- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Olvasgattam, ezt találtam.
Igazatok van!
A Microsoft a töredezettségmentesítés és optimalizálás eszközt a Windows 8 operációs rendszerben vezette be, amely tárolóoptimalizáló funkciót is tartalmaz. SSD esetén a tárolóoptimalizáló végzi el a lemezoptimalizálási és lemeztisztítási feladatokat megadott időközönként tétlen állapotban. Ez az eljárás eltér a hagyományos töredezettségmentesítéstől, és biztonságos SSD-k esetén is. -
-
pingwin92
aktív tag
Időközben már megcsináltam. Úgy ahogy te is mondtad.
Egyébként a Rufust is próbáltam; annak valami más baja volt, de azzal se ment.Viszont új probléma:
Már telepítek a pendrive-ról, de a kiszemelt partícióra nem engedi, mert azt mondja, hogy a lemez nem GPT stílusú.
Erre mi a megoldás? Formázzam az egészet, és akkor MBR legyen?
Ugyanezen HHD másik partícióján - nem sok, és egyébként bármikor pótolható - adat van, úgyhogy végül is nem baj, ha le kell törölni, de hátha van egyszerűbb megoldás is... -
SP4C3
veterán
Redditen találtam (egyébként úgy néz ki, hogy nem specifikus, mindenhol mást írnak):
"I had this issue and it seems some others encountered the bug. What fixed it for me is going to settings, system, notifications, and turning off "show me tips about Windows." I believe that was the one causing problems, though I turned all of them off besides the app notifications. System processes went back down after a restart and haven't spiked since."
Settings > System > Notifications & Actions Notifications / Show me tips about windows OFF
-
-
yanna
addikt
-
gyulaszu
senior tag
Köszönöm szépen, sokat segítettél.
Közben "találtam" egy már nem használt felhasználói fiókot, amely törlése után felszabadult egy adag.
Most még van az "Egyéb" alatt 8,48 GB, amit ha kibontok, akkor alatta csak kb. 150 MB-nyi fájl van felsorolva.
Erre van még ötleted, hogy mi lehet? -
Tehát vannak jó megoldások -- akkor most magyarázza el valaki, hogy erre mégis miért nem képes a Microsoft, hogy a saját termékében, amit nála jobban senki nem ismerhet, működtessen egy hatékony telepítésmonitorozó / eltávolító programot, amitől maga a termék (Windows) is jobb lesz!
MaCS
-
Dhampir
félisten
Erről a jó öreg XP-AntiSpy ugrott be.
-
andrasferenc
tag
Nálam is a SoftwareDistribution/download mappában nekem is ott vannak a fájlok, amit nem töröl le a lemezkarbantartáskor. Lehet, ez egy sajátossága a WIN10-nek. Elképzelhető, az is, hogy egy idő után törli csak le, vagyis időzáras, de ezt mint laikus mondhatom.
Szerintem, nem tanácsos belenyúlni abba a mappába. -
törölt tag
Az áruházas probléma megoldódott a linken lévő megoldással. Köszi.
Más.
Amitől viszont idegbajt kaptam, hogy az addig automatikusan bejelentkező fiók a OneDrive-ra történt regisztráció (és az ehhez tartozó MSN-fiók létrehozása) után email-címmel és jelszóval való bejelentkezést kér. Mi a f.szért? Miért nem tartja meg az addigi beállítást és lép be automatikusan? Hülyék vannak Redmondban? Majd a saját gépre való belépés után bejelentkezik a júzer a fiókba, ha akar. Ráadásul természetesen nem jegyeztem meg a jelszót (én csináltam), de nem is megjegyezhető, de a bejelentkező képernyőről való újraindítás után fast start-ol, nem teljes reboot-ot, így LiveUSB-vel sem tudtam megnézni a jelszót, mert nem csatolható fel a partíció. Így másik gépről kellett új jelszót csinálni. Nagyon B+ az MS! -
-
törölt tag
Az eszközkezelő látja, működik is, de légvonalban <10 m távolságból, két egyszerű téglafal és egy fafödém túl nagy sokszor falat neki, míg egy fallal messzebb a mobilom és a laptopom izmosabban wifizik. Bár néha az Acer is megtáltosodik, és úgy tesz, mintha jó lenne.
W8.1 volt rajta, az még csak nem is látta a kártyát. Emiatt januárban vitték Prágába szervizelni, de úgy küldték vissza, hogy semmi baja. De a wifi drivert feltuszkolták rá. Az egyik Acer boltban mondták, hogy ezeket már W10-zel adták ki, azzal lesz csak jó. Hát azzal sem az. Nyilván újra szerviz lesz.
De a Bolt egy más kérdés, a lényeg igazából az volt. Miért nem települ semmi onnan?Különben meg ma volt egy érdekes tapasztalat. Letöltöttem egy pdf-et, ráduplakatt, de nem megnyitotta a már rég fent lévő Acrobat Readerrel, hanem válasszak alkalmazást, blablabla. És a listában véletlenül sem volt a Reader.
Az Analyzerrel konkrétan azt szeretném, hogy legyen egy rögzítése a hullámzó teljesítménynek, a szakadozásnak, hogy legyen mit küldeni az Acernek. Vagy ilyesmi.
-
Pala
veterán
Csak aztán nehogy egyszercsak mégis frissüljön valami driver, mert láttam rá számos példát sajna. A Show&Hide eszközzel csak egy aktuális driver-frissítést tiltasz le, de ha kijön egy újabb, az megint felmászik (és akkor szépen megint rollback, elrejtés, stb.).
Ha viszont Group Policy Editorban tiltod, akkor az égvilágon semmi nem fog frissülni, sőt még te sem tudsz manuálisan frissíteni (ilyenkor átmenetileg ki kell kapcsolni a policy-t).
-
Pala
veterán
Na ez az, ami nem működik.
Itt egy jobb. (Pro és Enterprise verzióknál tökéletes.)
Viszont Home Editionről van szó, ott nem tudom, mi a pálya.
-
westlake
félisten
Persze, hogy tudok, de most nem ez a lénye. Kiadnak számtalan "friss" ISO-t, ami nem is friss. Értelmetlen. Mint ahogy az is, hogy hónapról-hónapra majdnem ugyanaz a ~700MB-os update töltődik le a WU-n keresztül. Mintha valami startup-ról lenne szó, akik 2 hete kezdtek el programozni.
-
westlake
félisten
Igen, jól érted. Pont az a gondom, hogy nem friss. És sosem volt friss.
Nincs olyan, hogy friss ISO. Valójában nincs. Nyilván valamit csinálnak velük, de az nem tudom, hogy mit. Azért is írtam, hogy felesleges, mivel senki nem nyer vele semmit! Új ISO, ennek ellenére az első WU futtatás után már töltődik az említett 700MB-nyi frissítés. Az a frissítés, amit 10-én publikáltak. Azt mondjuk értem, hogy április 27-én készítették ekezet az ISO-kat, de akkor meg már egy ideje volt 10586.218. Szóval valaki elmagyarázhatná már végre ezt a MS-os gondolkodást.Mint ahogy azt sem értem, hogy a MCT-t miért hivják egy bizonyos verziónak, amikor nem az.
-
krealon
veterán
"Én csináltam egy ilyen .bat fájlt ezzel a tartalommal mikor a laptopom atom lassan indult, azóta is használom.
@echo off
del /s /f /q c:\windows\temp\*.*
rd /s /q c:\windows\temp
md c:\windows\temp"Az otlet kivalo, de a megvalositas nem annyira, tekinteve, hogy a Windows\TEMP konyvtar egyedi hozzaferesi jogait (ACL) nem allitod vissza. Anelkul pedig a szulokonyvtar jogai oroklodnek, ami egyertelmuen biztonsagi problemakat okoz.
C:\>cacls C:\Windows\Temp
C:\Windows\Temp BUILTIN\Users:(CI)(special access:)
SYNCHRONIZE
FILE_WRITE_DATA
FILE_APPEND_DATA
FILE_EXECUTE
BUILTIN\Administrators:F
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)F
NT AUTHORITY\SYSTEM:F
NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)F
CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)F
C:\>cacls C:\Windows
C:\Windows NT SERVICE\TrustedInstaller:F
NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)F
NT AUTHORITY\SYSTEM:C
NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)F
BUILTIN\Administrators:C
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)F
BUILTIN\Users:R
BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(special access:)
GENERIC_READ
GENERIC_EXECUTE
CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)F
C:\>Szerk:
Ooops eltevesztettem a forumot. A kijelenteseim igy is igazak, viszont a fenti ACL lista Windows 7-bol szarmazik. -
current
tag
Igen, először azt hittem, megtaláltam, de aztán mégsem az volt, na most megyek és végigolvasom akkor az egészet.
Igen, megvan, köszönöm, de ha már itt vagyok, abban tudna valaki segíteni, hogy a sajátgép mappa megnyitásakor csak a hdd-k látszódjanak? Az Asztal, Dokumentumok, Képek, stb... mappák ne, köszönöm!
-
ot93
senior tag
Köszi, meg is van...
8GB ram és ssd esetén mennyi az ajánlott? vagy hagyjam meg automatikuson?
amúgy azt írja, hogy jelenleg lefoglalt 1280 MB [link] miközben win7 esetén valami 8 Gb volt a win által beállított ha jól emlékszem... ez így jó?
illetve dxdiag-ban ezt szerepel: [link]. Ez most akkor hogyan van? -
edeleny
őstag
Megtörtént!
Mint írtam kb 20 giga volt a Windows old mappa.
120 gigás SSD-n van a rendszer.
Szabad terület 32 giga. A rendszerkarbantartó 23 gigányi fájlt törölt, közöttük kipucolta a Windows.Old mappát is.
Ezek után lett 37 giga szabad helyem!Most én vagyok hülye a matekhoz (32 + 23 = 37) , vagy a májkroszoft hülye hozzá!!
-
vlevi
nagyúr
Mégis lehet majd ingyen frissíteni a Windows 10-re július után is
Mint azt már tegnap megírtuk, a Microsoft a héten hivatalosan is megerősítette, hogy a Windows 10 jól ismert, ingyenes frissítési lehetősége csak július végéig fog élni. A cég azonban pénteken egy ...Már megint folytatódik a pontatlan megfogalmazások utáni magyarázkodás. Most arról van szó, hogy "Ezek azok a felhasználók lesznek, akik a rendszereket csak azok ún. kisegítő lehetőségeivel tudják kezelni,"
-
AthlonXP
őstag
Ezt én is tudom, csak sajna van egy kis gond ezzel.
Mivel haverom gépe, amihez volt neki ez a Win 7, beöglött, így most összeraktam neki egy másik használható gépet.
Erre ugye feltettem az ő 7-esét, aminek a kódját ugye már nem fogadja el a telepítő, hisz azt egy másik gépen már felhasználta ( ami bedöglött ).
Na most ezek után én ezt a 7-est úgy tudtam aktiválni, hogy felhívtam az ingyenes MS számot, ami az aktiválás résznél van megava, majd ott beaktiváltam a Win 7-et.
Így ez a rész letudva.
Viszont a Win 10 ugye továbbra sem lesz aktív, hiszen ezzel a kulccsal nem lehet aktiválni, a mostani aktivált Windowshoz meg ugye nincs kúlcs, a fentebb leírt dolgok miatt...
Szóval nem marad más csak a szarakodás a Win 7 frissítőjével!
Hihetetlen amúgy, hogy most se talált még semmit ez a szar!
Oké, hogy most már az MS parkoló pályára küldte a 7-est is, de azért bizonyos szintű támogatás még mindig van hozzá tőlük, így elvárható lenne, hogy találjon frissítéseket a rendszer.
Ott van az a szutyok ezer éves XP, bármikor felrakom egy régebbi gépemre, keresés után fél órával már telepíti a frissítéseket! Ez meg kínlódik itt nekem ár 10-en órája! Vicc az egész!Órák óta ez a kép fogad az asztalon és innen sehova tovább! :
Amúgy annak a pár frissítésnek a nevét be lehetne írni a topik összefoglalóba.
Biztos lesz még pár olyan hülye mint én, akinek jól jönne majd később! -
zimi1991
aktív tag
Sajnos nem írt rá semmi különösebbet csak 2-300 megát...
Viszont warez veriós op rendszernél is ezeket használtam majd 2 hónapig és nem volt gond!
Igaz, hogy azóta a win10 home-ból pro lett...úgy tűnik ,hogy az utorrent a ludas, de ha leállítok mindent akkor is 2,2gb a ram használat -
zimi1991
aktív tag
Szia!
Felesleges képet tennem
Mindjárt a feladat kezelőt meg az erőforrás figyelőt lestem meg és egyikben sem láttam kiemelkedő ram használatot...
8gb ram pluszt evett a rendszer ám most megtudtam szüntetni azzal, hogy el távolítottam a Teamviewer nevű szoftvert és a utorrentett...
A hibát viszont ott követtem el, hogy egyszerre töröltem mind2-őt és most nem tudom melyik okozta -
diegho
nagyúr
Köszi!
Pont ezt akartam így megcsinálni ma, mondván egy próbát megér és akkor nem kell újratelepíteni semmit, minden adat megmarad.
A Pro-ra amúgy azért van szükség, mert a Home valamiért 5 gépes hálózaton az egyik gépre (amelyik utoljára indul el) állandóan "nem lehet csatlakozni a csoport házirend szolgáltatáshoz" hibaüzenetet dobál, olyan, mintha nem engedne 4-nél több Home-ot ugyanarra a hálóra rendesen, ráadásul gpedit.msc sincsen benne, a Pro ra frissülés pedig gépenként 8500 pénzért történik most, ami úgy gondolom megéri.
-
jeni
félisten
igen olvastam,hogy újra telepítés nélkül akarja megoldani az aktiválást amin most a Win 10 home van azt szeretné win 10 Pro váltani legális kóddal ami egy Win 7 Pro
a dilema az,hogy a Win 10 Home serial kóddal mi lesz? ha mégis sikeresen tud váltani valamilyen módon egy legális Win 7 Pro kóddal ezt hogyan teheti meg?
nekem biztosan kusza lenne,egy Win 10 Home-ról váltva Win 10 Pro-ra frissítve,mit is csinál majd a gépem utána?
én gyorsabban megcsinálnám a tiszta telepítést,mint a rendszeren belüli váltást.
a rendszer letölti a frissítéseket ,a különbségeket hozzá mely a két változat közt van? vagy elölről kell telepíteni újra?
-
jeni
félisten
nem azt írtam?
nézd meg jobban.
ha Win7 Pro aktiválva van a kulccsal akkor utána a Win 10 Pro-nál nem kel semmit aktiválni,onnantól automatikusan megjegyzi és aktiválás ügyben onnantól nem is kell vele foglalkoznia.
én azt nem tudom,hogy egy gépen eltérő két rendszer esetén mi a szitu? a Microsoft oldalán van ilyen lehetőség,hogy más csomagra is lehet váltani azok megvásárlásával,ennek kell utána néznie előbb.
én is azt tartanám előnynősnek ha Win 7 Pro tisztán és tegye fel azokat a programokat melyeket a Win 10 Home rendszeren használt.
-
-
Habugi
addikt
Magam sem írhattam volna szebben..
Nem értem egyébként, egymást közt szóba került a felesleges szolgáltatások kilövögetése, szóval sem lettek említve vagy kritizálva azok akiket nem zavar/hagyják hogy ~két tucat felesleges dolog fusson a gépen de mégis esőtánccá avanzsált ez a fajta hozzáállás..
Nálam egyébként így néz ki a történet, boot után ebből leszámolandó a torrent kliens, PE..
Semmiféle erre dedikált 3rd party softvert nem használok, services.msc, msconfig, ccleaner.., utóbbi is csak azért mert az msconfigban látható/található automatikus indításban nem mindig látszik minden.
Plusz ugye Win szoltgáltatások be/kikapcs része..
~4-5év Win7 használat mellett tanultam meg miket lehet szemrebbenés nélkül kikapcsolni mert a felhasználók 99.9%-a az életben nem használja őket, mégis hajlamosak konstans mód futni és/vagy adatforgalmat generálni, ahol a fene tudja mit küldözgetnek/fogadnak.Az asztalra/ikonokra vonatkozó tippeket köszönöm, kicsit megnyugodtam hogy nem csak egy nálam jelenlévő hiba, az mondjuk szerintem kimeríti a dráma fogalmát hogy egy lassan 1éves "op.rendszeren" ott tartasz hogy nem használsz parancsikonokat mert ilyen állapotban van..
Az említett alkalmazásra ránézek majd, örök hála!
-
jeni
félisten
A másik,hogy ha elsőre egy 4GB memóriás 64bites támogatású gépre rakom fel a 64bites rendszert,sikeres telepítés után,meg kiveszem az egyik 2GB ramot és beteszek egy 512MB-t akkor lesz nekem 2,5GB memóriás gépem. Tudtommal el kell indulnia ebben az esetben is,rosszabb esetben lassabban mennek majd a dolgok.
DonMarco
Az írás során teljesen mindegy,hogy egy 32/64 bites progit írsz ki a lemezre vagy sem bármely 32 vagy 64 bites rendszerű o.p. rendszer alatt! Mivel digitálisan mennek át az adatok így a másolat is azonos lesz. Amiben lesz eltérés az írás minősége vagy,hogy milyen lemezre és milyen íróval írod ki! Ebben lehet eltérésed.
-
-
A frissítés a háttérbe lefutott, de már nem tudtam mi van a géppel kb nulla reakciója volt minden egér kattintásra. Hardverhibára gyanakodva kinyomtam a tápkapcsolóval a gépet. Újraindításkor lepődtem meg hogy "frissítést telepitettünk"! Innentől ezt továbbra is laggolós windows élmény követte. Frissítés eltávolít, hurrá optimizmus. Nekem az hülyítette be szerintem hogy a magyar nyelvű windowst angolra váltottam egy ideje. Visszaállítottam magyar nyelvre, majd újra leszedtem ezt a frissítést, lekopogom most jó, stabil.
-
sz.j
nagyúr
AOMEI szerint nálam egészen mások a partíciók méretei ...482MB, 260MB, 128MB és plusz a C
Ha a nálam lévők a rosszak, akkor ebből előbb vagy utóbb reinstall lesz (win10 tiszta telepítés) .... -
ksanc
őstag
Jaja, gondoltam, hogy ilyesmiről van szó, köszi. Csak furcsa volt így elsőnek.
Viszont annak baromira örülök, hogy úgy tűnik, sikerült végre megoldani rendesen, hogy ha egy vinyót átteszek egy másik gépbe, akkor a rendszer azon is elindul legalább annyira, hogy az új hardverelemeket telepíteni lehessen. Eddig vagy mák volt, vagy varázsolni kellett, vagy újratelepíteni.
Az egyik vinyón ott figyel a Win7 is, azzal indítva simán folyamatos reboot van, a Win10 gond nélkül ment a másik hardveren is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest