- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #92280 üzenetére
Nem tudok többet segíteni
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #92272 üzenetére
Nekem ez kontextus hibának tűnik. Amit írtam azt ellenőrizted? Hozd létre a subst-ot sima és adminos cmd alatt is, hogy mindkét kontextusban létezzen a mount point.
Egyébként erre minek a subst? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #92252 üzenetére
A beépített subst parancs nálam működik. Amire figyelni érdemes, hogy a nem adminként létrehozott substitution nem látszik admin alatt és fordítva.
Az így létrehozott subst nálam is így néz ki, mi a nem gömbölyű benne?(#92249) Sztlaci: jé, nekem is ilyen CPU-m van a 2. gépbe
Teljesen jól megy, legújabbra frissült nemrég. Egy használt SSD-t kapott, tényleg szépen dolgozik épp most is.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #92252 üzenetére
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #92007 üzenetére
Ha pro licenszed van akkor kihagyhatsz két SAC releaset. Jó esetben a gép garanciája is lejár. Frissítést meg nem fogom elfogadni, ha ott a lan, bárki tolhat kártevőt egy pendrive-ról a gépre. Azért variálsz LTSC-vel mert azt használod ilyen célra. Bár ha pro licenszed van akkor bahhatjuk.
Aktiválás: érdekes lenne tudni milyen kulccsal aktiváltad. slmgr.vbs /ato parancsot futtasd le. Bár erős a gyanúmm hogy meglódult nagyon a kezed a herélésnél.
-
t72killer
titán
válasz
tordaitibi #91988 üzenetére
A nemfrissítés és az LTSC ugye két külön témakör, az LTSC lényege, hogy 5év után is vannak rá frissítések.
Az SMB1-es sérülékenység amúgy pont az ilyen, belső hálóra akasztott gépeket veszélyezeteti. Itt nem feltétlen kell frissítést letölteni, de ébren kell lenni és ha hír érkezik a sérülékenységről, lépni kell (itt konkrétan az smb 1.0-t kellett tiltani).
#91990: a gond leginkább nem a szoftverekkel van, hanem a megkutyult hardverkezeléssel. Nem csak a kollégánál vannak 2-3-5éves gépek, amikre a gyártó anno pl egy 1511-es buildre kiadott driverfrissítést "jól működő, hibamentes win10 driver" címszóval - ami aztán egy nagyfrissítés (új wddm) után simán nekiállhat kékhalálozni.
#92004: erre van politika topik.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
TLDR.
Elso gepre ltsc, mivel lanon van, frissited ha erdekel a felvetelek biztonsaga. NEM EGY SACOT HERELSZ KI.
Masodik gepnel a dzsunka hardver nem az os hibaja.
Halal feleslegesen raktal energiat ezekbe. De mindenki ugy szivatja magat ahogy akar.
Tanacsadasbol es hiabelharitasbol elek Windows platformon, nem uzemelteto vagyok mint a nagytobbseg. Rengeteg hulyeseget lattam mar, sot lattam mar szolgaltatoceget kotbert fizetni azert mert azt hittek az ugyfeluknek jo lesz az ltsc es szetkurtak tobbezer dekstop klienst vele.
Nekem eloadhatja barki a szakit, meg az en ertek hozza c tortenetet, max mosolygok rajta.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #91992 üzenetére
Cenovo? Az a Lenovohoz képest olyan mint cipőben az Adidos?
Én szidom eleget a Microsoftot és OEM partnereket amikor kell (pl. amikor Dell, HP gépeket csináltak ki), azért azt nem tartom most annyira jogosnak egy ilyen gearbest ebay kínai dzsunka pécé sufniban mókolt driverekkel a Windows10 hibája miatt ne frissülne a legújabb buildre. (bizonyára a driver helyzet miatt kékhalál) Inkább a Windows dicsérete egyáltalán ilyen hardverre is felment annak idején és tudtátok használni a gépet unaloműzőnek. Reklamáljatok a Cenovonál, vagy vegyetek egy normális gépet, normális hardverrel és driverekkel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
tordaitibi #91992 üzenetére
Természetesen ilyenkor az a "feladat", hogy előtte feltelepítesz egy Macrium Reflect Free-t (vagy akármelyik másik backup progit), lementesz MINDENT, megcsinálod a helyreállító pendrive-t, és utána nagyjából nyugodtan szórakozhatsz. Ha nagyon nem jön össze, akkor visszatöltöd a mentést, és semmit nem vesztesz el, csak azt a pár órát, amit a telepítgetéssel töltöttél.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Lementeném az appdata, dokumentumok, programdata, program files mappákat, tiszta telepitéssel ujra telepiteném aztán szépen visszamásolnék mindent, 95+ %ban minden müködne ugyanúgy.
-
DrDobos
őstag
válasz
tordaitibi #91900 üzenetére
Ezt kerestem, ezen a néven megtaláltam, innen már ismerős volt a szitu. Köszönöm
Viszont a DVD ROM még mindig nem múködik
-
tothferenc
aktív tag
válasz
tordaitibi #91874 üzenetére
Koszonom a gyors reagalast.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
tordaitibi #91786 üzenetére
Értem!
A fura csak az, hogy amikor még "szűz" volt a rendszer, nem raktam még fel a friss VGA
drivert uúgy nem indult... ráfrissítettem az eszközkezelő alól, uúgy kakukkA gyereksört állom ofkorsz, mondd mikor
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
tordaitibi #91760 üzenetére
Megtaláltam, kikapcsoltam és megoldódott a probléma!
El sem hiszem, de nemértem ez hogy kavarhatott be...
Uram, jövök Önnek egy sörrel, hatalmas köszönet! -
[lAyCsI]
addikt
válasz
tordaitibi #91760 üzenetére
Szia,
Igen, csak indításkor,
újríindításkor nem...
Hol tudom a fast startupot kikapcsolni? -
terapeuta007
aktív tag
válasz
tordaitibi #91606 üzenetére
probéltam a gépen megnézni a pppoe jelszot meg felh. ot de nem találom és nem is irja ki ez a progi se:routerpassview:
van még megoldás amivel meglehet szerezni a jelszot meg a felh. nevet?
vagy majd holnap be kell menni a szolgáltatóhoz. vagy felhivni őket.az a durva hogy az alap modemnek nem tudok belépni a config menujebe, nem tolti be az oldalt.
default gateway-t használva és ip-t hasznalva se tolti be. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #91140 üzenetére
Leírtad a lényeget, tojtak rá... Tehát megoldhatták volna, ha annyira akarják, pláne ilyen szinten, sőt kellett volna, de neeem. Csak akkor ilyen hozzáállásnál majd nem kell reklamálni sem, ha esetleg valami gondjuk adódik... Egy 5-6 fős kis irodánál lehet kisebb erre a keret, de valahol nyilván rájuk is vonatkozik. Persze tojhatnak rá, ha annyira akarnak, nem kell backup sem, mindenki használja adminként a gépét, töltsön le, telepítsen, csináljon rajta kedve szerint akármit, mintha csak otthon lenne... Még szerencse, hogy normális helyeken általában nem így megy.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #91140 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy egyre rosszabb lenne. Minden ugyanúgy működik évek óta, végre nyírják az smb1-et. Mi az amitől a linux ég és föld? (Leszámítva, hogy én ott nem találtam alapból működő ws-discoveryt)
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #90780 üzenetére
"36 éve egyik kocsimat se vittem sose szakszervizbe hanem otthon javítom."
Mégis lemegy az útról -
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #90780 üzenetére
Ne haragudj de nem erdekelsz.
-
Helsing
aktív tag
válasz
tordaitibi #90532 üzenetére
Köszi!
Egyelőre úgy tűnik megoldotta a problémát. -
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #90257 üzenetére
Magasról teszek hozzá hogy vezetsz és hogy hogy barmolod szét az OS-t, attól még a barmolás az barmolás. Ez a szösszenet rávilágított arra hogy azért barmolsz mert halvány lila fingod sincs mit miért csinál az OS és csak fotelmérnöki berögződésekről van szó.
Tételesen:
- Candy Crush sosem volt fent a gépeden, csak az ikonja amire ha ráböksz akkor leszedi store-ból.
- Nem Gigákat szed le az update kéthetente, ha folyamatosan frissítesz akkor Delta csomagok jönnek le, amik security javításokon kívül bugfixeket is tartalmaz, méretük render 100-200 mega, nem 1-2-3-4 GB
- Defender kikapcsol, ha felraksz másik AV-t és nem nyúl a gépedhez, a filter drivere se töltődik be, ergó nem kell hozzányúlni.
- Registry-ből takarítani nincs értelme, adott kulcsot akkor olvas be futás közben az alkalmazás vagy a rendszer ha éppen szükség van rá. A registry mérete elenyésző és ilyen takarításokkal KB-okat takarítasz meg ellenben potenciális meghibásodási kockázatot hordoz magában.Csak a példa kedvért:
-a---- 11/24/2018 5:21 PM 44040192 COMPONENTS
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 786432 DEFAULT
-a---- 11/24/2018 5:17 PM 3960832 DRIVERS
-a---- 11/14/2018 1:37 PM 32768 ELAM
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 65536 SAM
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 65536 SECURITY
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 101449728 SOFTWARE
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 22020096 SYSTEMA félkövérrel jelölt hive-ok (laikusoknak, a registry hive-ok a c:\Windows\system32\config folderben találhatóak) a legnagyobbak, összesen nem tesznek ki 180 MB-t ami be van töltve a virtuális memóriába (fizikai és pagefile). Törölgetéssel vajmi kevés helyet spórolsz és a mai világban amikor 4 gigával szalad egy átlagos pc, valljuk be, semmi ez a 180 MB.
Vannak a hittérítők akik órákat ölnek bele hogy kényelmi automatizmusokat írtsanak ki, csak azért hogy elmondhassák hogy az OS nincs értük, pedig pont azért építik be, hogy ne kelljen semmihez se nyúlni csak használod a programjaidat és kész. F*ck logic.
Szóval nincs két tabor. Van aki érti a rendszert, van aki nem és barmolja.
-
sz.j
nagyúr
válasz
tordaitibi #90257 üzenetére
"Nem ÉRTEK hozzá, hanem HASZNÁLOM"
+ 1
-
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #90246 üzenetére
Ez barmolas, nem uninstall. Szoval tovabbra is all, defendert nem lehet leszedni. Server 2016on feature listabol ki lehet szedni, Win10-en lekapcsolja magat ha felraksz masik virusirtot.
Es nem, nem attol fogsz erteni az os-hez ha szetbarmolod.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #90209 üzenetére
Mint emlitettem, nem lehet leszedni...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #90209 üzenetére
Az hagyján, én meg békén hagytam, és órákat spóroltam az életemből
-
nubreed
veterán
válasz
tordaitibi #90090 üzenetére
Mi? Az meg hogy lehet? Már az XP-s telepítő cd is eleve úgy volt megoldva, hogy nyomjon megy gombot a cd-ről való bootoláshoz. Tehát ha az első kör lement, újra indult a gép, ha nem nyomtál gombot akkor már nem bootolt a cd-ről, akkor sem ha egyébként az volt az elsődleges boot eszköz, tehát igazából nincs jelentősége annak, hogy kivetted e a lemezt.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #90090 üzenetére
Nem kellett kivenni
Csupán amikor restartolt a setup, át kellett állítani a boot sorrendet. Vagy eleve csak ideiglenesen bootolni a setupot boot override menüvel, ha volt ilyen.
De most elképzeltem, hogy csak emiatt többször felraktad -
bazsi83vp
senior tag
válasz
tordaitibi #89801 üzenetére
Az 500 megás elvileg a helyreállítás partíció és annak jó esetben nincs betűjele....
Így vagy próbáld meg azt a programot, amit a kolléga említett, vagy a parancssoros módszert rendesen gépeld be és soronként enter. Mert ami képet betettél, ott beírtad az utolsót és kész. Pedig nem véletlen van az attrib parancs is. Ráadásul az X:\ virtuálisra akartad rakni a dolgot.Csak gondolom akkor C:\ helyett neked F:\ kell, mert nálad szerintem ott lesznek a win 10 újraépítendő részei.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
tordaitibi #89789 üzenetére
A 6 lépésen tételesen mentem végig:
bcdedit /export C:\BCD_Backup
c:
cd boot
attrib bcd -s -h -r
ren c:\boot\bcd bcd.old
bootrec /RebuildBcdEgyébként hogy a ... lett neked F:\-en a win? Annyi partíciót csináltál elé?
-
válasz
tordaitibi #89789 üzenetére
Macrium Reflect helyreállító lemeze ezt is rendbe tudja rakni, kérdés, hogy van-e hozzáférésed másik Winhez, ahol elkészítheted?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
tordaitibi #89786 üzenetére
az itteni dolgokat próbáld meg. Különösképp a /RebuildBcd fejezetnél lévőt ajánlom, nekem az segített.
-
Geri27
kezdő
válasz
tordaitibi #89151 üzenetére
Mióta ezt kikapcsoltam, nem volt kék halál, igaz még csak egy napja használom így, de remélem ez lesz a megoldás. Most még tesztelem aztán pár nap múlva leírom a tapasztalatokat.
De ha valóban ez lesz a megoldás a 6 hónapnyi kálváriámra akkor nagyon hálás leszek mert tegnap előtt már a hibajelentőt akartam kitölteni a pcx-nek. -
steele80
senior tag
válasz
tordaitibi #89151 üzenetére
Végül is teljesen logikus és a praxisomban még W8.1 alatt tényleg volt egy ilyen hiba, azt viszont az MSI Afterburner okozta mert a windows-zal együtt indult és összeakadt a a kártya driverével.
-
Geri27
kezdő
válasz
tordaitibi #89140 üzenetére
Valóban be volt kapcsolva, így kikapcsoltam, most újra indulva nem produkált kék halált, de tény, hogy általában hosszabb kikapcsolt állapot után jelentkezik ez a probléma. (ma kivétel volt)
Miből jött ez az ötlet? Ez okozhat kék halált? -
sbai
tag
válasz
tordaitibi #88517 üzenetére
Áramtalanítás nem segített.
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #88517 üzenetére
Nyomj rajta reboot -ot, igaz csak reset gomb van rajta, mint számítógépken.
Ja…ez nem fw gyári visszaállítás.
Ismét be -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #87925 üzenetére
Ott az ingyenes Ext2Fsd, de a TC-hez is van Ext plugin, ha az kell. Az pedig annyira nem meglepő, hogy fordítva adott pl. az NTFS támogatása, amit jóval többen használnak desktopon...
(#87926) legelek:
Ha már formázás, akkor pl. windowsos külső particionáló programoknál szokott lenni Ext2/3/4 opció (példa). Az viszont már más dolog, hogy desktopon még mindig nincsen akkora igény ezen fájlrendszerekre, nem elég elterjedtek ahhoz, hogy a Windows, vagy akár a macOS natívan támogassa őket. -
Pierre75
senior tag
válasz
tordaitibi #87480 üzenetére
Van egy bő 8 éves laposom, amin le tudtam tiltani, hogy frissítgessen (az is 1607), azzal nincs is gond. De a másik notebook-on hiába tettem fel az O&O ShutUp10-t, tiltottam, csak felmászott a 1809. Ott a gond, hogy megint circa másfél hónap lesz mire összefoltozzák a 1803 szintjére. Aztán már nem sokat kell várni, hogy a mókuskerék odaforduljon a következő Fail Update-hez és kezdődik az egész elölről.
És ebből kezd elegem lenni. Az MS elmehet a francba (erősebb szóra gondoltam), hogy a Home számára nem biztosítja a halasztás lehetőségét. Az Insiderek mellett kísérleti nyulak lettünk, miközben fizettünk ezért a szemétért. -
Pierre75
senior tag
válasz
tordaitibi #87452 üzenetére
Nekem e csodaprogram mellett a topikban is bemutatott tiltás ellenére frissített a Home egy olyan Skylake cpu-s lapost, amit az MS saját elképzelése szerint se kellett volna a 1809-nek felmásznia. A keddi patch többet rontott rajta (microlagg ahol nem volt, NumLock kikapcsolása bejelentkezésnél stb), szóval hosszú út lesz ez míg a bughalmot kikalapálják.
-
leviske
veterán
válasz
tordaitibi #87452 üzenetére
Pro verzió van a gépen, be van kapcsolva az 1 év halasztás, de az csak és kizárólag a nagy frissítésekre vonatkozik (tehát jelenleg a 1809-re), nekem meg két kisebb frissítés vágta tönkre a gépet, amik a 1803-hoz jöttek ki.
-
Imilenni
addikt
válasz
tordaitibi #87345 üzenetére
Hát sikerült, PS/2 billel megy a cucc.
Mármint ha boot elött van rákötve. Ha utánna húzom ki és csatlakoztatom már nem jó!
Sőt a poén hogy a pendrive-okat felismeri a gép..
De az egeret és bill.t nem -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tordaitibi #87366 üzenetére
Felraktam a VLC-t, ezt konkrétan alapból berakta minden videóformátum alá, alapértelmezettnek.
Ha meg megpróbálom berakni a gépházban, az alapértelmezett videólejátszónak a MPC-HC-t, konkrétan mintha semmire raktam volna, mert csak a plusz jelet hagyja ott, hogy válasszak valamit. VLC-t, pedig egyből elfogadja. Én már nem értem.
Alapból rendszergazdai jogokat adtam magamnak, szóval nem értem, hogyha a VLC-vel nincs baja, akkor az MPC-HC-val mégis mi a fészkes fene baja van, hogy konkrétan el se indítja?
Az már más kérdés, hogy azért akartam eleve használni, mert van hozzá normális androidos távvezérlő, de még azt se tudom használni, mert hiába írom be az ip-t, portot, nem csatlakozik. Windows Defenderben pedig még kivételekhez sem tudom adni. Nagyon pikkel valamiért a rendszer erre.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #87313 üzenetére
Nem, nem érzem...
Sose értettem miért kéne hogy leálljon a hdd, mindig letiltom ezt a menüben hogy sose állítsa le. Beépíteni pedig úgy kell hogy ne remegtesse az egész házat, az ágyam se a PC mellett van. Aki pedig azt hiszi hogy ettől a leállítgatástól milyen sok pénzt fog megspórolni a villanyszámláján, az keservesen csalódni fog..
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #87313 üzenetére
Bosszantó probléma, pl. akár az Nvidia G-nek is van egy olyan funkciója hogy x időnként játékokat keres az optimalizáció miatt ha meg van adva a D:\Games mappa akkor ott de hogy milyen időközönként azt nem tudom de pár óránként tuti, annyit meg lehet tenni ezzel hogy a keresési helyek közül kivesszük.
Elértél valamit ezen dolgok kikapcsolásával?
-
energy4ever
addikt
válasz
tordaitibi #87254 üzenetére
Igen elindul akkor. Probaltam mar azzal is, csak annyit ir ki, hogy nem tudta javitani a windows-t.
(#87251) Doky586: Sajnos nem. (marmint igen, ha arra gondolsz, hogy telepitsem ujra az egeszet) Eddig sajnos egyik tipp sem jott be. Most nekialltam ujratelepiteni, a regi meghajtokat meg felretettem, ha lesz uj otlet, meg fogok probalkozni vele!
-
energy4ever
addikt
válasz
tordaitibi #87240 üzenetére
Sajnos nem volt jo ezse.
Ha lekotom a felesleges hdd-t, a win10 telepito pendrive-ot betolom, telepitesre megyek, de ugy, hogy az eddigi fileokat meghagyja, akkor megmarad mindenem a C-n, ugy ahogy eddig volt? Alkalmazas beallitasokra gondolok leginkabn(az adataim raid hdd-n vannak lementve).
-
energy4ever
addikt
válasz
tordaitibi #87235 üzenetére
Ebben az esetben mit lehet tenni, hogy ne kelljen minden programomat ujra beallitani? Pendrive-os win javito nem mukodne?
Tehat van valami, amivel letudok menteni mindent, ujratelepitest kovetoen pedig visszaallitani azt? Gondolom itt nem segit a migralas, mivel valamiert tobb lemezmeghajtora keveredett a win.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #87172 üzenetére
Próbáltad regeditben a kulcson a jogosultságokat állítani?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #86830 üzenetére
Összecsukod a gyors elérést és intéző opcióknál beállítod a sajátgép nézet legyen megnyitáskor.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #86830 üzenetére
Háát, lássuk, vagy bejön vagy nem
gugli: known clsid
Ez a találat jól néz ki.
A kapott listán a OneDrive-é stimmel, nézzük a quick access-t:
{679f85cb-0220-4080-b29b-5540cc05aab6}
Tehát én ezt próbálnám meg (admin cmd alól):REG ADD HKCR\CLSID\{679f85cb-0220-4080-b29b-5540cc05aab6} /v System.IsPinnedToNameSpaceTree /t REG_DWORD /d 0 /f
(Ez nem mindenre működik, de megnéztem, van ilyen tulajdonsága ennek a kulcsnak)
Ha mégse ez, akkor az utolsó 0-t kell visszaállítani 1-re -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #86813 üzenetére
OneDrive-ra ezt találtam a scriptembe (admin cmd alol):
REG ADD HKCR\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} /v System.IsPinnedToNameSpaceTree /t REG_DWORD /d 0 /f
Rákerestem újra, még mindig 1 mp alatt kidobja a gugli a "onedrive disable explorer" kifejezésre -
adika4444
addikt
válasz
tordaitibi #86811 üzenetére
Hali!
A szalagmenün nézet, navigációs ablak, ott ki tudod kapcsolni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tordaitibi #85615 üzenetére
Végül melyik lett a legkisebb hardverigenyű windows?
Az iot enterprise, vagy a Windows enterprise ltsb? -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #85596 üzenetére
Az Embedded helyett Windows 10-nél már IoT van, desktopra pl. az IoT Enterprise. De ennek a beszerzése és licencelése hivatalosan nyilván nem a mezei home userekre és garázs Bt-kre van szabva, hanem komolyabb felhasználásra. A hagyományos Enterprise-nál az LTSB / LTSC szintén ilyen. Vagy marad a meglévő Pro kiadás beállítása, testreszabása az igényeknek megfelelően.
-
Geth
veterán
válasz
Single app kiosk, assigned access. Ezekre keresnék rá.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kapásból azt mondanám inkább a Windows 10 LTSB verziót (long-term support) aminek az a lényege hogy egy lecsupaszított windows 10-et kapsz amin a BUILD upgradek kb. 3 évente jönnek (úgy tudom de nem pontosan nem tudom) csak a sima biztonsági frissítések jönnek rendszeresen. Nincsenek UWP appok stb.
Bár jogtisztán nem tudom, hogy lehet hozzájutni.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #85370 üzenetére
Annyira nem vágom. Szerintem ez idevág, tehát a mediaplayered ilyen hívásokat csinál közvetlenül/közvetetten, attól függően, hogy video vagy audio lejátszás történik.
Itt írja is, hogy vannak bizonyos dolgok amiket automatikusan figyel (pl. bill, egér), de vannak amit nem (pl. cpu, disk, display). Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha a progi (vagy közvetetten egy felhasznált lib) nem hív explicit ilyen hívásokat, akkor simán lekapcsolja az adott dolgot a rendszer, ha letelt a beállított idő.
Normálisabb programokban ez működik (és nem is kapcsolható), például ha másolok, nem fogja lekapcsolni a gépet
Van olyan szitu, amikor értelmes lehet a programból tudni állítani ezt a viselkedést (ezt szokták "prevent standby" vagy hasonló opcióknak hívni), például egy videólejátszóra playback közben ne kapcsoljon le még monitort se, de lehet, hogy azt szeretné a user, hogy menjen a videó, de ha lejár az x idő, akkor nyugodtan elmehet aludni a gép, még akkor is, ha nem ért véget (pl. stream vagy tv tuner).
A böngészők pl. nem szokták ébren tartani, csak ha van audiostream. Láttam már olyan "magára-hagyós" flash játékot, aminek nem volt hangja, de direkt kitolt egy üres hangsávot, hogy ne aludjon el a gép.
A powercfg requests kapcsolójával lehet megtekinteni, hogy éppen fogja-e valami, a requestsoverride kapcsolóval lehet felülbírálni (tehát mégis menjen el aludni, hiába van request), ez utóbbi használata nem mindig triviális. -
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #84717 üzenetére
Rendben, én is befejeztem, de mások vehemensen folytatják majd.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84696 üzenetére
Volt érdemi válasz: ha felteszel másik AV-t akkor a Defender háttérbe vonul. Kikapcsolni pedig csak ideiglenesen lehet, nagyon helyesen. Azért azon ne csodálkozz szakmai topikban leszólják a "mindent letiltok, nem használok semmilyen védelmet, nem frissítek" vérpistikéket.
(#84699) dchard: A Windows a Microsofté, te csak használó vagy, feltételeket elfogadtad.
-
mpo
veterán
válasz
Sajnos nekem is elszakad a cérnám, pedig 10 percet morfondíroztam, hogy válaszoljak-e.
A 74 éves barátomnál (többieknél is) föltettem a Windows 10-et amikor ingyenesen lehetett váltani.
Mindkét fia a családjával külföldre költözött, naponta megy a Skype.
Az Aldiban vásárolt 4 éves laptopja azóta is gond nélkül megy, a naprakész Windows 10-zel, Defenderrel és AVG Free-vel.túlhízott, agresszív mammut rendszert
Még senkit nem harapott meg, a szobát sem hízta ki.
Orvosoltam a hbvát, ment fel egy minimal Linux a w10 meg ment a levesbe.
Remélem nem orvos vagy autószerelő vagy.
Az lenne jó, ha 30e Ft-ért vette volna a Windows-t, ami ment a levesbe.És ő is akkor a sok hülye tiltogatós user áldozata?
Ő a te áldozatod!Ha sósavat akarsz inni vagy egész nap napozni és azt mondom, hogy ne tedd, akkor ez is
az alternatív okosságok és a trollkodásba hajló "jótanácsok" lesznek?Ezért nem jó a hentes hasonlat sem.
Én ezért kussolok itt sokat mert hülye vagyok hozzá
Ezt meg te írtad magadról.Én még finom voltam, de Doky586 nem biztos, hogy az lesz.
-
TRob1
veterán
válasz
"a szerencsétlen fórumtárs megkérdezte, hogyan lehet végleg kikapcsolni törölni a defendert. Egyetlenegy érdemi válaz nem történt, jöttek az alternatív okosságok és a trollkodásba hajló "jótanácsok"."
Már bocs, de épeszű ember erre nem is ad "érdemi választ". Meg más olyan törlésére sem ami alapból nem törölhető... Még egyszer bocs (a nem épeszűektől is
), de nem kell senkinek elősegíteni az esetleges még több anomáliát, "rejtélyes" rendszerhibákat.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84478 üzenetére
Hatterzenere tokeletes mivel vegigdaralja az adott mappabol az osszes zeneszamot, azaz ha megmutatod neki a zenemappad gyokeret akkor tobb napig muzsikal.
Tökéletes, pontosan ezt kerestem. Köszönöm a tippet.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tordaitibi #84496 üzenetére
Szívemből szóltál.
Esetleg a mesterséges elavultatás szót még hiányolnám, de az már túl összeesküvés elméletes, így a hitele kevesebb lenne az egész szövegnek. -
jokeph
nagyúr
válasz
tordaitibi #84496 üzenetére
Szívemből szóltál.
-
Cs1csó
titán
válasz
" mit lehet fejleszteni...?"
Lehet a Winamp teljesen lefedi az igényedet és az MP3 szabvány sem változik DE a futtató környezet az változik. A Winamp-ból utoljára talán a Windows 7-hez adtak ki hivatalosan kompatibilis verziót az, hogy a windows 10 1803-as build-jével együtt tud működni az csak a szerencsének köszönhető ami előbb utóbb lehet elfogy ezért érdemes váltani.
A 2.2.1-es utorrent-el is le lehet tölteni egy torrentet és vissza is lehet tölteni de azt is Windows 7-re írták és a Windows 10 esetén már vannak bizonyos anomáliák: nem áll le rendesen a rendszer leállításakor, esetleg nem indul megfelelően stb. EZ a sors vár az elavult szoftverekre.
-
Geller72
veterán
válasz
A winamp oldala a mai napig megy. Van ott winamp lite is, az nincs 200k.
Van a classic, az 8 mega, de ott vannak ugye a skinek, a pluginek, etc is.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #84374 üzenetére
a Z83xx a processzorok szemete..
Hozzá képest a Z84xx legalább dupla erős és csak 500 Ft -al drágább, de inkább spóroltak... Nem nevezhető számítógépnek az amiben ilyen van, csak azt érdemes ellenőrizni hogy befér-e a szemeteskukába..
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #84194 üzenetére
Igazad van kicsit túlreagáltam, pataslogeza
Volt már olyan hogy kellett volna az idegorvos. Megjegyzem az nem is rossz gép amin vista matrica van hiszen az mondjuk akkor egy bő 10 éves gép - mondjuk 2007-es - az a finom ami még windows xp-s.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #84076 üzenetére
Amiről te beszélsz, az a titkosított konténerfájl. Amiről én, az a teljes partíció titkosítása. Az utóbbit tudja pl. a VeraCrypt is, de akkor Windowsnál RAW lesz a kötet, ami le volt írva, hogy miért is probléma. Használható ugyan a konténerfájlos módszer is, csak annál kissé csalóka, hogy le van foglalva a pendrive egy része, közben meg üresnek látja a user. Ráadásul, ha bekapcsolja a rejtett fájlok mutatását, akkor simán törölni is tudja a konténerfájlt. Aztán az egy dolog, hogy rámásolja a program portable változatát a pendrive-ra, így mindig kéznél van és úgy használja. Viszont, ha olyan környezetben van, ahol nincs jogosultsága futtatni, akkor az úgy problémás lehet. Ellenben a BitLocker esetében könnyen le tudja jelszavazni a teljes partíciót, a Windows sem problémázik miatta, inkább lesz jogosultsága feloldani, illetve a 10-esen létrehozott titkosított kötetet szintén kezelik a régebbi Windows-verziók, sőt read-only módban akár még az XP is.
Ha multiplatformos megoldást akar valaki és több OS-en is hozzáférni a titkosított tartalomhoz, akkor célszerűbb pl. a VeraCrypt használata, de ez már az előző válaszban is említve volt. Aztán az mondjuk más dolog, hogy elvileg akár Linux és macOS esetében is hozzá lehet férni a megfelelő programmal a BitLocker-titkosítású kötetekhez, de előnyösebb nyilván egy alapból multiplatformos megoldás. Viszont, ha valaki csak Windowson akarja használni a titkosított pendrive-ot, akkor továbbra is eleve kézenfekvő és kényelmes megoldás a BitLocker To Go.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #84076 üzenetére
A TrueCrypt már elavult, nem fejlesztik, a VeraCrypt van helyette..
Bitlockert használom én is mert jó és kényelmes. Van ahol nincs jogod semmilyen programot futtatni még usb portablet se főleg mivel rendszergazda jogot követel a VC. A bitlocker is lehet Aes-256 ha azt állítod ba a 128 helyett.
-
adika4444
addikt
válasz
tordaitibi #83728 üzenetére
Hali!
Ennek a gépnek a 2.0-ás portján tökéletesen működik. Másik gép 3.0-ján is kitűnő, gyorsan át is másoltam vele amit kellett...
Szóval szerintem a géppel lesz valami gixer.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #83578 üzenetére
Gondolom ezek a programok csak a telepítés pillanatától fogva képesek visszahozni a szövegeket
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #82959 üzenetére
Ha több Windowszal, illetve több felhasználói fiókkal használod a külső meghajtót és ezeknél módosításokat végzel rajta, akkor előfordulhat, hogy utána újra be kell állítani a jogosultságokat némelyiknél. De pont az a lényeg, hogy be lehet, mint az előbbi példa is szemlélteti. Azt pedig nem mondanám, hogy a Windows 10 miatt van, mert korábban tapasztaltam Windows 7 és 8.1 vegyes használatnál is, hogy néha egyes fájlok, mappák törléséhez, átnevezéséhez stb. engedély kellett a másik rendszeren. Viszont eddig mindig sikerült szükség esetén pár kattintással beállítani és csak ezért nem formáztam át NTFS-ről FAT-ra egyik külső merevlemezemet sem, pláne nem FAT32-re...
Akkor már inkább exFAT-ra érdemes, jogosultságok annál sincsenek, ellenben modernebb és támogatja a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat is.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #82959 üzenetére
Nem érvelt, csupán megjegyezte, hogy nem találkozott a problémával.
Ahogy elhangzott korábban is, egyszer kell jól beállítani.
A FAT-ra formázás csak megkerülés, ahogy írtad.
(Egyáltalán semmi meglepő nincs abban, hogy nem "rinyál", mert nincs mire, nem támogat ACL-t)w10 jogosultság túllihegésnek
Nincs semmiféle túllihegésCsak nem sikerült rendesen beállítanod a jogosultságokat, vagy valami folyton elállította egy vagy több gépen (ez nem normális működés, ott valami bibi van).
Vannak ezek a bigyók, well known security identifiers, ha ebből van kiválasztva az owner, és szépen leöröklődik, akkor azt tapasztalnád, mint amit Doky586 is írt.
Ezek minden Win rendszeren létező SID-ek, viszont ha belekeveredik egy bizonyos rendszerre jellemző konkrét user vagy group, akkor jönnek a kavarások, mert a többi gépen persze nem fog létezni az adott SID (kivéve ha domainről van szó). De amint írtam, normális esetben, másolás/mozgatás során nem kellene bekavarnia, ott valami más okozza a gondot (csak fogalmunk nincs, hogy micsoda).Használd nyugodtan FAT-tal, de ezt a túllihegés dolgot ezt felejtsük el
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #82635 üzenetére
Nem baj ha xp-t is használsz mondjuk virtuálisan vagy dual bootban szigorúan játékra mondjuk, csak ne engedd ki a netre, ennyi. A CloneDrive szerintem minden olyan dologgal elboldogul amivel a dameon tools. A daemon tools-ra gondolok akkor erős párhuzamot tudnék húzni pl. az újabb μTorrent-el, de akár a túlzott funkcióbővítés áldozatává váló Nero burning studio stb.
Az emulátorokhoz nem értek - amúgy nem a windows 10-el van gond, hogy ha egy mondjuk régi program csak xp-n fut 10-en nem hanem annak a szoftvernek a fejlesztői, hogy nem készítették el a friss windows 10 kompatibilis verzióját. Itt egy program ami olyan játékokhoz való ami windows 10-en pl. nem de korábbi windows-okon futott: [link]
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #82384 üzenetére
Ez tökéletesen így van Win10-en is.
A probléma (de esetleg el is olvashattad volna a szálban korábbi hsz-eket is), hogy az UpdateOrchestrator felkelti néha a gépet. Ami persze folytat mindent, mint a kisangyal, és emiatt visszaaludni se fog
Annak, hogy a tv tuner progi amit használok, nem ilyen, hanem altatáskor kilövi magát, én kifejezetten örülök, de nem ez a jellemző.
A kolléga problémája a random wake, amivel én nem találkoztam, de látom a 2 hétre beidőzített WU taskot, csak én gyakrabban nyomok rá, és ezért mindig újraidőzíti, sosem keltette még az a gépet.Tehát ha lecsukod a laptopot, de pont a lecsukás utáni 5 perc mínusz két hétben volt utoljára WU, fel fogja kelteni a táskában is
Legalábbis ezt mesélik.
-
sh4d0w
félisten
válasz
tordaitibi #81639 üzenetére
A Viber usereknek tele a hócipőjük a Windows 10 marhaságaival, ezért összebeszéltek, ástak egy vermet és belehajigálták a Windows 10 telepítő médiumokat. A Microsoft már csak akkor értesült róla, amikor a verem megtelt és büntetésként bezárta a Viber alkalmazást az érintettek gépein...
-
Bodor
veterán
válasz
tordaitibi #81510 üzenetére
2. kérdésre: windows 7 gyorsindito eszkoztar visszavarázsolása a tálcára:
Jobb egér gomb a tálcán, Eszköztárak/Új eszköztár/ alul a mappa helyére beilleszted az alábbi sort:
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick LaunchUtána már csak behúzod balra, testre szabod, és már kész is. Igaz, hogy a méretet már nem tudod állítani, de szerintem az alap méret is jól látható.
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #81424 üzenetére
Klónozás max.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #80828 üzenetére
Szerintem fordítva ülsz a lovon..
inkább azt próbáld megakadályozni hogy leálljanak.Nálam a tárolós HDD-k már 126.napja mennek folyamatosan non stop 7/24-ben akkor is ha csak naponta 1x kell valami róluk, PCben is az az első hogy letiltom a lemezek energiatakarékosságát. Egyedül laptopok esetén látom értelmét a működés közbeni hurcolászás miatt, de ott meg SSD-t használok.
Szóval ha a villanyszámlán akarsz havi 20 Ft / lemez spórolni...
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #80832 üzenetére
A korábbi esetnél le volt írva, hogy az a 8 másodperc utáni leállítás leginkább a HDD miatt lehetett és még példa is linkelve volt hasonlóra. Igaz ez alapján másik gyártó modellje és az üzemidő nem derült ki, de azért másnál is komoly értékeket produkált. Készenléti állapotból felébresztheti ugyan néha a Windows is, de azért az a több 100-as érték akkor is abnormális. Ott eleve nem stimmelhet valami, illetve lehet egy háttérben futó program, annak a folyamata piszkálja, hiába nincsen megnyitva.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #80832 üzenetére
Én is többször panaszkodtam erre, mert minden build után megnézem javították-e a hibát, sajnos nem. Angolul is tele a net ezzel, rengetegen szidják érte a Windows-t feleslegesen ébresztgeti a másodlagos HDD-t.
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #80828 üzenetére
Megjegyzem van egy 2TB-os USB3-as külső HDD-m hébe hóba azt is felébreszti a windows. DE nem olyan sűrűn mint ahogy te írtad, ott van valami gond.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #80808 üzenetére
Használok több USB-s merevlemezt Windows 10-zel és ha egy ilyen egyszer alvó módba vált, akkor rendszerint ott is marad, nem ébresztgeti csak úgy több 100x a Windows, szóval mese... Akkor pörgeti fel újra, ha pl. megnyitom a fájlkezelőt és tallózom a tartalmát, meg ha esetleg pl. egy HDS, AIDA, egyéb program hozzáférést intéz a lemezhez. Vagy épp az ellenkezője történik, mert ezek miatt pont nem is vált alvó módba, mivel ahhoz X perc teljesen inaktív állapot szükséges.
-
törölt tag
válasz
Engem is zavart óránként percre pontosan ugyanakkor ébresztgetett második lemezt feleslegesen. Windows Update, Store update, Defender, telemetria ki tudja mi minden folyamat miatt.
-
Geth
veterán
válasz
Most már csak megnéztem én is. Kivettem monitorozás alól a HDD-t, beállítottam egy kicsi sleepet, beizzítottam a diskmon-t, majd böngészgetés, stb.
Valamivel később ránéztem a diskmon-ra, HDD-n semmi mozgás, helyes.
Elkezdtem ritkábban látott könyvtárakba lépkedni, hát felkelt
A SMART alapján ezidő alatt csak 1-el nőtt a számláló, tehát minden rendben.
Ennek az időnek a többszörösével történő tesztelést most másra bízom, mert azért használom isDe ezek szerint nem megoldhatatlan. Régi wd vraptor, Intel AHCI telepítve.
Viszont az állandóan menés más tészta, az nagyon valószínű, hogy hdd firmware lesz, szóval az oprendszeres megjegyzés most nem jött be
Anno szétkapott usb-s csodát használtam belsőnek, na volt vele szívás, (#69144) pont Neked ment anno
Kell rá valami mesterséges load-ot generálni -
movax
őstag
válasz
tordaitibi #79311 üzenetére
"Amit beallitottal, azt megtartotta."
Akárcsak a win10, egy hónap híján két éve tartja a beállításaimat úgy, hogy az öszes update és upgrade fenn van. Ja, ha ragaszkodsz az appokhoz, akkor azokhoz automatikusan jár a szívás, nem tudom, ezt eddig hogy nem lehetett észrevenni, beépített képnéző meg store, jézusom...
-
Buckey
őstag
válasz
tordaitibi #79311 üzenetére
Én voltam az, aki a Linuxra megy vissza, csak kell egy jó USB wifivevő, amit a Linux is támogat.
Én is azt hittem az elején, hogy kész, ez is szar. Az első pár órában öregedtem pár évet, de utána a 4 évben meg semmit! Amit beállítottam, az be volt állítva. Az elején túrni kellett a netet egy-két driverért, de pár parancssor bemásolása után megszűnt minden probléma. Még a frissítések sem okoztak gondot. Nem állítódott el semmi, csak használtam.
Két kollégám is 5. éve megelégedéssel Linuxozik, az egyik most hozta el, hogy frissítsem a legújabbra! 5 év után, csak azért, mert a legújabbra vágyik! Melyik Windows csinálja ezt meg hiba nélkül?
A másik kollégám meg évente 2-3-szor nyaggat, hogy nézzem meg a Windowsát mert valami nem jó.Játszani nem játszok, a szövegszerkesztés,zeneszerkesztés, net, filmnézés, letöltés, levelezés és hasonlók meg jól mennek a Linuxon is. Hogy nincs mindenhez driver? A népszerű cuccokhoz van minden, csak én szeretem az újdonságokat, és most ez akadályoz driver fronton a Linuxban.
-
M@no
tag
válasz
tordaitibi #78746 üzenetére
Nem lehet, hogy erre gondolt!?
https://www.messenger.com/
Mert ide elvileg maga a FB nélkül is tudsz regisztrálni és használni. -
Cs1csó
titán
válasz
Elvileg erről az oldalról le is tudod még szedni: [link] megjegyzem én sem értem, írja is hogy ezt a verziót csak xp-n lehet használni.
Mik vannak! Lehet a volt osztálytársad a múltban él -
pzstm
titán
válasz
a Messengert manapság Facebook Messenger-re használják
-
poli27
veterán
válasz
maga a szolgáltatás nem megy már, xp se fog menni...
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #78734 üzenetére
EZ még létezik? Miért és hogyan akarnád használni: "most kéne." ?
-
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #77891 üzenetére
pl. link
-
válasz
tordaitibi #77891 üzenetére
Vírusírtás például lehet jót tenne a gépnek.
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #77614 üzenetére
Már késő bánat de legközelebb használd ezt: O&O ShutUp10
Ebben lehet tiltani az "UPGRADE"-et, tehát a windows sima update-je tud működni tehát sima frissítések lejönnek de az újabb verzióra való frissítés nem lesz elérhető.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #77614 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest