Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz svgyula #94697 üzenetére
Tisztában vagyok a FAT32 korlátaival. Tudod jól, hogy Androidban viszonylag otthon vagyok. Ha a telód kezeli az exFAT -ot, akkor mázlid van. De, ez nem törvényszerű, mert a támogatás nem OS, hanem kernel szintű. Van olyan gyártó, amelyik beépíti, van, amelyik nem. Ugyanez a szitu az NTFS -sel is. Jelenleg a tabletemben és a telómban is van egy-egy 128GB -os mikroSD, valamint van még egy, szintén 128 -as, Samsung Duos pendrive -om. Mindhármat FAT32 -re formáztam. egyikkel sincs gond, évek óta működnek. A pendrive volt már csatlakoztatva számtalan Androidos, Wines, Linuxos eszközhöz, TV -hez, médialejátszóhoz és mindegyik kezelte.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94681 üzenetére
A FAT32 max. partíciómérete 2TB. Nem logikus a 32GB -os korlátozás. Az exFAT szükségtelen, ha nem akarunk 4GB -nál nagyobb fájlokat tárolni. Ráadásul nem olyan széles az eszköztámogatottsága, mint a FAT32 -nek. Pl. sok Androidos eszköz nem kezeli az exFAT -ot.
A szembeállítással arra utaltam, hogy a 32GB feletti FAT32 -nek semmilyen negatív hatása nincs, mégsem engedi, az NTFS -nek viszont van, mégis engedi.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94678 üzenetére
Ennek majd utánanézek. Szóval, FAT32 -re nem hajlandó, de naplózó NTFS -re símán leformázna egy pendrive -ot. Nem tűnik logikusnak.
-
Somatom
veterán
válasz zolee001 #94675 üzenetére
Tudod, egy OS azért van, hogy kiszolgáljon és nem azért, hogy korlátozzon, vagy felülbíráljon. Linux alatt a Gparted -nek nincsenek aggályai egy SSD FAT32 -re formázásával. Ha egy 128GB -os pendrive -nál lehet alapértelmezett a FAT32, akkor egy 128GB -os SSD -nél sem lehet probléma. Mellesleg, több, mint két éve megy gond nélkül a Remix egy ugyanilyen, FAT32 -re formázott SSD -n.
King Unique:
A fentiekből látható, hogy nem a méret a problémája, mert egy 128 -as pen -t símán leformáz.
A Remix telepítője valóban katasztrófa.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94673 üzenetére
A pendrive -ra telepítéssel nincs gond, de pl. egy SSD -re telepítés már nem olyan egyszerű. A saját tool -ját nem lehet használni, mert nem hajlandó a bootloaderét arra a meghajtóra tenni. Minden áron belerondítja a Wines meghajtó MBR -jébe. Azt csak pendrive -os telepítésnél teszi a pen MBR -jébe. Ahhoz viszont fat32 -kell. Az ostoba Win viszont nem hajlandó egy SSD -t FAT32 -re formázni. Hab a tortán, hogy a Wines tool akkor sem hajlandó pendrive -os telepítést csinálni, ha USB -n dugom rá az SSD -t. A Linux loader szerkesztők nem ismerik fel automatikusan a Remixet, mert a figyelt fájlok nem a gyökérben, hanem egy mappa mélységben vannak. Tehát, manuálisan kell szerkeszteni a betöltőjét (Grub4dos). Már van egy működőm, amit most klónozni akartam. Csináltam egy Clonezilla pendrive -ot. De, sajnos, az is errort dobott a klónozásnál. Sztem a mentett adatokat tartalmazó .sfs konténer akadt meg a torkán. Szóval, nem olyan egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #94667 üzenetére
Nem vagyok én annyira tudatlan. A Home, az maga az ablakkezelő, avagy launcher. Mondjuk, azt nem tudom, hogy Win10 -en milyen ablakkezelőket lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94663 üzenetére
Köszi! Majd átrágom magam ezen. Kb. 8 éve, az XP -nél hagytam abba a Win -t, úgyhogy ezen a 10 -esen totál el vagyok veszve.
A dd nem csinál ISO -ból bootolható pendrive -ot. A Remix OS telepítője is egy .exe.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #54072192 #94661 üzenetére
Na, ez vicces. Hogyan nevezzük el az olyan szolgáltatást, amit nincs lehetőségünk nem igénybevenni? Legyen mondjuk rabszolgáltatás?
-Van frissítés. Telepítsem? Y/N.
Ezt miért nem lehet? A Microsoft -nak túl komplikált lenne leprogramoznia? Jó lenne eldönteni, hogy most ki szolgáltat kinek!
-
Somatom
veterán
válasz svgyula #94649 üzenetére
"milyen szép is lenne"
Hááát .... A telóm egy éve jelzi az Oreot, de abban semmi sincs, ami nekem hiányzik a Nugátból. Ami jó, azt nem kell megjavítani, csak hagyni, hogy tegye a dolgát.tordatibi:
Nem "tartok" Windows -t. Vettem egy miniPC -t, fixen beépített, 64GB -os eMMC -vel, amin gyárilag telepítve volt egy legális Win10. Letörölhetném, de van benne két bővítőhely, ami nekem elég a Puppyhoz, meg az Androidhoz.
Sem a Puppy, sem az Android nem erőszakolja a frissítéseit. Csak a Win.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert agyf...t kapok a Win -től! Nem értek hozzá, nagyon ritkán használom, de utána minden kikapcsolásnál ez a műsorszám megy. Most is csak azért kellett, hogy csináljak egy Linux pendrive -ot. Elkészült, szeretnék átbootolni, de már vagy húsz perce ez van a képernyőn. Hogy lehetne egy ilyen rebootot Windowsos időszámitás helyett, emberi időszámításban is elfogadhatóvá tenni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Energiaital topic
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Robogó, kismotor
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition és Assassins Creed Shadows+++
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Diablo 4 alap (Battle.net)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest