- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
krealon #92722 üzenetére
lehet, hogy félreérthető voltam. semmilyen rendszerindítót nem használok, ezt akartam írni. egyszerűen ha a Win-t akarom elindítani, akkor a indításkor belépek a biosba és ott kiválasztom a Win-t tartalmazó ssd-t. ha a Mac-et akarom indítani, akkor azt az ssd-t választom ki a biosban. nincs program, semmi.
-
jolti05
őstag
válasz
krealon #87714 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
krealon:
Használja, és én is úgy távolítottam el az eszközöket tegnap
Windows 10 alatt minden alkalommal rákészítette az összes pendrive-ra a két mappát.King Unique:
Én is azt mondtam neki, hogy lehet ez a készülékek hibája is, mert én a kocsimban ugyanígy hallgatok zenét, és semmilyen mappák sem jelennek meg zenelejátszásnál. A gond az, hogy ezt nem tudom rajtuk átverni, mert van egy Windows 7-es gépük otthon, és az azzal készített zenés pendrive-okon nem jelennek meg ezek a mappák, sem az autóban, sem az otthoni hifin. Gondolhatnánk, hogy akkor itt a megoldás, de két idős emberről van szó, ők nem akarják állandóan elővenni a régi gépet, csináljam meg, hogy az "új" normálisan működjön
Nem a lejátszó hozza létre a mappákat, amíg az ominózus gépen Windows 7 volt (ezt vérfrissítettem), addig nem is látott az úriember [FLD] mappákatZoz:
Igen, ezt a két szolgáltatást tiltottam le. Nem hozta meg az általam várt eredményt -
copass
veterán
válasz
krealon #85827 üzenetére
régi rendszerekkel az a baj hogy idővel egyre nagyobb lesz a kockázat hogy kidöglik vmi hardver alóla és nem lesz már hozzá csere. pölö:hw raid kártyákat is párban szoktak venni ezért!
de nézzük a jó oldalát, most már csak win10 lesz. sok progi már csak 64bit-re jön ki. idővel már nem fogják támogatni a korábbi rendszereket. persze ez soká lesz. de könnyebb lesz a fejlesztés. -
Geth
veterán
válasz
krealon #76234 üzenetére
Hehe, nem.
A junction (also called a soft link) differs from a hard link in that the storage objects it references are separate directories, and a junction can link directories located on different local volumes on the same computer. Otherwise, junctions operate identically to hard links. Junctions are implemented through reparse points.
Hardlinknek ugyanazon a volumeon kell lennie, junctionnek nem (hiszen a korábban említett példa is lehet akár másik disken/volume-on
-
toto0569
addikt
válasz
krealon #74908 üzenetére
Semmi...Minden normál. Proci 0-8 -ig,Mem 53 % (4GB) Lemez 0-1%
csicso82:2017.11.21-én telepítettem.Nem vagyok hard user.Aminek nem kell indulni a WIN10 indításakor azt tiltottam. Comodo vírus és tűzfal amit használok
Ha be van kapcsolva a reklám szűrő akkor gyorsan tölti be a fórum oldalát,de ha kikapcsolom akkor ez is 8 sec mire betölti -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
krealon #74027 üzenetére
Igen, én is így jártam (a másodlagos monitorom a DVI csatis). Windowsban nem kunszt megcserélni őket, viszont bootoláskor a BIOS üzenetei az - általában kikapcsolt - DVI-s, "elsődlegesen" jelennek meg, tehát nem is látom őket. Ez van sajnos, a DVI elsőbbséget élvez a HDMI felett (GTX 1050 TI)
-
Ferenc.
tag
válasz
krealon #73595 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsokat, lefuttattuk az összes vírusírtót, malwarebyts, adwcleaner, meg még vagy 6-7 másikat. Amiket találtam leszedték a gépről, de továbbra sem tölt be semmit az Edge , pedig van internetkapcsolat a gépen (chrome-ban lehet böngészni), s így továbbra sem működik pl a microsoft store sem, mert az is azt írja, "hogy úgy tűnik nem kapcsolódik az internetre"..
A gépházban alaphelyzetbe állítottuk az Edget, az se oldotta meg a problémát.Valaki tudja mi a megoldás? Regisytriben hol mit kell átírni eredetire, hogy működjön az edge-ben az internetezés és így a store is menni fog majd. Gondolom az a valami már nincs a gépen ami ezt a jelenséget okozza, de mivel átírt valamit a beállításjegyzékben, így ezért nem megy továbbra sem.
-
törölt tag
válasz
krealon #67275 üzenetére
Kingston SSDNow V300, 120GB.
Nem a 10GB a probléma, mert mielőtt bekapcsoltam a tömörítést, működött, igaz kevesebb szabad hellyel. Most is jó (lenne), ha frissítené normálisan, és nem csak újraindítás után mutatná jól a szabad területet. Nem értem, hogy ha rámásolok 200MB-ot, miért von le a szabad helyből 3-4GB-ot, és miért lesz újra jó restart után...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
krealon #64557 üzenetére
Én az explorerben szoktam csatolni a nas-t hálózati meghajtóként.
A nas úgy néz ki, hogy van a fő mappa (root), és azon belül van még 3 mappa pl (mappa 1, mappa2, mappa3). Halózati meghajtónak nem tudom csatolni a fő mappát, csak mappa 1, 2, 3-at. Szóval mondjuk a mappa 3-mat csatolom, akkor a meghajtó tartalma a mappa3 elemei lesznek, és a mappa 1, 2-t külön kell elérnem. -
-
raidx
őstag
válasz
krealon #63463 üzenetére
Innen letöltöd az OOSU10.progit elindítod, minden kapcsolót zöldre állítasz és igen bekorlátozódik az ms kommunikáció. Uganis wifin is lenyomja a biztonsági frissítést.
Unokám wett egy thinkpad masinát. Nincs vezetékes hálózatcsatlakozása csak WIFI. A frissítéseket le lehet valahonnan vadászni? Hogy USB-ről telepítse?
-
bb.bocs
őstag
válasz
krealon #63390 üzenetére
Értem. Akkor honnan tudjam meg ki állít igazat. A kulcs nem tömeg kulcs e vagy hogy az illető el ezt írta ki a gép. Az elsőben van logika a második fura hogy egy évig működik rendesen és utána közli hogy bocs nem jó. Ha tomeglicence akkor gondolom lehet de elvileg nem lehetett volna egy átlagos win10 képpel működésre bírni ha jól értem.vlmi license ellenőrző ami kiírja h mivan stb tudtok esetleg?
-
Orionk
senior tag
-
kovdaniel
csendes tag
válasz
krealon #56881 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam pontosan. Tehát a windowsos partíciót letöröltem, maradt a másik, amin a fontos adatok vannak, amiket nem szeretnék elveszteni. Van most rajta egy csomó particionalatlan terület. Arra ha rányomok, és újat szeretnék csinálni, azt mondja, hogy nem sikerült az új partíció létrehozása. Pedig régebben itt volt a windows. Most ilyenkor mit lehet tenni?
-
vagabor
aktív tag
válasz
krealon #54879 üzenetére
Na most lett tele a tudatom az egésszel. Friss telepítővel raktam fel a win10et, ennek ellenére ma be akarom kapcsolni, és a vinyó üres! Komolyan ilyet történni még életemben nem láttam, már arra gondolok hogy az ssd hibás. Evfordulós frissítéseket már nem tölt mint előtte, de így sem maradnak meg az adatok, pár nam múlva a bios és üres vinyó fogad!
-
Popes
őstag
válasz
krealon #54877 üzenetére
Mi települhet a rendszereresen törölt temp mappába ami gondot okozhat?(vagy milyen kárt lehet ott tenni) Szerintem egy nullára húzott UAC is nagyobb kockázat mint ez.
De ha van ötleted hogy hogyan írnád át ezt a .bat fájlt hogy 100% biztonságos legyen azt szívesen fogadnám. -
raidx
őstag
válasz
krealon #54760 üzenetére
Ha nem számdékozol visszatérni a 8-as rendszerre törölheted mind. Win 10 létre fogja hozni magának a szülséges particiokat. Ne particionáld előre a rendszerét, akkor nem pakol szanaszét, hanem mindent a nekiadott területen old meg. Én úgy szoktam, létrehozom a kívánt particiokat majd a rendszernek szántat törlöm és azt az üres részt adom meg a telepítőnek. Így, ha több HDD is van a gépbe, nem fog összevissza pakolászni. Mindent a saját területén alakít ki.
-
Syl
nagyúr
válasz
krealon #52536 üzenetére
Igazad van, ilyenkor nem árt kikapcsolni a gyorsindítást, oda kellett volna írnom.
De egyrészt ha a gépet újraindítod nem pedig leállítod, akkor normál boot fut le, nem gyorsindítás.
Másrészt meg ha hibernált ntfs fájlrendszer talál a linux, azt csak read-only módban hajlandó csatolni. -
droti25
őstag
-
zoo8800
veterán
válasz
krealon #44552 üzenetére
Lementve megtaláltam
innen leszedhető
SEO: Fényképnézegető Fényképek Windows Photo Viewer restore
-
Jumapili
tag
válasz
krealon #42097 üzenetére
Meglepetésként ért a dolog, mert eddig non-stop ment az adott gép, de pár hete már éjjel nincs rá szükségem. Kényelmes dolog minden apróságot beállítva alvó állapotba tenni, hogy másnap ugyanott folytassam, ahol abbahagytam, de egy idő után bekapcsol. Például Média Player adatbázist akar frissíteni, de ezt kikapcsolva talál magának mást, ami miatt szerinte fel kell ébreszteni az alvó gépet. Ha nem akarom, hogy reggelig feleslegesen menjen, rendesen le kell kapcsolnom. A hibernálást nem használom, de talán meg kellene fontolnom.
-
törölt tag
válasz
krealon #39929 üzenetére
Kérlek olvass utána a fast startupnak, mert már harmadszor kevered össze a hibernálással.
Kikapcsoláskor bezáródik minden futó folyamat, kijelentkezik, és a kernelt hibernálja, nem a munkamenetet. Ettől sokkal gyorsabban indul a rendszer, mert nem kell minden drivert és szolgáltatást újra betöltenie, és nem csak SSD-n, hanem pont a lassabb HDD-n van igazán értelme.
A fentiek miatt nincs ez a "Windows-ok igenylik az idonkenti ujrainditast".
Az SSD "kopását" már elég sok helyen megcáfolták, előbb fog tönkremenni a vezérlő miatt, mint a túl sok írás miatt. -
Bacusuz
őstag
-
dejvid8
őstag
válasz
krealon #30467 üzenetére
Igen, láttam ezt, hogy lehetséges hogy nem korrekt értéket mutat. De ha az érték nem helytálló, és MÉGIS lefagy a program, több program is, akkor mi a gond? Csak ez lehet a gond, mert akkor fagy le, mikor a latency felugrik pirosra... Szóval ez szerintem nem teljesen igaz, hogy hamis az érték.
-
Jazz
veterán
válasz
krealon #30378 üzenetére
Néztem a linket...ehh, nem kevés hátránnyal küzd a w10.
Melyik win-t érdemes feltenni, egy új izom notira ami főleg munkára kell (megbízhatóság), másodsorban játékra?
Ahogy olvasom win10 még eléggé beta állapotban leledzik.
Mi a következő legjobb, legmegbízhatóbb? 8.1?
Mindenki tanácsát szívesen fogadom.Köszi!
-
smokeylah
újonc
válasz
krealon #30120 üzenetére
feladatkezelőben, illetve az erőforrásfigyelő szerint a system, leállítottam a prefetch-et és a superfetchet, de egyik sem használt. (most nézem hogy a parancs az erőforrásfigyelőt nyitja meg) tehát; két programkód foglalja le erősen a lemezt: searchui.exe (felfüggesztve) ShellExperienceHost.exe(felfuggesztve). A merevlemez átlag válaszideje nagyon magas, 5000 ms körül ugrál. (két partícióból áll a szóban forgó merevlemez)
-
AMD_ok
őstag
válasz
krealon #13899 üzenetére
Hat ez az, hogy beleneztem, es semmi durva, bar sztem nem latom az osszeset...volt egy restart is, hatha csak osszegabalyodott valami, de fel ora utan ujra 95 % os mem terhelesnel jarok... (System visz el 400 megat, a tobbi messze-messze alatta, 40-50 mega es az alatt az osszes tobbi)
Mi lehet ez?mod: torrent 60 mega.... (win 7 alatt "nyugalmi allapotban" sose ment 3 giga fole a terhelesem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest