- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Yettel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #96133 üzenetére
A HP kimeríti az ipari hulladék fogalmát legalábbis a PAVILION kategóriája, de az üzleti is ilyen hulladék azt nem gondoltam volna.
Ha noti akor dell vagy régen Sony Vaio, és szerintem az olcsó kategóriában az Acer is jó - legalább nem néznek hülyének hogy szart adjanak sok pénzért hanem átlag gépet adnak nem sok pénzért.
-
válasz
svgyula #95143 üzenetére
Amennyire én tudom, a fast startup csak a kernelre és a driverekre vonatkozik, a fiókodból kiléptet, és az appokat is bezárja. Pont az a lényege, hogy egy olyan állapotban hibernáljon, mintha csak elindítottad volna a gépet, de még nem jelentkeztél volna be sehová. Szerintem ez a funkció nem állít vissza semmit.
De a problémám megoldódott már, köszönöm. Windowsban kerestem, mi lehet az oka, nem tudtam róla, hogy a FF is csinál ilyet. -
válasz
svgyula #95055 üzenetére
Zzzzz, gyula ezt nem kellett volna, en ugyanigy jartam el de ezzel az otleteddel, amit kozkinccse is tettel, kituno lehetosegre hivtad fel a figyelmet pl a nemreg ideszabadult 2 forumtarsnak is...
Bar bizzunk benne hogy onjelolt ''zsenik" nem fognak tudni elni az otleteddel mert nem is tudjak mi az a "livelinuksz". -
mpo
veterán
válasz
svgyula #95038 üzenetére
Ezen sírni is lehetne.
A hittérítő öregasszonyoknak, akik becsöngetnek vagy az utcán állítanak meg, már van működő válaszom:
Én jártam iskolába.
----------
Szándékosan nem frissítettem kézzel, megvártam az updatet, ma végre megfrissült a gépem (Home) 1803-ról 1809-re, 17763.316.
Két régebbi laptop előbb megkapta (Sony VAIO és a barátomé egy ALDI-ból származó), mint a 3 éves desktopom.
Nem érdekes, hogy mindhárom működik gond nélkül? -
wanted5
őstag
válasz
svgyula #94834 üzenetére
Úgy néz ki megoldódni látszik a probléma, bár nem akarom elkiabálni. Ráengedtem a Dell driver telepítő, frissítő alkalmazását, ezt javasolja a gyártó is. Igaz nem szeretem az ilyen programokat, de ötlet hiányában úgy voltam vele miért ne, max ha valamit nagyon elbasz újrahúzom a rendszert. Szóval lefrissített mindent amit a windows felrakott és most úgy tűnik normalizálódtak a dolgok. 2-2,5 GB-ot használ a rendszer, nem megy indokolatlanul fel.
Ebből én arra következtetek, hogy a windows update volt a ludas. Valamilyen hibás drivert rakott fel.
@redband: 2000 forint körül bármilyen tech boltban veszel 8 GB-os pendrive-ot, nem hiszem, hogy annyit nem ér meg neked, hogy bármikor kéznél legyen egy telepítő. Egyszer megcsinálod és kb elfelejted. Nekem pl külön van egy win telepítőnek, külön live linuxnak, hasznos programoknak stb. Nem egy vagyon...
-
ddmb
aktív tag
válasz
svgyula #94807 üzenetére
Van egerem gyárban és otthon is.. de nincs touchpad fóbiám és szeretem használni. Nehogy már 2019-ben csak azért ne használjam a touchpadomat mert trehány az admin, telibeszarja az egészet. Az egérmutató sebessége is lassú touchpadnál, nemcsak a scrollal van baj.
@uriember -- valahogy el lehet csípni az installert? Most nincs kéznél másik win10, majd lehet ma felnyomok egyet virtuális gépre
@zolee001 -- másik user nem járható út
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #94697 üzenetére
Tisztában vagyok a FAT32 korlátaival. Tudod jól, hogy Androidban viszonylag otthon vagyok. Ha a telód kezeli az exFAT -ot, akkor mázlid van. De, ez nem törvényszerű, mert a támogatás nem OS, hanem kernel szintű. Van olyan gyártó, amelyik beépíti, van, amelyik nem. Ugyanez a szitu az NTFS -sel is. Jelenleg a tabletemben és a telómban is van egy-egy 128GB -os mikroSD, valamint van még egy, szintén 128 -as, Samsung Duos pendrive -om. Mindhármat FAT32 -re formáztam. egyikkel sincs gond, évek óta működnek. A pendrive volt már csatlakoztatva számtalan Androidos, Wines, Linuxos eszközhöz, TV -hez, médialejátszóhoz és mindegyik kezelte.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #94649 üzenetére
"milyen szép is lenne"
Hááát .... A telóm egy éve jelzi az Oreot, de abban semmi sincs, ami nekem hiányzik a Nugátból. Ami jó, azt nem kell megjavítani, csak hagyni, hogy tegye a dolgát.tordatibi:
Nem "tartok" Windows -t. Vettem egy miniPC -t, fixen beépített, 64GB -os eMMC -vel, amin gyárilag telepítve volt egy legális Win10. Letörölhetném, de van benne két bővítőhely, ami nekem elég a Puppyhoz, meg az Androidhoz.
Sem a Puppy, sem az Android nem erőszakolja a frissítéseit. Csak a Win. -
movax
őstag
válasz
svgyula #94491 üzenetére
Kicsit visza kéne venni az arcból és a hangnemből, okés?
Olvasgass vissza, nézd meg, milyen problémákba futnak bele/idéznek elő az emberek, olyasmik is előfordulnak, amiről te, a telepítőzseni álmodni se mersz. Az az alapmutatvány, amikor az ssd-t beteszik a primary hdd mellé, majd megpróbálnak rá windowst telepíteni.
"Ha tudsz olvasni ezekre nincs szükség! Értelmezni kell és nem csak nyomkodni a gombokat. Vagy hagy a telepítést olyanra aki tudja értelmezni!"
Ne nekem mondd, bmeg, hanem nekik! Egyre többen nyomkodják a gombokat anélkül, hogy előtte olvasnának! Odateszik az addigi rendszerpartíciót tartalmazó korábbi hddjüket a telepítendő üres ssd mellé és csodálkoznak, hogy gáz van.
"Hallottál már a laptopról ugye? Na most egy telepítéshez az ilyen lehúzogatós művelet kb fél óra és 40db csavar. Ezek eltávolítása után lehet mentesíteni a második meghajtótól. Szerinted ki az az elmebeteg aki szétburítja a gépet?"
Tessék?? Hogy tudsz egy átlag laptopba egy ssd-t tenni a meglévő hdd MELLÉ? Te miről beszélsz, ne haragudj?
"DE mint írtam is hiába húzod le ha az előző telepítések során keletkezett particiókat nem takarítod le! Amint visszadugod problémázni fog az indításnál."
Olvasni szoktál? Láttad, mit írtam korábban?
-
movax
őstag
válasz
svgyula #94488 üzenetére
Pont ezért ajánlatos a telepítés idejére lehúzni a drótról.
Meg hogy a windowsnak véletlenül se jusszon eszébe odatenni bármit is a telepítés során. Ez a legbiztosabb megoldás, ha több tárolónk van. Utána aztán, miután felment az új rendszer és minden szépen működik, vissza lehet dugni és ránézni egy particióeditorral.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
svgyula #94094 üzenetére
Egy Dell Latitude E6520-ról van szó, 7-8 éves laptop. Az akku normális állapotban van, már vesztett a kapacitásából, de nincs vele baja a Dell gyári programjának sem. Érdemes a további nyomozás érdekében egy ideig akku nélkül használni? Nem kritikus, ha emiatt áramszünet esetén leáll.
-
olbaidhun
őstag
válasz
svgyula #92906 üzenetére
Köszi a segítséget. Azzal, hogy alaposan körbe jártam a számos hibalehetőséget és reális választ, úgy érzem több tucat sebből vérzik a 1809 vagy újabb kiadás egyes hardvereken. Nem kell c2d re gondolni! 2-3-5-6gen i7 és i5 ről olvastam többnyire.
Megoldás 1803 verzió legyen fent, biztonsági okokból (használhatatlan pc) pedig tiltani kell a frissítést.
Pl ez korrekt
https://greatis.com/blog/stopupdates10Remélem másnak is segít, mert ezek a legjobb opciók:
- kivárni egy stabilabb upgrade csomagot
- vagy win7 -
net84
őstag
válasz
svgyula #92808 üzenetére
Ez sem segitett igazan.
Ha belepek a lokalis rendszergazdaval (vagy barmely mar meglevo user profillal), csak 1 billentyuzet kiosztas van es az jo. Amint belepek egy "uj" juzerrel, egybol 2 kiosztas van es a QWERTY-re all at.
Ujratelepites nelkul nem lehet kiutni a win-t ugy, hogy a nyelvi es teruleti beallitasokat ujrakerje? -
vlevi
nagyúr
válasz
svgyula #91706 üzenetére
"Ó! Azt nem felejtetem el! Én soha nem hagyok elmentetlen dolgot nyitva"
Én sem. De amikor kihúzok egy pendrive-t, vagy telefont az USB-ből, akkor nem számítok arra, hogy lefagy a teljes USB alrendszer, és nem lesz más lehetőségem, mint bemászni a gép alá, vagy pedig kihúzni a konnektorból. -
-
Puma K
nagyúr
válasz
svgyula #90634 üzenetére
Hohó, állj.
"Ha elkezded csere-berélni a kártyákat akkor igencsak fals eredményeket kapsz."
Nem VGA-t, videokártyát, hardver-t fogok cserélni, hanem driver-t, szoftvert avagy vezérlőprogramot.
Egy DDU a VGA cserénél bőven elég amit (#90635) Geth is említett. Az viszont más téma, hogy egy Windows telepítés pendriveról hamar megvan.
Hasonló mérést szeretnék csinálni:
Nvidia Nerfing 10-Series With New Drivers?... Nope - videó
Különböző benchmark-okban és játékokban.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
svgyula #90293 üzenetére
Registrybol lop adatot az MS?
Na hagyjal mar. Nagyon kevered a dolgokat es olyannal probalod magyarazni aminek nagyon nincs koze hozza. Megmutatnad melyik reszeben tarol szemelyes adatot? Megmutatnad mit visz el belole? Vagy csak megint ide kellett rangatni egy szalmababot mert elfogytak az ervek? Rohadtul nem erdekel hogy egy 3rd party program uninstallere nem takarit rendesen, nem az a megoldas hogy egy masik 3rd partyt raeresztesz hanem jelzed a gyartonal, hogy ez bizony szar irjatok rendes termeket. Ja hogy szarnak ra...
Azert szolok be, mert hulyegeket terjesztenek itt. Rengeteg hulyeseget es mindegyik 10 evre visszanyulo rossz beidegzodesekbol fakad. Es tudod mi a legszomorubb? Hogy ezeket sokan eladjak ugy, hogy szakertelembol csinaljak es hianyzik a tudas mogule. Ez a kirohanas ekes pelda volt. Tibit azert ugattam le, mert buszken vallalja a barmolast es el is ismeri hogy nem ert hozza.
Elhiszem hogy faj a stilusom, nekem meg a barbarizmus. Tanacsadasbol elek, nagyon nagyon sok hulyeseget latok ipari kornyezetben es mindegyiket otthonrol hozzak az adminok, forumrol olvasva.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
svgyula #90110 üzenetére
Ne ajánlgassuk a ccleaner-t többet árt mint használ.
Remélem jól értettem és ez a gond"Kikapcsolom a számítógépet, és a be nem zárt programok fogadnak induláskor." - áhá, ez by design.
Ha így kapcsolsz ki akkor nem indul újra: shutdown -t 0 -s
-
Döglött Róka
veterán
válasz
svgyula #89803 üzenetére
Ez teljesen mas tema. A bugcheck okarol volt szo. Az os pont ugyanugy allitja le a gepet mint a hybrid shutdown elott. Windows 7 idejen is aram alatt volt. Hybrid shutdown = Kernel hibernalas azaz mentese diszkre. Nem memoriaba.
Hardvercserenel aramtalanitunk ez meg Pentium 2 idejen is igy volt.
Szoval, baromsag. Ha nem ismeritek az OS mukodeset akkor ne terjesszetek marhasagokat.
-
nubreed
veterán
válasz
svgyula #89521 üzenetére
CPU-n Alpenföhn Brocken 3 van és Artcic MX2 a paszta, frissen rátéve ugye, 28-30 fok körül van a cpu, BIOSban ez látszik, szerintem ez teljesne normális, semmiylen észvesztően meleg nincsen. A GPU -t nem rég pasztáztam újra, mert nyáron nagyon elkezdett melegedni, valószínűleg megadta magát a gyári paszta, de most már annak is tökéletesnek kell lennie. Az alaplaphoz adott SATA kábelt használom. Persze megpróbálhatom másikkal, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
-
steele80
senior tag
válasz
svgyula #88650 üzenetére
És az miért baj, ha az MS analizálja az adatokat? Mitől kell félni? Komolyan nem értem. Volt egy idióta áfa csaló ismerősöm. Az mindennap újratelepítette a gépét, mert meg volt győződve, hogy kémprogramokkal figyelik. Közben a telefonján pofázott mindent, amit persze le is hallgattak.
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #88375 üzenetére
Ezt a hozzáállást ki lehet még egészíteni azzal aki nem érti miért fossa össze magát a Windows hiszen ő mindent driver-t leszedett manuálisan és telepítette is manuálisan.
Persze ha hagyta volna a Windows által felpakolt driver-ekkel működni a gépet akkor semmi gondja nem lenne.
-
Elar
senior tag
válasz
svgyula #88108 üzenetére
Ezt megint csak nem teljesen értem
Igen tudom le kellett volna húzni a HDD-t. Szererncsére a napi 2-3 újralepítések (win 95) ideje lejárt és 2-3 évi 1 lett belőle. Kijöttem a gyakorlatból
Egyébként nem értem miért tette rá. A telepitőben töröltem az SSD egyik particióját és azt választottam kia telepítési helyre.
Én zat gyanítom egyszer régebben rátettem a kivett HDD-re egy win7-est és annak a nyomai maradtak hátra. Vagy nem tudom. De nem is érdekel. Probléma megolva és nem ez a kérdés mostnfo - fájlokhoz társított jegyzettömb az eltelt mondjuk 10 évben soha nem okozott problémát.
De akkor az srt fájlhoz miért nem menti el? -
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #87531 üzenetére
Az igazi adatgyűjtést nem valamelyik site, felhasználói program, operációs rendszer végzi, hanem az egyes szolgálatoknál, államoknál működtetett MI amely a sitok millióiból, milliárdjaiból (big data) kiveszi az infót és rendszerezi valamilyen szempontból. Így szinte mindenkiről mindent tudnak. Végül is erre céloztál...
-
Fishor
senior tag
válasz
svgyula #87278 üzenetére
A hátsó usb 3.0-ba gyors a pendrive, szóval tényleg az előlapival van valami gond. Ez win 10 nél külön driverrel megy, és így lehet hogy az előlapi valahogy driveresen vagy egyéb módon le lett korlátozva a win 10 által, vagy a portnak lett baja? Bár ha port gond, akkor nem kéne egyáltalán működnie, nem?
Üdv: Fishor
-
törölt tag
válasz
svgyula #87152 üzenetére
Tájékozódj, olvass tele a windows10 subreddit sztorikkal. Akinél gáz volt a frissítés során nincs benne a windows.old mappában sem a cucc. Nem véletlenül állította le a Microsoft a frissítést. Ahogy feedback hub-on jelezték hónapokkal ezelőtt a hibát. Ha nem volt backup csak data recovery szoftverrel van esély visszahozni.
-
törölt tag
válasz
svgyula #87152 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mi is történt, mivel én tiszta telepítést csináltam.
Így részemről feltételes módban írom, hogy valóban elképzelhető hogy 1-2 script nem tudod valami miatt lefutni, és az a következménye, hogy nem másolja vissza az old-ból. De ha ilyen egyszerű lenne a megoldás, akkor ezt elég könnyen lehetne kezelni, hiszen csak tájékoztatni kell a felhasználókat. illetve egy pár soros script ami megteszi utólag.Ez akár egy gyors update keretében is meg lehet oldani. Mint ahogy volt már rá példa, hogy a kiadás pillanatában, rögtön jött rá egy frissítés.. De szerintem itt picit többről szól a történet. Csak mert ha ez script nem futott le, akkor ki tudja még mi nem. Illetve hibásan futhat.
Az a helyzet, hogy minden jel arra mutat, hogy azzal a lépéssel, hogy visszavonta a letöltést, frissítést, a Microsoft igyekszik a lehető legjobb munkát kiadni a kezéből. Nekem ez jön le, hibáztunk, és mindent elkövetünk hogy javítsuk, és csökkentsük a kellemetlen helyzetbe kerülő ügyfelek számát. -
gduck
addikt
válasz
svgyula #87100 üzenetére
Oh, Én kérek elnézést itt mindenkitől, hogy a kitudja hányadik nagy Windows frissítés után elpattant bennem a cérna emiatt a dolog miatt
Ráadásul ez szerintetek így van rendjén...
Részemről a téma lezárva, további szép - rendszer visszaállítás nélküli - napot mindenkinek.
-
gduck
addikt
válasz
svgyula #87087 üzenetére
C64 FINAL Cartridge óta számolom, azzal már lehetett turkálni a memóriában is! Akkor kezdtem el gépi kódban programot írni, mert a BASIC túl lassú volt
Jah bocs, akkor pontosítok: 33
A KIKAPCSOLÁS meg ÉRTELMETLEN! Egy TÖRLÉS megmagyarázható lenne, de a KIKAPCSOLÁS NEM! "Védtelenné" teszik az átlag felhasználót!!!
-
törölt tag
válasz
svgyula #86883 üzenetére
Ha sok szemét beépülő kerül a böngésződbe valamit nem jól csinálsz. Next-next-finish módon program telepítéssel szoktak kéretlen extrák települni, adott program színvonalától is függ milyen mellékes cuccot raknának fel.
Hogy a registry nem takarítása percekre lassítaná a bootot talán a WinXP időkben népszerű szemlélet lehetett, Win10 esetén főleg SSD-vel nem állja meg a helyét. Gyári rendszert használok optimalizálók, registry takarítók nélkül és ugyanannyi idő a boot. Más gépekkel amelyekkel találkoztam döntő arányban azokkal volt gond, amelyek 3rd party programokkal nagyon karban voltak tartva.
-
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #86854 üzenetére
Hát ez az, tudatos user eleve készít külön adatpartíciót és oda pakolja a cuccukat, avagy külön fizikai meghajtóra. Ez a C-n tárolunk mindent, ráadásul biztonsági mentés nélkül, elég amatőr dolog... Ha esetleg újra kell telepíteni a rendszert, akkor pedig megint kellemes tud lenni, ha minden a C-re van pakolva. De akkor is, amikor le kellene menteni a rendszert egy lemezképfájlba, ahol a C-n szimplán maga az OS és a programok nem foglalnak sok tárhelyet, de tele van rakva X 10/100 GB adattal.
-
törölt tag
válasz
svgyula #86854 üzenetére
A
smiley a Microsoftnak jár, mert nem user tehet arról a Windows az alapértelmezett user könyvtárba beletúr egy frissítéssel és előfordulhat adatvesztés. User error az, ha semmilyen bizt. mentés nincs. Nálam nincs adat partíció, minden C:\User alatt a megfelelő dokumentumok, képek, letöltések mappákban ahogy a Microsoft megálmodta. Természetesen bizt. mentés külső HDD és felhőben van mindenről. Attól még néznék nagyokat egy hibás frissítés után eltűnnének fájlok akárhonnan. Mert azt vallom lehet hibázni UI dolgokban, lehet hibázni a sok millió hardver összeállításon a driverek és a rendszer és mélyre beépülő AV szoftverek nem mindig szeretik egymást, de adatvesztést okozni az egyik legnagyobb IT bűn.
(#86858) Imifej: SunSetScreen vagy flux, mindkettő több opcióval rendelkezik és megbízhatóan teszik a dolgukat
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
svgyula #86787 üzenetére
Ez a probléma, hogy a partíciókat látja, viszont a rajta levő adatokat már nem, amikor rádugom gépre, belassul az egész, bootmenüben is látszik a hdd, igazából az öcsém azt mondja sok minden nincs rajta (csak egy évnyi projektmunkája
) Én is a bootszektor sérülésére gyanakodtam, a formázás nálam is felmerült megoldásként, csak addig nem akartam elvégezni, amíg valakitől nem kérdezem meg, hogy van e lehetőség adatmentésre ebben az esetben.
WD lemezekkel 3 hónap alatt ez a második eset, kapott tőlem ajándékba egy ssd-t, mert amúgy angliában él.. -
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
válasz
svgyula #86212 üzenetére
Szia!
Igen, valamiféle Office volt rajta. Azt hiszem, hogy Office456, vagy Office 365 ? Nem is tudom már mi volt a száma, mert olyat addig nem láttam. Miféle lehet?
Na mindegy... Azt megpróbáltam letelepíteni és a tekintetben sikerült, hogy a Start menüben nem is létezik már és a gépen sem egyik Office program sem, de ezek szerint a kommented alapján valami csak maradhatott a registry-ben?
Hogyan lehet ezen felül eltávolítani, legyalulni a gépről?
köszi -
Zotya84
őstag
válasz
svgyula #86171 üzenetére
Ja, de alapesetben a sok setét az Asztalon tárol mindent. Én ezért annyival megsépekelem már Vista óta, hogy a User mappákat (amik ugye már csak parancsikonok alapesetben) átirányítom a másik meghajtóra, így a lemezkép visszaállítás, formázás-rátelepítés után is megmaradnak az adatok. Innen már nehéz adatot veszteni emberi hülyeségből – de azért vannak, akiknek így is sikerült már. Persze ez nem mentesít a backup létrehozásától...
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #86156 üzenetére
A rendszer-visszaállítás eleve nem destruktív a személyes fájlokra nézve! Ha biztonsági mentésből kell visszaállítani a rendszert és az adatok eleve másik partíción / fizikai lemezen voltak, akkor csak a rendszer visszaállítása azokat szintén nem babrálja. Akkor probléma, ha a rendszerpartícióra (C) volt mentve minden fontos adat, akkor íródnak felül a visszaállítás során. De ha eleve naprakész mentés van és azóta nem történt változás, akkor már az sem gond. Ha valaki esetleg annyira nem ért hozzá, akkor meg ja, hívja az "embert"....
-
gulyasa
őstag
válasz
svgyula #85535 üzenetére
Köszi, majd így próbálom.
Értem a burkolt utalást.A rejtett 499MB-os visszaállítási és a 99MB-os EFI partíciók törléséről írtál...
Viszont azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy az összes leírás, amit eddig találtam, mindenhol azt ajánlják, hogy (M.2) SSD-re telepítéskor ne legyen semmilyen más meghajtó (HDD vagy optikai) az alaplapra csatlakoztatva. Ez így akkor szintén csak túl van misztifikálva?
Másik kérdés, hogy mi a helyzet a klónozással?
Van ahol egyenesen nem ajánlják, máshol meg konkrét leírások, programok vannak a már HDD-re telepített Win10 SSD-re klónozásáról...
Most akkor melyik az "igaz"? -
janos666
nagyúr
válasz
svgyula #85341 üzenetére
Még sohasem cseréltél laptop fedélben kijelzőpanelt?
De amúgy tényleg elsiklottam felette (illetve először egy választ olvastam, és csak visszakövetkeztettem a kérdést), de ettől még általánosságban hasznos lehet a hozzászólásom, csak hamar és erősen beszűkül a vagy-vagy-vagy elágazások sora és marad az, hogy "ha nem cserélsz monitort...". -
koko52
nagyúr
válasz
svgyula #84792 üzenetére
Azért kapott ssd-t mert hdd-re gyanakodtam, hogy haldoklik de nem. Már migráltam (klónoztam nem másoltam) 4x céges gépet soha semmi gond nem volt. Ha lehúzom a hdd-t akkor is marad a probléma.Migrálás elött töredezettség mentesítve illetve takarítva volt minden. HD Sentinel szerint minden 100%-os.
-
mpo
veterán
válasz
svgyula #84676 üzenetére
Tökéletes a vérnyomásom, igaz még soha nem mérték.
Ehhez hasonló a kijelentés.
Ha nem keresel a gépen fertőzést, mert nincs mivel, akkor honnan tudod, hogy nincs rajta?
Erre gondoltam.Nem biztos, hogy pont így, de Murphy szerint, ha nincs vírus a gépeden, azt jelenti, hogy a te vírusirtód még nem ismeri.
-
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #84370 üzenetére
Ezt mondjuk én is tapasztaltam pl. 1803-nál, hogy mostanában a Defender, illetve az Antimalware Service Executable folyamat veszettül elkezdte pörgetni a CPU-t... Például böngészésnél, de van amikor egy sima fájlkezelőben ügyködésnél, vagy akár anélkül is, ami utóbbi pláne problémás. Nem ismeretlen jelenség amúgy, tele van vele a net. Példák: [link], [link]. Korábban elvileg nem csinálta nálam sem, lehet tényleg egy frissítés cseszte el és jó lenne, ha kijavítanák. Átmenetileg az érintett gépeken külső AV-t raktam fel, pl. EIS 11-et és annál megszűnt a CPU magas terhelése, fürgébb lett a rendszer. Amúgy különösebb gondom ezen + a fájlműveletek lassításán és pár fals riasztáson kívül nem volt a Defenderrel. Igaz ezek sem annyira elhanyagolhatók...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
svgyula #84372 üzenetére
Ha csak simán kikapcsoltam a realtime védelmet, attól nem lett jobb.
Attól jött rendbe a gép, hogy lecseréltem a defendert egy free antivirusra, vagyis telepítettem egy free-t és akkor a defendert a win 10 elküldte aludni.
Photoshop start 30 sec vs 5-10 sec, azért nem mindegy.(#84371) eventus
Én sem, az antivirus fogja neked is nagy valószínűséggel.Az ESET nek az internet security ja és a mailwerbytes premium esetleg összeakadhat, ez okozhat lassulást
-
eventus
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest