- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cs1csó #101256 üzenetére
"HA nem működik az AppBuster nálad akkor mivel törölted az app-okat?"
Akkor még működött, azért írtam azt, hogy MÁR nem működik.
"NÁLAD van a hiba"
Ez nyilvánvaló. A kérdés, az, hogy MI, amikor tényleg nem csináltam olyat, ami ilyen szinten belenyúlhat a rendszerbe. Az előző, kísérletezésre szánt, agyonbuherált, össze-vissza telepített és törölt rendszeren nem volt ennyi hiba, mint ezen.
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #100835 üzenetére
Az a videó nem a legjobb szerintem.
Nemrég telepítettem én is UEFI módban olvasgattam róla pár dolgot megpróbálom úgy összegezni, hogy mindenkinek megfeleljen.1 Pendrive Fat 32 formázva.
2 Legegyszerűbb ha a hivatalos Media Creation Tool-t letölti és azzal tölti le és csinál telepítő Win 10.[link]
3 Telepítéskor a HDD, SSD GPT mód szerint legyen. ( a régi Legacy telepítés MBR szerint települt)
BIOS-ban.
4 AHCI mód kiválasztása. HDD esetén is feltétel?5 Fast Boot/Fast Bios Disabled-re állítása (telepítés után vissza lehet kapcsolni ha igény van rá
)
6 Secure Boot Disabled-re állítása (telepítés után visszakapcsol).
Problémák esetén a Pendrive USB 2-re dugva és az USB 3 tiltása.
A CSM mód kell ki kell e kapcsolni, majd vissza? Majd megmondjátok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100635 üzenetére
A Vista 2007. január 30-án jelent meg a Wiki szerint. Azóta eltelt 12 év... Ez azért nagyon sok egy jó és használható funkció kifejlesztéséhez, különösen egy nagy erőforrásokkal rendelkező cégnek. Persze ez nem 12 év, mert a Defender mióta is jó? 2-3-4 éve? Akkor is sok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100617 üzenetére
Pontosan így értettem. Jó ötlet, de a megvalósítása még kezdetleges.
(#100618) Geth
(#100619) Geth
Így van. És??? Valahol írtam is, hogy az irány jó, de remélem ez még csak a kezdet. Megvan: Reménykedek, hogy egy következő frissítésben tudni fogja.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #100617 üzenetére
15 évvel ezelőtt a Sandboxie se volt hibátlan (nem én írtam), az idézet pont erre akart reflektálni (és múltidőben is volt), azaz hogy ne rója fel senki hogy egy teljesen új Win feature nem olyan gazdag funkciókban, nem annyira bugmentes mint egy már régóta a piacon lévő másik szoftver.
Nem baj ha nem ment át, de teljesen feleslegesen nekróztad a szálat -
törölt tag
válasz
Cs1csó #100560 üzenetére
Na jó az túlzás, a balról beúszó értesítési központ bakit félév alatt javították, a jobb klikk új menü lassúsága egy év azt hiszem ez most megoldva, a 1803 timeline task view animáció bug is most szülinapos, talán őszre ez van beosztva, aztán jövő ilyenkor az átlátszóság bugok megoldása. Közben a megoldott dolgokra születik máshol új bug.
Például a most külön kereső ablak: eddig WIN gomb feljön a start elkezdtél gépelni szépen átanimált a keresőre ugyanott. Most a szétválasztott cuccnál darabos hatás, bántja a szemet a váltás a startról a külön kereső ablakra mert először összecsukja startot és megnyitja a keresőt. MS tempójával sokára lesz javítva, inkább átszokom Win+S kombóra és rögtön a keresőablakba írok. Folyton belezavarnak ezeréves megszokott dolgokba.
(#100561) Geth: biztos hogy a dll hegesztő iparosok és az UI fényezők külön részleg, szóval ez nem nagy érv
-
válasz
Cs1csó #100432 üzenetére
Igen Tesztkörnyezet, Pro-ban és Enterprise-ban van, de amúgy sem működik. Mi is itthon két gépen is próbáltuk indítani, de hibaüzenettel elszáll. 0xstbstb hibaüzenet. Rákeresve tele van az internet azzal, hogy nem indul a Sandbox, a Reddit-en háborognak (jogosan), hogy minek egy új funkció, ha nem működik.
Majd kidob a Microsoft egy javító frissítést talán. -
válasz
Cs1csó #100344 üzenetére
Rémlik itt olyan, akinek hónapos nagyságrend volt korábban (is).
A mieink pedig semmi extra, nincs azokban "egzotikus" hardver vagy ilyesmi, de mindegy, megoldom a segéddel, bár nem is lenne annyira sürgős a frissítés, inkább csak a kíváncsiság hajtott, hogy milyen lesz a végkifejlet, hiszen korábban volt már néhány csalódásunk az ilyen nagy frissítések után. (Nekem már itt lebegett a szemem előtt, hogy ha harmadszor is alávág a frissítés a rendszernek, akkor adom is le ma a MacBook rendelést, mivel Ubuntura már nem válthatok ismét/vissza egy külső eszköz miatt, amihez csak Windows és Mac támogatás van.)
A külső eszközt ugyan nem próbáltam még a frissítés után, de az alkalmazása elindul és fut rendesen, szóval csak nem lesz gond azzal sem, minden más pedig jónak tűnik, maradhat a Windows és adott laptop. -
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100194 üzenetére
Az irány helyes, de szerintem még így is sok az évenkénti újítás a teszteléshez képest. A megjelenéskor még mindig elég sok hiba marad a rendszerben. Az szerintem nem állapot, hogy évenként újratelepítjük a rendszert. Szerintem egy átlagfelhasználás mellett bírnia kellene legalább 5 évig. A 7-es simán elment ennyi ideig, vagy még tovább is "átlag használás" mellett.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100179 üzenetére
Remélem a fél évből 1 év lesz. Android sem frissül gyorsabban. Látszik, hogy ezzel a teszteléssel nem tudja tartani a félévet. Másrészt a felhasználók döntő többsége sem szeretik az állandó változtatásokat. Vagy változtat a tesztelési rendszerén (komolyabb, jobb tesztelési csapatot rak össze, jobban, többen ellenőrzik a insiderek által beküldött hibákat) és/vagy évenként tolja ki a minőségi frissítéseket. Ahogy látom ez utóbbi fog szép csendben megvalósulni. Kérdés csak az, hogy mikor?
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #100157 üzenetére
A mentésnek nem is vagyok ellene, sőt, igen, javaslom Én is, hisz már sok "csoda" történt a win élete során (annak ellenére hogy Én még win10 alatt sosem mentettem a rendszert, de én bátor vagyok.
)
A fontos dolgok meg jobb helyeken természetesen nem a win10 rendszerbe vannak "integrálva", azok akkor is maradnak ha beüt e ménkű. (ha meg mégis csak ott vannak, akkor nem is fontos)
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #100153 üzenetére
Ne haragudj, de ez értelmetlen baromság hogy minden egyes frissítésnél Te tiszta telepítést javasolsz.
Mi a faxra való a frissítés? Frissítésre!
Ha netán van vmi gebasz, akkor még mindig lehet UTÁNA egy tiszta telepítést csinálni. De ha nincs semmi, mi a lófaxnak??? Ha nem frissítéssel kezd a júzer, akkor meg ugye sosem derül már ki hogy esetleg nem is kellett volna szopni az újra belakással, mikor egy frissítés is elég lett volna.ui: Ráadásul Te szerintem semmit nem is ajánlhatnál Tiszta Szívvel, mivel hosszú távon sosem használtál egy rendszert vagy bármilyen appot, hisz ha egy légy rárepül a monitorodra, rögtön Tiszta Telepítést csinálsz.
(Bocs, de kvára dühít hogy Neked szinte mindig csak ez a "megoldás" már előre, hiba nélkül is, és ezt hinted mindenkinek megállás nélkül) -
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #99955 üzenetére
Értem természetesen,csak nekem szántad a választ,ezen posztokban konkrét esetröl volt szó ahol Realtek termékröl van szó,én pedig általánosságban emlitettem meg,hogy kompletten majd minden gyártó termékét érinthette a probléma
Az MS valamelyik build elött fel is tüntette,hogy változások lesznek a hanggal kapcsolatosan és átkerül a gépházba -
válasz
Cs1csó #99857 üzenetére
csicso82, MaxxDamage, norba69
Köszönöm szépen!
A dual boot nem az, amikor a boot rekordból választom mi melyik induljon? Nem ilyet szeretnék, hanem két független rendszert, hogy ne is tudjanak egymásról. Azonban a tárhelyre lehet szükség lesz, két 500-as samu ssd-ről van szó.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #99646 üzenetére
Időm se volt semmit tenni ellene mert telepítettem régebbi laptopra és elsőnek elakadt egy xy ponton,aztán újra indítás után elakadt a betöltés részen,aztán megint újra indítás után nagy nehezebb betöltött aztán jöttek a lépések amiket ki kellett jelölni meg,hogy legyen ki vagy bekapcsolva ezeken túl jutottam nem sokkal utána már jött is az amd telepítés értesítés,hogy fel van rakva.De amúgy nincs vele problémám,csak fura mikor asztalira telepítettem nem így volt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Cs1csó #99620 üzenetére
Az a magánvéleményem, hogy akkor nem ajánlott valami, ha kárt okoz. De a Farbar inkább segít, szóval még ha nincs is frekventáltan említve, attól még nem kell rögtön a wc-n lehúzni.
Pl. a HijackThis-ről sem hallottam már régóta, mégsem mondom azt, hogy nem ajánlott, mert a legtöbb emberben akkor káros programként maradna meg.
-
Kékes525
félisten
-
Redneck
nagyúr
válasz
Cs1csó #99506 üzenetére
Ha automatikusan indul, nem kérdez, így tárgytalan, ha majd nagyon idegesít valaminél, újra előveszem a problémát.
Egyébként nagyon tetszik a rendszer, messze nem olyan mint 1,5 éve mikor a játékgépre próbálkoztam vele. Mostmár sokkal letisztultabb, gyakorlatilag nem kellett vele sokat pöcsölnöm. Egyetlen DLL volt amiért sírt indításnál, de az egy Logitech driver auto updaterje volt amire nincs szükségem.
-
Redneck
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #99378 üzenetére
Érdekes. Én vagyok a másik véglet. Nálam nem tartott sokáig a minden bigyót kipakolni Rainmeter mókolás időszak. Valamelyik MP3 lejátszóhoz hegesztettem minivezérlőt és dalszöveget. (a mostani zenelejátszó overlay-t jobban tennék beraknák az értesítési oldalsávba) Még régen ha emlékszel volt a Yahoo Widget dolog, azt többet használtam. Az háttérben ment nem állandóan kint, csak gombnyomásra jött elő ahogy Macen. Azért hagytam fel ezekkel rájöttem időjárásra, árfolyamra egy csempe elég start menüben, hírportálokon is találkozok vele, telefonon is. Emailt értesít a Win10 és telefon is, uptime kit érdekel Windows frissítéstől Windows frissítésig van az uptime. Swap file-t ritkán nézem, a CPU ha kiakad azt észreveszem egyébként is.
Asztal üres, lomtár se. Csak ideiglenes fájl amit még írni kell, motivációnak szem előtt hagyom. Sticky Notes-nál is örülnék systray-re lehetne küldeni, felesleges az állandó tálcaikonja hiszen autostart. Rendszerhangokat leveszem nem kell a sok ding-dong, értesítéseket is beállítom csak úgy minden alapból ne spammeljen. -
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #99378 üzenetére
Tudom hogy használod.
Május 14-én is tegyél légyszi egy képet, hogy akkor mit mutat aznapra és másnapra. (Tényleg érdekelKíváncsi vagyok hogy érdemes volt-e már ma figyelned, vagy ráért volna előző nap/aznap)
Amúgy egy nap hányszor nézed meg az időjárást hogy mindig ott van? És ha épp napot mutat de kinn esik akkor melyiknek hiszel? Papucs+rövidgatya vagy cipő/csizma+kabát+hosszúgatya?Ezt csak azért kérdem mert nálad 23fok és részben napos a vasárnap, wines időjárásban 16fok+eső, telón google appban 17+eső... Hétfőre meg mindkettő esős 13-15fok, nálad 22fok, szinte nyár
Asszem érdemes lenne legalább 3 különböző szolgáltatótól kipakolni az asztalra, valamelyik csak bejön.
Állandóan kinnlévő kihasználtság mire jó? Ha vmit használsz (játék, kép/videószerkesztés...stb. nem látod. És elvileg nem is érdekel közben se ilyesmi - ha jól működik -, se más.Ha van vmi kirívó eset néha-néha, akkor meg indítasz vmit és kész)
Gmailre pont jó a Posta app... már 8 vagy 8.1 óta.szerk: Ó bazz, most esik le hogy nem Pécs környéki vagy.
De az időkép is hétfőre 17 és záport mutat meg viharos szelet (Debrecenre)
-
Kékes525
félisten
-
válasz
Cs1csó #99302 üzenetére
Én ma vettem egy második T430 lapost és full új Win10 x64 Ent. rendszer volt rajta (17xx verzió) és azzal kezdtem, hogy legyalultam az SSD-t és felraktam a 1809-es rendszert rá (gépen van Win7 Pro matrica, azzal az SN-el simán ment a Win10 Pro x64 felrakás) így mondhatni rendbe tettem a rendszert/gépet. /fene tudja mi/honnan került rá a korábbi Entreprise rendszer.../
-
dellfanboy
őstag
válasz
Cs1csó #99197 üzenetére
network, issue - alt ezt mondjak
de az az erdekes hogy dolgozok es 1ik pillanatrol a masikra, meg az sincs, hogy elugrok kavezni , es mikor visszajovok nem birok belepni...
a helpdesk altalan azt mondha hogy az account lock-olva volt, amit nem ertek hisz nem leptem se/ki se be
-
-
repvez
addikt
válasz
Cs1csó #99162 üzenetére
ezt állitottam 2 lehetőség van a hangforrást alapértelmezettnek választani az egyik a hangszorok ami a laptop hangszoroit haználja a másik az LG tv,
Ha az LG-t választom akkor mindennek van hangja a TV hangszoroin kivéve a játékok és a messenger video chat.
Ha a laptop hangszoroit választom akkor mindennek van hangja ,de akkor csak a laptop chipogoin hallattszik csak a TV helyett.ezért nem értem ha minden hangot képes HDMI-n áttolni a TV-re ami a win alatt történik akkor a játékok miért nem .
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #99136 üzenetére
Azért egy 7x felülírás elég sokáig eltarthat a teljes meghajtón, de még csak a szabad terület törlésénél is. Normál esetben elég az 1x-es felülírás, azután a GetDataBack és társai adatmentő programok még deep scan után sem fognak találni semmit, max. pl. a formázás során létrehozott üres partíciót, CC felülírásnál pedig a felírt és egyben haszontalan adatfájlt. De a mai technológiákkal egyébként még profi adatmentők sem feltétlen fognak tudni utána mit kezdeni vele, sőt jó eséllyel inkább nem. Meg amúgy Vista óta a Windows lassú formázása is teljes felülírást hajt végre, teleírva 0-val a meghajtót, ahol a /p kapcsolóval akár a menetek száma is szaporítható.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #98628 üzenetére
Pedig egyszerű.
Azért mert egy kicsit megzuhant a kolléga gépén egy driver, nem kell átmenni off konteógyártásba amd, nvidia, beépített oc és tsai témakörben.
Menjen a DDU gyalu aztán meglássukEgyébként nem értelek Titeket, soha nem cseréltetek még vidkarit? Nem azért mert elromlott, vagy mert fagyott (bár ilyenkor nehéz elpasszolni), hanem csak?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest