- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
#38742016 #92250 üzenetére
A HD Sentinel nem fut ha jól látom? Kezdésnek az O&O Defrag-ot törölném fölösleges a Windows beépített megoldása elegendő ha van elég ideje karbantartani és van elég szabad helye, és lehet ő csinálja, érdemes lenne törölni mivel ha leállítod vagy tiltod lehet nem elég ha már szolgáltatás szinten beírta magát a rendszerbe.
A JAVA update-et is szanálnám. Ennyi talán mások okosabbak.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#38742016 #92234 üzenetére
Több dolog is akadályozhatja hogy alvóba mehessen a HDD:
- nekem volt olyan hogy a SATA driver nem engedte - cseréltem egy régebbire és megjavult (ezt te is kipróbálhatnád tegyél fel egy régebbit vagy újabbat)
- valamelyik programod akadályozza a leállását (pl. a HD sentinel is ahogy lejjebb írták de az AIDA64 folyamtos üzemben is akadályozza vagy a Speedfan is bármi ami a HDD-t monitorozza) a telepített programjaidról egy képt mellékelhetnél hátha ott az okosok kiszúrnak valamit. -
krealon
veterán
válasz
#38742016 #73887 üzenetére
"Próbáltam több féle neten található programmal is alapra állítani a NTFS jogokat"
Eleg lenne a Windows sajat eszkozeit hasznalni a jogok rendbetetelere.
-
krealon
veterán
válasz
#38742016 #67230 üzenetére
"Bekapcsoltam a NTFS tömörítést, elvileg minden jó, de mégis van egy probléma. Ha például az egyik partíción van 10GB szabad hely, és rámásolok egy 1GB-os fájlt, sokszor csak 3-4GB szabad hely marad utána,"
Lenyegi informaciok maradtak le.
Milyen tipusu, mekkora meretu SSD-rol van szo?
Mekkorak a particiok?Egyebkent 10 GB ures helyen zsonglorkodni 1 GB fajlokkal, eleg vakmero otlet.
Ha ez a 10 GB kisebb, mint 20%-a a meghajtonak, akkor a toredezettseg is erosen rajatszhat a tunetekre. -
netpeti98
addikt
válasz
#38742016 #36846 üzenetére
Kicsit értelmezd is. A nagy része kikerülhető, ha nem használod MS fiókkal a gépet, és nem használod a beépített appokat. Magyarul, ez nem csak Windows-ra hanem az MS szolgáltatások felhasználási feltételeit tartalmazza összesítve. Gondolom se Gmailod fiókod, se Androidos vagy Apple eszközöd sincs...
Fizetési adatok: vásárlás a Store-ban
Helyadatok: ezt ki lehet kapcsolni, akár programonként
Név és kapcsolati adatok: szintén csak akkor ha regisztrálsz egy MS fiókot
Demográfiai adatok: szintén MS fiók.
Ismerősök: felhős névjegyzékek
Érdeklődési körök: MSN appok, Cortanaaz emailjének tárgya vagy szövege,
egy csevegőüzenet szövege vagy más tartalma,
egy videóüzenet hang- vagy filmfelvétele, és
egy hangüzenet hangfelvétele melyet Önnek küldtek, vagy egy szöveges üzenet melyet diktál.
Szintén begyűjtjük a nekünk küldött üzenetek tartalmát, mint például a visszajelzéseket és termékértékelőket, valamint az ügyfélszolgálatnak adott kérdéseket és információkat. Amikor Ön kapcsolatba lép velünk, pl. az ügyfélszolgálattal, a képviselőinkkel folytatott telefonbeszélgetéseket vagy csevegéseket megfigyeljük és rögzítjük. Amennyiben belép üzleteinkbe, képét biztonsági kameráink rögzíthetik.Email, ha outlook.com-ot használsz, a többi, ha Skype-ot.
-
King Unique
titán
válasz
#38742016 #36846 üzenetére
Egyszóval mindent...
Illetve ezeket telepítésnél pont elfogadtad és leokéztad, igaz más választási lehetőség nincs is...Gépház —► Adatvédelem [link] + egy cikk hozzá [link]. De azért 100%-osan nem lehet mindent letiltani, illetve nem is mindent ajánlott, mert akkor bizonyos funkciók nem fognak megfelelően működni.
elhiszem, engem is, amikor végigolvastam...
-
vlevi
nagyúr
válasz
#38742016 #36227 üzenetére
A listádból engem csak a bugos kereső zavar. (Meg sok más dolog, ami nincs a listádban
)
Bennyhill showba való például az, hogy a amíg két külső vinyó között másolok huszonvalahány gigányi fileokat, és otthagyom, nem lóbálom közben az egeret, akkor bealszik, mert szerinte nincs semmi dolga. Aztán, amikor felébresztem, akkor meg még neki áll feljebb, hogy file másolási hiba történt.Az, hogy egy program (pl. Winrar) hogy néz ki, attól függ, hogy melyik rendszerhez való vezérlőelemeket (gombok, editbox, satböbbi), használták, amikor fejlesztették. Win95 alatt még nem voltak témák, ott volt mimden lapos szürke. Xp-től lehet skineket választani, (gdi+ liblali) de hagyománytiszteletből (lustaságból) nem minden szoftver használja ezeket.
Ritkán, de lehet találkozni .net alá írt programokkal, amik megint egy kicsit máshogy néznek ki, mert azok már nem is a gdi+ használják.
Erre még rátesz most egy lapáttal az uwp, ami már nem csak témázgatás, hanem megint egy teljesen új fejlesztői keretrendszer.pc360: Veled is csak egyet tudok érteni. Win8-al elkezdték a modernui vonalat, de egyrészt sok évvel lemardtak az apple, google-hez képest a tablet, telefon szegmensben, másrészt tényleg nem tudtak egy rendes irányvonalat követni ott sem, mintha nem lenne benne koncepció. Fejlesztőnek marhanagy szivatás, hogy évente felforgatják az egészet, és kezdheted elölről a fejlesztést. Ha nem teszed, ott vagy, mint a fenti esetben. Ha meg átállsz a win8-as metróról uwp alá fejlesztésre, akkor csak win10-en fognak futni az appjaid. Harmadrészt meg ronda az uwp. Nem azért mert lapos, mert a droid is lapos, de mégis, abban van valami, ami miatt a ződrobotnak a material designja égésföld ehhez képest. Apple-t azért nem említem, mert egyáltalán nem ismerem.
-
PuMbA
titán
válasz
#38742016 #36227 üzenetére
Ez nem a rendszer baja, hanem a régi programoké. A legalsó képen például egy ezer éves súgó fájl formátumot nyitottál meg, az jó, hogy nem szép, hiszen 15 évvel ezelőtti Windows komponenseket hív meg
Ha meg nem nyitódna meg, akkor az lenne a baj, mert hogy rossz a kompatibilitás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged