörsima 60fps-t, mostmeg tessék, borzalmasan fut.
-
fer
őstag
Felraktam a 1703-at asztali módban (Kori féle) minden jó, majd felraktam a 1709-et asztali módban innen, de mivel kevés a hely ezért csináltam wimboot telepítőt a 1709-ből home-ot, (leírás), és ott kezdődtek a problémák, onnantól nem engedett telepíteni semmit, visszaraktam a 1709-et újból asztali módba de már ott sem engedett telepíteni, majd most a 1703-at és megjavult, csak sajna ez is asztali mód, és kevés a helyem ezért kellene a wimboot! Remélem sikerült lekövetni, hogy mit nem értek! A tippem elsőre, hogy a wimboot készítésnél keveredik össze valami, és ezért kerülhet bele a Home-ba ez a Windows Defender Application Guard, másra nem tudok gondolni!
-
fer
őstag
A driverrel nincsen baj, semmit sem enged telepíteni, szerintem valamit másképp csináltam mint korábban. Most visszarakom a 1703-at és kiderül.
"Gondolom lehet ezt állítgatni (mit engedjen, mit ne), nem ismerem, mert se tabletem nincs, se Enterprise editiont nem használok (desktopon csak abban van ez a komponens)."
Amúgy nincs jelentősége, hogy tablet ugyan úgy kell mindent csinálni mint asztalin. Akkor a home-ban miért van benne ez a Windows Defender Application Guard?, ugyan is én azt telepítettem.
-
BullKoxa
őstag
Hello! Most megint újra raktam, biztos ami biztos.
Kérésem lenne? : Milyen sürün lehet telepiteni a wint? a saját gépemre, ehy idő után nem szól a Microsoft? Eredeti Windows10 Home x64.
Még olyat kérdeznék a Widowsom usb-n van mivel tudnám megcsinálni hogy máson is mglegyen? Ha mondjuk az eredeti Pendrive tönkre menne? Mert azért használnám még akkor is.
-
Ez akkor sem igy mukodik,
vagy nem kompatibilis uzenettel nem enged tovabb, vagy kibontja es utana kozli ezt.
Van erre par sablonszoveg, 32/64 bit hiba, alairatlan, stb, de ezt meg sose lattam.
Vagy, ezek szerepet atvette a Defender?
Ha tutira jo a telepito es tuti a gephez valo, tiltsa le addig a Defendert, es meglatjuk. -
-
-
törölt tag
Frissites alatt azt ertem, amikor a MS elkezdte teriteni a 10-est. Ingyenesen lehetett frissiteni. Akkor en is vartam nagyon, de hiaba, en kimaradtam a szaknevsorbol: 24 GB ram, i7, SSD-ek, eros GTX videokari. Aztan rajodtem, hogy igy jartam a legjobban es ez az erzes azota is kisert...
-
törölt tag
Igen, informatikai leptekkel merve regi, e tekintetben 2015 nagyon regen volt.
Ez elott egy erosebb, i7-es Haswell-es gepet hasznaltam; a frissites meg sem jott ra!Az egyik kollegam az asztalijaba GTX 1050 TI-t vett es telepiteni fogja a 10-est. Majd megerdeklodom a tapasztalatait...
A hsz-od 2. reszevel teljesen egyetrtek, de ez az ami miatt nem hasznalom. Van 1-2 regi dolgom, ami fontos, de a fene tudja, hogy mi lesz az illesztoprogramokkal...
-
svgyula
addikt
Szia!
Nem az a gondom, hogy nem tudom megoldani! Az volt a megjegyzésem, hogy a két párhuzamosan futó beállítási lehetőségben nincs szinkron, vagy nem működik megfelelően! Simán megoldottam ezt is mint ahogy a többit is, csak bosszantó. Mint láthatod is, nem járok ide sírni mint azt sok önkéntes "guru" teszi. -
svgyula
addikt
Akkor mázlid van!
Persze az egyszerű lúzernél aki semmit nem állít be egy gépen ezek fel sem merülnek.(ne vedd magadra!) Nálam most friss telepítésnél és régebbi szintén friss telepítéskor, ez mindig előjön. Persze csak a laposoknál az asztalin én alapból minden energia fost kikapcsolok. De a sz@rság gondolom nálad is megvan, hogy ide-oda dobál a beállításkor, mármint hol a "gépfos" hol a "vezérlőpult" lehet állítani dolgokat? -
sanyek2
senior tag
Hasonlót akartam én is írni, mert a csgo a crimsonban kapott saját profilt, de már váltottam geforce-ra, szóval nem mentem bele.
Ja és senki ne bántson senkit! Más más nézőpontok megvitatása nem ok hogy lenézzük a másikat.
Elvégre azért jöttünk mind, hogy más nézőpontot is fontolóra vegyünk. -
SP4C3
veterán
Egy valamire való egéren tudod fizikailag (magán az egéren) állítani a dpi-t. Másrészt sohasem rögtön minősítek, sajnos ez a tapasztalatom a legtöbb ilyen software-rel.
sanyek2 - Minden startup item amit nem használsz mehet a levesbe. A shintel cuccai is csak akkor érdekesek ha profilozgatsz az integrált grafikával, más értelmeset nem nagyon láttam tőlük, nekem is fel vannak rakva a driver-ek (smart connect technology is ami egy hatalmas BS), de tiltva és törölve vannak a hozzá tartozó useless software-ek, mert nem használom és mást sem csinálnak, mint hogy indulnak feleslegesen és log-olnak. Amd crimson szintén ki van iktatva, mert minek... Egyszer felraktam, megnyitottam, beállítottam amit akartam és onnan kezdve kuss van neki.
-
laleeee
őstag
De ingyenes. Ha szerinted az oké hogy egy pendrivtól megfő a rendszer,vagy hogy ötször kell a startmenüre kattintani mire feljön az ablak ,akkor inkább te lehetsz mazochista,meg azok akik azt hazudják hogy nekik milyen fullosan működik ez az egész. Mindegy ,az asztali gépemen ez marad,kiváncsi vagyok hova butítják még a szisztémát ,de szerintem ez 2017-ben elég kevés
-
Pécsi gyerek
addikt
Azért van különbség ha egy program sz@rakszik,vagy a rendszer,ami mindennek az alapja.Ha sz@r a rendszer,és avval kell szívni folyton az sokkal gázabb.Elég ha a programokkal van szivattyú.Win 7 en semmi problémám nem volt,még az elvileg nem támogatott kabylake g4560- ammal is hibátlanúl futott.De a 10- es egy rakoncátlan kisördög.
Ennyi idő alatt egy sokkal stabilabb (nem hibátlan !!!) rendszert kellett volna már alkotni,ez a gond
Amúgy mindkettő gépemen már a 10- es van...ami nem olyan zökkenőmentessen használható sajnos mint a 7-es.
-
jokeph
nagyúr
Jól fut nálam a W10, 3 teljesen különféle konfigon, anomáliát sem okozott (eddig
, bár én úgymond alapon használom a rendszert, nem extrázok vele).
Az egyik konfig a háromból, ami az aláírásomban is van, cirka 10 éves, a W10 mindent felismert és telepített rendesen, még a gyári radeon VGA drivert is lekapta és telepítette, jár a piros pont.
Lehet hogy avítt kicsit a W7 felülete, számomra az a legszebb még mindig, a W10 fapadosan néz ki.
A W8-as csempéitől anno agyfrászt kaptam.
Egy próbát tettem anno a W8-al, aztán W7 vissza (nem kezelte rendesen a cuccaimat).
-
kezo0
addikt
Talán én is annyiban hagytam volna, ha nem dobta volna fel az értesítési központ is, hogy a telepítés nem fejeződött be, indítsam újra a rendszert. De az is feldobta. Holott egy sikeres frissítés után általában valami olyasmi a normál értesítés szövege, hogy akkor most nézzem meg, már megint mennyivel jobb lett a Windows. (A frissítés törlése és újbóli telepítése után már ez a szöveg jött.)
-
törölt tag
Elég az neki bőven, egyébként is pár gigát gyárilag félreraknak OP miatt, a Win nem is látja a teljes kapacitást. Túl van tolva a köztudatban a hogyan gondozd SSD-det téma, nem annyira kényesek! Évek óta használom, még torrenteztem is rá. Kutya baja kb. 20-25 TB írásnál ha tartok. Előbb hal meg a vezérlője mint írásmennyiség miatt aggódni. És azért is rakok SSD-re fájlokat, hogy ne menjen egész nap a HDD kerregve, azon csak a ritkán használt dolgok pihennek. Nálad csak félig van kihasználva. Azért vettem SSD-t használjam a gépet gyorsan és csendben. Ha pénztárcám engedné minden HDD-t kidobnék.
-
törölt tag
Te csak félig használod, más tesz rá fájlokat is. Nálam kb. 20 giga szabad hely van, így osztana és szorozna a hibersys. Áramszünet évente egyszer ha van, kicsi az esélye pont akkor valami fontos. Sleep előtt is rutinszerű a mentés + böngészők, word összeomlás után is helyre tudják állítani jó eséllyel. Illetve Edge-ben van erre a tabok félrerakása funkció is.
Fast startup funkció vélt-valós hasznosságán kívül a lényeg: ha te kikapcsolod a beállításokban, akkor a Win frissítés tartsa ezt tiszteletben vagy minimum jelezze egy új build után "bocsi technikai okokból ezt és ezt ki-be kapcsoltunk" ugyanez vonatkozik a visszaállítási pontokra is. -
törölt tag
FCU előtt jó volt úgy ahogy, a júniusi részben elcseszte, az augusztusi javította. Tökéletes soha nem volt. Most FCU óta egyáltalán nem működik, tiszta telepítésen se a default bing, se a google nem javasol. Előzményeket sem dobja fel normálisan.
Keress rá google-ben "microsoft edge address bar not working" látod nem egyedi probléma. Semmilyen workaround fix, szokásos dism és sfc parancsok nem segítenek. Tisztán telepített FCU alatt is szar úgy ahogy van. Ha egy böngészőben a címsor nem működik, az a "legegyszerűbb dolgok se" rovatba tehető. Egy hónap alatt nem csinálták meg, várhatsz a decemberire hátha... szembetűnő bugok vannak a rendszerben két éve, minden build egy lutri mi romlik el és mi hibás még mindig. -
-
raidx
őstag
AMD Quick Stream
AMD Videokártyapakk része. Telepítéskor Pipa ki és nem települ de utólag is törölhető. Funkciója, ha strémelsz egy filmet, ne legyen fennakadás sem a gépeden sem a filmben. Hogy tényleg jó azt nem tudom mert nem használom. Vagyis nem telepítem. Ha nem strémelsz nem csinál semmit. Legalább is régen így volt.
-
Winne
nagyúr
-
Érdekes egy emberke vagy te...
A ténymegállapításom, miszerint eddigi MINDEN Windowsom alatt tapasztaltam ezt,
nem hinném hogy időugrás volt IE. 528-ba. Csak mint tényt közöltem.Bizonyára Te nem kapcsolod ki a gépeidet, nálam a munkahelyen reggel7-8 körül vége a műszaknak, délután 16 órakor jövünk. Minek menjen minden nap 8 órát teljesen üresbe, ha ezt valaki olyan észérvekkel alátámasztja, amit el is hiszek és támadhatatlan, akkor bekapcsolva hagyjuk mától, akár 2025-ig egyfolytában.
Mmióta Édesanyám elhunyt, nincs könyvelés,
mióta lőttem egy használt NAS-t ingyé, és áttettem bele a letöltő-filmes vinyót és ez lett a mediaserver,
az otthoni gépem napi pár órát van használatba.
Én is párom is tabletről nyomja a netet, ágyba fekve 7-10 collnál kényelmesebbet nem talátak még ki, emiatt nekem kimaradt a laptop az életemből, sose volt.
Erre méginkább erős érveket várok, miért hagynám az otthoni pc-t napi 21-22 órát feleslegesen menni.Szerk,
a kigyulladó pc reális, de bármi más is.
Pl. robbanós tv a múltba (jajj megint visszatévedtem) füstölő mobiltelefonok lángoló laptop, ezek mind megtörténtek, de nem jellemző.
-
-
quailstorm
félisten
Ha Win10-zel még ilyen nem is volt, de olyan igen, hogy update után a leállás az 30 perc volt. Kétszer is. 2016. Nov. és pár hónapja is, mindkétszer tömegesen.
(#67965) - = Zk = -: szerintem erre nem lesz lehetőség. Max valami logolást bekapcsolva lehetne megtudni mit lőtt ki, de alapból nem kerül naplózásra se.
-
Pécsi gyerek
addikt
Én tegnap 4 szer mértem
Egyszer a gyorsindításal (indítás/leállás) egyszer nélküle.
Amúgy az mitől lehet, hogy töredezetség mentesítő max 3% ra töredezetségmentesít,a rendszer számára fentartott kis pár 100 megás részt meg csak 20%- ra
Lehet a bluestack android emulátor kavart be?A vinyók 100/100- asok.Vagy amire még gondolok,az a wise registry/ccleaner valamelyike lehet a ludas?
-
quailstorm
félisten
Van egy olyan rossz szokásom hogy lefekvésig gépezek. Vagy ha úgy megyek el otthonról, hogy kinyomom a gépet, akkor megbizonyosodok arról, hogy tényleg leállt-e.
Ilyenkor észlelem a tekerést, amúgy nálam is az van, amit írsz.Amúgy ezt a startup shutdown idő dolgot ne vedd véresen komolyan fontos dolognak. Attól hogy mérhető és számon tartjuk még nem ez a döntő tényező.
-
quailstorm
félisten
Leginkább a dual boot és a hibernálási zárolás volt a bajom. Kívülről elérni a hibernált rendszer fájljait eltöri a zárolást, aztán jön a CHKDSK. Nekem jobb a béke meg az F8 bootmenü jelenléte.
De írtam fentebb hogy az indítás pont nem érdekel, úgyis naponta 1 vagy 2 van belőle. Ettől viszont még mérhető. -
quailstorm
félisten
Mondjuk azért kellene, mert van másik oprendszer is a gépeden, valamint nem akarod feleslegesen lockolni a fájlrendszert. Meg a memóriakezelésnek se árt, ha néha ki van nyomva a gép.
Egy bizonyos régi Mirillis Actiont sírok vissza, ami utoljára 8.1-en futott és hulladék gépen lehetett vele gameplayezni.
Droid emulátorból is egy régebbi bugmentes és lagmentes verzió kéne, amit az 1607-ről 1703-as váltás tört el, meg is írtam anno...Droid emulátor nekem vérkomolyan kell(ett). 2015 óta világ 25 legjobb játékosa közt vagyok Asphalt 8-ban. Régen még Core2Quad géppel felvettem az emulátorbeli gameplayt Mirillissel. Most örülök ha egyáltalán tudok játszani i5-3470-en.
-
Maszi65
csendes tag
Épp ez az, ha általános kulcsot generált volna, akkor a google miért nem hozott legalább egy találatot? Egyik gépemen most húztam újra a kíváncsiság miatt és elfogadta valamint aktiválta is. Mindez most helyi fiókkal.
Amúgy az utolsó 5 karakterre 2PQGT rengeteg utalást adott ki a google, de az előtte még 5 digitre (****-2PQGT) már semmi eredmény nincs. Természetesen a csillag csak példa most). -
vlevi
nagyúr
Nnnaaa, pl a Linux alrendszer az a rész, amire nem tudok mondani semmit, mert nem használom. Ezért írtam, hogy biztosan vannak dolgok, amikben jobb a tízes, de én csak nagyon ritkán látok ilyeneket.
Illetve, amiről tudok, mint újdonság, olyan, azok között is csak elvétve látok hasznalhatot.
Azóta remixet vártam volna, a movie maker utódjaként, de azt se találom. -
vlevi
nagyúr
Nekem viszont nemnagyon tűntek fel új, hasznos dolgok. Egyedül a Onedrive On-Demand, de azt is úgy kellett kierőszakolni, mert a 1709 frissítéssel az sem érkezett meg automatikusan.
Aztán persze, lehet, hogyha felraknám a legelső, 2015-ös kiadású Win10-t, akkor sírva fakadnék, hogy mi ez a fapad rettenet, de így évek alatt, menet közben annyira apránként érkeztek az UI változtatások, hogy nagyon fel sem tűnt. Az is közrejátszhat, természetesen, hogy nagyon kevés dolgát használom a rendszernek, és szinte semmi funkcionalitásbeli pluszt nem vélek felfedezni az itthonwin10-ben a munkahelyi win7-hez képest.
Ma viszont észrvettem egyet. Színes lett az áruház ikonja
A DX12 egyelőre nem egy nagyonnagy áttörés, én azt feltételezem, ebben benne van az is, hogy a játékfejlesztők nem akarják a win7-es felhasználótábort sem elveszíteni. -
Goldberg03
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor majd valahogy megszokom.
A képnéző jó lett, de nem tudom beállítani, hogy alapból azzal nyissa meg a képeket. Hiába próbálom a társítással utána kiválasztva a programot, nem ajánlja fel, hogy mindig azzal nyissa majd az ilyen fájlokat.
Tud rá valaki megoldást? -
Doky586
félisten
Ha elég az 1db is akkor nyilván a 12. láb..
Azért a felvágás, mert az egy konyhakéssel (v barkács-szikével) is megoldható, egy gombostűvel és egy multiméterrel kimérhető melyik kábel melyik (de lehet hogy szabványos szineik vannak) és mindenkinél van otthon szigetelőszalag is.. A tüskekitörés ha nem sikerül (félbetörik a tüske v elgörbíted a többit) akkor jobbik esetben kidobhatod a kábelt, de ha előtte súlyzóztál és elgörbült, félbetört tüskékkel bedugod az alaplapba...
-
quailstorm
félisten
A gépet se látja, ez a gond. Rámegyek, hogy hálózat és nem listázza. A mellette lévő gép meg igen...
Vannak rendes megosztott mappák is, de pont azért van a windows useres bejelentkezés, mert kell minden.Amúgy ha be van kapcsolva a rejtett mappák megjelenítése, akkor látszik a rejtett megosztás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest